Ligue 1 - preview 26. kola: Vrátí se PSG na vítěznou vlnu?

15.03., 09:10, aktualizováno 17.03., 08:42
Previews
Kylian Mbappé (© AFP)

Paris Saint-Germain uzavře 26. kolo Ligue 1 na půdě Montpellieru, kde bude chtít ukončit sérii tří po sobě jdoucích remíz. Brest se pokusí uhájit druhou příčku proti LOSC Lille. Na případné zaváhání bude čekat AS Monaco, jehož dalším soupeřem je Lorient. Stade Rennes poměří síly s Olympique Marseille.

Stade Brestois - Lille OSC

neděle 13:00

Lille ve čtvrtek zvládlo úspěšně odvetu Konferenční ligy proti výběru ze Štýrského Hradce a postoupilo mezi osmičku nejlepších. Jak ovšem avizoval prakticky hned po tomhle utkání na evropské scéně hostující kouč Paulo Fonseca, na nějaké bujaré oslavy prostě není čas. Teď ho totiž čeká v Ligue 1 další důležitý střet v Brestu, tedy se soupeřem usilujícím též o top čtyřku.

Po pětadvaceti odehraných kolech se oba celky nacházely v první čtyřce a z té se oba mohou dočkat kvalifikace do milionářské soutěže. Jenže konkurentů bojujících minimálně o čtvrtou příčku, která jako poslední zaručuje výsadu nejprestižnější klubové fronty Evropy, je vícero. A tak jakýkoli výpadek může okamžitě znamenat střídání stráží na tomhle neúprosném válečnickém poli.

Ví to i hostující stratég, který před cestou na Bretaňský poloostrov slíbil, že se vynasnaží co nejvíce krotit přehnaný optimismus. Francouzská nejvyšší scéna totiž představuje další pilíř pro zdárné hodnocení tohoto ročníku. "Jsem šťastný, ale už začínám myslet na Brest. Nemáme čas na oslavy. Ano, je to zásadní okamžik pro tenhle klub, už teď však vidím, že se hráči soustředí na budoucí týdny,” těšil ho po remíze s rakouským oponentem přístup kabiny. "Chceme každopádně z Konferenční ligy vytěžit ještě víc. Nechceme v tomhle okamžiku přestávat.”

Svěřenci trenéra Érica Roye před týdnem absolvovali náročné klání na půdě Lens. A nezvládli ho podle vlastních představ, padli nejtěsnějším možným způsobem. I tak se pořád drží na senzačním druhém místě tabulky. Lepší než rabující Les Pirates, o nichž už nelze hovořit jako o nějakých nenápadných mořeplavcích, je už pouze gigant z PSG. "Byli jsme samozřejmě frustrovaní a zklamaní. Když se vám takhle dlouho daří, nechcete s tím nikdy končit,” hodnotil lodivod Brestu předešlou porážku. "Aspoň bod jsme si za náš výkon zasloužili.”

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Magnetti, Lees-Melou, Mah. Camara - Del Castillo, Satriano, Mathias Pereira Lage

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, B. Diakité, Yoro, Ismaily - André, Bentaleb - Žegrova, Ang. Gomes, Haraldsson - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 2.88 - 3.26

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Metz

neděle 15:00

Zatímco domácí Remeš stále neztrácí naději na účast v evropských pohárech, Mety věří, že mezi elitou zůstanou déle než jednu sezonu. Na nejvyšší úrovni už v minulosti ukázali, že na klub z historického města zahrát umějí.

Remeš totiž od roku 2014 nad Les Grenats nevyhrála. Zároveň platí, že pouze jednou se stalo, že při vítězství neskončil zápas nejtěsnějším možným rozdílem. V září skončilo první vzájemné klání remízou 2:2, pod kterou se podepsali góly Sabaly a Jallow v dresu Mét a Teuma s Oumarem Diakitém za Remeš, přičemž šanci na základní sestavu na straně domácích má teď v neděli zřejmě pouze posledně jmenovaný.

V týdnu se zase dostala do popředí situace kolem Junyi Itoa, kterého dvě ženy obvinily ze sexuálního napadení. Francouzský celek se přiklonil na stranu hráče, kterého ovšem japonský kouč Hajime Morijasu nepovolal k následujícím dvěma reprezentačním zápasům. Proti Metám by ale neměl v zahajovací jedenáctce chybět, čímž dostane příležitost rozšířit svou dosavadní porci dvou gólů a pěti nahrávek.

Na opačné straně barikády jest nejproduktivnějším hráčem Georges Mikautadze, kterého se boje o postup na EURO do Německa stoprocentně týkat budou. Třiadvacetiletý člen gruzínského národního výběru před týdnem přesnou penaltou rozhodnul o výhře nad Clermontem a týden předtím skóroval ze značky pokutového kopu i proti Nantes.

Šest bodů z posledních dvou střetnutí představuje počet, se kterým může být Lásló Bölöni spokojený. Zvláště když při posledním únorovém duelu jeho skvadra jen těsně nestačila na Lyon. I tehdy se střelecky prosadil Mikautadze, jehož Gruzie by v případě postupu na EURO spadla do skupiny s českým týmem.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Munetsi, Atangana Edoa, Khadra - Itó, O. Diakité, Daramy

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Colin, Hérelle, Fali Candé, Udol - Jean-Jacques - Atta, L. Camara - Van Den Kerkhof, Mikautadze, Sabaly

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.82 - 4.92

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Lorient

neděle 15:00

Knížecí klub se nenechal příliš rozhodit tím, že jej z Coupe de France v únoru překvapivě vyprovodil třetiligový FC Rouen. Naopak veškeré soustředění teď směřuje na Ligue 1. Ambice zakončit ročník na druhé příčce se pokusí zchladit Lorient, třebaže zůstává silně namočený do hry o udržení.

Co se ofenzivy týče, Les Merlus na tom nejsou špatně. Především pak Eli Kroupi a Mohamed Bamba svými trefami dělají, co mohou, aby bretaňský celek udrželi v nejvyšší soutěži. Jenže defenziva zdaleka nefunguje podle představ Régise Le Brise. Sedmačtyřicet inkasovaných branek představuje jasně nejhorší bilanci ze všech osmnácti účastníků.

Z výše uvedených hráčů se každopádně do základní sestavy podívá patrně jen druhý jmenovaný. Zcela absentovat budou Benjamin Mendy, Quentin Boisgard, Igor Silva a Montassar Talbi. Souleymana Isaaka Tourého nepustí na trávník karetní trest. Lorient v prvním vzájemném klání s Monakem díky pozdnímu zásahu Romaina Faivreho, který už v klubu nepůsobí, bral remízu, avšak aktuální forma hovoří v jeho neprospěch.

AS sice dosud sesbíralo více bodů na stadionu soupeřů, avšak při předchozí partii před domácími příznivci zvládlo remizovat s PSG, což v minulosti nebývalo zvykem. Dokonce ani tehdy, když se podařilo Pařížanům slavně uzmout v sezoně 2016/2017 titul. Tehdy v dresu klubu ze státečku od Středozemního moře ještě působili Kylian Mbappé či Radamel Falcao.

V současnosti za velký talent platí Eliesse Ben Seghir, který v mládežnických kategoriích sice reprezentoval Francii, nicméně pro "áčko" zvolil Maroko, za které by mohl debutovat už tento měsíc. "Měl jsem šanci se rozhodnout, za kterou z těch dvou fotbalově velkých zemí budu hrát. Nebylo to snadné rozhodnutí, ale zvolil jsem zemi, ve které se narodili moje rodiče. Walid Regragui mi vysvětlil, o co mu budoucnu u reprezentačního týmu půjde, takže bylo těžké odmítnout," prohlásil devatenáctiletý mladík, jenž zatím stihnul v této sezoně jedinou branku.

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Majecki - Singo, Kehrer, Maripán, K. Ouattara - Akliouche, Zakaria, Yous. Fofana, Golovin - Balogun, Ben Yedder

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - For. Mendy, Laporte, Adjei - Katseris, L. Abergel, T. Bakayoko, T. Le Bris - Kari, M. Bamba, Ponceau

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.42 - 8.41

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Le Havre AC

neděle 15:00

Les Lanciers prohráli čtyři z posledních pěti zápasů, takže není divu, že na první nesestupovou a nebarážovou pozici aktuálně ztrácí 8 bodů. Les Ciel et Marine naopak o minulém víkendu ukončili čtyřzápasovou sérii bez bodu a věří, že po tomto kole bude svítit v jejich kolonce výher sedmička.

Ano, sedm. Právě tolik branek dokázal Clermont vsítit na Stade Garbriel Montpied. Horší statistiku vstřelených branek před domácími příznivci nemá žádný jiný mančaft v Ligue 1. Co se týče těch inkasovaných, jsou na tom ještě hůře Nantes, Lorient a Lyon. Přestože Pascal Gastien získal nového asistenta Sébastiena Bicharda, který se po sezoně stane jeho nástupcem, nedá se předpokládat, že by se kvalita hry středofrancouzského klubu najednou razantně změnila.

Před týdnem byl na programu záchranářských duel s Metami, který ovládli Les Grenats, když jedinou trefu utkání zaznamenal z penalty Georges Mikautadze. Samozřejmě je předčasné mluvit o tom, že právě tohle byla rozhodující partie v boji o udržení, nicméně fakt, že plně k dispozici nebude zkušený Maxime Gonalons, minimálně se s ním tedy nepočítá do základní jedenáctky, také ničemu nepomáhá.

Na opačném pólu musí Luka Elsner řešit dvě absence, a to ty v podobě Josuého Casimira a Élyséeho Logby. Za zamyšlení ovšem stojí skutečnost, že obránce Christopher Opéri se zatím přímo podílel na šesti zásazích svého týmu, čímž převyšuje i útočníky Nabila Aliouiho a Mohameda Baya. Šestadvacetiletý Opéri jako jediný ze všech borců skóroval i před týdnem proti Toulouse.

Díky tomu má jeho klub na kontě sedmadvacet bodů, což aktuálně stačí na třináctou pozici, leč boj o setrvání mezi francouzskou elitou bude i letos s velkou pravděpodobností vyrovnaný až do čtyřiatřicátého klání. Le Havre však ukázal, že má svou kvalitu na to, aby se po roce hned neporoučel zpátky o patro níž. Případné vítězství na Clermontem to může jenom potvrdit.

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Pelmard, Matsima, Ogier, Neto Borges - Cham, J. Gastien, H. Keïta - Allevinah, Nicholson, Rašani

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Kuzjajev, A. Touré, Targhalline - Négo, Bayo, A. Ayew

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.06 - 2.85

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Olympique Marseille

neděle 17:05

Ve čtvrtek došlo na první zaváhání Marseille pod vedením trenéra Jeana-Louise Gasseta. A nutno podotknout, že celek z jihu Francie měl vážně pořádnou hoňku, aby vůbec ubojoval na půdě Villarrealu postup do čtvrtfinále, byť si do odvety přivážel více než příznivý výsledek. Teď se pokusí zavzpomínat na předešlé úspěšné zápasy v Rennes, kterému se úplně nedaří.

Tedy ne v kontextu dlohodobější báze, ale spíše té krátkodobé. V posledních čtyřech zápasech, včetně Coupe de France, vyhrálo jen jednou, a to právě v pohárovém střetnutí proti Le Puy, jenž působí ve čtvrté nejvyšší soutěži. Copak o to, plichta z Paříže se jako žádný neúspěch nezdá býti. Ovšem více už bretaňský klub mrzelo nezvládnuté derby s Lorientem či ztráta dvoupólového náskoku v Lille, k níž došlo před týdnem. Všeobecně jsou však domácí v blízkém kontaktu s příčkami zajišťující pohárovou Evropu pro následující sezónu, což je to nejdůležitější vůbec.

Že jsou v Rennes s prací kouče Juliena Stéphana, který nahrazoval v listopadu loňského roku Bruna Génésia, spokojeni, dokazuje i fakt, že zřejmě brzy dojde na prodloužení smlouvy. Podle informací francouzského sportovního deníku L'Équipe tak bude učiněno do konce března, kontrakt by měl být platný na dva nebo na tři roky. I sám Stéphan probíhající jednání potvrdil na páteční tiskové konferenci. "Tři a půl měsíce jsme spolu všichni pravidelně diskutovali o mnoha tématech a toto bylo v minulých několika dnech jedním z nich,” uvedl. "Určitě se o tom budeme bavit i příští týden. Myslím, že poměrně rychle dospějeme k nějakému rozhodnutí.”

Tenhle mač představuje nejen pro Les Rennais, avšak také pro Marseille, jeden ze zásadních artiklů tohoto ročníku. Pokud by uzmuli tři body domácí, byli by na stejné úrovni jako jejich protivník. V opačném případě by pak výběr OM odstřelil na větší rozdíl soka, s nímž se napřímo pere o kvalifikaci na evropskou scénu. U hostující ekipy na každý pád bude velkou otázkou, jak rychle sebere síly po náročném klání ve Španělsku.

Zatím to bylo nejnevydařenější vystoupení Les Phocéens od té doby, co se kormidla chopil Gasset, do čtvrtka byl jeho tým na všech frontách stoprocentní. "Když jsme prohrávali o tři góly, byly to pro mě ty nejhorší okamžiky,” ulevil si marseillský stratég po tuhé bitvě. "Nehráli jsme tak dobře jako Villarreal, nedostali jsme se na jeho level. Také jsem však hráčům řekl, že je to Marseille, kdo postoupil dál. Naše fanoušky jsme vyděsili, nakonec jsme jim ale radost přece udělali,” těšilo ho.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - G. Doué, Omari, Belocian, Truffert - Bourigeaud, Santamaría, D. Doué, Terrier - Kalimuendo, Gouiri

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Clauss, C. Mbemba, Balerdi, Merlin - Veretout, P. Gueye, Harit - I. Sarr, I. Ndiaye, Aubameyang

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.54 - 2.69

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Paris Saint-Germain

neděle 20:45

Desetibodový náskok na čele tabulky po pětadvaceti odehraných kolech byl a také stále je pro PSG velkým luxusem. A ačkoli body v kontextu Ligue 1 nemusí sbírat s nějakou obrovskou pravidelností, přece by se na půdě Montpellieru před reprezentační přestávkou chtěl konečně prezentovat tak, jak se očekává. Čili výhrou, kterou neurval na ligovém poli už třikrát v řadě.

Možná že fanoušci více než k tomuto mači v průběhu tohoto týdne daleko více vzhlíželi k losu čtvrtfinále Ligy mistrů. Úspěch v milionářské soutěži je pro pařížskou ekipu prioritou číslo jedna, na domácí scéně má totiž všechno pevně ve svých rukou. Což mimochodem potvrdila také ve středu, v Coupe de France se po skalpu Nice prokousala mezi čtyřku nejlepších, a je tak i nadále ve hře o všechny možné trofeje.

Montpellier si v uplynulých dvou kláních nepočínal vůbec špatně a získal na své konto čtyři body ze šesti. Vymanil se ze sestupového pásma, jeho odstup od červených příček je nicméně minimální. "Je pravda, že v Ligue 1 jsme teď uhráli tři remízy v řadě. Ale nebojím se, protože jsme působili dobře ve Francouzském poháru, v Lize mistrů i nedávno v Monacu,” povídal hostující lodivod Luis Enrique. "Nedíváme se na bodový rozdíl v tabulce, jen chceme být co nejdříve šampiony. Chceme usilovat o všechny tituly. Na půdě Montpellieru to bude těžké.”

Domácí stratég Michel Der Zakarian, na rozdíl od svého aktuálního soka, musí se svým mužstvem šlapat do plných. A možná i posbírat úspěšné výsledky v takových duelech, v nichž jsou papírové předpoklady přisuzovány na opačnou stranu. Což ten nynější s PSG bezpochyby představuje. "Před týdnem jsme v Nice absolvovali velký zápas,” těšilo šéfa lavičky La Paillade. "Potřebovali jsme ho už vyhrát. Parádně jsme bránili, byli jsme hodně kompaktní. Nesmíme ovšem polevit, musíme dál tvrdě makat. Všechna utkání jsou důležitá, je jen na nás, abychom se pokusili bodovat i proti PSG.”

Jak už bylo zmíněno, před mezinárodní pauzou se konal los na frontě Ligy mistrů. Les Parisiens narazí v boji o semifinále na Barcelonu, jednat by se mělo o hodně vyrovnané měření sil, ostatně jak predikují třeba bookmakeři sázkových kanceláří. "Jsem nesmírně šťastný,” těšilo Luise Enriqueho, že se představí proti konkurentovi, v jehož dresu hrával a jehož následně i trénoval. "Vracím se do města, kde jsem strávil velkou část své kariéry, takže pro mě dobrá zpráva. Věděli jsme, že se střetneme se špičkovým týmem. A budeme muset prokázat, že si zasloužíme postoupit dál.”

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - E. Tchato, Omeragic, Kouyaté, Sagnan, I. Sylla - Ferri, L. Leroy, Savanier - Khazri, Nordin

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Danilo Pereira, L. Hernández, Nuno Mendes - Zaïre-Emery, Ugarte, Fabián Ruiz - O. Dembélé, Kolo Muani, B. Barcola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.83 - 5.28 - 1.43

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

FC Nantes - Racing Strasbourg

sobota 17:00

Nantes ani Štrasburk nad nynějším stavem v tabulce rozhodně jásat nemůžou, v posledních týdnech si oba kluby určitě nepočínaly podle svých představ. Zatímco ekipa z Bretaňského poloostrova je aktuálně na šestnácté příčce, znamenající baráž o udržení, celek z Alsaska se nachází jen o kousek vepředu. Oba tak body z tohoto vzájemného souboje nutně potřebují.

Říká se, že v bitvě o udržení je klíčová hlavně domácí bilance. A právě tu potřebují Kanárci zásadním způsobem vylepšit, před vlastními fanoušky totiž doposud získali paradoxně o jeden bod méně než ve venkovních střetech. "Musíme se už do toho pořádně pustit,” uvědomoval si domácí stratég Jocelyn Gourvennec, že v následujících týdnech čeká jeho družinu klíčové období této sezóny.

Fanouškům na předzápasové tiskové konferenci prozradil, že bojovný duch kabině nechybí. Že je Nantes připravené rubat a zajistit si záchranu v Ligue 1. "Úkolem trenéra je snažit se zapůsobit, dobře připravit, co se připravit dá. Být hráčům nablízku a nastínit jim plán. Nebo poradit, ukázat jim prostory, které budou moci využít,” dodával. "Vidím své hráče, jaký mají ke všemu přístup, jakou mají mentalitu. Chceme na tu situaci reagovat všichni společně.”

Když se naposledy svěřenci trenéra Patricka Vieiry radovali na francouzské nejvyšší scéně z vítězství, bylo tomu ještě v loňském roce. Od té doby v osmi zápasech vydoloval Štrasburk jen tři body. I jemu hodně teče do bot, podobně jako Nantes. Je tak otázkou, jestli některý z výběrů třeba nesáhne k trenérské změně, jak tomu bývá zvykem v případě delší série negativních výsledků. Ostatně v případě Gourvenneca se o něčem takovém šušká.

Domácí stratég každopádně žádné spekulace řešit nechce. Sám vzkázal, že tohle téma je pro něj zbytečným. "Trenéřině se věnuji dlouho, je to více než patnáct let. A tuhle kuchyni znám nazpaměť,” vyjádřil se ke své budoucnosti. "O tomhle prostě nepřemýšlím, opravdu mi jde pouze to, jak pracovat s kádrem. Můžu dělat jen to, na co mám vliv. Ten zbytek, čili nějaké zákulisí, s tím nic nezmůžu. S tím jenom žiju.”

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Amian, Castelletto, Zézé, Cozza - M. Sissoko, Pedro Chirivella - Kadewere, Mollet, Simon - Mostafa Mohamed

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Bellaarouch - Guilbert, L. Perrin, S. Sow - Senaya, Andrey Santos, H. Diarra, Delaine - Bakwa, Emegha, Gameiro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.29 - 3.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RC Lens - OGC Nice

sobota 21:00

Poslední dva zápasy vyšly Lens náramně. Po vítězstvích v Lyonu a nad Brestem každopádně náročný los neustává, při sobotním večeru teď před vlastními fanoušky přivítá letošní sezónní štiku z jihu Francie. Nice nicméně v posledních několika týdnech neproplouvá vodami Ligue 1 jako hbitá ryba, spíše hledá cestu z kalnějších břehů. Ze druhé pozice spadlo už na šestou.

Pevná defenziva, stabilita, pravidelné získávání bodů. Od startu ročníku se Les Aiglons prezentovali přesně takhle. Jenže pak na řadu přišel určitý úpadek, už v prosinci a v lednu se objevilo několik trhlin. A během února a března došlo na opravdu strmější pád. V předešlých šesti duelech na francouzské nejvyšší scéně uzmulo na své konto pouhé dva body, ve středu se mimochodem konal výpadek ve čtvrtfinále Coupe de France.

Jakkoli jsou domácí v současné chvíli v lepším rozpoložení než jejich protivník, Franck Haise, kouč Les Sang et Or, by ho velmi nerad podceňoval. Už krátce před vánočními svátky se Lens přesvědčilo, že ekipa trenéra Francesca Farioliho patří k tomu lepšímu, co Ligue 1 může nabídnout. Na jejím hřišti mu podlehlo. "Nice je soupeřem, který má svou kvalitu,” uvědomoval si. "Prochází sice těžším obdobím, ale kdo ne, snad kromě PSG. Jenže my nejsme PSG, takže očekáváme velmi těžký střet,” porovnával.

Oba celky po pětadvaceti odehraných kolech dělily pouhé dva body. Oba mají ambice na to kvalifikovat se do pohárové Evropy na příští ročník, tohle měření sil přitom bezpochyby prověří jejich schopnosti usilovat o tuhle metu. "Když si odmyslíme začátek a prvních pět kol, v následujících dvaceti utkáních v lize jsme získali čtyřicet jedna bodů. I to dokazuje, že známe svoje silné stránky. Na druhou stranu víme i o slabinách. A naším úkolem je ukázat v každém týdnu své přednosti, aby nedostatky byly vidět co nejméně,” dodal Haise.

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Aguilar, N. Mendy, El Aynaoui, Frankowski - Sotoca, Wahi, David Pereira da Costa

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, Todibo, Dante, Perraud - Sanson, Rosario, K. Thuram - Laborde, Moffi, Boga

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.49 - 4.19

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Lyon

pátek 21:00

Lyon se před týdnem po nedávné porážce s Lens vzchopil, porazil venku lepšící se Lorient a evidentně míní pokračovat v honbě za místy zajišťující účast v pohárové Evropě. V páteční předehrávce narazí na Toulouse, tedy na svého souseda z tabulky, který doposud získal jen o dva body méně. Domácí by rádi zabrali po minulém nezdaru, aby byli dále od pásma sestupu.

Svěřenci trenéra Carlese Martíneze Novella naposledy utnuli svou šňůru tří ligových výher za sebou a nestačili před vlastními fanoušky na Le Havre. Sice chovají své postavení v průběžném středu pořadí, nicméně jejich náskok na červené příčky není dostatečný. Ne, pokud vezmeme v potaz, že do konce sezóny zbývá ještě devět kol. Toulouse prostě potřebuje zavzpomínat na minulé úspěchy, aby mělo v následujících týdnech konečně pokoj.

Lyon každopádně prožívá pod vedením kouče Pierra Sageho obrození, a nebude tak pro Le Téfécé jednoduchým protivníkem. Kdyby se konal zápas v podzimní části, asi by byly papírové predikce přisouzeny na stranu domácích. Jenže hosté v nynějších dobách, konkrétně v únoru a během aktuálního měsíce, tedy až na jedno zaváhání, působí dominantně. V sedmi případech z osmi, včetně Coupe de France, zvítězili.

Olympique by samozřejmě chtěl dohnat, co zpackal v první polovině ročníku. Není ovšem ve vůbec lehké pozici, vždyť ztráta na kýžené mety byla například na začátku prosince velmi vysoká. Teď je zkrátka pořád spíše blíže bojům o záchranu než těm o evropské poháry. "Čeká nás teď jiný zápas, než jaký jsme absolvovali s Lorientem. Toulouse je totiž týmem, který je více zaměřený na přímočarou hru,” povídal na tiskové konferenci hostující lodivod.

Když se Les Gones střetli se svým soupeřem naposledy, podmanili si duel třemi góly. Byl to tehdy jeden z pozitivnějších momentů na jinak špatném podzimu. "Toulouse změnilo styl hry a dosahuje už na slušné výsledky,” komentoval konkurenta Sage. "Pokusíme se nicméně využít stejné metody a přístup jako před týdnem v Lorientu, abychom našemu oponentovi zabránili co nejvíce v jeho hře,” vytyčil jasný cíl.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Mawissa, Logan Costa, Nicolaisen - Desler, Sierro, Spierings, Suazo - Dönnum, Dallinga, Y. Gboho

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Maitland-Niles, O'Brien, Čaleta-Car, Tagliafico - Matič - Nuamah, Caqueret, Tolisso, Mal. Fofana - Lacazette

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.31 - 2.72

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
25
16
8
1
56 : 21
56
2
Stade Brestois
25
13
7
5
35 : 19
46
3
AS Monaco
25
13
6
6
45 : 34
45
4
Lille OSC
25
11
9
5
36 : 22
42
5
RC Lens
25
12
6
7
34 : 24
42
6
OGC Nice
25
11
7
7
24 : 19
40
7
Olympique Marseille
25
10
9
6
40 : 26
39
8
Stade Rennes
25
9
9
7
38 : 31
36
9
Stade Reims
25
10
5
10
32 : 34
35
10
Olympique Lyon
25
9
4
12
27 : 38
31
11
Toulouse FC
25
7
8
10
27 : 33
29
12
Le Havre AC
25
6
9
10
25 : 31
27
13
Montpellier HSC
25
6
9
10
29 : 34
26
14
Racing Strasbourg
25
6
8
11
25 : 38
26
15
FC Lorient
25
6
7
12
33 : 47
25
16
FC Nantes
25
7
4
14
23 : 38
25
17
FC Metz
25
6
5
14
22 : 37
23
18
Clermont Foot
25
3
8
14
17 : 42
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Langi

O’Brien je buh …a Balde zase parodie na kridelnika…strasne slabej hrac

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevěřil jsem že příjde otočka, čekal jsem že to bude klasický Lyon a projede to. Naštěstí Cherki měl první dobrý zápas letos tak zas může bezhlavě solovat v těch dalších.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele