Ligue 1 - souhrn 26. kola: PSG smetlo Montpellier, hattrick pro Mbappého

15.03., 22:55, aktualizováno 17.03., 22:41
Komentáře a souhrny
Kylian Mbappé (© AFP)

Nedělní šlágr mezi Brestem a Lille dopadl smírem. Marseille pod vedením kouče Gasseta utrpěla druhou porážku v řadě, nestačila na Rennes. PSG si i díky hattricku Mbappého poradilo venku s Montpellierem. Nice v sobotním šlágru přehrálo Lens a přeskočilo jej v tabulce. Štrasburk získal tři body nad Nantes a vybudoval si náskok na jeho záchranářskou pozici. Zápas plný zvratů mezi Toulouse a Olympique Lyon přinesl pět branek a výhru hostujícího týmu 3:2. Svěřenci kouče Pierra Sageho tím potvrdili zlepšenou formu a drží se na hraně horní poloviny tabulky o pět bodů před hostiteli.

Montpellier HSC - Paris Saint-Germain 2:6

17.03.2024 20:45

Góly: 30. Arnaud Nordin, 45+2. Téji Savanier (pen.) - 14. Vitinha, 22. Kylian Mbappé, 50. Kylian Mbappé, 53. Kang-in Lee, 63. Kylian Mbappé, 89. Nuno Mendes

Hráči PSG po třech nerozhodných výsledcích v řadě, což byla nejdelší série Pařížanů bez vítězství od jara 2022, zabrali a ve 26. kole Ligue 1 zvítězili v Montpellieru 6:2. Hosté měli zápas takřka dokonale rozehraný, jelikož je v úvodních 22 minutách poslal gólem a asistencí do pohodlného vedení Kylian Mbappé. Druhá část úvodního dějství se však favoritovi vůbec nepovedla a do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu, po změně stran ale hosté nenechali nic náhodě a čtyřmi brankami strhli výhru na svou stranu. Hned dvě z nich měl na svědomí Mbappé, jenž svůj hattrick dokonal v 63. minutě.

Pařížané chtěli v Montpellieru přerušit sérii tří ligových remíz v řadě, která zúžila jejich náskok v čele tabulky na 10 bodů. K tomu jim mohl pomoci i hrdina nedávného pohárového utkání Fabián Ruiz, avšak ten začal na lavičce náhradníků. Na trávníku naopak nechyběl od úvodního hvizdu domácí Téji Savanier, jenž si navzdory špatnému tabulkovému postavení La Paillade udržoval vynikající výkony.

O úvodní slovo se přihlásil Montpellier v deváté minutě utkání. Léo Leroy si navedl míč na hranici šestnáctky, jeho střelu k levé tyči si však Gianluigi Donnarumma pohlídal. Na druhé straně předvedl o pět minut později Vitinha krásnou individuální akci a technickým obstřelem z dálky nedal brankáři šanci. Zhruba v polovině první půle si zpracoval na levé straně vápna míč Kylian Mbappé a z úhlu zvýšil vedení červenomodrých. Kontaktní branku dokázal tým z jihu Francie vstřelit ve 30. minutě, kdy skákavý balon doklepl svou hlavičkou Arnaud Nordin. Domácí dostali v poslední minutě prvního poločasu výhodu penalty a Savanier ji zkušeně proměnil ranou do levé šibenice.

Kanonýr Mbappé zajistil hostům skvělý start druhého poločasu. V 50. minutě po rychlé kličce vyzkoušel technický obstřel, který se od břevna odrazil do branky. Netrvalo to ani tři minuty a Dimitry Bertaud lovil znovu míč ze sítě. Tentokrát vyprodukoval ze své kopačky ránu Kang-In Lee, jehož projektil byl přesný. V 63. minutě dovršil Mbappé hattrick, když ho šestnáctce našel Vitinha a jeho rychlá střela skončila u levé tyče. Domácí dostali výhodu penalty již po druhé v zápase, ale tentokrát byl verdikt sudího odvolán. Tečku za skvělým výkonem mistra ligy přidal Nuno Mendes střelou na přední tyč minutu před koncem základní hrací doby.

Montpellier tak Pařížany o body nepřipravil. Další duel jej čeká 31. března v Le Havru, PSG se ve stejný den utká s Marseille.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Olympique Marseille 2:0

17.03.2024 17:05

Góly: 21. Martin Terrier, 77. Benjamin Bourigeaud (pen.)

Rennes porazilo ve 26. kole Ligue 1 na domácí půdě Marseille 2:0. Střelecký instinkt předvedl ve 21. minutě Martin Terrier, jenž se gólem podílel i na nedávném vyřazení Les Olympiens z Coupe de France. Krátce nato tým z Bretaně podržel výborným zákrokem proti ve formě hrajícímu Pierru-Emericku Aubameyangovi brankář Steve Mandanda, který v dresu hostů chytal mezi lety 2007 a 2022 s ročním odskočením si do Anglie. Výhru znamenající jen tříbodové manko na šestou příčku si pak domácí pojistili v závěrečné čtvrthodině z pokutového kopu.

Marseille zažívala vydařené období. V domácí soutěži se třemi výhrami v řadě přiblížila pohárovým pozicím a v Evropské lize postoupila přes Villarreal do čtvrtfinále. Významný podíl na úspěších Les Olympiens měl Aubameyang, jenž se v předchozích šesti soutěžních duelech prosadil hned osmkrát. Rennes naopak hledalo ztracenou formu, když třikrát za sebou v Ligue 1 nevyhrálo.

Hráče trápila zkraje zápasu spousta nepřesností, a tak si fanoušci na první velkou šanci museli počkat do 20. minuty. V té vyslal z hranice vápna tvrdou střelu Arnaud Kalimuendo, ale mířil až příliš doprostřed branky. O minutu později byl jeho spoluhráč Terrier přesnější, protože jeho technický pokus ze středu šestnáctky zapadl k levé tyči. Vrátit remízový stav se v dresu Olympioniků pokoušel Aubameyang, jenže jeho zakončení dobře přečetl Mandanda.

Start druhého poločasu se od prvního příliš nelišil. Jakékoliv zárodky akcí hostí dokázalo Rennes eliminovat. Marseille svůj herní projev postupně zvedla a dostala velkou výhodu v podobě přímého kopu. Aubameyang vyslal tvrdou střelu, která orazítkovala tyč, míč se ovšem odrazil před nehlídaného Farise Moumbagnu, ten ale v milionové šanci minul. Rennes se své příležitosti na druhý gól zhostilo na výbornou. V 78. minutě se Benjamin Bourigeaud z penalty nemýlil.

Rennes se tak vítězstvím na Marseille bodově dotáhlo. Další utkání jej čeká 31. března proti Štrasburku, Olympique se ve stejný den utká s PSG.

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Metz 2:1

17.03.2024 15:00

Góly: 3. Oumar Diakité, 79. Junja Ito - 14. Arthur Atta

Hráči Remeše porazili ve 26. kole Ligue 1 na vlastní půdě Méty 2:1. Domácí tým sice do utkání vstoupil výborně, když už ve třetí minutě zařídil po parádní akci vedení Oumar Diakité, hosté však záhy snížili. Přestože domácí měli poté převahu, vítěznou trefu se jim podařilo vsítit až v 79. minutě, kdy se prosadil Junja Ito. Červenobílí tak porazili Les Grenats v soutěžním klání poprvé od roku 2012, přičemž zároveň konečně uspěli před vlastním publikem v roce 2024.

Remeš se stále nemohla vyhrabat z herní krize, do které spadla už na konci ledna. Z posledních osmi zápasů se radovala z vítězství pouze jednou, spokojeno však mohla být s výkonem na hřišti PSG v minulém kole, kde uhrála cennou remízu 2:2. Méty měly za sebou dvě klíčová utkání, když v obou případech porazily své konkurenty v boji o záchranu, přičemž ani jednou neinkasovaly.

Vstup do utkání byl pro domácí tým snový, neboť hned první útočnou akci využil na maximum. Už ve třetí minutě Reda Khadra znepříjemnil rozehrávku soupeře a po vybojování míče vyslal do jasné gólové pozice Diakitého. Ten si šikovně položil brankáře a poté bez problému rozvlnil síť střelou do levého dolního rohu. Ve 12. minutě domácí zahrávalo rohový kop, kde si na centrovaný balon nejlépe vyskočil Emmanuel Agbadou, ale při souboji si počínal příliš ostře a gól mu nebyl uznán. Z následující akce přišla na druhé straně další nepříjemná situace pro červenobílé, neboť Arthur Atta po postranní vzdušné přihrávce vyrovnal ranou z voleje. Domácí byli i poté nebezpečnějším týmem, ale do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Po změně stran pokračovala Remeš ve zvýšené ofenzivní aktivitě a na svého soupeře valila jeden útok za druhým. Trápila se ale především ve finální fázi a jeho pokusy často mířily jen těsně mimo tři tyče. Klíčový momentem se stala akce až v 79. minutě. Ito předvedl bojovnost uvnitř pokutového území a následně vyslal prudkou ránu do pravé šibenice, na kterou brankář hostů neměl šanci reagovat. Jeho trefa znamenala první výhru červenobílých na vlastní půdě v letošním roce.

Les Rouge et Blanc tak utli vítěznou šňůru Mét a doma získali tři body. Obě mužstva sehrají další zápas 30. března. Reims změří síly s Lyonem, Les Grenats se utkají s Monakem.

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Lorient 2:2

17.03.2024 15:00

Góly: 27. Formose Mendy (vl.), 60. Youssouf Fofana - 1. Wilfried Stephane Singo (vl.), 90+5. Tiemoué Bakayoko

Monako remizovalo na domácí půdě ve 26. kole Ligue 1 s Lorientem 2:2. První poločas nabídl hned dva vlastní góly. Už v úvodní minutě utkání si srazil míč do branky Wilfried Singo, na kterého navázal i na druhé straně nešťastník Formose Mendy. Po změně stran se sice knížecí klub dostal do vedení, z prakticky poslední akce zápasu jej ale o radost připravil Tiemoue Bakayoko. Domácí se tak zařadili po bok svých konkurentů v boji o pozice zaručující Ligu mistrů a připsali si rovněž pouze bod.

I přesto, že PSG třikrát v řadě v lize zaváhalo, bylo téměř jisté, že ovládne Ligue 1. Monako ovšem stále bojovalo o umístění v top trojce a tedy přímý postup do Ligy mistrů. K tomu mělo poměrně dobře našlápnuto, jelikož v posledních týdnech zlepšilo své výkony a z pěti předchozích klání padlo jen jednou. Lorient měl naopak úplně jiné starosti, neboť reálně bojoval o záchranu.

Lorient na svého protivníka doslova vlétl a hned v první minutě rozsvítil tabuli ukazující skóre. Po rychlé kombinaci na pravé straně přišla tvrdá střela z úhlu. Ta orazítkovala tyč, avšak od té se míč odrazil do těla bránícího Singa, který si vstřelil vlastní gól. Branková konstrukce hrála svou roli také na druhé straně, kdy ji trefil ze středu vápna Takumi Minamino. V pořadí druhý vlastní gól tentokrát padl do sítě domácích. Prudký centr ze strany se Mendy rozhodl hrát tělem, ale balon místo do zámezí putoval ve 27. minutě do branky.

Obrat měl na své noze čtyři minuty po startu druhé půle Wissam Ben Yedder, ale jeho volej ze strany vápna skvěle vystihl brankář. V 60. minutě se knížecí klub svého druhého gólu přece jen dočkal. Ze všech nejvýše vyskočil v šestnáctce Youssouf Fofana, na jehož prudkou hlavičku nedokázal Yvon Mvogo zareagovat. Oslabení přinesl o 20 minut později Denis Zakaria, který obdržel druhou žlutou kartu v zápase. Početní výhodu ukončil Aiyegun Tosin tvrdým zákrokem a byl odměněn červenou kartou. V nastaveném čase přišla vyrovnávací branka. Po krásné hlavičce se prosadil Bakayoko.

Hráči Monaka tak doma roli favorita nepotvrdili a získali jen bod. V následujícím utkání se 30. března střetnou s Métami, Lorient změří o den později síly s Brestem.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Le Havre AC 2:1

17.03.2024 15:00

Góly: 12. Muhammed-Cham Saracevic, 45+4. Muhammed-Cham Saracevic (pen.) - 45+1. André Ayew

Clermont porazil ve 26. kole nejvyšší francouzské soutěže na své půdě Le Havre 2:1. Velký podíl měl na výhře posledního týmu tabulky, který hrál už od 30. minuty bez vyloučeného Elbasana Rashaniho, rakouský záložník Muhammed Cham. Nejlepší střelec svého celku nejprve ve 12. minutě pálil přesně na zadní tyč a v nastaveném čase první půle proměnil penaltu. Les Lanciers se tak přiblížili záchraně, na kterou ztrácejí už jen pět bodů. K sestupovému pásmu naopak začal nebezpečně rychle padat nováček z Normandie.

Hráči Clermontu potvrdili obrovskou herní krizi v minulém kole, ve kterém padli na půdě Mét 0:1. Pro Les Lanciers byl předchozí zápas klíčový, jelikož se nacházeli na poslední příčce v tabulce právě za Les Grenats. Prohrou se ovšem jejich propast na záchranu navýšila již na kritických osm bodů. Le Havre také nemohl být v rámci boje o udržení se v naprostém klidu, sebevědomí mu však dodala poslední výhra nad Toulouse.

Le Havre dostal v samotném začátku svého soupeře pod tlak a byla z toho obrovská šance v deváté minutě. Mohamed Bayo se po chytré přihrávce dostal před obránce, ale jeho jesličky brankáři zastavila pravá tyč. Rčení nedáš, dostaneš se potvrdilo po třech minutách, když Muhammed Cham ve vápně mířil svou levačkou přesně do pravého dolního rohu branky. Komplikace přinesl pro domácí ve 30. minutě Elbasan Rashani, který za svůj nevybíravý zákrok a následné poznámky k rozhodčímu obdržel dvě žluté karty. Fotbalovou parádu ukázal svým sólem přes tři hráče zakončeným šajtlí na vzdálenější tyč v nastaveném čase prvního poločasu Andre Ayew. Radost hostujícího celku však netrvala dlouho, neboť o chvíli později proměnil penaltu na druhé straně Cham.

Tým ze středu Francie držel těsné vedení, avšak dokázal si vypracovat další šance. Do jedné z nich se dostal v 59. minutě Alan Virginius a proměnil, ovšem branka neplatila z důvodu ofsajdového postavení. Početní výhodu hostí ukončil Oussama Targhalline svou druhou žlutou kartou v zápase. Domácí znovu vstřelili pojišťovací gól, ten byl ovšem v 81. minutě opět odvolán z důvodu postrčení míče rukou. Spasitelem Le Club Doyen se mohl stát Steve Ngoura, jeho volej ale skončila na tyčce.

Clermont tak důležitý domácí zápas zvládl a získal tři body. Oba celky svedou další ligový zápas 31. března. Les Lanciers se utkají s Toulouse, klub z Normandie změří síly s Montpellierem.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Lille OSC 1:1

17.03.2024 13:00

Góly: 79. Martín Satriano - 67. Jonathan David

Lille v důležitém zápase 26. kola Ligue 1 remizovalo na hřišti Brestu 1:1. Domácí celek se mohl před utkáním chlubit nejlepší obranou v celé soutěži, která soupeři dlouho odolávala. Nakonec ale neuhlídala kanonýra Jonathana Davida, jenž po hodině hry vsítil už svůj 15. gól v letošním ročníku. Dogy však hubený náskok udržet nedokázaly, jelikož v 80. minutě vyrovnal host z Interu Milán Martín Satriano. Čtyřnásobný francouzský šampion se sice ziskem bodu posunul na čtvrtou příčku, na druhé Piráty ovšem stále ztrácí pět bodů.

O uplynulém víkendu sice Brest prohrál v Lens, stále však platilo, že žádný z týmů nezískal za posledních 10 kol více bodů. Na průběžně druhou příčku ho dovedl i fakt, že před vlastními fanoušky už v pěti po sobě jdoucích ligových kláních neinkasoval. Lille, v jehož útoku už zase zářil David, si muselo dávat pozor na Pierra Lees-Meloua, který rozhodl o dvou nejčerstvějších domácích výhrách Pirátů.

Ostře sledovaný zápas začal aktivněji domácí celek. Hned v první minutě se do náběhu za obranu dostal Mahdi Camara, jehož zpětný pas našel Huga Magnettiho, ten však svým pokusem o několik decimetrů minul pravou tyč. Krátce před půlhodinou hry byl ještě blíže ke trefě Romain Del Castillo, jenž vyslal tvrdou přízemní střelu z hranice vápna. Ta sice mířila za záda Lucase Chevaliera, ke smůle domácích fanoušků ale skončila pouze na brankové konstrukci.

Do druhé půle vstoupili lépe hráči Lille. Velmi zajímavou ranou se připomněl Nabil Bentaleb, gólman Marco Bizot však jeho pokus kontroloval. Na druhé straně se o chvíli později položil do obětavého zakončení Satriano, jenže ani jeho hlavička z malého vápna úvodní branku nepřinesla. Skóre se tak přepisovalo až v 67. minutě, kdy se míče na hranici šestnáctky zmocnil David. Kanaďan se po rychlém převzetí balonu rozhodl pro úspěšnou střelu po zemi, která nakonec prošla pod nohama bránícího hráče Brestu až do sítě. V 80. minutě ale odvedl obrovskou práci ve vápně hostů Kenny Lala, díky jehož důrazu vyrovnal dobíhající Satriano.

Lille tak stejně jako při předchozích třech návštěvách tohoto stadionu nezvítězilo, získalo však alespoň bod. V příštím kole přivítá 29. března Lens, Brest se představí o dva dny později v Lorientu.

Více informací k zápasu

RC Lens - OGC Nice 1:3

16.03.2024 21:00

Góly: 76. Elye Wahi - 11. Terem Moffi, 53. Khéphren Thuram, 67. Terem Moffi (pen.)

Fotbalisté Nice zvítězili ve 26. kole Ligue 1 na stadionu Lens 3:1 a připsali si první ligovou výhru od konce ledna. Úvodní gól vstřelil už v 11. minutě Terem Moffi, který rozhodl i předchozí vzájemný duel. Na jeho zásah navázal v úvodu druhého poločasu Khéphren Thuram a třetí trefu přidal z penalty znovu Moffi, jenž se proti Racingu prosadil už počtvrté v této sezoně. Les Aiglons se tak díky výhře posunuli o bod právě před Lens a v průběžné tabulce se usadili na čtvrtém místě.

Domácí mužstvo se dvěma cennými výhrami v řadě přihlásilo zpět do boje o výslednou druhou příčku, na níž zakončilo minulou sezonu. V aktuálním ročníku se na ní poměrně dlouho vyhřívalo Nice, jenže kouzlo trenéra Francesca Farioliho zřejmě pominulo. Ital původně ordinoval precizní defenzivu, nicméně Orli v posledních třech soutěžních duelech inkasovali sedm branek a v lize nevyhráli od konce ledna.

Hosty ale jako by špatná forma z posledních týdnů nabudila a do zápasu vstoupili velmi aktivně. V 11. minutě udělal velkou chybu domácí Facundo Medina, jehož o balon v nebezpečném prostoru obral Mohamed-Ali Cho. Ten vyřešil situaci dva na jednoho precizní přihrávkou na Moffiho, který už v poklidu zakončoval do prázdné branky. Podobná situace se opakovala o pár minut později. Tentokrát se do zakončení dostal po přihrávce Moffiho Cho, který však branku přestřelil. To ho nemuselo až tolik mrzet, jelikož se zřejmě jednalo o ofsajd. Okolo 40. minuty se do několika zajímavějších pozic dostali i Les Sang et Or. Největší příležitost měl David Pereira da Costa, který však branku Orlů minul.

V 53. minutě na sebe znovu upozornili hosté. Chybnou rozehrávku domácích zachytil Cho, jenž přesně našel Thurama. Syn slavného otce se v zakončení nemýlil a poslal Les Aiglons do dvoubrankového vedení. Situace se pro domácí ještě více zkomplikovala o 14 minut později. Abdukodir Khusanov fauloval v pokutovém území a hlavní sudí nařídil penaltu, kterou suverénně proměnil Moffi. Hráči Racingu se však nevzdávali a v 76. minutě snížil tvrdou ranou na rozdíl dvou gólů Elye Wahi. Více už toho ale domácí ani přes enormní snahu nestihli.

Nice tak ovládlo třetí vzájemný souboj v řadě a přeskočilo svého soupeře v tabulce. V příštím kole přivítá 31. března Nantes, Lens se představí o dva dny dříve v Lille.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Racing Strasbourg 1:3

16.03.2024 17:00

Góly: 36. Eray Cömert - 3. Kévin Gameiro, 62. Emanuel Emegha, 78. Emanuel Emegha

Nantes prohrálo ve 26. kole Ligue 1 na svém hřišti se Štrasburkem 1:3. Svěřenci Patricka Vieiry se rychle ujali vedení, když se už ve třetí minutě trefil zkušený šutér Kevin Gameiro. Kanárci sice dokázali zásluhou Eraye Comerta srovnat, na zisk bodů jim to ovšem nestačilo. V 62. minutě totiž potrestal chybu v rozehrávce nakonec dvougólový Emanuel Emegha, jenž tak strhl první ligovou výhru od 20. prosince na stranu Alsasanů. Žlutozelení naopak museli zkousnout už sedmou soutěžní porážku před vlastním publikem v řadě.

Skvělý vstup do sezony byl v Nantes už dávno zapomenut, jelikož se Kanárci kvůli velmi bídné formě z posledních měsíců propadli až do sestupové propasti. Stále však nebyl důvod k panice, jelikož jen jedno vítězství je mohlo vyhoupnout o několik pozic nahoru. O to více byla klíčová bitva se Štrasburkem, který se nacházel jen o dva body nad žlutozelenými, přičemž v letošním kalendářním roce v lize ještě nepoznal chuť vítězství.

Hosté ovšem vstoupili do zápasu ve velkém stylu a hned ve třetí minutě tečoval přízemní centr z pravé strany Gameiro a poslal svůj tým do brzkého vedení. Domácí mohli srovnat o pár minut později, střela Mostafa Mohameda z malého vápna nicméně byla zablokována a prosvištěla těsně vedle levé tyče. Egyptský útočník měl chvíli nato další šanci, tentokrát mířil pro změnu do boční sítě. Kanárci se dočkali srovnání ve 36. minutě, když po rohovém kopu dotlačil míč do sítě Comert. Ještě před poločasem mohl obrat dokonat Jean-Charles Castelletto, jeho tvrdou střelu ovšem skvěle vyrazil Alaa Bellaarouch.

Tým z Alsaska vstoupil stejně jako do prvního poločasu i do druhého lépe a v 62. minutě se znovu ujal vedení, míče se totiž po bídné rozehrávce domácích zmocnil Emegha a propálil Albana Lafonta. Nizozemský mladík ještě v 78. minutě přidal svým druhým gólem v zápasu na výhru Štrasburku razítko, když po náramné přihrávce obešel brankáře a uklidil balon do prázdné brány.

Nantes tak neprolomilo sérii špatných výsledků a doma nezískalo ani bod. Oba celky odehrají další ligový zápas 31. března. Kanárci se utkají s Nice, Alsasané změří síly s Rennes.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Lyon 2:3

15.03.2024 21:00

Góly: 53. Thijs Dallinga, 58. Vincent Sierro (pen.) - 33. Alexandre Lacazette, 77. Rayan Cherki, 81. Jake O'Brien

Lyon zvítězil ve 26. kole Ligue 1 v Toulouse 3:2. Hosté měli zápas od začátku dobře rozehraný, když se krátce po odehrané půlhodině prosadil uzdravený kapitán Alexandre Lacazette. Ten ale o poločasové přestávce střídal a bez něj se Les Gones na hřišti dlouho hledali. Soupeř dokonce slepenými brankami otočil průběžný stav, avšak kouč Pierre Sage měl šťastnou ruku při nasazení Rayana Cherkiho, jenž nejprve srovnal a v 81. minutě asistoval u rozhodující trefy.

Pokud by fanoušci Lyonu přimhouřili oči nad zpackaným domácím zápasem s Lens, neměli by svým oblíbencům moc co vyčítat. Olympique vyhrál sedm z posledním osmi soutěžních duelů a k posunu do klidného středu tabulky přidal i postup do semifinále Coupe de France. Také Toulouse se výsledkově zvedlo, nicméně o minulém víkendu zklamalo na stadionu Le Havru, kde ani jedenkrát nezasáhlo branku.

Lyon se na stadionu, na kterém vyhrál pětkrát z posledních šesti vystoupení, dostal do úvodní šance už ve čtvrté minutě. Nemanja Matič se po rohovém kopu položil z prostoru penalty do rozskákaného míče, jenže ten na cestě k brance zastavil spoluhráč zkušeného Srba Nicolás Tagliafico. Smůla se zdánlivě lepila na paty hostů i nadále, když ve 33. minutě trefil tyč Corentin Tolisso. Balon se ovšem odrazil přímo k uzdravenému Lacazettovi a nejlepší střelec týmu se nemýlil.

Les Violets se ale inspirovali předchozím domácím kláním proti Nice, v němž rovněž o poločase ztráceli jeden gól. Tehdy srovnával Thijs Dallinga po přihrávce Warrena Kamanziho a po zcela totožné ose se Toulouse radovalo i tentokrát. V 58. minutě navíc bylo na tribunách ještě veseleji. Ernest Nuamah se pustil zcela zbytečně do kličkované uvnitř vlastního pokutového území a na ztrátu míče zareagoval zatažením protihráče za dres, kvůli čemuž se kopala penalta. K ní se postavil Vincent Sierro a chirurgicky přesným pokusem k levé tyči dokonal rychlý obrat.

Lyon se z dvojitého úderu dlouho nedokázal oklepat, až v závěrečné čtvrthodině se ve vápně uvolnil střídající Cherki a tvrdou ranou mezi nohy Guillauma Restese ukončil své téměř roční čekání na ligový gól. Namlsaný šikula se posléze mohl prosadit znovu, ujal se ale až jeho centr od rohového praporku, který hlavou uklidil do sítě Jake O'Brien.

Lyon si tedy udržel výsledkovou fazonu a zvítězil. V dalším kole přivítá 30. března Reims, Toulouse o den později navštíví Clermont.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
26
17
8
1
62 : 23
59
2
Stade Brestois
26
13
8
5
36 : 20
47
3
AS Monaco
26
13
7
6
47 : 36
46
4
Lille OSC
26
11
10
5
37 : 23
43
5
OGC Nice
26
12
7
7
27 : 20
43
6
RC Lens
26
12
6
8
35 : 27
42
7
Olympique Marseille
26
10
9
7
40 : 28
39
8
Stade Rennes
26
10
9
7
40 : 31
39
9
Stade Reims
26
11
5
10
34 : 35
38
10
Olympique Lyon
26
10
4
12
30 : 40
34
11
Toulouse FC
26
7
8
11
29 : 36
29
12
Racing Strasbourg
26
7
8
11
28 : 39
29
13
Le Havre AC
26
6
9
11
26 : 33
27
14
Montpellier HSC
26
6
9
11
31 : 40
26
15
FC Lorient
26
6
8
12
35 : 49
26
16
FC Nantes
26
7
4
15
24 : 41
25
17
FC Metz
26
6
5
15
23 : 39
23
18
Clermont Foot
26
4
8
14
19 : 43
20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Langi

Reagovat
Mandanda_30

OM

Mandanda

Reagovat
Seydou Doumbia

Ty víkendové výsledky nahrávali právě OM a Rennes aby zabojovali ještě o poháry. Lille, Brest, Lens, Monaco bez výhry a vy to tak poděláte. Takže o poháry ještě zabojuje 9 týmu, slušný.

Reagovat
Mandanda_30

Hele nevím co je pravděpodobnější u OM, už nemá význam si lámat hlavu nad tím co od nás očekávat.... jestli 4. místo nebo jestli nás ještě nedoženete a neskončíme 10., těžko říct zbývá mi jen doufat, že se na to 4. místo nějak vyškrabeme, ale pochybuju

Reagovat
Israha

Rennes doma pod novým trenérem ve velmi solidní formě + v nohách psychicky náročný zápas na Villarrealu. Tady se ztráta dala čekat. Bezpodmínečně musíme přehrát Nice a Lens doma a ideálně neprohrát v Lille, tam se bude rozhodovat. Le Clasique bude průser...

Reagovat
Langi

Lyon pred Marseille nebo nedej boze jeste na mistech, zarucujici pohary i z ligy, to by byl joke roku

Reagovat
mikdols

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele