Los druhé fáze Ligy Mistrů

15.11.2002, 12:30
Aktuality
V osudí druhé fáze Ligy Mistrů byly až na dvě výjimky samé evropské velkokluby. Čtyři týmy ze Španělska a Itálie, tři anglické, dva německé a jeden nizozemský klub. Doplnily je dvě překvapení první fáze. Švýcarský Basilej, který senzačně vyřadil Liverpool, a ruský Lokomotiv Moskva.

Zajímavě vypadalo rozdělení klubů do jednotlivých košů. V tom prvním, nejsilnějším, se potkaly tři španělské kluby - Real, Barcelona a Valencia, a spolu s nimi Manchester United. Druhý koš vypadal podobně, tentokrát v něm ale nad anglickým Arsenalem vládly tři italské kluby - Juventus, AC Milán a Inter. Ve třetím koši se s Deportivem a AS Řím potkali dva němečtí zástupci, Leverkusen a Dortmund. Až ve čtvrtém koši zbylo místo pro na výsluní se vracející Ajax, z mrtvých vstalý Newcastle a také na Basilej a Lokomotiv.

Pravidla UEFY, podle kterých se v jedné skupině nemohou potkat dva týmy z jedné země, už předem odhalila některé příští soupeře. Už před losem bylo jasné, že Manchester narazí stejně jako loni na španělské Deportivo La Coruňa a také že Arsenal změří síly s AS Řím.

Losování, které proběhlo dnes před polednem v Ženevě, dopadlo takto:
Skupina A: Inter, Leverkusen, Barcelona, Newcastle
Skupina B: Ajax, AS Řím, Arsenal, Valencia
Skupina C: Dortmund, AC Milán, Real, Lokomotiv
Skupina D: Juventus, Basilej, Manchester, Deportivo

První dvě kola jsou na programu ještě letos, to první ve dnech 26. a 27. listopadu, druhé pak 10. a 11. prosince. Jarní sezóna začne třetím kolem ve dnech 18. a 19. února, čtvrté je naplánováno na 25. a 26. únor, páté se odehraje 11. a 12. března a o osmi postupujících se definitivně rozhodne 18. a 19. března.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele