Leverkusen nadále přepisuje historii, z tabulek vymazal i zápis Juventusu

19.04., 11:55
Aktuality
Xabi Alonso (© AFP)

Úžasná jízda Leverkusenu letošní sezonou pokračuje a první porážku novopečený německý mistr neutrpěl ani včera večer. Svěřenci Xabiho Alonsa si po remíze 1:1 na půdě West Hamu zajistili postup do semifinále Evropské ligy a zároveň stanovili další rekord.

Rovněž na začátku druhé poloviny dubna platí, že Leverkusen ještě neprohrál ani jeden soutěžní zápas. Celkem jeho série trvá už 44 utkání a z klubů hrajících pět nejprestižnějších evropských soutěží nemá Bayer konkurenci. Podobně na tom byl pouze Juventus, a to od května 2011 do května 2012, Stará dáma tehdy nenašla přemožitele ve 43 po sobě jdoucích duelech.

"Byl to těžký zápas. Věděli jsme, že West Ham se bude tlačit do útoku a oproti prvnímu zápasu přidá na tempu. V prvním poločase jsme se s tím nedokázali vyrovnat a v osobních soubojích měli problémy. Po první inkasované brance jsme navíc měli štěstí, že nepřišla i druhá. Byla to lekce," hodnotil první půli trenér Xabi Alonso, jehož tým bránil náskok 2:0 z prvního vzájemného utkání.

"Měl jsem obavy a dostavila se i nervozita, protože výkon nebyl optimální. Přemýšlel jsem o tom, co o přestávce změnit, nedokázali jsme se vyrovnat především s napadáním West Hamu," pokračoval.

Mezi tyčemi Leverkusenu znovu dostal šanci Matěj Kovář a během celého večera v Londýně pochybil jenom jednou, ve třinácté minutě se nedostal včas k centru Jarroda Bowena a Michail Antonio hlavou otevřel skóre. V základní sestavě se objevil i Patrik Schick a odehrál jenom poločas, o přestávce vedle něho zůstal v kabině i Nathan Tella. K jedné změně přitom Alonso sáhl už ve 29. minutě, ze hřiště byl stažen nejistý Odilon Kossounou a jeho místo zaujal Edmond Tapsoba.

"S Odim jsem v krátkosti mluvil. Není snadné dělat změny už takhle brzy, ale někdy zkrátka musíte zareagovat, i když to není příjemné. Odi navíc už měl žlutou kartu, bohužel dnes neměl svůj den," komentoval španělský kouč své rozhodnutí.

"Hráči si byli moc dobře vědomi toho, že výkon není dobrý, nedokázali jsme podržet míč a prohrávali souboje. O přestávce jsme udělali několik změn a ukázali charakter. Výkon už byl lepší, zápas jsme dostali pod kontrolu," dodal.

West Ham loni triumfoval v Konferenční lize a jeho cestu tou Evropskou definitivně zastavila 89. minuta a v ní tečovaná střela střídajícího Jeremieho Frimponga. Rovněž manažer David Moyes poslal do boje dva české reprezentanty - Tomáš Souček odehrál celé utkání, Vladimír Coufal opustil bojiště v 84. minutě.

"Během prvního poločasu jsme mohli vést o dvě nebo tři branky. Hráčům nemám moc co vytknout, když už jsme měli vypadnout, jsem rád, že to bylo po takovém výkonu," nechal se po utkání slyšet Moyes.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com, kicker.de

Komentáře (18)

Přidat komentář
Largo

To jsem na ně teda zvědav.

Forza Roma!!!

Reagovat
Seydou Doumbia

já se bojím že budete první tým který je porazí...

Reagovat
oli9

ani náhodou

Reagovat
Kily

klidně můžou, ale ona je otázka, po čem nakonec v AS půjdou

https://www.eurofotbal.cz/kluby/italie/as-rim/zapasy/

AS Řím má super program, jeden těžký soupeř za druhým a k tomu budou muset k dohrávce do Udine, zatímco Leverkusen prostě pojede all in na Evropskou ligu

Reagovat
Werkrider

Leverkusen jede all in všude.

Reagovat
Largo

Osobně myslím, že liga bude mít přednost.

Reagovat
Largo

Samozřejmě bych si to přál, ale moc tomu nevěřím. Ten kalendář nás rozhodně nepodporuje, stejně jako vedení ligy.

Reagovat
oli9

44 utkání to je prostě mazec jeden z nejlepších evropských týmů dekády

Reagovat
Pharrell

Reagovat
mistr129

To je dost přehnaný, jsou na vlně a nehrají Ligu mistrů, stejně jako ten zmíněný Juve

Reagovat
mistr129

Jako nechci jejich úspěch nějak snižovat nebo argumentovat případnou LM (kde rozhoduje štěstí a zkušenosti), kde by dle mého ČF nepřelezli… ale myslíš, že kdyby se hrála Superliga o 20 nejlepších týmech (tzn dlouhodobá soutěž TOP týmů), tak by skoncili vůbec v první petce?

Reagovat
oli9

Jako nepíšu nejlepší jelikož City, Liverpool pár sezon zpět nebo například Real určitě byli lepší ale prostě je vidím mezi něj 10 mužstvy za posledních 10 let. Bundesliga je opravdu velká konkurence a nynější Leverkusen je opravdu válec i když po novém roce ty výhry byly tak tak

Reagovat
mistr129

Jo, pokud to budeme brat tak, že každý klub počítáme max jednou, tak určitě, když po sezonách, tak zas ne… nejlepší asi bude po “érách”, kde mi to vychází tak na hraně… MSN Barca, La Decima Real, Zidanův Real, Centurions, lonsti City, predcovidovy Liverpool, Pepkův Bayern, covidový Bayern, finálové Juve, finálové Atlético, plus PSG určitě v nějaké fázi taky bylo lepší, byť Francii nesleduju.

Pak asi klidně ten Leverkusen spolu třeba s Chelsea 2017 nebo Ajaxem 2019…

Takže zkratka i když se mi to nezdálo na první dojem, tak máš asi pravdu

Reagovat
Neutron

Wtf dekady?

Reagovat
oli9

Jo určitě jeden z nej za posledních 10 let... Ale o úspěchu rozhodně až to jestli urvou všechny 3 trofeje

Reagovat
Neutron

Tuto sezonu su skveli, vsetko tam zapadlo a idu si svoje, ale....hovorit o klube, ktory este minulu sezonu bol na zostupovych prieckach a celkovo za poslednych 10 rokov bol maximalne 2x treti inak skor okolo 4-6 miesta, ze to je jeden z najlepsich klubov zrovna tohoto obdobia...rozumiem celemu tomu nadseniu okolo nich, ale...trochu prehanate.

Reagovat
oli9

Ale já myslím pouze tuto sezónu.. Nepočítám dlouhodobě. Ale prostě že bych je zařadil mezi například 10 nejlepších týmu posledních 10 let

Reagovat
Neutron

Aha, no…okej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele