LaLiga - preview 37. kola: Odvrátí hráči Cádizu pád do nižších sfér?

18.05., 09:18, aktualizováno 19.05., 09:24
Previews
Oslavy hráčů Cádizu (© AFP)

Granada a Almería, to jsou pro letošní sezónu sestupující ze španělské nejvyšší soutěže. K pádu o patro níže má velmi blízko také Cádiz, který se hrozbu pokusí odvrátit v duelu s Las Palmas. Rozhoří se také bitva o konečnou druhou pozici, do které jsou teoreticky namočeny tři celky. Šampion z Realu Madrid zavítá na půdu Villarrealu.

Villarreal CF - Real Madrid

neděle 19:00

Dvěma z týmů, které se do sebe pustí v neděli navečer, budou i Villarreal s Realem Madrid. Domácí Žlutá ponorka má za sebou dva těžké zápasy, které ale zvládla možná až nad očekávání dobře. Real Madrid v této sezoně ale nepřipouští moc prostoru pro chyby a válcuje jednoho soupeře za druhým.

Villarreal nevzdává sen o tom, že si v příští sezoně zahraje opět evropské poháry. V nich chyběl naposledy v sezoně 2019/2020, letos mu v Evropské lize vystavila stopku Marseille v osmifinále, která zejména doma nedala hostům šanci a vyhrála jasně 4:0. Šance, že se Villarreal znovu probojuje do pohárů díky ligovému postavení, sice je velmi malá, ale Villarreal se odmítá vzdávat. A do karet mu hraje velmi dobrá aktuální forma.

Villarreal sice v posledních dnech sehrál duely s velmi těžkými soupeři, ale vedl si velmi dobře. Po nečekané porážce od Celty Vigo, která mu prakticky uzavřela cestu do pohárů, se totiž zvládl znovu zvednout. Nejprve doma o gól porazil Sevillu, když druhou branku Alexandera Sørlotha zaznamenal až v sedmé minutě nastavení. Minulé kolo mu pak taky přálo, protože v Katalánsku dokázal porazit letos famózní Gironu, k čemuž mu tentokrát stačila jediná přesná trefa spolu s čistým kontem.

Tým trenéra Marcelina se po dalším úspěchu nalézá dvě kola před koncem ligy na osmém místě, byť tentokrát nebude mít k dispozici rozhodně kompletní kádr. Kiko Femenía byl v minulém kole vyloučen a proti Realu si nezahraje, zraněni pak zůstávají hráči jako Juan Foyth, Denis Suárez a Yeremy Pino. Proti Realu Madrid si navíc hlavně doma umí Villarreal poradit, slavnější a úspěšnější mužstvo vykradlo jeho trávník jen dvakrát za posledních deset let.

Real Madrid už hraje vlastně jen o prestiž a o to, aby se mu žádný hráč před finále Ligy mistrů nezranil. I když může vypustit LaLigu, jejímž králem se nedávno znovu stal, jeho výsledky se nijak nezhoršují. Hráči motivaci neztrácejí a i v obměněné sestavě dokážou vyhrávat. A ještě se u toho královsky bavit. Poté co měl Real jasný postup do finále přes mnichovský Bayern, odehrál v LaLize dva duely. V obou dokázal udržet čisté konto a jeho ofenziva opět jela naplno.

Granadě dal Bílý balet čtyři branky a v minulém kole přidal doma Deportivu Alavés ještě o jeden kousek navíc. Real tímhle jasným vítězstvím potvrdil skvělou domácí formu, neboť na stadionu Santiaga Bernabéua ještě letos neprohrál. Venku ho porazil zatím jen jediný sok. Trenér Carlo Ancelotti navíc kromě dlouhodobě zraněného dua Aurélien Tchouamení - David Alaba může opět počítat se všemi oporami.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Cuenca, Bailly, Mosquera, Terrats - Traoré, Comesaña, Parejo, Baena - Guedes, Sørloth

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Vazquéz, Rüdiger, Nacho, F. García - Ceballos, Camavinga, Modrić - Güler - Brahim, Joselu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 4.09 - 2.10

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Valencia CF - Girona FC

neděle 19:00

Když se spolu utkaly týmy Valencie a Girony, tak se už ve třech posledních případech stalo, že vyhrálo domácí mužstvo. O to samé se teď pokusí Valencia, která na Mestalle přivítá třetí tým LaLigy v neděli večer.

Valencia opět nedosáhne na poháry a čeká ji další ročník absence. Další rok, po který se fanoušci budou netrpělivě ohlížet za mnohem úspěšnějšími lety, v nichž Netopýři hráli dokonce Ligu mistrů a to celkem pravidelně. Jenže tohle je teď jen dávná vzpomínka. Mezi evropskou smetánkou se Los Che představili naposledy v sezoně 2019/2020 a od té doby se fanoušci modlí o návrat do milionářské soutěže.

Ani v příštím roce jim to ale nebude přáno, protože Netopýři nezvládli boj s těžkou konkurencí a zejména ve finální části sezony ztrácí jeden bod za druhým. Trenér Rubén Baraja jen smutně sledoval, jak si jeho hráči připsali tři body pouze v jediném duelu z posledních šesti. Následovaly tři hořké porážky v řadě, které ukončila až remíza s Rayem Vallecano, bez branek. V minulém kole se ale Los Che opět vrátili k tomu, co se jim tak "dařilo" v nedávné době. Nestačili na Real Sociedad v dost možná poslední šanci se ještě poprat o poháry.

Velkou slabinou, která Valencii brzdí, je množství absencí. Dvě kola před koncem ligy to nebude jiné - Baraja připravuje svůj tým bez hráčů jako Jaume Doménech, Mouctar Diakhaby, Jesús Vázquez, Pablo Gonzálbez nebo Peter Federico. Další potíž spočívá v absenci vícero střelců. Hugovi Durovi se sice sezona povedla, dal v ní už 13 branek, ale za ním zeje díra.

Girona je na tom o poznání lépe, i když víc než 10 branek dal i v jejím případě jen jeden hráč. Arte Dovbyk se trefil už dvacetkrát a dál táhne Gironu do Ligy mistrů. Tu má katalánský celek už jistou i přesto, že v poslední době trochu nestačí s dechem. Fanoušci Girony asi nečekali remízu s Deportivem Alavés a ani porážku s Villarrealem ještě k tomu na domácí půdě v kole minulém.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Correia, Mosquera, Ozkacar, Foulquier - D. López, Guillamón, Pepelu, Guerra - Almeida, Duro

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - E. García, D. López, Blind, Gutiérrez - Herrera, A. García - Cyhankov, Martin, Sávio - Dovbyk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.76 - 2.26

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - UD Almería

neděle 19:00

Pro Mallorcu nadchází stěžejní kolo a utkání, protože v případě výhry může kolo před koncem slavit záchranu. V opačném případě to budou nervy až do konce. Almería ale není ve formě, aby mohla domácí reálně potrápit.

V neděli od sedmi hodin uvidíme na Estadio Iberostar napínavý duel mezi domácí Mallorcou a Almeríí. Poslední domácí zápas Mallorky nabídne emoce ze dvou důvodů. Jednak to bude domácí rozlučka s oblíbeným trenérem Javierem Aguirrem, kterému po této sezoně končí smlouva kterému už nebude nabídnuta nová. A jednak se domácí po tomto kole mohou radovat ze záchrany. Momentálně jim patří sedmnáctá příčka s relativně pohodlným náskokem čtyř bodů na osmnáctý Cádiz.

Ten doma v souběžně hraném utkání hostí čtrnácté Las Palmas, takže je možné, že ještě vyhraje. Domácí by tedy měli vyhrát, aby mohli slavit. A je pravda, že z posledních šesti utkání se jim povedlo prohrát jen polovinu. V minulém kole si po výhře nad Las Palmas přivezli bod z Pamplony.

Almería už má jistotu sestupu dávno potvrzenou a není se moc čemu divit. Za 36 odehraných kol posbírala jen dvě výhry a celkově si na účet připsala pouhých 17 bodů. Týmu trenéra Pepa Mela podráží nohy především obrana, která už stihla inkasovat dramatických 72 branek! A tři její nejlepší střelci se zmohli dohromady jen na 16 branek.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Vidal, González, Raíllo, Nastašić, Lato - Morlanes, Mascarell - Larin, Muriqi, Darder

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Montes, Chumi, Langa - Robertone, Lopy - Baptistão, Viera, Arribas - Lozano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.73 - 8.99

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Granada CF - Celta Vigo

neděle 19:00

Už jistou záchranu může mít kolo před koncem Celta Vigo. Svěřenci trenéra Rafaela Beníteze zavítají na půdu jistého sestupujícího Granady a pokud vyhrají, nikdo je o LaLigu nepřipraví. Domácí už sezonu nezachrání, ale doma se budou chtít s nejvyšší soutěží rozloučit co nejlépe.

Granada opustí nejvyšší soutěž, to už je jasné, a závěrečné domácí vystoupení si střihne proti Celtě Vigo. Domácí celek potopily dlouhodobě neuspokojivé výsledky, přičemž nepomohla ani zlepšená forma během měsíce dubna. Aktuálně Granada zase tápe, prohrála třikrát v řadě a teoreticky ještě může skončit úplně poslední.

Mnohem větší pozornost bude upřena na Celtu Vigo, která cestuje na stadion Nuevo Los Cármenes s jasným cílem vyhrát a zajistit si záchranu. Pro Celestes to nebyla jednoduchá sezona a i Rafa Benítez se musel u svých svěřenců potýkat s kolísavou formou. Každopádně Celta v poslední době zvládala domácí duely a to jí zřejmě nakonec zachrání krk. Postupně na vlastním stadionu porazila Almeríu, Las Palmas, Villarreal i Athletic Club. Zejména výsledky proti Žluté ponorce a Baskům ukázaly, že Celta má potenciál hrát o mnohem vyšší příčky.

Od roku 2021 byly souboje Granady se Celtou vždy hodně vyrovnané a kupříkladu první vzájemný zápas tohoto ročníku rozhodla ve prospěch Celestes jediná branka Stranda Larsena.

Granadě ještě stále nebudou k dispozici Kamil Jozwiak, Myrto Uzuni, Antonio Puertas a Raul Fernandez. Především absence Uzuniho, autora jedenácti ligových branek, je pro tým citelná. Pokud jde o Celtu, ta nemůže počítat s Mihailem Risticem a Josephem Aideem.

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Martinez - Sanchez, Rubio, Torrente, Neva - Gumbau, Ruiz - Pellistri, Melendo, Callejon - Boye

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Manquillo, Starfelt, Dominguez - Mingueza, Beltran, Rodriguez, Sanchez - Bamba, Aspas, Swedberg

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.86 - 3.59 - 2.04

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Cádiz CF - UD Las Palmas

neděle 19:00

Cádiz se dál zuby nehty drží šance na setrvání mezi španělskou elitou. K tomu, aby mu naděje ani po předposledním kole definitivně nezhasla, potřebuje znovu bezpodmínečně zvítězit, tentokrát proti Las Palmas, a zároveň také doufat v zaváhání soupeřů, kteří se nacházejí těsně nad ním.

"Piráti” dokázali v minulém kole překvapivě ukrást všechny body Seville. Ta už dávno neměla o co hrát, navíc utkání se dlouho vyvíjelo remízově. Když už to vypadalo, že se Cádiz definitivně rozloučí s první ligou, trefil se v nastaveném čase Guardiola a dal tak opět hostům alespoň malou naději na záchranu. Jednalo se pro ně navíc o první venkovní vítězství v sezóně.

Las Palmas teoreticky také nemají ještě záchranu jistou, prakticky si ale už mohou oddechnout, protože do sestupové zóny by je poslala už opravdu jen neuvěřitelná shoda náhod. Tým z Kanárských ostrovů navíc v minulém utkání konečně prolomil sérii devíti porážek a na domácím hřišti dokázal remizovat s Betisem 2:2. O jeho branky se postarali Alex Suárez a Alberto Moleiro.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Zaldua, Fali, Chust, Hernández - Navarro, Escalante, Alcaraz, Sobrino - Ramos, Juanmi

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Suárez, Coco, Marmol, Cardona - Muñóz, Loiodice, Rodríguez - Park, Moleiro, Ramírez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.57 - 5.02

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Sociedad

neděle 19:00

Dvě kola před koncem vrcholí boje o evropské poháry a už nedělní duel mezi Realem Betis a Realem Sociedad může napovědět, kdo z dvojice nebude mezi evropskou smetánkou chybět. V lepším postavení jsou hosté, kteří když vyhrají, minimálně o šestou příčku je nikdo nepřipraví.

Real Sociedad pojede na stadion Benito Villamarín s jasným cílem neprohrát a udržet si šesté místo před dotírajícím Betisem. Mezi oběma celky je v tuto chvíli jen jednobodový rozdíl.

Betis chytl v závěru ročníku impozantní formu a už v šesti zápasech v řadě nepoznal přemožitele. Verdiblancos doteď mohou litovat zpackaného března, během kterého prohráli všechny své zápasy a v tabulce se výrazně propadli. Přitom negativní sérii předcházela opět slušná řádka zápasů bez porážky. Svěřenci Manuela Pellegriniho v týdnu remizovali na hřišti Las Palmas 2:2, což je pro ně určitě ztrátou. Betis není v úplně lichotivé situaci. Nejenže na Basky ztrácí, ale v posledním kole ještě musí cestovat na půdu jistého mistra Realu Madrid. Podaří se Verdiblancos posunout na onu vytouženou šestou pozici?

Neprohrát. To je základ, který Real Sociedad potřebuje splnit, aby měl situaci ve svých rukou. Jenomže ani "La Real" si nemůže být ničím jistý, protože v posledním kole ho čeká silné Atlético Madrid. Real Sociedad se naposledy povzbudil výhrou nad Valencií 1:0, a zároveň tím udržel hypotetickou možnost poskočit na páté místo, zaručující Evropskou ligu.

Dočkají se v neděli diváci gólů? Duely Betisu s Realem Sociedad už přes 180 minut žádný nenabídly. A aby vstřelily branku oba celky, to se od roku 2021 nestalo. Zřejmě i tentokrát půjde o opatrnou bitvu, přeci jenom je toho v sázce hodně.

Betisu se v minulém kole zranil Isco a do konce sezony už si nezahraje. Pellegrini bude i bez služeb Marca Bartry, Cédrica Bakambua a Chimyho Avily. Ani Real Sociedad nemůže počítat s plným kádrem, tím spíš, že scházejí Aihen Munoz, Martin Merquelanz, Martin Zubimendi, Igor Zubeldia a Carlos Fernandez.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Sokratis, Riad, Miranda - Cardoso, Roca - Fornals, Fékir, Perez - Willian Jose

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traore, Le Normand, Pacheco, Tierney - Merino, Mendez, Turrientes, Merino - Kubo, Becker, Oyarzabal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.06 - 3.09 - 2.65

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Rayo Vallecano

neděle 19:00

Týmy španělské LaLigy mají před sebou poslední dvě kola. Jedním z nedělních utkání toho předposledního bude zápas druhé Barcelony a patnáctého Vallecana. Zatímco domácí ztratili naději na titul už před několika týdny a nyní si chtějí definitivně pojistit druhé místo, hosté jsou přesně šest bodů od sestupu. I díky výrazně lepšímu skóre oproti osmnáctému Cádizu ale mají záchranu takřka jistou.

V Katalánsku proběhla po minulém kole bouře. Zatímco přibližně před měsícem se prezident Barcelony Joan Laporta nechal slyšet, že trenér Xavi, který dokázal loni Barcelonu dovést k titulu, na lavičce nakonec zůstane i pro příští sezónu, nyní je vše jinak. Čtyřiačtyřicetiletý kouč si na předzápasové tiskové konferenci neodpustil poznámky na finanční stav klubu, čímž si pravděpodobně Laportu poněkud znepřátelil. Zda se tedy pro něj přeci jen nejedná o předposlední zápas v roli hlavního trenéra, to je zatím ve hvězdách.

"Blaugranas” se ovšem nyní rozhodně budou chtít soustředit primárně na nadcházející střetnutí, v němž budou proti Rayu hájit pozici jasného favorita. A to i přesto, že první vzájemný střet v sezóně skončil v listopadu nerozhodně. Madridský celek navíc dlouho vedl, skóre až deset minut před koncem srovnal vlastním gólem Lejeune.

Nyní se však Vallecano bude pokoušet dobýt Olympijský stadion v Barceloně, což pro něj bude rozhodně mnohem tvrdší oříšek. Těšit jej může alespoň triumf z minulého kola, kdy dokázalo už jistě sestupující Granadu skolit v poměru 2:1. Celou dobu navíc hráli o deseti, když se už po pěti minutách nechal za vysokou nohu vyloučit Trejo.

Skóre otevřel ve třiadvacáté minutě Lejeune, na něhož poté deset minut před koncem utkání navázal de Frutos. "Nazaríes” sice dokázali ještě korigovat skóre přesnou trefou Boyého, na vyrovnání už se nicméně nezmohli, a tak se Rayo mohlo radovat z už takřka definitivní záchrany.

Očekávané vítězství si na své konto připsala také Barcelona. Ta zvítězila na půdě poslední Almeríe 2:0. O obě branky se postaral nadějný mladík Fermin López, pro nějž se mimochodem jedná o první sezónu v áčku katalánského velkoklubu.

Do zápasu nebude na straně hostí moci zasáhnout Trejo, který si odpykává trest za vyloučení v minulém kole, stejně jako zraněný Méndez. Domácí budou nadále postrádat trojici hráčů, jmenovitě Baldého, Gaviho a de Jonga.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Koundé, Cubarsí, I Martínez, Cancelo - Fermin, Christensen, Gündogan - Yamal, Lewandowski, Raphinha

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Lejeune, Espino - U López, Valentin - Palazón, A García, De Frutos - Camello

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.70 - 9.73

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - CA Osasuna

neděle 19:00

Sedmatřicáté kolo v neděli spolu odehrají také týmy Atlética Madrid a Osasuny. Čtvrté Atlético se ještě může posunout na třetí místo před Gironu, na kterou ztrácí dva body. Katalánci se navíc v posledních týdnech spíše hledají a dá se očekávat, že alespoň jednou v posledních dvou utkáních zaváhají. Pamplona je aktuálně třináctá a v utkání na Estadio Metropolitano bude chtít prolomit šestizápasovou sérii bez výhry.

Madridský celek si v minulém kole zajistil účast v Lize mistrů pro nadcházející sezónu, jelikož navýšil náskok na pátý Athletic Club už na jedenáct bodů. Tým Diega Simeoneho má na svém kontě v šestatřiceti utkáních dvacet tři výher, čtyři remízy a devět porážek, a je na dobré cestě obhájit loňskou třetí pozici, díky čemuž by mohl považovat sezónu za relativně úspěšnou. Proti je ale největší překvapení ročníku, Girona, která má na "Colchoneros” stále těsný dvoubodový náskok.

V minulém kole využili Atléti právě zaváhání "Blanquivermells” a zvítězili na půdě Getafe 3:0. Na hladkém vítězství měl lví podíl Antoine Griezmann, který svým druhým hattrickem v sezóně naprosto pohřbil jakékoliv naděje domácích na slušný výsledek.

V současnosti třinácté Osasuně v závěru dochází šťáva. Svěřenci kouče Arrasateho získali z posledních šesti zápasů pouhé dva body a definitivně tak ztratili naději na zopakování loňského předkola Konferenční ligy.

Naposledy "Los Rojillos” na domácí půdě hostili trápící se Mallorcu. a přestože od čtrnácté minuty vedli zásluhou Moncayoly, zápas do vítězného konce opět nedotáhli. Po rohovém kopu totiž míč doputoval až k Darderovi, jehož ránu do sítě domácích nešťastně tečoval Rubén Peňa. Skóre už se pak neměnilo, a tak si Navarrský celek připsal do tabulky bod za osmou remízu v sezóně.

Pokud chce nyní Osasuna pomýšlet na body, musí dát zapomenout na minulá střetnutí s Atléticem. Proti velmi neoblíbenému soupeři totiž nedokázala získat ani bod už v jedenácti soutěžních utkáních v řadě, naposledy se jí povedlo triumfovat před více než deseti lety. Tento duel však pamatuje už pouze argentinský matador Simeone.

Nyní se sice v utkání nebude moci spoléhat na služby Barji a Garcíi, domácí na tom nicméně s marodkou budou ještě o něco hůře. V trestu za žluté karty je Giménez a Witsel, zranění nohy do hry nepustí Vitola a Molinu, mimo je také Barríos a Lemar. Přesto budou domácí Indiáni jasnými favority střetnutí, které má, stejně jako ostatní zápasy sedmatřicátého kola, výkop v sedm hodin.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Llorente, Witsel, Giménez, Hermoso, Lino - De Paul, Koke, Saul - Correa, Griezmann

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández; Peña, Catena, Herrando, Cruz - Moncayola, Muñoz, Ibáñez - Rubén García, Budimir, Arnaiz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.24 - 8.99

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Sevilla FC

neděle 19:00

Athletic prožívá stejně jako loni nepříliš povedený závěr sezóny. Z posledních sedmi zápasů dokázal vyhrát jediný a jeho fanoušci jsou velmi rádi, že do konce už zbývají pouhá dvě utkání. Pokud nyní porazí Sevillu, pojistí si navíc definitivně páté místo před Realem Sociedad. Andalusané jsou v tabulce o sedm pozic níže a posunout už se mohou nejlépe na desáté místo.

Pro Baskický celek se i přes nepříliš vydařený závěr jednalo o slušnou sezónu. Po loňském osmém místě se dokázal opět probojovat do evropských pohárů, a to jak díky umístění v ligové tabulce, tak i díky nejsvětlejšímu momentu sezóny, triumfu v Copa del Rey. Svěřenci kouče Ernesta Valverdeho tak výrazně vylepšili loňskou osmou pozici.

Nyní ale v lize tápou, naposledy nestačili na stále ještě o záchranu bojující Celtu, na jejímž hřišti padli 1:2. Skóre sice ve třiadvacáté minutě otevřel Berenguer, domácí ale ve druhém poločase zabrali a dvěma slepenými góly obrátili skóre. O srovnání se postaral Swedberg, na 2:1 pak dával Álvarez. Pro Athletic se tak jednalo o osmou porážku v sezóně a i díky ní ztratil definitivně šanci na postup do milionářské soutěže.

Podobně ale v souboji s hůře postaveným týmem dopadla Sevilla. Ta hostila na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán Cádiz a za celý zápas nedokázala překonat jeho pevnou obranu. Když už to vypadalo, že utkání spěje bez branek do remízového konce, dostal se k míči v šesté minutě nastavení Guardiola a poslal jej za záda bezmocného Nylanda. Cádiz tak udržel naději na záchranu a v malém andaluském derby rozesmutněl hráče i fanoušky "Los Nervionenses”.

Sevilla tak prožívá v lize podobně bídnou sezónu jako loni, to se jí ale podařilo alespoň uzmout trofej v Evropské lize. Letos se jí nic podobného nepovedlo, a tak se její fanoušci musejí spokojit pouze s umístěním v horší polovině španělské ligy.

První vzájemný zápas mezi oběma celky se odehrál v Andalusii čtvrtého ledna a z vítězství 2:0 se tehdy radovali hosté. Ti tehdy využili rozsáhlé marodky Sevillských a po gólech Vesgy a Paredese se radovali z vítězství. Nyní je situace u "Los Hispalenses” podobná, mimo jsou Gudelj, Lamela, Romero, Soumaré, Sow i Torrés. Podaří se favoritovi zasadit Seville drtivý úder i podruhé v sezóně?

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Paredes, Vivian, Berchiche - Vesga, Herrera - I Williams, Muniain, N Williams - Berenguer

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Navas, Badé, Ramos, Salas, Acuňa - Suso, Agoume, Jordan, Ocampos - En-Nesyri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.27 - 5.56

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Getafe CF

sobota 21:00

V sobotu se odehraje jen jeden duel elitní španělské ligy a to v Alavésu. Domácí Deportivo cítí obrovskou šanci na posun v tabulce, protože jeho hostem je Getafe. A na jeho záda se Alavés dívá s odstupem jediného bodu.

Deportivo zažilo v minulém kole hodně nepříjemnou událost, kterou musí co nejdřív vstřebat. Od Realu Madrid totiž i přes jeho obměněnou sestavu dostalo rovnou potupnou pětku! Tenhle výsledek do značné míry rozbil optimismus jeho fanoušků, neboť v předchozích čtyřech duelech se Alavés hned třikrát radoval z výhry. Dokonce se díky tomu dotáhl k Getafe na rozdíl jediného bodu.

Desáté Getafe může pro své fanoušky určitě udělat víc, protože ještě nedávno se pohybovalo na vyšších příčkách. Jenže jeho výkony byly až moc závislé na tom, zda se trefí jeho nejlepší střelec a jeden z nejlepších útočníků této sezony v rámci celé ligy, Borja Mayoral. Jenže ten se před pár týdny vážně zranil a od té doby to jde s Getafe z kopce. Především minulá tři kola pro něj byla negativní, jelikož Getafe každé z nich prohrálo a nedalo v nich ani jednu branku.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Tenaglia, Abqar, Marin, J. Lopéz - Benavidez, Guevara - Vicente, Guridi, Simeone - Kike García

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Carmona, Djene, Alderete, Rico - Maksimović, Milla - Greenwood, Moriba, Rodríguez - Latasa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.40 - 4.40

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
36
29
6
1
83 : 22
93
2
FC Barcelona
36
24
7
5
74 : 43
79
3
Girona FC
36
23
6
7
75 : 45
75
4
Atlético Madrid
36
23
4
9
67 : 39
73
5
Athletic Bilbao
36
17
11
8
58 : 37
62
6
Real Sociedad
36
15
12
9
49 : 37
57
7
Real Betis
36
14
14
8
48 : 43
56
8
Villarreal CF
36
14
9
13
60 : 60
51
9
Valencia CF
36
13
9
14
37 : 40
48
10
Getafe CF
36
10
13
13
41 : 51
43
11
Deportivo Alavés
36
11
9
16
34 : 45
42
12
Sevilla FC
36
10
11
15
47 : 50
41
13
CA Osasuna
36
11
8
17
40 : 54
41
14
UD Las Palmas
36
10
8
18
32 : 46
38
15
Rayo Vallecano
36
8
14
14
29 : 44
38
16
Celta Vigo
36
9
10
17
42 : 54
37
17
RCD Mallorca
36
7
15
14
29 : 41
36
18
Cádiz CF
36
6
14
16
25 : 49
32
19
Granada CF
36
4
9
23
37 : 70
21
20
UD Almería
36
2
11
23
35 : 72
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
tortuga

Co se týče postupů a sestupů, tak se to rýsuje hodně nadějně. Sestoupí nudné andaluské kluby, naopak nahoru by mohl jít konečně někdo ze severu, Santander, Oviedo nebo Gijón.

Reagovat
Mateo16

Valverde uz niekoľkí krat po sebe ako posledny hrac.

Nakoniec buduci rok ocakavam zaklad

Kroos, Bellingham, Valverde - Mbappe, Vinicius, Rodrygo

Reagovat
tortuga

Nevybavuju si jediný zápas, kdy by nastoupil jako nejdefenzivnější z té trojice.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ed_Hazard

Ardaaa. What a boy

Reagovat
Raul=Real

Arda Goler

Reagovat
misinho7

Arda frajer

Floro ďakujeme za tim co si postavil crazy.

Reagovat
Ed_Hazard

Joselu Zeby zase golove hody?

Reagovat
Mateo16

Ceballos nadherna strata a gol Villarrealu

Reagovat
Raul=Real

Zábavný prvý polčas

Reagovat
imp.

Guler uz to zacina mirne prehanet ne?

Reagovat
tortuga

Už má víc gólů než Yamal za celou sezónu...

Reagovat
Ed_Hazard

Džamal who?

Reagovat
misinho7

jako vedelo sa ze to je supertalent ale to zranenie ho zbrzdilo..a samozrejme sialene konkurencia no. Ale chalan bude delo no

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
JM

Dneska hattrick

Reagovat
misinho7

To co chcu stavat dalsiu sezonu akoze? Vini-Mbappe-Rodrygo a potom Brahim-Edrick/Joselu-Arda...cakaju nas krasne roky.

Reagovat
Ed_Hazard

Mozno chcu dostat Castillu do LM

Reagovat
misinho7

no vychadza to jedine na to..

Reagovat
tortuga

Navíc to vypadá, že Modrič i Kroos prodlouží, není mi moc jasné, jak plánují všem rozdat minuty.

Reagovat
Mateo16

Predlzenie Luku je velka chyba

Reagovat
tortuga

Taky si myslím, že letos už je ideální čas na to se rozloučit. Protože přijde Mbappé, který bude hrát všechno, Endrick taky určitě nebude vysedávat, přichází s výrazně lepší startovací pozicí než Vini a Rodrygo, Arda by měl taky dostávat víc prostoru...moc to nechápu, ale samozřejmě uvidím jak to bude v realitě.

Reagovat
misinho7

no este tyzden dozadu bezala nejaka sprava ze Luka nepredlzi kvoli tomu ab Arda mal priestor ale teaz uz je vraj nove ze predzli a teda no neviem, mozno vazne zoberie nejaku ulohu uz len mentora, lebo inac aby vsetci mali minuty je bez sance a nechat sediet ci uz Ardu, Diaza atd je skoda

Reagovat
imp.

Tezko no. Modric musi nutne hrat jeste mene jak letos. Spolu s Ceballosem (ktery musi odejit) maji letos dohromady tak 3000 minut, ktery musi nutne jit jinym hracum. Endrick se imho nedostane ani na 1000. Pokud zustane Joselu, tak ani na 750.

Reagovat
imp.

Na druhou stranu se meni format LM, takze bude vic zapasu. Mit siroky kadr neni na skodu, ale myslim si, ze to vydrzi tak jednu sezonu nez nekdo "vetsi" bude chtit odejit.

Reagovat
misinho7

Reagovat
tortuga

Hmm, pokud se i výsledkově zopakuje sezóna 16-17, tak si nebudu stěžovat.

Reagovat
JM

Plus je ještě příští rok myslím to rozšířené MS klubů, ne?

Reagovat
Mateo16

Ano stale tam neratas minuty Tchuameniho ktory hral na stoperovi . Buduci rok mozno budeme mat 5 stoperov

Rafu, Yora, Alabu, Militao , Rudiger . Tych tvojich 3 k mi nevychadza

Reagovat
Kluivert9

A hned bez Kroose máte volné minuty

Reagovat
Breze

Este dobre, ze ostava aj Carlo, lebo toto ukocirovat bude umenie

Reagovat
Breze

Joselu bol len hostovanie, takze on buducu sezonu u nas nebude.

Reagovat
Dayman

Lord Vazquez uz to zacina mirne prehanet ne?

Reagovat
Mateo16

Brahim ma 12 + 9 za 2100 minut

Guler 6 golov za 390 minut

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Raul=Real

Ederovi ale dnes nejak nejde zápas

Reagovat
tortuga

No, přítomnost Militaa v základní sestavě ve finále je asi vyřešena. On nutně potřebuje předsezónní přípravu.

Reagovat
misinho7

Reagovat
tortuga

A Carlo to taky vidí...

Reagovat
MystycMac

ten im da dnes snáď 10 smiešny tym ten Real...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Sorloth si proti nam vystrielal korunu

Reagovat
Raul=Real

Sorloth solídne, zatiaľ 4

Reagovat
CHONG

Divočina

Reagovat
misinho7

tak uz ked o nic nejde tak nech to je divocina ako kebyz to hrajeme na nejake tesne vitazstvo

Reagovat
MystycMac

Toto dokáže len Real...

Reagovat
Ed_Hazard

Pre fanusikov vsetko.

Reagovat
Ed_Hazard

Militao by si mal po dnesku spytovat svedomie tiez. Ceballos sialeny kix

Reagovat
herbage

Arda je TOP

Reagovat
MarcoBanco

Našťastie už o nič nejde, no 4 góly v našej sieti pred finále LM.. Snáď dobrá facka pre všetkých

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele