Havertz zpečetil svůj přestup z Leverkusenu do Chelsea

04.09.2020, 21:19
Aktuality
Německo včera sehrálo utkání Ligy národů proti Španělsku, dnes ráno se pak od národního týmu odpojil ofenzivní záložník Kai Havertz a zamířil do Anglie, aby dokončil svůj přestup z Leverkusenu do Chelsea. Londýnský klub následně večer vše potvrdil, Havertz se stal nejdražším německým hráčem historie...

Jednadvacetiletý fotbalista na Stamford Bridge prošel zdravotní prohlídkou a podepsal smlouvu na pět let. Přestup vyjde hodně draho, Blues zaplatí osmdesát milionů eur. Havertz se tím stal druhou nejdražší posilou v historii Chelsea, dražší byl jenom brankář Kepa Arrizabalaga.

Havertz patřil do prvního týmu Leverkusenu už od sezony 2016/2017 a velký zájem o něho měl i Bayern Mnichov. Z Bayeru odchází s bilancí 118 odehraných zápasů, v nichž dal 36 gólů a dalších 25 branek pro své spoluhráče připravil.

Chelsea je na přestupovém poli hodně aktivní a dnes získala už sedmou posilu pro novou sezonu. Před Havertzem se londýnskému klubu upsali i Timo Werner, Hakim Ziyech, Xavier Mbuyamba, Malang Sarr, Ben Chilwell a Thiago Silva.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (338)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele