Hertha nechala do Brém odejít Selkeho, naopak přivedla Cunhu

31.01.2020, 16:38
Aktuality
Davie Selke po dvou a půl letech opouští Herthu BSC a vrací se do Werderu Brémy, kam zamířil na hostování s povinnou opcí. Berlínský celek na uvolněné místo koupil Matheuse Cunhu z RB Lipsko...

Bývalý mládežnický reprezentant Německa se vrátí do známého prostředí, neboť právě na Weserstadionu zahájil aktivní kariéru a během sezóny 2014/15 vstřelil devět ligových branek.

Selke si tím řekl o přestup do RB Lipsko, kde zpočátku navázal na výkony z Brém, ve druhé sezóně však ze sestavy vypadl. Následoval proto další transfer do Herthy, za kterou 25letý útočník nastupoval pravidelně, ovšem v uplynulých měsících mu zvlhl střelecký prach.

Vzhledem k masivním příchodům "Staré dámy" proto vzal rodák ze Schorndorfu zavděk nabídkou Werderu, kde bude do roku 2021 hostovat, a následně tam zakotví natrvalo. Opce ve výši 8 milionů eur se přitom neaktivuje pouze v případě sestupu SVW.

"Werder je pro mě důležitým klubem. Dostal jsem tady možnost stát se profesionálem. Cítím to jako návrat domů," řekl Selke. "Těším se na spolupráci s trenérem Florianem Kohfeldtem a chci přispět k tomu, abychom se co nejdříve posunuli do klidných vod," vyhlásil.

Hertha na kýženou náhradu nečekala dlouho, neboť z RB Lipsko přivedla Matheuse Cunhu. Berlínský klub za bývalého útočníka Sionu, jenž se u aktuálně vedoucího týmu Bundesligy neprosadil, zaplatil 15 milionů eur a podepsal s ním smlouvu na čtyři a půl roku.

Autor: Jiří Vojík / sport1.de

Komentáře (35)

Přidat komentář
Mass

Jaká je pravděpodobnost, že se v jednom (nečeskym) týmu sejdou dva češi tmavý pleti?

Reagovat
wishmaster

Reagovat
smazaný uživatel

42

Reagovat
smazaný uživatel

Takým dnes hovoríme Afročeši

Reagovat
Zark

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Afročechané

Reagovat
Kucka

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nulová

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
db18

Větší, než aby se sešli v českém týmu.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Zmena dresu mu môže len prospieť. Po sľubnej prvej sezóne v Herthe to v poslednej dobe bolo z jeho strany dosť veľké trápenie. Na svoj sen reprezentovať na seniorskej úrovni Nemecko môže asi definitívne zabudnúť. So svojou súčasnou formou by si zrejme nezískal miestenku ani v českom národnom mužstve, ktoré s ním koketovalo ohľadom jeho možnosti reprezentovať Česko... v konečnej nominácii na Euro teda určite nie.

Reagovat
Neyjrayx

Pan Šilhavý potvrdil před rokem že měly o selkeho do reprezentace zájem, ale též řekl že pro ciklus eura bude k dispozici Německu, tudíž by neměl být ani na finálovém turnaji za nás, jedinou výjimku bych mu udělil jen pokud by bylo zraněných více reprezentačních útočníků

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, ten záujem zo strany Česka o jeho služby tu bol už nejakú dobu, ale bolo to skôr len na akejsi mediálno-platonickej úrovni. Šilha a Sion sa s ním v máji 2019 konečne stretli a dohodli sa s ním tak ako hovoríš, takže v rámci kvaldy na Euro už nie a v prípade, že ho nepovolá Löw (čo sa asi tak ľahko nestane) do budúcna že existuje reálna šanca, že oblečie český dres.

Reagovat
Neyjrayx

Ten letošní zvlhčený prach je jakousi příjemnou zprávou pro mé uši, Löwe ho nebude brát na euro na 80% to by se zbytek repre musel zranit a tudíž bychom ho mohli převést k nám, vím že je tu spousta zastánců že by se neměl k nám do repre brát žádný cizinec a pod. ale myslím si že pokud ten daný hráč má jakékoliv předky v naší zemi (u selkeho dědeček a matka) tak má právo hrát za naši zem

Reagovat
Kiwi-21

To ano ale taky jen z tím že je priorita hrát za tu zemi a ne že v mládežnických reprezentuje Německo a co víc řekne že pokud se neprosadí do Německé repre tak potom půjde k nám

By to nakonec dopadlo jak z cizinci co přijdou do naší ligy a myslí si že ji zvládnou z prstem v nose a zjistí že tomu tak opravdu není

Kdyby řekl tehdy ok dejte mi půl roku na rozmyšlenou ok ale ve stylu nedostanu se do Německé tak půjdu k vám se mi opravdu nelíbí

Reagovat
stas87

Za utocnika som rad, bolo nutne ho priviest, pretoze Sargent sam na hrote bola hlupost. Selke prave pred odchodom k plechovkarom hral vo dvojici s Di Santom a bolo to dost dobre zlozene vtedy. Selke by teraz mohol vyrazne pomoct prave Sargentovi, ak by hrali spolu. Ja dufam, ze Kohfledt to nepostavi tak, ze Selke bude jediny utocnik ale prave sa to upravi tak, ze bude hrat so Sargentom alebo kludne s Osakom. Aj Osako hral najlepsi futbal vtedy, ked doplnal Modesteho u kozlov. S tromi vzadu sa defenziva zlepsila, az som bol prekvapeny ze to Kohfeldt skusil. Zrejme to spravil kvoli Vogtovi, pretoze ten je zvyknuty na to z Hoffenheimu. Zasa ale Selke hral myslim vtedy vo formacii 4-4-2 a aj RB to tak hravalo dlho.. Kazdopadne je to posilnenie a bolo to nutne. Som rad ze Baumann zareagoval a dotiahol prave Selkeho.

Reagovat
Arne

Selke a Maier pryč a místo nich kdejaký sběr po Evropě za peníze, který mi přijdou přestřelený... Třeba nás ti borci přesvědčí, že za ty peníze stály a dlouhodobě posunou ten tým někam k pohárům, ale momentálně z toho mám rozporuplný pocity... Aby tři hráči za 60 mega na podzim nerazili do Sandhausenu, Kielu a podobných destinací.

Reagovat
db18

Reagovat
spider_8

Asi chce hrát, aby nepřišel o možnost dostat se do naší repre.

Reagovat
Seydou Doumbia

Šilhavý ho zničil...

Reagovat
smazaný uživatel

Týpek si myslel na Německo, pak přijde Šilhavý, že by ho tasil a borec si při představě kurev při každé repre pauze a tetovacek v šatně pomalu i na zdech rychle rozmyslel jestli ten fotbal je ta správná cesta.

Reagovat
luismiksak

Do české repre nebrat !!!!

Reagovat
Shevchenko

Tak ho místo Daridy budou přemlouvat Gebre s Pavlenkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre na něho zatlačí ve sprše a bude to doma.

Reagovat
db18

Skvělá posila pro Werder. Jsem teda trochu zvědavý na to, jak ho přijmou fanoušci, ale na druhé straně by měl týmu dost pomoci a konečně nahradit Kruseho přínos i v mezihře.

Reagovat
Kocour Klapuška

Cunha kauf jako blázen Podle druhý největší talent v Německu po Hälendovi v útoku

Reagovat
Seydou Doumbia

Thuram, Mateta?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele