LaLiga - souhrn 24. kola: Barcelona plichtila s Granadou

09.02., 22:56, aktualizováno 12.02., 22:55
Komentáře a souhrny
Zklamaní hráči Barcelony (© AFP)

Jednoznačný průběh měl souboj dvou nejlepších klubů dosavadního průběhu letošní sezony, Real Madrid doma hostil Gironu a katalánského soupeře rozhodně nešetřil. Sevilla se sice letos dost trápí, v neděli si ale vyšlápla na madridské Atlético. Granada také překvapila jednoho ze španělských gigantů, divokou plichtu uhrála v Barceloně. Bez branek se rozešel další outsider v podobě Almeríi s Athleticem.

UD Almería - Athletic Bilbao 0:0

12.02.2024 21:00

Góly: -

Almería ve 24. kole LaLigy remizovala 0:0 s Athleticem Bilbao a nadále se výhry v aktuálním ročníku soutěže nedočkala. Souboj týmů z opačných pater tabulky nabídl překvapivě vyrovnanou partii. Komplikace pro domácí přišly až na začátku druhého poločasu po vyloučení Largieho Ramazaniho. Očekávané využití přesilovky ze strany Basků se však nekonalo a Almería alespoň ubránila bezbrankový výsledek.

Almería byla stále jediným celkem v top pěti ligách, který od startu ligové sezony nedokázal vyhrát v jediném utkání, tudíž k záchraně mohl Rojiblancos dovést jen velký zázrak. I kdyby totiž ztrojnásobili dosavadní počet šesti bodů, nestačilo by to na to, aby se vymanili ze sestupové zóny. Jejich trápení přijelo prohloubit Bilbao, které naopak bojovalo o pohárové pozice.

Úvodní půlhodina byla především bojem o střed hřiště a nabídla divákům spoustu osobních soubojů. Až ve 36. minutě se v domácím pokutovém území zjevil volný Asier Lillalibre, jeho střela ale nenadělala Luísi Maximianovi větší problémy. Ty přišly až o pár minut později, když po rohovém kopu hlavičkoval Aitor Paredes. Domácí brankář však dokázal vytáhnout skvělý zákrok.

Po změně stran přišla velká komplikace pro domácí tým, když byl v 53. minutě po druhé žluté kartě vyloučen Ramazani. Almería se tak musela zatáhnout do bloku před vlastní pokutové území. Hosté měli většinu času v držení míč, ale odemknout obranu soupeře se jim nedařilo. Až v 88. minutě vyšel baskickému celku jeden z mnoha centrů, jenže volný Raúl García nasměroval svou hlavičku pouze do tyče. Na druhé straně naopak po rychlém protiútoku postupoval Marko Milovanovič sám na Unaie Simóna, jenže ani on bezbrankovou remízu neodvrátil, protože trefil pouze spojnici.

Bilbao tak v Almeríi klopýtlo a získalo jen bod. V příštím kole se 19. února střetne s Gironou, Rojiblancos změří o den dříve síly s Granadou.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Granada CF 3:3

11.02.2024 21:00

Góly: 14. Lamine Yamal, 63. Robert Lewandowski, 80. Lamine Yamal - 43. Ricard Sánchez, 60. Facundo Pellistri, 66. Ignasi Miquel

Hráči Barcelony remizovali na závěr nedělního programu 24. kola LaLigy v bláznivém duelu s předposlední Granadou 3:3. Vynikající zápas v dresu domácích odehrál teprve 16letý mladík Lamine Yamal, jenž se dvakrát střelecky prosadil, na výhru Blaugranas to ale nestačilo. Za Andalusany totiž obdobně povedený večer prožil Facundo Pellistri, který si po příchodu na půlroční hostování z Manchesteru United připsal první přesnou trefu a asistenci. Nováček soutěže tak i jeho zásluhou dosáhl na teprve druhý venkovní bod v této sezoně.

Katalánský celek v posledním kole potěšil své fanoušky nadějným výkonem a vítězstvím v Alavésu. Zároveň však přišel o jednoho z přesných střelců Vitora Roqueho, který byl kuriózně vyloučen poté, co jej fauloval jeden z protihráčů. I bez talentovaného Brazilce ovšem neměla být Granada nikterak velkým soustem, protože mimo svůj stadion získala v ročníku jediný bod.

To se potvrdilo už po necelé čtvrthodině hry, kdy se Joao Cancelo výborně zorientoval po náběhu do vápna, zasekl si míč a pohotovým centrem našel na zadní tyči Yamala, který z velké blízkosti bez problému skóroval. Barca po vstřelené brance trochu polevila a ve 20. minutě mohlo být srovnáno. Centr z pravé strany minul při pokusu o akrobatické zakončení Myrto Uzuni a následnou dorážku nasměroval Oscar Melendo pouze do jednoho z bránících hráčů. Překvapení se však přece jen urodilo. Pellistri našel ve 43. minutě na hranici malého vápna Ricarda Sáncheze a ten tvrdou ranou pod břevno srovnal.

Favoritovi mohl po změně stran vrátit vedení Robert Lewandowski, po přiťuknutí od Ilkaye Gündogana ovšem levačkou vypálil z úhlu hodně mimo. Hosté navíc po hodině hry šokovali svého soupeře podruhé. Odražený míč po centru vrátil Uzuni na zadní tyč, odkud Pellistri bez potíží skóroval. Barcelonu pak sice rychle vrátil do zápasu Lewandowski, nerozhodný stav ale dlouho nevydržel. Na přesný balon z levé strany si totiž nejlépe naskočil Ignasi Miquel a tvrdou hlavičkou vrátil outsiderovi těsný náskok. Přestřelka na stadionu Blaugranas nicméně ani v tomto momentu nekončila. Na prahu poslední desetiminutovky se za vápnem opřel do míče Yamal a ostrým pokusem k bližší tyči znovu srovnal.

Granada tak překvapila věhlasného soupeře a připsala si důležitý bod. Hostující tým bude chtít v příštím kole 18. února zaznamenat povinné vítězství doma proti Almeríi, Barcelona o den dříve zamíří na hřiště Celty Vigo.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Atlético Madrid 1:0

11.02.2024 18:30

Góly: 15. Isaac Romero

Sevilla zvítězila ve 24. kole LaLigy před vlastními fanoušky nad Atlétikem Madrid 1:0. K nečekanému skalpu nakročili Los Hispalenses už v 15. minutě, kdy prodloužený míč usměrnil mezi tři tyče Isaac Romero, jenž tak bodoval již ve čtvrtém ligovém utkání v řadě. Los Colchoneros navíc v zápase přišli i o svého nejlepšího střelce Álvara Moratu, který v slzách střídal kvůli zraněnému kolenu.

Sezona Sevilly se zřejmě nemohla vyvíjet o moc hůře, v posledním kole však na stadionu Vallecana přece jen svitla naděje v lepší zítřky, když klub z Andalusie vyhrál 2:1. Tentokrát jej čekala další konfrontace s madridským celkem, a to Atlétikem, jemuž se příliš nepodařil pohárový střet s Bilbaem, v němž Los Indios přišli o měsíční šňůru bez porážky.

Ani duel v Andalusii nezačal podle představ Indiánů. Lucas Ocampos prodloužil centrovaný balon až na Romera, jenž z bezprostřední blízkosti hlavou nezaváhal. Ve 23. minutě pohroma málem pokračovala, když si na letící balon opět naskočil střelec úvodní branky. Tentokrát však skvělým zákrokem zasáhl Jan Oblak. Na druhé straně hřiště se ukázal Samuel Lino zakončující rychlou akci těsně vedle levé tyče. Aktivní Romero si krátce před půlhodinou hry našel opět prostor, odkud vyprodukoval ránu mířící pouze do břevna. V závěru poločasu se řítil na Orjana Nylanda osamocený Álvaro Morata, Nor se nezalekl a zabránil útočníkovi ve skórování.

Krátce po začátku druhé půle domácí obraně utekl Memphis Depay, z úhlu se pokusil o obstřel gólmana, ale netrefil bránu. Na opačném konci hřiště lepší zakončení předvedl Ocampos a překonal Oblaka. Gólovou radost mu však přerušil rozhodčí se zvednutým praporkem. Atlético nechtělo prohrát, nicméně slabý pokus Lina přímo do náruče Nylanda k vyrovnání nevedl. Ani v závěrečných minutách nevznikl větší tlak vedoucí k ohrožení domácí brány.

Sevilla tak prožila v aktuálním ročníku dosud nepoznané, protože zvítězila dvakrát v řadě. Los Hispalenses se v dalším kole ukážou 17. února ve Valencii, madridský celek tentýž den přivítá Las Palmas.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Rayo Vallecano 2:1

11.02.2024 16:15

Góly: 48. Antonio Sánchez, 90+1. Vedat Muriqi - 76. Álvaro García

Mallorca vyhrála ve 24. kole LaLigy nad Vallecanem 2:1. První půle nenabídla nikterak atraktivní fotbal, hned na začátku té druhé však přišel úvodní gól. O ten se postaral domácí záložník Antonio Sánchez, jenž pohotovou střelou z první využil šťastného odrazu míče. Hosté sice dokázali v 76. minutě díky Álvaru Garcíovi srovnat, v nastaveném čase však rozhodl o triumfu domácích Vedat Muriqi. Piráti tak přerušili pět utkání dlouhou šňůru bez tříbodového zisku a v tabulce se na rozdíl šesti bodů vzdálili sestupovým pozicím.

Rayo v minulém kole padlo se Sevillou a jeho čekání na ligový triumf se protáhlo už na čtyři zápasy. Klíč k jeho probuzení mohl mít Isi Palazón, který sice zůstával v sezoně bodově za očekáváním, v duelu s Andalusany ale ukázal obrovské herní kvality. Mallorca čekala na tříbodový úspěch ještě déle, mohla však navázat na kvalitní výkony z poháru, v němž byla blízko finálové účasti.

Poklidný začátek střetnutí narušil během prvních 20 minut pouze Kike Pérez, jenž se hned několikrát slibně prodíral obranou Raya, ze své aktivity ale vytěžil jen žlutou kartu pro soupeře. Vallecanu se dařilo od úvodních minut velmi dobře hlídat vysoké centry do vápna, čímž eliminovali největší útočnou hrozbu domácích Muriqiho. Směrem dopředu se ale v první půli pro změnu zmohlo pouze na jednu jedovatou ránu Alfonsa Espina.

Po změně stran ale už ohrožení ze strany Mallorky přišlo. Postaral se o to ve 48. minutě Dani Rodríguez, který vyslal do vápna centr, jenž hostující obrana smolně prodloužila k Sánchezovi. Ten se na hranici malého vápna dlouho nerozmýšlel a střelou z první rozvlnil síť Raya. Pojistit náskok mohl střídající Manu Morlanes, nicméně jeho slalom před šestnáctkou hostí skončil pouze zakončením vedle pravé tyče. V 76. minutě pak přišlo ze strany hostů vyrovnání, když skluzující Giovanni González nešťastně přihrál míč před prázdnou bránu Garcíovi, pro něhož nepředstavovalo zasunutí balonu do prázdné brány žádný problém. V závěrečném nastavení ale prokázal zabijácký instinkt do té doby neviditelný Muriqi a přesnou hlavou z rohu duel rozhodl.

Mallorca tak poprvé v tomto kalendářním roce v lize zvítězila. V dalším kole ji čeká 18. února souboj se Sociedadem, Rayo se ve stejný den utká s Realem Madrid.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Celta Vigo 3:2

11.02.2024 14:00

Góly: 41. Borja Mayoral, 45+2. Jaime Mata, 89. Jaime Mata - 71. Jørgen Strand Larsen, 85. Tadeo Allende

Getafe vyhrálo ve 24. kole LaLigy na domácí půdě nad Celtou Vigo 3:2. Domácí šli po první půli do šaten s dvoubrankovým náskokem, když fanoušky Azulones v krátkém rozmezí potěšili Borja Mayoral a Jaime Mata. První jmenovaný navíc potvrdil pozici nejlepšího španělského kanonýra soutěže, když svou 15. brankou v ročníku poskočil už na druhé místo mezi střelci. Tým ze severozápadu země však ve druhém poločase postupně nacházel recept na svého soupeře a chvíli před koncem srovnal. Závěrečné slovo měl ale Mata, který druhým gólem v utkání rozhodl o tříbodovém zisku El Geta.

Fotbalisté Celty Vigo si po dvou ligových porážkách za sebou a vypadnutí ze španělského poháru zlepšili náladu v Pamploně, kde v minulém kole porazili Osasunu 3:0. Pro Los Celestes to byl nesmírně důležitý triumf, neboť si vytvořili tříbodový náskok na sestupové pásmo. Domácí Getafe naopak strádalo, jelikož z předchozích sedmi ligových klání vyhrálo jen jednou.

A byli to právě Azulones, kteří mohli v zápase inkasovat jako první, když tvrdou ránu z přímého kopu vyslal Mihailo Ristič, zeď však míč ztečovala o decimetry mimo branku. Další ohrožení přišlo až po půlhodině hry a opět ho měli na svědomí hosté. Po centru Óscara Minguezy se do dobré hlavičkové příležitosti dostal Unai Núňez, jeho pokus ale vzdálenější tyč minul.

Ve 41. minutě se pak prosadilo Getafe zásluhou dorážky Mayorala, jenž doklepl od břevna odraženou střelu Jordiho Martína. V nastavení první půle pak domácí svůj náskok navýšili poté, co Mata šikovně uzavíral zadní tyč, kam míč doputoval po střele Masona Greenwooda.

Po změně stran aktivita Celty trochu vzrostla, šanci na zdramatizování duelu měl Javier Manquillo. Bývalý hráč Newcastlu ale nesrovnal uvnitř šestnáctky svá mířidla a balon poslal placírkou vedle brány. Tlak hostů ale s přibývajícím časem rostl, což se v 71. minutě projevilo i na skóre, když Jörgen Strand Larsen nekompromisní hlavičkou z hranice malého vápna snížil.

V závěrečné desetiminutovce nápor bleděmodrých kulminoval, což nakonec vyústilo v přesnou trefu pod břevno, kterou se prezentoval střídající Tadeo Allende. Domácí ale přece jen uzmuli tři body poté, co se Mata zavěsil do vzduchu a lobem na zadní tyč duel rozhodl.

Celta Vigo tak na poslední výhru nenavázala a s Getafe prohrála. V příštím kole se 17. února střetne s Barcelonou, Azulones změří o den dříve síly s Villarrealem.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Valencia CF 2:0

10.02.2024 21:00

Góly: 89. Álex Suárez, 90+5. Marc Cardona

Hráči Las Palmas vyhráli ve 24. kole LaLigy nad Valencií 2:0. Dle očekávání šlo o vyrovnanou, náročnou bitvu pro obě strany. Během ní se ani jednomu z týmů nepodařilo získat signifikantní herní převahu a ani si vypracovat větší počet gólových příležitostí. Duel ale přece jen rozuzlení našel, když v 89. minutě trefil týmu z Kanárských ostrovů tři body důrazný Alex Suárez.

Překvapení letošní sezony z Las Palmas sice dvakrát v řadě zaváhalo, stále se ovšem drželo na fantastické deváté příčce jen tři body za Valencií. Netopýři však i přes nabitý program prokazovali velmi dobrou ligovou formu, když za poslední dva měsíce prohráli jen jednou. Po výhře nad poslední Almeríí se ale jejich útok musel připravit na druhou nejlepší obranu v celé soutěži.

Duel vyrovnaných soupeřů ze středu tabulky započal ve velmi rozvážném duchu. Míč trávil výrazně více času na kopačkách hráčů klubu z Kanárských ostrovů, střelecky produktivnější byli však zásluhou odvážných pumelic z velké vzdálenosti Bianconegros. Drtivá většina první půle tohoto prozatím nepříliš divácky atraktivního mače se odehrávala poblíž středového kruhu a ani jeden z týmů nedokázal svého soupeře zaskočit jakoukoliv kreativní ofenzivní myšlenkou. Na první významnější šanci v této taktické bitvě si diváci na Estadio Gran Canaria počkali až do 43. minuty, kdy po volném přímém kopu Javiho Guerrery Cristhian Mosquera o kousek minul levou tyč.

Úvod druhé půle přinesl více emocí než celý první poločas, po zákroku Maxima Perroneho v pádu se totiž Xotos dožadovali pokutového kopu. Sudí Guillermo Cuadra jejich ambice nicméně bleskově odmítl a jeho verdikt potvrdil také videorozhodčí. V 69. minutě se za obranou vynořil Munir El Haddadi, jehož ránu ovšem skvěle zlikvidoval Giorgi Mamardashvili, aby se navíc ukázalo, že marocký forvard byl v ofsajdu. V 89. minutě Suárez po centru Marca Cardony rozvlnil síť pohotovou hlavičkou a v momentě, kdy již soupeř prakticky nemohl reagovat, poslal žlutomodré do vedení. Závěrečný hřebíček do rakve Los Che zatloukl v páté minutě nastaveného času sám Cardona, který využil hrubé chyby propadnuvšího gólmana.

Zápas tak do vítězného konce dotáhli domácí. Obě mužstva odehrají další ligový zápas 17. února. Las Palmas změří síly s Atlétikem Madrid, Valencia se utká se Sevillou.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Girona FC 4:0

10.02.2024 18:30

Góly: 6. Vinícius Júnior, 35. Jude Bellingham, 54. Jude Bellingham, 61. Rodrygo

Fotbalisté Realu Madrid porazili ve 24. kole španělské LaLigy na domácí půdě tabulkového rivala z Girony 4:0. Jako první se prosadil Vinícius Júnior, jenž se svou dalekonosnou střelou uspěl po pouhých šesti minutách hry. Brazilský útočník pak svůj zápis v duelu rozšířil o dvě asistence, přičemž ve 35. minutě těžil z jeho umění Jude Bellingham. Mladý Angličan navíc po změně stran přidal ještě jednu přesnou trefu a svým 16. gólem v ročníku se osamostatnil na čele tabulky střelců. Bílý balet zároveň navýšil náskok na soupeře na rozdíl pěti bodů.

Oba týmy v předešlém kole jen remizovaly, a jejich rozestup tak zůstal beze změny. Girona se mohla v případě vítězství posunout do čela, což se nejevilo jako úplně nepravděpodobné. Z posledních dvou zápasů na hřišti Realu totiž získala čtyři body, přičemž v letošní sezoně byla její síla jistě největší.

Tempo utkání ale začal udávat Bílý balet. V šesté minutě se k překvapení všech prosadil z poměrně velké vzdálenosti Vinícius Júnior. Jeho dělovka prosvištěla s odrazem od pravé tyče do brány. Na Santiago Bernabéu podruhé zavládlo napětí ve 22. minutě, kdy Juanpe fauloval jednoho z útočících hráčů a ve hře byla i penalta. Ta se ale nakonec nekopala, jelikož obránce hostů zatáhl za záchrannou brzdu ještě před pokutovým územím. Gironistes to jako varování před ofenzivní silou Los Galacticos nevzali vážně a potrestal je za to Bellingham. Ten ve 35. minutě pláchnul po skvělé přihrávce obraně a po kličce před brankářem už na něj čekala jen prázdná brána.

Ani po změně stran nešla na Los Blancos znát únava, naopak s přibývajícím časem rostla jejich chuť. V 54. minutě se dostal k odraženému míči v pokutovém území hostů Bellingham a bylo zajímavé pozorovat, s jakou vervou si došel pro svůj druhý gól v zápase. Pro Gironu si přichystal další tvrdý direkt v podobě branky Rodrygo, jenž dal alespoň na chvíli zapomenout na koncertující dvojici z předchozích minut. V 90. minutě v pokutovém území zbytečně fauloval Yan Couto a hlavní sudí odpískal penaltu. Její exekuci si vzal na starost Joselu, trefil ale jen levou tyč.

Real Madrid zvítězil a vybudoval si na čele tabulky důležitý náskok. V dalším kole se utká 18. února s Vallecanem, Girona se o den později střetne s Athleticem.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - CA Osasuna 0:1

10.02.2024 16:15

Góly: 49. Ante Budimir

Fotbalisté Realu Sociedad neskórovali již ve čtvrtém soutěžním utkání v řadě, v duelu 24. kola LaLigy navíc ke své smůle ani neudrželi čisté konto a padli s Osasunou 0:1. Trápení domácího celku v ofenzivě náležitě potrestal Ante Budimir, jenž se trefil krátce po návratu ze šaten. Mužstvo z Pamplony tak svého soka porazilo po čekání trvajícím dlouhých 17 zápasů.

Jméno domácího kouče Imanola Alguacila bylo v posledních dnech hojně spojováno s uvolněným postem v Barceloně. Sám zkušený lodivod ale veškeré spekulace odmítl s tím, že cítí obrovský respekt k Xavimu a sám se soustředí na misi v Baskicku. Nemohl se ale spolehnout na nejlepšího střelce Mikela Oyarzabala, k prolomení série tří utkání bez vstřelené branky tak musel přispět jiný z ofenzivních hráčů domácích.

Nízká efektivita v útoku provázela domácí i tentokrát. Osasuně sice míč v podstatě nepůjčili, sami však nedokázali přímo ohrozit její branku. Naopak hrozili hosté, ve 24. minutě konkrétně Rubén Peňa. Po chybě v obraně se dostal ke střele ze střední vzdálenosti, kterou Alex Remiro jen konečky prstů vytěsnil na roh. Největší domácí šanci si po půlhodině hry připsal Arsen Zakharyan, těsně bráněný ale nedokázal centr usměrnit do branky. O osm minut později mohl otevřít skóre jeho spoluhráč Takefusa Kubo, skvělý reflexivní zákrok však předvedl Sergio Herrera.

Už ve 49. minutě hosté otevřeli gólový účet. Na rohový kop si výborně naskočil nejlepší střelec Osasuny Budimir a hlavou nekompromisně rozvlnil síť za Remirem. Po obdržené brance zvýšili domácí ofenzivní tlak, ale obrana týmu z Pamplony pracovala takřka bezchybně. Výjimečného zaváhání mohl využít Kubo, jeho zakončení z hranice malého vápna ale nemělo potřebnou razanci a Herrera ho bez problémů zlikvidoval. Ačkoliv Baskové nadále tlačili svého soupeře, vyrovnat se jim nepodařilo, a potvrdili tak svou špatnou formu z posledních týdnů.

Obdivuhodná série Sociedadu s Osasunou tedy po 17 duelech bez porážky skončila. Dalším soupeřem Sociedadu bude 18. února Mallorca. Celek z Pamplony o den dříve vyzve Cádiz.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Villarreal CF 1:1

10.02.2024 14:00

Góly: 25. Samu Omorodion - 42. Jorge Cuenca

Villarreal dotáhl utkání 24. kola LaLigy na stadionu Alavésu jen k remíze 1:1. Žlutá ponorka přicestovala do Baskicka s cílem navázat na poslední venkovní duel, v němž po osmigólové přestřelce vyzrála na Barcelonu. Deportivo však začalo o poznání lépe, když se jako první prosadil 19letý talent Samu Omorodion, který v posledních třech utkáních nastřílel čtyři branky. Hosté se poté zmohli alespoň na vyrovnání, jež jim zařídil ještě před pauzou spolehlivý obránce Jorge Cuenca.

Nekonzistentnost výkonů potvrdili hráči Villarrealu v posledním kole na domácí půdě proti Cádizu, se kterým pouze remizovali 0:0. Po výhře nad Barcelonou tak přišlo pro Žlutou ponorku zklamání. Nelichotivě vypadal i pohled na tabulku, v níž se celek z provincie Castellón nacházel až na 14. příčce. Jen o dva body lépe na tom byl Alavés. Ten se svým soupeřem dvakrát v řadě neprohrál.

V první obrovské příležitosti se po krásné kombinaci objevil domácí Jon Guridi, jenž se po patičce Omorodiona probojoval ke střele. Ke smůle Deportiva však orazítkoval pouze levou tyč Filipa Jörgensena. Na druhé straně se po špatné rozehrávce dostal do samostatného úniku Gerard Moreno, který ještě v poslední chvíli posunul míč pod sebe na Kika, jehož pokus o ohrožení brány skončil neúspěšně. Lépe si počínal ve 25. minutě Omorodion, jenž po rychlém protiútoku uklidil balon z voleje k zadní tyči. Na tuto trefu Villarreal odpověděl těsně před přestávkou, když si na centr z rohového kopu nejvýše naskočil Cuenca a usměrnil hlavičku do protipohybu brankáře.

Vrátit vedení na stranu baskického celku mohl v 57. minutě Álex Sola. Španělský bek se na hranici pokutového území ocitl ve velké šanci a vyslal nepříjemnou střelu, kterou musel skvělým zákrokem vytěsnit Jörgensen. Na opačné straně hřiště se zaskvěl i Antonio Sivera, jenž vyrazil prudkou ránu Alexandera Sörlotha. Zamíchat kartami mohl ihned po svém nástupu na trávník i Carlos Vicente, jehož hlavička z hranice malého vápna jen těsně přeletěla horní tyč. Rozhodnutí měl na kopačce Omorodion, ale jeho rána po precizní přihrávce neměla gólové parametry.

Villarreal tak opět neuspěl a z Baskicka odjel jen s bodem. V následujícím kole se 16. února střetne s Getafe, Deportivo Alavés změří o dva dny později síly s Betisem.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Real Betis 0:2

09.02.2024 21:00

Góly: 6. Willian José, 46. Pablo Fornals

Betis zvítězil ve 24. kole LaLigy na hřišti Cádizu 2:0. Domácí, kterým se nepodařilo již počtvrté v řadě skórovat, kapitulovali už v šesté minutě, kdy celek ze Sevilly poslal do vedení Willian José. Probuzený Brazilec se trefil po 13zápasovém střeleckém půstu. Svůj druhý start v dresu El Glorioso navíc jen pár sekund po změně stran gólově ozdobil i Španěl Pablo Fornals, jenž přišel v poslední den přestupového období na hostování z anglického West Hamu, a perfektně tak zastoupil zraněného Isca.

Špílmachr hostů Isco sice prožíval několik let nepoznanou sezonu, samotným Andalusanům se však příliš nedařilo. Důkazem bylo i předchozí klání s Getafe, ve kterém se bývalý středopolař Los Blancos zranil a které nabídlo spíše než fotbalovou krásu bitvu plnou emocí oceněnou 11 žlutými kartami. Cádiz v celém průběhu ročníku bojoval s mizernou produktivitou, v posledních týdnech se ovšem zlepšila jeho defenziva, jež se prezentovala dvěma čistými konty v řadě.

Myšlenky "Žluté ponorky" na vynulování dalšího soupeře vzaly za své již v šesté minutě. Lednová posila z brazilského Internacionalu Johnny totiž přihrávkou pod sebe našel volného Williana Josého, jenž ranou z prvního doteku ukončil dvouzápasovou neprůstřelnost Conana Ledesmy.

Po 20 minutách mohlo být na Estadio Nuevo Mirandilla ještě smutněji, Nabil Fekir si však na Ledesmu ranou z dálky nepřišel. Cádiz gólmana Ruie Silvu pořádně prověřil až krátce před přestávkou, kdy razantním projektilem neuspěl Gonzalo Escalante, a do šaten tak šli Piráti s jednobrankovým mankem.

To na ukazateli skóre vydrželo po návratu na hřiště jen několik sekund, když z vápna napřáhl Fornals a technickým obstřelem zaznamenal premiérovou trefu v novém působišti. Piráti se s nepříznivým výsledkem snažili něco udělat, avšak precizní defenziva sevillského týmu je do mnoha šancí nepouštěla. Domácí tak spoléhali, že se ujme některá z dalekonosných střel. Nejblíže snížení byl v 73. minutě ranou zpoza velkého vápna Robert Navarro, ani ten ale Silvu nepřekonal.

Souboj remízových přeborníků tak prohloubil výsledkovou mizérii Cádizu. Ten se v příštím kole představí 17. února na půdě Osasuny, Betis o den později přivítá Alavés.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
24
19
4
1
52 : 15
61
2
Girona FC
24
17
5
2
52 : 29
56
3
FC Barcelona
24
15
6
3
50 : 33
51
4
Atlético Madrid
24
15
3
6
45 : 26
48
5
Athletic Bilbao
24
13
7
4
42 : 21
46
6
Real Betis
24
9
11
4
28 : 25
38
7
Real Sociedad
24
9
10
5
32 : 22
37
8
UD Las Palmas
24
10
5
9
25 : 20
35
9
Valencia CF
24
10
5
9
29 : 29
35
10
Getafe CF
24
8
9
7
32 : 33
33
11
CA Osasuna
24
8
5
11
27 : 36
29
12
Deportivo Alavés
24
7
6
11
24 : 31
27
13
Villarreal CF
24
6
7
11
34 : 46
25
14
Rayo Vallecano
24
5
9
10
21 : 32
24
15
Sevilla FC
24
5
8
11
30 : 37
23
16
RCD Mallorca
24
4
11
9
21 : 31
23
17
Celta Vigo
24
4
8
12
26 : 35
20
18
Cádiz CF
24
2
11
11
15 : 33
17
19
Granada CF
24
2
7
15
26 : 48
13
20
UD Almería
24
0
7
17
22 : 51
7

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (108)

Přidat komentář
zasranej malíř

Dnes s velkým přehledem teď správně vykročit do LM a v neděli na Rayo, tam to bude hodně těžké

Reagovat
zasranej malíř

OT: i Leverkusen dnes udělal velkou radost

Reagovat
Laliga

Reagovat
misinho7

Vyborny a suverejny vykon. Vini je proste inde a Jude si ide dalej svoje

Reagovat
Tony Stark

Pokloňte sa

Reagovat
MystycMac

Joselu to je ale poleno... Couto šialený výkon... Girona proste majster nie, prehrať 7:0 v dvojzápase... väčšia hrozba je Barcelona pre Real...

Reagovat
Kokesh

0:3, 4:0, tolik asi k titulu. Škoda letos průměrných Atletů a dá se říct neadekvátní hře vůči nim, mohla to být od Carla výborná sezóna.

Proti Vinckovi neobstojí nikdo.

Reagovat
Phillipinho

Jo takhe zasluha Atletica zadna. Bylo to neadekvatni hrou proti nim?

Reagovat
Well

Bylo to tím, že mají lepší hru ve vzduchu na kterou neuměl Real reagovat.

Reagovat
Phillipinho

Bylo to tim, ze to je jedinej klub, ktery dokaze letos Realu konkurovat.

Reagovat
Well

Ano a konkurují hlavně díky tomu, že mají dobrou hru ve vzduchu.

Reagovat
JM

Taky je to tím, že Real je jediný tým, na který se dokážou Atleti pořádně namotivovat.

Reagovat
Elliasson

Doufám, že ty "průměrné Atlety" potkáte ještě v LM, ať je to pořádný boj.

Reagovat
Laliga

Od Carla to výborná sezóna je. Nemôže predsa za zahodené šance, či tie hlúpe chyby pri góloch. Herne sme hrali zle akurát v prvom ligovom zápase, inak sme boli zakaždým lepším proti ATL.

Reagovat
misinho7

A Toni ďalší parádny vykon. Az ma stve ze pri tom utoku sa nanho zabuda ale ten chlap je stroj. 100% úspešných nahravok z toho 10 dlhych pasov. Snad to este o rok predĺži.

Reagovat
smazaný uživatel

Most games with 10+ long ball attempts without a miss in the top 5 leagues since the start of 2015-16:

• 19 – Toni Kroos

• 18

• 17

• 16

• 15

• 14

• 13

• 12

• 11

• 10

• 9

• 8

• 7

• 6

• 5

• 4 – Joshua Kimmich, Sergio Ramos, Thiago Alcântara

@SofascoreINT

Je to stroj, taky doufám že zůstane.

Reagovat
Manik...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kejza

to čumim, chlapec si jede svoji ligu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Jordi Alba

Sice jsem nakonec neviděl, ale tolik asi k těm řečem o titulu, co tu mnoho lidí psalo.

Reagovat
blaugrana

Prekvapenie je, že Girona neodpadla už v januári.

Reagovat
Feind

5 bodu jeste neni nic rozhodnuto, ikdyz to vcera byl poradny krol k titulu

Reagovat
Rudnevs

5 bodov by nebolo rozhodnuté, kebyže to je naopak a Girona vedie a za ňou je Real. Takto sa obávam, že to je pre Gironu konečná. Stále ale veľmi pekné umiestnenie a životná sezóna, ak sa udržia na druhom mieste alebo aspoň na CL priečkach.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Jordi Alba

Snad aspoň u vás v BL bude happyend.

Reagovat
patas92

Půjde před ně i Barcelona

Reagovat
vladino10

Reagovat
zurix_new

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
patas92

Však na ni stáhla bod v tomhle kole, co je k smíchu?

Reagovat
ACSeRw!n

tvoje sebevedomi bych chtel mit

Reagovat
Manik...

Reagovat
Jordi Alba

Real má zkušenosti i lepší tým. Navíc ty vzájemný zápasy ukázaly až moc velkej rozdíl. Když se Barcelona i Girona udrží v top4, budu happy.

Reagovat
Manik...

To je hodně pravděpodobné. Toho bych se asi nebál.

Reagovat
Jordi Alba

Já si pamatuju dost tragický druhý poloviny sezóny co se týče Girony, sice spíš ve 2. lize a většina hráčů už tam není, ale dokud neskončí liga, nevěřím ničemu.

Reagovat
Manik...

Chápu. Byl by to obrovský úspěch.

Reagovat
misinho7

bud rad, akoze Girona si ani nepipla. Vlastne ja som ich videl asi iba 2x a to vzdy proti na ma vzdy to bol des musim si do konca sezony naladit nejaky ich zapas a vidiet ich proti niekomu inemu, ked vraj hraju taky pekny futbal.

Reagovat
Jordi Alba

Já prošvihl minimum zapasů, ale mezi nima oba proti vám, takže si vlastně můžu nalhávat, že hrajeme hezkej fotbal všechny zápasy.

Reagovat
Rudnevs

Asi sa to tu toľko nespomína, keďže Girona má ten svoj povestný wau efekt, ale pri pohľade na tabuľku musím oceniť Athletic, ktorý je piaty a stále iba s ich filozofiou hráčov z regiónu. Čakal som, že sa im to v modernom a komerčnom futbale rozpadne, ale oni stále držia a ešte sú celkom vysoko.

Reagovat
Jordi Alba

Zmrdi, už aby odpadli.

Momentálně "jedinej" soupeř, jestli se to příští kolo sesype i u nich, tak začnu mít obavy.

Reagovat
Elliasson

Ať je to Barcelona, která je pátá.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Pharrell

Reagovat
romeo351

Athletic Bilbao je srdíčko. Jim se musí fandit i kolikrát příč jejich stylu hry…

A k té komerci: troufám si tvrdit, že je jim úplně volná. Nehorázně hrdý region - v Česku něco těžko představitelného. Doufám, že si zanedlouho udělám čas na jeho delší návštěvu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

no, je im uplne volna. aj oni postupne uvolnuju pravidla alebo o tom prinajmensom zacinaju diskutovat

Reagovat
romeo351

Začínají diskutovat v době, kdy se Chelsea už stihla zaprodat napravo i nalevo

Reagovat
Elliasson

Souhlasím. Mít Athletic místo Barcelony v TOP4 by bylo skvělé. Z La Ligy nikdo tak suveréně neporazil Atletico v letošní sezoně (možná Valencia) než právě Bilbao. To byl zápas velmi jednoznačný.

Je jen škoda, že často ztrácí tam kde by neměli.

Reagovat
technecium

Maji skvelyho a nedocenenyho trenera

Reagovat
sergi

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
misinho7

Xavi to takticky zahral ze pojde po sezone. Ak by to nepovedal uz je davno vyhodeny. Ale pri takychto vykonoch ci ho nevykopnu aj tak skor.

Reagovat
Mönchengladbach

Rovněž jsem přesvědčenej, že ten ubožák ohlásil konec jen proto, aby se vyhnul vyhazovu.

Reagovat
Rizek

Souhlas.

Reagovat
celeb

Granada ziskala 2. bod zo zapasov vonku, po remize 3:3 s poslednou Almeriou po vyse 4 mesiacoch si zas pripisala bodik so Xaviho Barcelonou. Sice ostava predposledna, ale na 17. Celtu uz straca len 7 bodov!

Vdaka genialnym trenerskym tahom bratom Hernandezovcov sa podarilo s pomocou neznamych hracov ako Lewandovsky, Gundogan, Cancelo, Raphinha, Pedri, Kounde, Ter Stegen, ... takmer otocit zapas proti silnemu superovi a hlasne si tak riekol o predlzenie svojho uspesneho trenerskeho angazma a stava sa najvacsim kandidatom na ocenenie trenera roka Laligy.

Reagovat
2miguel1

Ma titul

Reagovat
Rizek

Ano, v první sezoně to vypadalo docela dobře, ikdyž tam byl zase výbuch v LM, jestli si dobře vzpomínám.

Teď už je to plácání se ryby na suchu, to si přiznejme.

Máme náskok 6 bodů na Athletic. To je klíčové. Neúčast v LM by pro naši kasu byla velmi nepříjemná.

Reagovat
zurix_new

Výbuch ne, prostě Bayern i Inter jsou jinde než Barcelona.

Reagovat
sergi

Prvá sezóna vyzerala dobre iba vďaka výhre v lige, môžem povedať, že som videl dosť veľa zápasov a boleli oči vo veľkej väčšine.

Reagovat
celeb

tak potom nechapem, preco by mal po sezone ist prec. Ved raz, ked sa do timu napumpovali stamiliony a uplne sa obmenil Koemanov tim a ked Real po odchode Benzemu, zmenach v obrane hral hovno - ziskal titul, tak by mal dostat dozivotnu zmluvu! Ved vsetci vedia, aky vzacny je ligovy titul pre Barcu, ktora sa k nemu desatrocia nevedela ani len priblizit a bol to prave genialny strateg Xavi, ktoremu sa to nakoniec podarilo.

Xavi by mal estat kym vladze kontrolovat zostrih travnika a cistotu pistaliek rozhodcov, ved mozno sa mu za par rokov podari ziskat titul aj v secunde.

Reagovat
santini

Ako proti komu sa už máme chytiť ak nie budúci týždeň s Barcou?

Reagovat
2miguel1

Predať Frenkieho, nehodi sa do 433 a kupiť španielske DM.

Pedri Gavi budu aj tak zaklad

Reagovat
Rizek

Jak bude vypadat Gavi po zranění, se teprve uvidí.

Reagovat
herbage

už máte španělské DM - ROMEU

Reagovat
AlevsakNevadi

hybaj kam si .

Reagovat
Petrinho17

Pedri je už pár týždňov zrelý na lavičku. Slabý v osobných súbojoch, veľa strát lôpt, finálne prihrávky takmer žiadne.

Z tej zálohy je jednoznačne najslabším článkom.

Reagovat
Visca el barca

Nejslabší je Frenkie, který naprosto zbytečně předržuje míč.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
rave

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Well

Mně se Frenkie taky nikdy moc nelíbil, jednu dobu hrál dobře, ale po tom hypu v Ajaxu jsem od něj čekal v Barce víc.

Reagovat
-R2D2-

Nevím proč se ti místní smějou. I můj malej vnuk komentuje Holanďana stylem: „Už nahjaj!”. Klidně bych ho střelil za nesmysl někam do United. To co umí on by vesměs zahráli i o dost levnější Zubi, Weigl, Kovačić. Zkrátka mě nepřesvědčil. Hlavně místo něj měl dávno hrát Xavi Simons, když už teda byl nutnej novodobej Cruijff a někdo se zbytečně velkou gáží. Frankie je mimořádnej fotbalista, ale to co předvádí v Barce mě už za tu cenovku neba…

Reagovat
Visca el barca

Plus je Pedri v top 5 vytvořených šancí. Včera ta pata na Gundo? Mně se tam prostě nelíbí Frenkie. Neumí to hrát z jedničky.

Reagovat
Petrinho17

Môj názor je, že Pedri by v žiadnom inom veľkoklube (Real, City, Bayern, Liverpool) nehral dlhodobo v základnej zostave.

On jednoducho v ničom nevyniká, pravidelne zranený,...

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
Petrinho17

Ale on má nejakú kvalitu, inak by nebol tam kde je. Práve preto som napísal, že z dlhodobého hľadiska by v základnej zostave podľa mňa proste nebol.

Okolo Pedriho je proste ten hype z toho ako rýchlo vyskočil už v mladom veku ale on stagnuje už minimálne rok a nikam sa neposúva. Ale pravda je aj to, že pri Xavim sa neposúva nikto.

Reagovat
Visca el barca

Ba naopak by tam naprosto rozkvetl. Proto potřebujeme trenéra jako je Flick.

Reagovat
Moshe Dajan

nerozumíš tomu

Reagovat
Well

Vždyť ten borec je absolutně neskutečný, kolikrát když nezahraje on, tak nehraje Barca, teď se k němu přidal Yamal, ale loni to bylo hodně o tom co on vymyslí. Nemít smůlu na zranění, tak je úplná topka.

Reagovat
Petrinho17

A to, že sa mu vydarí jedna patička absolútne nič na situácii nemení. To je žalostne málo. Vytvorí jednu peknú akciu a potom stratí 5 lôpt, kde super ide do otvorenej obrany.

Reagovat
rominhoFCB

Tato sezona od Pedriho sice nie je dokonala, ale v minulych rokoch mal dlhe obdobia, ked predvadzal famozne vykony a tunajsia komunita ho oznacovala za najlepsieho barcelonskeho zaloznika. Jeho "peak" je podla mna vyssie nez u De Jonga.

Reagovat
Visca el barca

Nepřijde mi, že by včera ztácel lopty. Naopak ví, kdy má hru zrychlit a naopak podržet míč.

Reagovat
Petrinho17

Nehovorím konkrétne len o včerajšku. A že zrýchľuje hru? Preboha, to snáď nemôžeš myslieť vážne....ved práve Pedri je ten posledný kto by to zrýchľoval. Neustále zdržovanie hry prihrávkami do strán, kolmé prihrávky takmer žiadne.

Reagovat
Visca el barca

Jsi zaujatý, to je tak celé. Já vidím v naší hře problém úplně jinde než v Pedrim. Chce to světové DM.

Reagovat
Petrinho17

Práveže si zaujatý Pedrim ty a nevidíš chyby, ktoré dookola opakuje ale samozrejme súhlasím aj s DM.

Reagovat
Moshe Dajan

wtf...Pedri je ten poslední, kdo by ztrácel míče

Reagovat
Visca el barca

Asi tak no. Vytváří nejvíc gólovek v týmu. A to 3 měsíce nehrál. Co dělá vlastně Frenkie? Když neumí DM hrát?

Reagovat
sergi

Pedriho dorazila tá prvá sezóna, kde bol neskutočný a odohral všetky možné zápasy za Barcu ako aj repre. Potom únavové zranenie a dľa mňa sa od vtedy nevie naplno chytiť.

Reagovat
Petrinho17

Nie, také veci sem nemôžeš písať lebo ťa zožerú. Stále ho treba ospevovať aj keď jeho prínos je často minimálny. (Súhlasím s tým, že v skorom veku bol extrémne preťažený, čo sa teraz odzrkadľuje)

Reagovat
sergi

Úplne by som ho ale neodpisoval. Myslím si, že ho chcú naštartovať, preto má minúty.

Reagovat
Petrinho17

Minúty má preto, že nemá kto iný hrať...

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
blaugrana

Vymenit De Jonga za Rodriho

Reagovat
Laliga

Yamal to tam fakt drží nad vodou. Ten druhý gól bol .

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Yamal je skvělý

Reagovat
rominhoFCB

Barcelona má najhoršiu obranu v TOP5 európskych ligách v roku 2024

Reagovat
blaugrana

Las Palmas – 1 gól

Barbastro – 2 góly

Osasuna – 0 gólov

Real – 4 góly

Unionisti – 1 gól

Betis – 2 góly

Bilbao – 4 góly

Villarreal – 5 gólov

Osasuna – 0 gólov

Alaves – 1 gól

Granada – 3 góly

Reagovat
blaugrana

Toto bude este strasne dlhe mesiace do konca sezony....

Reagovat
blaugrana

Las Palmas – 1 gól

Barbastro – 2 góly

Osasuna – 0 gólov

Real – 4 góly

Unionisti – 1 gól

Betis – 2 góly

Bilbao – 4 góly

Villarreal – 5 gólov

Osasuna – 0 gólov

Alaves – 1 gól

Granada – 3 góly

Reagovat
sergi

Las Palmas – 1 gól

Barbastro – 2 góly

Osasuna – 0 gólov

Real – 4 góly

Unionisti – 1 gól

Betis – 2 góly

Bilbao – 4 góly

Villarreal – 5 gólov

Osasuna – 0 gólov

Alaves – 1 gól

Granada – 3 góly

Reagovat
rominhoFCB

https://www.sport.es/es/noticias/barca/rafa-leao-gusta-barca-reforzar-98097131

Rafa Leao is very popular at Barça to strengthen the attack

Reagovat
blaugrana

to je sice pekne, ale jedine, ze by prisiel zadarmo

Reagovat
dextroza_m

a pěšky...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele