Ligue 1 - preview 24. kola: Udrží Lyon vítěznou sérii?

01.03., 08:52, aktualizováno 03.03., 12:10
Previews
Parc Olympique Lyonnais (© AFP)

V tabulce druhý Brest by si měl v neděli ve 23. kole francouzské ligy lehce poradit s Le Havre. Těžší práci má na programu 10. Lyon, který přivítá o tři příčky lépe postavené Lens, jenže tým z přístavního města od začátku února neprohrál, a stát se tak může cokoli.

Toulouse FC - OGC Nice

neděle 13:00

Statečně se v letošní sezóně evropských pohárů drželo Toulouse. V únoru se nakonec konal jeho výpadek, za své působení se však určitě stydět nemusí. Jednu výhodu přitom neúspěch má, a to že nebude muset tříštit síly na vícero front a soustředit se bude moci jenom na Ligue 1, kde si hodlá co možná nejrychleji zajistit záchranu. V neděli hodinu po polední uvítá Nice.

Svěřenci trenéra Carlese Martíneze Novella mají sice odlišné ambice oproti klubu od Azurového pobřeží, který bojuje o kvalifikaci do Ligy mistrů, nemají ovšem aktuálně jediný důvod si nevěřit. V součtu s působením v Evropské lize neprohráli třikrát v řadě, v tomhle zmiňovaném úseku si přitom zapsali na francouzské scéně dvě velmi cenná a důležitá vítězství v Monacu a nad Lille. Tedy vůči soupeřům, jež se dlouhodobě pohybují na předních příčkách.

Tyhle rezultáty bezpochyby dodaly Toulouse potřebný klid i sebevědomí. Jakkoli si Nice v průběhu tohoto ročníku počínalo lépe a uzmulo dosud na své konto o čtrnáct bodů více než výběr od řeky Garonny, aktuální forma nahrává více do karet domácím. Hosté naopak chytli krizi. V předešlých čtyřech ligových střetech nevyhráli, přičemž před týdnem před vlastními fanoušky nedokázali porazit ani po třiadvaceti odehraných kolech poslední Clermont.

Les Aiglons se potřebují probrat, jinak můžou brzy vypadnout z top čtyřky. Ze čtvrtého místa se ještě může postupovat do milionářské soutěže, jinak ne. "Zaznamenáváme horší období, není tady nicméně k vidění pokles výkonů. Je ale pravda, že proti Clermontu jsme neoslnili,” povídal hostující stratég Francesco Farioli. "Když výsledky nejsou dobré, je potřeba si k nim klást otázky a být k sobě kritičtí. Za předešlý měsíc jsme sice brali jen dva body, ve třech zápasech ze čtyř jsme v každém případě odvedli dobrou práci.”

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Kamanzi, Keben, Logan Costa, Nicolaisen, Mawissa - Spierings, Sierro - Dönnum, Dallinga, Y. Gboho

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Claude-Maurice, Rosario, K. Thuram - Moffi, E. Guessand, Boga

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.56 - 3.21 - 2.30

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

FC Nantes - FC Metz

neděle 15:00

Les Canaris ani v letošní sezoně nedělají svým příznivcům a příznivkyním mnoho radosti. V minulé si schovali záchranu až na poslední kolo, aktuálně rovněž bojují o setrvání mezi elitou. V Metách jsou na tom po třiadvaceti kolech ještě hůř, jelikož ani případné vítězství jim nepomůže se dostat ze sestupové zóny.

V Lotrinsku čekají na vítězství od 26. listopadu, tj. rovných deset utkání. V nich jednou remizovali a devětkrát prohráli. Za normálních okolností by se pod koučem otřásala židle, jenže Les Grenats si podle všeho nemůžou dovolit platit odstupné Lászlóvi Bölönimu, který klub přivedl zpět mezi francouzskou elitu.

V polovině února při pozápasovém rozhovoru vběhli na hrací plochu fanoušci a dožadovali se jeho rezignace, přičemž spokojení nejsou ani s klubovým vedením. "Ze současné situace jsem ještě frustrovanější než oni. Ale ve fotbale je všechno možné. Jeden vyhraný zápas nám může pomoct k úspěšné sérii," nechal se slyšet rumunský kouč, který teď v březnu oslaví jednasedmdesátiny.

Ani jeho protějšek Jocelyn Gourvennec, převzal tým v listopadu, si nemůže být ničím jistý, jelikož prezident Waldemar Kita je známý svými unáhlenými rozhodnutími. Nicméně, bilance dvou výher z posledních tří utkání (třetí bylo proti PSG) by klubového bosse měla uchlácholit, třebaže v obou případech byli Kanárci o jedinou trefu lepší než soupeř.

Ale to už se u celku ze Stade de la Beaujoire stalo de facto tradicí, kterou výraznou měrou narušil se svým ofenzivním stylem pouze Sérgio Conceição. Před týdnem proti Lorientu rozhodnul jediným přesným zásahem Jean-Charles Castelletto, který bude pochopitelně opět v základní sestavě. Scházet naopak domácím bude africká opora, totiž Ignatius Ganago, a dále pak Bastien Meupiyou a Kelvin Amian, přičemž suspendovaný je Moussa Sissoko.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Castelletto, Cömert, Pallois, Zézé, Cozza - Moutoussamy, Douglas Augusto, Pedro Chirivella - Mostafa Mohamed, Simon

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Colin, Hérelle, S. Sané, Udol - Jean-Jacques - Atta, L. Camara - I. Sané, Mikautadze, Lamkel Zé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.28 - 5.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Le Havre AC

neděle 15:00

Tým Erica Roye už ví, že ho o ni můžou připravit pouze hráči Nice, jelikož Monaco už má v rámci 24. kola svůj duel za sebou. Le Havre naopak za nepříznivých okolností může klesnout až na barážovou pozici, čemuž se bude chtít vyvarovat.

Les Pirates před týdnem vyrovnali svůj rekord v neporazitelnosti, když se proti Strasbourgu blýsknul hattrickem Mahdi Camara. Pětadvacetiletý záložník se dosud prosadil pětkrát a k tomu přidal dvě asistence. Hořkost porážky v Bretani nepoznali už jedenáct ligových duelů v řadě, což představuje nejlepší bilanci od roku 1990.

Navíc teď existuje více než solidní šance ji vylepšit - vzhledem k tomu, v jaké rozpoložení se oba celky nacházejí. Také první vzájemné klání této sezony se stalo kořistí Royova výběru, když se o výhru 2:1 postarali Romain Del Castillo a Lilian Brassier, kteří nebudou znovu chybět v základní sestavě. Na rozdíl od Steva Mouniého, jenž stojí kvůli kartám.

Les Ciel et Marine se v předchozích čtyřech týdnech střetli výhradně s celky z horní poloviny tabulky, a tak není zase tolik velkým překvapením, že hned třikrát odešli ze zápasu bez bodu. Na druhou stranu, v první polovině ročníku dokázali nejednou favorita zaskočit. Co se výkonů týče, zůstává poněkud za očekáváním kapitán ghanské reprezentace André Ayew.

Syn legendárního Abediho Peleho zvládnu zatím za zády soupeřova gólmana rozvlnit síť pouze dvakrát. Přitom během svého působení v Premier League, kde si v dresu Swansea dokonce zahrál se svým bratrem Jordanem, byl zvolen i hráčem měsíce. Ve zbývajících kolech bude mít se svými spoluhráči, co dělat, aby normandský klub udržel nad vodou. Pomáhat v tom bude i z Lille zapůjčený Mohamed Bayo.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Magnetti, Lees-Melou, Mah. Camara - Del Castillo, Satriano, Mathias Pereira Lage

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Négo, A. Touré, Kechta - Casimir, Bayo, A. Ayew

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 3.76 - 6.72

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Racing Strasbourg

neděle 15:00

Únor nebyl ze strany MHSC zrovna povedeným měsícem. Z pěti duelů se podařilo vyhrát v jediném, konkrétně nad Metami, které jsou předpolední pouze zásluhou lepšího skóre. Strasbourg má bilanci de facto totožnou, a proto je po třiadvaceti kolech třináctý.

Oba mančafty už vypadly z Coupe de France, což by v jejich situaci mělo být ku prospěchu, neboť se můžou soustředit čistě na Ligue 1. V ní Racing naposledy padnul s ve formě hrajícím Brestem, když jej třemi přesnými zásahy sestřelil Mahdi Camara. Spolehlivý střelec přitom představuje něco, čím na francouzsko-německé hranici aktuálně nedisponují.

Třiadvacet vstřelených gólů představuje ze všech osmnácti účastníků nejvyšší soutěže třetí nejhorší statistiku. Horší jsou v tomto směru nepřekvapivě pouze poslední dva týmy tabulky. Že rozvlnit síť za zády soupeřova brankáře vskutku není snadným úkolem, demonstroval v týdnu při pohárovém čtvrtfinále zahozenou penaltou Lucas Perrin. Při následném rozstřelu byli rovněž přesnější hráči Lyonu.

Dva zcela rozdílné víkendy mají za sebou v Montpellieru. Nejprve přehrál Méty, k čemuž jednou trefou dopomohl i ve formě hrající Téji Savanier, nicméně pak dostal čtyřgólový příděl v Marseille, který lehce korigoval svým čtvrtým zásahem v sezoně Musa Al-Tamari, čerstvý stříbrný medailista z asijského šampionátu.

"Myslel jsem si, že budeme mezi pěti nebo šesti nejlepšími, ale sezona ještě nekončí. Věřím, že máme na to, abychom se vrátili do horní poloviny tabulky. Nejsme zvyklí na to, abychom se pohybovali takhle nízko. Do zápasů musíme jít s větším odhodláním a jsem si jistý, že nám pomůžou i naši příznivci," prohlásil jordánský útočník. Bude to stačit už proti Strasbourgu?

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Hefti, E. Tchato, Kouyaté, Sagnan, I. Sylla - Ferri, Chotard, Savanier - Mousa Tamari, Nordin

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Bellaarouch - Doukouré, L. Perrin, S. Sow - Guilbert, Mwanga, I. Sissoko, Delaine - Bakwa, Gameiro, H. Diarra

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.75 - 3.78

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Lorient

neděle 17:05

Rennes sice nedávno vypadlo z evropských pohárů, avšak nebylo pro něj žádnou ostudou, že tomu bylo na úkor italského velikána AC Milán. Plně se teď může soustředit na domácí dění, a nejenže v Ligue 1 se postupně blíží předním příčkám, zároveň může zaznamenat úspěch též v Coupe de France. Před bitvou o Bretaňský poloostrov s Lorientem je v dobrém rozpoložení.

Tenhle stav přitom není u SRFC žádnou krátkodobou záležitostí, trvá totiž prakticky už od dob krátce před vánočními svátky. Ještě v minulém roce domácí skolili Clermont a v tom novém pak započali úctyhodnou šňůru úspěšných výsledků. Abychom byli konkrétní, v předešlých třinácti duelech nevyhráli jen ve dvou případech, a to venku v Miláně a před týdnem v Paříži, tedy na půdě aktuálního lídra francouzské nejvyšší scény.

Neporazit tyhle evropské velikány na každý pád není nic, za co by se měli v Rennes stydět, když navíc ještě připomeneme, že v Parku princů přišli o tříbodový zisk až v nastavení druhé půle po proměněné penaltě. Na svůj výkon z hlavní francouzské metropole následně Les Rouge et Noirs plynule navázali, splnili roli favorita a ve čtvrtek ve Francouzském poháru postoupili do semifinále přes Le Puy, tedy účastníka čtvrté nejvyšší soutěže.

Lorient nedávno chytil slinu po třech vítězstvích v řadě, pachuť ovšem do úst dostal po minulém střetu s Nantes. Jeho další bretaňský konkurent ho totiž přemohl nejtěsnějším možným způsobem. Svěřenci kouče Régise Le Brise by samozřejmě velmi neradi padli i ve druhém derby za sebou, jenže zastavit rozjeté Rennes pro ně bude jistě dost složité. "Po celý měsíc jsme hráli každé tři nebo čtyři dny. Ještě potřebujeme zvládnout poslední část toho náporu, a to nedělní zápas proti Lorientu. Když to dobře dopadne, únor pro mě bude téměř dokonalý,” říkal před utkáním domácí stratég Julien Stéphan.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Seidu, Omari, Theate, Truffert - Bourigeaud, Matusiwa, Santamaría, D. Doué - Kalimuendo, Gouiri

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Adjei, Laporte, I. Touré - Katseris, L. Abergel, Louza, T. Le Bris - Kari, M. Bamba, Ponceau

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.53 - 7.39

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - RC Lens

neděle 20:45

Lyon v úterý potvrdil, že se vehementně snaží napravit to, co zpackal hlavně v první polovině sezóny, a vklouzl do semifinále Coupe de France. Ve sbírání pozitivních výsledků pokračuje i na poli Ligue 1, přičemž proti Lens se pokusí o protáhnutí svojí série ligových výher na číslo pět. Hosté v Auvergne-Rhone-Alpes naopak hodlají napravit předchozí porážku s Monacem.

Oba celky mají ambice na to postoupit pro příští ročník do evropských pohárů. Les Sang et Or mají v tomto ohledu blíže svým cílům především proto, že konstantně podávají stabilnější výkony než jejich aktuální protivník. Ten na každý pád disponuje výrazně lepší aktuální formou, o kterou se míní v nynějším měření sil opřít. Pokud se mu podaří popáté za sebou urvat tříbodový výsledek na francouzské nejvyšší scéně, stáhne manko na Lens na rozdíl pěti bodů.

Domácí měli mít k dispozici kompletní kádr, nebo alespoň tak to naznačoval na předzápasové tiskové konferenci Pierre Sage, kouč Les Gones. Fit měli být Alexandre Lacazette i Johann Lepenant, oba ale nakonec vypadli ze soupisky pro tento mač, která byla zveřejněna v neděli dopoledne. "Lacazette trénoval individuálně, musel totiž dodržovat program, který byl přizpůsobený jeho situaci, aby v neděli hrál," vzkazoval původně. "Lepenant nastoupil v únoru dvakrát za béčko, nyní už může být s námi.”

Před pár dny Sageovo mužstvo urvalo ve čtvrtfinále Francouzského poháru výhru po penaltách nad Štrasburkem. Byla to další povzbudivá zpráva před následujícími týdny, ve kterých Lyon nesmí polevovat, pokud chce dotáhnout do úspěšného konce honbu za pohárovou Evropou. "Ten zápas hráče dojal,” povídal Sage. "Jsme rádi, že jsme to zvládli. Trochu jsme litovali toho, že jsme nerozhodli v základní hrací době, ale v rozstřelu jsme stejně úkol splnili. Hned jsme pak přepnuli svoje soustředění na duel s Lens.”

Hostující stratég Franck Haise nebude moci využít pro tenhle mač čtyři své hráče, kteří se mu objevují v současné chvíli na marodce, jmenovitě se jedná o složení Jhoanner Chávez, Deiver Machado, Massadio Haïdara a Jimmy Cabot. V nominaci na utkání pak ještě chybí Ayanda Sishuba, devatenáctiletý ofenzivní záložník však zatím nepatří ke stabilním článkům sestavy a učí se svým dovednostem také ještě v rezervním týmu.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Maitland-Niles, O'Brien, Čaleta-Car, Tagliafico - Caqueret, Matič, Mangala - Nuamah, Orban, Benrahma

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Aguilar, Abdul Samed, El Aynaoui, Frankowski - Sotoca, Wahi, David Pereira da Costa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.38 - 2.89

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Stade Reims - Lille OSC

sobota 17:00

Pouhý čtyřbodový odstup dělil po třiadvaceti odehraných kolech Remeš a Lille. Oba celky mají ambice na postup na evropskou scénu pro příští sezónu, zatím každopádně plní vlastní kritéria pouze hostující celek. Ten domácí však není svým ambicím na míle vzdálený a může se jim přiblížit po tomto střetu. Pokud parta trenéra Willa Stilla vyhraje, předskočí šesté Lens.

Aspoň tedy do neděle, než nastoupí ve svých zápasech nejen Les Sang et Or, ale taktéž před startem víkendového programu sedmé Rennes. Klub z Marne v posledních týdnech evidentně nijak nezářil, před týdnem ovšem zabral v pravý čas a skolil venku Le Havre. Tento výsledek ho jistě může nakopnout kupředu, především před nynějším soubojem, který v podstatě představuje přímou bitvu o účast v pohárové Evropě na příští ročník.

Svěřenci kouče Paula Fonsecy v uplynulých zápasech taktéž tápali, podobně jako jejich aktuální sok. Dokonce na tom byli ještě hůře než Remeš, v předešlých čtyřech případech neuspěli v Coupe de France na půdě Lyonu, v Ligue 1 pak v Paříži ani naposledy v Toulouse. Jen jedno jediné měli společného s domácím výběrem v průběhu uplynulých pár duelů, rovněž oni totiž uměli přemoci nováčka francouzské nejvyšší soutěže z Le Havru.

Portugalský lodivod a jeho kolegové všeobecně sestavu v Lille moc nemění, pokud tedy na řadu nepřijde nějaká souvislá šňůra utkání a nabitější plán. Když teď připomeneme, že ve čtvrtek Dogy čeká osmifinále Konferenční ligy a že by mužstvo po pár nezdarech možná přece potřebovalo nový impuls, je zřejmé, že by Paulo Fonseca tentokráte mohl poslat na hřiště doposud ne tolik využívané síly.

Na svou šanci například čeká Tiago Morais. Dvacetiletý portugalský křídelník zatím nastoupil pouze do dvou ligových duelů od svého zimního přestupu z Boavisty, a to na pár minut v roli střídajícího hráče. "Ligue 1 má daleko intenzivnější tempo než liga v Portugalsku,” srovnával obě působiště v rozhovoru pro klubové stránky. "Infrastruktura, stadiony nebo parádní atmosféra, to všechno je tu jiné. Ne že by to v Portugalsku bylo horší, ale to zmíněné se tam týká menšího počtu klubů.”

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Koudou, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Khadra, Munetsi, Teuma - Itó, O. Diakité, Daramy

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, Yoro, B. Diakité, Ismaily - Bentaleb, André - Žegrova, Ang. Gomes, Haraldsson - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.48 - 2.52

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Olympique Marseille

sobota 21:00

Pět bodů ztrácí Clermont z poslední příčky na tu zcela bezpečnou patnáctou. Takové manko se dá samozřejmě dohnat, aby se však družina kouče Pascala Gastiena dokázala svým cílům přiblížit a nakonec je mít na konci sezóny splněné, potřebuje prostě častěji vyhrávat. Ukončit svou sérii pěti zápasů bez tříbodového výsledku nebude proti rozjeté Marseille nic lehkého.

Letos se domácím povedlo zvítězit na ligové scéně jen ve třech případech, konkrétně v říjnu loňského roku v bitvě o region Auvergne-Rhone-Alpes proti Lyonu, v listopadu nad Lorientem a v lednu v Nantes. Sumárně to v současné chvíli vychází na jediný tříbodový rezultát, na ten z bretaňské půdy, za uplynulých dvanáct utkání Ligue 1. Je však třeba podotknout, že Clermont umí být urputný a těžko k poražení, ostatně jak se nedávno přesvědčily o čelo tabulky bojující celky Brestu a Nice.

OM od příchodu nového trenéra Jeana-Louise Gasseta zaválelo. Pod jeho velením je zatím po dvou duelech, těch v Evropské lize se Šachtarem a v Ligue 1 s Montpellierem, stoprocentní. Zrovna proti nynějšímu soupeři by ovšem nemělo mužstvo zahálet, nemělo by dojít k podcenění, někteří předtím si už ruce spálili. Ačkoli domácí jsou v tabulce poslední, umějí zkrátka bodovat i s těmi nejlepšími. Navíc sami v Marseille mají na francouzské frontě stále co dohánět. A ve čtvrtek hosty čeká také osmifinálové klání na evropském poli s Villarrealem, na které bude třeba se dobře naladit.

V uplynulých dvou střetech se Les Phocéens zadařilo především v ofenzivní fázi, vždyť dohromady nastřádali sedm branek. I tenhle fakt naznačuje, že by se velikán z jihu Francie mohl ubírat po změně na lavičce správným směrem. "Když jsem sem přišel, byli hráči skoro na dně. Ještě jsem se všemi ani nemluvil, jen jsem prohodil pár vtípků,” prozrazoval Gasset po minulém skalpu MHSC. "Dokud existuje šance, existuje také naděje. Museli jsme o tom všechny přesvědčit, bylo na nich, jak na to zareagují. Zatím jsme ale podnikli jen dva krůčky,” dodával.

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Pelmard, Matsima, Ogier, Neto Borges - J. Gastien, H. Keïta - Boutobba, Cham, Virginius - Nicholson

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - B. Meïté, C. Mbemba, Balerdi - Clauss, Kondogbia, P. Gueye, U. Garcia - Harit - Moumbagna, Aubameyang

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.51 - 4.16 - 1.64

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AS Monaco - Paris Saint-Germain

pátek 21:00

Pořádně zostra začne program dvacátého čtvrtého kola Ligue 1. Představí se totiž proti sobě dva ambiciózní celky, tedy Monaco a PSG, jež se nacházejí v top trojce tabulky. Roli favorita musí přijímat neotřesitelný lídr z Paříže, pro nějž bude tento duel zároveň ideální generálkou před odvetou osmifinále Ligy mistrů. Šlágr tohoto týdne slibuje bezpochyby zajímavý střet.

Před týdnem Pařížané přišli o svou sérii pěti vítězných utkání napříč všemi soutěžemi. Jinak si však v uplynulých čtyřech měsících vedli moc dobře, na všech frontách se jim od listopadu nezadařilo pouze na půdě AC Milán. Od té doby nepadli v devatenácti případech za sebou, pokud do statistik zahrneme působení nejen v milionářské soutěži, ovšem také v Coupe de France. A ve venkovním souboji s Monacem by minimálně rádi zakulatili svou šňůru neproher na číslo dvacet.

Jedenáct bodů, takový je náskok Les Parisiens na čele pořadí před aktuálně druhým Brestem. Můžeme prakticky každý týden pouze opakovat, že pokud by jim ten a ten zápas výsledkově nevyšel podle představ, nic zásadního by se ve francouzské nejvyšší soutěži nezměnilo. Ale udržet ideální pohodu v kabině a uchovat dobrý rytmus je prostě klíčem k budoucím úspěchům. Obzvláště pak není záhodno váhat zrovna před kláním v Baskicku, jakkoli má PSG situaci vůči Realu Sociedad pevně ve svých rukou.

Luis Enrique a jeho trenérský štáb si na současnou výkonnost rozhodně nestěžuje. Možná že jeho ekipa někdy nezapíše očekávanou výhru, z dlouhodobého hlediska však stojí nohama pevně na zemi. "Myslím si, že už jsme v té pozici, kdy je jasně vidět veškeré naše úsilí, které jsme v posledních měsících vynaložili,” uvedl španělský stratég. "S dosavadními výsledky jsem opravdu spokojený. Myslím, že jdeme správným směrem. Teď nás čeká těžké období. Je to sice vždy to nejlepší v sezóně, samozřejmě ale složité.”

Když naposledy jeho výběr narazil na ASM, padlo hned sedm branek. Atraktivní souboj vyústil v listopadu loňského roku ve vítězství PSG. Jenže zrovna na Stade Louis II nemají hosté ty nejlepší vzpomínky. V minulých dvou případech tam padli, navíc inkasovali jak v roce 2022, tak o rok později, tři branky za devadesát minut. "Monaco má jeden z nejlepších týmů a je naším přímým konkurentem v boji o titul,” připomínal vysoký rating tohoto střetnutí Luis Enrique.

Parta trenéra Adiho Hüttera v únoru působila dost nevyrovnaně. Vypadla třeba z Francouzského poháru s třetiligovým Rouenem, nestačila také před vlastními fanoušky na zachraňující se Toulouse. Ani domácí remíza s Le Havrem se nemohla brát jako kýžený a potřebný sukces. Na druhou stranu si připsala velmi cenné venkovní skalpy Nice a Lens. "Ta výhra pro nás byla nesmírně důležitá,” mnul si ruce monacký obránce Guillermo Maripán po minulém mači ze severu Francie. "Urvat navíc tři body takhle v závěru, to je pro naše sebevědomí velmi dobré," dodával.

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Majecki - Kehrer, Maripán, Salisu - Singo, Yous. Fofana, Golovin, K. Ouattara - Minamino - Balogun, Ben Yedder

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Danilo Pereira, Beraldo, L. Hernández - Ugarte, Fabián Ruiz, Zaïre-Emery - Lee, K. Mbappé, B. Barcola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.45 - 4.18 - 2.00

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
23
16
6
1
54 : 19
54
2
Stade Brestois
23
12
7
4
34 : 18
43
3
AS Monaco
23
12
5
6
44 : 34
41
4
OGC Nice
23
11
7
5
22 : 15
40
5
Lille OSC
23
10
8
5
33 : 20
38
6
RC Lens
23
10
6
7
30 : 24
36
7
Stade Rennes
23
9
8
6
35 : 27
35
8
Stade Reims
23
10
4
9
30 : 31
34
9
Olympique Marseille
23
8
9
6
33 : 25
33
10
Olympique Lyon
23
8
4
11
25 : 35
28
11
Toulouse FC
23
6
8
9
25 : 31
26
12
FC Nantes
23
7
4
12
23 : 34
25
13
Racing Strasbourg
23
6
7
10
23 : 35
25
14
Le Havre AC
23
5
9
9
24 : 30
24
15
Montpellier HSC
23
5
8
10
25 : 31
22
16
FC Lorient
23
5
7
11
31 : 44
22
17
FC Metz
23
4
5
14
19 : 37
17
18
Clermont Foot
23
3
8
12
16 : 36
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele