Ballack doporučuje Havertzovi setrvání v bundeslize

14.05.2020, 16:15
Aktuality
Bývalý vynikající německý záložník Michael Ballack doporučil svému následovníkovi v dresu Leverkusenu Kai Havertzovi, aby ještě nespěchal z bundesligy a nabídky k přestupu do Premier League ještě nechal nějakou dobu ležet na stole.

Ballack stejně jako Havertz prorazil do velkého fotbalu v dresu Leverkusenu. V roce 2002 s ním došel až do památného finále Ligy mistrů, kde podlehl Realu Madrid. Posléze hrál čtyři roky za Bayern Mnichov a další čtyři potom za Chelsea. I ta se o dvacetiletého Havertze nyní zajímá, podobně jako Liverpool. Přestupová suma by se mohl a vyšplhat až na 100 milionů eur.

"Hráči jeho kvalit jsou samozřejmě žádaní všude na světě. Myslím si však, že Kai je v Leverkusenu v dobrých rukách," říká Ballack, který je vicemistrem světa z roku 2002.

"Bayer je pro mladé hráče perfektním místem. Mohou se rozvíjet v kvalitním prostředí, zároveň dostávají dostatek herních příležitostí. V klubu jako je Leverkusen si občas můžete dovolit chybu bez toho, abyste se okamžitě ocitli pod palbou kritiky. Samozřejmě je jasné, že je pro něj ale důležité hrát Ligu mistrů, takže potřebuje, aby se tam Leverkusen kvalifikoval, " míní Ballack.

Autor: Jiří Fišara / goal.com, onefootball.com

Komentáře (50)

Přidat komentář
Irek

Majkl legendary :) velký sympaťák

Reagovat
Aldeano

Když si vzpomenu co odpracoval i směrem dozadu a i přesto bilance například v repre 98 zápasů a 42 branek...

Reagovat
Irek

Byl to fakt borec :) a na Němce i obrovský sympaťák

Reagovat
Csaplárova past

Nějaký Havertz je v tomto článku bezvýznamný človíček vedle takového frajera, jakým byl Ballack. Největší box-to-box bomber a jeden z posledních hráčů té úžasné staré gardy, než se fotbal posral do dnešní podoby ....

Reagovat
Generalní Gladiator

Kam ho řadíte s ohlédnutím na celou jeho kariéru v porovnání s Lampardem a Gerrardem?

Reagovat
Greny

ja nad oba z nich

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Csaplárova past

Jako zaujatý fanoušek Chelsea to vidím tak, že 1) Lampard 2) Ballack a 3) Gerrard. A jako nezaujatý člověk bych dal Ballacka taky před Gerrarda, protože byl Ballack přeci jen trochu komplexnější, především byl jeden z nejlepších hlavičkářů tehdejší doby. Lamps a Stevie byli synonymem pro jeden klub, ale Ballack se uplatnil všude, což by jistě dokázal i Gerrard, kdyby přestoupil do zahraničí ....

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
mesyas

Tak zrovna Míša v Chelsea moc nehvězdil...

Reagovat
Csaplárova past

Podle čeho soudíš?

Reagovat
Josifek

Fotbal nebyl moc jiný, ale bylo v něm mnohem víc osobností, víc chlapů, ke kterým se dalo vzhlížet. Dneska jsou ty hvězdy víc takoví buzíčci bez charisma, typicky Neymar, Sterling atp

Reagovat
Gazdo

Ale talentu na rozdavanie... skoda pritom zrovna taky Neymar mal a ma toho talentu ze sa mohol zaradit k najvacsim futbalistom historie. Takto sa na neho bude spominat len ako na vyborneho futbalistu jednej dekady a premarneny talent. Pritom karieru a cisla ma uz teraz skvostne ale mal naviac

Reagovat
Kocour Klapuška

jo, fotbal se fakt posral a fakt strašně změnil

Reagovat
Csaplárova past

Kolik toho pamatuješ ?

Reagovat
Kocour Klapuška

No zrovna ty doby, kdy Ballack hrál ještě v Chelsea ano. Že by fotbalisti byli nějací jiní lidé, nebo že by fotbal fungoval nějak "krásněji," si rozhodně nemyslím

Reagovat
Csaplárova past

Já si hlavně myslím, že fotbale bylo tehdy více kvalitních hráčů a více lídrů. Jen si představ dobu okolo toho roku 2008, když je řeč o Ballackovi. Na každý post jsi v Evropě našel alespoň 5 naprostých TOP hráčů, kteří byli na stejné úrovni. Kolik hráčů dneska dosahuje úrovně Kantého, Virgila .... kolik dnes běhá po trávnících borců jako byl Ballack? Ty TOP kluby měli každý v kabině 3 nebo 4 skutečné lídry. Už tvá druhá věta je nesmysl - fotbalisti byli jiní lidé. Naprosto jiní lidé, protože přistupovali k fotbalu úplně jinak.

Reagovat
mistr129

A nemohlo by to třeba být tím, že Virgil, Kanté převyšují hráče jako Ballack? Stejně jako hráči za 15 let budou převyšovat Virgila a Kantého

Reagovat
TheTopFootbaler

Já bych to spíš viděl tak, že dřív to bylo vyrovnanější, zatímco teď se prostě tvoří užší špička. Ale to s těmi charaktery je teda stopro pravda, no, co si budem.

Reagovat
Messi14

tohle se tezko srovnava a nemam rad srovnavani hracu, kteri se nikdy ani nepotkali..

fotbal se vyviji, stejne jako jiny sporty, stejne tak svet kolem.. dnesni hraci maji zase milion moznosti a pece o ne, ktera driv nebyla -> logicky stoupa vykonnost, dostavaji se do popredi tymy jako belgie, ktere si to piplaji od mala...driv byl fotbal pomalejsi, proto mozna vyrovnanejsi

Reagovat
Csaplárova past

Nesrovnaval sem uplne Ballacka s Virgilem, dal sem jen priklad na ten post stopera. Proste v minulych letech sis udelal zebricek deseti stoperu, deseti strednich zalozniku, deseti kridel .... a vsichni to byli borci, kteri byli uplny TOP. Dneska si udelas zebricek deseti a zjistis, ze prvni dva prevysuji zbytek o 2 tridy. Staci se jen podivat na viteze takoveho Zlateho mice. Hraci, co nedavali tolik golu vyhrali, protoze to byli tak skveli fotbalisti, ze to jinak neslo ....

Reagovat
rel7

Reagovat
risk je zisk

Já Tomi tenkrát nemohl ani uvěřit, ze jde do Chelsea :). To same jsem měl i s Decem. Proste jsem tomu nemohl uvěřit :)).

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Stannis Baratheon

Pecháček Michael Ballack

2002:

Finále LM - prohra

Finále MS - prohra

Bundesliga - 2. místo o 1 bod

Finále německého poháru - prohra ve finále

2008:

Premier League - 2. místo o 2 body

EURO - prohra ve finále

Liga Mistrů - prohra ve finále

Reagovat
Generalní Gladiator

2002 finále MS nemohl hrát

Reagovat
Stannis Baratheon

Ale medaili by stejně dostal.

Reagovat
Aldeano

Ani například o 3. místo na domácím MS...

Reagovat
smazaný uživatel

+ zranění ve finále FA Cupu a konec v repre namísto MS 2010 v JARu a pak se nepohodl s Löwem a ani se pořádně nerozloučil s reprezentací a skončil na 98 startech

Reagovat
smazaný uživatel

https://cs.wikipedia.org/wiki/Michael_Ballack

a nakonec asi ještě druhý v lize v závěru kariéry v Leverkusenu

Reagovat
Stannis Baratheon

a samozřejmě ještě jeho vlastňák v roce 1999 v posledním kole, kterým prohrál Bayeru titul.

Reagovat
Agent z Melmacu

2010 Chelsea titul

Reagovat
herbage
Reagovat
Rudnevs

Strašný smoliar. Ten titul Leverkusenu navyše ešte zazdil sám vlastným gólom proti Unterhachingu.

Reagovat
Stannis Baratheon

To bylo zase jiný rok.

Reagovat
Rudnevs

Jj, som zabudol dopísať, že to bolo 2000 a v lige vyhral Bayern... Podľa mňa mal Leverkusen aspoň jeden z tých titulov brať, rovnako tak aj Schalke malo vyhrať aspoň jeden, to sú dvaja takí veční smoliari.

Reagovat
Aldeano

U Schalke je škoda sezóny 2006/7...

Reagovat
Rudnevs

Zrovna vyšiel rozhovor s Lincolnom, vtedajším špílmachrom Schalke, ktorý vravel, že stále z toho viní sám seba, pretože v rozhodujúcej časti sezóny dostal červenú za potyčku so Schneiderom práve z Leverkusenu a v následných zápasoch chýbal, čo mužstvo vyradilo z kolají. Ale tak vtedy aspoň vyhral Stuttgart, čo bol tiež veľmi pekný majster.

Najväčšia škoda je podľa mňa sezóny 2000/01. Keby Markus Merk neodpískal ten jeden debilný nepriamy kop, všetko mohlo byť inak. Loptu chytil do ruky paradoxne Schober, ktorý bol v HSV na hosťovaní zo Schalke, a potom z toho mal samozrejme výčitky, ale že vraj aj samotný Rudi Assauer mu povedal, že to je úplne v pohode, pretože za to mohol Merk. Nezažil som to naživo, ale videl som tie scény miliónkrát. Pre mňa asi najsmutnejší moment v histórii futbalu (teda z tých čiste futbalových, do toho nerátam úmrtia a podobne).

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom, toto je originál Konferenz z tej sezóny:

https://youtu.be/wha4pJ-dRI4

Schválne si to dajte na ten gól Anderssona. Myslím, že komentátor to so svojou emotívnosťou celé perfektne vystihol.

Reagovat
Werkrider

Neverkusen, Vizekusen, Zweitekusen?

Reagovat
smazaný uživatel

takhle to vypadá samozřejmě děsně, ale v té sezoně 02 prohrál finále LM s Leverkusenem proti Realu, v lize zas druhý za Bayernem a na MS měli i podle německých novinářů Němci nejhorší tým v historii a přesto prohráli až ve finále s hvězdnými Brazilci. Potom už ty výsledky jsou v trochu jiném světle..

Reagovat
Generalní Gladiator

a po kahnovi největší tahoun němců

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak samozřejmě. Ale je to všechno o jeden zápas, takže to stejně mrzí, a je jedno proti komu to bylo. Německo v té době bylo slabé, hlavně o dva roky na ME, to je pravda.

Reagovat
Aldeano

I na ME 2000...

Reagovat
Rudnevs

Ten titul vtedy 02 prehrali tuším s Kollerovým a Rosického Dortmundom (ČTK style).

Reagovat
DieryVonry

Má mu naopak poradit, ať jde v jeho stopách do Chelsea

Reagovat
John Obi Mikel

Pojď do Chelsea

Reagovat
TheMally11

proč by šel do ruského týmu?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
DieryVonry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele