FORTUNA:LIGA - souhrn 23. kola: Derby bez branek

02.03., 17:00, aktualizováno 03.03., 20:00
Komentáře a souhrny
Pavel Šulc (© Viktoria Plzeň)

Sparta se podruhé v jednom týdnu střetla se Slavií a ligový souboj přinesl bezbrankovou remízu, na čele tabulky se tak nic nemění. Plzeň si odvezla body z Pardubic, triumfu se konečně dočkalo Slovácko.

Sparta Praha - Slavia Praha 0:0

03.03.2024 18:00

Góly: -

Pražské derby mezi Spartou a Slavií skončilo ve 23. kole Fortuna ligy nerozhodně 0:0. Po pohárovém utkání bohatém na branky i emoce se tak první dva celky tabulky nedočkaly ve vzájemném střetnutí gólu poprvé od léta 2020. Čisté konto si tak v premiérovém duelu v sešívaném dresu připsal uzdravený Jindřich Staněk, jenž v lednu přestoupil z Viktorie Plzeň. Letenští po nesmyslném průchodu emocí Angela Preciada dohrávali v oslabení, v čele tabulky ovšem udrželi čtyřbodový náskok na pražského soka.

Největší české rivaly čekal již druhý vzájemný střet během pěti dnů. V týdnu proběhlo pražské derby ve čtvrtfinále MOL Cupu, které přineslo hned několik fantastických okamžiků a zvratů. Sparta v Edenu prohrávala o dva góly, po trefách Victora Olatunjiho však dokázala vyrovnat a v prodloužení uzmout postup do svých rukou. Tentokrát navíc měla výhodu domácího prostředí, v němž chtěla navýšit náskok v čele již na sedm bodů.

Oba týmy vstoupily do derby opatrně a ofenzivní výpady prováděly pouze se zajištěnou obranou. Ve 25. minutě se do nadějného úniku dostal Jan Kuchta, jemuž ovšem skvělým zákrokem odebral na poslední chvíli balon David Zima. Smělým úprkem se po pravé straně prezentoval také Preciado, nadějná akce však po odrazech v šestnáctce skončila pouze odkopem od brány Slavie. Duel tak zůstal do přestávky vyrovnaný, a to i na letenských ochozech, když na úvodní kouřové představení domácích fanoušků navázali dýmovnicemi i ti v sektoru hostů.

Po návratu z kabin převzala iniciativu Sparta, jež se snažila prodrat pevnou defenzivou rivala. Před hodinou hry obdržel v šestnáctce pobídku Lukáš Haraslín, brankář Staněk však po včasném vyběhnutí zbořil vše, co mu stálo v cestě, a akci tak rázně ukončil. Slovenský křídelník zahrozil znovu v 78. minutě, kdy jeho obstřel z hranice vápna proplachtil těsně vedle pravé tyče. Klidný průběh zápasu narušil v jeho závěru zkrat Preciada, který po úmyslném kopnutí do stehna Jana Bořila odešel do sprch o něco dříve.

Ligové derby tak nakonec vítěze nepřineslo. Oba celky odehrají další kolo 10. března. Letenští změří síly s Viktorií Plzeň, sešívaní vyzvou doma Teplice.

Více informací k zápasu

FC Zlín - Baník Ostrava 0:1

03.03.2024 15:00

Góly: 33. Jan Juroška

Baník Ostrava porazil ve 23. kole Fortuna ligy domácí Zlín 1:0. Slezany, které hnal zaplněný kotel za jednou z branek, nasměroval k výhře gól Jana Jurošky, jehož zbloudilý centr šťastně zapadl přesně k tyči. Odchovanec pražské Dukly si tak nadělil příjemný dárek ke 31. narozeninám a Ostravanům zařídil druhý venkovní tříbodový zisk v řadě. Ševci naopak poprvé v jarní části padli na vlastním trávníku.

Svěřenci Pavla Hapala sice před dvěma týdny výhrou v Mladé Boleslavi zmírnili z mnoha stran se snášející kritiku, v posledním kole ale znovu selhali. Proti Bohemians totiž navzdory početní výhodě ztratili těsný náskok a pouze remizovali. Naopak ve Zlíně mohla po čtyřech získaných bodech ze čtyř jarních ligových zápasů a postupu do semifinále MOL Cupu panovat s nedávnými výsledky vcelku spokojenost.

Do první šance se v úvodu sedmé minuty procpal hostující Ewerton, svůj 100. zápas v české nejvyšší soutěži ale po nepřesné ráně k přední tyči gólem neokořenil. I o další vzruch se po necelé čtvrthodině postaral Baník, když za vápnem napřáhl Tomáš Rigo, jeho skákavý projektil ale zkrotil Stanislav Dostál. Pak konečně zabrali také Ševci, akrobatická střela Jakuba Janetzkého z malého vápna po sérii rohových kopů však svůj cíl nenašla. Poprvé se tak urodilo na straně hostů. Po půlhodině hry si Juroška hodil balon na levačku a vyslal centr, jenž nejspíše i za přispění na clonícího Abdullahiho Tanka doskákal až za Dostálova záda. Ještě před odchodem do šaten mohlo být srovnáno, Tomáš Schánělec ale zpětný pas zprava usměrnil míč jen těsně vedle.

Slezané mohli se startem druhé půle svůj náskok navýšit, nejprve ale Tanko po dobrém náběhu do vápna mířil doprostřed brány a o pár minut později Matěj Šín přetavil dobrý pas Ewertona pouze ve střelu, která šla mimo. K úžasu všech zúčastněných neuspěl Tanko ani 20 minut před koncem, kdy se po chybě v domácí defenzivě řítil sám na Dostála. Ten mu totiž včas padl pod nohy a jeho únik zneškodnil. Hráče v černo-zelených dresech ovšem nakonec trestuhodný počet spálených příležitostí mrzet nemusel, neboť jejich soupeř se k vyrovnávacímu gólu ani nepřiblížil. Na úplném konci pak Dostál famózně skočil pod nohy tentokrát Quadrimu Adediranovi a překazil další šanci hostů na pojištění náskoku.

Baník však i navzdory tomu zápas zvládl a ze Zlína si odvezl všechny body. O další výhru zabojuje 9. března proti Olomouci, Zlín čeká o den později důležitý záchranářský duel v Českých Budějovicích.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Slovan Liberec 2:0

03.03.2024 14:00

Góly: 34. Mohamed Yasser, 41. Daniel Fila

Fotbalisté Teplic potvrdili skvělou jarní formu, když si ve 23. kole Fortuna ligy poradili s Libercem 2:0. Skláři vcelku vyrovnaný duel strhli na svou stranu během sedmi minut prvního poločasu zásluhou mladého ofenzivního tandemu. Nejprve prodloužil sérii zápasů se vstřeleným gólem na číslo tři 22letý Egypťan Mohamed Yasser, na kterého navázal o pár měsíců mladší Daniel Fila. Tepličtí se díky triumfu v tabulce vyhoupli na sedmé místo a výrazně se přiblížili skupině o titul.

Jaro Sklářů začalo po zimní pauze velmi dobře, celek z Ústeckého kraje nicméně bezesporu mrzela domácí remíza s Karvinou. Slovan zvládl v novém roce pouze úvodní klání, jelikož po prohře na hřišti Sparty neokusil chuť vítězství ani proti Jablonci, a navíc vypadl z poháru. Teplice mohly těžit z mizerné venkovní formy Liberce, jenž v aktuálním ročníku stále čekal na první výhru mimo svůj domov.

Začátek duelu provázelo značné množství nepřesností, které oběma celkům komplikovaly jakékoliv ofenzivní snažení. První povedenou útočnou akci měl na svědomí hostující Nicolas Penner, jehož pokus z hranice vápna vyrazil gólman Richard Ludha pouze na hlavu Filipa Prebsla. Ten naneštěstí pro příznivce Slovanu otřel míč pouze o břevno. Domácí pořádně zahrozili až v polovině prvního dějství, kdy Fila předložil balon před poloodkrytou bránu Albertu Labíkovi. Mladý host z pražské Slavie však ve stoprocentní šanci poslal ránu z první vedle. Následoval orchestr gólových příležitostí, ve kterém hrál prim Yasser. Ten se ve 34. minutě šikovně uvolnil na levé straně a střelou z velkého úhlu nachytal Oliviera Vliegena na přední tyči. Parťák egyptského mladíka z útoku Fila se nechtěl nechat zahanbit a sedm minut po úvodní trefě se na listinu střelců zapsal taktéž, když po skvělém zpracování poslal míč podél Vliegena do sítě.

Změna stran přinesla zvýšenou aktivitu modrobílých, jejichž ofenzivní výpady však v drtivé většině případů neznamenaly nebezpečí pro Ludhu. Na druhé straně se do další gólovky dostal Labík, ani napodruhé ale ránu z dobré pozice do brány nevměstnal. Po hodině hry mohl zvýšit i Fila, tentokrát nicméně orazítkoval tyč. Naděje do závěrečných minut mohl Slovanu vykřesat Dominik Preisler, jehož pokus konečky prstů vytěsnil Ludha, a připsal si tak druhé čisté konto v české nejvyšší soutěži.

Teplice tedy doma zvítězily a v dalším kole se 10. března utkají se Slavií. Liberec o den dříve vyzve Karvinou.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Viktoria Plzeň 2:3

02.03.2024 18:00

Góly: 55. Kryštof Daněk, 72. Lukáš Kalvach (vl.) - 42. Lukáš Kalvach, 47. Pavel Šulc, 49. Pavel Šulc

Viktoria Plzeň zvítězila ve 23. kole Fortuna ligy na hřišti Pardubic 3:2. Západočechům výrazně pomohl kmenový hráč Slavie hostující v týmu z města perníku Denis Halinský. Ten už po necelých 40 vteřinách fauloval a v šesté minutě, přičemž průtahy zapříčinily zmatky okolo nefungujícího monitoru pro systém VAR, viděl červenou kartu. Hosté si vybudovali na přelomu poločasů třígólový náskok, na němž se dvěma zásahy podílel nový nejlepší střelec soutěže Pavel Šulc. Viktoriáni se však nechali pohodlným náskokem ukolébat a Pardubice snížily na rozdíl jediného gólu. Ten jim nakonec k dokonání senzace scházel.

Svěřenci Radoslava Kováče nebyli v Edenu daleko od toho, aby remízou zaplnili titulky novinových článků, nakonec jim však veškerou slávu vzal nejrychlejším hattrickem v historii české ligy Mojmír Chytil. Třígólový zápas naposledy prožila také Plzeň, která si v klidném tempu vyšlápla na Zlín. Viktoria chtěla na tuto výhru navázat ve čtvrtfinále MOL Cupu v Jablonci, odehrání úterního duelu ovšem na poslední chvíli zabránila mlha.

Fanouškům domácích hned zkraje zápasu spadl úsměv, když za šlapák na Šulce obdržel červenou kartu Halinský, který tak měl alespoň jistotu teplé vody ve sprše. O první větší šanci se postaral Jan Kopic, volej zkušeného křídelníka ale brankář zlikvidoval. Na následný rohový kop naskočil Sampson Dweh, jeho hlavička ale prosvištěla nad břevnem. Drtivý tlak Viktoriánů přinesl několik dalších slibných příležitostí, jenže štěstí stálo na straně Východočechů a to až téměř do odchodu do kabin. Paradoxně střela s nejmenší šancí na úspěch projela Viktorovi Budínskému mezi nohama, a Lukáš Kalvach tak mohl slavit.

Krátce po změně stran se Plzeň prosadila znovu. Akrobatický pokus Lukáše Červa za brankovou čáru dotlačil Šulc, a stal se tak nejlepším střelcem ligy. O chvíli později jen upevnil svou pozici, když po přihrávce Jhona Mosquery skóroval znovu. Gólem se blýskl i další mladý záložník, tentokrát ovšem na druhé straně. Zpoza vápna propálil vše, co mu stálo v cestě, Kryštof Daněk. Pořádný zvrat v utkání ovšem zajistil rohový kop Pardubic, jenž s přispěním lehké teče Kalvacha skončil za zády Martina Jedličky, další branku se už ale domácím nepodařilo vstřelit.

Pardubice favorita nepřekvapily a nedosáhly ani na bod. O nic jednodušší zápas je nebude čekat ani přesně za týden, kdy zamíří k tradičně vyhrocenému derby do Hradce. Plzeň o den později přivítá v dalším šlágru kola Spartu.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - 1. FC Slovácko 1:3

02.03.2024 15:00

Góly: 30. Dávid Krčík - 37. Vlasij Sinjavskij, 58. Stanislav Hofmann, 63. Marek Havlík (pen.)

Slovácko si ve 23. kole Fortuna ligy připsalo první body po zimní pauze, když v Karviné zvítězilo 3:1. Vedení se ve 30. minutě ujali domácí zásluhou Dávida Krčíka, který otevíral skóre také v minulém utkání proti Teplicím. Jenže na rozdíl od zápasu na severu Čech jeho trefa k bodovému zisku nepřispěla. V závěru úvodní půle totiž nejprve celek z Uherského Hradiště vyrovnal a o chvíli později viděl červenou kartu Emmanuel Ayaosi. Dlouhou početní výhodu využili hosté celkem dvakrát, přičemž jeden z gólů vsítil z penalty Marek Havlík, nejlepší střelec podzimní části nejvyšší české soutěže.

Hrozivý start jarní části, který čítal tři domácí porážky v řadě s celkovým skóre 0:9, se Slezanům podařilo přibrzdit v Teplicích, odkud si přivezli bod. Přispěl k němu také jejich nejproduktivnější hráč Lukáš Budínský, jenž se v této sezoně přímo podílel již na sedmi přesných trefách. Tři prohry za sebou mělo překvapivě i Slovácko, a to včetně neúspěchů se Zlínem a Pardubicemi.

Nepříliš atraktivní podívanou oživila až standardní situace Karviné ze závěru první půlhodiny. Centr z pravé strany se po sérii tří hlaviček domácích fotbalistů dostal ke Krčíkovi, který z malého vápna pohodlně uklidil míč k tyči. Radost však Slezanům sebral zpackaný závěr první půle. Ve 37. minutě nejprve Slovácko vyrovnalo poté, co si Petr Reinberk naběhl za obranu soupeře a zpětným pasem oslovil přesně zakončujícího Vasije Sinyavského. Následně navíc viděl za tvrdé došlápnutí na nohu protihráče druhou žlutou Ayaosi a předčasně se poroučel do sprch.

Jen pár desítek vteřin po startu druhého dějství málem dokonal obrat hostů Michal Kohút. Hlavičku nikým nestráženého záložníka však zneškodnil Dominik Holec. Slovenský gólman si krátce nato připsal další důležitý zákrok, když ukryl do rukavic pokus Havlíka z ideální pozice uvnitř šestnáctky. V 58. minutě už ale Holec neměl nárok na skvěle umístěnou hlavičku Stanislava Hofmanna po rohovém kopu. Po hodině hry navíc rukou zblokoval ránu z přímého kopu ve zdi stojící Krčík, a jelikož tak učinil ve svém vápně, nařídil sudí pokutový kop. Ten nekompromisní pumelicí o břevno proměnil Havlík.

Karviná si tedy výsledkový vzestup neudržela a připravila Slovácku první jarní výhru. Příležitost k nápravě bude mít 9. března v Liberci, zatímco celek z jihu Moravy ve stejný den přivítá Jablonec.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2

02.03.2024 15:00

Góly: 19. Jan Fortelný, 22. Filip Novák - 4. Erik Prekop, 41. Martin Hála

Fotbalisté Sigmy Olomouc remizovali ve 23. kole Fortuna ligy s Bohemians 2:2. Čtyřgólový první poločas odšpuntoval nádhernou trefou Erik Prekop, nicméně vedení Klokanům dlouho nevydrželo. Sigma totiž během chvilky otočila stav utkání, nicméně v závěru úvodního dějství inkasovala, a tak se Jiří Saňák při své premiéře v roli oficiálního hlavního kouče domácích musel spokojit s bodem. Vyrovnávací trefu ze 41. minuty měl na svědomí odchovanec olomouckého klubu Martin Hála, který do Prahy zamířil v létě 2022.

Sigmě start do jarní části sezony hrubě nevyšel, což po prohře na hřišti Českých Budějovic odnesl vyhazovem trenér Václav Jílek. Pocit vítězství po zimní přestávce nezažila ani Bohemka, která ovšem předvedla na trávníku Baníku bojovný výkon a v oslabení vydřela bod. Ten Klokanům vystřelil host z Pardubic David Huf, jenž na podzim v dresu Chrudimi zazářil ve druhé lize 12 góly.

Hned ve čtvrté minutě se o kandidáta na nejlepší gól kola postaral Prekop, jenž skákavý balon dokázal zkrotit a parádně přeloboval brankáře domácích. Ti ale nezůstali dlouho pozadu, jelikož zanedlouho srovnal Jan Fortelný, který se dostal k odraženému míči po centru Jana Vodháněla a skóre srovnal. K jeho trefě přidal přesný zásah ještě Filip Novák, jenž s přispěním tyče poslal Sigmu do vedení. Nejaktivnějším hráčem Hanáků byl bezpochyby Vodháněl. Olomoucký křídelník přichystal spoluhráčům několik slibných příležitostí, jenže jako další se z přesné trefy radovali Klokani, přesněji Hála, který využil chyby v domácí rozehrávce.

Krátce po změně stran si mohla Sigma uzmout vedení zpět, avšak skvělý zákrok Romana Valeše udržel remízový stav. O chvíli později navíc hned nadvakrát zachránila Klokany branková konstrukce. Zaměstnání muži mezi třemi tyčemi na druhé straně připravil Prekop, když ho ranou z bezprostřední blízkosti donutil ke skvělému zákroku. V závěru byl aktivnější celek z hlavního města, ale i přes několik slibných šancí nakonec rozhodující trefu vsítit nedokázal.

Olomouc tak s dočasným trenérem získala proti Pražanům bod. Další duel ji čeká 9. března v Ostravě, Bohemians se ve stejný den střetnou s Mladou Boleslaví.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - FC Hradec Králové 1:1

02.03.2024 15:00

Góly: 35. Jan Chramosta (pen.) - 5. Karel Spáčil

Jablonec remizoval ve 23. kole Fortuna ligy s Hradcem Králové 1:1. Skóre již v páté minutě otevřel hlavou Karel Spáčil, nicméně po půlhodině na tuto trefu odpověděl Jan Chramosta. Stejně jako v utkání s Libercem se zkušený útočník prosadil z pokutového kopu. Po změně stran sice měli Votroci po vyloučení Haidersona Hurtada dlouhou přesilovku, gólově se jim ji však nepodařilo využít. Ani čtvrtý jarní zápas Východočechů tedy vítěze nenašel, Jablonečtí si dokonce připsali již 10. dělbu bodů v sezoně.

Severočeši neodehráli kvůli husté mlze úterní čtvrtfinále MOL Cupu s Plzní, a celý týden tak strávili přípravou na důležité utkání s Votroky. Těm mohli v případě vítězství odskočit na rozdíl čtyř bodů. Mimo jiné šlo také o setkání dvou naprosto rozdílných světů, neboť ve třech jarních duelech Jablonce padlo celkem 20 branek, zatímco v těch hradeckých pouze čtyři.

Gólový půst přerušili Votroci v Jablonci už po pěti minutách, kdy Václav Pilař zakroutil balon z rohového kopu přímo na hlavu špatně pokrytého Spáčila, který se postaral o úvodní trefu. Na druhé straně měl na noze vyrovnání po centru z volného přímého kopu Hurtado. Kolumbijský obránce se ovšem s míčem nepopasoval ideálně a jeho zakončení změnu skóre nepřineslo. Další nadějnou příležitost měli zelenobílí po půlhodině hry, kdy rychlý protiútok po perfektním zpracování zakončil Vakhtang Chanturishvili. Jeho přízemní ránu k tyči fantasticky vytáhl hostující gólman Adam Zadražil. Krátce nato však byl v šestnáctce faulován Dominik Hollý a velezkušený Chramosta penaltu s přehledem proměnil.

Severočeši s honbou za gólem, který by převrátil zápas na jejich stranu, začali prakticky ihned po výměně stran. Nejprve se v obrovské příležitosti ocitl Chramosta, jenž po krásné kombinaci postupoval ze strany sám na Zadražila. Hradecký brankář se v rozhodující chvíli vyznamenal a podržel svůj tým. Stejně si počínal i při velké šanci Chanturishviliho, jehož obstřel měl gólové parametry. Ofenzivní rozlet Jablonce zabrzdilo vyloučení Hurtada, který byl poslán do sprch za faul na Daniela Kaštánka. Početní převahu mohl poměrně rychle zužitkovat Filip Čihák, jehož dobře umístěná hlavička donutila Jana Hanuše k těžkému zákroku. Jablonecký brankář se zaskvěl i proti pokusu Matěje Koubka a zachránil tím domácím alespoň bod.

Jablonec tak prodloužil domácí neporazitelnost, která trvá od října loňského roku. V příštím kole jej 9. března čeká složitý úkol na hřišti Slovácka, zatímco Hradec bude ve stejný den hostit ve východočeském derby Pardubice.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Dynamo České Budějovice 3:1

02.03.2024 15:00

Góly: 10. Abdulla Yusuf Helal, 15. Abdulla Yusuf Helal, 90+1. Matouš Nikl (vl.) - 7. Petr Zíka

Mladá Boleslav zvládla duel 23. kola Fortuna ligy, když na vlastní půdě porazila České Budějovice 3:1. Utkání střelecky otevřel už v samém úvodu teprve 17letý debutant Petr Zíka. Předposlední celek tabulky si však vedení dlouho neužil, jelikož už v 15. minutě po dvou slepených brankách Yusufa prohrával. Na údery od bahrajnského reprezentanta nedokázali hosté v celém zbytku duelu zareagovat, a kouč David Holoubek tak mohl slavit premiérové vítězství na lavičce Středočechů. Klub z města automobilů čekal na tříbodový zisk od 11. listopadu minulého roku.

Valná většina fanoušků se v zimní přestávce shodla při diskusi o největším adeptovi na sestup na Českých Budějovicích. Jihočeši se ale vzepřeli osudu a díky dvěma výhrám ze tří jarních duelů poskočili na předposlední příčku tabulky. Mladá Boleslav načala éru vedenou trenérem Holoubkem nadějnou remízou v Plzni, pak však její výkony ochably a v elitní šestce zůstala jen díky mizerným výsledkům konkurentů.

Do utkání nastoupila Mladá Boleslav o poznání lépe, držela balon více na kopačkách a vytvářela si tlak. I přesto se jako první prosadili hosté. V sedmé minutě se totiž Zíkovi odrazil míč proti noze na hranici šestnáctky a debutant v nejvyšší české soutěži rozvlnil síť střelou k levé tyči. Mladou Boleslav brzká branka nemusela dlouho mrzet, dvěma trefami totiž otočil dosavadní průběh bahrajnský útočník Yusuf. Nejprve pálil hlavou po rohovém kopu Vasila Kušeje a poté zužitkoval šikovně zahranou standardku Marka Matějovského. Vyrovnání mohla přinést až příležitost ze 44. minuty, kdy z bezprostřední blízkosti selhal Patrik Brander.

Po změně stran byl blízko ke třetí brance Daniel Mareček, ten však dorážku z malého vápna poslal trestuhodně vysoko nad břevno. Aktivnější domácí mohli přidat pojistku v 69. minutě, kdy si na dobře zahraný rohový kop naskočil Ondřej Karafiát, ten však těsně přestřelil. Zbytek druhého nabídl spíše souboj o střed pole, šancí bylo poskrovnu. V nastavení přidali domácí rozhodující třetí branku, do vlastní sítě se po nešťastném odrazu trefil Matouš Nikl.

Mladá Boleslav se tak dočkala prvního vítězství po zimní přestávce. V příštím kole se představí 9. března na půdě Bohemians, České Budějovice přivítají o den později Zlín.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
23
19
3
1
55 : 15
60
2
Slavia Praha
23
17
5
1
46 : 17
56
3
Viktoria Plzeň
23
15
3
5
55 : 28
48
4
1. FC Slovácko
23
11
5
7
33 : 27
38
5
Baník Ostrava
23
10
4
9
32 : 26
34
6
FK Mladá Boleslav
23
9
5
9
40 : 38
32
7
FK Teplice
23
8
7
8
25 : 24
31
8
Sigma Olomouc
23
8
6
9
31 : 31
30
9
Slovan Liberec
23
7
8
8
34 : 36
29
10
Bohemians Praha 1905
23
6
8
9
20 : 31
26
11
FK Jablonec
23
5
10
8
30 : 36
25
12
FC Hradec Králové
23
5
9
9
24 : 33
24
13
FK Pardubice
23
6
5
12
23 : 33
23
14
FC Zlín
23
4
6
13
26 : 50
18
15
Dynamo České Budějovice
23
5
2
16
23 : 50
17
16
MFK Karviná
23
4
4
15
23 : 45
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (215)

Přidat komentář
Pablos

Olomouc vzadu docela průchoďák ...ale Novák dal gól... čekám ho v sestavě EF kola

Reagovat
John Obi Mikel

Yusuf zachránil Holoubkovi kůži/resp. peří. Doufám, že Hradec tu sérii remíz natáhne ještě na dva zápasy.

Reagovat
oli9

Slovácko

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Slovácký trojboj

Reagovat
Salfovic

Na

https://www.reddit.com/r/soccer/new/

jsou na jaře občas videa i z Gambáč ligy, to je snad poprvé. Že by výsledek úspěšné pohárové jízdy ?

Reagovat
doshcz

dnes to tam nekdo ladoval golama z Pardubic, jinak tam z ligy bejvaj goly malokdy

Reagovat
doshcz

dle nicku naky aktivni polak

Reagovat
Salfovic

Na jaře jsem tam viděl videa i ze zápasů SS.

Reagovat
Uwe háže buly

Strašně divná stránka.

Reagovat
C-M@ster

Preferoval jsem původní design:

https://old.reddit.com/r/soccer/

Na takový scanování očima, co se aktuálně děje, to bylo ideální.

Reagovat
Coutinho10

z Polsat Sportu koukám, tak super, že nejenom naší ligu sledují v zahraničí, ale i jí propagují

příští sezónu, až naše týmy budou mít ty práva záběrů ze zápasů, tak to bude ještě lepší, takže by to pak mělo bejt běžnější nejenom na redditu, ale i twitteru tou oficiální formou, což lize pomůže ještě víc

Reagovat
oli9

Reagovat
naheCZ

V jednu chvíli tam postoval videa hlavně z našich a sparťanských zápasů nějaký Polák, ale pak s tím přestal. Asi tam o to zas takový zájem nebyl bohužel no. Ale škoda, že se tam neobjeví nějaké ty skvělé branky nebo vtipný situace, občas co nabídnout máme

Reagovat
ratusek

Venco díky, ale kup si koule

Fans Sigmy

Reagovat
Kepy_FCB

Na té nové vlajce ultras Sigma jim chybi

Reagovat
Martin9719

Domácí atmosféra. Konečně ty výjezdy mají nějakou úroveň. Pustit takhle trestuhodně Pardubice do kontaktu jsme ale nemuseli. Jedlička dnes dost nejistý hlavně ke konci. Ta výška je u něj zkrátka problém když jde na centr. Červ by se jednou mohl stát lídrem uprostřed zálohy stejně jako Kalvach. Tahle dvojka funguje. Vynikající kauf.

Reagovat
deporpepa

Škoda nevyužitých šancí, mohlo to být úplně na klid...

Reagovat
Salfovic

Včera kvalitní návštěvičky: 1820, 1832, 2021, 3478, 3849. Překvapila mě tedy ta Karviná (nejméně), proč tak málo ?

Už se ani neptám, jak je to s tím diváckým rekordem.

Reagovat
Martin9719

Protože gambáč liga a min 4-5 týmů co v ní nemají co dělat. Včera hráli min. 3 a samozřejmě ještě Boleslav a jejich kotel ze sídliště. V Pardubicích kotel 20 lidí + perníček - tam byla paradoxně nejvyšší návštěva. Pro srovnání za včerejšek: Lokomotiva Lipsko - Chemnitz 4300 diváků v Regionální lize.

Reagovat
dtaire

kotel samozřejmě větší než v Olomouci Tu taky počítáš mezi těch pět týmů?

Reagovat
Martin9719

Olomouc ne a ani Pardubice. Zlín, Karviná, Budějovice a Hradec - min. o tohle by se měla liga zúžit.

Reagovat
dtaire

Ničemu by to neprospělo a ani by tě liga nebavila, když by pro Plzeň nepřicházely pohodové výhry.

Reagovat
vestinustarychdubu

Aha, takže na místo toho, ten fotbal nějak zatraktivnit, udělat z tý český žumpy trochu lepší prostředí, co lidi třeba bude bavit... to ne, to radši zúžit

Reagovat
Martin9719

Právě proto. Nebo máš pocit že ke zatraktivnění ligy potřebuješ přidat víc slabých týmů? Ne, potřebuješ vytvořit náročnější konkurenci a to uděláš tím, že vyházíš týmy které tím co předvádí dlouhodobě nemají v lize co dělat. Ale jestli tě baví zápasy Budějovice - Hradec tak se na to koukej dál.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Marisic

proč hradec nemá v lize co dělat? že je aktuálně dole? Teď je sice aktuálně dole, alety se bavíš o nějaký změně s dlouhodobým vlivem tak by bylo fajn to neodvíjet z pár posledních zápasů.

Reagovat
Martin9719

Celá sezona. Platí i pro tebe. Pokud máš pocit, že je to tak správně tak se na to koukej dál.

Reagovat
Marisic

aha takže chceš zavést dlouhodobou změnu na základě jedný sezony, docela vtipný

ano, mám pocit, že je správně, že v 16 členný lize bude někdo na 11. místě. Přiznám se, že si myslím, že podobná situace nastane i v 12 členný lize

Reagovat
mistr129

Ano, aspoň bude nějaká úroveň a ambice i ve druhé lize

Reagovat
Kiss Me Polka!

ne nebude

Reagovat
Uwe háže buly

Chvíli jo, ale stejně to bude za pár let tam, kde to bylo.

Reagovat
Salfovic

Tak kluby jako ČB, Karviná nebo Zlín mají větší zázemí než většina druholigistů, takže by ta kvalita vzrostla automaticky.

Reagovat
Marisic

jo ale s penězma který se ve fnl přidáním tědle klubů nezvednou by to zázemí šlo postupně do hajzlu protože by nebyly peníze se o to starat. Plus ti nikdo negarantuje, že zrovna tyhle kluby spadnou. Teď je to takhle ale bavíš se o nějaký změně s dlouhodobým vlivem tak by bylo fajn to neodvíjet z aktuální sezony

Reagovat
Uwe háže buly

a že to chátrání jde sakra rychle. Tyhle týmy by to ještě třeba nějak udržovali, ale taková Jihlava by se najednou ocitla každoročně záchranářský bojích. A další podobní.

Reagovat
Uwe háže buly

A spíš by ti slušní hráči odešli hrát do Polska, na Slovensko atd.

Reagovat
Sosi

Jsem myslel, ze Nikl v CB trenoval a skoncil, on ta zacal hrat?

Reagovat
John Obi Mikel

To je syn.

Reagovat
Pablos

starýho kamnáře Knapa

Reagovat
Lemond Laws

To sice brečíte hezky, ale na cizim hrobě

Reagovat
Sosi

Samozrejme jsem vedel, ze to neni on, ale na papire ti vypada hezky... ale ze je syn, to jsem taky nevedel...

Reagovat
monty25

Nikl každopádně začal úspěšně svou novou trenérskou štaci.

https://www.livesport.cz/zapas/McyKjkno/#/prehled-zapasu/prehled-zapasu

Reagovat
BaggioRoberto

Franz taky a Horejs s Vachou bod asi taky berou.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Nadržený šimpanz

A ještě druhej synek je v dorostu

Reagovat
oli9

Yasser vypadá fakt super..

Hostovacka? Jak na něj vlastne přišli?

Reagovat
Pablos

Hostovačka bez opce… prej takovej hrac je mimo jejich fin. moznosti

Reagovat
doshcz

Roso jednej

Reagovat
pingla

zbytečná ztráta v cestě za záchranou, takový Baník musíme doma porazit

Reagovat
HorajzmAmmann

to by Zlín nejdříve musel třeba nevim.. vystřelit na branku?

Reagovat
pingla

to se i stalo, kdyby v cestě střely někdo nestál

Reagovat
Kiss Me Polka!

reklama na fotbal

Reagovat
zorz767

Hnusnej zápas. slávisti vnutili Spartě svoji hru a Sparta vypadala smířená s tím, že se bude hrát na remízu. Birmančevič a Haraslín dneska nuloví. Kličkovat ve stoje na místě v přehuštěným prostoru... co jako čekali? No nic, jede se dál.

Reagovat
Salfovic

Co tohle kurva bylo Až na blikanec Preciada se na hřišti odehrálo jedno velké hovno. Bezkonkurenčně nejnudnější derby, co jsem viděl.

Ale fanoušci defenzivního fotbalu si museli přijít na své.

Reagovat
Coutinho10

zklamání....

Reagovat
Mass

Střely na bránu 1:2

Reagovat
Snatus

Sparta o třídu lepší, jejich každý útok hrozil, na Slavii bylo vidět, že si vůbec na ně nevěří u své brány.

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Každý útok v tom zápase hrozil leda tak mrtvicí pro trenéry nebo žaludku k poblití!

Reagovat
Mass

Hrozil čím, když měla v zápase jednu střelu na bránu?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Snatus

Neohrozili přímo střelou, ale každá pološance byla hrozně cítit. U Slavky bohužel nic takového nebylo.

Reagovat
Mass

Nic takového sem necítil. K té jedné střele na bránu Sparty jen dvě zblokované střely. K čemu ti je dostat se po vápno a ztratit balon, ani nevystřelit?

Reagovat
Snatus

Hele, může to být jen můj subjektivní pocit pramenící z přání, aby Slavie vyhrála.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

To nejspíš je, Sparta ani náhodou o žádnou třídu lepší nebyla, neměli tam žádnej závar, žádnou šanci, žádnej zámek, jediná vážnější akce snad byla jen ta, jak Preciado po narážečce na straně (po podobný akci dostala Slavia gól v poháru) utekl Bořilovi a nastřelil to do chumlu.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Nerozumím tomu, 4 dny zpět ty týmy předvedou kvalitní fotbal, i když nejste fanoušek ani jednoho (Sparta, Slavia) tak vás baví se na to dívat dokud to nezkazí to mladé poleno s píšťalkou penaltou v závěru......... A dneska...... dneska to ani nemůžu komentovat protože jsem to asi v 65 minutě znechuceně vypnul! Nevím co to bylo, ale fotbal fakt né!

Reagovat
hrundy

Já přesně tohle čekal, zkrátka v lize jde o víc a těch chyb v poháru bylo moc... My prostě přijeli odbránit bod a Spartě to vůbec nevadilo a bod ji stačil taky.

Reagovat
Mass

V poháru obě strany chtěly hrát , ale bylo moc chyb. Dneska si asi všichni řekli, že to bude bez chyb a bylo, fotbal je o chybách a proto 0:0.

Reagovat
oli9

0:0

Střely na bránu 1:2

Horší derby jsem ještě neviděl

Reagovat
Greny

Sláva pro Bořila kterej měl mít stop palec hore

Reagovat
Snatus

Bartoněk prý na plese měl ochranku, jo?

Reagovat
Greny

Nemůžu se vyjádřit k této situaci samozřejmě, nikomu nic nehrozilo a když si vzal tři gorilky sebou tak je to jeho pravo

Reagovat
John Obi Mikel

Dobře nezvládáš.

Reagovat
clinger

to je u něj normální jak jde o Slávii

Reagovat
hrundy

Kuchta taky, ale je fakt, že toho sem na hřišti neviděl.

Reagovat
clinger

Reagovat
kilobyte

Za co měl mít Kuchta červenou?

Reagovat
Radin

Se žlutou tak další dva fauly na žlutou?

Reagovat
kilobyte

Jenže on tu první žlutou nedostal.

Reagovat
Skleepy

Dostal jednu žlutou a od tý doby ani jednou nefauloval wtf.

Reagovat
Mass

Kolikátej dnešní tvůj koment o Bořilovi?

Reagovat
Greny

Však absolutně v pořádku chápu váš názor na tyhle situace a doufám, že budete konzistentní v dalších kolech a situacích kdy to půjde proti Slavii

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
clinger

jak si rudej tak si ....

Reagovat
Greny

Sesivanej

Reagovat
Salfovic

Greny určitě není rudej.

Reagovat
Mass

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Freedo

Reagovat
Losinho

z tebe se stal hroznej šašek co se týče SKS

Reagovat
Bakary3

Stal? Teprve?

Reagovat
veikko

A k čemu to pomohlo? Byl jediným hráčem, který reálně v té defenzivní sra*ce mohl udělat chybu (a taky udělal, jen nebyla potrestaná), takže to byl Trpišovského risk. Preciado udělal absolutní blbinu a po zásluze viděl červenou, ačkoliv kopnout si do Bořila za to možná stálo a nakonec to nijak nevadilo.

Reagovat
kilobyte

Naprostý souhlas.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
dondinho

Jako zase že by se museli S+S kvůli té EL při derby takhle okatě šetřit... zápas příšernej, Priske dnes zakázal před bránou vystřelit ?

Reagovat
John Obi Mikel

Hodně slabé od nás dopředu bohužel, řekl bych, že plichta spíš vyhovuje soupeři. První půle dejme tomu, ale druhá byla hodně slabá z naší strany a tlak jsme si vytvořili až po redce. Nechápu, proč jsme v útoku vyklidili pozice druhou půli a útočili jen ve dvou lidech

Skvělý výkon předvedli Vlček a Zima, Haraslína úplně vymazali.

Reagovat
meno

Pochvala musí jít i Oscarovi s Chytilem

Reagovat
Mass

Je to vždycky něco za něco. Ta obrana vypadala hodně pevně, protože tam nebyl Ogbu, kterej má ve zvyku vybíhat na první balony. Ale to je zas za cenu, že soupeř ovládne střed pole, protože jich Ogbu hodně vyhraje. Vlčka a Zimu prakticky soupeř nemá šanci předběhnout, to by museli někde propadnout při vyjetí dopředu, což ale dneska měli nejspíš zakázano.

Dneska bych řekl, že se ti hráči spíš vymazali navzájem, než že by někdo někoho vyloženě přehrál.

Reagovat
Radin

Vymazali? Vždyť měl největší šanci :) Tak si úplně vymazat nepředstavuji

Reagovat
BaggioRoberto

Vymazali Haraslina? Vzdyt mohl uplne v klidu dat gol. Jednou tam mel tu svoji typickou strelu, kdy to ale trefil kousek vedle a jednou byl v tutovce jenze se mu nepovedl prvni dotek a pak uz byl hodne blizko golmana.

Reagovat
John Obi Mikel

Doslova se kvůli Vlčkovi musel Haraslón přesouvat na druhou stranu

Reagovat
Skleepy

Vymazanej byl Birmančevič, Haraslín při kvalitnějším řešení mohl dát dva fíky.

Reagovat
Registrujisejenproto

Mit v tymu takovou močku jako je Bořil tak chodim kanaly

Reagovat
clinger

jako ze prasil v derby jo?sem si nevšiml narozdíl od tý vaší močky Preciada který měl mít redku i v předchozím derby v lize...

Reagovat
Uwe háže buly

Preciado ho jen blbě trefil. Měl mu proslapnout koleno.

Reagovat
dantetomas

Videl som poslednu polhodinu a hodne to pripominalo dnesne londynske derby vo WSL

Reagovat
Mass

Všichni za balonem a báli se vystřelit?

Reagovat
dantetomas

Hlavne v podani Spurs vsechny hracky za balonem. A za polhodinu som strelu asi ani nevidel. Tam bom uspech prihravka na 10 metrov

Reagovat
Hasan Šáš

Slávie už je herně jenom takovej běhavější Hradec, když to srovnáš s loňskými derby, tak teda sešup jak kráva.

Reagovat
Coutinho10

ale Pechanec teda vpoho, pískal dobře...měl by pískat i to poslední derby v nadstavbě, když porovnám jednotlivý rozhodčí z poslednich derby, tak za mě nejlepší výkon, ale je fakt, že tam moc zásadních věcí na řešení nebylo

Reagovat
Salfovic

A kolik tam bylo složitých situací na rozhodování, minimum.

Reagovat
Coutinho10

j, to jsem zmínil v tom závěru toho komentàře

Reagovat
Mass

Nic tam skoro neměl k řešení. VAR ho musel upozornit na Preciada. Zimovi dal žlutou nevim za co.

Reagovat
veikko

+ žlutá pro Vlčka, kterou měl místo něj vidět Masopust

Reagovat
Coutinho10

takže drobný chybky tam byly, ale ne třeba až tak zásadnějš8, jak posledně nedostal Preciado redku za faul na Provoda nebo ve středa neodpískaná penalta po loktu Olatunjiho v závěru zápasu

na druhou stranu, to je víc chyba VARu

Reagovat
Luka3enko

Nechápu na základě čeho pořád tvrdíte, že jste měli v poháru kopat penaltu. To fakt teda na penaltu nebylo :D ani náhodou

Reagovat
Coutinho10

vždyť dostal jasnej loket daleko zásadnější věc než to, za co dostal redku a stopku na 3 zápasy btw

Reagovat
Rizek

Nějak ti v tom výčtu vypadla penalta na Olatunjiho od Vlčka. A tam byly ty přestupky hned dva.

Reagovat
Coutinho10

neviděl jsem, ale prý byla až v prodloužení, tím pádem, kdyby VAR fungoval, tak na prodloužení nedošlo a vyhráli bysme 3:2

Reagovat
Rizek

Reagovat
Coutinho10

nemůžeš rozporovat, leda, kdyby ta penalta nebyla proměněná, aby prodloužení následovalo, ale ten zápas by se vyvíjel třeba úplně jinak

bejt to obojí v základní hrací době, tak se to dá pokrátit, jako to nakonec teda udělali, když nepískli nám, tak pak za to ani vám, pokud to bylo (zatím mi ještě nikdo nenapsal, o jakou šlo minutu, takže proto ten moment nehodnotím jako penaltovej faul, když jsem to neviděl)

Reagovat
Rizek

ty vyjmenováváš možné chyby sudího, a na tu největší zapomeneš.

Reagovat
Coutinho10

a to je Vlček jo ?

Reagovat
Skleepy

Selektivní paměť.

Reagovat
Coutinho10

zmiňuju ty momenty, který mě na první dobrou napadly....asi toho bylo víc, to nerozporuju

Reagovat
Rizek

je pravda, že vzpomenout si na situaci, kdy udělal obránce hned dva přestupky, je nad tvoje možnosti. To prostě na první dobrou nedáš ...

Reagovat
Coutinho10

o kterým momentu píšeš, kdo udělal 2 přestupky ?

Reagovat
Coutinho10

já to neviděl, tak nemám jak si na to vzpomenout , když jsem byl na staďáku

takže jestli se k tomu mám vyjádřit, tak chci nějaký záznam toho nebo minutu, abych si to pustil zpětně

Reagovat
Rizek

Vlček dal Olatunjimu loket, při kterým mu ještě padl na ten loket balon.

Reagovat
xjert02

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

j, kdyby měl být top výkon, tak by VAR nepotřeboval k dání redky a u Zimy tam podlehl tomu divadlu od Preciada

Reagovat
xjert02

Reagovat
naheCZ

Reagovat
xjert02

Reagovat
Greny

V tomhle nesouhlasím.. a ne z důvodu jak piskal

Reagovat
Coutinho10

a v čem, pokud ohledně nominace na derby v nadstavně, tak koho bys nechal pískat, když ne Pechance, ikdyž nějaký nepřesnosti tam nakonec byly, ale ne nějak zásadní, proto jsem to přešel

Reagovat
Coutinho10

*nadstavbě

Reagovat
Pablos

Bouchalo se šáňo a tančilo na stole potom v šatně hostů ? Páč jim vyšlo náramně to za čem si šli celej zápas.

Reagovat
Salfovic

A Sparta šla celej zápas za čím ?

Reagovat
Pablos

Sparta taky bída, ale druhej poločas aspoň nějaká aktivita byla… navíc mi nepřišlo, že by ztrácela 5 bodů

Reagovat
Pablos

*4

Reagovat
Pablos

A i chápu, důvod, ze se Slavia zesrala, kdyby to bylo o 7 bodů. Ale to nic nemění na tom, jestli si to zesrání i oslavili teda

Reagovat
Bex5

Houstecky s Borilem jsou na tom stole dotedka ... zbytek tymu uz davno jel domu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

A hlavně že Slavisti kritizovali za Spartu, která tehdy předvedla to stejné. To bylo urážek a výsměchu. Dnes předvede to stejné, ale v jejím případě se tomu říká taktika. Bránit bod, když ztrácím 4

Na druhou stranu ještě je hodně zápasů a 4 body můžou v pohodě stáhnout, zvlášt když jede Sparta do Plzně hned za týden. 7 bodů by stahovali dost těžko

Reagovat
Pablos

Jo tvl 4… ja napsal 5 bodu

Reagovat
Mass

Dneska ale oba týmy hrály hodně opatrně, nejen Slavia.

Reagovat
ratusek

Sparta se aspon snažila, nebo to tak aspon vypadalo. Slavia to bylo chvílema až nedůstojný. A vyhrát ani nechtěla, když standardky zahrává Masopust

Reagovat
clinger

tak MAso z těch co tam byli je ten z nejtechničtějších (konkurence malá no). když ti chybí ševčík, zafeiris i wallem tak co čekat no

Reagovat
Mass

Chválit Slavii za taktickej výkon rozhodně nebudu (narozdíl od tehdy zmiňovaných sparťanů). A ani si nemyslim, že to tak chtěli hrát, Trpiš tam někde kolem 55. minuty křičel, že sou hrozně zatažený. Podle mě meli v hlavě ty pohárový chyby a každej hrál hrozně na jistotu. Několikrát dokonce jen odkopli, to se u Slavie normálně nevidí.

Sparta se "snažila" přihrávkama kolem půlky nebo takovýma náběhama trojiček, kdy pořád zůstává hodně hráčů vzadu a proto z toho nic nebylo. Spíš asi jen pokusy vybojovat nějakou standartku.

Nevim proč kope standartky Masopust, když tam není Ševčík nebo Zaferis, tak asi není kdo, je to děs, souhlasím. Ale možná pořád lepší než Jurečka.

Reagovat
clinger

Reagovat
clinger

Sparta hrála mnohem větší autobus a hlavně hrála doma

Reagovat
Luka3enko

Sparta ale vyhrála, Slavia se o to ani nepokusila.

Reagovat
Skleepy

A dala tři fíky.

Reagovat
Nuno čomes

Tak teď to předvedla Slavia. Takže logicky taktika

Reagovat
Losinho

Přesně sis sám odpověděl, proč jsou s remízou v pohodě.

Reagovat
ratusek

Bylo mi to jasné hned, jak jsem to psal.

Reagovat
kilobyte

Slavie pojede taky do Plzně a ještě na Slovácko.

Reagovat
Bakary3

Je mi zle...

Po hřišti běhala většina borců bez koulí, mistrovství světa v postávání nad míčem.

Bylo až bolestne trapný, když se hra asi na půl minuty prakticky omylem zrychlila a každýmu zúčastněnýmu to skoro vymlátilo zuby.

Sparta je mi u prdele, ale co předvedla Slavia, to je něco. Žádný ambice do zápasu, pasivita, masopust jako střední záložník, bořila bych ještě pochopil jako klasického beka nebo jednoho z těch stoperu, ale jako wingback, to je už prostě vtip. A na lavici diouf za 3m eur, zmrzlý za 1...

Maso fakt kope standardky? Poprvé o 10m kratší, podruhé zas o 5m delší, tyvole, oblíkněte mě na chvíli místo něj.

Co po tomhle derby, bude se zase plakat, že jsme chtěli hrát fotbal a Sparta nám to neumožnila?

Zpátky na zem.

Ale tedy ani Spartu moc nechápu, dali Slavii bod. Proč sundával priske ksichtu a haraslina?

Reagovat
ratusek

Ještě chybělo, aby tam dal Fernanda

Reagovat
Bakary3

To by bylo epický

Reagovat
Mass

No jako jo, dneska snad taktiku dělal Tecl.

Reagovat
Greny

Hráli na bod prohra by byl větší pruser

Reagovat
Kaspar

Ten stred zalohy musi byt po sezone priorita, Tam nejsou zadny alternativy.

Reagovat
mayday

Už delší dobu se Trpiš a jeho tým naprosto zbláznili z naběhaných kilometrů a rotace. Úplně nesmyslně, teď Slavii reálně hrozí třetí rok bez titulu v řadě a ta nervozita už je tam patrná. Odešel Kostl, kterej si myslím měl co říct do taktiky apod. a teď jsem moc zvědavej, co tam bude Trpiš s těma Řehákama a Houšteckýma vymýšlet.

Reagovat
Bakary3

Narovinu, třetí rok bez titulu by byl s jejich možnostmi ostudnej.

Ale chyby se hledají všude jinde, no.

Reagovat
mayday

Je to tak a teď budou klíčový okamžiky, jestli si to uvědomí a řeknou ok, všechno dobře neděláme nebo jsou natolik mimo realitu, že je to bude stát třeba i příští sezonu.

Reagovat
Losinho

Masopust mi přišel dobrej, až na ty standardky.

Reagovat
naheCZ

Ještě tam měl tu strašidelnou ztrátu a pak tou jednou standartkou vyslal soupeře do protiútoku, ale to si aspoň sám pak i ubránil.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Sorry, ale Vlcek proste musi hrat. Klidne at hraje RWB misto Doudery.

Reagovat
db18

Slabší Spartu, než tu za týden, už snad ani dostat nemůžem.

Reagovat
Salfovic

Tak sparta má daleko širší kádr, což může být po pro oba týmy náročném čtvrtku zásadní.

Reagovat
Skleepy

No ale vy taky hrajete po návratu ze Švýcarska a logika velí tam poslat béčko (stejně v lize už reálně o nic nehrajete) a pošetřit to na odvetu.

Reagovat
Cottage

Ale ten Tuci mi přijde horší a horší Škoda ze místo něj nešel raději Karabec

Reagovat
wjillm

Tuci by byl platnější na hrotu místo Olého, toho byla vůbec chyba tam dávat, to je ukázkový dřevák. Jinak souhlas, měl jít na plac Karabec, chyběla kreativita.

Reagovat
mayday

Ten Tuci na to nemá ani vzdáleně. Nejslavnější chvilku ve Spartě si vybral hned na začátku.

Reagovat
guzman

Ještě je brzy abych ho odepsal, ale taky z něho zatím nejsem nadšený. Raději bych místo něj viděl Karabce nebo Ševčíka.

Reagovat
JeséRodriguez

a klidne i toho Daňka

Reagovat
mayday

Samozřejmě odepisovat je asi brzo, ale z těch pár zápasů už něco vidět šlo. Kromě šťastnýho gólů jsem si zatím všiml jen aroganci když mu pískli faul, fotbalově nula nula nic.

Reagovat
FCSL

Oba týmy hrály opatrně, ale hlavně ani jeden neměl kvalitu dneska Tolik nepřesností a ztrát, to je neskutečný. Ve středu zálohy obstál jenom Oscar, ten to občas udržel a nekazil, ale ostatní bída. I Kairinen dneska neměl den. Birmančevič slaboučkej na jeho poměry. Celkově strašnej zápas. Jestli tam byli nějací zahraniční skauti, tak asi čuměli, na jakou sračku to přijeli Nakonec dobře, že oba týmy chytly v pohárech těžký soupeře, tam to můžou zabetonovat a doufat

Reagovat
Mass

Právě že asi skauti viděli co chtěli, nedá se čekat (pokud teda nepadnou nějaký rychlý góly), že by eSka hrály proti gigantům jinak, než se všema hráčema za balonem, tzn. jako dnes. To by skauti v jiných zápasech proti slabším soupeřům vidět nemohli a moc by jim to takticky nedalo, když by viděli obléhání Pražanů nějakého venkovního autobusu.

Reagovat
Salfovic

Myslel skauty obecně, ne z Milána a Poolu.

Reagovat
Mass

Tak i v tom případě bych nesouhlasil s FCSL, skauti nejezdí za pěknými zápasy, ale za kvalitními hráči. To že hráči byli nekvatní není pravda, ty ztráty a nepřesnosti praměnily z dobré obrany a rychlého napadání. Třeba Birmančevič nebyl slaboučkej, ale co měl hrát, když na něj Bořil hrál osobku? To že eSka umí hrát i dobře ofenzivně, to se prokázalo v domácích pohárových zápasech s ASR a Galatasaray. Dnešní derby prostě bylo o obraně a skauti mohli vidět dobrou obranu, běžný divák si myslí, že sračku.

Reagovat
Luka3enko

To si zase nemyslím, sparťanům nešel první dotek s míčem vůbec. Jak Haraslínovi, Birmovi, Lacimu, Kuchtovi především teda Haraslínovi. Samozřejmě v jiném zápase by takové chybky soupeř nevyužil, ale slávisti je dokázali využít a zmařit ty šance (zárodky dobrých pozic). Šulo z té pozice co střílel taky dává pravidelně góly, ale včera to prostě nešlo, neměl den.

Reagovat
Mr.Mike

Sparte se sesivky pri tyhle defenzivni taktice smali :D a to od nich dostali tri fiky

Jakmile to hrajou sami tak se placaj po zadech :D

Reagovat
Mr.Mike

Ale musim rict ze tyhle souboje Priske x Trpisak z pohledu nejaky taktiky me bavej..vzdycky vsichni cekaj kterej z tech dvou neco vymysli

Reagovat
Bakary3

No, ono se za slovo taktika dá schovat hodně...

Dost těch předchozích derby to priske zavřel a nechal hrát Slavii.

Teď když to zaparkovala Slavia, priske nedokázal vymyslet nic. Střídání post za post, žádná změna rozestavení, žádná snaha o změnu.

Asi jako bys do betonový zdi bušil od začátku kladivem a spokojil ses s tím, že aspoň odrbes omítku.

Takhle si tedy nějaký taktický šachy nepředstavuju

Byla to sračka od obou, od Slavie víc, i s ohledem na to, že oni ty body potřebovali víc.

Já bych teda byl mnohem radši, kdyby taktika obou týmů spočívala v principech, kterými ten druhý tým přehrát, ne v první řadě eliminovat.

Vždyť to bylo totálně nekoukatelny. Na okresu třídě s pivem a klobásou se pobavim víc, to at se stydí, co lidem předvedli.

Reagovat
Rizek

Jako včera to Trpiš zatáhl, čímž asi Priskeho překvapil. Ale ta plichta Spartě vyhovovala, takže Priske ne, že na to nebyl schopný nic vymyslet, ale neměl důvod na to něco vymýšlet. Já naopak nechápu Slávii, že v současné pozici v tabulce, přijela na Spartu pro plichtu.

Reagovat
Rizek

A ještě - nechápu Trpiše, že tam nechal celý zápas trápit Chytila. Koukal jsem na to s jedním Slávistou, a oba jsme viděli už v 60. minutě, že je Chytil mrtvý. Tohle beru za ohromnou chybu, zvlášť, když měl na lavce typologicky podobného Tijaniho.

Reagovat
Skleepy

Chudák Chytil ve čtvrtek, aby to s ním nefláklo.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bakary3

Typologicky podobný Tijani v čem proboha?

Že je vysokej?

Reagovat
ratusek

a tmavej

Reagovat
Bakary3

Už si ty podobnosti přestávám pamatovat

Reagovat
meno

Jenže Chytil vypadá na smrt od 10. minuty

Reagovat
Rizek

to jo, jenže včera se tak už i hýbal.

Reagovat
Rizek

Zajímavé je, že se nikdo nezabývá velkou chybou Pechance, když dal žlutou kartu Vlčkovi místo Masousta. Ten by pak byl ve druhé půlce vyloučen. A to teda tam měl ještě další zákrok, za který mohl dostat kartu. Jeho dohrání až do střídání je velmi ... nespravedlivé.

Reagovat
Salfovic

A ještě zajímavější je nezabývání se sundáním Haraslína Staňkem.

Reagovat
Rizek

To taky. Koukal jsem na to se Slávistou a shodli jsme se, že jasná penalta.

Jsem si jist, že kdyby se tyhle situace staly naopak, tak je z toho obrovská kauza. Takhle Priske poděkuje sudímu, a jde se dál.

Reagovat
Salfovic

Oni to vůbec neřeší třeba ani na spartaforever, nechápu.

Reagovat
Skleepy

Brekot je pro Slávisty.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Losinho

Asi by se s žlutou choval jinak.

Reagovat
Rizek

to je možné, ale tím pádem to ovlivnilo zápas, protože by Sparta měla v záloze větší prostor.

Reagovat
Losinho

Zase to uškodilo Vlčkovi, kterej si pak musel dávat větší pozor.. takhle to nejde brát.

Reagovat
Rizek

to jo, ale když vezmeš, jak agresivně hrál Masopust, tak vám to prostě pomohlo.

Ale nechci si na to stěžovat. Jen nechápu, že se to nikde neřeší a furt čtu na sudího jen chválu. Prostě chyba je chyba.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Moshe Dajan

Hůř?

Reagovat
Coutinho10

jednoznačně

Reagovat
Mirek na tenisu

Derby fotbalově za očekáváním. Sparta zřejmě nejhorší jarní výkon. Ovšem zásluha hry a taktiky Slavie je nesporná. Vymazali Krejčího. Birmančeviče, Haraslina. Nejlepší Kairinen a Laci. Slavia mě překvapila. Věděla co chce. V minulých zápasech jsem uvažoval kdo ji vlastně trénuje. Trpišovský nebo Houštecký? Nebo snad Bořil s Teclem? Nejlepší Zima, Masopust, Vlček, Chytil.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Čim si Slavia pomohla??

Reagovat
meno

Neprohrála, to byl záměr. Blbej brejk prohra 1:0 a je po titulu, takhle, i vzhledem k tomu, že Sparta hraje o soutěž víc, můžeme se štěstím titul udělat. Výhra by byla lepší, tohle je kinda ok. Prohra by byla smrt.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele