Liga Portugal - preview 6. kola: Ukončí Vizela čekání na výhru?

09.09.2022, 11:53, aktualizováno 12.09.2022, 08:57
Previews
Vizela začala sezonu výhrou a o druhou bude usilovat v pondělí večer během dohrávky šestého kola. Na její půdu přicestuje Estoril, který má na svém kontě o dva body více...
FC Vizela - Estoril Praia  (pondělí 21:15)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.23 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paços Ferreira - Casa Pia AC  (neděle 16:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.17 - 2.96 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CS Marítimo - Gil Vicente FC  (neděle 19:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.25 - 2.66
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Arouca - Boavista FC  (neděle 19:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 2.97 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rio Ave FC - SC Braga  (neděle 21:30)
Bez větších obtíží si zatím po příchodu nového trenéra Artura Jorgeho počíná Braga. Ta má na poli Primeira Ligy aktuálně nejlepší ofenzívu, společně s Benficou rovněž tu nejpevnější obranu, a zároveň se jí zadařilo ve čtvrtek také na evropské scéně. Na Rio Ave, navrátivšího si nováčka portugalské nejvyšší soutěže, by si každopádně hosté měli dát opravdu velký pozor.

I když se mužstvo kouče Luíse Freireho nachází až v dolní polovině tabulky, aktuálně má na svém kontě sérii tří zápasů bez porážky. A co je potřeba ještě vypíchnout, své jediné vítězství, které uzmulo, si připsalo v duelu s mistrovským Portem. V současné chvíli Rio Ave zkrátka nemá jediný důvod si nevěřit i na Bragu. Byť ta je opravdu, ještě jednou připomeňme, v dost solidní formě. "Soupeř nám rozhodně hodlá působit problémy," uvědomoval si hostují stratég.

Benfica, Sporting i Porto absolvovaly svoje střetnutí již v sobotu, ani jeden z těchto velikánů žádné zaváhání nepřipustil. Aby tak mohla Braga stále držet krok, musí zareagovat stejným způsobem. "Máme za sebou velmi produktivní vstup do sezóny," těšilo Artura Jorgeho. "Ty současné výkony jsou výsledkem práce celého našeho týmu. Budeme se i nadále soustředit na uchování defenzivní stability. Vážíme si toho faktu, že jsme už pětkrát v řadě neinkasovali."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.84 - 4.23 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Famalicão - SL Benfica  (sobota 16:30)
Po úspěšném vstupu do Ligy mistrů čeká fotbalisty Benficy opět ligové zápolení. Zamíří na stadión Famalicãa, kde budou navazovat na působivou formu pod trenérem Schmidtem, který zatím na lavičce neúspěšnějšího portugalského klubu pouze vyhrává.

Benfica prožívá v letošní sezóně opravdu vydařený vstup do sezóny. Jako jediná vyhrála prvních pět ligových kol a po úspěšných předkolech zvládla postoupit také do základní skupiny Ligy mistrů.

Právě první skupinový zápas milionářské soutěže je posledním představením Orlů na trávníku. Na domácím stadiónu v náročném zápase porazili díky dvěma slepeným gólům izraelský Maccabi Haifa 2:0.

Na domácí scéně se Benfica před týdnem hodně strachovala o udržení vítězné série, neboť Vizela předvedla na Estádio da Luz kvalitní a obětavý výkon. Vizela dlouho vedla a Benfica zavelela k obratu až v poslední čtvrthodině hry. O výhře 2:1 pro domácí rozhodl z penalty až ve dvanácté minutě nastaveného času Mário.

Benfica tak bude proti Famalicãu chránit impozantní vítěznou sérii, které by ovšem domácí celek velmi rád ukončil. Famalicão totiž do sezóny rozhodně nevstoupilo dobře. Po pěti kolech má na svém kontě čtyři body a momentálně okupuje barážovou příčku.

Vzhledem k hernímu projevu Famalicãa se čtyři body jeví jako zázračné. Rui Pedro Silva narazil podobně jako předcházející trenéři klubu na problém s velkou rotací hráčů v přestupovém období a nově poskládané sestava se zatím nesehrála. Famalicão vyhrálo pouze jednou ve čtvrtém kole nad Santa Clarou (1:0). V tomto utkání také vstřelilo zatím jediný letošní gól a má na svém kontě strašidelné skóre 1:6.

Domácí tým musí řešit mnohem méně absencí než hosté. Jediným chybějícím hráčem je Iván Jaime, který marodí už od ledna. Hosté do hry nemohou vyslat Ramose s Máriem, kteří viděli v minulém kole červenou kartu, a Victora s Veríssimem, kteří jsou zranění.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.86 - 4.87 - 1.41
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sporting CP - Portimonense SC  (sobota 19:00)
Sporting Clube de Portugal po nepovedeném vstupu do sezóny opět nachází dobrou formu a bude chtít zapsat třetí soutěžní vítězství v řadě. Proti bude Portimonense, které po neúspěchu v prvním kole jen vyhrává.

Sporting zažil jeden z nejhorších vstupů do sezóny ve své historii a ještě před minulým kolem byl nebezpečně blízko sestupových pozic. V minulém kole se ale nadechl v Estorilu, kde po gólech Edwardse a St. Justeho pohodlně zvítězil.

Jak na tom doopravdy Sporting je, se mělo ukázat ve středu, kdy se představil v prvním kole základních skupin Ligy mistrů na půdě vítěze posledního ročníku Evropské ligy Frankfurtu. Sporting byl vůbec poprvé efektivní před bránou a odvezl si z Německa na první pohled jednoduché vítězství 3:0.

Výhry nad dvěma týmy v dobré formě by mohly být dobrý odrazovým můstkem pro zatím nesehranou družinu Rubéna Amorima. Očekávané góly konečně zapsal Marcus Edwards a proti Frankfurtu se poprvé v dresu se lvem na srdci prosadil z Barcelony hostující Trincão.

Portimonense je dalším z řady týmů, které proti Sportingu nastupuje v dobré formě. Pravidelný účastník bojů o udržení v první lize sice prohrál hned první kolo doma s Boavistou, ale od té doby pouze vyhrává. V minulém kole dobrou formu černobílých odneslo Famalicão (1:0).

Sportingu stále postrádá zraněnou dvojici Braganca, Cabral. K nim se po krátké hrací pauze opět vrátil stoper St. Juste, který kvůli svalovým problémům nedohrál zápas ve Frankfurtu. Také Paulo Sérgio na lavičce hostů bude postrádat trojici hráčů. Zranění do hry nepustí Carlinhose, Saparu a Andersona Oliveiru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.32 - 10.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Porto - GD Chaves  (sobota 21:30)
Porto v minulém kole napravilo zaváhání z předchozího zápasu, a i před dalším kolem bude žehlit neúspěch před fanoušky. Po prohře v Lize mistrů hostí nováčka Chaves, který už se o jedno překvapení v této sezóně postaral.

FC Porto minulou sezónu dominoval Lize Portugal a první prohru zaznamenal až na konci sezóny ve 31. kole. Velké výsledky zrodily velká očekávání fanoušků, kteří čekají další titul, i když jejich oblíbený klub zatím nepůsobí tak dominantně jako obvykle.

První ligovou ztrátu zaznamenalo Porto už ve čtvrtém kole, kdy na půdě Rio Ave vůbec nezvládlo první poločas a prohrálo 1:3. Minulý týden na to sice zareagovalo výhrou proti Gil Vicente, ale ve středu přišel první skupinový zápas v Lize mistrů.

Ten na půdě Atlética Madrid dlouho spěl k bezbrankové remíze, ale v dramatickém nastaveném čase nakonec padly tři góly a dva z nich do sítě Porta. Stejně jako před týdnem se tedy i nyní svěřenci Sérgia Conceiçãa potřebují odrazit po porážce.

To se na první pohled nejeví jako složitý úkol, neboť proti obhájcům titulu se postaví nováček GD Chaves. Tým, který se mezi portugalskou elitu dostal až přes baráž, je papírově slabší, ale v letošní sezóně se mu zatím daří velmi dobře.

Po pěti odehraných kolech má osm bodů a pouze jednou prohrál v prvním kole s Vitórií. Tato bilance je ještě působivější, když se vezme v potaz, že Chaves už čelil Sportingu. Ten ale na jeho stadiónu porazil 2:0 a o podobné překvapení by se rád postaral i nyní.

Portu v utkání rozhodně nepomůže stálice základní sestavy Otávio, který kvůli zranění nedohrál duel s Atléticem. K dispozici pro první tým stále není Manafá, který se momentálně rozehrává v druholigovém béčku. Hosté se stále nemohou spolehnout na letní brankářskou posilu Rodriga Mouru, který se zranil v červenci.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.62 - 14.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Vitória SC Guimarães - CD Santa Clara  (pátek 21:15)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.22 - 4.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SL Benfica550013:315
2.SC Braga541018:313
3.FC Porto540112:412
4.Portimonense SC54017:212
5.Boavista FC53024:69
6.GD Chaves52216:48
7.Casa Pia AC52213:18
8.Estoril Praia52127:57
9.Sporting CP52128:87
10.FC Arouca52123:117
11.Vitória SC Guimarães52033:46
12.FC Vizela51225:65
13.Rio Ave FC51226:85
14.Gil Vicente FC51223:55
15.CD Santa Clara51134:64
16.FC Famalicão51131:64
17.Paços Ferreira50052:110
18.CS Marítimo50053:150

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele