Griezmann vyměnil Atlético Madrid za Barcelonu

12.07.2019, 16:10
Aktuality
Barcelona potvrdila příchod Antoineho Griezmanna. Francouzský reprezentant do této chvíle nastupoval za Atlético Madrid, které vyinkasovalo 120 milionů evropské měny...

Osmadvacetiletý útočník se ještě ve velmi útlém věku přesunul z rodné Francie do Realu Sociedad, kde se postupně dostal do prvního týmu a následně se zařadil mezi opory.

Během ročníku 2013/14 zaznamenal Griezmann ve španělské lize šestnáct branek a bylo zřejmé, že se bude stěhovat za lepším. Nakonec padla volba na madridské Atlético.

Také u Rojiblancos pokračoval mistr světa z roku 2018 ve skvělých výkonech, přičemž ve všech pěti sezónách vstřelil minimálně 20 soutěžních gólů. Jednou dokonce zaznamenal 32 zásahů a logicky se tím zařadil mezi světovou špičku, což potvrzoval i v reprezentaci.

Už během minulého léta byl Griezmann spojovaný s možným odchodem do Barcelony, nakonec se však rozhodl setrvat u "Atlétů" a dokonce s nimi podepsal nový kontrakt.

Přesto bylo jasné, že smlouvu nedodrží. Obě strany si sice nechávaly na čas, Barcelona však nakonec oznámila, že Griezmanna získala za 120 milionů eur. Nová akvizice podepsala s Blaugranas pětiletý kontrakt, ve kterém má výstupní doložku ve výši 800 milionů eur.

Celý transfer však zřejmě bude mít soudní dohru. Atlético Madrid potvrdilo, že podá žalobu, neboť se údajně Barcelona dohodla s Griezmannem před 1. červencem, kdy byla výstupní doložka, na jejímž základě útočník přestoupil, 200 milionů eur. Až následně klesna na současných 120 a madridský celek po ligovém konkurentovi požaduje původní sumu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, football-espana.net

Komentáře (1751)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele