Jak se ve Španělku rozdělí pohárové pozice?

28.04.2002, 18:28
Aktuality
Kdo co bude hrát ve příští sezónu? Tak se nejspíš ptá hodně lidí ve Španělsku. Ve hře o poháry jsou Valencia, Real, la Coruňa, Barcelona, Celta Vigo, Betis Sevilla a Alaves. Valencia a Real mají už Ligu Mistrů jistou. Další pozice však zůstávají otevřené, Barcelona má po dnešní výhře nad Villarealem 60 bodů, la Coruňa má ještě o jeden bod víc a k tomu zápas dobru, a navíc hraje doma se slabou Malagou, má tedy největší šanci hned po Realu a Valencii na příští ročník Ligy Mistrů. 57 bodů má Celta Vigo, má k tomu také dněšní utkání k dobru, hraje ovšem venku se Zaragozou a ta nedá Vigu nic zadarmo, pokud ale Vigo získá ze Zaragozy plný bodový zisk, dotáhne se na Barcelonu, ta má ale lepší skóre. A právě čtyři první pozice zajišťují Ligu Mistrů, pokud tedy chce Celta tuto soutěž hrát, musí vyhrát zbývající dva zápasy a doufat v neúspěch Barcelony. Právě pátá pozice, na které zatím Vigo je, spolu s pozicí šestou, zajišťují pohár UEFA. Na šestém místě se nachází loni ještě druholigový Betis Sevilla, ten má bodů 56 a ktomu utkání k dobru na Mallorce s tamním Realem. Relativní šanci pouze už na pohár UEFA má Alaves, má 51 bodů, ktomu dnešní zápas v Seville, s týmem FC.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele