Když hráče zachraňuje psycholog. Byl jsem v depresi, chtěl jsem to vzdát, líčil Richarlison

28.03., 17:57
Aktuality
Richarlison (© AFP)

Na posledním mistrovství světa v Kataru Richarlison vstřelil tři branky a pomohl Brazílii k postupu do čtvrtfinále. Útočník Tottenhamu patřil mezi nejlepší hráče Kanárků. V zápasech stíhal tvořit, zakončovat i pomáhat týmu svojí bojovností. Působil zkrátka dominantně. Nyní ale přiznal, že šlo pouze o masku.

Ve skupině i v osmifinále Richarlison naplnil průměr jednoho gólu na zápas. Ve čtvrtfinále proti Chorvatsku se ale neprosadil a Brazílie prohrála 1:2 po penaltách. Možná i proto ho vyřazení tak zasáhlo. "Zdálo se, že jsem mentálně silný, ale po mistrovství se všechno sesypalo,” přiznal v rozhovoru pro brazilskou verzi televize ESPN. "Po vyřazení jsem se cítil jako bych ztratil člena rodiny. Neměl jsem motivaci jít dál.”

Čtvrtfinálový krach se výrazně podepsal i na osobním životě šestadvacetiletého hráče. "Byl jsem úplně prázdný. Popadly mě černé myšlenky. Asi nemůžu mluvit o tom, že bych chtěl spáchat sebevraždu, ale byl jsem v obrovské depresi. Chtěl jsem všechno vzdát,” líčil.

Navenek sebevědomě působící Richarlison musel začít řešit problémy s odborníky. "Hrál jsem na mistrovství světa v brazilském dresu. Dosáhl jsem tak na něco, o čem jsem od malička snil. I proto byl ten náraz tak tvrdý. Bez terapeuta bych si s tím určitě neporadil. Troufám si říct, že mi zachránil život,” řekl brazilský střelec.

Pomoc psychologa šestadvacetiletému útočníkovi pomohla i na hřišti. Po nevydařené první sezoně v dresu Spurs, v níž dal jediný gól, naskočil Richarlison zpět na vlnu a s deseti brankami je druhým nejlepším střelcem týmu.

Chorvatsko - Brazílie 2:1p

09.12.2022 16:00

Góly: 116. Bruno Petković - 105+1. Neymar

Více informací k zápasu

"Sezení s terapeutem mě zachránila. Mohu je doporučit každému, kdo řeší problémy podobného rázu. Je důležité o problémech mluvit a někomu se otevřít. Ze své zkušenosti mohu potvrdit, že to zachraňuje životy,” uzavřel Richarlison.

Článek byl původně publikován pro eFotbal.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (266)

Přidat komentář
$$CaptainKokotko

Jen trošku problém, že většina z nich je nic moc a je to dost předražené

Reagovat
Seydou Doumbia

Psycholog je pro bohaté lidi, ten zbytek si musí vystačit s alkoholem nebo kratomem

Reagovat
Maximm9

Jak se rika, kdyz mas na chlast a cigarety, tak mas i na druhe veci

Kolik muze stat hodina u soukromeho psychologa, 1500-2000kc ? Problem je spis v tom, ze jich je strasne malo na dnesni dobu a cekaci doba je i nekolik mesicu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ano Maximine, popisuju to níže že problém je i čekaci doba. Když máš zlomenou nohu taky nechceš pulroku sedět na neschopence doma a pak jít na operaci, to samý s tímhle. Ano kdo má na to zaplatit nájem, jídlo, auto tak je za mě bohatý. Lidi to často i podcenují, obětují za pičoviny tisicovky ale za psychologa to jím je líto. Ale ono kdyby každý týden člověk dal 1,5 k za psychologa na to už každý nemá. Šestka za měsíc za 4h to už pro každého není.

Reagovat
PP

My chodili s ženou k párové psycholožce a stálo to 1000,- Kč / hodina.. a to je tady docela známá v Olmiku.

Reagovat
GabrielBatistuta

Jako tvoje žena? Tak o to to měla ta psycholožka lehčí, ne?

Reagovat
romeo351

To je fráze jak pojď na mě z boku - v dnešní době

Reagovat
Front hell

Kratom pomáhá řešit takové problémy?

Reagovat
Seydou Doumbia

Vím o lidech kterým kratom v určitých psychických problémech pomohl.

Reagovat
Front hell

Tak to čumím. Já to mě jenl za tu zelenou sracku s odpornou chutí když mi to dal jeden známý vyzkoušet. Ten si s tím taky užil, protože jednu dobu bral snad 20g denně a když chtěl skončit tak říkal že měl bolesti kloubů,problémy se spánkem atd.

Reagovat
Seydou Doumbia

Chut je v poho kámo, jen se k tomu musíš propít. I když já s tím nikdy neměl problém, pár kapek citronu + trochu ovocného džusu a jedeš bomby. Už beru pár let 2x týdně, ted mám akorát měsíc pauzu a pohoda. Nesmíš být sračka a propadnout tomu. Ale jo když si střelec a sypeš 4x denně v každé životní situaci tak to se z toho už nevyhrabeš asi.

Reagovat
Front hell

Jako fakt měl regulérní,, absťák "z toho jak nám ty stavy popisoval. Což mě docela překvapilo. Jako ono to bude asi jak se vším. Když to bereš rozumně a nezkracujes intervaly a nezvysujes dávky. já to tak mám už dlouhé roky s trávou

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo já ti věřím, taky jsem četl příběhy lidi co se z toho nedokážou dostat protože je to zničilo proto k tomu přistupuju rozumně, když už si někdy dám třeba víc dnu po sobě tak potom zase týden pauza...jak já říkám nesmíš být sračka a uvědomit si to

Reagovat
jk

LSD, thc, kratom, ketamin, MDMA. Všechny tyhle látky mají za sebou studie, které prokazují jejich pozitivní vliv při psychických problémech.

Reagovat
Front hell

LSD a thc vím. Nedávno jsem někde četl že chcou využít v rámci terapie i lysohlávky. LSD jsem kdysi nepravidelně užíval a vždy musel být člověk psychicky v pohodě. I malá pochybnost v hlavě se po požití stala neřešitelnou životní tragédií

Reagovat
jk

Tak tohle obecně platí na všech těch psychostimulačních drogách, pokud to nebereš pod dohledem doktorů.

Mít dobrou náladu nebo aspoň dobře naladěné okolí je základ

Reagovat
Front hell

Jj. Zažil jsme situaci kdy se nám na tom kamarád totálně sesypal. Naštěstí jsme ho dokázali dostat do pohody a nakonec z toho byl ještě fajny výlet. Ale teď už to nechávám mladším

Reagovat
celeb

set & settings, ako pisal Timothy Leary

Reagovat
jk

Není divu, že ho fans ve všech klubech kde hrál mají tak rádi. Strašně srdečnej člověk a na hřišti to dokáže odmakat i když se mu nedaří. Včetně toho, že člověk někdy kroutí hlavou nad tím co tam předvede…borec.

Reagovat
GrimeBaller98

Jako fanoušek soupeře ho nenavidis, ale přesně takovýho hráče v týmu potřebuješ. Strašně me baví ho sledovat tuto sezónu

Reagovat
SunFells

Aneb od Brazílie k Tottenhamu, cítím s tebou.

Reagovat
VTID94

Tu musí ísť nejaký prehnaný hate bokom. Snáď bude v pohode. Borec

Reagovat
GrimeBaller98

Je super, ze o tom mluví takhle otevřeně

Nechci nic zlehcovat, ale vzpomněl jsem si na Jardu Kuzela a jeho deprese

Reagovat
GabrielBatistuta

Tak koukni, jestli od těch Chorvatů nedostal jesle.

Reagovat
AlvaroLorata

Když jde z práce, tak ne, to je zajímavý:)

Reagovat
Nikikrew

Za toto ma odo mna velky . Taketo veci netreba podcenovat...

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně je třeba řešit, respektive dát do širšího povědomí že je v pořádku ty věci řešit. Pořád mezi námi žije dost lidí co své problémy dusi v sobě, v alkoholu a nebo dost lidí kteří tyhle pičoviny nepodporují, protože za jejich dob se to vyřešilo fackama a neměl si žádný problém

Reagovat
Nikikrew

Presne tak

Reagovat
Front hell

Reagovat
Keboto

Reagovat
sensei25

Joj nasi stary otcovia sa musia v hroboch obracat,ked vidia ake sracky dnes behaju po svete.Prvy problem a uz sa hlada psycholog.Co si to za chlapa,ked ta taka nepodstatna vec ako je vysledok turnaja polozi.Takzvany placipicko.

Reagovat
smazaný uživatel

už zase tady ta toxická maskulinita

Reagovat
inferno08

Vaši stáří otcové se musí v hrobě obracet, když vidí, koho volite a jak lezete do prdele Rusku.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
jk

A nebo jejich otci byli komouši. Jejich otci nacisti a jejich otci Maďaři.

No a pak se není čemu divit…

Reagovat
pistacik11
Reagovat
jk

Čeští otci komouši se naštěstí snad taky obrací v hrobech. Dokud si zase nezvolíme my toho slovenského komouše…

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
J0EL

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Y.Cabaye

Staří otcové zas lezli do prdele nacistickému Německu , vidím tam určitý pattern

Reagovat
Y.Cabaye

No, otcové otců, myšlenka je stejná.

Reagovat
kissak

Tak co zítra WHU?

Reagovat
Keboto

Reagovat
pistacik11

Stary otcovia makali cely den na poliach, v bani, vecer pivo, vodka prefackal zenu….

Zdaleka sa nebola taka psychycka zataz na nich ako dmes, kde mas po nevydarenom turnaji milion sprav, kritiku z kazdej strany….

Neporovnavaj neporovnatelne.

Nevnimajuc to, ze depresie boli aj vtedy. Tak isto sa vesali ludia v minulosti a vesat sa aj budu.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Akorát jsem chtěl něco takového napsat. Hlavňe kdyby jsi ty lidi předtím vzal do této doby, nechal je vyrůstat na mobilu, playstationu a měli by ten komfort tak určitě budou tak psychicky odolní

Reagovat
Bakary3

No, já s tímhle moc nesouhlasím asi...

Na jednu stranu je dobře, že se o téhle problémech mluví, na druhou to každý bere jako jasnou věc a pri prvním problému běží nechat řešit svoje problémy "odborníka".

Nikdo není ochotný se něčemu postavit a trošku zabojovat.

Já to vidím tak, že když mě potká nějaký nepohodlí, řeknu si "máš komfort jaky dřív nikdo neměl, tak se hned z něčeho neposer".

Ale tak už to není, každý akorát brečí, jak to má těžký (omlouvám se výjimkám, kteří opravdu ten problém mají)

Přitom v globálu, co komu dnes chybí?

Když někdo nemá vyloženě životní pech, tak jaký si to uděláš, takový to máš.

Reagovat
smazaný uživatel

"Na jednu stranu je dobře, že se o téhle problémech mluví, na druhou to každý bere jako jasnou věc a pri prvním problému běží nechat řešit svoje problémy "odborníka"."

Však to je právě úplně naopak, skoro nikdo toho odborníka nevyhledává, i když by měl...

A argumentovat nějakým komfortem nebo zabojováním je úplně mimo a jenom to ukazuje, že si nikdy v žádné takové situaci nebyl (dobře pro tebe).

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky si myslím že dost lidi nevyhledává pomoc i když se to nabízí. Ale zase se není čemu divit. Mluvit s cizím člověkem o svých problémech je těžký. Čekat půlroku na termín to se taky nikomu nechce, ne každý je bohatá hvězda že při jakémkoli problému má do týdne vystaráno (i když tohle mířím i na fyzické problémy). A taky dost lidi co takhle trpí nejsou boháči aby mohli živit psychologa, lehčí je šáhnout po flašce chlastu. A když už by nějaký free psycholog na pojištovnu byl tak zase čekáš několik měsícu. Začarovaný kruh.

Tohle je ale debata jinde než na EF. Každý máme zažité jiné standarty. Někdo doma zažíval že se rodiče stavěli k problémum čelem, někdo se díky problémum utápěl v chlastu a někdo dělal že se nic neděje. A to si potom taky každý přenáší do svého života, protože co viděl doma v dětství a dospívání je většinou to co bere v dospělosti jako standart. Ale zase ne každý.

Nejsem v tom žádný expert, ale psycholog přímo tvůj problém neřeší ne? On ti spíš ukáže cestu nebo možnosti aby si na to přišel sám. Teda takhle jsem to slýchaval. Za mě je taky v pořádku vyhledat odbornou pomoc. Někdo může psychicky zvládnout amputaci nohy, někdo spáchá sebevraždu kvůi rozchodu se ženou. Každý jsme jiní. Nejhorší je podle sebe určovat normy a standart druhým. Nakonec to dost často jsou právě naši známi, kteří nás pošlou ke dnu. Pro ně banální problém na který nám řeknou že to nic není a my se najednou stydíme o problémech mluvit s těmito nejbližšími. Málokdo má empatii a dokáže se vcítit do problému druhých lidí a brát i pro něj banální problém jako závažnou věc.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
dantetomas

Ale psychicke problemy po amputacii nohy, rozchode s partnerom, strate blizkeho pribuzneho, ci vaznej chorobe su plne pochopitelne. A samozrejme, ze clovek by sa v takychto pripadoch nemal hanbit najst odbornu pomoc. Lenze v dnesnej dobe maju ludia psychicke problemy uz z toho, ze od nich niekto chce len to, aby dobre robili svoju pracu.

Priklad: Mali sme u nas kolegu, robit sa mu nechcelo, x krat ho namiesto prace uvideli s mobilom v ruke, vysokozdviznym vozikom sposobil dost materialnych skod. A tak po tom, co ho disciplinarne riesili, oznamil, ze ma "mental health issues" a zostal dva mesiace doma.

Potom je tu trebars Rob Holding, ktory mal depresie z toho, ze mu vypadavaju vlasy. Dalej su tu ludia, co maju psychicke problemy z toho, ze vidia na fejsbuku skvely zivot susedov od naproti. A podla mna presne taketo veci ma trebars Bakary na mysli. 80 ci 100 rokov dozadu museli ludia prezit dve svetove vojny, koncentraky, nedostatok jedla... ale proste aby prezili, museli byt odolni a problemov celit.

Jasne, je ina doba. Ale suhlasim s Bakarym, ze je komfortnejsia a relativne bezpecna. A asi aj preto mi niekedy pride az vtipne, z coho vsetkeho maju ludia psychicke problemy. Mozno by niektorym stacilo obmedzit socialne siete a ich zivot by bol zrazu svetlejsi. Mne pridu vsetky tie fejsbuky a instace ako totalny hnus a vymyvanie mozgov vykreslujuce realitu uplne inak, nez v skutocnosti je.Ale ludia na nich aj taj travia x hodin denne a sleduju bajecne zivoty inych

Plati to aj v pripade tychto hviezd, ktorych zivoty nicia fanusikovia nenavistnymi spravami a vyhrazkami. Ak to niekto nezvlada, tak sa z nich proste odhlas. Ak ta niekto nuti socialne siete pouzivat na propagaciu, najmi si na to ludi a tym padom nemusis citat komentare ci spravy.

Reagovat
Freedo

Reagovat
jk

“80 ci 100 rokov dozadu museli ludia prezit dve svetove vojny, koncentraky, nedostatok jedla... ale proste aby prezili, museli byt odolni a problemov celit.”

Přijde mi, že dáváš schopnost přežití lidstva jako celku v minulosti a srovnáváš ho s dnešními jednotlivci které znáš nebo víš, že existují.

Reagovat
Busby babes

je to docela argumentacni faul imho

Reagovat
Bakary3

Hale, teď bez veškerý zášti

Srovnává s dnešními jedinci, kterých je... Mezi mladými asi většina?

Reagovat
jk

Lidé čelí hladu, koncentrákům a válce i dneska. I mladí lidé a musí to přežít. To, že my si ten problém ze svého bezpečí střední Evropy evidentně neuvědomujeme je věc druhá…

To tvoje tvrzení je imo další z řady domněnek, které tu klasicky prezentuješ.

Reagovat
Bakary3

Ok. A myslíš, že mluvil o realitě, která je mu úplně cizí a vzdálená, nebo o tom, co vidí ve svém okolí?

Imo si myslím, že reaguješ mimo mísu.

Reagovat
Giwdul

Ta problematika je daleko komplexnější, než tady prezentuješ. Já se mezi mladými pohybuji hodně a to, že se při první příležitosti hroutí a emocionálně kolabují, je hodně přitažené za vlasy a většinou tu pohádku přiživují právě lidé, kteří se mezi mladými paradoxně pohybují spíše málo nebo dokonce velmi ojediněle. Je to spíše o tom, že po zastydlých generacích našich otců vyrůstajících v totalitních režimech, kde se nesmělo navenek projevovat své názory a už vůbec ne svůj charakter, své já, natož nějaké své problémy, to Generace Z konečně začala dělat a předešlé generace jsou z toho v rozpacích. To znamená, že když například uvidíš nějakého teenagera na veřejnosti brečet, okamžitě si pomyslíš, že se psychicky hroutí, nezvládá atp. Přitom je to ale spíše o tom, že je zvyklý otevřeně projevovat emoce a názory, protože na internetu to tak funguje - vše se sdílí rychle a okamžitě, není čas zdržovat se dušením něčeho v sobě. Bohužel stárnoucí páprdové tohle povětšinou nechápou a mají pocit, že si stále někdo na něco stěžuje, ale je to celé o sdílení, což je princip, na kterém dnešní mladé generace zkrátka fungují a v čem především vyrůstají.

Ten tlak dnešní technologicky takřka neudržitelné doby na mladého člověka musí být extrémní a srovnávat situaci takového člověka se situací někoho, kdo prožil třeba koncentrák, je naprostá argumentační mimóza. Nehledě na to, že srovnávání problémů je už samo o sobě postavené na hlavu, protože nikdy nezáleží ani tak na samotném problému, jako spíš na psychické odolnosti daného jedince. To znamená, že například pro schizofrenika může být nákup v supermarketu podobně traumatizujícím zážitkem jako pro psychicky odolnou osobu pobyt v koncentráku. Přitom o prvním řekneš, že jde o zhýčkaný komfortem, zatímco o druhém, že bojuje o život.

Reagovat
Busby babes

" A podla mna presne taketo veci ma trebars Bakary na mysli. 80 ci 100 rokov dozadu museli ludia prezit dve svetove vojny, koncentraky, nedostatok jedla... ale proste aby prezili, museli byt odolni a problemov celit."

tphle je hrozne nefer argument. Pokud teda chcem vytahovat ze pred 70 lety lidi museli prezit koncentraky, tak je nemuzes srovnavat s nama ale spis nekde s lidma na subsaharsky africe, kde je hladomor. Protoze i v tom protektoratu, Parizi a jinde bylo spousta lidi, co zili uplne normalni zivot a nic moc jim nehrozilo ze jo. Ti si asi taky na nic nestezovali.

I dneska mas existencni problemy a to i v CR. je tu spousty chudych lidi, spousty lidi ma problem najit bydleni a podobne. a to se casto bavime i o lidech, co spousta povazuje za stredni tridu... (i kdyz realne teda stredni tridou nejsou)...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokaždé, když přečtu označení střední třída, tak by mě všichni čerti brali.

viz tady tohle, to je strašná zhovadilost https://x.com/AndreaWitches/status/1772343704117813350?s=20

Reagovat
Bakary3

A to má být důkaz čeho?

Že lidi ze střední třídy jsou hlupáci, nebo?..

Co má dokazovat vytáhnout status nějaký pipky?

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom říkám, že jsem na ten výraz alergický, nevím proč ho vůbec používat. Nesnáším takové zobecňování.

Reagovat
Bakary3

Ok, tak asi jo, já jen nechápal souvislost s tím konkrétním tvrzením

Tedy se tak nějak shodneme, že to byla jakási krava hrající si na smetánku společnosti?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

hele ja to taky nemam rad, protoze to, co tu spousta lidi povazuje za stredni tridu, jsou realne chudi lide. Stredni trida jsou lide co by platove nejcasteji byli nekde okolo 80-150K mesicne, vysokoskolaci, podnikatele a tak. jenze tohle vetsina lidi v CR povazuje za bohate no.

Reagovat
smazaný uživatel

A někdo s platem 80-150k snad není bohatý? Tolik v "běžném" zaměstnání ani náhodou nedostaneš. A neřekl bych, že někdo s platem 40k je chudý člověk, pokud je chytrý, tak si může žít dost nadstandardně (pokud nežije v Praze, idk).

Reagovat
Busby babes

no, neni. bohatej je nekdo, kdo muze dat ze dne na den nohy na stul a delat sve konicky nebo cokoliv jineho. Ne nekdo, kdo musi jit na 8 hodin do prace jinak nebude mit za 3 mesice co jist.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak každý vnímá bohatost nějak jinak...

Reagovat
smazaný uživatel

btw pokud bereš 150k měsíčně, tak si úplně v pohodě můžeš 2/3 odkládat (i víc, pokud žiješ sám) a po roce máš milion na účtě a můžeš, jak ty píšeš, dát nohy za stůl a opravdu se nemusíš bát, že nebudeš mít co jíst. Asi každý žijeme v trochu jiné realitě.

Reagovat
Busby babes

takhle realnej zivot nefunguje. ono s rostoucimi prijmy rostou i vydaje. samozrejme ten prostor pro uspory je vyssi, ale proste 2/3 je naivni predstava u 90 procent takovych lidi-

jinak abys mel ten milion, musel bys mit mesicni vydaje asi 25K, coz teda nevim no. najem jidlo a tak... podle me velmi na hrane. velmi by zalezelo na velikosti najmu

Reagovat
Acquanni

S milionem na úctě si můžeš dát nohy na stůl jo? Jako jo, milion je pěkný zůstatek na úctě, ale reálně si koupíš trochu lepší auto a máš hovno Ale jako jo, můžeš si dát pak nohy nahoru, na palubovku

Reagovat
Busby babes

a jinak diky za potvrzeni me pointy.

Reagovat
dantetomas

To vojnove obdobie som spomenul hlavne na provnanie toho, ze v sucasnoti fakt zijeme v ovela pohodlnejsej a bezpecnejsej dobe. Tym teda myslim relativne vyspelu spolocnost. Preto som trebars nadhodil toho Holdinga. Borec ma pohodlny zivot, je financne zabezpeceny, ale proste musi hladat odbornu pomoc, lebo mu padaju vlasy.

A ak ma niekto existencne problemy, tak je uplne pochopitelne, ze to je na jeho psychiku naval. A rozhodne by som sa takymto ludom nesmial a neodsudzoval ich. Ale zaroven je tu kopec ludi, ktori maju depresie len z toho, ze ich sused postol fotky z dovolenky na Jamajke a oni si mozu dovolit maximalne Lipno. Ale na fb uz nevidi trebars to, ze si sused vzal na dovolenku pozicku a po zbytok roka sa bude musiet financne obmedzovat, ale viac a viac zadlzovat

Reagovat
Busby babes

"Borec ma pohodlny zivot, je financne zabezpeceny, ale proste musi hladat odbornu pomoc, lebo mu padaju vlasy."

tak to, ze mas hodne penez neznamena, ze nemuzes byt z neceho smutny, mit deprese atd. porad to jsou lide. kdyz se s nim rozejde zenska, tak si o tom bude cist par tydnu v novinach a tak. velmi dobre to popsal tady:

https://twitter.com/ole_was_right/status/1722929725453070387

If you wake up in the middle of the night, suicidal, you’re not thinking about your bank account. If you have a knife to your wrist, you’re not thinking about the Rolex that’s on the same arm. If you have a mental breakdown, and start punching the walls of your home, you’re not thinking about the fact that the house costs more than most will earn in a lifetime.

Also, for the sake of clarity, this isn’t me downplaying the impact of financial stress on mental health. It’s well-supported that financial struggles contribute to issues like suicidal ideation, depression, etc.

But, if you think having a few bucks in the bank, cures those things, on its own, you’re way off. Many people have mental health issues. Very few people have copious amounts of money. As such, it becomes natural to view money as the solution to the problem. But that’s simply not the case.

Reagovat
Messiáš

Tady to zjednodušování, že člověk, který má peníze, majetek nebo je nějakým jiným způsobem atraktivní, nemůže mít deprese a úzkosti mě neuvěřitelně pije krev. Těch faktorů, které ovlivnují duševní zdraví je tolik, že i při ideálním utopickém světě, kde na tebe nedopadá ekonomická, geopolitická či jakákoliv jiná situace pořád na tebe může působit přenesené trauma z jakékoliv fáze dětství či dospívání. Nemluvě o genetických faktorech. Kéžby peníze mohly vyřešit všechno

Reagovat
Kucka

Reagovat
Giwdul

Reagovat
dantetomas

Jezisi, preco to prekrucujes tak, ze tvrdim, ze nemozes mat depresie ak si bohaty. Ide o to, ze je slusne zabezpeceny clovek, ktory ma depresie z toho, ze mu padaju vlasy. Su to len obycajne vlasy. A pritom ak mas finance prostriedky, v dnesnej dobe nie je problem toto riesit. Namiesto toho sa typek v noci budi a ide si to pomaly hodit, lebo mu rastie ples. A par mil od neho nemaju ludia co do huby, umieraju na rakovinu, prisli o deti, ci ich trapia ine, skutocne problemy. Toto je moj point

Reagovat
Seydou Doumbia

člověk který má deprese nebo je nějak psychicky dojebaný nikdy neřeší to že je na tom někdo jinde hůř...to se tak říká ve filmech nebo v motivačních videich, ale to je taky hrozný shit...nikdy nikomu nepomohlo to když mu někdo řekl že je na tom někde hůř než on...chápeš

Reagovat
Busby babes

well, nic jsem nneprekroutil a vzhledem k tve reakci: ma deprese ale je bohatej, tak o co jde...

to byl dobrej post. mozna si to precti znova.

Reagovat
Giwdul

Víš vůbec, co je to deprese? Měl jsi ji někdy? Řekl bych, že ne, protože bys věděl, že nejde o nárazový stav, ale naopak o dlouhodobou a velmi vážnou psychickou poruchu, která se projevuje u diagnóz jako schizofrenie, hraniční porucha osobnosti, bipolární porucha atp. Takže asi těžko u někoho, kdo závidí sousedovi lepší dovolenou.

Reagovat
Moshe Dajan

tohle říkám pořád. Když se posereš z každé ostřejší zprávy, tak si to prostě zruš a nečum na to, nikdo tě nenutí. Ano, najmi si klidně tým 20 lidí s titulama před a za jménem, aby se ti starali o to, že se k tobě nic nedostane. Ano, přijdeš o nějaké prachy, ale to je docela malá daň za neposrání, ne?

Reagovat
pistacik11

Tu nejde o to, ze sa poserie z 20 sprav, ale predstav si sadnes do auta, zapnes radio a tam hovoria o tebe, ako si zle hral, tvoja chyba rozhodla o vypadnuti zeme, ides na net a tam ti naskocoa zase clanky a pod….

Mozes byt odolny ako chces, ale ak je toho vela, po case sa moze stat, ze sam tomu uveris, ze stojis za hovno.

Cloveku sa to tu na nete jednoducho povie, lebo nicim podobnym si nepresiel.

Takemu Kariusovi to napr. tak znicilo karieru, ze sa uz nikde nechytil ako jednotka, pritom dovtedy to bol celkom dobry brankar, inac by sa z nemecka nikdy nedostal do Liverpoolu.

Reagovat
Kucka

Divím se, že to po MS 1998 ustál Becks, na něho byla taky šílená zloba.

Reagovat
pistacik11

Tak vtedy este to tak neskakalo na teba z kazdej strany, nemal si v ruke telefon, kde ti tie spravy vyskakuju automaticky. Skor sa dalo pred tym skryt.

Plus jasne, zalezi aj od okolia a jedinca. Kazdy je iny, kazdy sa s tym vyrovnava po svojom. Niekomu mozes povedat, ze je ko…., a bude sa smiat ani to nezaregistruje. Na niekoho zvysis hlas a bude vvhlave rozoberat, ze preco, co mohol urobit inac.

Reagovat
Kucka

Jasně, nebylo tolik zdrojů, ale na druhou stranu tehdy byl ještě bulvár jak utržený z řetězu a podle toto dokumentu na Netflixu mu docela dlouho nadávali na každém stadionu, kam přijel, do toho to schytávala těhotná Posh... A jakákoli psychická pomoc v té době byla ještě tabu.

Reagovat
pistacik11

No ako jasne, clovek musi byt maximalna flegma, alebo neskutocne psychicky silna osobnost aby to zvladol.

A media a fanuskovia neskutocny idioti, ze takto odpisu 23r hraca

Reagovat
Kucka

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Bakary3

Jak píšu níž, mluvím i na základě konkrétních případu ze svýho okolí, kde to opravdu ma spíš blízko ke - nesnáším to označení - snowflakes.

Reagovat
jk

“Nikdo není ochotný se něčemu postavit a trošku zabojovat.”

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Bakary3

Směješ se něčemu a nevíš čemu, vůbec nevíš, o jakých konkrétních případech ze svého okolí mluvím

Reagovat
jk

Ale zato vím o kterém případu, co jsi zde nedávno hrozně hájil, nemluvíš. Oh jak pokrytecké

Reagovat
Bakary3

Čili srovnávás to, když mluvím o někom, koho znám osobně.

S tvým tvrzením o Whiteovi dle nějakýho bulváru?

Jak se snažíš argumentovat nesouvisejícími věcmi, ty musíš být fakt hloupej, to není možný

Už to prosím tě nech být, fakt to nevylepsis

Reagovat
jk

Proč mi furt cpeš ten tvůj názor, že jsem si na Whita udělal názor podle nějakýho bulváru? Jasně jsem ti řekl, že to není pravda. Nechutný tohle, fakt

Reagovat
Bakary3

Promiiiiin...

Ještě podle dresu vlastně.

A tak už to nevytahuj, když to neunasis, jednoduchý.

Reagovat
jk

Nelži a nemusím tvý lži vytahovat. Jednoduchý.

Reagovat
Busby babes

no driv to nikdo neresil, vsichni to v sobe dusili a pak proste jen chlastali a doma mlatili manzelku no. holt nebyli ufnukani.

Reagovat
Busby babes

tak za poslednich 20 let jsme zazili golablni ekonomickou krizi, globalni pandemii a ted mame valku za humny... A to se bavime jen o tomhle.

Kdyz pak pujdes do CR tak je toho spousta dalsiho. Nedostupne bydleni, jak fyzicky (nejsou byty) tak financne. Cim dal tim vic nefunkcni stat, nastup populistu atd atd. Jako problemy se meni, ale rict, ze si nikdo nema pravo na nic stezovat a ze dokud neumira, tak ma drzet hubu jinak je sracka... nevim hele.

Reagovat
Bakary3

Nevím, hele, ale nic z toho jsem nenapsal.

Aha, kdo doma chlastá a mlátí manželku, je to vždy znak psychický nemoci, ok

Ekonomické krize se opakuji, nic mimořádného.

Pandemie, dobře, to nadělalo dost paseky.

Válka za humny - na Ukrajině,je to pro zdravého člověka důvod se hroutit?

A když byla tehdy na Balkáně, bylo to v pohodě?

Na druhou stranu, nezaměstnanost prakticky nula - kdo chce, dělá. Když nemáš prestreleny nároky, i nějaký to bydlení snad najdeš..

Vlastně nevím, kde jsi vzal, že si nikdo nemá stěžovat, když neumírá, i sám jsem zmínil ty, kteří ty problémy opravdu mají.

Reagovat
Busby babes

asi whatever no. jako jen rikam, ze driv nikdo k psychologovi nebo na terapie nechodil, ale taky to s sebou neslo spousty problemu. ale to videli spis zensky, tak se jich zkus zeptat jak se jim zilo driv a tak. neresena traumata a tak, projevovalo se to jinde.

A pokud teda i ty objektivni veci jako krize smaznes s tim, ze se to delo vzdycky... well, tak to asi nema cenu dal resit. ale pak jen vidim, ze si vybiras jen to, co ti sedi do tveho narativu no

Srovnani s balkanem a valkou tam je uplne mimo. uroven informovanosti je uplne jinde. U Balkanu si 3x do roka videl nejake zabery bombardovani. Ted mas masakry v primem prenosu jak nejakou videohru.

Geopoliticka situace je imho srovnatelna s dobou Kubanske krize

"Když nemáš prestreleny nároky, i nějaký to bydlení snad najdeš.." tohle je smesny. staci kouknout na mezinarodni srovnani jak draze v CR bydleni je. Co jsou prestrelene naroky, slusne a dustojne bydleni, za ktere nedas 70 procent prijmu?

Kde jsem to vzal? Ja ti nevim... "Ale tak už to není, každý akorát brečí, jak to má těžký (omlouvám se výjimkám, kteří opravdu ten problém mají)" treba tady? a pak v tve odpovedi, kde objektivni veci, ktere dneska spousta lidi resi a dopada na ne smaznes stylem: to bylo vzdycky a kdo nema prestreleny naroky... co jsou pro tebe prestrelene naroky? co je pro tebe ta vyjimka, co opravdu problemy ma?

Reagovat
Bakary3

Hale, obecně, máš prostě pocit, že je těžší doba než před dvaceti, 40, 50, 100 lety?

Ano, kazda doba má něco, stejně jako dnes tak dříve nebyli lidi trpící nějakým nedostatkem?

Dnes je to tedy diametrálně jinde a horší?

Nebudu rozebírat jednotlivý důvody, ale myslím, že se špatně chápeme v jedny zásadní věci.

Uznávám přeci, že lidi s psychickými problémy jsou a je dobře, že mají příležitost to řešit.

Ale pak je tu spoustu lidí (mluvím o osobních zkušenostech), kteří - teď to možná rozeberu trošku více - jsou sami k sobě nezodpovědný, co vydělají utratí, na vše kašlou, doktory nepotřebujou, spořit si nepotřebujou, na práci se můžou vysrat... A když je to dožene, brečí, jak je všechno špatně, hroutí se... A o takových mluvím. A přitom jim vlastně pořád nic nechybí..

Vše ostatní je omáčka, asi tohle jsem chtěl říct..

Reagovat
Busby babes

"Hale, obecně, máš prostě pocit, že je těžší doba než před dvaceti, 40, 50, 100 lety?"

obecne ne, ale rikam, ze se problemy menili. dneska uz neresime to, ze umres na anginu, prootze mame antibitika. Na druhou stranu mame nemoci, ktere pred 100 lety neznali. Proste problemy jsou, jen jsou jine. A smaznout vsechno argumentem: pred 100 lety bylo hur...

Ten brek na to, jak jsou dnesni mladi spatni... ten tu byl vzdycky. vsadim se, ze fotrove vojaku z druhe svetove, co zazili tu prvni, tak rikali to same: vite hovno co jsou problemy, nezazili jste Yper... je to asi takovej kolobeh no.

"Ale pak je tu spoustu lidí (mluvím o osobních zkušenostech), kteří - teď to možná rozeberu trošku více - jsou sami k sobě nezodpovědný, co vydělají utratí, na vše kašlou, doktory nepotřebujou, spořit si nepotřebujou, na práci se můžou vysrat... A když je to dožene, brečí, jak je všechno špatně, hroutí se... A o takových mluvím. A přitom jim vlastně pořád nic nechybí.."

jasne, to chapu. jen takovi lide tu byli vzdycky. i pred 40 nebo 100 lety. jen dneska jsou vic videt. Driv o nic nikdo moc neslysel, pokud nebyldeli nekde v okoli a tak se dalo snadno predstirat, ze takovi neexistujou... ono u hodne z tech veci je to pro spousty lidi tak abstraktni vec, ze to nevidi. typicky planovat cokoliv nad 5 letej horizont. a vidis to u lidi, co si nespori na duchod a muzes je oznacit za neodpovedne, ale i u tech, teoreticky vzdelanych a odpovednych, co si vzali hypo na 30 let a ted nedavno se hooodne divili, ze sazby jsou jinde. to jen dva takove konkretni priklady.

Ad co vydelaji utrati... hele ale i v CR je fakt hodne lidi, co proste nemaj dostatecny prijem na to, aby neco usetrili. Plati se tu porad hrozne malo. V tomhel vidim nastesti u mladych daleko vetsi odvahu se ozvat. jen to zas prinasi ty reci od starstich generaci ala: ty si dneska vymejslej, to za nas... nam stacilo...

dobre to vystihuje tohle, ten rozdilnej pristup:

https://pbs.twimg.com/media/GJOBO8JXwAA3BbY?format=jpg&name=large

a kdyz rikas, pritom jim nic nechybi... no nevim, treba to dostupne bydleni mi porad prijde jako dost zasadni vec pro zivot a to fakt resi velka cast spolecnosti. zvlast te mladsi.

Reagovat
Bakary3

Ale.jp, tak shodli jsme se alespoň na pár vecech

- obecně není doba horší než dřív, ikdyz problémy se mění

- nadávání na mladší generaci bylo, je a bude, ale obecně asi taky shoda - nějaký opodstatnění bych řekl tam je

- s tím plánováním, spořením, ono jde začít i s pětistovkou, litrem... Ale většina není ochotna ani k tomu, žijí si nad poměry, radši to utratim, pak z toho nic neuvidím... Ale každýho to doběhne, dříve nebo později

- to bydlení, souhlasím, ale zase většina lidí má nějaký sen a ženě se i tak do nesmyslných hypoték, ikdyz opravdu mají jinou možnost (vidím to ve svým okolí hodně), ale dnes už nikdo žádný nepohodlí nechce tolerovat, žít třeba v dvoupatraku s rodičema ne, radši tu hypo... Takže nejde moc zobecňovat, ale tihle pak křičí nejvíc, ikdyz to byla jejich volba

Reagovat
Busby babes

jasne, ze v necem se shodnem, to je jasne. nejedem ani jeden uplne extremy

Reagovat
r.mrazik

"Geopoliticka situace je imho srovnatelna s dobou Kubanske krize"

coz samozrejme neni,protoze nikdo nema palec na jadernych zbranich a rusko neni u hranic s USA

Reagovat
owny✨

jak že není, však rusko s usa pořád spolu sousedí

Reagovat
pistacik11

mne pride smiesne, ze ak si dali amici jadrove zbrane do turecka, nanhranice s ruskom, bolo to ok. Reciprocne urobili sovieti to same, uz sa zacali amici krutit, kricat plakat.

To bolo tipicke zlodej krici chytte zlodeja

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

no nie je to uplne ten vyhroteny bod v case ako oktober '62, ale to sa moze zmenit za x dni. Vztahy medzi USA a Ruskom su najhorsie od toho bodu a nechyba vela, aby sa zopakovala aj takato konkretna situacia. Plus teraz do toho pripocitaj aj Cinu.

Reagovat
r.mrazik

jasne ze muze, to mohla vzdy, ale neni to uplne tak extremne vyhrocena,jak sam pises

plus o 20 pozdeji tehdy to neskoncilo jadernou valkou jen diky Petrovovi

takhle to ted extremni neni,i kdyz to stoji hodne za hovno, to jo

Reagovat
Busby babes

jj, nastesti je v Rusku vyrovnanej vudce, co vubec neni totalni magor a nevyhrozuje jadernym utokem ob mesic. ale jasne, kdyz budes vsechno ignorovat, tak ti to pak bude sedet. Pak tu mame dalsi jaderne mocnosti s prstem na spousti jako Nejlepsi Korea, Iran nebo Izrael.

Nad polskem litaj ruske rakety, nebo strili po letadlech se zapadnima politikama... takze treba v tomhle je to nebezpecnejsi nez v dobach studene valky.

Reagovat
r.mrazik

vsak tak to bylo vzdycky. a v historii bylo mnohem hure

v 82 nebo kdy to malem odpalil Petrov...a to k tomu ma dnesni doba nastesti daleko

Reagovat
Busby babes

vec nazoru, imho to srovnatelne je, Putin je magor.

Reagovat
r.mrazik

to rozhodne je

Reagovat
Kucka

Reagovat
jk

“Válka za humny - na Ukrajině,je to pro zdravého člověka důvod se hroutit?”

‼️

Reagovat
Bakary3

!! rozpovidej se.

Máš z toho depky?

Reagovat
jk

Spíš bych doporučil tobě se dovzdělat. Třeba Christopher Wylie - Mindfuck a pak skvělý Timothy Snyder - Cesta k nesvobodě.

Možná si pak nebudeš připadat v takový bezpečný bublině, ve které mají lidé právo cítit se blbě jen po hádce s asistentem.

Reagovat
Bakary3

Ale já se necítím v bezpečný bublině.

Mám z toho obavy, ale ne psychicky potíže.

Ten konec, ty jsi nemocnej

Tě to muselo hodně ranit.

Reagovat
Thab

Tyvole. Já bych ti (a Busbymu) tady ve vlákně opalcoval snad všechny komenty. Zníš jako fakt dospělej člověk, co to má v hlavě v pohodě, čteš Snydera tvl, normálně bych s tebou šel na pivo Ale pak dojde na borce v červenobílým dresu, co upřednostnil svou důstojnost a mentální zdraví před nároďákem a na sílu tam musíš dávat úplný yer da takes, že to musí bejt měkká plačka. Tak se nediv, že se lidi diví

Reagovat
jk

To ať se klidně diví. Tady kolegovi toho Whita omlátím o hlavu docela rád.

Reagovat
Thab

Tak se vyser na kolegu a zamysli se obecně nad tím, jestli je nutný u Whita být v takový křeči, abych musel ohýbat svoje morální hodnoty.

Reagovat
jk

Možná tě zklamu ale o Whita vlastně vůbec nejde.

Reagovat
Kucka

pro pivo s busbym s jk a jejich rozhled, mám z diskuze stejný pocit

Reagovat
icemike

Ano

Reagovat
pistacik11

A co je na tom nazore zle? Rusko ocividne nema kapacity dobit ukrajinu a nie to na vojnu s nato. Chcu len z ukrajiny mat babkovy stat - naraznikovu krajinu nic viac. Ja byvam z 100km od hranic s UA a strach nemam.

Tak isto sa necitim zeby nasa vlada bola pro ruska, lebo humanitarna pomoc sa posiela, tak isto odminovacie systemy a zbrane. Jediny rozdiel je, ze brane sa uz nedaruvaju ale predavaju.

A tak by to malo byt. Poslali sa stihacky, s 300 s tym, ze tu budu patrioty a zrazu uz patrioty niesu, lebo si ich staty stiahli alebo poslali na ukrajinu a nam zostali prazdne sklady.

Na vlastne patrioty cakacka cca 5r. Takze kvalitny odrb na nas.

Reagovat
pistacik11

Takzr rozhodne kvoli vojne na ukrajine sa netreba rutit, paniku len zbytocne siria media.

Reagovat
jk

Možná se budeš divit, ale třeba informační “válka” probíhá v digitálním prostoru už roky. Ale média ani vlády tomu v našem regionu moc nevěnují takovou pozornost jako třeba v pobaltí. Ať už Gerasimovu doktrínu považujeme za mýtus nebo ne, tak určitý stupeň ohrožení tady prostě je.

A s tím klidně může souviset to, že toto ohrožení psychicky dopadá na některé lidi, kteří ten problém vnímají.

Reagovat
Kucka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
r.mrazik

jestli si myslis,ze vase vlada neni proruska,tak si nalej do usi Savo,aby se ti tam procistilo

Reagovat
pistacik11

Dneska je najhorsie to, ze kazdy si mysli, ze ak niesi s nami si proti nam. Nikto neberie v uvahu nazor, ze mozes byt na nikoho strane.

Ak by sme boli pro rusky tak sa vyserieme na celu ukrajinu a nepredame im ani naboj, ani jednu zuzanu, neposleme ani vifonku. Ale toto funguje dalej.

Reagovat
r.mrazik

jj, klasicky rusky zvasty opakovany dezolatama...pindy o nazoru a nebyt na zadne strane

jdi pryc

Reagovat
jk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

Tak uz si sa prezradil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se podívej, kdo ten příspěvek píše.

Reagovat
Mastný Chobot

Lebo z toho mame peniaze. Ale politicke statementy a postoje vlady su jasne proruske bohuzial. Vsak nas premier vykrikuje na namestiach, ze za vojnu mozu ukrajinski nacisti. Co viac zapada do ruskeho narativu ako tato vymyslena hlupost, prosim ta?

Reagovat
J0EL

Reagovat
mistr129

Reagovat
Mastný Chobot

A ak sa im to nebodaj podari, tak co myslis, ze sa stane? Za par rokov bude chciet to iste spravit s Litvou, Estonskom, Gruzinskom ... a Slovenskom. Rusi a Putin osobne nezabudli, aka bola ich sfera vplyvu po WWII a nechcu sa jej vzdat. Ak sa im podari Ukrajina, tak ostatok bude hracka.

A ak si myslis, ze ved NATO, tak si uvedom, ze staci jeden chudak pri moci, par rublov a trollov na internete a sme z NATO vonku.

Reagovat
r.mrazik

jestli si nekdo mysli,ze slovensko dela svetovou politiku,kdyz to "hraje" na obe strany, tak musi byt mentalne hodne slaby

Reagovat
J0EL

nepochopitelne ako niektori jedinci dokazu byt tak jednoducho manipulovatelni.

Reagovat
r.mrazik

Je to fakt smutný...

Reagovat
smazaný uživatel

Že to říkáš zrovna ty, který si názory vytváří na základě účelové vystřižených klipů na sociálních sítích.

Reagovat
r.mrazik

Jj. Protože žádný zápas realu jsem nikdy neviděl.

Ty jsi fakt srandovní dítě

Reagovat
Front hell

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě kontext těch situací znáš a jsi jenom pokrytec.

Reagovat
r.mrazik

samozrejme nejvetsi

ale aspon nejsem proruska svine

Reagovat
smazaný uživatel

na tom se shodneme

Reagovat
jk

Sověti se aktivními operacemi zabývají od vzniku čeky. Od té doby je rozvíjí a i dneska jde na aktivní operace většina rozpočtu jejich tajných služeb, samozřejmě se klasicky nějaká část rozkrade…

No každopádně bych neřekl, že ti lidi jsou manipulovatelní jednoduše, utrácí se za to docela dost peněz

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba jsi i ty zmanipulovaný, to nemůžeš vědět, to je na tom celkem vtipný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sa im podari Ukrajina, tak ostatok bude hracka.

Ehm, cože? Ostatní evropské státy jsou v NATO a Rusko nepůjde do války s NATO, stejně jako NATO nepůjde do války s Ruskem.

Reagovat
Mastný Chobot

Prečítaj si poslednú vetu a pozri, čo predchádzalo invázii Osetska a Abcházska.

Reagovat
smazaný uživatel

Gruzie je v NATO?

Reagovat
Mastný Chobot

Nebola, ale chcela byt. Takisto ako tam za par rokov nemusime byt my.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jinak ten point s (hromadným) vystoupením z NATO beru, jenom je to prostě strašně nepravděpodobné.

Reagovat
Maximm9

Rusko se placa s Ukrajinou, ktera nema absolutne nic ( zadne lode, ponorky, stihacky napocitas na jedne ruce, omezeny pocet raket, naboju) ve vojsku maji snad 10x vetsi prevahu a za 2 roky se to nikam neposunulo a ta valka je na mrtvem bode.

Ale budeme porad strasit lidi, jak RUsko zautoci na NATO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pistacik11

Reagovat
r.mrazik

Tak z historie a z nedávné doby fakt netušíš, co rusak udělá.

Zas si myslet, že něco není možné, je dost debilní. Pobaltsky země musí být dost nervózní.

A Slovensko díky své vládě docela taky...stačí jeden zvaný dopis, kdy přijdou vojáci na pozvání, lidi se bránit nebudou a NATO do toho vstupovat nebude, když to nebude násilím. (Hodně divoká konstrukce)

Jenže prostě nevíš. A navíc u ruských picu.

Reagovat
jk

Tak my sme teď tam (ve smyslu nějaké ostražitosti) kde bylo pobaltí v roce 2014 když Sověti anektovali Krym. V pobaltí dneska stavil bunkry a zákopy… Otázka kde my budem za 10 let no.

Reagovat
r.mrazik

Tak nějak

Reagovat
Maximm9

Vsak jasny, ostrazitost je urcite na miste a na tom nevidim nic spatneho. Ale vadi mi to vyvolavani strachu mezi lidma, ze po Ukrajine je NATO jako dalsi.

Ja chapu, ze to je i taktika Ukrajiny vyvolat v lidech EU strach, aby Ukrajina dostavala vetsi pomoct. Ale RUsko proste na valku s NATO absolutne podle me nema. Vsak oni musi nakupovat v Severni Korei, aby pokryli spotrebu raket a nestaci to ani na Ukrajinu.

S tim Slovenskem s tebou souhlasim, pridas k tomu jeste Madarsko a pak tohle muze byt problem. Ale vojensky proste Rusko nezautoci na NATO a oni to vedi taky. Nejsou zase tak debilni, jak se o nich vsude pise a moc dobre vedi, ze na to nemaji.

Reagovat
r.mrazik

to neni strach

jen upozorneni,ze pokud budeme na obranu srat,tak to nastat muze

sice je v USA v NATO,jenze tam prijde na podzim Trump a kdyz mu mrdne,tak jsi v prdeli...

Reagovat
Mastný Chobot

Wtf, vidis co pisem? To nema nic s utokom na NATO

Reagovat
Maximm9

Za par rokov bude chciet to iste spravit s Litvou, Estonskom. A tyto zeme nejsou clenem NATO ? Pokud jsi to tak nemyslel, tak jsi to tak ale napsal.

Reagovat
Maximm9

Moje chyba, vytrhl jsem to z kontextu. Ted uz tvemu textu rozumim

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
pistacik11

Ako by sa im to malo podarit? Ua ako bolo spomenute, okrem ludi nema poriadne nic a napriek tomu to stoji v zakopoch.

Tazko ocakavat zeby rusi nasadili tazke bombardery, to by boli drahe straty, bez toho ua nedobiju.

Hmm okrem kotlebu, uhrika nevidim nikoho kto by chcel z nato von a oni sa k moci o tom rozhodovat nikdy nedostanu.

Takze ano, vsetko je to len strasenie medii.

Skoda, ze rovnako ako k rusom sa nepristupuje aj k izraelu za genocidu a blokovanie pomoci v palestine. Obeti je tam na civilistoch nepormne viac ako na ukrajine (percentualne k poctu na obyvatelov)

Reagovat
Mastný Chobot

Presne tak, ako sa im to podarilo v Gruzinsku, na Donbase alebo na Kryme. To, ze dnes nemame tak radikalnych lidrov, ktori by uvazovali o vystupeni z NATO, neznamena, ze to tak nebude za 5 rokov. Pritom, kam smeruje svojou retorikou s postojmi Fico, aj skor.

Reagovat
jk

Pro ty koho by to zajímalo připojil k tomu výzkum od globesecu, který ukazuje že Slovensko je na tom s podporou NATO ve srovnávání s ostatními zeměmi fakt bídně.

https://www.globsec.org/what-we-do/press-releases/novy-prieskum-globsec-u-slovensko-zaznamenalo-vyrazny-prepad-v

Jinak já osobně si myslím, že zvolením Fica a tím jak pojede tu ruskou propagandu je dost možné, že ten ruský vliv bude kulminovat a spustí to reakci, která obrátí SK víc na západ.

Reagovat
Mastný Chobot

No, ved prave. Takze mysliet si, ze Rusko pre nas nie je hrozba, lebo sme dnes v NATO, je maximalne naivne.

Reagovat
Maximm9

S tim souhlasim, ze vojensky na to nemusi jit a jedina sance je najit v nekterych statech ty slabe kusy, kteri se nechaji zaprodat a udelaji to takhle. Slovensko a Madarsko, tam by to bylo realne.

Reagovat
Jan Horáček

Tak ať ty zprávy nečtou.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Busby babes

mozno kdyby tvuj otec a deda dosli obcas na terapii nevychovali by takove neempaticke hovado no... yet here we are...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
sensei25

Sme najrozmaznanejsia generacia v historii ludstva.Tam je problem.Vychovu mam velmi dobru a viem byt aj empaticky.Ale riesit taketo chujoviny so psychologom a este dsahrat na ublizeneho.Prepac,ale toto je moc.Prvy “problem”(a to v jeho pripade nebol ziadny zivotu dolezity problem,len rozmaznanec nedostal to co chcel) a hned sa bezi k dr.Vyborne.Len tak dalej

Reagovat
LFCreds

Reagovat
Busby babes

Hele i Arnold rika, jak boomeri breci uplne stejne jak gen Z.

https://pbs.twimg.com/media/F-MjDAPWwAAQpk8?format=png&name=900x900

Reagovat
mistr129

Reagovat
mistr129

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Igner Farnsworth

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Nikikrew

Staro otcovia nikdy taky tlak nezazili. Odrobili v tovarnach sichtu na pole, potom pivo a spat.

Reagovat
Keboto

Reagovat
Vinci

Asi proto je tak počmáranej. Kompenzuje si psychickou slabost

Reagovat
Ranoth

za toto palec hore ale inak je tento hrac uplny odpad

Reagovat
martin.b

@_pauljoyce

Liverpool latest: Xabi Alonso now unlikely to feature on final shortlist to replace Jurgen Klopp.

Tak adepta č.1 si škrtáme

Reagovat
O.Giroud

Blbý timing no. Ale zas budúci rok by ho možno zlákal Real, tak nič no. Z tých ostatných už asi jedno kto to bude

Reagovat
LFCreds

Ideál Amorin

Reagovat
martin.b

Timing je v těchto situacích klíčovej no, nebejt tam Edeards, začínám být hodně skeptickej, takhle pořád věřím, že vyberou správně, ač u Amorima se bojím přehnané pragmatičnosti, De Zerbiho se bojím tak nějal kompletně a fakt doufám, že ten to nebude.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak to jsme v prdeli , snad ten Amorim

Reagovat
SunFells

José time

Reagovat
SunFells

Ornstein dokonce píše, že by měl zůstat v Leverkusenu, to o Zubimendiho nezabojuje.

Reagovat
VTID94

Ten Amorim do Liverpoolu by bola bomba

Reagovat
owny✨

Richarlison > Jesus

Reagovat
Hachim Mastour

Psychopat

Reagovat
JarousFCB

... a jak to vlastně probíhá u takového psychologa? Byl mi doporučen u lékaře, ale já to v hlavě hned zamítnul, že se s tím nějak porvu a chce to jen čas. Moc si neumím představit, že bych svěřoval někomu úplně cizímu a jak mi pak vlastně může pomoct.

Reagovat
Wazza228

Záleží na problému, který máš. Psycholog většinou diagnostikuje ten problém a pak tě třeba může poslat k psychiatrovi na meditaci nebo k psychoterapeutovi na sezení (někdy je psycholog zároveň i psychoterapeut), kde se na problému pracuje, většinou dialogem. Každopádně je spousta směrů, které psychoterapeuti praktikují, tudíž, když ti nesedí jeden, neznamená to, že by ti nepomohl nějaký jiný. Někomu třeba pomůže i jen jedno sezení, kde si ujasní, co a jak. Někdo chodí třeba na 5, nebo 10,dle problému.

Reagovat
pistacik11

Si nevidel ani jeden diel 2aPol chlapa?

By ma zaujimalo preco si to zavrhol?

Nemam s tym skusenost, ale myslim, ze zverit sa odbornikovi je lepsi napad ako s tym bojovat sam.

Tak isto ak mas nejaky zdravotny problem, ides za odbornikom a neliecis sa doma sam.

Reagovat
ratusek

tak už vytáhněte bloček s receptama.

Já vám žádné léky nepředepíšu.

Nevadí, synovec chodí na střední školu, obstarám si léky jinak

Nějak tak to bylo

Reagovat
Hachim Mastour

Choď rovno k psychiatričke nech ti predpíše antidepresíva

Reagovat
fenixLFC

ono sa na to mozes pozerat presne opacne- je to cuzdi clovek ktory vie co robi takze sa mu mozes zverit a povedat aj veci ktore by si kamaratom alebo znamym nepovedal alebo by si sa krotil (stydel) pretoze aj ked by si im veril akokolvek tak sa to moze obratit proti tebe. psycholog navyse pracuje stylom, ze nechava hovorit teba a aby si na riesenie atd prisiel sam. pomaha ti, podporuje ale rozdiel oproti znamym je ten, ze ti nehovori co by spravil on a najma neprojektuje do odpovedi svoje skusenosti alebo zazitky (v zmysle ked povies nieco znamemu tak ti odpovie nieco v zmysle ze toto poznam, toto som urobil atd). plus navyse vie ten rozhovor viest tak aby si sa dostal k podstate problemu. realne to je bezpecne miesto kde vies ze sa nic nedostane k inym

predpokaldam ze tie sedenia prebiehaju kazde inak v zavislosti na tom v akom si stave, co chces riesit atd. ked hovorime o klasickej terapii a nie ze potrebujes lieky (co by si siel ku psychiatrovi alebo specialistovi na danu oblast) tak vacsinou mluvite/mluvis, mas rozne testy alebo "hry" kde sa ukazuje ako rozmyslas alebo hovoril o tom co ti nieco evokuje atd pripadne pri niektorych problemoch (dobrovolne) ulohy aby si na sebe pracoval aj medzi sedeniami.

to ze nechces cudziemu vsetko hovorit alebo vysvetlovat vzdy od zaciatku je pochopitelne, na druhu stranu beztak z vlastnej skusenosti vies, ze niekedy pomoze uz len klasicke vyrozpravanie sa aby si zo seba dostal to co dusis, uvedomil si pripadne kde je problem a co s nim robit. tak ako tak za ten uvodny pokus nic nedas a ked ti to nebude sediet tak sa na to vykasles alebo skusis ineho

Reagovat
Nadržený šimpanz

Chtěl bych vidět dnešní mladý teploušky na vojně, 99 procent z nich by se oběsilo

Reagovat
Wazza228

Nebo by z nich vyrostli blbci, jako jsi ty... Kdo ví.

Reagovat
tweek

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Giwdul

Reagovat
Hachim Mastour

Mladí teplouši = žiadna vojna

Reagovat
Kucka

Reagovat
jk

Já bych zas ocenil kdyby se dnešní staří nenechali na internetu oblbnout v každé proruské facebookové skupině.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Maximm9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Golasso

Reagovat
Busby babes

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Front hell

Reagovat
Neon

Reagovat
avicii

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Giwdul

Reagovat
Busby babes

me by zajimalo, co krome te sikany, dala vojna tobe? btw prave ta sikana vedla ke spouste sebevrazdam i na te vojne. zahodit 2 roky zivota a vysledkem je to, ze neumis vubec nic navic, mozna tak dobre slozit tricko do skrinky, to neni uplne dobrej deal.

Reagovat
r.mrazik

dva roky v prdeli a kluci si vystrelili parkrat,takze znalosti nic moc

par mesicni intezivni kurz by to v klidu nahradil

Reagovat
Busby babes

vystrelili si parkrat... slepyma. valna vetsina nemela nikdy v ruce nabitou zbran

Reagovat
r.mrazik

ja to znam jen z vypraveni

ja jsem jen odveden,ale protoze jsem sel na VS,tak me to minulo

bratranec co nastoupil, tak si pry parkrat vystrelil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase musíš uznat, že tě to vystavování nekomfortním situacím musí svým způsobem zocelit. Já bych to určitě nezvládl, když poslouchám, jaký to mělo průběh a co museli zvládnout. Nějaká šikana tam určitě nebývala běžná praxe, jak je teď prezentováno.

Reagovat
martin.b

Primárně se tam tou buzerací naučili kázni a pořádku, vlastní názor nebo možnost volby byly sprostý slova, přesně to co bolševik potřeboval.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, každý má asi svou vlastní zkušenost. Navíc bavíme se i o vojnách po roce 89.

Reagovat
martin.b

Jasný, každý to bere jinak, budou spousty lidí, kterým to vyhovovalo a udělala z nich lepší lidi, a budou úplný opaky, kterým to posralo život. Po 89 se to jako mávnutím proutku určitě hned nezměnilo, ty lidi v armádě zůstali furt stejní, jen si toho mohli míň dovolit no, spíš to ale bylo drahý udržovat a tak se to postupně měnilo v zažitou formalitu, než se to zrušilo úplně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

jako asi bych tomu uplne nerikal, naucili se kazni a poradku. to bys pak mohl rict i o lagru a presto to asi nikdy neplati, ze jo.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
romeo351

Asi máme zcela odlišné zdroje

Reagovat
smazaný uživatel

Jseš si jistý, jo? Nebavil jsem se o tom čistě náhodou s tvým tátou a dědou?

Reagovat
romeo351

Děda nebyl. Jen chlastat a krást ses tam mohl naučit… nejzbytečnější roky života

Reagovat
Busby babes

sikana byla defaultni. ne ze nebyvala beznou praxi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak potom asi záleží, co kdo bere jako šikanu.

Reagovat
tweek

Reagovat
fenixLFC

DYSCPLYNA!

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
icemike

Ja radši koukám na holky.

Reagovat
Colossus_AFC

Doufám, že Alli a Richarlison už předali své kontakty ownymu a jk. Deprese určitě není sranda.

Reagovat
jk

Ty si sežeň kontakt na Čermáka se Staňkem, můžete spolu dělat humor.

Reagovat
Colossus_AFC

Neznám ale díky za tip. Mít dobrou náladu nebo aspoň dobře naladěné okolí je základ.

Reagovat
jk

Když na tom budeš pracovat, snad se ti to podaří. ❤️

Reagovat
Front hell

Nemám ho rád díky tomu jak se prezentuje na hřišti. Vadil mi už v Evertonu,ale za tohle má palec

Reagovat
Detective

Množství lidí, který nechápou že psychický problémy nesouvisí primárně s objektivním stavem světa, ale tím jak ho člověk chápe a prožívá , je zdá se nekonečný. A rozlišování mezi psychiatrem, psychologem a psychoterapeutem už vůbec skoro neexistuje.

A i pro ty který to berou vážně - cokoliv pod 10 sezení může bejt braný jako třeba krizová intervence, ale ne jako psychoterapie. K tý je třeba čas na vytvoření vztahu klient terapeut. Plus je pro mnoho lidí překvapení, že terapeut neradí a neříká co dělat či nedělat apod. To je asi největší problém, že lidi tvrdí, že to není pro ně a přitom vlastně nevědí vůbec o co jde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele