Griezmann definitivně posilou Atlética Madrid

29.07.2014, 16:09
Aktuality
Úřadující šampion španělské nejvyšší soutěže dotáhl do očekávaného konce jednání o příchodu Antoine Griezmanna z Realu Sociedad, který za svoji oporu dostane 30 milionů eur. Mladý francouzský křídelník včera úspěšně prošel lékařskou prohlídkou a následně podepsal na stadionu Vicente Calderóna šestiletý kontrakt...

Účastník letošního mistrovství světa, kde s Francií došel až do čtvrtfinále, přišel do Sociedadu v pouhých 13 letech, následně se přes mládežnické celky probojoval až do prvního týmu, kde se během posledních čtyř sezón vypracoval do opory týmu. Během uplynulého ročníku dokázal Griezmann nastřílet sedmnáct ligových branek.

Velkou výhodou 23letého hráče je jeho univerzálnost, dokáže zahrát na hrotu útoku i na křídle, odkud zvládne tvořit hru. "Jsem šťastný, že se nám podařilo tento přestup dokončit," řekl sportovní ředitel "Atlétů" José Luis Pérez Caminero. "Antoine byl pro nás prioritou a jsme rádi, že se nám ho povedlo získat. Jedná se o jednoho z nejlepších hráčů Primera División, což opakovaně dokázal v Realu Sociedad," dodal Caminero.

Rojiblancos tímto příchodem zacelili další mezeru po četných letních odchodech, kdy kromě střelce Diega Costy, jenž zamířil do Chelsea, odešli rovněž David Villa (New York City) a Adrián Lopez (Porto). Ofenzivu už mezitím vyztužil Mario Mandžukić z mnichovského Bayernu.

Autor: Jiří Vojík / clubatleticodemadrid.com

Komentáře (351)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele