Inter se po jedenácti letech vrátil na vrchol aneb ohlédnutí Serie A 2020/2021

05.06.2021, 11:52
Názory a komentáře
"Covidová" sezona 2020/2021 ještě není v Itálii minulostí. Squadru Azzurru čeká jako další týmy evropský šampionát, ale už teď je možné se poohlédnout za uplynulým ročníkem Serie A. Po dlouhých devíti letech skončila vláda italského hegemona Juventusu a na trůn usedl největší rival - Inter Milán. Město módy se po dlouhém martyriu vyšvihlo, protože titul vicemistra nakonec slaví AC Milán, včetně vysněného návratu do Ligy mistrů. Výbornou sezonu zopakovala Atalanta, naopak propadl Juventus, který až na poslední možnou chvíli zachránil alespoň Ligu mistrů. S nejvyšší soutěží se rozloučili Crotone, Parma a Benevento...

V sezoně poznamenané pandemií koronaviru sice zoufale chyběli diváci, pověstné koření italského fotbalu, ale i přesto nám letošní ročník nabídl množství dramat a emocí. Pohodlně se usaďte, otevřete si třeba Rulandské šedé z Vinařství Jan Polehňa a na chvíli s námi zavzpomínejte na uplynulé měsíce.

Scudetto - po vítězném derby si Inter hrál vlastní soutěž

Když jsme tohle sezónní ohlédnutí psali naposledy, zvolili jsme nadpis "Scudetto se zatím nestěhuje". Už tehdy ale bylo jasné, že Inter šlapal Juventusu na paty dost nebezpečně a že jestli "Stará dáma" nepřidá, ujede jí tentokrát vlak. Nepřidala. Naopak, Juve se vydalo experimentální cestou radikálního omlazení na trenérské lavičce, když do ostrého souboje s největšími rybami v rybníce vyslalo bojovat naprosto nezkušeného Andreu Pirla. Největší radost z tohoto "experimentu" měli v Miláně, především pak v části vyznávající černou a modrou.

Je to tak, vítězem nedávno skončeného ročníku Serie A se stal Inter (1.). Tým, který v minulé sezoně obsadil druhé místo o bod za mistrovským Juventusem, se tentokrát nadechl k parádnímu sólu v cílové rovince. A to doslova v cílové, protože po podzimní části ovládal ligu jeho konkurent, AC. Prakticky od prosince ale Inter začal nabírat na síle (tady mu hodně pomohlo brzké vypadnutí z evropských pohárů) a ke konci roku 2020 ztrácel na první příčku už jen bod! V lednu začalo AC výrazně ztrácet a po 22. kole se Nerazzurri dostali konečně do čela, přičemž o týden později si v městském derby navýšili vedení. Právě tady se boj o titul definitivně zlomil a díky skvělé sérii už se k Interu nikdo nepřiblížil. Nerazzurri si tenhle sprint užili bez dramatických vložek a vysněný titul definitivně získali s předstihem čtyř kol!

A aniž bych chtěl upozadit většinu kádru, tak hlavní podíl na tomhle úspěchu má zejména duo Antonio Conte - Romelu Lukaku. Svérázný trenér dosáhl úctyhodného počtu více než 90 bodů se dvěma různými týmy, což se ještě nikomu jinému v historii calcia nepovedlo! Ze svých hráčů dokázal vyždímat maximum a svou zarputilostí je zdravě nakazil. Ve zlomových momentech se jeho tým nesesypal, ba naopak.

O tom, kdo si zaslouží titul, nemůže být sporu. Druhým pilířem prvního Scudetta Interu od roku 2010 se stal Romelu Lukaku. Tahoun celého mužstva, často autor rozhodujících branek. Hráč, na kterého bylo prostě spolehnutí. Nebyl sice nejlepším kanonýrem (na Ronalda mu scházelo pět branek), ale dovolím si zcela neobjektivně prohlásit, že oproti Ronaldovi, na jehož góly často dřelo celé mužstvo, dřel Lukaku naopak pro svoje mužstvo. Opět tak dokázal, jak platný může být a že těch oficiálních 65 milionů eur, které za něj Suning dal, nebylo zbytečných.

O Ligu mistrů se strhl urputný boj do posledních sekund

Zatímco boj o titul nebyl díky suverenitě Interu ani trochu napínavý, boj o umístění v první čtyřce nabídl infarktovou podívanou. O pozice zaručující nejprestižnější klubovou soutěž se bojovalo až do úplného konce sezony - až do posledních sekund. AC Milán, Atalanta, Juventus, Neapol, Lazio i AS Řím. Tyto týmy se chtěly kvalifikovat, ale místo bylo jen pro tři z nich. Kdo si v příští sezoně poslechne melodickou hymnu Ligy mistrů?

První, kdo ze závodu odpadl byl AS Řím (7.), který pod portugalským trenérem Paulem Fonsecou ztrácel body jako na běžícím páse. Propast se postupně zvyšovala a "Vlci" nakonec přišli i o Evropskou ligu, přičemž o tu konferenční museli bojovat na dálku do posledního kola se Sassuolem. Konečné sedmé místo je pro tým z hlavního města velkým zklamáním a jen chabou útěchou je účast v semifinále Evropské ligy. Mimochodem AS Řím zůstal v evropských pohárech ze všech italských týmů nejdéle. Smutná bilance calcia. Už v průběhu sezony bylo oznámeno, že portugalský kouč Fonseca u Giallorossi skončí a bude nahrazen krajanem Josém Mourinhem. Itálie se má v příští sezoně určitě na co těšit.

Bez milionářské soutěže bude i druhý z římských klubů SS Lazio (6.), letošní osmifinalista. Lazio nezvládlo cílovou rovinku, přestože po výhře nad AC Milán 3:0 zůstávalo v těsném kontaktu. Porážka ve Florencii čtyři kola před koncem ale byla osudová a Biancocelesti se z ní nevzpamatovali. Další ránu utrpěl římský klub po skončení sezony, kdy se jeho kouč Simone Inzaghi rozhodl nepokračovat a podepsat smlouvu s Interem. Kým ho šéf Claudio Lotito nahradí? Nejčastěji se mluví o Sarrim, ale na stole jsou i jiné varianty.

Teprve v posledním kole zbývalo vyřešit otázku, kdo bude hrát Ligu mistrů a asi nejlepší výchozí pozici měla SSC Neapol (5.). V závěrečném zápase jí stačilo porazit na vlastním stadionu Diega Armanda Maradony Hellas a měla by definitivní jistotu. Jenomže tento poslední krok se nepodařil. Neapol hrála s Hellasem 1:1 a doslova odmítla účast v nejlepší klubové soutěži. Bylo to hořké zklamání. Trenér Gennaro Gattuso odvedl pod Vesuvem dobrou práci, ale nepostup do Ligy mistrů je kaňkou, zvláště za těchto okolností. Sám Gattuso pak po sezoně podepsal smlouvu s Fiorentinou a kormidla Partenopei se ujal zkušený Luciano Spalletti.

Pád Juventusu (4.) byl vylíčen výše. Jeho dlouholetá vláda skončila a to samo o sobě nebylo zas tak překvapivé. Co však fanoušci "Staré dámy" nečekali byl hrozící pád mimo příčky zaručující Ligu mistrů. Před sezonou si nikdo nedokázal ani představit, že by po devíti titulech v řadě zůstal Juventus mimo první čtyřku, jenomže právě to reálně hrozilo. Sezona byla ze strany Juve příšerná a pomyslný vrchol nepředstavovalo vyřazení z Ligy mistrů od Porta, ale domácí porážka 0:3 s AC Milán. Juventus se střetl s Milánem v přímém souboji a zcela propadl. V závěru sezony tak hazardoval s účastí v Lize mistrů, neměl jí ve vlastních rukou a nebýt zaváhání Neapole, chyběl by v ní. Na kdyby se ale nehraje, Juve rozstřílelo v posledním kole Boloňu a nakonec obsadilo čtvrté místo. Andrea Pirlo na lavičce skončil, avšak s prázdnou neodchází, získal Superpohár i trofej pro vítěze Coppa Italia. Vrátí se Juventus v příštím roce zpátky na první místo? Návrat na vrchol bude jedním z hlavních cílů staronového kouče Massimilliana Allegriho.

Bronzová skončila Atalanta Bergamo (3.). Ligu mistrů si zajistila s předstihem a v posledním kole mohla stvrdit historické druhé místo a tím pádem titul vicemistra. Porážka 0:2 s Milánem ale odsunula Atalantu na třetí příčku, což nemusí zase tolik mrzet. Pro Bergamaschi to byla další sezona snů, podpořená osmifinálovou účastí v Lize mistrů. Je ale velká škoda, že se nepodařilo získat trofej, protože k ní byli Gasperiniho svěřenci blízko (finále Coppa Italia s Juventusem). Jedno prvenství Atalantě neuniklo - devadesát vstřelených branek z ní udělalo nejofenzivnější tým Itálie, na který byla radost se dívat.

Z titulu vicemistra se raduje možná překvapivě AC Milán (2.). Trápící se velkoklub navázal na vynikající závěr loňské sezony a pod Stefanem Piolim v první polovině dominoval. Rossoneri přezimovali na čele Serie A a teprve v lednu v souboji s Juventusem ztratili sedmadvacetizápasovou sérii neporazitelnosti. Milánští fanoušci se začali opájet vidinou návratu do Ligy mistrů, ale v druhé polovině sezony přišlo těžké vystřízlivění. Po porážkách se Spezií a s Interem přepustili první místo a po dubnové prohře s Laziem spadli na pátou příčku mimo milionářskou soutěž! Příznivci AC se jakoby ocitli na prapodivné houpačce a střídali euforické nálady s depresí. Po výhře 3:0 na hřišti Juventusu měli situaci zase ve svých rukou, ale po předposledním kole a remíze s Cagliari opět hrozil sešup na páté místo. Aby se tak nestalo, potřeboval Milán ve 38. kole vyhrát v Bergamu, kde naposledy prohrál s velkou ostudou 0:5. Dvě proměněné penalty Francka Kessiého nasměrovaly AC Milán poprvé od roku 2014 zpátky do Ligy mistrů!

Od osmého místa po sedmnácté

Skvělou sezonu mají za sebou v Sassuolu (8.). Tým Roberta De Zerbiho do poslední chvíle bojoval o evropské poháry, na které nakonec těsně nedosáhl. V Serii A získal rekordních 62 bodů, čili stejný počet jako sedmý AS Řím. Práce trenéra De Zerbiho samozřejmě neunikla pozornosti jiných klubů a jednačtyřicetiletý sympaťák spojil svojí další budoucnost s ukrajinským Šachtarem Doněck. Zájem bude také o hráče jako jsou Domenico Berardi, Giacomo Raspadori nebo další reprezentant Manuel Locatelli.

Na deváté místo dopluli "Námořníci" z Janova (9.), vedeni zkušeným kormidelníkem Claudiem Ranierim. Sampdoria stabilizovala výsledky a nakonec se úplně vyhnula záchranářským starostem. V ofenzivě bylo spolehnutí na Fabia Quagliarellu a třináct gólů je pořád skvělým počinem, ale v brankách ho dokázali zastoupit i jiní, včetně českého záložníka Jakuba Jankta, který jich nastřílel šest.

Ještě o jednu branku více zaznamenal jiný český reprezentant Antonín Barák. Hellas (10.) měl výbornou první polovinu sezóny, ale před koncem soutěže už mu docházel dech. Od března vyhráli Jurićovi svěřenci jen dva duely a to znamenalo pád na desáté místo.

Druhou polovinu tabulky načíná Janov CFC (11.) a zakončuje sedmnáctý Turín FC (17.). Mezi oběma týmy nakonec panuje rozdíl pouhých pěti bodů, čili hodně vyrovnané prostředí. Vtěsnat se tam dokázali Boloňa (12.), Udinese (13.), Fiorentina (14.), Spezia (15.) a Cagliari (16.).

Hodně smutní musí být fanoušci toskánské pýchy, Fiorentiny (14.). Klub z města renesance teď zažívá spíš temný středověk a dávno pryč jsou doby, kdy Viola hrávala poháry. Movitý americko-italský byznysmen Rocco Commisso sice velkohubými vyjádřeními nešetří a když na to přijde, neváhá se opírat do všech, od kolegů přes hráče, zástupce médií až po uklízečky, ale faktem je, že "Fialky" pod jeho vedením opět zklamaly. Potkala je v Itálii ne až tak neobvyklá trenérská rošáda, kdy vyhozeného Iachiniho nahradil uznávaný Prandelli, jenž s tímhle kádrem nedokázal tristní bilanci vylepšit, a byl následně vystřídán opět Iachinim.

Z jednoho z nejtradičnějších klubů v lize se pozvolna stal jeden z nejtragičtějších. Hodnota kádru je odhadována na víc než 190 milionů eur a přesto se bavíme o týmu, který se zachránil až 3 kola před koncem! Nepomohla mu ani životní sezona Dušana Vlahoviće, který v jednadvaceti letech nasázel v první lize stejný počet branek. Za sebou tenhle srbský poklad nechal taková jména jako Ciro Immobile, Andrea Belotti, Duván Zapata nebo Lautaro Martínez. Třetí sezona v Toskánsku a jeho forma roste stejně exponenciálně jako cenovka.

Když už jsem zmínil Andreu Belottiho, nemůžu nevzpomenout jeho Turín FC. Tedy aspoň v době psaní těchto řádků "jeho Turín". Kapitán a jeden ze symbolů klubismu posledních let odkroutil v Turíně svou šestou sezonu a dost možná bude jeho poslední. Jeho třináct branek (druhý nejmenší příspěvek za posledních pět let) tentokrát s odřenýma ušima stačilo na záchranu, což je z pohledu Granata hodně tristní bilance.

Turín se vlastně definitivně zachránil až v odloženém 25. kole coby předposledním soutěžním utkání, kdy remizoval s Laziem. Tristní byla především jeho tragická obrana, která s 69 obdrženými góly zaujímá místo páté nejhorší defenzivy celé ligy. Turín vlastně vděčí za záchranu trenérovi Nicolovi, který vystřídal Marca Giampaola a za dvacet zápasů nasbíral s týmem 24 bodů. A pokud se vám to zdá málo, pak vězte, že Giampaolo za 18 utkání uhrál pouhých 13 bodů!

Arrivederci Crotone, Parma a Benevento

Již tradičně musí opustit nejvyšší soutěž tři celky a tentokrát si vytáhly "černého Petra" týmy Crotone, Parmy a Beneventa. Vůbec nejhůře dopadla Parma (20.) a dost překvapivě, protože před sezonou měli ve městě šunky úplně jiné ambice. Vedení přivedlo několik zajímavých jmen za účelem minimálně se umístit ve středu tabulky, avšak hovořilo se i o evropských pohárech. Od začátku vedl tým Fabio Liverani a protože se výsledky nedostavovaly, vrátil se v průběhu sezony Roberto D'Aversa. Ani on nedokázal Parmu probudit a ta i díky vinou četných zraněních zaznamenala pouhé tři výhry! Vrátit Ducali zpět mezi elitu se pokusí nový kouč Enzo Maresca.

Dlouho se na poslední příčce pohybovalo Crotone (19.), ale díky alespoň trochu povedenému závěru poskočilo na předposlední místo. Sestup Pitagorici byl poměrně dlouho dopředu znám a koneckonců už před sezonou se o nich mluvilo jako o horkém kandidátovi, který to asi nezvládne.

Na třetího sestupujícího si v Itálii museli počkat do závěrečných kol a rozhodnout se mělo mezi trojicí Benevento (18.), Turín FC a Cagliari. Posledně jmenovaný se nakonec vzchopil, přeci jenom u něho převážila kvalita kádru, podobně jako u Granata. Smutní v Beneventu, přestože v sezoně mělo dobré okamžiky a dlouho to vypadalo, že se Inzaghimu podaří soutěž zachránit. Hodně optimismu dodala historická výhra na hřišti Juventusu 1:0, ale bohužel pro "Čarodějky" byla teprve druhá od nového roku. Beneventu se nedala upřít bojovnost, ovšem v domácích zápasech zoufale chyběly výhry. V celé sezoně jich na stadionu Cira Vigorita získaly jen dvě. Benevento se rozloučilo s nejvyšší soutěží, stejně jako s trenérem Filippem Inzaghim.

Souhrn Serie A 2020/2021

Nejlepší jedenáctka podle Ondřeje Pražáka (4-3-3):

Gigi Donnarumma (AC Milán) - Robin Gosens (Atalanta), Milan Škriniar (Inter), Cristian Romero (Atalanta), Theo Hernández (AC Milán) - Federico Chiesa (Juventus), Franck Kessié (AC Milán), Nicolò Barella (Inter) - Luis Muriel (Atalanta), Romelu Lukaku (Inter), Cristiano Ronaldo (Juventus)
Trenér: Vincenzo Italiano (Spezia)

Hodně jsem přemýšlel, jestli vsadit na Conteho, jednak protože Scudetto a jednak protože z hráčů ždíme maximum jako málokdo jiný. Aniž bych chtěl jeho trenérský či snad motivátorský přístup nějak dehonestovat, nejvíc mě prostě zaujal Vincenzo Italiano. Na rozdíl od Conteho nemá potřebu neustále se hádat a stěžovat si na vedení i v dobách úspěchu. To, co tenhle třiačtyřicetiletý rodák z Karlsruhe dokázal, se opravdu rovnalo malému zázraku. Jednoznačný podíl na záchraně skromné Spezie, kterou snad každý pasoval do role jasného adepta na sestup, má právě Italiano.

Po několika angažmá v nižších italských ligách se roku 2019 ujal Spezie a vyvedl ji z druhé ligy mezi elitu. A to zcela jasně, dominantně a ještě ke všemu sázel na ofenzivní, kurážný projev. Hraje přímočaře, aktivně a zároveň nenechává obranu po zemanovsku plavat. Bez jakýchkoli mohutných investic dokázal sestavit fungující tým, který předváděl atraktivní fotbal prakticky proti komukoli. Spezia nasázela 52 branek, což je devátý nejlepší výsledek v lize. Na nováčka slušné.

Zachránila se jedno kolo před koncem. A to přesto, že za výplaty hráčů dala v tomto roce jen 4 235 000 eur (i takový Javier Pastore z Říma bere víc), což je mimochodem nejnižší rozpočet v celé lize. Jsem hodně zvědavý, co se Spezií provede její nový majitel, zjevně nadšený fotbalový fanoušek, Američan Robert Platek.

Nejlepší jedenáctka podle Ondřeje Linharta (4-3-1-2):

Gigi Donnarumma (AC Milán) - Davide Calabria (AC Milán), Milan Škriniar, Stefan De Vrij (oba Inter), Theo Hernández - Franck Kessié (oba AC Milán), Manuel Locatelli (Sassuolo), Ruslan Malinovskyi (Atalanta) - Nicoló Barella - Romelu Lukaku (oba Inter), Luis Muriel (Atalanta)
Trenér: Antonio Conte (Inter)

Kandidátů bylo více: Stefano Pioli, Gian Pier Gasperini nebo Roberto De Zerbi. Antonio Conte má své mouchy, chybí mu trenérský úspěch v evropských pohárech, ale co se týče ligy, tu zvládá s bravurou. Sérii devíti titulů Juventusu v řadě nastartoval on, aby jí sám v roce 2021 ukončil. Inter neměl konkurenci, získal 91 bodů a pro Scudetto si dokráčel suverénně. Conteho emoční úlevy baví diváky, méně však klubová vedení a tak po sezoně skončila i jeho štace a Inter povede v nové sezoně Simone Inzaghi. Ani to však nezabránilo Conteho zvolení nejlepším trenérem uplynulého ročníku Serie A.

Největších pět zklamání podle redaktorů:

Crotone a nejhorší obrana v TOP 5 ligách
"Sebevražedný" konec ligy v podání Neapole
Nedůstojný útok "posílené" Parmy
Trenérská štace Cesara Prandelliho
Působení Maria Mandžukiče v AC Milán

Sestava zklamání (4-3-3):

Alex Cordaz (Crotone) - Andrea Conti (AC Milán/Parma), Lisandro Magallán (Crotone), Lyanco (Turín FC), Wesley Hoedt (Lazio) - Aaron Ramsey (Juventus), Milan Badelj (CFC Janov), Perparim Hetemaj (Benevento) - Pedro (AS Řím), Andreas Cornelius (Parma), José Callejón (Fiorentina)

Mládí vpřed - nejlepší mladí hráči a překvapení do 21 let:

Dušan Vlahović, 21 let (Fiorentina)
Giacomo Raspadori, 21 let (Sassuolo)
Giulio Maggiore, 22 let (Spezia)
Riccardo Calafiori, 19 let (AS Řím)
Radu Drăgușin, 19 let (Juevntus)
Nicolò Rovella, 19 let (Janov/Juventus)
Wilfried Singo, 20 let (FC Turín)

TOP okamžiky a aféry (zajímavosti, co se staly):

Z pekla do ráje aneb trnitá cesta Ebrimy Darboeho

Tahle ligová sezona se z pohledu AS Řím vůbec nepovedla. Několik optimistických náznaků ale příznivci Giallorossi přeci jen našli. Jedním z těch nejneočekávanějších byl bezesporu mladičký záložník Ebrima Darboe. Především pak jeho neuvěřitelný životní příběh. Ve čtrnácti letech s těžkým srdcem odešel od rodiny ve městě Bakoteh v Gambii, aby unikl hladomoru. V lodi plné uprchlíků se dostal do detenčního tábora v Libyi, kde byl dle vlastních slov opakovaně týrán a zneužíván. V té době vážil jen 50 kilo (a to má metr osmdesát).

Nakonec se mu povedlo dostat na loď mířící k sicilským břehům. V Itálii mu sociální pracovnice dokázala sehnat náhradní rodinu v Rieti, kde hrál v juniorce místního amatérského týmu. Tam si ho všimla mladá skautka, jistá Miriam Peruzzi, jejíž otec má coby trenér styky se skauty několika prvoligových klubů. Šanci zavětřil AS Řím, který se snažil dohodnout s rodinou Peruzzi, jež tou dobou sedmnáctiletého klučinu prakticky přijala za vlastního, aby jej získal na zkoušky pro juniorku. Darboe tehdy ale neměl oficiálně přidělený status uprchlíka a nakonec musela ve spolupráci se sociálkou zasáhnout UEFA, aby celý proces urychlila.

Darboe sice na zkouškách v AS stále neuměl italsky ani slovo, ale jeho hvězda přesto prudce stoupala. Ostatní hráče převyšoval vyzrálostí, taktickou vyspělostí a skvělým fyzickým fondem. Zároveň jej nejbližší okolí a následně i zaměstnanci v Trigorii (tréninkové centrum AS) popisují jako neuvěřitelně pokorného, slušného a ochotného mladíka.

Mladíka, na kterého dne 2. května trenér Paulo Fonseca po pár týdnech tréninku s prvním týmem ukázal a poslal ho aspoň na osm minut do utkání se Sampdorií. AS prohrálo, ale Darboe se rozhodně neztratil. Od té doby (také v souvislosti se změnou systému na 4-2-3-1) se Darboe až do konce sezony ukázal v každém dalším duelu. Nechyběl ani v odvetném utkání semifinále Evropské ligy proti slavnému Manchesteru United, v němž opět předvedl několik solidních momentů.

Darboe díky prvnímu profesionálnímu kontraktu s juniorkou bere jen 50 tisíc eur ročně. (Takový Amadou Diawara, kterého Darboe svými výkony vystrnadil ze sestavy, je na téměř 5 milionech eur.) Většinu posílá domů mamince a sestrám, protože táta mu zemřel ve dvanácti letech a o rodinu by se tak neměl kdo postarat. Tak to dělá Ebrima, kterého brzy čeká oficiální adopce rodinou Peruzzi, jenž ho v podstatě vychovala. Noční můra jednoho mladíka se pomalu stává úžasnou pohádkou. A to je pořád ještě na samém začátku.

Vendetta chutná nejlépe zastudena

V tréninkovém centru Giallorossi ještě chvíli zůstaneme. A tentokrát to není příliš pěkný příběh. Byl pondělní podvečer, 17. května, lehce po půl osmé. Na dvou hřištích trénovali hráči mladších žákovských výběrů AS, když jejich trénink narušila dost nepříjemná situace. Muž oblečený v dresu Sassuola překonal bránu vedoucí na parkoviště před komplexem a ozbrojen železným pákovým klíčem, jež se běžně používá na výměnu kol u auta, začal demolovat několik aut na parkovišti.

Rozbil a poničil jich asi pět, včetně auta generálního ředitele AS Tiaga Pinta nebo klubové legendy Bruna Contiho. Pak vběhl do komplexu a v módu Johna Wicka zničil bronzovou vlčici, která je symbolem AS Řím nebo palmu, kterou AS dostalo jako trofej po vítězství v přátelském turnaji nad Realem Madrid. Ani ochranka jej sama nedokázala zpacifikovat. Po většinu doby křičel jméno Bruna Contiho.

Přivolaná policie nakonec muže bez jakýchkoli dokladů dostala pod kontrolu, zatkla ho a převezla k pozdějšímu psychiatrickému vyšetření. Média se druhý den ráno předháněla v zaručených informacích o této šokující události, takže se jim postupně podařilo rozkrýt víc. Oním nepříčetným mužem byl Emiliano Scamacca, otec mladého fotbalisty Gianlucy. Pětačtyřicetiletý vandal měl za to, že mu Bruno Conti dluží peníze související s kariérou jeho syna.

Scamacca junior, mimochodem jeden ze světlých bodů letošního ročníku Janova, patří Sassuolu. Do velkého fotbalu ale nakoukl dřív. Mezi lety 2012 až 2015 hrál právě v juniorce AS Řím a vedení s talentovaným útočníkem chtělo uzavřít profesionální kontrakt. Scamacca spolu s jeho agentem ale žádali víc peněz, na což Giallorossi nepřistoupili. Mladý hráč chtěl za každou cenu do prvního týmu a tak využil nabídky nizozemského PSV, které mu tuto možnost slíbilo.

Zástupci AS byli z celé situaci velmi zklamaní, protože přicházeli zdarma o velký talent a Scamacca si nadělal několik nepřátel z členů minulého vedení klubu. V PSV mu ale pšenka nekvetla a tak se po dvou letech v juniorce PSV vrátil do Itálie. Záchranné laso mu hodilo Sassuolo, které si teď asi mne ruce. Scamaccovi vyšlo hostování v Ascoli a také nyní v Janově. Hodnota dvaadvacetiletého rodáka z Říma je dle Transfermarktu odhadována na 15 milionů eur.

Dvacet branek? Ne, díky

Rekord je přepsán. Historicky nejlepší nigerijský střelec v rámci pěti nejlepších lig Evropy už není Yakubu Aiyegbeni se svými sedmnácti brankami ze sezony 2011/2012. Hráče Blackburnu Rovers překonal před sezonou prakticky neznámý útočník jménem Simeon Tochukwu Nwankwo. Krátce, Simy. Nakonec ho překonal o tři branky a za sebou nechal tak slavná jména jako Lautaro Martínez, Andrea Belotti, Lorenzo Insigne nebo Domenico Berardi.

Dvacet branek nasázel i v minulém ročníku, což mu vyneslo korunu pro krále střelců. Za prvních 19 utkání tohoto kalendářního roku se Simy postaral o patnáct branek a v Evropě ho předčili jen Lewandowski, Messi a André Silva. Přesto jeho skvělé výkony nakonec nestačily a Crotone sestoupilo. Ostatní spoluhráči se totiž zmohli jen na 25 branek za celý ročník! A trochu paradoxní je, že Simy je neustále opomíjen trenérem nigerijského týmu Gernotem Rohrem. Crotone pro něj prý není měřítkem. O povolání devětadvacetiletého střelce k týmu prý bude uvažovat, až své kvality potvrdí na věhlasnější adrese...

Tutti contro Tutti

Ne, nehodlám tu psát o stejnojmenném filmu Rolanda Ravella, i když je pravda, že v některých momentech se následující scény filmovému materiálu z roku 2013 trochu blíží. I z nich byl cítit neklid, nepohodlí a místy až vypjatá agrese. Tyto dramatické scény v sobě nesou nával emocí, které se prostě jednou uvolní a pak dojde k výbuchu.

Začneme zlehka. Bonucci kontra Cuadrado. Cože? Vždyť to jsou spoluhráči, zkušení mazáci, kteří se s tlakem umí vyrovnávat. Jenže když se týmu nedaří, nepohoda je jasně vidět i na těch zkušenějších. Listopadový duel Juventusu s domácím Laziem začal lépe pro hosty, kteří se ujali vedení už v patnácté minutě. Juan Cuadrado naservíroval parádní míč na Ronalda, který se nemýlil.

Juventusu ale dělalo velké potíže odskočit Laziu na rozdíl dvou branek. V 62. minutě pak Bonucci nahrál velmi špatně na volného Ronalda, což neušlo pozornosti Juana Cuadrada. Kolumbijský univerzál se jal vehementně si vysvětlovat situaci s Bonuccim a ten byl chvíli překvapen, co že si to jako Cuadrado dovoluje. Podíval se na něj, dal ukazováček před pusu a naznačil Cuadradovi, ať je zticha. Což byla samozřejmě živná půda pro senzacechtivé novináře. Kdyby ale Bonucci věděl, že v poslední vteřině hry dostane jeho celek vyrovnávací branku, asi by své přihrávky adresoval lépe.

Tohle byla spíš epizodní situace, ale letos jsme byli svědky také jednoho dlouhotrvajícího sporu dvou mužů, kteří se přímo... nemají rádi. Na jedné straně Antonio Conte, kouč mistrovského Interu. A proti němu zkušený prvoligový sudí Fabio Maresca.

Blížil se konec ledna, Inter usiloval o udržení první příčky a hrál s Udinese. A nedokázal mu dát branku. I proto, že Udinese hodně faulovalo a kouskovalo hru, aniž by sudí Maresca jeho hráče karetně napomínal. A když sudí nastavil k devadesáti jen čtyři minuty, to už trenéra Conteho pořádně dopálilo. A když si Maresca dovolil ukázat mu červenou kartu, začal řvát: "Vždycky jsi to ty, Maresco, vždycky! I za VARem, pořád ty! Fakt dobrá práce," křičel ironicky na cestě do kabin. Podobné názory měli také Oriali s Marottou.

Conte tím narážel na nedávný zápas s Parmou, v němž Maresca předváděl v podstatě to samé i za VARem, když nebyl hlavním rozhodčím. Navíc odvolal poměrně očividnou penaltu ve prospěch Interu. Proti Udinese při kratším nastaveném čase podle Conteho nebral v potaz dost simulací a záměrného kouskování hry ze strany Udinese. Tihle dva se v lásce opravdu mít nebudou. Ještě, že v příští sezoně z nich v Serii A zůstává jen jeden.

Hodně divoké to bylo taky v poháru. Lednové čtvrtfinále nabídlo duel dvou milánských gigantů, kteří se tehdy ještě přetahovali o prvenství v lize. Postup nakonec slavil Inter a velký podíl na tom měl fakt, že AC nedohrálo v plném počtu. Hvězdný útočník Zlatan Ibrahimović byl totiž v 58. minutě vyloučen. Tou dobou ještě AC vedlo (právě díky jeho trefě), jenže Inter góly Romela Lukakua se střídajícím Christianem Eriksenem v 97. minutě otočilo.

O dramatické momenty nebyla nouze a diváci spolu s médií si z tohoto zápasu odnesli primárně potyčku dvou ofenzivních hvězd. "Jdi si dělat ty svoje vúdú kraviny, ty oslíku," začal Zlatan na konci první půle po několika kontaktech pokřikovat směrem k Belgičanovi. Narážel na historku, kdy Lukaku ještě v Evertonu údajně nepodepsal novou smlouvu na základě výsledku rituálu. Což tehdy útočník kategoricky popřel.

Belgický hromotluk na Zlatanovo pošťuchování reagoval jako chlap s tím, že si vše po zápase osobně vyříkají. Oba soupeři chvíli stáli prakticky těsně u sebe, načež Zlatan podle médií pošeptal Lukakuovi nevybíravé poznámky na adresu jeho matky. To už robustního hráče Interu rozpálilo doběla (já vím) a začala strkanice. Lukaku se v tu chvíli přidal k Ibrahimovićově hře o tom, čí máma je méně morální jedinec, přidal něco peprného k jeho manželce a završil klasickou formulkou z Deadpoola o střelbě do hlavy. Nakonec za tuhle situaci obě hvězdy dostaly žlutou kartu.

Nebyl to jediný incident chlapa s dost možná největším egem na planetě i mimo ni. Stále máme leden, tentokrát AC hraje s Cagliari a dost osobních duelů sehrává Ibrahimović s dalším tvrďákem, Diegem Godínem. Fyzické duely překročily v ostřejší výměnu názorů, kterou po zápase komentoval Godín jako slova, která nemůže opakovat. Ibra reagoval po svém. Když byl jeho druhý gól po zásahu VARu konečně uznán, šel za Godínem, jenž ho neubránil, a plný ironie mu suše sdělil: "Promiň, omlouvám se, vůbec jsem tě neviděl."

Ještě před tímhle duelem AC hrálo s Atalantou a Ibra si vzal na paškál Duvána Zapatu. Když VAR přezkoumával možnou penaltu ve prospěch AC, Zapata provokoval Ibru slovy: "To nemůžeš dokončit zápas bez toho, abys kopal penaltu?" Ibra, který pochopitelně nikdy nevynechá možnost se s někým pohádat, opáčil: "Dal jsem víc branek, než kolik jsi ty odehrál zápasů." Oba soupeře museli zase oddělovat spoluhráči. V lednu prostě Ibra nebyl zrovna optimisticky naladěn...

"Dolarrumův" konec v AC Milán

Už to tady jednou bylo. Jeden z nejtalentovanějších a nejlepších brankářů na světě Gianluigi Donnarumma odmítal návrhy na prodloužení smlouvy s Rossoneri díky údajně nevyhovujícímu platu. Už tehdy si Gigio vysloužil u fanoušků nelichotivou přezdívku "Dolarruma", poukazující na největší světovou měnu a obecně symbol peněz a bohatství, no a letos se situace opakovala. Milánský brankář prostřednictvím svého agenta Mina Raioly odmítl nabídku 8 milionů eur, přičemž měl žádat kolem 10 milionů ročně a provizi pro svého agenta v hodnotě dalších 10 až 15 milionů eur. Klubovou legendu Paola Maldiniho tím donutil jednat a ten celou situaci vyřešil s grácií sobě vlastní. Další nabídka nebyla Donnarummovi už předložena a z Lille byla vykoupena jednička Francouz Mike Maignan. Donnarumma si bude hledat po euro angažmá, který klub nakonec vyhoví jeho požadavkům?

Autor: Ondřej Linhart, Ondřej Pražák

Komentáře (106)

Přidat komentář
vilp

Kdo v lize z týmů má výborný presink?

Reagovat
Largo

Atalanta, Sassuolo, Lazio.

Reagovat
smazaný uživatel

AC

Reagovat
Furia Ceca

Conte a Pirlo nastartovali éru 9 titulů Juve v řadě – a tihle dva ji taky ukončili.

Reagovat
Furia Ceca

Něco ke spekulacím:

Koho Allegri chce: Pjanić, Pogba, Vlahović, Milenković, Icardi, možná Donnarumma.

Koho Allegri nechce: Ronaldo, možná Demiral.

Z těch jmen jsem trochu na rozpacích. Pjaniće bych už zpátky nebral, Icardiho u nás absolutně nechci + nechápu, proč je Max nakloněný odchodu Demirala... ale u něj jsem v klidu, nemyslím, že s náma bude Fiore nějak zvlášť kšeftovat (i když... těch svých hvězd už nám taky prodali mraky).

Reagovat
10

jo, ty spekulace jsou zatím totální horor, denně čtu o Pjanićovi a Icardim, to je noční můra...horší jména snad ani vymyslet nedokážu

Reagovat
Panděvova ofina

Trochu mi to připomíná takový ten úkon, kdy vrátíš Windows do posledního funkčního nastavení... ale jen proto, aby jsi následně opět mohl zkusit spustit to samé, co ti to zesralo

Reagovat
10

to je bohužel docela přesný, Max to chce asi vrátit přesně do toho rozmrdanýho stavu, v kterým odcházel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to dostane pryč Ronalda, tak klidně podepíšu smlouvu s ďáblem.

Reagovat
10

Než Icardiho, to se radši budu dívat ještě 10 let na Ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

Každý máme jiný úhel pohledu na sebemrskačství. Ale Icardi z pohledu Moraty nedává smysl, takže jsem v klidu. A i když je Icardi vocas, do týmu zapadne a bude skákat jak Allegri píská, což se o Ronaldovi říct nedá, ten je maximálně nepřizpůsobivý. Takže radši poslušného vocase, než nepřizpůsobivou hvězdu na prahu důchodu.

Ale měl se hlavně prodat Demiral a udržet Romero, jsem zvědavý, kdo ho po příští sezóně za balík z Atalanty vykoupí.

Reagovat
Furia Ceca

Ty jseš taky pro prodej Demirala? Proč?

Jinak máš nějak nasledovanýho Rovellu, co od nás hostoval v Janově?

Reagovat
smazaný uživatel

Mám strach z jeho potenciálních zkratů. A Romero se mi líbí víc. Na druhou stranu, hodně to dělá Gasperiniho systém.

Rovellu jsem mnohokrát neviděl, takže nechci moc soudit, ale proti Juve se mi líbil. Nicméně jeho výkon mi zkresluje ten tragický tým Juve bez systému. U21 dobrý, ale pořád je to U21 a často jsem se spálil, takže už jsem u mladých hráčů střízlivější.

Reagovat
10

Zapomínáš ještě na Wandu. Prostě ne, nikdy.

Romero by v Juve nedohrál jedinej zápas. Ale ta forma hostování byla špatná, tohle léto z něj Juventus mohl mít 40-50m.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurfa, ona je v tom balíčku vlastně Wanda. Tak to je jako z bláta do louže.

Tohle podělal Paratici. Těším se, co jim Fabio s Antoniem napáchají v Totáči, to bude legrace.

Reagovat
10

Fabio se snad bude chtít trošku revanšovat, už se píše o zájmu o Bonucciho, tak uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Přibalil bych mu k němu Rabiota s Ramseym.

Reagovat
Furia Ceca

Ten lempl od nás chtít jít nechce... Už kdysi mohl jít do ManCity za svým big funem Guardiolou a zazdil to, že chce zůstat v Itálii. I proto taky tenkrát skončil v AC.

Jinak já nechápu tu jeho nesmrtelnost... Včera po střetu s Krmenčíkem to vypadlo na střídání, chvíli i na vypadnutí z Eura – a on tam za dvě minuty živej a zdravej naběhl zpátky a v pohodě dohrál celý utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem měl hodně kacířské myšlenky a potlačoval pomyšlení na jeho zdravotní problémy a neúčast na Euru. Ale on je fakt nesmrtelný. Ale nepřeju mu nic špatného, nikomu nepřeju zdravotní potíže.

Reagovat
Furia Ceca

Já taky ne, ale... On i v Juve vždycky odehraje prakticky všechno – k našemu neštěstí.

Reagovat
stuff

Reagovat
Furia Ceca

Jediný, co mě zatím těší, je, že se počítá s Dybalou. Doufám, že se brzo opráší jeho nový kontrakt.

Reagovat
10

Dokud nepodepíše, tak tomu věřit nebudu, protože tohle může být jen výmysl médií. Pořád se píše o zájmu Atletica, výměnou za Saula.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Tomu moc nevěřím. Jestli Max chce znovuzavýst DNA Juve, budě potřebovat co nejvíc hráčů, kteří ji mají. I proto se prodlouží Chiellini.

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo říct, co pořád někteří trenéři vidí na Pjaničovi? V AS byl kritizovaný fanoušky i médii a nic se na tom nezměnilo ani po přestupu do Juve resp. Barcy.

Reagovat
Furia Ceca

Jednu věc mu ale upřít nelze – a to, že uměl hrát těžký zápasy. To je k nezaplacení.

Já proti němu – až na tu nekonzistentnost výkonů – nic nemám, ale přece bych jen raději viděl u nás nový a mladší tváře. Pokud jde o reuniony, tak jsem jenom pro Pogbu a Keana.

Reagovat
Largo

Prej Milenkovic na stopera

Reagovat
stuff

Za mna az na Donnarummu fajn mena. Ale aj na toho si zvyknem.

Odchod Ronaldo a prichod Pjanic, Pogba, Icardi by bolo super!

Reagovat
pistacik11

Ja by som sa namiesto Pjanica zameral na Golovina.

Reagovat
Furia Ceca

To já bych bral – k Pogbovi – Szoboszlaie nebo Luis Alberta.

Reagovat
smazaný uživatel

Co pořad máte s tou zahraniční naplaveninou nasrat cizincům!

Reagovat
Furia Ceca

Szoboszlai je dělo

Navíc kdo z italských záložníků by byl reálný...? (Jo, jasně ptám se, jako by Szoboszlai i Luis Alberto byli reální, ale i tak )

Reagovat
smazaný uživatel

Reálný je každý, za koho nasypeš zlaťáky což ale platí i o Dominikovi, Lipsko ho pod 40 nepustí. A já chci pořad duo Locatelli, Castrovilli, když Barellu už vzal Inter. A navrch bych rád Aourara, když už ta cizina. A jinak cizince z ligy, ze zahraničí kromě Aourara nikoho. Takže De Paul, Vlahovič, SMS. Luis Alberto není zrovna můj šálek kávy.

Reagovat
stuff

Sms

Reagovat
pistacik11

Ak není zranený tak hraje skvele 6+9 za nejakých 1300min v tejto sezóne není zlé ;) otázka je, či by si na ihrisku nezavadzal s Dybalom.

Reagovat
Largo

V pristim rocniku se tesim na souboj tech vsech treneru a osobne jsem krome Mourka zvedavej na spojeni Spalletti-Neapol s Rino-Fiorentina.

Reagovat
Corleone

Reagovat
Largo

Trochu PES manazer:

AS:

Odchody - plevel a nehodici se hraci s vysokym

platem (od Corice pres Nzonziho s Ünderem a Kluivertem po Pastoreho a Olsena, C. Perez, Florenzi, Diawara, Dzeko, Fazio, Santon, Cristante, hraci z Primavery atd.). Teoreticky obetovat Ibaneze.

Prichody: Areola, Aké, Hysaj (zadarmo), Xhaka, Koopmeiners, Belotti.

4-3-3:

Aréola - Karsdorp, Mancini, Aké, Spinazzola - Pellegrini, Xhaka, Veretout - Zaniolo, Belotti, Mchitarjan

Daje

Reagovat
10

Proč Xhaka? Navíc spolu s Koopmeinersem, kterýho pak dáš na lavičku. To je podle mě mnohem lepší hráč.

Reagovat
Largo

To si nemyslím. Xhaka za mě jednička do zálohy, ideální posila.

Reagovat
10

Vždyť je to vypatlanec

Reagovat
Largo

Driv jo, taky jsem ho tak mel zaskatulkovanyho. Nasledovanyho ho nemam, ale podle kluku z PL sekce za posledni rok, dva vyzral na hristi i mimo nej a je z nej lidr, kterej nedela prilis mnoho chyb. Tak uvidime.

Reagovat
smazaný uživatel

To je právě to, poslední rok , souhlasím s 10, oba bych nebral. Koopmeinerse jsem prakticky hrát neviděl, ale na některých videích má momenty jako Bryan, kdy stojí dlouho nad míčem a pak o něj přijde, třeba jako v zápase s Willemem, kdy dostal červenou. Talentovaných Holanďanů do zálohy je poslední dobou hodně, ale Eredivisie jich taky spoustu vyhypuje.

Osobně bych ale raději Koopma, má dobrou střelu z dálky, která nám v týmu chybí + věk samozřejmě. Navíc bude i levnější. Defenzivního záložníka může hrát Diawara, VIllar, Cristante, Darboe. Rozhodně všichni neodejdou, a ať se na mě niikdo nezlobí, ale Mourek ten tým kombinovat ani útočit nenaučí, takže ať dělá to co umí, tedy naučí tým bránit. Právě Villara, Darboa či Cristanteho by měl defenzivně posunout a pracovat s nima.

A pak přivést CM/AM, někoho kdo podrží míč, dá hře myšlenku a individuální kvalitu. Momentálně jsem pro Castrovilliho namísto Pellega nebo do rotace s ním a Veretoutem.

Reagovat
Largo

Především má skvělý přímý kopy, což u nás od Kolarova nikdo neumí. Diawaru myslím vedení chce prodat a jeden z dua Villar - Darboe možná půjde hostovat.

Reagovat
10

Reagovat
10

zrovna CM před obranu je podle mě váš nejmenší problém...

Reagovat
Largo

Pocetne jo, hracu je tam dost. Ale ze by nekdo z nich vynikal v tyhle praci, to bych fakt nerekl. Cristante pod tlakem hrozne chybuje, Villar ztraci mice a je na tu pozici nezkusenej. Veretouta na tyhle pozici skoda. Pellegrini je nebezpecnejsi v posledni tretine hriste. Darboe nezkusenej, Diawara vytvari sance spis protihracum. Chybi tam nekdo typu Pizarra.

Reagovat
10

Njn, ale to nejsou ani Xhaka ani Koopmeiners. Naopak jsou typologicky docela podobný těm, co už tam máte...

Reagovat
Largo

Me naopak prijdou oba jako hraci, ktery umi rozehravat odzadu, dirigujou zalohu a pod tlakem nedelaji chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

O Xhakovi píšou fans Arsenalu, že je pomalý s míčem a trvá mu, než se otočí. U Koopmainerse fakt nevím, u něj bych tipoval, že v Holandsku se s tím co popisuješ setkal jen v zápasech s Ajaxem. Třeba u Darboa bylo v posledním zápase vidět, že se nikdy nesetkal s napadáním jako měla Spezia. Od toho je Mou, aby ho na takové situace připravil.

Villar dokáže jako jeden z mála míč podržet i pod tlakem, ale jeho bránění je spíš nedůrazné stínování jako na hřišti za barákem. Fonseca v tomto neuměl s hráči pracovat, Mou to umí. Diawara míč udrží i rozehraje, ty jeho zkraty nebyly pod tlakem, u něj byl problém, že když dva týdny nehrál, tak v prvním zápase po návratu hned něco vyvedl, nějakou tu malou domu do brejku

Reagovat
Largo

Jo, Mou by na tomhle mel urcite zapracovat a tu defenzivu urcite vylepsi, tim jsem si jistej. Diawara mel tyhle zkraty i v Neapoli, takovej rozevlatej styl behani, kdy byl vsude, ale poradne nikde. Bez nej bych se klidne obesel.

S tou Xhakohou pomalosti, myslim, ze v Italii s ni nebude mit zasadni problem, to tempo neni tak vysoky jako v PL a realne tu presujou tak tri, ctyri tymy. Kazdopadne Mourinhovi s nakupama verim. A jsem moc zvedavej, koho si privede.

Reagovat
fenixLFC

to bud navstevujes inu sekciu alebo vyberas prispevky velmi selektivne

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Salfovic

Copak to, ale vždyť je tak o třídu horší než Ramsey, a to mluví za vše

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je možné být horší než Ramsey? Je to vůbec fyzicky a mentálně možné?

Reagovat
Largo

Nikdo nemuze bejt horsi nez Ramsey.

Reagovat
smazaný uživatel

Pojď s Juve vyměnit Florka za Teka a bude to cajk.

Reagovat
Largo

Tek? Asi se nechytam

Reagovat
smazaný uživatel

Wojtek

Reagovat
Largo

Reagovat
Stana95

no nemyslím si, že Belottiho bysme ulovili zrovna my

na druhou stranu proč pořád nechceme Florenziho? Vím a pamatuju, že ke konci to u nás nebylo úplně ono, nicméně v PSG už nějakou dobu ukazuje, že umí hrát na nejvyšší úrovni (nebo jen dobře zapadl do systému?) a má zkušenosti z těžkých zápasů v LM + je relativně stabilní člen repre a je mu 30, takže ještě pár sezón na top úrovni by měl zvládnout. Navíc je to pořád v srdci říman a na tom hřišti za ten klub nechá všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s Bellotim i Florenzim, já bych ho rád v týmu zase viděl a Mou ať ho, stejně jako další hráče z týmu, naučí bránit, jinak mu můžem rovnou nasadit zlatý padák a vykašlat se na posily.

Reagovat
Stana95

no jsem sám zvědav, s čím Jose nakonec vyrukuje do sezóny

Reagovat
Largo

Belotti je pro me zbozny prani. Asi pujde do AC nebo Atalanty.

Florka moc nemusim. Nepopiram jeho charakter a klubismus, ale herne me na beku nikdy nepresvedcil. Branit v Ligue 1 nebo v Italii je sakra rozdil.

Reagovat
Stana95

to ano, nicméně pořád tu byly ty zápasy v LM, kde (aspoň z mého pohledu) nikdy nějak nevyhořel

Reagovat
Largo

To je pravda, v LM mu to šlo líp než v lize.

Reagovat
Stana95

nakonec já Francii fakt nesleduju, nebaví mě ten fotbal tam

Reagovat
smazaný uživatel

Základná zostava Interu na sezónu 2021/2022:

Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Brozovič, Eriksen, Emerson - Lukaku, Belotti

Hakimi, Lautaro out

Emerson, Belotti in

Ako sa Vám pozdáva?

Reagovat
Rudy

Hakimi mega fail, Lautaro Belotti fail. Emerson ok Odchodem Hakimiho ukazali ambice majitelu

Reagovat
smazaný uživatel

Taká môže byť žiaľ realita ...

Reagovat
Largo

Darmian podle me na zaklad nema.

Reagovat
Furia Ceca

Mě teda letos docela překvapil...

Reagovat
Largo

To sice jo, ale velkej podil na nem mel Conte. Pochybuju, ze z nej Inzaghi vymackne to samy.

Reagovat
Furia Ceca

To je možný, no... De Sciglio taky hrál v repre pod Contem na TOP úrovni. Takový výkony v AC ani v Juve nepředvedl ani z poloviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak keď predáme Hakimiho a DAmbrosio odíde zadarmo po vypršaní zmluvy, tak tam iného hráča ani nebudeme mať

Reagovat
10

LM možná uhrajete podobně jako Juve tuhle sezonu...

Reagovat
smazaný uživatel

Hakimi out?

To snad nemyslis vazne?

Reagovat
smazaný uživatel

Však o jeho predaji sa špekuluje najviac. A potom o Lautim, pokiaľ hovoríme o tých prestížnych hráčoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Nerad bych přišel o dva klíčový hráče. Pokud odejde Lautaro, tak Belottiho bych zrovna nechtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ja by som nerád prišiel až o dvoch kľúčových hráčov. Ale už som sa na to pripravil, aby ma to neprekvapilo.

Reagovat
smazaný uživatel

V případě, že by se prodal Lautaro, tak by bylo vhodný přivést někoho zadarmo. (Depay)

Reagovat
Furia Ceca

"José Mourinho jako nový trenér AS Řím má podle Gazzetty dello Sport do branky vyhlédnuté tři muže, přičemž minimálně jednoho bude chtít určitě přivést. V okruhu jsou Hugo Lloris z Tottenhamu, Wojciech Szczesny z Juventusu a Rui Patricio z Wolverhamptonu."

José, moc moc prosím, vem si Teka... a otevří nám tak cestu k Donnarummovi

Reagovat
smazaný uživatel

Tek ho vyjde nejlevněji, stačí vyměnit za Florka

Reagovat
Largo

Nejlevneji ho vyjde Rui Patricio, pak Areola. Florko pry chce do zahranici.

Reagovat
smazaný uživatel

On asi Florko nechce hrát v Itálii jinde. V PSG mu to svědčilo.

Reagovat
Largo

Reagovat
Furia Ceca

A Pogbu za Ronalda – a hned dva výborný přestupy bez peněz

Reagovat
Largo

Wojtu bych zpatky bral. I vymenou za Florka plus prachy Vam.

Reagovat
smazaný uživatel

“Conte odstrašil Tottenham požiadavkami: €17,5M ročný plat a €116M k dispozícii na prestupové obdobie. Vedenie Spurs okamžite ukončili s Contem jednania, nakoľko by splnenie jeho požiadaviek mohlo vážne ohroziť finančný chod klubu.”

Už som rád, že je preč. Na tieto jeho maniere by som nemal náladu Ale s mužstvom samozrejme robiť vedel

Reagovat
smazaný uživatel

On je vážně magor

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Definitivne se zblaznil.

Reagovat
fenixLFC

mohol mu to levy pokojne dat a nepovedat ze 100 mega bude z kanea

Reagovat
celestial-

Tréner, ktorý rok čo rok vyhori v LM si nezaslúži takýto plat.. Okrem toho, vymeniť všetkých hráčov, to sa potom trénuje.. Napr. aby mal na takého Kloppa bude musieť ešte veľa kašičky zjesť..

Reagovat
Salfovic

By mě zajímalo, jak přišel zrovna na těch 116 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Lukaku

Reagovat
Largo

Reagovat
mojmira

100m liber

Reagovat
Kaka14

Real sa musi zbavit niektorych hracov kvoli platom a uz sa zacina spekulovat, ktorych hracov by mohol vyrokovat Maldini s Ancelottim ... su tam dost zaujimave mena

NACHO FERNDANDEZ

ALVARO ODRIOZOLA

DANI CEBALLOS

ISCO

MARCO ASENSIO

BRAHIM DIA

TAKEFUSA KUBO

MARIANO DIAZ

LUKA JOVIC

Reagovat
Largo

Reálnou posilou by byli snad jen Jović, Isco, Asensio nebo Ceballos.

Reagovat
smazaný uživatel

vsetko su to velke otazniky. Ceballosa by som osral, kedze uprednostnil ciste hostovanie v Arsenale ako AC. Jovic sa sice chytil vo Frankfurte, ale hraju iny system ako AC a je to mental. Isco, Asensio talentovany hraci no nikdy neboli top a uz mozno ani nebudu + stred az na RW a backup za Kessieho mame celkom poriesene... Ale tak nikdy nevies a mohli by vypalit ako Theo a ku koncu sa zacal chytat aj Diaz na ktorom by som zapracoval ako prvom.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne dôvody, preco AC kleslo a ku koncu nebolo Interu superom v boji o scudetto by som hladal hlavne v tragickej fyzickej pripravenosti hracov (urcite by som vymenil cely tim starajuci sa o fyzicku hracov) a Maldiniho fail v zimnom mercate.

Za prve, nieje normalne (aj v dobe korony), aby mal tim tolko zranenych hracov. (viac mala uz len Parma a ich 200 hracov a myslim AS?) AC sa boli schopny zranit 3-4 hraci behom jedneho treningu... S tak uzkym kadrom resp. hracmi, ktori boli schopny nieco uhrat (kedze ich bolo len nieco okolo 16, zvysok nepouzitelny) to bolo otazkou casu, kedy AC kvoli zraneniam zacne stracat.

Na druhej strane a hlavne po jesennom titule mal Maldini vsadit vsetko na jednu kartu a posilnit tim v zime tak, aby bol schopny vydrzat hrat o scudetto az do konca a nie najat Mandzukica na post, ktory nas tlacil najviac. Druhy fail bol Meite, ktory na zaciatku viac pokazil ako spravil dobre a potom Kessie musel hravat viac co sa prejavilo hlavne v dolezitych zapasoch kde sem tam uz nevladal...

Viem, ze v zime sa velke prestupy nerobia no urcite mal prist niekto aj na poziciu RW, kedze prinos Saleamakersa a hlavne Castileja bol tragicky (spolu mali menej golov ako polovica golov Chiessy...)

Tu bolo jasne, ze Maldini, Pioli a spol sa drzali predsezonneho planu kvalifikovat sa do LM a titul vzdali uz vtedy, co mi pride dost smutne a hlavne neakceptujuce pre tim ako AC. Zial, doma neuspechov trvala velmi dlho a tak sa zmenila aj mentalita kompetentnych...

P.S.: pozdravujem dezolatov, ktori budu pisat, ze sa vyhovaram na zranenia...

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím tě, je možné dohledat souhrn zranění u jednotlivých týmů za určité období? Existuje něco takového s relevantními daty? Nechce se mi úplně věnovat čas tomu, abych si procházel třeba celý rok expresek tady. Zkoušel jsem TM a jiné weby, ale všude je jen aktuální situace a období si nezadám. Díky.

Reagovat
Kaka14

Ono tie zranenia aj vyplinuli, ze sme hrali EL .... takze sme mali zapasy kazde 3 dni ... a Maldini robi podla mna nadstardnu pracu ... keby nepriviedol Tomoriho v zime tak sme urcite bez LM... neviem ci niekdo viacej posilil tim v zime ako AC ... realne pred sezonou mali minimalne 3 muzstva lepsiu supisku ako AC, takze to ze sme dosiahli LM je obrovsky uspech a navyse sme zacali ovela lepsie hospodarit v case pandemie a znizovat dlh, ktory sa velmi zvacsoval pred pandemiou ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele