Nemůžeme Havertze po sezóně udržet, připustil Bosz

14.03.2020, 23:53
Aktuality
Leverkusen je opakovaně spojován s odchodem Kaie Havertze, jehož sleduje celá řada evropských velkoklubů. Podle kouče Petera Bosze v létě farmaceutický celek svého odchovance těžko udrží...

Dvacetiletý ofenzivní záložník se do sestavy Bayeru prosadil před čtyřmi lety a prakticky hned od začátku je hráčem, přes kterého jde většina akcí koncernového mužstva.

Nejpovedenější byla z pohledu Havertze minulá sezóna, během které zaznamenal 17 bundesligových gólů, nastavený trend přitom rodák z Aachenu drží i v tomto ročníku.

"Nemůžeme Havertze po sezóně udržet," řekl Bosz. "Zřejmě půjde o přestup v hodnotě přes 100 milionů eur," dodal nizozemský kouč, jehož svěřenec má smlouvu do roku 2022.

Pokud by Havertz odešel za takovou sumu, skoro dvojnásobně by překonal dosavadní rekordní přestup Leroye Saného, za něhož Schalke od Man City dostalo 51 milionů eur.

"Výchova a prodej talentovaných hráčů je cesta, kterou se chceme ubírat. Kdybychom obdrželi 100 milionů eur, mohli bychom posílit tři nebo čtyři pozice," uvědomuje si Bosz.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (38)

Přidat komentář
Whitemedia

A to já bych se nevzdával, ono to teď bude všechno dost jiný..

Reagovat
mesyas

bayern už netrpělivě čeká

Reagovat
Smreky

Bayern za neho nedá 100 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Počkáme 2 roky a vezmem si ho zadarmo..to je snad každýmu jasný

Reagovat
Smreky

Asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

On už vtedy bude niekde inde ...

Reagovat
smazaný uživatel

V Dormundu ideálně

Reagovat
smazaný uživatel

100 nedá nikdo! Budou rádi za polovinu

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, zvlášť pokud pomine ta pandemie, tak budou chtít kluby trošku šetřit

Reagovat
smazaný uživatel

A k čemu to je, když zemře 5 miliard lidí. Ať se radši zachrání ve krytu.

Reagovat
smazaný uživatel

Predpokladám, že pojde do Bayernu. Nejaké iné tipy?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Něco mi říká, že zkusí Spartu

Reagovat
Irek

To by nebylo moc důstojné

Reagovat
Rudnevs

100 za neho nedá asi nikto. Teraz sa trh podľa mňa trochu zmení a ceny opäť klesnú. Odhliadnúc od Havertza, celkovo nečakám v lete také obrovské sumy ako v minulých rokoch.

Kai mal túto sezónu trochu slabšiu Hinrunde, po nej sa o ňom písalo aj ako o miernom sklamaní, ale teraz v Rückrunde bol opäť vo forme a spolu s ním aj celý Leverkusen. Medzičasom sa z neho stal jeden z mojich najobľúbenejších hráčov, dúfam, že si vyberie budúci klub dobre. Ten Bayern by možno mohol byť pre neho tiež fajn, asi lepšie než pokusy typu PSG, kde by sa mohol zakopať ako Draxler.

Reagovat
Noustress

čo CFC myslíš že by to bolo dobré spojenie ?

Reagovat
Rudnevs

Ťažko povedať, ako na tom Chelsea je. Teraz máte trochu hluché obdobie a káder sa tam ešte len skladá, snáď nebudete v podobnom útlme ako Man U po odchode SAFa, to by pre Havertza nebola dobrá destinácia.

Ale celkovo z hladiska sympatii by mi Chelsea ako ďalšia destinácia nevadila, z nejakeho dôvodu voči Chelsea nepociťujem odpor ako k PSG alebo City... A samozrejme by Havertz tak trochu šiel v stopách Ballacka, to by bolo fajn.

Reagovat
Robertson

...to je ale dosť pokrytecké na to,ako v BL vnímate práve Leverkusen,Wolfsburg,Lipsko,Hoffenhaim atď...

Reagovat
Rudnevs

Neviem, mne to je už tak nejak aj celkom jedno. Vlastne žiaden z tých vyššie spomínaných BL klubov mi nevadí a trebárs Leverkusen mám aj celkom rád. Ale PSG a City moc nemusím...

Reagovat
irik

Stopy Ballacka vedou do Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Kluby peniaze majú a ak by sa všetko vrátilo do starých koľají ešte pred začiatkom prestupového obdobia, tak nevidím dôvod, prečo by mali ceny za hráčov nejako výrazne klesnúť.

Samozrejme nikto teraz nedokáže odhadnúť, kedy a či vôbec sa sezóna dohrá, kedy sa začne nasledujúca a ako to bude s letným prestupovým obdobím.

Do PSG nemá vôbec dôvod ísť a tí na neho ani nebudú mať peniaze, potrebujú kúpiť Icardiho a nestoja vôbec dobre s FFP. Ak ho bude chcieť v lete viacero klubov, tak 100 je úplne primeraná suma, za menej by som ho nepúšťal.

Reagovat
Pony Slaystation

"v létě farmaceutický celek svého odchovance těžko udrží" hmm ok

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by zajímavé ho vidět v Liverpoolu pod Kloppem.

Reagovat
Rich

To mohlo, ale odmítl ho jednou, odmítne ho podruhé.

Reagovat
smazaný uživatel

No hodil by se mi tam více než do Bayernu.

Reagovat
Rich

Tak si ho dej do týmu ve FIFĚ a tam si za něj hraj. A do Bayernu pod Flickem by byl hodně dobrý, lepší než Coutihno a rozhodně i levnější.

Reagovat
smazaný uživatel

levnější než Coutihno

Tak to určite Havertz o ktorého sa budú trhať veľkokluby bude lacnejší ako Coutinho, ktorý predvádza už 3 roky hovno a nechce ho jeho materský klub ani Bayern...

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rich

Stejně, když si vezmu, že by se dohrávalo všechno i liga v létě, tak Bayern by utratil opravdu hodně... Kolik by to bylo dohromady, když by přišel Sané, Havertz a Werner? I když ani jeden není jasný, zdali přijde nebo ne.

Reagovat
wyqinac

tak za coutinha dala barcelona 160, myslis ze ho budou prodavat za pulku?

Reagovat
Rudnevs

Možno budú musieť. Neviem si predstaviť, že by za neho teraz niekto dal 160.

Reagovat
Rich

Do Bayernu, jasná volba. Buď za dva roky zadarmo a nebo za 60 do Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zmluvu má do roku 2022 a neverím, že by ešte chcel podpísať ďalšiu, takže toto leto bude jeho prestupová cena najvyššia. V lete 2021 by už bol Leverkusen nútený ho predať a tam by suma zrejme išla dole, ak by nepredvádzal nejaké nadpozemské výkony. Kto vie ale, ako bude vyzerať prestupové obdobie toto leto, ak by sa sezóna nejako posúvala a dohrávala v letných mesiacoch, to môže výrazne prehovoriť do nákupov a cien hráčov.

Za menej ako 100 by som ho nepúšťal, je to jeho reálna hodnota a obrovskú kvalitu potvrdzuje už dlhý čas, nie je to žiadna rýchlokvasená hviezdička. Myslím, že by hral v základe v hociktorom klube na svete a viem si ho kľudne predstaviť aj v takom Reale či Barcelone. Snáď si vyberie dobre a Leverkusen na ňom čo najviac zarobí...

Reagovat
FC Porto FC

Nevěřím že půjde z Německa za 100 Mega

Reagovat
smazaný uživatel

Zavádzajúce. To nie je o udržaní. Správne mal povedať : " 100 miliónov euro sa nám veľmi hodí."

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto průměrný hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě MU to bude překopávat navic pujde Pogba takže i peníze budoua jako hráč s dlouhodobím potenciálem proč ne ještě k němu ještě Sancha a najednou bude ten tym jinde aniž by měli problém s ffp

Reagovat
r.mrazik

prestupy se ted trochu zastavi,ceny pujdou dolu...pogba zustane...mame bruna...takze Kai nejspis neprijde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele