LM - POSTOUPÍ FAVORITÉ?

12.04.2005, 11:17, aktualizováno 13.04.2005, 13:26
Aktuality
Ale kdo jsou oni favorité? Chelsea, která vede o dva góly? AC Milán se stejným náskokem, ale bez obdržené branky? Juventus, kterému stačí jeho tradiční pohárový výsledek 1:0? PSV Eindhoven, jenž se octne v semifinále, udrží-li bezbrankovou remízu?


Bayern Mnichov - Chelsea Londýn

Vyhrát 2:0 by nemělo být velkým problémem. Pro Bayern rozhodně ne. Ale na druhé straně hřiště nebude stát žádný obětní beránek, žádní jelimánci! Soupeřem je vedoucí celek anglické ligy a jeden z favoritů tohoto vydání Ligy mistrů. Chelsea, s Mourinhem na tribuně stadiónu, s Abramovičem těšícím se na první velký fotbalový triumf. A tak je nutno vše poopravit: Bayern to bude mít těžké, moc těžké.

Ale optimismus fotbalisté lídra Bundesligy neztrácejí! Michael Balack: "Víme, že máme tým, který to může dokázat. A já mám pádný důvod! Umlčet kritiky z Anglie, kteří tvrdí, že jsem pád v pokutovém území nafilmoval. Hloupost, byla to jasná penalta! A to, že pořád melou to samé, znamená jediné: jsou nervózní a nevěří si!" Felix Magath se usmívá, do kádru se vracejí ti, kteří v prvním zápase hrát nemohli. Roy Makaay, Claudio Pizarro, Martin Demichelis...

José Mourinho si věří, do Mnichova jede a na rozdíl od prvního zápasu bude tentokráte na stadiónu. Chybět v kádru bude Mateja Kezman, ten ani neodcestoval s výpravou. V lize nechal Mourinho některé hráče odpočívat, ale s náskokem 11 bodů si to mohl dovolit! Před odvetou říká: "Mám fantastický tým, složený z fantastických fotbalistů. Ale i tak to bude v Mnichově složité, zejména povede-li se jim dát v úvodu branku!"

Bayern: Kahn - Sagnol, Lucio, Kovac, Lizarazu - Demichelis - Salihamidzic, Ballack, Ze Roberto - Makaay, Pizarro.

Chelsea: Čech - Johnson, Ricardo Carvalho, Terry, Gallas - Cole, Lampard, Makelele - Duff, Gudjohnsen, Drogba (Forsell).

Rozhodčí: Enrique Mejuto González (Španělsko)


Inter Milán - AC Milán

Asi se zázrak nestane a AC si svůj náskok pohlídá a v klidu postoupí. Ale... nebude hrát Gattuso a naopak se vrací Adriano! Kdo bude hrát na hrotu útoku Interu s ním? Christian Vieri nebo Julio "El Jardinero" Cruz? Nebo Martins, se kterým, jak se zdá, si Adriano rozumí nejlépe a jenž díky své pohyblivosti a rychlosti nezabírá brazilskému reprezentantovi tolik místa?! V obraně se objeví pravděpodobně Materazzi, který nahradí Mihajloviče, jenž chyboval v prvním zápase ve hře hlavou. Milán ale nenastupuje do tohoto zápasu se 100% jistotou postupu. Carlo Ancelotti a jeho svěřenci velice dobře znají ony bláznivé kousky Interu, kdy dokáže během 7 minut otočit stav z 0:2 na 3:2, což by v tomto případě znamenalo postup. Hernán Crespo a Andrij Ševčenko se budou snažit gólem prakticky zlikvidovat zápas, Rui Costa bude připraven posílit střed hřiště, kdyby snad náhodou Inter moc zlobil. Paolo Maldini nastoupí k derby číslo 50 a je tím pádem rekordmanem v historii těchto utkání. Zápas bude rozhodovat Markus Merk a pod jeho vedením zatím Inter 2x vyhrál a jednou remizoval, zatímco AC vyhrál 2x, z toho jednou na penalty.

Inter: Toldo - Javier Zanetti, Córdoba, Materazzi, Favalli - Verón, Cristiano Zanetti, Cambiasso, Stankovic - Adriano, Martins (Vieri).

AC Milán: Dida - Cafú, Stam, Nesta, Paolo Maldini - Ambrosini, Pirlo, Kaká, Seedorf - Crespo, Ševčenko.

Rozhodčí: Markus Merk (Německo).


Juventus Turín - FC Liverpool

Nastoupí Emerson, nebude hrát Gerrard! To jsou asi tak dvě nejdůležitější zprávy z obou táborů. Na Delle Alpi zatím nevisí cedulka: Vyprodáno!, na prodej je asi dva tisíce lístků. Ale mluví se o něčem jiném, než o fotbale. "Ultras" Juventusu na své internetové stránce vyzvali k odplatě. Jejich chování v Liverpoolu nebylo právě nej... a doma to bude asi mnohem horší. A potom, co se stalo v úterý v Miláně, kdo ví...

Ale pojďme se věnovat sportovní stránce tohoto zápasu. Juventusu bude chybět Zebina, pro zranění, pro akumulaci karet nenastoupí také Tacchinardi. Ale Fabio Capello se tváří spokojeně, bude mít k dispozici jak Emersona, tak Trezegueta. Kdo nahradí Zebinu? Existují dvě varianty. Buď nastoupí Birindelli, a v tomto případe se obrana nemění a bude hrát ve čtyřech, nebo dá Capello přednost Paolo Monterovi a bude spoléhat na silný střed pole. Tato možnost se zdá pravděpodobnější. Útok? Alessandro Del Piero a Zlatan Ibrahimovič na hrotu, Trezeguet a Zalayeta na lavičce. Heslo Juventusu pro tento zápas? Klid, soustředěnost a vědět, že na jeden gól máme 90 minut! A taky žádný nedostat! Po oné "trojce" ve Fiorentině existují obavy. "Motor" Emersson bude hnát Juve na zteč, bez "motoru" Gerarda v řadách Liverpoolu panují rozpaky.

Velké italské kluby, ale ani Real Madrid tak nebudou mít možnost sledovat případnou letní posilu v akci. Ale ne všechno vypadá pro Rafaela Beníteze chmurně. Do kádru se vrací Xabi Alonso a také Djibril Cissé. Kdo nahradí Gerrarda? Asi Xabi, ale Benítez může zařadit do sestavy také Johna Welshe. Marodka Liverpoolu je rozsáhlá, připomíná "polní lazaret" Barcelona, stále nehrají Dietmar Hamann, Harry Kewell, Florent Sinama-Pongolle, Neil Mellor, Josemi... A k nim musíme zařadit Fernanda Morientese a Mauricia Pelegrina...

A jak to vidí Milan Baroš? "Myslím si, že v Turíně máme možnost dát první gól. Byl to moc hezký pocit vyhrát doma, neměli jsme co ztratit, po rozlosování všichni tvrdili, že Juve je favoritem. Jsme mezi osmičkou nejlepších v Evropě a chceme se dostat do čtyřky!"

Juventus: Buffon - Birindelli (Montero), Thuram, Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi, Blasi, Emerson, Nedvěd - Del Piero, Ibrahimovič.

Liverpool: Carson (Dudek) - Finnan, Carragher, Hyypia, Traore (Warnock) - Luis García, Biscan, Alonso (John Welsh), Riise - Baroš, Le Tallec.

Rozhodčí: Valentin Ivanov (Rusko).


PSV Eindhoven - OlympiqueLyon

Oba celky mají jediný cíl a tím je stát se nezvaným semifinalistou LM. Proč nezvaným? Pozvánky byly zaslány na zcela jiné adresy! Barcelona, Real Madrid, Valencia, FC Porto, Manchester, Arsenal... První zápas skončil 1:1 a Lyon se zlobí sám na sebe. Mohl, a měl, vyhrát. A v Nizozemsku mohl bránit. Ale Cocu rozhodl jinak a Lyon má problémy. Dát PSV gól, a na jeho stadiónu k tomu, je víc než těžké! Dostal tam totiž zatím jen jeden.

Ale i tak, a možná právě proto, se taktika měnit nebude. Lyon pod vedením Paula Le Guena bude hrát ofenzivně, jako vždy, PSV trenéra Guuse Hiddinka nám zase dá lekci ze zajištěné obrany a rychlého protiútoku. Ve vlastních ligách, té francouzské a té nizozemské, jsou nejlepší a bez problémů vedou, a tak LM je pro ně tím opravdovým vrcholem sezóny. O minulém víkendu nehrál za PSV Park Ji-Sung a Lyon nepostavil hned šestici hráčů - Govou, Wiltord, Malouda, Cris, Juninho Pernambucano a Abidal. PSV už ve své sbírce jeden titul z nejprestižnější evropské soutěže má, v roce 1988 vyhrál tehdejší Pohár Mistrů Evropských Zemí, Lyon zatím má svou "evropskou" vitrínu prázdnou.

Eindhoven: Gomes - Ooijer - Alex, Bouma, Lee - Van Bommel, Cocu, Vogel - Park, Vennegoor, Farfán.

Lyon: Coupet - Reveillere, Cris, Cacapa, Abidal - Diarra, Essien, Juninho - Govou, Wiltord, Malouda.

Rozhodčí: Kim Milton Nielsen (Dánsko)

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Postup Chelsea vidím veľmi reálne,aj keď Bayern je nevyspytateľný,no a Inter-AC-záleží,čo ukáže Adriano

Reagovat
Mr.Jindros

Já doufám že postoupí Inter, ale nepostoupí.

Reagovat
HOST*

to je docela hláška - nemám rád talijánskej fotbal (juve mi nevadí) Liverpool GO!!!

Reagovat
Xavi

AC by měl postoupit, ale přál bych Interu aby to alspoň zdramatizoval! Taky bych to přál Bayernu, ale Chelsea to bude zase betonovat, takže si to asi pohlídají, ale nic jistýho nemají. Vidím to tak 35 - 65

Reagovat
HOST*ACM

AC MILAN postupi!!!FORZA MILAN!!!

Reagovat
HOST*yarda

"tohoto vydání Ligy mistrů" - není to trochu doslovný překlad: "esta edición de Liga....?", nebylo by lepší říct ročníku? Ale článek jinak fajn Přál bych postup Interu, ale to by musela obrana AC hodně kiksovat (ale proti Deporu taky vyhráli o tři góly a jací byli na Riazoru v odvetě )

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten zapas asi nezabudnem

Reagovat
alegre

Myslím si, že neni nutro držet se vždy onoho zavedeného “klišé” českého sportovního názvosloví. Proto se dá mluvit o vydání místo ročníku, turnaji místo ligy a pod. “Trocha poezie nikoho nezabije…”

Reagovat
HOST*yarda

No budiž no, pěkně jsi to autorovi uhádal

Reagovat
alegre

On je mé druhé já

Reagovat
HOST*yarda

Všiml jsem si...

Reagovat
sansiro

Reagovat
smazaný uživatel

vymeťte těm parchantům z Londýna kožichy

Reagovat
HOST*Maniac

Hlas Norimberka hlas boží!!!!!!!!!! FOREVER BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea musi vypadnut a Interu drzim a verim Adrianovi

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon jeden tvoj normalny nazor

Reagovat
smazaný uživatel

UPOZORNENIE-Aj toto som len podpichol!Aby si to zase nemyslel vazne

Reagovat
smazaný uživatel

HA-HA-HA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Shevchenko

Nechápu proč Mancini dáva furt do základu C. Zanettiho Kdyby místo něj tam dal Edgara, Karagounise nebo Killyho (mají to blbé že je zraněnej Emre )

Forza Milan

Reagovat
Mr.Jindros

Hosté vedou v obou zápasech 1:0, máme rozhodnuto.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda

Reagovat
HOST*stam

Ci je pre AC priatelnejsi super Lyon alebo Eindhoven...ale asi skor Eindhoven..Lyon by mohol robit svojov rychlostou obrane ac problemy...vid.Obafemi Martins...GRANDE MILAN CHAMPIONE!!!!Tipujem finale-Ac Milan-Juve or Ac Milan-Chelsea..PS:neberte to ako moje zaslepenectvo ale Ac je urcite kvalitnesjie muzstvo ao dvojica lyon-eindhoven...ale "zazraky" sa deju

Reagovat
Mr.Jindros

Těraz to príde ... Čapis už zahlásil : "V červeném přicházejí fotbalisté Juventusu." Zvítězíme, postoupíme. FORZA JUVE !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon co tam stvaras?Zatial iba 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

krasne penalty drzal som lyonu skoda ze nepostupili ale ta posledna pendla lyonu bola kopnuta hrozne, najviac lutujem Juninha

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda,že som si nevsadil,lebo som uhádol všetkých štyroch postupujúcich Teší ma hlavne PSV Eindhoven.lebo holandské mužstvá a ligu každý podceňuje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele