Ligue 1 - souhrn 24. kola: RC Lens vykradl Lyon

01.03., 22:57, aktualizováno 03.03., 22:40
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Lens (© AFP)

RC Lens zakončil 24. kolo výhrou na půdě Olympique Lyon, čímž se udržel na pohárových příčkách před Marseille, která zdolala Clermont. Šlágr 23. kola francouzské nejvyšší soutěže mezi AS Monaco a Paris Saint-Germain skončil bez gólu. Knížecí celek tím odmítl možnost posunout se na druhé místo, úřadující mistr zůstává neohroženě v čele. Lille drží krok s první trojkou, na půdě Remeše se vystačilo s jedním gólem.

Olympique Lyon - RC Lens 0:3

03.03.2024 20:45

Góly: 43. Florian Sotoca, 53. Elye Wahi (pen.), 87. Kevin Danso

Lens vyhrálo ve 24. kole Ligue 1 na stadionu Lyonu 3:0. Atraktivní první poločas ve 43. minutě gólově zakončil Florian Sotoca, jenž oslavil pátý příspěvek v letošní sezoně. Muž, který byl v minulém vzájemném utkání vyloučen za drsný faul na Nicoláse Tagliafica, tak ukončil domácímu týmu pětizápasovou sérii bez porážky. Po změně stran pojistil triumf z penalty Elye Wahi, jenž ve svém minulém klání v Lyonu skóroval hned čtyřikrát. Les Gones tedy zůstali ve spodní půlce tabulky, naopak hosté poskočili zpět na šestou příčku.

Hráči Lyonu potvrdili famózní formu i v osmifinále francouzského poháru, v němž zvítězili 1:0 po penaltách nad Štrasburkem. Pro Les Gones, kteří se po polovině sezony nacházeli na sestupových příčkách, to tak bylo již šesté soutěžní vítězství v řadě a boj o záchranu už se jich týkal jen nepřímo. Tentokrát však přivítali Lens, jež sice bojovalo o evropské příčky, jeho výkony se však rapidně zhoršily.

Domácí celek mohl z aktivního úvodu vytěžit první branku, Orel Mangala však prudkou ranou pouze orazítkoval tyč. Ve 24. minutě po odstavení obránce zahrozil ze šestnáctky také Ernest Nuamah, gólman Brice Samba byl ovšem v pozoru. Na druhé straně vytáhl skvělý zákrok Anthony Lopes, když z bezprostřední blízkosti vychytal tutovku Wahiho. Na pohotovou hlavičku Sotocy do odkryté sítě už by ale krátký.

Lens šlo do dvougólového trháku krátce po návratu z kabin, když Wahi z bílého puntíku zamířil přesně do levého dolního rohu. Další zásah měl na kopačce Ruben Aguilar, jenž z osamocené pozice na kraji pokutového území pálil přímo do vyběhnutého brankáře. Naději na vyrovnání definitivně zakopal do země Ainsley Maitland-Niles, který stáhl k zemi prchajícího Wesleyho Saïda a uviděl červenou kartu. Vzápětí navíc přidal třetí branku Kevin Danso.

Olympique se tak na vítězné vlně neudržel a nezískal ani bod. Oba celky sehrají další ligový zápas 9. března. Les Gones změří síly s Lorientem, Lens vyzve Brest.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Lorient 1:2

03.03.2024 17:05

Góly: 90+4. Amine Gouiri - 59. Mohamed Bamba, 90. Eli Junior Kroupi

Fotbalisté Rennes podlehli ve 24. kole Ligue 1 na vlastním hřišti Lorientu 1:2. Více šancí si v bretaňském derby vytvořili domácí, jenže jejich střeleckým pokusům dlouho scházely gólové parametry. Les Merlus naopak svou první větší příležitost ve druhé půli využili. Prosadil se Mohamed Bamba, jenž po lednovém příchodu z rakouského Wolfsbergu nastoupil k šesti zápasům nejvyšší francouzské soutěže, v nichž vstřelil stejný počet gólů. I jeho zásluhou tak hosté po zpackaném podzimu vystoupali až na 13. příčku tabulky.

Jedinou, ale poměrně významnou, trhlinou na skvělé formě Rennes bylo vypadnutí z Evropské ligy. Ve francouzské soutěži se ovšem červenočerní díky sérii osmi ligových střetnutí v řadě bez porážky začali drápat mezi šest nejlepších týmů. Náladu si ještě více vylepšili v týdnu, kdy postoupili do semifinále Coupe de France. Tentokrát je na vlastní půdě čekal Lorient, jenž v minulém kole po třech výhrách padl, a stále tak zůstával namočený do boje o záchranu.

Kombinační převaha domácích vedla v úvodní půlhodině zápasu k jediné výraznější příležitosti, do níž se už v šesté minutě dostal Benjamin Bourigeaud. Ve výborné formě hrající záložník napálil na hranici malého vápna poskakující míč, ránu ovšem na poslední chvíli zblokoval stoper Julien Laporte. Pozornost hostujícího gólmana Yvona Mvoga prověřili až v závěru první půle Désiré Doué a Arnaud Kalimuendo. Oba mladí Francouzi ale trefili z nadějných pozic jen střed brány, a hráči tak do šaten odcházeli za stavu 0:0.

Krátce po změně stran opět zkusil štěstí zpoza šestnáctky Doué. Střela odchovance Rennes byla tentokrát o poznání razantnější, prosvištěla však těsně kolem pravé tyče. Zahazování šancí favorizovaného soupeře potrestal Lorient před hodinou hry. S první přízemní ranou Bamby si ještě Steve Mandanda poradil, následný technický pokus Juliena Ponceaua už ale velezkušený brankář vyrazil jen zpět k do odkryté sítě dorážejícímu Afričanovi. V 90. minutě ještě pojistil výhru Les Merlus teprve 17letý Eli Junior Kroupi, jenž po rychlé akci bez problémů doklepl balon za záda bezmocného Mandandy. Domácí pak už pouze snížili zásluhou skvěle umístěné rány Amina Gouiriho.

Rennes tak v lize poprvé od 9. prosince zaváhalo a nezískalo ani bod. V příštím kole se 10. března střetne s Lille, Lorient vyzve o den dříve Lyon.

Více informací k zápasu

FC Nantes - FC Metz 0:2

03.03.2024 15:00

Góly: 58. Georges Mikautadze (pen.), 60. Matthieu Udol

Méty porazily ve 24. kole Ligue 1 Nantes na jeho hřišti 2:0. Hosté byli lepším celkem již od úvodu utkání, góly se jim však podařilo vstřelit až ve druhém dějství. Nejprve z penalty otevřel střelecký účet host z Ajaxu Georges Mikautadze, jenž o několik chvil později přesným pasem vybídl ke skórování Matthieua Udola. Gruzínský reprezentant se tak začal předposlednímu celku soutěže vyplácet, když po premiérové trefě s Lyonem vynesly jeho služby nováčkovi i první tři body v roce 2024.

Méty by nejraději na několik posledních zápasů zapomněly, předposlední pozici už navíc hájily jen díky příznivějšímu skóre. Po krátké zimní pauze totiž v soutěžním zápase ani jednou nevyhrály a proti Kanárkům je rozhodně nečekal lehký úkol. Ti v posledních pěti kláních dokázali urvat sedm bodů, přičemž v minulém kole je zachránil rozhodující trefou stoper Jean-Charles Castelletto.

Po opatrném úvodu přitáhla pozornost diváků až situace ze 23. minuty, kdy se do míče uvnitř vápna opřel hostující Didier Lamkel Zé, jenže jeho rána orazítkovala pouze pravou tyč branky Kanárků. Čtvrthodinu před koncem úvodního dějství poprvé zahrozili také domácí, Mostafa Mohamed ale pověst nejlepšího střelce svého týmu nepotvrdil a hlavou poslal balon jen vysoko nad. Do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Krátce po změně stran mohl poslat Méty do vedení Danley Jean Jacques, jeho střela ovšem skončila na sedadlech přilehlé tribuny. O několik minut později se v ještě větší příležitosti ocitl Udol, když si naskočil na centr z rohového kopu, svou hlavičkou ale našel jen rukavice připraveného gólmana. Napotřetí to už však hostům vyšlo. Po faulu Mostafy Mohameda ve vápně dostali Les Grenats možnost zahrávat penaltu, kterou Mikautadze střelou do protipohybu brankáře proměnil ve vedoucí gól. Vzápětí se úspěšný autor převtělil v nahrávače, přesným centrem našel hlavu Udola, a ten razantním zakončením zevnitř vápna zvýšil na konečných 2:0.

Méty tak poprvé v novém roce zvítězily a 10. března se pokusí na tento úspěch navázat proti Clermontu. Nantes ve stejný den vyzve Marseille.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Le Havre AC 1:0

03.03.2024 15:00

Góly: 34. Pierre Lees Melou

Brest vyhrál ve 24. kole Ligue 1 před vlastními fanoušky nad Le Havrem 1:0, a popáté za sebou tak udržel na domácím stadionu čisté konto. Perfektní defenzivní práci svého týmu podpořil krátce po půlhodině hry vítězným zásahem zkušený Pierre Lees-Melou, jenž třetím gólem v posledních čtyřech duelech potvrdil svou skvělou formu. Domácí si triumfem upevnili druhou pozici, přičemž od vedoucího PSG je dělí devět bodů.

Forma Brestu v nejvyšší francouzské soutěži stále neutuchala. Druhý nejlepší celek neprohrál v lize už 12 zápasů v řadě, přičemž při posledních dvou výhrách ani jednou neinkasoval. To určitě nepřidávalo na náladě hráčům Le Havru, kteří se naopak trápili a po třech porážkách po sobě se začali přibližovat sestupovému pásmu.

Hned zkraje prvního dějství se k akrobatickému zakončení propracoval André Ayew, ale svým odvážným pokusem pozdravil pouze diváky v ochozech. Snaha hostujícího celku neuvadala ani po půlhodině hry. Kenny Lala odvrátil míč jen ke Christopheru Operimu, a ten tvrdou ranou nártem z levého rohu pokutového území málem trefil míč pod břevno. Nováčka soutěže mohly nevyužité příležitosti nakonec mrzet. Kvalitní práci u brankové čáry odvedl Mathias Pereira Lage, jenž se šikovně vymanil z obklíčení a následně předložil balon Lees-Melouovi, který se s ničím nerozpakoval a tvrdě jej napálil za záda Arthura Desmase.

Krátce po změně stran táhl rychlý protiútok po pravé straně Hugo Magnetti. Na konci svého výpadu předložil míč na úroveň penalty Mahdimu Camarovi, ale ten vyprodukoval pouze málo razantní střelu přímo do rukavic Desmase. Na druhé straně se předvedl střídající Josué Casimir, když zpětnou přihrávkou našel Oualida El Hajjama. Marocký fotbalista však pálil pouze doprostřed branky, kde byl připravený Marco Bizot. O chvíli později propadl ve středu pole Brendan Chardonnet, nicméně jeho zaváhání odmítl potrestat Ayew, jenž v běhu zamířil jen pár čísel od vzdálenější tyče.

Brest tak doma skvělou formu neztratil a na své konto si připsal další tři body. V následujícím kole se 9. března střetne s Lens, Le Havre změří o den později síly s Toulouse.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Racing Strasbourg 2:2

03.03.2024 15:00

Góly: 71. Arnaud Nordin, 87. Arnaud Nordin - 47. Habib Diarra (pen.), 83. Emanuel Emegha

Montpellier remizoval ve 24. kole Ligue 1 se Štrasburkem 2:2. Alsasany sice přiblížili prvnímu triumfu na Stade de la Mosson od roku 2004 po změně stran proměněnou penaltou Habib Diarra a Emanuel Emegha, tříbodového úspěchu se ale hosté nakonec nedočkali. Domácí totiž v 87. minutě srovnali po zakončení dvougólového Arnauda Nordina, jenž svým čtvrtým a pátým zásahem v ročníku minimálně na chvíli udržel La Paillade na důležité 15. pozici.

Jediná výhra z posledních sedmi ligových klání Montpellier povážlivě přiblížila sestupovému pásmu, nad kterým se po minulém kole udržel jen díky skóre. O moc lépe na tom ale nebyli ani na 13. pozici nacházející se Alsasané, kteří po pozitivních výsledcích z přelomu roku čtyřikrát za sebou v lize padli a sebevědomí jim nedodala ani pohárová porážka s Lyonem po penaltách.

Utkání od úvodu nabízelo poměrně vyrovnanou podívanou, kterou oba celky doplnily o několik nepřesných střeleckých pokusů. První vážnější situaci připravil ve 25. minutě před bránou Montpellieru Junior Mwanga, jenž z hranice pokutového území vyslal jedovatou ránu letící pod břevno. Benjamin Lecomte v rozhodující chvíli svůj celek podržel a míč vyrazil. Na tuto příležitost odpověděl na druhé straně Akor Adams, jehož hlavičku po centru z pravé strany zastavila horní tyč.

Štrasburk vstoupil do druhého dějství nejlepším možným způsobem. Po podražení, kterého se v pokutovém území dopustil Kiki Kouyaté, byla nařízena penalta. K té se postavil Diarra a ranou do spodního růžku brány ji nekompromisně proměnil. Montpellieru se podařilo jednogólové manko smazat v 71. minutě. Tým z jihu Francie rozehrál rohový kop, na centrovaný míč Tejiho Savaniera si nejvýše vyskočil Nordin a hlavou jej usměrnil na vzdálenější tyč. Hosty vrátil zpátky do vedení Emegha, který se po přesné křižné přihrávce do šestnáctky tváří v tvář brankáři Lecomtovi nemýlil. Ani tato trefa se však neukázala být vítěznou, jelikož v 87. minutě podtrhl svůj skvělý výkon druhou brankou Nordin.

Montpellier se tak v utkání se Štrasburkem rozešel bez vítěze. Na zisk bodu se La Paillade pokusí navázat 8. března v Nice, hosté změří o dva dny později síly s Monakem.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - OGC Nice 2:1

03.03.2024 13:00

Góly: 65. Thijs Dallinga, 69. Yann Gboho - 8. Terem Moffi

Fotbalisté Toulouse předvedli ve 24. kole Ligue 1 velký obrat a porazili Nice 2:1. Orly nasměroval za úspěchem už v osmé minutě jejich nejlepší střelec Terem Moffi, jenže po změně stran se hosté dostali pod tlak, který korunoval vítěznou trefou záložník Yann Gboho. Aspirant na postup do Ligy mistrů tak ztratil body už popáté v řadě, zato domácí třikrát za sebou vyhráli a záhy se ocitli v klidném středu tabulky. Le Tef navíc přerušili nepříznivou sérii, jelikož na Les Aiglons vyzráli poprvé od začátku roku 2019.

Lokomotiva z Nice po velmi povedeném půlroku prudce zabrzdila. Z boje o titul se totiž o minulém víkendu vyklubala už 14bodová ztráta na vedoucí PSG a propad na pozici zajišťující pouze předkolo Ligy mistrů. Na jihozápadě Francie panovala opačná nálada, když se u hráčů Toulouse po brzkém vystřízlivění z minulé sezony opět ukazoval náznak slušné formy.

V tomto duelu však jako první udeřili svěřenci trenéra Francesca Farioliho. Již v osmé minutě musel přihrávku ztečovanou obráncem rukou vyškrábnout brankář Guillaume Restes, ale učinil tak pouze do míst, kde stál připravený Moffi, který uklidil balon do brány. Dobrou příležitost ke skórování měl přesně po půlhodině hry Gboho. Záložník domácího celku předvedl povedenou individuální akci, nicméně z bezprostřední blízkosti zakončil pouze vedle levé tyče. Těsně před uplynutím první půle předvedl skvělý zákrok Marcin Bulka, jenž bravurně vytáhl pohotovou dorážku z kopačky Kévina Kebena.

Jednogólové manko mohl po pauze smazat Stijn Spierings. Nizozemský záložník se po rohovém kopu dokázal prosadit mezi bránícími protihráči a vyslal na bránu hlavičku, která se snášela do pravého horního rohu. Střela však neměla potřebnou razanci a gólman Bulka si s ní poradil. Vyrovnání zařídil v 65. minutě Thijs Dallinga, jenž se prosadil po pasu od Warrena Kamanziho. Střelec úvodní trefy domácích měl velký podíl i na otočce ve skóre, jelikož si za další čtyři minuty připsal asistenci u branky Gboha. Tento gólový rozlet chtěl přízemní střelou přerušit Gaëtan Laborde, jeho pokus však solidně chytajícího Restese nezaskočil.

Toulouse tak díky povedené druhé půli zvítězilo a 10. března se pokusí na tento výkon navázat v Le Havru. Nice o dva dny dříve vyzve Montpellier.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Olympique Marseille 1:5

02.03.2024 21:00

Góly: 53. Bilal Boutobba - 23. Iliman Ndiaye, 59. Pierre-Emerick Aubameyang, 67. Jonathan Clauss, 80. Luis Henrique, 90+1. Faris Moumbagna

Marseille porazila ve 24. kole Ligue 1 Clermont 5:1 a posunula se v neúplné tabulce na šesté místo zaručující účast v příštím ročníku Konferenční ligy. K zisku tří bodů nakročili hosté po dorážce Ilmana Ndiayeho ve 23. minutě. Kopiníci sice po přestávce vyrovnali, ale radost jim dlouho nevydržela. Těsně před odehranou hodinou totiž skóroval Pierre-Emerick Aubameyang a ve třech duelech odkoučovaných Jeanem-Louisem Gassetem zaznamenal již svůj čtvrtý gól. Les Olympiens i díky němu potvrdili, že na Stade Gabriel Montpied hrají rádi, neboť tam vyhráli všechny čtyři dosavadní duely.

Změna kouče přinesla Marseille ovoce v podobě postupu do osmifinále Evropské ligy a následné vysoké ligové výhry nad Montpellierem. V obou duelech se prezentoval v obrovské formě Aubameyang, který se na zmíněných úspěších podílel třemi góly a asistencí. Clermont se naopak dál trápil na chvostu tabulky a vyhlídky na změnu nebyly příliš nadějné, jelikož s Olympioniky prohrál všechna tři domácí střetnutí v historii.

Vyzkoušet pevnost obranné řady domácího mužstva se pokusil ve 12. minutě Leonardo Balerdi. Argentinský zadák nebojácně pronikal středem hřiště směrem k pokutovému území soupeře. Na hranici šestnáctky byl ovšem rozhozen bránícími hráči, a tak svým slabým zakončením pouze vyzval brankáře Moryho Diawa k jednoduchému zákroku. Ve 23. minutě už však 30letý Senegalec kapituloval, když se z dorážky do odkryté brány prosadil jeho krajan Ndiaye. V úplném závěru prvního dějství měl ještě nadějnou příležitost Ismaïla Sarr, Diaw jeho hlavičku směřující pod břevno vyškrábl nad.

Clermont zlepšený výkon z úvodu druhé půle gólově vyjádřil v 53. minutě. Po centru z rohového kopu a několika odrazech v pokutovém území balon doputoval až k Bilalu Boutabbovi, jenž jej z malého vápna nasměroval neomylně do sítě. Nadšení domácích fanoušků z vyrovnání však trvalo jen šest minut, protože v 59. minutě Diawa nadvakrát překonal Aubameyang. Za dalších osm minut už to bylo o dvě branky. Hosté se po čistém odebrání míče dostali k rychlému protiútoku, na jehož konci Jonathan Clauss vypálil nechytatelně pod břevno. Čtvrtým úspěšným střelcem na straně hostujícího celku se stal střídající Luis Henrique, který zakončil rychlý brejk ranou do protipohybu brankáře. Duel uzavřela pátá trefa Marseille v podání dalšího náhradníka Farise Moumbagny.

Marseille si tak ze Stade Gabriel Montpied odvezla vítězství i při historicky čtvrté návštěvě. V příštím kole přivítá 10. března Nantes, Clermont sehraje tentýž den velmi důležitý zápas v Métách.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Lille OSC 0:1

02.03.2024 17:00

Góly: 56. Jonathan David

Fotbalisté Lille zvítězili ve 24. kole Ligue 1 na hřišti Reims 1:0 a v neúplné tabulce nakoukli do nejlepší čtyřky. Hostům ulehčil cestu za tříbodovým ziskem v 56. minutě stoper Yunis Abdelhamid, jehož nepovedená přihrávka doputovala přímo na kopačky skórujícího Jonathana Davida. Dogy se tak na hřištích soupeřů dočkaly výhry poprvé od konce listopadu.

Hráči Reims si napravili pošramocené sebevědomí v Normandii, kde dokázali díky gólu v nastaveném čase zvítězit 2:1, čímž ukončili pětizápasovou šňůru bez výhry. Červenobílí tak stále mohli pomýšlet na příčky zajišťující pohárovou Evropu. Na jedné z nich se nacházelo Lille, které však také nehýřilo ideální formou, když z posledních čtyř soutěžních klání třikrát padlo.

Domácí, se skvělou kulisou v zádech, vlétli do zápasu jako uragán a hned ve třetí minutě měl šanci otevřít skóre Reda Khadra. Německý křídelník ale po působivé individuální akci trefil pouze připraveného Lucase Chevaliera. Ve 20. minutě měli obrovskou příležitost hosté, Yehvann Diouf ovšem předvedl dva náramné zákroky, když nejdříve vyrazil střelu z dálky a následně zneškodnil i dorážku Davida.

Po změně stran měli první šanci domácí, Mohamedovi Daramymu však do rány skočil jeden z obránců. Chvíli poté spáchal obrovskou minelu Abdelhamid, jenž po nepovedené přihrávce vybídl ke skórování Davida a ten se již tváří v tvář Dioufovi nemýlil. Po hodině hry mohly jít Dogy do dvougólového vedení, když se po hezkém sólu dostal k zakončení Tiago Santos, vnitřním nártem nicméně o kousek netrefil bránu. Červenobílí měli v závěru velký tlak, ze kterého vyšla i šance v nastavení, Chevalier ovšem střelu Keita Nakamury dokázal vyrazit.

Lille tak na Reims vyzrálo a odvezlo si domů tři body. Oba celky sehrají další zápas 10. března. Dogy změří síly s Rennes, Les Rouge et Blanc vyzvou PSG.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Paris Saint-Germain 0:0

01.03.2024 21:00

Góly: -

Monako zahájilo 24. kolo Ligue 1 bezbrankovou remízou s PSG. Za normálních okolností by se červenobílí z takového výsledku radovali, jenže tentokrát svého soupeře předčili v počtu vyložených šancí. Útočníky však rozesmutnil Gianluigi Donnarumma a zaskvěl se i domácí gólman Radoslaw Majecki. Hosté, v jejichž dresu odehrál pouze první poločas Kylian Mbappé, se naopak podobně jako v předchozích zápasech dlouho utápěli v nekonečných kombinacích, a i přes zlepšený výkon po vystřídání své největší hvězdy podruhé v řadě zaváhali.

Trenér Luis Enrique naposledy proti Rennes sáhl navzdory nepříznivému stavu k nečekanému rozhodnutí, když předčasně stáhl z trávníku Mbappého. Tento krok odůvodnil tím, že si Pařížané musí zvykat na budoucnost bez svého tahouna, čímž v podstatě potvrdil jeho odchod. Úřadující mistr chtěl remízu s Les Rennais odčinit v Monaku, které před vlastním publikem nevyhrálo od začátku prosince.

Domácí ale hned v páté minutě naznačili, že budou klást soupeři výrazný odpor, jelikož bezstarostný únik Folarina Baloguna musel pohotovým zákrokem hasit až Donnarumma. Italský gólman si na Azurovém pobřeží příliš neodpočinul, protože zanedlouho jej prověřil nádhernou střelou směřující do šibenice Takumi Minamino.

Zatímco Donnarumma řešil jeden problém za druhým, defenziva PSG jako by byla na dovolené, neboť záhy nechala svého brankáře na holičkách i při neuznaném zásahu Wissama Ben Yeddera či pokusu o dloubák Maghnese Aklioucheho. Hosté se v první půli zmohli v podstatě jen na nikam nevedoucí kombinace a od inkasovaného gólu je před odchodem do šaten uchránila nepřesnost Ben Yeddera a další famózní skok Donnarummy.

Mizerný výkon Pařížanů odnesl stejně jako před týdnem brzkým střídáním vysmátý Mbappé, po jehož odchodu se Pařížané opravdu herně zlepšili. Byť se na nějakou dobu vytratily i příležitosti domácích, diváci měli možnost sledovat zápas hraný ve vysokém tempu. V 68. minutě si vytvořilo velkou šanci na otevření skóre PSG, ale proti Bradleymu Barcolovi zakročil netradičně hlavou Majecki. Následně se ocitl ve výhodné pozici Vitinha, jenže i jeho ránu zneškodnil polský brankář.

Monako domácí sérii bez vítězství neukončilo, ale získalo alespoň bod. V dalším kole se představí 10. března ve Štrasburku, PSG bude ve stejný den hostit Reims.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
24
16
7
1
54 : 19
55
2
Stade Brestois
24
13
7
4
35 : 18
46
3
AS Monaco
24
12
6
6
44 : 34
42
4
Lille OSC
24
11
8
5
34 : 20
41
5
OGC Nice
24
11
7
6
23 : 17
40
6
RC Lens
24
11
6
7
33 : 24
39
7
Olympique Marseille
24
9
9
6
38 : 26
36
8
Stade Rennes
24
9
8
7
36 : 29
35
9
Stade Reims
24
10
4
10
30 : 32
34
10
Toulouse FC
24
7
8
9
27 : 32
29
11
Olympique Lyon
24
8
4
12
25 : 38
28
12
Racing Strasbourg
24
6
8
10
25 : 37
26
13
FC Lorient
24
6
7
11
33 : 45
25
14
FC Nantes
24
7
4
13
23 : 36
25
15
Le Havre AC
24
5
9
10
24 : 31
24
16
Montpellier HSC
24
5
9
10
27 : 33
23
17
FC Metz
24
5
5
14
21 : 37
20
18
Clermont Foot
24
3
8
13
17 : 41
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Mandanda_30

No Gassetův začátek paráda, uvidíme ale jak to bude vypadat proti lepším týmum než Clermont a Montpellier... Jsem zvědavej na čtvrtek proti Villarrealu...

Reagovat
Israha

Jak na sviň se mi to teď dvakrát krylo s Realem a neviděl jsem, zatímco na Gattusovu bídu a zmar jsem se dívat "musel" .

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Israha

Villarreal ve čt dám, takže zas něco jako 1:1 či 2:2 čekám, v tom nejlepším případě .

Reagovat
DidusIneptus

Ty Méty se dneska vyznamenaly Mikautadze, který se postaral o navrácení Mét mezi elitu dnes režíroval výhru na hřišti Nantes.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nice podle mých očekavání spadne mimo pohárové pozice

Reagovat
Pharrell

a dnes večer ještě domácí Lyon win pls nad RC Lens . I když bude citelně hodně chybět Laca.

Reagovat
Seydou Doumbia

No bez Laky to bude hodně těžký s Lens. Ty výsledky soupeřů nám ale celkem jdou na ruku, chtělo by to další výhru.

Reagovat
Seydou Doumbia

Starý dobrý Lyon je zpátky. Když už člověku dají naději že můžou hrát o poháry (mě ne, lidem kteří ten tým neznají), tak to klasicky takhle poserou. Lopes tam ještě další 2 nebo 3 goly chytil, jinak by to byla totální katastrofa. Ted čekám ztráty i s papírově slabými týmy jako Nantes, Toulouse a je to víte kde.

Reagovat
Israha

Úvod jste měli výborný, ale tři epicky zazděné brejky za půlhodinu ti tým, jako Lens, prostě potrestá. Druhý poločas už z vaší strany nic, no.

Reagovat
Seydou Doumbia

Rozhodl ses místo výher OM sledovat bídu soupeřu jo

Reagovat
Israha

Real je můj klub č.1; když se kryje s OM, vždy se dívám na Real. Ale jinak mě letos Ligue 1 baví víc, než La Liga a krom Realu a OM vybírám přednostně francouzské zápasy. Toto kolo Monaco-PSG, Montpellier-Štrasburk a Lyon-Lens.

Reagovat
Seydou Doumbia

super

Monaco mělo ten zápas vyhrát, tolik šancí co měli, ale Dollar to pochytal. Miminko a Singo skvělé výkony, Balogun byl taky dobrý.

Reagovat
Israha

Singo špička, i Fofana vynikající. Baloguna bych ale, být Hütterem, za ty první doteky v šancích docela zpucoval .

Reagovat
Seydou Doumbia

Singo jak tam vymíchal Barcolu + ten pohled toho podavače míču moc top. Fofana tank, bral bych ho k nám do Bayernku. Jo no první dotyk RIP, ten zápas měli vyhrát proti tak špatné stoperské dvojici.

Reagovat
Israha

Bez debat. PSG v plné palbě je dál, než zbytek ligy, ale oni letos v plné palbě skoro nejsou...to je pak průser zbytku soutěže, že toho nejsou schopni využít.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevíš v jaké statistice to Fofana v tom zápase vynikal? Během zápasu to ukazovali, nevím zda odebrané míče, zastavené utoky soupeře nebo vyhrané souboje, každopádně tank.

Reagovat
Israha

Interceptions, pokud si to dobře pamatuju. A teď popravdě nevím, jak se tento herní ukazatel přesně překládá do češtiny . Intuitivně bych řekl přerušené útoky soupeře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele