Kuranyi zpět do reprezentace? Löw o něm přemýšlí

29.03.2010, 09:59
Aktuality
Kevin Kuranyi by se mohl vrátit do německé reprezentace. Aktuálně nejlepší bundesligový střelec se v národním týmu neobjevil půldruhého roku, nyní s ním je trenér Německa Joachim Löw opět v kontaktu. Návrat Kuranyiho požaduje například legendární Franz Beckenbauer.

28letý si dveře do reprezentace zavřel v říjnu 2008. Na kvalifikační zápas mistrovství světa proti Rusku nebyl nominován a o poločase opustil stadion. Löw následně prohlásil, že už Kuranyiho nikdy nepovolá. Nic na tom nezměnila ani hráčova omluva.

To by se nyní mohlo změnit. Kuranyi se o víkendu prostřílel do čela tabulky střelců německé ligy a trenér Schalke Felix Magath prozradil, že kolega Löw o Kuranyim přemýšlí. "Minulý týden spolu mluvili. Každý trenér musí pro dobro týmu občas měnit svá rozhodnutí a Kevin je nyní nejlepší útočník v Německu. Je tu šance na jeho návrat," prohlásil Magath.

Kuranyi má v lize na kontě už sedmnáct branek a hraje ve velké pohodě. "Jsem v životní formě, ale nejsem ten, kdo rozhoduje," uvedl na téma reprezentace. "Jedna jediná osoba může rozhodnout o mé nominaci a já udělám všechno pro to, abych ji přesvědčil."

V německé reprezentaci hrají prim Podolski s Klosem, ti ale neprožívají vůbec dobrou sezónu. O důvod víc, proč povolat Kuranyiho. "Jogi, otevři oči," vzkázali Löwovi fanoušci Schalke při utkání s Leverkusenem. Modří na Bayeru vyhráli 2:0, obě branky zařídil - Kuranyi.

Nejlepší bundesligový střelec má podporu široké veřejnosti i slavných hráčů minulosti, naposledy se vyjádřil čestný prezident Bayernu Mnichov Franz Beckenbauer. "Národní tým patří nám všem. V Jižní Africe chceme získat čtvrtý titul a k tomu potřebujeme všechny špičkové hráče. I Kuranyiho," prohlásil a označil brazilského rodáka za nejlepšího německého útočníka současnosti.

Kevin Kuranyi zatím za německou reprezentaci odehrál 52 zápasů a nastřílel devatenáct branek.

Autor: Radim Šantrůček / soccerway.com, transfermarkt.de

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nemám ho rád, ale formu ted má to se musí uznat

Reagovat
smazaný uživatel

Kuranyi-Gomez ?? alebo Kuranyi-Klose?? Kuranyi-Podolski?? Klose-Podolski?? mne pripadaju vsetci utocnici velmi podobny hlavne Kuranyi a Gomez bolo by tam treba niekoho kto vybojuje loptu podrzi loptu a nie dvoch zabijakov ...podla mna by sa mali doplnat Kuranyi je dobra alternativa ale treba mu pridelit dobru utocnu dvojicku a bude to fantazia .....Muller??

Reagovat
smazaný uživatel

Kießling

Reagovat
smazaný uživatel

co ja viem nejak mi tam nepasuje

Reagovat
smazaný uživatel

najlepši strelev BL?

Reagovat
smazaný uživatel

*strelec....kto iny by mal byť povolany klose? podolski?

Reagovat
Arne

Nejlepším střelcem BL Kießling není, pokud vím...

Reagovat
smazaný uživatel

nezalezi natom ci je najlepsi strelec alebo nie ale ako zapadne do tipu a podobne je tam viacero faktorov ...skratka mi tam nezapada

Reagovat
smazaný uživatel

Místo jeho bych bral radši Cacaua, nebo bych vzal oba a vyřadil Kloseho za ty jeho výkony co již delší dobu předvádí.

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu Klose v poslednej dobe nula bodov ale on sa potrebuje len chytit a pojde to

Reagovat
smazaný uživatel

co máte všichni s tim Cacauem?to je vážně tak dobrej?

Reagovat
smazaný uživatel

spíše je typově odlišný od ostatních...

Reagovat
smazaný uživatel

tim že je černej? ne, vážně čim je jinej?

Reagovat
Bakary3

Spíš menší hráč, fofrník, nikdo takovej tam v útoku neni..

Reagovat
Pipo123

Helmes ?

Reagovat
Bakary3

Já vidim Helmese trochu jinak- to je spíš takovej univerzální hráč, silnější než Cacau, lepší hlavičkář, umí vystřelit- i když to Cacau taky..

Reagovat
Arne

Naprosto bez formy, pro něj je ta šance skoro nulová... Je to škoda, loňskou sezónu měl parádní a kvality má.

Reagovat
Lahvac-CZ

Doufám, že se tam dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Kuranyi + Kiesling

Reagovat
smazaný uživatel

aj tak nemci nevyhraju

podla mna MS vyhra anglicko alebo spanielsko

Reagovat
smazaný uživatel

alebo SLOVENSKO!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Útočná dvojka Kurányi(Goméz) - Cacau(Podolski) by nemusela být vůbec špatná..

Reagovat
Arne

Dva Brazilci v útoku, to by teda bylo terno.

Reagovat
smazaný uživatel

Dva Brazilci nebo dva Poláci? vyber si.

Reagovat
Arne

Já beru Poldiho s Klosem jako Němce, to je ten rozdíl... KK tam taky nějaký kořeny má, hlavní problém je však u Cacaua, toho tam prostě vidět nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já sám bych nejradši viděl výslednou dvojku utvořenou z trojice Podolski, Gomez, Kuranyi, nicméně ten Cacau mi tam prostě pasuje, ale to, že to je asi stejnej Němec jako já je už druhá věc, v tomhle ohledu naprostej souhlas.

Reagovat
Arne

Müller (Kroos) - Özil - Podolski

......... Kuranyi (Gómez) .........

Toť můj pohled, ale jak znám Jogiho, tak tam bude Klose a Kuranyi max. na poslední minuty jako hráč, kterej se hodí při nákopech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta tvoje sestava vypadá hodně zajímavě, ještě na CM Rolfes a Ballack a byla by to velice solidně poskládaná sestava.

Reagovat
Arne

Rolfese bych si tam přál, jenže to moc nevypadá, takže vedle Ballacka asi vyběhne Schweini, kterému tahle pozice v Bayernu sedí... Teď ještě vyřešit jeden z krajů, Arne se v posledních zápasech zvedl, tak snad si to udrží a bude na pravé lajně.

Reagovat
smazaný uživatel

To taky nezní špatně, ještě tam je Khedira. Nalevo Lahm, na stopery Mertesacker a Tasci, do kisny Adler a tradičně silná německá sestava je na světě.

Reagovat
irik

Tak to je tedy mnohem menší .

Reagovat
Arne

Napíšu to jinak... Mít v útoku jednoho ryzího Brazilce a druhého, jehož "němectví" je hodně pochybné, to by teda bylo terno.

Reagovat
Arne

Kevin by si to zasloužil a Němcům se takovej hráč hodí... Letošek má fakt parádní, ale on je spolehlivej střelec už léta. Mám dojem, že 8x v řadě se přehoupl přes deset branek, to se v historii BL povedlo snad jen Müllerovi a možná ještě jednomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vidis willi. ( hadali jsme se spolu o Kuranyiho kvalitach, tehdy sem mel jinej nick, treba si vzpomenes jenom ti napovim: ten nick zacinal na pismeno m)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele