Írán odložil nominační tiskovku na pondělí, prý kvůli Azmúnovi

13.11.2022, 20:55
Aktuality
Carlos Queiroz (© twitter.com/hatam_daddy1980)
Šestadvacítku jmen pro MS v Kataru měl v neděli oznámit íránský trenér Carlos Queiroz, ten se však na plánovanou tiskovou konferenci nedostavil. Ta tedy byla odložena na pondělí. Dle některých íránských médií souvisí odsunutí s žádostí, která prý měla být portugalskému kouči adresována, a to ohledně vynechání Sardára Azmúna, útočníka Bayeru, z konečné nominace.

Írán čelí zhruba od půlky září protestům kvůli smrti dvaadvacetileté dívky, Mahsá Amíníová zemřela během zadržování ve vazbě. Azmún už přitom dříve vyjádřil podporu všem ženám v zemi a nepřímo též všem odpůrcum současného vládního režimu, přestože si uvědomoval, že mu hrozí konec v reprezentaci. Je však otázkou, zda odložení nominační konference opravdu souvisí s jeho nedávnými politickými postoji. Očekává se, že šampionát rozhodně nezmešká.

Azmún každopádně není zdaleka jediným hráčem, který veřejně vystupoval proti íránským politickým představitelům. Ali Daeí byl letos v září obklopen policií, jakmile se vracel spolu s rodinou ze zahraničí, a to přímo na letišti, podobně kriticky smýšlel taktéž jiný bývalý hráč íránského nároďáku Alí Karímí a zatčený a vyslýchaný byl například rovněž Hosejn Mahíní.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (13)

Přidat komentář
puclik8

frajer

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci bojujte, teď máte jedinečnou možnost poslat ten režim do piče

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
QooBo

Reagovat
veikko

"Ali Daeí byl letos v září obklopen policí"

To je jak já když rozbalím krabici z Ikey.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
dantetomas

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Modroočko

Reagovat
Witcher

Nemíchat politiku se sportem

Reagovat
Csaplárova past

Jsou věci jako třeba státem řízený doping. Taková země si tu politiku do sportu míchá sama ...

Reagovat
Csaplárova past

Se divím, že tam vůbec jsou na tom MS. Podporují Rusy a dodávají jim drony. Lidská práva mají s Ruskem taky na velmi podobné úrovni ...

Reagovat
smazaný uživatel

FIFA se rozhodla uspořádat MS v Kataru. Tím je asi jejich postoj k porušování lidských práv daný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele