Atlético podalo stížnost kvůli přestupu Griezmanna do Barcelony

19.07.2019, 17:02
Aktuality
Atlético Madrid podalo formální stížnost k vedení LaLigy na Barcelonu v souvislosti s přestupem Antoinea Griezmanna. Podle Los Colchoneros by Barcelona měla za přestup zaplatit o 80 milionů eur víc, protože se dohodla s hráčem dříve, než došlo ke snížení výstupní klauzule.

Griezmann byl oficiálně představen jako posila Barcelony v neděli 14. července, přičemž využita měla být výstupní klauzule ve výši 120 milionů eur. Ty složil katalánský klub na ústředí španělské LaLigy o dva dny dříve.

Atlético však tvrdí, že klauzule nebyla aktivována "legálně". Její výše byla v minulosti 200 milionů eur, přičemž snížena na 120 milionů byla až 1. července. Atlético však tvrdí, že má důkazy o tom, že Griezmann se dohodl s Barcelonou už dříve a jednat začal dokonce již v polovině února.

O záměru odejít měl Griezmann vedení Atlética informovat v polovině května.

Barcelona ústy prezidenta Josepa Marii Bartomeua nekalé jednání odmítla. První kontakt mezi Barcelonou a Atléticem podle Bartomeua proběhl až 4. července. S Griezmannem prý také začala Barca vyjednávat až ve chvíli, kdy oznámil, že chce z klubu odejít.

Atlético chce hnát spor případně až před FIFA, podle zdrojů ESPN je však nepravděpodobné, že by mezinárodní organizace zasahovala do sporu uvnitř jedné asociace. Podle ESPN zatím španělská fotbalová federace odmítla potvrdit, že už oficiálně zaregistrovala Griezmanna jako hráče Barcelony. Pokud by španělské orgány nebyly schopny spor rozhodnout, mohl by tedy dojít až před sportovní arbitrážní soud v Lausanne.

Autor: Jiří Fišara / espn.com

Komentáře (491)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele