Iachini ztratil důvěru vedení, trenérem Fiorentiny bude Prandelli

09.11.2020, 21:09
Aktuality
Beppe Iachini to měl ve Fiorentině už několik týdnů hodně nahnuté a dnes definitivně přišel o práci, vedení italského klubu kormidelníka odvolalo a rychle představilo náhradu. Na lavičku celku z renesančního města opětovně usedne Cesare Prandelli...

"ACF Fiorentina oznamuje, že Giuseppe Iachiniho ve funkci trenéra prvního týmu nahradil Cesare Prandelli," stojí v oficiálním prohlášení Violy.

"Beppe Iachini se po svém nástupu musel vypořádat s náročnou situací, klub pozvedl a nakonec s ním v loňské sezoně obsadil desáté místo. Vstup do nového ročníku se ovšem bohužel nepovedl a na základě důkladné analýzy jsme dospěli k rozhodnutí, že nejlepším řešením bude odvolání současného trenéra," sdělila dále Fiorentina.

Iachini se týmu ujal loni o Vánocích a letos s ním vyhrál jenom dva ze sedmi ligových zápasů, Viola uhrála celkem osm bodů a v tabulce je dvanáctá.

Prandelli za sebou má angažmá v Parmě, AS Řím, Valencii, Galatasarayi nebo Janově a čtyři roky byl trenérem italské reprezentace. Prostředí Florencie velmi dobře zná, pro tento klub pracoval v letech 2005 až 2010.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (47)

Přidat komentář
Han střelil první

Fialky a Prandelli je prostě krásná kombinace, snad se bude dařit

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Largo

Reagovat
stuff

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dejwa

Lepší štaci už Prandelli těžko sežene, přeju mu úspěch, je to sympoš a Viola nahoře chybí

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Yanek

Reagovat
Kucka

Reagovat
Tomanatura

Nostalgie je to vyborna, ale trochu se bojim, ze si tam ted posramoti svou legendarni povest kazdopadne forza Cesare

Reagovat
Salfovic

Legendární pověst ?

Reagovat
10

Hráli parádní fotbal, pravidelně LM, v sezoně 2009/10 nevyřadili pozdějšího finalistu Bayern jen díky jednomu z největších zářezů v historii LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GjøvikFF

Ovrebo díl 2. To byla strašná škoda, hráli neskutečně.

Reagovat
Largo

Reagovat
10

nedávno jsem náhodou viděl sestřih tý odvety...Jovetić s Vargasem, to byla nádhera

Reagovat
Largo

Reagovat
stuff

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

tak veru a Bayern došiel do finále .. o čo krajšie by bolo finále Viola Inter

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Panděvova ofina

Achjo, chtěl jsem ještě alespoň jednou v životě vidět člověka v obleku s kšiltovkou...

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Cesareeee Těším se, snad mu dají opět prostor, aby vytvořil kompaktní mužstvo.

Reagovat
Largo

Ma smlouvu do cervna, tak myslim, ze od leta zkusi Sarriho nebo Spalettiho. Tudiz pochybuju, ze mu daji v lednovem mercatu prostor na nejaky posily...

Reagovat
smazaný uživatel

Sarriho bych u toho týmu viděl hodně nerad. Spalettiho bych si dovedl představit i na jiných místech. Jinak dneska nemá nikdo nic jistý. Jestliže se dřív jelo "rok od roku", dneska je to "měsíc od měsíce". Trošku (sakra hodně) mě to štve, z fotbalu se stalo "spotřební zboží".

Reagovat
smazaný uživatel

tak zase netreba to nejako skatulkovat, Fiorentina mala vzdy vysoku spotrebu koucov, za posledny rok traja...

Spaghetti bol vsade kde posobil vzdy narocny smerom k vedeniu na posily co si myslim ze u Commissa nehrozi lebo jeho vizia nie je nakupovat draho ale vychovavat do buducna.

Klub investoval do treningoveho centra, riesi sa stadion, pri tychto okolnostiach su drahe posily nerealne.

Na Sarriho som mal pozitivny nazor ked bol v SSC no angazman v Juve ma v tomto dal dobre dole cize nie som si isty ci by to zase nebol provar.

Ak Prandelli uspeje, zmluvu mu ponuknu a on ju isto vezme.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, neškatulkuju, takhle na mě působí fotbal za posledních 10 let a nejkrásnějším příkladem je Juve, kde to poslední dva roky vyeskalovalo neúnosným způsobem. Fotbal je spotřební zboží a jde jen o to vydělat co nejvíce peněz, na ničem jiném ve své podstatě nezáleží, resp. ostatní jsou druhořadé věci. Pragamticky řečí čísel je to jednoznačně správné řešení. Vývojově a kulturně je to v píči.

Reagovat
Largo

Reagovat
Nuno čomes

Já bych řekl, že fotbal už je jenom sracka.

Reagovat
smazaný uživatel

Drsné, leč celkem výstižné.

Reagovat
Nuno čomes

Bohužel. Ty doby devadesátek a prvních let po roce 2000 už jsou pryč. Teď už to je jen komerce a peníze. Fandit budu pořád, i když přiznávám, že už ostatní fotbaly jdou trošku do ústraní. Jsou důležitější věci.

Třeba ultrasáctví

Reagovat
DelPiero137

mozno je to nostalgiou ze som prave toto obdobie zazail ked som bol mlady, ale jednoznacne najlepsie obdobie futbalu.

Hralo sa kvoli prestizi, rivalite, atmosfere, hraci boli viac chlapi a nie cimprdliny. Z mojho vdetajsieho vnimania, nebol taky priepastny rozdiel medzi spickou a zbytkom. Od MS, ME cez LM, UEFA, PVP az po samotne ligy to bolo dokonale.

Teraz si este aj my zmenime logo na ten hnus kvoli reklame. Rozumiem preco to spravili ale je to hnus, futbal by mal byt futbal a nie dojna krava.

Ultrasactvi je chlastanie?

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavej kdo nahradí Pirla (až to teď v sérii lehkých soupeřů bude sbírat po bodu)

Reagovat
Largo

Iachini je prej volnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Allegri

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
smazaný uživatel

Som spokojny, Prandelli je symbol klubu tak kto iny by tam mal mat konecne respekt a hlavne vysledky.

Kader Violy je slusny, urcite na pohare. Dufam ze prejde z 3-5-2 na 4-3-3 lebo ta obrana je zatial hrozna. Zaloha ma pretlak kvality ale obrana skripe. Otazne je ci sa zo sucasneho kadra da postavit pevnejsia defenziva alebo bude treba pockat na januarove mercato.

Taktiez utok by potreboval kladivo schopne davat goly lebo zatial ani Cutrone ani Kouame ani Vlahovic na to nemaju. Obcas sa stane ze zmena kouca pomoze zobudit strelca tak uvidime na koho vsadi a ci dockame nejakej zmeny (Cutrone?).

Zatial by som ocenil jednoznacne Riberyho, jeho prehlad, sebavedomie, vyber finty v subojoch 1 na 1, jeho pokoj potiahnut loptu a pockat na spravny moment, to je nieco uzasne, z mojho pohladu absolutny genius .

Reagovat
Zark

úplně posrané mercato, začít suprově borjou, ambrabatem, bonaventurou... kde stačilo už jen dovršit poslední díl skládačky velkým jménem jako De Paul a udržet kádr ..místo toho ti dementi pustí poslední den chiesu bez náhrady (callejon fakt neni nahrada). to se comisso moc nepředvedl nato s jakou slavou a oblibou přicházel

Reagovat
InterM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele