FORTUNA:LIGA - souhrn 16. kola: Plzeň ztratila s Pardubicemi

12.11.2022, 16:56, aktualizováno 13.11.2022, 19:49
Komentáře a souhrny
Plzeň znovu přišla o část ze svého náskoku, jedním z důvodů byla remíza s Pardubicemi, kterou Slavia následně ztrestala snadným vítězstvím na půdě Zlína. Sparta zdolala České Budějovice a potřetí v řadě vyhrála s čistým kontem. Baník Ostrava přehrál Bohemians 1905 a pod novým trenérem Pavlem Hapalem zůstává doma stoprocentní. Mladá Boleslav otočila nepříznivě se vyvíjející zápas v Jablonci, zatímco Teplice si poradily s Libercem...

FC Trinity Zlín - Slavia Praha 0:4

13.11.2022 18:00

Góly: 1. Ondřej Lingr, 5. David Douděra, 28. Peter Olayinka, 56. Ondřej Lingr

Slavia využila odpoledního dárku od Pardubic a výhrou 4:0 ve Zlíně ztenčila ztrátu na vedoucí Plzeň, která po 16. kole Fortuna ligy činí pouhé dva body. Sešívaným k úspěchu dopomohl senzační start zápasu, když už v páté minutě vedli o dvě branky. Při té první povedeným způsobem vymyslel ideální pozici pro Ondřeje Lingra vystudovaný stavební inženýr Václav Jurečka. Ten si gól nebo asistenci připsal ve čtvrtém z posledních pěti ligových zápasů.

Sešívaná mašina se poslední dobou v lize opět rozjela naplno, když ovládla čtyři duely v řadě a díky ztrátě vedoucí Plzně zaostávala za čelem už jenom o čtyři body. Hosté přitom většinou spoléhali spíše na svoji dominantní ofenzivu, která v průběhu této sezony zaznamenala úctyhodných 47 branek. Jen 12 z nich však padlo ve venkovních duelech. Toho chtěl využít právě Zlín, který ale proti červenobílým naposledy bodoval před více než třemi lety.

Naděje Ševců ale vzaly za své už ve druhé minutě zápasu, protože Jurečka efektně i efektivně našel osamoceného Lingra, jenž chladnokrevně otevřel skóre. Zlín se ani nedokázal vzpamatovat z inkasované branky a Stanislav Dostál lovil míč ze své sítě podruhé. V páté minutě opět trestuhodně zaspala defenziva domácích, která zapomněla na Davida Douděru a ten se tváří v tvář Dostálovi nemýlil. Žlutomodří měli na zkorigování v první půli několik slibných příležitostí, v té největší ale selhal Jan Silný, když z voleje netrefil branku. A tak opět udeřila ofenziva sešívaných. O už 18. gól po standardní situaci v sezoně se postaral Peter Olayinka poté, co si naskočil na nadýchaný centr Lingra.

Chvíli po změně stran mohl Jurečka k asistenci přidat i přesný zásah. Po krásné narážečce se ale tentokrát vyznamenal reflexivním zákrokem Dostál. Na druhé straně se do zakončení prodral Martin Fillo, jenže z nadějné pozice přestřelil. Skvělé představení Lingra mělo pokračování v 56. minutě, kdy se dostal do zakončení zevnitř vápna a přízemní střelou přidal svůj druhý gól v utkání. Ondřej Kolář mohl o čisté konto přijít v 71. minutě po kombinaci Lamina Jawa a Youby Dramého. Druhý jmenovaný ovšem zblízka trefil pouze připraveného gólmana Pražanů.

Slavia tedy potvrdila roli jasného favorita a na závěr podzimní části si připsala jednoznačný triumf. Oba celky se vrátí zpět do akce po zimní přestávce, konkrétně pak 28. ledna, kdy se Ševci utkají na domácí půdě s Baníkem. Slavia ve stejný den přivítá Jablonec.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 1:2

13.11.2022 15:00

Góly: 27. Matěj Ryneš - 52. Marek Havlík, 69. Ondřej Mihálik (pen.)

Slovácko zvítězilo v 16. kole Fortuna ligy na venkovní půdě s Hradcem Králové 2:1. Na úvodní branku střetnutí, o kterou se svou premiérovou ligovou trefou postaral ze Sparty vypůjčený mladík Matěj Ryneš, dokázal tým z Uherského Hradiště odpovědět dvakrát až po změně stran. V duelu přitom předtím přišel o několik opor, když například už v první půli střídal Milan Petržela. Hlavní postavou obratu se stal Ondřej Mihálik, který na vyrovnávací gól asistoval a druhý z penalty sám vstřelil.

Fotbalisté Slovácka se museli rychle oklepat z poslední vysoké porážky od Sparty, se kterou v týdnu prohráli 0:4, protože je čekal duel s Hradcem Králové. Votroci sice měli více času na odpočinek, jelikož se jich netýkala dohrávka čtvrtého kola, i přesto se však netěšili úplně ideální formě poté, co padli doma s Pardubicemi a také na půdě Slovanu Liberec. Stále se však nacházeli na skvělé čtvrté příčce v tabulce, kterou si mohli případným vítězstvím minimálně do ledna udržet.

V úvodních minutách působili aktivněji domácí, o první nebezpečné akce se však postarali fotbalisté Slovácka, když nejprve ze slibné pozice hlavičkoval těsně vedle levé tyče Ondřej Šašinka a krátce nato vyzkoušel Mihálik prudkou přízemní střelou z levé strany pozornost brankáře Michala Reichla. Hradečtí se následně opět chopili iniciativy, což ve 27. minutě vyústilo v zaslouženou branku. Ryneš si za hranicí vápna zpracoval sklepnutý míč a svou střelu z kroku zamířil přesně k pravé tyči. Rozkouskovaný zbytek první půle ani přes dlouhé nastavení další velkou šanci nepřinesl.

Do druhého dějství vstoupilo lépe Slovácko, kterému se povedlo v 52. minutě vyrovnat. Svou letošní první trefou se o to postaral Marek Havlík, jenž po šikovném zpracování na hranici pokutového území rozvlnil síť střelou doprostřed brány. Hradec se snažil získat vedení zpět a tlačil se do zakončení, hosty ale podržel brankář Filip Nguyen. V 69. minutě navíc z aktivní pasáže vytěžilo Slovácko pokutový kop, který Mihálik bezpečně proměnil a poslal hosty do vedení, jež jim vydrželo až do konce utkání.

Slovácko tak dokázalo odčinit předešlou porážku se Spartou a v posledním ligovém zápase před mistrovstvím světa si připsalo důležité tři body. Česká nejvyšší soutěž se vrátí zpět do akce v lednu nového roku.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Viktoria Plzeň 1:1

13.11.2022 15:00

Góly: 57. Pavel Černý - 76. Milan Havel

Pardubice v 16. kole Fortuna ligy zaskočily Viktorii Plzeň, když v souboji prvního s posledním získaly bod za remízu 1:1. Hrdinou domácích se při jejich loučení s pražským azylem stal 37letý Pavel Černý, který v 57. minutě poslal outsidera do vedení. Ostudu lídra české nejvyšší soutěže poté částečně odčinil Milan Havel. Západočeši i přes překvapivou ztrátu zůstanou přes zimní přestávku v čele ligového pelotonu, jejich náskok na druhou Slavii se ovšem může ztenčit na pouhé dva body.

V pražském Ďolíčku na sebe narazil papírově nejhorší celek ligy s tím nejlepším. Západočeši totiž ve středeční dohrávce smetli na svém hřišti brněnskou Zbrojovku a měli jistotu, že zimní přestávku stráví na čele tabulky. Na druhé straně Pardubice, které z dosavadních 15 podzimních duelů prohrály ve 12 případech, věděly, že do jarní části vstoupí z posledního místa. Tým z města perníku navíc nemohl rozporovat fakt, že jeho umístění bylo zasloužené. V rámci ligového pelotonu totiž nikdo dosud neměl horší obranu ani útok.

Úvod střetnutí zaostával za předzápasovými očekáváními. Hostující Plzeňané si až na hlavičku nemile diskutovaného Tomáše Chorého pořádnou šanci nevytvořili. Poté navíc nechali hrát Pardubáky, kromě mírného zlepšení statistiky držení míče však Východočeši ze hry nic nezískali. Viktoriáni pořádně převzali otěže zápasu až těsně před pauzou a v 38. minutě si vybudovali první vyloženou tutovku. Na zadní tyči zavíral centr Jhon Mosquera, překonání brankáře ale kvůli obětavému zákroku domácího obránce ke gólu nestačilo.

Po výměně stran se hned v 52. minutě chtěl proslavit famózními nůžkami znovu Kolumbijec, zblízka však ranou pouze orazítkoval břevno. Zato první střela červenobílých na bránu byla hned gólová. Senzaci v Ďolíčku obstaral Černý, který byl připravený dorazit do odkryté brány zpětnou přihrávku Petra Kurky. Okamžitou reakci mohl obstarat Chorý, jeho zkušené počínání ve vápně ale předčil skvělým reflexem brankář Jakub Markovič. Ve stejném souboji z 68. minuty vzešel znovu lépe gólman domácích, později však byl přece jen překonán. V 76. minutě vyrovnal Havel, jehož přízemní střela přišla po přetaženém centru. Po šanci poté měly oba celky, nikomu se ale již strhnout vedení na svou stranu nepodařilo.

Pardubice se tedy vzepřely papírovým předpokladům a na závěr podzimní části uhrály překvapivou remízu. Východočeši se vrátí do akce 28. ledna v Liberci, zatímco Plzeň ve stejný den přivítá Hradec.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 2:3

13.11.2022 15:00

Góly: 34. Jakub Řezníček, 65. Ondřej Pachlopník - 8. Ondřej Zmrzlý, 45. Radim Breite, 78. Jan Navrátil

Olomoucká Sigma zvítězila v 16. kole Fortuna ligy na hřišti Zbrojovky Brno 3:2. Skóre utkání otevřel už v osmé minutě Ondřej Zmrzlý, který na začátku týdne obdržel premiérovou pozvánku do národního týmu. O vítězství a posunu hostů do elitní skupiny ligy ale rozhodl až v 78. minutě Jan Navrátil. Hanáci tak oplatili soupeři porážku z úvodu sezony, kdy na Andrově stadionu padli o dvě branky.

Domácí sehráli v prvním vzájemném duelu této sezony na stadionu Sigmy jedno ze svých nejlepších podzimních utkání, laťku tak měli nastavenou poměrně vysoko. Po dvou porážkách v řadě, během kterých obdrželi sedm branek, však museli řešit spíše díry v defenzivě, čemuž nepomohla ani absence vykartovaného Jakuba Šurala. Olomouc navíc byla v úplně jiném rozpoložení než na začátku soutěžního ročníku, slušná forma vyšvihla Hanáky až na hranici skupiny o titul.

Potenciální posun k české fotbalové elitě byl pro hosty silným motivem. Za aktivní vstup byli odměněni již v osmé minutě skrz gólovou dorážku hlavou Zmrzlého. Čerstvě nominovaný reprezentant včas zareagoval poté, co gólman vystihl zakončení Mojmíra Chytila, jenž před pár dny také obdržel první pozvánku do národního týmu. Vynikající přízemní přihrávka Denise Granečného ze 34. minuty však znamenala vyrovnání. Svoji 11. ligovou trefu si připsal pohotovou střelou zevnitř vápna Jakub Řezníček. Gólem do kabiny vrátil vedení Sigmě Radim Breite, který díky teči překonal brankáře po skvělé práci Antonína Růska.

Výměna stran svědčila domácím, jejichž chuť k vyrovnání vyústila v několik nebezpečných balonů do vápna. Skvostný centr Matěje Hrabiny dolétl přímo na hlavu Michala Ševčíka, ten však trefil pouze břevno. Brňané dřeli dál, z řady šancí je muselo nejvíce mrzet promáchnutí Jakuba Přichystala, jenž selhal v malém vápně. Domácí dokázali i tak vyrovnat zásluhou Ondřeje Pachlopníka, který zblízka propálil vše, co mu stálo v cestě. Vedení Olomouci ale nakonec navrátil Navrátil, jenž se po centru trefil nechytatelně mezi nohy brankáře. Ofenzivní klání bylo i poté pastvou pro oči nestranného fanouška, změna skóre již ale navzdory řadě šancí nepřišla.

Zbrojovka zakončila ligový podzim porážkou a v novém roce se musí ohlížet za sebe. Oba celky ještě odehrají pohárové střetnutí a pak už se budou moci soustředit na sledování mistrovství světa. Po něm se Brňané v lednu utkají s Mladou Boleslaví a Olomouc doma se Spartou.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 1:0

12.11.2022 18:00

Góly: 12. Lukáš Haraslín

V závěrečném zápase sobotního programu 16. kola Fortuna ligy zvítězila Sparta nad Českými Budějovicemi 1:0. Duel doprovázený velmi hustou mlhou rozhodl už ve 12. minutě krásným gólem Lukáš Haraslín. Domácí, kteří při příležitosti 129. výročí založení klubu nastoupili v bílých dresech, tak zaznamenali už páté vítězství z posledních šesti ligových duelů. Oslavy se však obešly bez řady fanoušků z nespokojeného kotle, který zel prázdnotou.

Sparta navázala na vítězství v Plzni jednoznačným triumfem nad Slováckem, více než kvalitní výkon hráčů se ale v médiích řešilo chování fanoušků. Někteří z nich kvůli sporům s klubovým vedením vyhlásili bojkot, a fotbalisté se tedy museli obejít bez jejich podpory. I přesto byli domácí jednoznačným favoritem, jelikož od Dynama v posledních čtyřech vzájemných duelech ani jednou neinkasovali. Jihočeši navíc stále neohlásili jméno nového kouče a opět jej vedli asistenti.

Domácí otevřeli skóre už ve 12. minutě. Martin Minchev našel přesným pasem v náběhu osamoceného Haraslína, jenž prudkou ranou o břevno poslal Spartu do vedení. O chvíli později mohl zvýšit vedení Letenských Tomáš Wiesner, v obrovské šanci však trefil jen budějovického obránce. Po půlhodině pálil ve vápně Lukáš Sadílek, jehož přízemí pokus ale nenadělal Dávidu Šípošovi příliš starostí. Chvíli před odchodem do kabin mohl ještě zvýšit náskok agilní Wiesner, hlavičkou ale těsně minul bránu.

Ke smůle fanoušků mlha neopustila trávník ani pro druhou půli, na aktivitě sparťanů se to však nepodepisovalo. Domácí měli častěji míč pod kontrolou a nárazově ohrožovali budějovického brankáře. Dobrou šanci měl v 53. minutě Haraslín, svůj pokus ale poslal na tribunu. Po hodině hry přeci jen došlo k přerušení kvůli houstnoucí mlze, hra však po domluvě se zástupci obou týmů pokračovala, přestože minimálně výše sedící diváci toho nemohli příliš mnoho vidět. V 68. minutě unikal Jan Kuchta hostujícím obráncům, kteří jej zastavili jen za cenu faulu. Nepříliš zřetelný zákrok Patrika Čavoše nakonec po dohodě s videorozhodčím ocenil hlavní arbitr červenou kartou. Oslabené Budějovice neměly na vyrovnání nárok, a Sparta tak odehrála třetí zápas v řadě bez obdržené branky.

Sparta zakončila povedený týden vítězstvím nad Dynamem a alespoň částečně napravila nepovedený podzim. Po pohárové exkurzi v Ostravě sehrají Pražané další ligový duel až v novém roce, kdy zavítají do Olomouce. České Budějovice se v lednu představí na Slovácku.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Slovan Liberec 2:1

12.11.2022 15:00

Góly: 6. Filip Žák, 61. Jakub Urbanec - 18. Jan Mikula

Teplice porazily v 16. kole Fortuna ligy na vlastním hřišti Liberec 2:1. Na bleskurychlý zásah Filipa Žáka, který díky sedmému gólu předehnal v klubové tabulce střelců spoluhráče Abdallaha Gninga, ještě Slovan dokázal odpovědět. Po pauze ale překlopil vyrovnaný duel na stranu domácích Jakub Urbanec. Tým z města pod Ještědem tak poprvé od února 2017 zaznamenal čtyři po sobě jdoucí porážky v roli hostů.

Severočeský souboj zastihl v lepší formě hosty, platilo to ovšem pouze částečně. Trápila je totiž bídná bilance na hřištích soupeřů, odkud v lize odjížděli už třikrát v řadě jako poražení. Teplice v posledních pěti utkáních vybojovaly pouhé tři body, za což mohlo i ojedinělé domácí zaváhání s Českými Budějovicemi. Jinak se ale Sklářům na vlastním stadionu velmi dařilo, naposledy gólem a asistencí srazil Sigmu Olomouc senegalský útočník Gning.

Vstup do zápasu vyšel domácím náramně. Už v šesté minutě si na centr z pravé strany naběhl Žák a razantní hlavičkou skóroval. Aktivní hra Teplic brzy vyústila v další velkou šanci. Alois Hyčka pálil zpoza vápna, avšak jeho nadějnému pokusu scházela potřebná přesnost. V 18. minutě poprvé zahrozil Slovan a hned z toho byla vyrovnávací trefa. Jan Mikula obdržel přesný pas do šestnáctky, zkušeně obešel gólmana a pohodlně zasunul míč do odkryté brány. První půle hraná ve velmi husté mlze, v níž se občas ztrácel i samotný míč, už další šanci nepřinesla.

Začátek druhého poločasu zastihl v lepším rozpoložení fotbalisty Liberce. Nejprve proti dělovce Michaela Rabušice musel předvést fantastický zákrok Tomáš Grigar. Velezkušený brankář domácích nadvakrát zasáhl také proti střele i následné dorážce Matěje Valenty. Slovan mohly zahozené šance mrzet o to více, protože v 61. minutě vrátil Teplice do vedení krásnou střelou do šibenice Urbanec. Pojistit výhru Sklářů mohl v závěru Daniel Trubač, jehož ránu na přední tyč vyrážel Olivier Vliegen. Vadit mu to ale příliš nemuselo, jelikož žlutomodří soupeři vyrovnat nedovolili.

Teplice tak na závěr podzimní části soutěže získaly velmi důležité tři body. Program první české ligy pro oba týmy pokračuje až na konci ledna.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:2

12.11.2022 15:00

Góly: 18. Pavel Šulc - 45. Tomáš Ladra, 87. Vojtěch Kubista

Mladá Boleslav v 16. kole Fortuna Ligy otočila duel na půdě Jablonce a zvítězila 2:1. Úvodní branku sice zaznamenali domácí, v závěru první půle se ovšem na straně Severočechů nechal vyloučit David Heidenreich, jehož tým v této sezoně obdržel už sedm červených karet. Hosté navíc záhy získané výhody využili brankou Tomáše Ladry, který si připsal pátou trefu ligového ročníku a dorovnal své dosavadní sezonní maximum. V průběhu druhé půle viděli červenou kartu i hosté, přesto zásluhou Vojtěcha Kubisty strhli výhru na svoji stranu.

Severočeši před dvěma týdny snadno skolili České Budějovice, v následném duelu v Olomouci se ovšem vrátili k výsledkovým nezdarům. Jednoznačná porážka 0:3 navíc znamenala, že nevyhráli už čtvrtý z posledních pěti duelů. Mladá Boleslav v minulých třech kláních vždy nastřílela tři góly a jako blesk z čistého nebe se do čela klubové tabulky střelců vyšvihl záložník Daniel Mareček. Ten naposledy dvěma góly překonal Teplice.

Ve střelecké formě hrající hosté měli blíže k úvodní brance i proti Jablonci, když domácí brankář přecenil své schopnosti s míčem, který se po jeho ztrátě objevil na kopačce Jiřího Skaláka. Ten sice technickou střelou z hranice vápna obstřelil bránícího hráče, ale rotující balon pouze proletěl vedle pravé tyče. Skóre se tedy měnilo až v 18. minutě na druhé straně, jelikož krásnou křižnou přihrávku vyslal za obranu soupeře Vladimir Jovovič a po kličce gólmanovi bez problému zakončil Pavel Šulc. V závěru prvního dějství situaci pro Jablonec zkomplikoval stoper Heidenreich, když po ostrém skluzu obdržel červenou kartu. Mladá Boleslav využila početní převahy záhy. Gólem do šatny se po průnikové přihrávce do vápna vyznamenal Ladra.

Úvod druhého dějství probíhal spíše opatrně, jelikož ani jeden z týmů se příliš do nebezpečných situací nehrnul a většina akcí na půli soupeře končila rohovým kopem. V 74. minutě přišla červená karta i pro tým z Mladé Boleslavi. David Šimek jako poslední hráč hasil únik osamoceného útočníka stažením zezadu a právem byl předčasně poslán do sprch. Oslabení hosty ale příliš nepoznamenalo, jelikož v 87. minutě rozhodl o vítězství po vydařeném úniku odchovanec Jablonce Kubista.

Mladá Boleslav tak potvrdila zlepšující se výkony a vyhrála už třetí ligový duel z posledních čtyř. Další soutěžní utkání čeká oba týmy až na konci ledna.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 4:1

12.11.2022 15:00

Góly: 9. Daniel Tetour (pen.), 35. Srdjan Plavšić, 73. Ladislav Almási, 80. Ladislav Almási - 63. Jan Kovařík

Baník Ostrava doma v 16. kole Fortuna ligy vyzrál na Bohemians, které porazil 4:1. Slezané tak gólem navíc překonali výsledek posledních dvou domácích klání. Skvělým výkonem se na tom podílel zejména Srdjan Plavšič. Kmenový hráč pražské Slavie nejprve svým centrem vybojoval penaltu, ještě před pauzou sám skóroval a ve druhé půli přidal také asistenci. Srbský křídelník se tak navzdory své klubové minulosti pomalu stává oblíbencem ostravských fanoušků.

Pod vedením Pavla Hapala ovládl Baník oba domácí zápasy totožným výsledkem. Jak Slovácko, tak Mladá Boleslav si totiž odvezly z Vítkovic porážku 1:3 a také Bohemians do slezské metropole nemohli přijíždět úplně v klidu. S ostravským týmem totiž nevyhráli už 11 soutěžních klání v řadě. Klokani se však v této sezoně pyšnili zcela nečekanou venkovní bilancí, když na hřištích soupeřů získali všechny body v pěti z dosavadních sedmi duelů.

Domácí nastoupili do utkání aktivně, činil se zvláště Plavšič, který zaměstnával obranu Bohemians. V sedmé minutě zastavil centr srbského křídelníka rukou Martin Dostál, a Baník měl tak hned v úvodu příležitost pokutového kopu. Ten bez problému proměnil Daniel Tetour a poslal svůj tým do vedení. Následně si začali vytvářet šance i hosté. Po rohovém kopu pálil nebezpečně zpoza vápna Dostál, těsně však minul pravou tyč. Ve 35. minutě se o slovo znovu přihlásil Plavšič, jenž prchl po levé straně a prudkou ranou z úhlu překonal brankáře Klokanů. Těsně před pauzou ještě pohrozil Nemanja Kuzmanovič, když zakončoval rychlou akci domácích, Hugo Jan Bačkovský byl ovšem tentokrát připraven.

V úvodu druhé půle se Baník spíše zatáhl a snažil se zodpovědně bránit své dvoubrankové vedení. Skvělý tah ovšem předvedl trenér hostů Jaroslav Veselý, když v 63. minutě poslal na hřiště Jana Kovaříka. Zkušený záložník se totiž hned chopil rozehrávky přímého kopu a nádherným způsobem snížil. O chvíli později málem srovnal Roman Květ, Jan Laštůvka však vytáhl dobrý zákrok. Ostravané tak mohli v 74. minutě přidat gólovou pojistku. A znovu u toho byl Plavšič, který famózním způsobem našel před bránou Ladislava Almásiho a ten neměl problém uklidit míč do prázdné brány. Slovenský kanonýr vzápětí přidal další trefu, když využil bídné komunikace v obranné řadě Bohemians.

Baník tak pod novým koučem zlepšil domácí formu a na svém stadionu vyhrál i třetí utkání. Další ligový duel čeká oba týmy až na konci ledna.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Viktoria Plzeň
16
12
3
1
34 : 10
39
2
Slavia Praha
16
12
1
3
51 : 14
37
3
Sparta Praha
16
9
5
2
30 : 15
32
4
Sigma Olomouc
16
7
3
6
25 : 18
24
5
FC Hradec Králové
16
7
2
7
19 : 19
23
6
FK Mladá Boleslav
16
6
4
6
26 : 24
22
7
Bohemians Praha 1905
16
6
4
6
27 : 29
22
8
1. FC Slovácko
16
6
4
6
20 : 27
22
9
Slovan Liberec
16
6
3
7
21 : 21
21
10
Baník Ostrava
16
5
5
6
26 : 24
20
11
Zbrojovka Brno
16
6
2
8
27 : 34
20
12
FK Teplice
16
5
4
7
23 : 35
19
13
Dynamo České Budějovice
16
5
3
8
17 : 30
18
14
FK Jablonec
16
4
4
8
22 : 27
16
15
FC Trinity Zlín
16
2
6
8
15 : 30
12
16
FK Pardubice
16
3
1
12
13 : 39
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (131)

Přidat komentář
HorajzmAmmann

Hapal, Almási, Plavšič

Reagovat
SuperBanikovec

Hrdinové jsou jasní, ale líbil se mi i Kaloč dneska a hodně jsem sledoval Miškoviče po střídání, taky dobrý. Pod Hapalem šel ten střed hodně nahoru. Jsem zvědavý na zimní přestupák i na to jak bude vypadat Baník pod Hapalem a novými kondičáky na jaře.

Reagovat
HorajzmAmmann

hodně nahoru šel Tetour a produktivita Kuzmy je neskutečná. Zvednul to překvapivě, to jsem fakt nečekal....

Reagovat
SuperBanikovec

Reagovat
ratusek

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsi toho stejného Mišoviče, jako já?

Reagovat
smazaný uživatel

Miškoviče

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Doma pod Hapalem 9/9 skóre 10:3. Almási 7/5, Plavšič famózní. Doufám v pokračování v lednu i s těmihle borci.

Reagovat
AjaxFans

Baník jede

Reagovat
Pablos

Urbanec jí tam poslal dobrou

Reagovat
HorajzmAmmann

beztak vůbec nevěděl kam střílí...

Reagovat
braveheart

Koupit Plavčiče!

Reagovat
Salfovic

OT: Máme letos nějakého fotbalistu v nejvyšší turecké lize ?

Reagovat
monty25
Reagovat
Civers

Psal fotbalistu

Reagovat
monty25
Reagovat
Pablos

To už jsem i zapomněl, že šel do Turecka

Reagovat
ondrasch77

Dokonce jsou s Hanouskem v jednom týmu

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo vyhodit nejpřeceňovanějšího trenéra a nahradit ho nejpodceňovanějším a Baník už má normální výsledky.

Reagovat
Sosi

Kdyby mel k dispozici Almasiho, parkrat by vyhral a atmosfera by byla uplne jinde. Plavsic taky dosel pozde. Zkratka byl v nespravny cas na nespravnem miste...

Reagovat
smazaný uživatel

Válec. Na jaře plný počet bodů a titul.

Reagovat
PBLead

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pablos

Ot: dokument Koller na ČT1

Reagovat
didosh

Reagovat
Coutinho10

díky za info....to je teda celkem rychle venku od tý doby, co to bylo v kinech

Reagovat
Hasan Šáš

je to spíš taková píčovina..poměrně trapný sou scény z jeho soukromí, na to doporučuju se zaměřit.

Reagovat
Coutinho10

odpoledne jsem ho zkouknul a jako dobrý

musím říct, že některý věcí jsem skoro zapomněl, možná ani nevěděl a to s tím Norimberkem, jak ho fans BVB při vzájemným zápase vyvolali, on šel za nima a fans Norimberku to nevzali

Reagovat
Pablos

To jsem taky vůbec nevěděl… i to, že byl Sígl takovej zmrd na něj… i když vyloženě nic konkrétního tam moc nevytáhli co mu dělal

Reagovat
Coutinho10

j o tom Sieglovi vim, že se to i před tím filmem trochu řešilo, že ve Spartě nebyl úplně šťastnej, nemá jí tak v srdci...samozřejmě úplný detaily jsme nevěděli, jak přesně to bylo, což úplně nevíme ani teď, ale aspoň víme víc, ale ten

Norimberk mě až zaskočil, čekal bych to u nějaký větší rivality dejme tomu, ale s Norimberkem podle mě Dortmund neměla nebo nemá nějakou větší rivalitu, takže mě to celkem u Němců překvapilo, že jsou takový nezvladajkové a nerespektovali to, co Koller dokázal a skoro ho chtěli až zabít dobře jim tak, že spadnuli v tý sezóně, že jsou i nadále ve 2. lize a doufám, že spadnou do 3.

Reagovat
Pablos

No taky u mě klesli …vůbec jsem to nepochopil takovou nevraživost… vypatlanci.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
monty25

Já to sice neviděl, ale možná to bude tím, že Norimberk jsou kamarádi Schalke a to má s Dortmundem velkou rivalitu.

Reagovat
Coutinho10

aha, tak to by trochu vysvětlovalo, jestli tam je v uvozovkách nějaká družba

Reagovat
smazaný uživatel

Zima, mlha, neatraktivní soupeř, bojkot kotle a stejně 13200 lidí, z toho a celkové podzimní návštěvnosti mám neskutečnou radost, jen tak dál.

Z protilehlé bylo vidět celkem fajn. Škoda, že jsme nerozhodli dříve, celkově krom začátku mi to přišlo hlavně v soubojích často odfláknuté. Kuchta tam dneska vypadal jak za trest např.

No nic, po té ostudě v derby je 9 bodů fajn, navíc s čistým kontem. Teď nějak ukopat pohár a v zimní pauze zas posílit, protože bez ohledu na poslední zápasy je jasný, že ten tým ještě zkvalitnění potřebuje.

Reagovat
HorajzmAmmann

Pohár bude fakt slušný si myslím. Baník i Sparta se zvedají, takže super i pro nezaujatého diváka. Venku bych nám vůbec nevěřil, ale doma nějaká šance ukopat prodloužení tam s touhle formou Plavšiče a Almasiho je. Předpokládám, že atmosfera taky bude super. Už dlouho jsem se netěšil na nějaký zápas jako na ten pohár.

Btw jak jsem psal, ty Vaše návštěvy jsou fakt v topu, nechápu jak to děláte. A já jsem rád, že přišlo na Baník včera 7 600

Reagovat
$$CaptainKokotko

Super. Dva body na 4místo. Teď zvládnout pohár.

Reagovat
pingla

Vecheta hráč zápasu, na obou gólech měl lví podíl

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jj, Vecheta super

Reagovat
AjaxFans

Byla na něj penalta?

Reagovat
Mass

Kde to sem? Já tu na na ef čtu samý pochvaly na Plavšiče?

Reagovat
Kang & Kodos

Konečně našel klub na svym levelu

Reagovat
$$CaptainKokotko

Tak má pořád 1M měsíčně a v Baníku není pod takovým tlakem.

Reagovat
John Obi Mikel

Pardubice

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
$dolar$

Snad se zachrani.

Reagovat
Kuchta

Reagovat
Imos

Těm tu záchranu přeju, na jaře na vlastním stadionu

Reagovat
ratusek

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Kaspar

Snad dolu zahuci ten zlin

Reagovat
Imos

A nahoru Vyškov

Reagovat
oli9

Slovácko super 3 body. A na jaro stíhací jízda do top 4

Reagovat
smazaný uživatel

4. místo 50 na 50 buď vy nebo Baník. Takže tak 70/30 pro vás.

Reagovat
Cotton

Pokud Olomouc udrží Chytila a Trefila, tak bych je taky nezatracoval.

Reagovat
ondrasch77

Chytila sotva...

Reagovat
Slovácký trojboj

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Rezan

to podle mě zvládnou. Ztráta není velká.

Reagovat
Blasphemer

Mizernej a odchozenej výkon, stejně jako proti Spartě.

Kdyby mi někdo v červenci řekl, že budeme hrát LM a ještě skončíme po podzimu dva body před Slavií, tak bych to samozřejmě bral. Takhle je tam trošku pachuť z toho závěru v lize. Ale furt luxus, díky hoši (ale ne za dnešek).

Reagovat
db18

Reagovat
martin1

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Coutinho10

kdyby mi někdo před měsícem nebo kdy řekl, že to stáhneme na rozdíl 2 bodů, tak bych nevěřil

takže ta výchozí pozice před jarní částí není tak beznadějná a když přivedeme nějakýho stopera místo Kacharaby a třeba i toho Nica, tak ta šance na to porvat se o titul není zase malá, tak uvidíme, co se v zimním přestupovým období stane

Reagovat
ratusek

Obávám se, že Taras stejně jako Standa tam bude u vás smrdět na jaře a bude vás to stát titul

Reagovat
Coutinho10

Standu případně na pár závěrečných minut přežiju, ale Tarase už moc ne

Reagovat
Rezan

Standa je kluk do základu

Reagovat
John Obi Mikel

V jednu chvíli to vypadalo dost beznadějně. Takhle je ta ztráta hratelná. Pokud všechno vyhrajem (což je ale utopie), máme titul.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Rezan

stačí porazit Plzeň doma a ztrácet minimálně (jako teď) s ostatními soupeři (Plzeň taky bude ztrácet).

Slavia to vůbec nemá špatně rozehraný

Reagovat
$dolar$

Není beznadejna.. šance pozvat se o titul..

Tobě se fakt nechce blejt, když píšeš tyhle alibisticky srance?

Reagovat
Coutinho10

tak ještě před pár kolama jste měli potencionálně náskok 7 bodů (4 v realu + 3 za dohrávku s Brnem, kterou jste zvládnuli) a lepší vzájemnej zápas s náma, což jako v tom trendu, kterej byl + to, že na jaře se můžete soustředit pouze na ligu, zatímco my máme ještě Mol Cup + byla šance hrát EKL i na jaře, tak všechno mluvilo jasně pro vás....teď už to tak není, tak nevím, co zkoušíš o alibismu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
$dolar$

Jj a nam se snad povede skoncit do 3. mista, sance je mala, ale stat se muze vzdycky vsechno.

Reagovat
$dolar$

A jinak si to po sobe precti.

Neni beznadejna? Jako, ze to mate ve svych rukou, dokonce vam staci nas porazit jednou a jednou remizovat. A presto napises, ze neni beznadejna, jak kdybyste ztraceli 12 bodu a koncili ve slusny forme..

Sance porvat se o titul? Really? Vsak o nej hrajete kazdej rok celou sezonu.

Jako tohle muze napsat jenom slavista.

Reagovat
Coutinho10

asi jsi nepochopil mojí myšlenku, kdy jsem to porovnál s tou situací, která byla před pár týdny....

Reagovat
ratusek

Tak ty s tím svým "do třetího místa" jsi taky pěknej alibista

Reagovat
$dolar$

Opravdu? V ty Ostravě je to IQ hodně nízko.

Reagovat
ratusek

ano opravdu

Reagovat
lichna.

Reagovat
Losinho

nakonec překvapivě hratelný

Reagovat
Nuno čomes

to je myšleno vážně ta první věta?

Reagovat
Coutinho10

jo, Plzeň +7 oproti nám, u nás tragičtí stopeři, neobstáli jsme ani v EKL, občas rupnuli venku i v lize (Hradec, Slovácko, Olomouc, Plzeň), se štěstím zvládnuli Jablonec a s Bolkou v deseti...jako jasný, v zimě se může stát cokoliv, ale ten vzorek těch zápasů, co byl, tak mě určitě nenaplňoval nějakým optimismem v porovnání s tím, jak Plzeň v pohodě zvládala svoje zápasy

Reagovat
Rezan

já jsem to do nějakýho vlákna psal, že to ještě v klidu půjde dotáhnout

Reagovat
Coutinho10

otázka kdy jsi to psal....jako jasný, ikdybys to psal měsíc nazpátek, tak samozřejmě, matematická šance je vždycky, v zimě třeba Plzeň může prodat klíčový hráče, může mít nějaký zranění atd., my můžeme luxusně nakoupit a bejt na jaře válec, nicméně za tím svým pohledem si stojím, teď to vypadá o dost lépe než třeba před pár koly

Reagovat
Rezan

určitě to vypadá lépe. Psal jsem to někdy po porážce v Plzni. Připadalo mi to malověrný, zvlášť když je čekají dva vzájemné zápasy, minimálně jeden domácí pro Slavii.

Reagovat
Kepy_FCB

Van Buren mluví legračně česky

Reagovat
Mass

Je to borec

Reagovat
AjaxFans

Chtěl bych slyšet tebe mluvit nizozemsky

Reagovat
srandamač

Já bych chtěl vidět mluvit Krmenčíka belgicky

Reagovat
Rezan

já viděl Krmenčíka česky

Reagovat
ondrasch77

Nizozemsky?

Reagovat
PBLead
Reagovat
ondrasch77

Reagovat
mrtvej ofsajd

Peknej zapas dneska ve Zlíně, oba týmy hrály fotbal, žádná okopavana. Zlín si min. jeden gól zasloužil. Vzadu bylo hodne volných okenek. Sks ma sice zranenejch snad 10 hráčů, ale tým má teď drajv. Škoda, že se končí, zvlášť když Plz ztrácí. Hodně mě baví střed zálohy Hromada — Oscar. Oba behaví, rychli, soubojovi hráči. I díky nim jsme dokázali zrychlit hru. Olej i Lingr ve formě. A Kolář je zpět.

Ze 7 bodu jsme stáhli na dva. Jaro bude zajímavý!

Reagovat
Kily

ztrácet po tak mizerném podzimu na přímou záchranu jen dva body je takový menší zázrak

Reagovat
$dolar$

Na primou zachranu ztracite 8 bodu.

Reagovat
Kily

baráž samozřejmě

Reagovat
John Obi Mikel

Hezky jsme to stáhli nakonec. Situace po zápase se Sigmou vypadala dost beznadějně, takhle jsme na dostřel.

Podzim ale celkově zklamání, hlavně kvůli EKL. Doufám, že se v zimě zaměří na post stopera a někoho přivedou.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ratusek

Budete tam trpět Tarase

Reagovat
HorajzmAmmann

aby jsi ho netrpěl v Baníku ty vole. Jsem zvědavý, co za deal na nás chystá Baník a Slavia ohledně Laca, Plavšiče a posobně... to zase bude nějaká ojebávka roku

Reagovat
ratusek

ty vole nestraš. To mě vůbec ani nenapadlo.

Jestli vůbec Luděk uvažuje o tom, že přivede na ukor Almasiho Plavšiče, tak shodí veškeré své dosavadní činy. Ale dle mě je to nereálné, protože ikdyby se kluby dohodly, tak hráč nepůjde o 50% nebo kolik procent dolů s platem.

No dopadne to tak, že to bude jak říkáš ojebávka roku a někteří zde budou jásat jak minule s Takacsem a Ekpaiem

Reagovat
HorajzmAmmann

ne, Plavšič je nereálný. Tam pokud bude mít Baník štěstí tak zůstane do konce sezony, jinak nic. Spíš to může být pro Slavii taková páka: nedáte nám Almasiho tak si stáhneme Plavšiče, i když ho vůbec nepotřebujeme a dáme ho na beka...

Ojebávka roku to byla, ale pro Baník Sor za 30 je pořád super a kdyby ho kreténi prodali za 250 mega Genku tak by to bylo ještě lepší. Ekpai a Takács byl už jenom takopvý bonus navíc. Takže jsem furt spoko.

Jenže Almasi je 100x lepší a pro mě osobně hodnotnější než Sor. Ale tady chápu, že to každý nemá stejně.

Reagovat
ratusek

no uvidíme. Celkem se na přestupák těším. Konečně o nich bude rozhodovat někdo, kdo tomu rozumí a nenechá si do toho kecat. Trochu mě mrzí, že na sílu hraje Cadu a naši mladí jdou do ústranní a až nám totiž Plavšič a Cadu odejdou, tka zase budeme čumět na to, jak nerozehraná křídla máme

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že Almási by byl Slavii k ničemu a dopadl by podobně jako Musa - nekopnul by si a potupně by odešel někam do Benfiky.

Reagovat
ratusek

A Almasiho rovnou do zahraničí. Žádná Slavia

Reagovat
HorajzmAmmann

ideálka by byla, aby Laco i Plavšič zůstal do konce příštího podzimu. Dostaneme se do skupiny pohárů a Laca střelíme za raketu do piče. Slavia pak střelí za 2 rakety do piče Plavšiče - všichni spokojený

Reagovat
fcb+mufc

Reagovat
Losinho

Hodně štěstí

Reagovat
Puskas

Po MS bude trh zaplněn hráči z toho šampionátu, je otázka, nakolik bude chtít někdo kluka, co tam nehrál a hraje v průměrném týmu ligy v zemi, která se tam neprobojovala.

Reagovat
Blasphemer

Kluby co půjdou po hráčích z MS asi nepůjdou zrovna po Almásim, ne?

Reagovat
Puskas

To nebudou jen velkokluby, ale i průměrné kluby. Ti borci budou teď víc na očích, vždy to tak po velkém turnaji bylo. Ale samozřejmě ho už třeba má někdo vyhlédnutého a jen čeká, on svou kvalitu teď na podzim potvrdil.

Reagovat
Blasphemer

Já pochybuji, že po hráči, co hraje naší lokální soutěž, navíc bez účasti v Evropě, půjdou i ty průměrné kluby. To by musel nastřílet nějaký nesmysl gólů v jeho případě, což se taky nestalo.

Tady se můžeme bavit maximálně o nějakým Maďarsku, Polsku, Turecku a možná třeba o Belgii a Švédsku, když se budeme dívat někam na západ, tam už od nás pár kluků taky přestoupilo. Ale to jsou zas kluby, co dají přibližně stejně jako Slavie přinejlepším. Ale tak to třeba vidíš jinak. Já bych byl taky radši, kdyby šel ven než do Slavie, ale nemyslím si, že se to stane.

Reagovat
Blasphemer

Plzeň už je v podstatě skoro Německo.

Reagovat
ratusek

No jak píšeš výše. Nějaká Belgie, Turecko by mohlo být. Případně Ferencvároš nebo někdo takový z toho druhého/třetího sledu, co nehraje top ligu, ale LM či EL hraje rok co rok. No uvidíme. Vy bste ho nezaplatili a Slavii ho snad nedáme. Vy navíc máte Chorýho a Klimenta. Což je top na naší ligu. Co by tam dělal třetí do party

Reagovat
Greny

Ja si nedokážu představit za jakých podmínek by Plavsic mohl přeji do Baníku natrvalo. To by byl průser pro kabinu kdyby tam byl hráč co bere mega mesicne ... Takhle je to ještě v klidu to mu bude většinu platit Slavia

Reagovat
HorajzmAmmann

Plavšič do Baníku na přestup je nesmysl...

Reagovat
Martin9719

Já nedokážu pochopit kdo jim dělá tyhle smlouvy. To musí bejt ještě větší magor než Křéťa.

Reagovat
ratusek

Hele tehdy byli na vrcholu. Nebo už trošku po něm, ale smlouvy zůstaly a agent si to zjistí, tak chce aby měl jednu z nejlepších smluv aa tak se to nabaluje

Reagovat
Martin9719

No ono něco podobnýho tam bylo i za Jarolíma viz Bosák - Táborský off record.

Reagovat
John Obi Mikel

Stejskal do brány?

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se nedivil, Baník v bráně sází na zkušenost, takže brankáře s 30 starty za repre a 4 sezónami v Anglii by určitě vzali všemi deseti.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele