Löw nechce rozhodnutí ohledně Kuranyiho uspěchat

15.04.2010, 15:01
Aktuality
Světový šampionát v Jihoafrické republice se blíží a jedním z 32 trenérů, kteří budou muset vybrat 23 jmen, je i Joachim Löw. Trenér německého národního týmu má jeden problém v útoku, a to zda po téměř dvou letech povolat Kevina Kuranyiho...

28letý útočník Schalke si dveře do reprezentace zavřel v říjnu 2008. Na kvalifikační zápas mistrovství světa proti Rusku nebyl nominován a o poločase opustil stadion. Löw následně prohlásil, že už Kuranyiho nikdy nepovolá. Nic na tom nezměnila ani hráčova omluva.

Poslední dobou se ovšem Kuranyimu daří to, co nejde jiným německým útočníkům - dává branky. V Bayernu se nedaří Miroslavu Klosemu a na plodná léta ve Stuttgartu marně vzpomíná i Mario Gomez, v 1. FC Köln zase zůstává za očekáváním Lukas Podolski.

Po Kuranyiho návratu do reprezentace už volá část německé veřejnosti a nyní se čeká na Löwovo rozhodnutí, německý kouč návrat útoníka Schalke nevylučuje. "Jako trenér národního týmu jsem si vědom své zodpovědnosti. Ale nenecháme se ovlivnit tlakem ze strany médií. Budeme sledovat následujících několik zápasů a rozhodnutí učiníme na konci dubna," prohlásil Löw.

Kevin Kuranyi zatím za německou reprezentaci odehrál 52 zápasů a nastřílel devatenáct branek, v letošním ročníku německé njvyšší soutěže dal osmnáct gólů, což je ještě o čtyři více, než dohromady zaznamenali Klose, Gomez a Podolski.

Autor: Tomáš Pavlík / football365.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
pospech11

co by uspěchal koho tam teda vezme Kiesslinga, Helmese ?? Ale Kevin je asi to nejlepší co momentálně může vzít

Reagovat
georgeo

bude to mít Low těžké při výběru, když opomene Kuranyiho, tak vezme málo odzkoušené těžkými mezinárodními zápasy Kiesslinga, Mullera či Helmese a nebo úplně z formy hrající Gomeze, Podolského a nehrajícího Kloseho

Reagovat
Arne

Helmese těžko, ten od toho zranění prakticky nehraje. Ti poslední tři jsou jistota, s tím, že Poldi bude hrát v záloze. Müller a Kießling to jistý nemaj.

Reagovat
domingo

ještě tam je ta brazilská přisírka

Reagovat
smazaný uživatel

Kuranyi ide do toho Dinama oficialne, ci iba spekulacia ?

Reagovat
Arne

Spekulace... Zájem má i Fenerbahce, tam to asi bude o tom, kdo dá víc - Turci prý 6, Dinamo "jen" 5.

Reagovat
Arne

Samozřejmě mám na mysli plat.

Reagovat
Godwinson

vždyť tu byla bombastická zpráva, že Dinamo podepsalo špičkového útočníka .. takže Kurányi by teda už buď měl mít podepsáno s Dinamem nebo to není on :)

Reagovat
Arne

Těžko říct, ale nic potvrzeného není a zatím bych to označoval furt spíš jako spekulaci.

Reagovat
Godwinson

bylo by dobré, kdyby to on nebyl :)

Reagovat
herbage

Ten špikový útočník by mohl být i Pantelić, což Arne?

Reagovat
Arne

No vidíš to, to by mohl sakra... To bych byl taky nerad, Pante by se měl vrátit do bundesligy, jestli nezůstane v Amsterdamu. Ale zase furt je to hodně o slovech toho moskevskýho bosse - nizozemská liga nepatří mezi úplně i top, ale zase já bych na ty slovíčka moc nedbal.

Reagovat
herbage

Hlavně Voronin by se za něj mohl přimluvit a každý Srb je skoro napůl Rus. Nebo Žigič taky by to mohl být, ostatně kdokoliv. Kuranyi to třeba nebude

Reagovat
Arne

No, ti dva se zrovna nemilovali... Že by se za něj Voronin přimlouval, to si nedokážu moc dobře představit.

Reagovat
herbage

Aha, to jsem netušil

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že ukáže charakter a v Schalke zůstane. I když nemá nejlepší platové podmínky, tak tam má pevnou pozici, je zvyklý a navíc bude hrát LM příští rok (snad )

Reagovat
Arne

To já taky doufám... Já ho mám rád už dlouho a v minulých letech jsem ho dost musel bránit (tady asi moc ne, ale v Německu ho po tom odchodu moc nemají/neměli rádi). Jestli se prokáže jako zlatokop a fakt odejde vydělávat na východ, tak mě hodně zklame.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě to sice nikdy nebyl žádný oblíbenec, ale jestli teď zůstane tak si u mě hodně šplhne. Vždycky mě štvalo, že to byl jediný schopnější útočník a hrálo se v podstatě jen na něj

Reagovat
smazaný uživatel

Klose.Poldi atd.Vždy ked niesu vo forme v kluboch tak za repre hraju skvele.Euro 2008 je živym prikladom ja by som Kuraniyho aj tak nezobral.neberiem ho ani za spasitela repre žeby musel ist.Aj bez neho to určite Nemci zvladnu.a ja duham že v čo najpočetnejšom zloženi z hračov Bayernu.Schweini,Lahm,Klose.Možno Mulller alebo Badstuber? DEUTSCHLAND!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele