FORTUNA:LIGA 2019/2020 na startovním roštu (1/4)

08.07.2019, 10:46, aktualizováno 08.07.2019, 10:46
Previews
V Severní a Jižní Americe sotva skončila obě kontinentální mistrovství, Africký pohár národů zase pomalu finišuje. Na většině území Evropy je v plném proudu okurková sezóna a ligy v jednotlivých zemích jsou tedy povětšinou ještě v hlubokém spánku. To však neplatí o České republice, kde již tento víkend započne pro mnohé ta vůbec nejlepší soutěž, a sice FORTUNA:LIGA.

V našem čtyřdílném putování vám představíme jednotlivé účastníky české nejvyšší soutěže. Nabídneme vám pohled na to hlavní, co u týmů soutěžících ve FORTUNA:LIZE v ročníku 2019/2020 očekávat. Podíváme se na změny, které u mužstev proběhly, nahlédneme na pravděpodobné rozestavení hráčů na hřišti a na závěr vyslovíme naše skromné tipy na umístění všech šestnácti celků.

Začínáme třemi nejhoršími kluby loňské sezóny a jediným nováčkem z Českých Budějovic. U zmíněné první várky je dost pravděpodobné, že se do záchranářských bojů zapletou i letos. Vše ale může být samozřejmě jinak. Budějovické Dynamo najede na euforickou nováčkovskou vlnu, kouzlo Františka Straky v Karviné nepomine jen tak, Příbram zase jednou ukáže, že je "nesestoupitelná", a Bohemians po mohutném posilování opět vyletí do první poloviny tabulky. Anebo ne? Uvidíme...

SK Dynamo České Budějovice



Co od týmu čekat

Jihočeské Dynamo se do nejvyšší soutěže vrací po čtyřech letech, přičemž má za sebou vcelku suverénní cestu za postupem v druhé lize. Jak už to u prvoligových nováčků bývá, hlavním úkolem Budějovic bude udržení se mezi elitou. Ke splnění této mety nahrává úspěšnost postupujících z nedávných let. V posledních dvou sezónách prvoligoví nováčci vždy udrželi svou příslušnost mezi klubovou smetánkou.

Jihočeši by v podobném duchu chtěli jistě pokračovat. Předpoklady k záchraně přitom mají již před startem ročníku slušné. Generální manažer a bývalý prvoligový fotbalista Martin Vozábal skládá mužstvo pro nejvyšší soutěž koncepčně několik sezón, a tak by Dynamo návrat do ligy neměl zaskočit. Víru fanouškům Budějovic dodává také již zmíněný pohodový postup a jeden z jeho hlavních strůjců, trenér David Hořejš, jenž u týmu zůstal.

Pohyby v kádru

Doslova bombou by byl návrat budějovického odchovance Tomáše Sivoka. Bývalý reprezentační stoper s Dynamem trénuje a odehrál též přípravné zápasy, avšak jeho příchod stále není definitivně stvrzen. Zadní řady naopak zcela jistě posílil Benjamin Čolić, který přišel z Karviné. V dobrém světle se ukazuje též ukrajinský stoper Maksym Talovierov. Zálohu vyztužili dva mladíci ze Sparty na hostování, Jiří Kulhánek a Zinedin Mustedanagić. Z kyperského AEL Limassol přišel útočník Ivan Schranz.

Na Střeleckém ostrově naopak nebude pokračovat záložník Matěj Helešic, který se vrátil do mateřského Baníku Ostrava. V klubu skončili také další středopolaři Peter Grajciar, Vojtěch Gebert a Adrián Čermák. Roman Wermke šel hledat štěstí do Sokolova, Lukáš Pouček do Vyšehradu a Daniel Mareček je po půlročním hostování zpět ve Spartě. S týmem trénoval útočník Karsten Ayong, ovšem vedení o svých kvalitách nakonec nepřesvědčil.

Výsledky v přípravě

SK Dynamo České Budějovice - Union Beroun 7:0

SK Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 1:2

SK Dynamo České Budějovice - FC Sellier&Bellot Vlašim 3:1

SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice 0:2

SK Dynamo České Budějovice - SKU Ertl Glas Amstetten 2:2

Sk Dynamo České Budějovice - FK Viktoria Žižkov 3:0

Bilance Českých Budějovic v přípravě: 4 výhry - 1 remíza - 1 porážka

Předpokládaná sestava

Staněk - Čolič, Sivok, Novák (Talovierov). Kladrubský - Havelka (Javorek), Kulhánek - Schranz (Martan), Mustedanagić, Mršić (Provod) - Ledecký

Tip EuroFotbalu na umístění po základní části

Tip Ondřeje Vaculíka: 12. místo

Tip Martina Vejdělka: 15. místo

MFK Karviná



Co od týmu čekat

Nejvýchodněji položený ligový účastník byl na jaře jen kousek od toho, aby své působení v nejvyšší soutěži po třech letech ukončil. Nakonec se však Karviná po nervy drásající (a vinou rozhodčích také dosti kontroverzní) baráži proti Jihlavě udržela a o víkendu zahájí již čtvrtou ligovou sezónu v řadě. Ve Slezsku zároveň doufají, že k dovršení pomyslné pětiletky dojdou snáze než naposled.

Bude to však tak snadné? MFK v uplynulém ročníku hned dvakrát měnilo kouče a i současný lodivod František Straka je známý svou přelétavostí. Otazníky vzbuzuje také soupiska mužstva. Již během jara to vypadalo, že kabina s mnoha zahraničními hráči nedělala vždy dobrotu. Během léta se toho v Karviné změnilo dost a trenér bude pracovat se značně obměněným kádrem, který se teprve seznamuje. Vypadá to tedy na další perný ročník v podání Slezanů.

Pohyby v kádru

Krátce po konci baráže se v Karviné museli smířit s odchody několika opor. Do Mladé Boleslavi přestoupili Lukáš Budínský a Tomáš Wágner, kteří zejména v posledních utkáních táhli Slezany za záchranou. Brankář Martin Berkovec, další důležitá postava uplynulé sezóny, odešel do litevského Žalgirisu Vilnius a obránce Benjamin Čolić zamířil do Českých Budějovic. Do Dunajské Stredy respektive Grasshopperu Curych se po hostováních vrátili Timotej Záhumenský a Michal Faško.

Ostatní ztráty nejsou pro MFK tolik bolestné. Návrat do plzeňské Viktorie hlásí po nepříliš povedené anabázi Jan Suchan. Útočník Christian Kouakou, který v zimě přišel z francouzského Caen, v Karviné vůbec nepřesvědčil a z České republiky utekl ještě před koncem sezóny. Se Slezany již netrénuje ani nevyužívaný středopolař Lazar Đorđević.

Hned dvě posily do obranné řady Karviné přišly z Trnavy. Zatímco Marek Janečka se vrací do známého prostředí, Matúše Čonku znají fanoušci zejména díky jeho někdejšímu účinkování v pražské Slavii. Na zkoušce zaujal také další zadák Gigli Ndefe. Defenzivně laděný Holanďan dostane šanci vybojovat si místo v základní sestavě stejně jako další obránce Martin Kouřil. Střed zálohy MFK zase vyztužil zkušený Marek Hanousek, jenž přišel ze sestupující Dukly.

Defenzívu vyztužil také talentovaný Daniel Stropek ze Sokolova, více dopředu se naopak bude hnát z Pardubic příchozí záložník či útočník Michal Petráň, jemuž dost možná bude dělat konkurenci Jakub Šašinka, který je v Karviné na zkoušce z ostravského Baníku. Luboš Tusjak, Erik Puchel, Tomáš Weber a Eric Ramírez se do Slezska vrátili z hostování.

Výsledky v přípravě

MFK Karviná - MŠK Žilina 4:3

Górnik Zabrze - MFK Karviná 2:1

MFK Karviná - MFK Vítkovice 4:0

MFK Karviná - FK Poprad 0:1

MFK Karviná - FK Pohronie 2:0

Bilance Karviné v přípravě: 3 výhry - 0 remíz - 2 porážky

Předpokládaná sestava

Pastornický - Ndefe (Putyera), Krivák (Stropek), Rundić (Janečka), Čonka - Smrž - Ba Loua, Bukata, Hanousek (Weber), Guba (Galuška) - Petráň (Šašinka)

Tip Eurofotbalu na umístění po základní části

Tip Ondřeje Vaculíka: 15. místo

Tip Martina Vejdělka: 16. místo

1. FK Příbram



Co od týmu čekat

Příbram prožila na začátku června podobně jako Karviná klinickou smrt, když se v lize udržela až po baráži. Nakonec to ale Středočeši (taktéž po pochybném představení sudích) zvládli. Pokud se ovšem nechtějí v další sezóně podobně potit, musí výrazně zlepšit obrannou činnost, která byla v uplynulém ročníku vskutku tristní a v lize tou vůbec nejhorší. Přípravné duely ale mnoho optimismu nedodaly, defenzíva svěřenců trenéra Romana Nádvorníka je totiž nadále děravá.

Ani útočnou fázi se Nádvorníkovi zatím nedaří vyladit a hledání nástupce Jana Matouška tak bude složitější, než se čekalo. Alespoň mírné vyhlídky na světlejší budoucnost dává návrat zraněného Miroslava Slepičky, jenž ani v sedmatřiceti letech neztrácí chuť do fotbalu. Jeho forma je však nejistá. Dá se ale téměř jistě spolehnout na to, že s bandou obávaného i uznávaného bosse Jaroslava Starky se zase nebudeme nudit.

Pohyby v kádru

Na červnové záchraně se velkou měrou podílel Jan Matoušek, jenže ten se po sezóně vrátil do Slavie, načež putoval na další hostování do Jablonce. Další ránou byl odchod Antonína Fantiše. Druhý nejlepší střelec týmu odešel do Zlína. Aby těch odchodů ofenzivních hráčů nebylo málo, tak Ibrahim Keita hledá své další štěstí v Bohemians. Hostování skončilo dalším hráčům Slavie Matěji Chalušovi a Ruslanu Mingazovovi. Bohatou kariéru zase ukončil někdejší reprezentant Rudolf Skácel a fotbalová budoucnost známého rebela Egona Vůcha zůstává ve hvězdách.

Kdo všechny tyto ztráty nahradí? Tak například Michal Škoda, někdejší brněnský kanonýr. Dále Příbram využila dobrých vztahů ze Slavií, odkud na hostování přišel Marko Alvir. Druhý bývalý hráč sešívaných, obránce Olivier Kingue, je zase definitivně zadákem zeleno-černých. Další posily ale zůstávají v nedohlednu, i z toho důvodu lze v dalších týdnech očekávat vyšší aktivitu Středočechů na přestupovém trhu.

Výsledky v přípravě

SK Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 1:2

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 3:3, 5:4 pen.

FK Teplice - 1. FK Příbram 4:4, 5:4 pen.

CSKA Sofia - 1. FK Příbram 3:0

Legia Varšava - 1. FK Příbram 5:0

Ferencvárosi TC - 1. FK Příbram 3:0

PFK Arsenal Tula - 1. FK Příbram 0:0

1. FK Příbram - FC Sellier & Bellot Vlašim 2:2

Bilance Příbrami v přípravě: 1 výhra - 4 remízy - 3 porážky

Předpokládaná sestava

Kočí - Nový (Polidar), Kodr (Tregler), Kingue, Jablonský - Rezek, Alvir, Květ, Soldát (Průcha), Voltr - Škoda (Slepička)

Tip EuroFotbalu na umístění po základní části

Tip Ondřeje Vaculíka: 16. místo

Tip Martina Vejdělka: 13. místo

Bohemians Praha 1905



Co od týmu čekat

S uplynulou sezónou nemohl být trenér Bohemians Martin Hašek spokojen. Vždyť jen o ročník dříve byli Klokani štikou soutěže a pohledným fotbalem zůstali jen těsně za nejlepšími. O to větší noční můra přišla další fotbalový rok. Vršovickému celku se nedařilo, trápil se především ve svém Ďolíčku a zachránil se za minutu dvanáct v posledním utkání skupiny o udržení zásluhou kapitána Josefa Jindřiška. Nepříjemnou zkušenost chtějí Pražané hodit za hlavu a v červenci touží po podobně skvostném startu jako před dvěma lety.

Podle toho se Bohemka chová na přestupovém poli. Do Ďolíčku dorazilo již několik zajímavých posil, jejichž příchod napovídá o neskromných ambicích Haška a spol. Se samotným Haškem se určitě nebudeme nudit, rád si totiž pustí pusu na špacír. Nyní by však zase mohl bavit i fotbalově. Tak tradiční klub jako Bohemians si pohlednou kopanou před výbornou kulisou určitě zaslouží.

Pohyby v kádru

Klokani se do posilování vrhli hned po konci náročných záchranářských bojů. Již zkraje června dorazil do Prahy někdejší gólman Karviné Patrik Le Giang, jenž ovšem kvůli zranění, které si způsobil při dopravní nehodě, úvod sezóny vynechá. Levou stranu bude nově pilovat Jakub Podaný, univerzál se zkušenostmi ze Sparty, indické Kalkaty a naposledy Dukly. Dobrou zprávou je i příchod Kamila Vacka. Někdejší reprezentační středopolař u Klokanů hostoval již na jaře z dánského Odense, odkud v červnu definitivně přestoupil k zeleno-bílým barvám.

Dalšími posilami do středu pole jsou Petr Hronek, jenž dorazil na hostování ze Zlína, a Jakub Rada. Ten se do Vršovic vrací po anabázích v Mladé Boleslavi a slovenské Trnavě. Konkurenci v útoku zase zvýší Francouz Ibrahim Keita. Jeho výkony mohli fanoušci pozorovat již loni v Příbrami, nyní se přesunul do hlavního města. O přestup usiluje i mladý obránce Daniel Köstl, jehož klub zatím testuje.

V Praze zatím zůstal i Yusuf Helal, bahrajnský fotbalista ovšem již v zimě neodolal vábení Slavie a do Edenu definitivně zamířil v červnu. Ďolíček opustili i Lukášové Juliš a Pokorný. Julišovi se hostování v zeleno-bílém dresu nevyvedlo zejména kvůli dlouhodobému zranění, Pokorný se zase vrací do Slavie. Křídelník Rudolf Reiter se konečně dočkal přestupu do Baníku Ostrava, Filip Hašek, syn lodivoda Klokanů, zamířil hostovat k východním sousedům do Ružomberoku a Michal Švec si po vypršení smlouvy hledá nové angažmá.

Výsledky v přípravě

Bohemians Praha 1905 - FK Varnsdorf 3:2

Bohemians Praha 1905 - FK Ústí nad Labem 1:4

ŠK Slovan Bratislava - Bohemians Praha 1905 3:1

SK Rapid Vídeň - Bohemians Praha 1905 2:3

Bohemians Praha 1905 - LASK Linz 1:2

Bilance Bohemians v přípravě: 2 výhry - 0 remíz - 3 porážky

Předpokládaná sestava

Fryšták (Le Giang) - Hůlka, Šmíd (Köstl), Krch - Bartek, Vacek, Jindřišek (Rada), Podaný (Schumacher) - Vaníček (Hronek), Puškáč (Koubek), Vodháněl

Tip EuroFotbalu na umístění po základní části

Tip Ondřeje Vaculíka: 7. místo

Tip Martina Vejdělka: 9. místo

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (314)

Přidat komentář
Kvooca

Ocekavani na klokany mi neprijde realne.

Cekam 11 az 14 misto. Nemyslim si, ze by to posileni bylo tak skvele. Ale je jasne, ze se rad budu mýlit.

Reagovat
Losinho

Bohemka slušně posílila, Karviná poslední flek

Reagovat
doshcz

Nejlepší liga na světě je zpět!

Reagovat
PISTOLERO

ČB 12.

Karviná 16.

Příbram 14.

Bohemka 11.

Reagovat
ratusek

Karviná, Opava a Příbram budou mít co dělat se záchranou. Myslím, že Karviná i s tím šaškem Strakou sestoupí, ale je pravda, že on tam po 10 kolech nezůstane

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to podobně. Opava a Příbram působí zcela bezzubě. Karviná prakticky na všech postech očekávaně ztratila klíčové hráče (Berkovec, Čolič, Budínský, Wágner), které nedokázala nahradit. Budou mít problém s udržením.

Reagovat
Euphael

Berkovec rozhodne neni klicovy hrac. Je to prodejna krysa, ktera v ramci financovani sveho domu u Prahy poustela zapasy. Proto byl i v nadstabe v brane Pastornicky, ktery nebyl v nicem horsi. A Colic taky nebyl klicovy. Ano, jsme na pravem kraji ted slabsi, ale je tam perspektivnejsi Putyera. Colic rozhodne neni nenahraditelny.

Budinsky s Wagnerem jsou jedine realne ztraty, ktere nenahradime momentalne.

Reagovat
Figi

presne tak. Berkovec a Colic zadne ztraty. jednou oba hrali pak zase ne. Nahradit je nebyl problem Beci Putyera, Ndefe a golman Hrdlicka je nahradi v pohode. Budinsky a Wagner uz je horsi. Budinsky.mi chybet nebude ale Wagi bude problem. Uvidime jak se tym nakonec posklada a kdo jeste prijde.

Reagovat
sosna

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně teda moc nechápu ten optimismus u Bohemky. Dobří hráči odešli a to posílení je víceméně nijaký. Hodně bych se divil, kdyby se vyhli skupině o záchranu.

Reagovat
Kang & Kodos

Odešel akorát Reiter, bez Jusufa hráli tak napůl už na jaře, a ty posily jsou na 13. tým ligy hodně slušný. Akorát by teda potřebovali útočníka, ale to se dá říct skoro o každým týmu z tý druhý poloviny

Reagovat
smazaný uživatel

Tomáš Chaloupecký to napsal velmi přesně.

https://twitter.com/Tochalius/status/1146007274684596224

Reagovat
Puskas

A to se ještě někdo zraní, bude suchá tráva a budou odepsaní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

I to je možný. Ale pak tam jsou Teplice, který si po play off div nerozpustili kádr. Dál Opava, Příbram a Karviná, jejichž klíčový hráči v boji o záchranu už jsou jinde a posily zrovna kvalitní nejsou. A pak Budějovice, který nevypadají špatně, ale na top 10 bych je určitě neviděl. Divil bych se, kdyby někdo z nich skončil před Bohemkou

Reagovat
monty25

Reagovat
db18

(ale Podaný je fakt super bek )

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě je Podaný nejpřeceňovanější hráč ligy

Reagovat
db18

TK27

Reagovat
monty25

Fotbalista roku

Reagovat
Hokaido

Co je na tom velmi přesného? Body 4 a 7 jsou úplný nesmysly.

Reagovat
Kang & Kodos

Za Řezníčka by byl každej tým kromě první pětky rád, i kdyby po každým gólu brečel a lomil rukama

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Blasphemer

Řezníček je na Bohemku luxusní útočník. Rada byl taky výbornej hráč, než se tenkrát dlouhodobě zranil. Vacek i Podaný jsou o dost lepší fotbalisti, než jaký mají k dispozici ostatní soupeři v boji o záchranu.

Klidnej střed hrát samozřejmě nebudou, ale na svoje možnosti posílili hodně dobře.

Může se stát, že to jednomu nebo dvěma nakonec fakt nesedne, ale napsat, že všichni tihle hráči jsou posily na hovno, to je úplná píčovina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
ondrasch77

Docela hezký shrnutí , ale kolem toho 10. fleku se motat budou...

Reagovat
Uwe háže buly

Le Giang myslim zmešká jen úvod sezony, oproti Fryštákovi je to určitě kvalitnější golman.

Keita se jako moc velká posilá brát nedá, ale potenciál má.

Rada si loni zahrál třeba i skupinu EL a x let patří mezi nadprůměr ligy.

Hronek je tak 50na50, když mu to angažmá vyjde, tak muže v pohodě patřit mezi průměr ligy, ve formě i k mírnýmu nadprůměru.

Řezníček by mohl těch 8-10 golů dát.

Reagovat
Uwe háže buly

Jo a Podaný by si ve všech těhlech představených týmech našel místo v základní sestavě.

Reagovat
Rarášek

LOL

Reagovat
andrew96

Když pohlédnu na ostatní týmy z potenciální dolní poloviny, tak bych se až tak nedivil. Kádr je v porovnání s ostatními slušný, v obraně jim nebude strašit Pokorný. K dalším odchodům: Yusuf ukázal skvělé momenty, ale Bohemku nijak netáhl. Zatím mě neokouzlil ani Reiter teda. Ostatní odchody nemusí mrzet.

Reagovat
Puskas

Před těmito týmy, plus třeba i před Opavou nebo Slováckem budou, ale to je tak vše.

Reagovat
andrew96

Na střed tabulky to stačit může. Příbram, Karviná, Budějky, Opava, Slovácko, Zlín. Kdoví, co teď Liberec, Baník, Teplice.

Reagovat
Puskas

Může být, že skončí 10. a v té nadstavbě pak 7., ale spíše to vidím na takové 11. - 12. místo.

Reagovat
OranžováKarkulka

takhle, myslim, ze pokud by se sehnal utocnik schopnej pravidelne vytvoreny sance promenovat, tak by ta prostredni skupina mela bejt jasnej cil... nicmene ten hype co se posledni dobou kolem Bohemky objevuje je myslim pro jakyhokoliv jejiho soudnyho fanouska nepochopitelnej, minulou sezonu byla vetsinou hra i vysledky utrpeni - nezapomenu jak nas pred sezonou urbis tipoval na 3. misto a nakonec nas musel Pepa Jindrisek zachranovat v 95. pred 3. mistem od konce

Reagovat
lichna.

Hronek, Vacek, Podaný a Rada jsou nic?

Reagovat
božský John

Vice mene ano

Reagovat
salami

Jako nejaka snaha tam je, to uplne nebejva. U Bohemky, zvykem, ale ze by se tam rysoval lepsi kadr nez loni, to se mi nezda. reznicek by byl ale dobra posila.

Reagovat
božský John

Presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

U Bohemky je optimismus vždycky.

Reagovat
Stannis Baratheon

Jsem zvědavý na toho Ramíreze. V Senici vypadal solidně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten už u nás vysedává jen na náměstí, aby si vybojoval přestup

Reagovat
Stannis Baratheon

Jakto?

Reagovat
BretaKiller

*Jankto?

Reagovat
Figi

Ramirez uz v tymu neni. Stavkuje. netrenuje a ani nehraje. uz 14 dni sedi misto treninku a zapasu s kamosema na namesti a na kebabu. chce si vytrucovat prestup. Straka uz s nim snad ani nepocita.

Reagovat
Stannis Baratheon

A důvod je znám? Vždy jsem mu tak nějak věřil, že tu muže zářit.

Jste nám ho mohli šoupnout za Míšu.

Reagovat
smazaný uživatel

On by chtěl strašně hrát v DAC to tak vypadá

Reagovat
Figi

Chce do Dunajske Stredy. Ta za.nej nabizela 7 mil korun. Stouplo mu to nehakr dodo hlavy To slovensko. Dal.par golu a.mysli si ze je adept na zlaty mic. Sice mu uase nabizi luxusni plat ale.uz vice jak 14 dni netrenuje a ani nehraje. Kdo vi to nim bude . Nejak to zatim utochlo kolem nej

Reagovat
smazaný uživatel

Dík za info, i když jsem se skoro nedočetl konce

Reagovat
smazaný uživatel

Za 7 mega bych ho teda střelil

Reagovat
JessePinkman

Dynamo snad bude záchrana.

Sestava by měla bejt trochu jiná, než je tady napsaná. Stopeři Havel s Novákem, na středu místo Havelky bude jeden z dvojice Javorek, Čavoš. Na křídle je jasný místo pro Provoda, ten je skvělej, ale hraje nalevo jako Mršič, tak uvidíme. Každopádně ten tým nevypadá špatně, je tam i konkurence na lavičce, hodně napoví první kolo s Opavou, už se těším.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně se mi teď proti Viktorce líbil Schranz, s Ledeckým si skvěle rozuměli. Pak se ale zranil a nevim, na jak dlouho to bude, ale to by na RW taky mohla být varianta.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Michal Švec bude hrát pravděpodobně za béčko Slavie.

Reagovat
Stannis Baratheon

Předběhl jsi mě.

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Návrat domů Míša je velký sympaťák, ale ještě by měl pár let na ligu

Reagovat
Stannis Baratheon

Mimochodem, Švec už si angažmá našel - zamíří rozdávat zkušenosti mladým do B týmu Slavie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli mu dali 100 a více tisíc měsíčně, proč ne

Reagovat
mario23

Tak to asi těžko, když bude hrát 3.ligu. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

no a ? Vacha taky asi nehraje za pivo a parek

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip na celkové pořadí:

1. Slavia

2. Sparta

3. Plzeň

4. Boleslav

5. Jablonec

6. Liberec

7. Olomouc

8. Bohemka

9. Zlín

10. Baník

11. Budějovice

12. Teplice

13. Opava

14. Slovácko

15. Karviná

16. Příbram

Brno postoupí přímo ze druhé, Jihlava a Hradec neuspějí v baráži.

Reagovat
Stannis Baratheon

Uplně špatně....

A Hradec fakt do baráže nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš?

Reagovat
Stannis Baratheon

Protože to jsou mrdky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

1. Slavie

2. Plzeň

3. Sparta

4. Boleslav

5. Jablonec

6. Baník

7. Slovácko

8. Liberec

9. Sigma

10. Bohemka

11. Teplice

12. Zlín

13. Budějovice

14. Opava

15. Karviná

16. Příbram

Reagovat
3M

1. Slavia

2. Sparta

3. Plzeň

4. Boleslav

5. Jablonec

6. Liberec

7. Baník

8. Olomouc

9. Zlín

10. Teplice

11. Bohemka

12. Slovácko

13. Opava

14. Dynamo

15. Karviná

16. Příbram

Reagovat
smazaný uživatel

+- stejně no, akorát u toho Baníku a Slovácka se zásadně neshodujeme. Já jsem spíš přesvědčený, že to bude mega průšvih pod Páníkem a novému trenérovi bude nějakou dobu trvat než to tam dá do kupy. Kvalitativně je mužstvo nejlepší od skoro mistrovské sezóny 2009/10, ale jen papírová kvalita nestačí. O tom vlastně jako fanoušek Sparty víš své.

U Slovácka čekám, že půjdou dolů, jak jim v zimě vykoupíme Svědíka Jinak mužstvo nic moc, Zajíc skleněnka, MiKa taky a už má i svůj věk, Petržela nevím no, myslím, že je trochu za zenitem.

Reagovat
Greny

Petržela bude úplně v pohodě, sice je starej ale on je pořád strašně rychlej pro Slovácko nadstandardní hrac

Reagovat
Kang & Kodos

Páník a jeho jaro/podzim, to je jedna z mála jistot v dnešním světě. U Slovácka právě počítám, že to Svědík potáhne nahoru a v nekonkurenci ostatních týmů, kde většina má nový trenéry a slabší týmy, překvapí a mohli by dojít hodně nahoru. Kadlec to asi nevytrhne, ale Petržela byl pořád ještě stabilní hráč Plzně.

Reagovat
ratusek

Páník by dávno letěl, ale nwbylo ho kým nahradit, tak zůstal

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli je to u něj jen jaro/podzim, spíš je to délkou jeho kontraktu u klubu, je to trenér, který je velmi dobrý prvních šest měsíců, FCB přebral (myslím) 15.3. 2018 a až do 30.9. 2018 s ním měl nadprůměrné, skvělé výsledky a celkem často i s dobrou hrou. Od té doby je tam útlum jasný, ten byl vidět už na konci podzimu 2018. Ve Zlíně měl něco podobného...

Na Slovácko má hodně lidí rozdílné názory, kdyby tam Svědík vydržel celou sezónu, tak určitě v top 10 mohou být...Petržela mi přišel podprůměrný už asi dva roky vždycky, když jsem ho viděl a to třeba FCVP sleduju dost často, rychlost OK, ale jen kvůli ní se do Německa a reprezentace nepodíval...

Reagovat
smazaný uživatel

No, délka kontraktu...Ještě teď se tomu musím smát tomu, na co si mne dnes ráno upozornil a ještě větší prdel by byla, kdyby teď někod přišel a vzal si ho k sobě, zadara

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

To Slovácko kéžby, ale moc tomu nevěřím, kádr je pořád průměrný. Navíc Daníček prohlásí, že se z Moravy nehne a útok na Evropu veme zasvé.

Reagovat
Euphael

Nemuzete skoncit pod Libercem proboha

Reagovat
monty25

1. Slavia

2. Plzeň

3. Sparta

4. Boleslav

5. Jablonec

6. Baník

7. Olomouc

8. Liberec

9. Slovácko

10. Zlín

11. Bohemka

12. Teplice

13. ČB

14. Příbram

15. Opava

16. Karviná

Reagovat
anarchochuligan

1. Sparta

2. Plzen

3. Slavia

4. Boleslav

5. Jablonec

6. Liberec

7. Olomouc

8. Bohemka

9. Zlín

10. Baník

11. Budějovice

12. Teplice

13. Opava

14. Slovácko

15. Karviná

16. Příbram

*Slavia nepostup to do LM rozhádaná kabina, nepostup ze skupiny EL, Stanciu odchází do USA

Reagovat
smazaný uživatel

*probouzis se, studeny pot, kricis, pribiha maminka, cte pohadku, prebaluje te, usinas s palcem v tlame

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Puskas

v tlamě od plyšáka

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

(až na tu Příbram, nevěřím, že by si Starka nepohlídal aspoň baráž)

Reagovat
Euphael

1. Sparta

2. Boleslav

3. Slavia

4. Plzeň

5. Jablonec

6. Baník

7. Olomouc

8. Slovácko

9. Zlín

10. Teplice

11. Liberec

12. Bohemka

13. Karviná

14. ČB

15. Příbram

16. Opava

Reagovat
smazaný uživatel

1. Plzeň

2. Sparta

3. Slavia

4. Boleslav

5. Jablonec

6. Baník

7. Liberec

8. Olomouc

9. Zlín

10. Slovácko

11. Budějovice

12. Opava

13. Příbram

14. Bohemians

15. Teplice

16. Karviná

Postoupí Jihlava, Ústí uspěje v baráži, Brno naopak zase nedá.

Reagovat
monty25

Hm, takovej pesimista nejsem ani já a to jsem měl Teplice původně na 13.

Reagovat
3M

letos to bude dobrá sezóna, toho šaška nad tebou si nevšímej

Reagovat
monty25

Z čeho tak usuzuješ? Posily mě moc neohromily, v zimě odejde Kuba Hora a budem v řiti...

Reagovat
3M

Jestli jeden rus nahradí Kroba, druhej Ljevu a sehraje se Mareš, Hora, Moula a Žitný, bude na co koukat.

Reagovat
monty25

Ten Paradin prý vypadá dobře, snad mu to půjde i v lize. Mareš snad taky pomůže, ale o tom Španělovi a druhým Rusovi zatím nevím, co si mám myslet... Údajně má ještě přijít nějaká posila v tomhle týdnu, tak uvidíme.

Reagovat
3M

asi tu bude Řezníček, spekuluje se o nás a o Bohemce.

První rus taky dobrej, škoda zranění, ten španěl uvidíme

Reagovat
db18

Když tu jste oba... kdo z juniorky/Bčka má číslo 24?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevýrazný tým bez nějakých ambicí, průměrný kádr, kde vyčnívá snad jen trenér Hejkal, který i tak to bude mít těžké.

Zázemí klubu (jejich aktivita v zákulí) nulová, lidí chodí na Teplice jak v Praze na Duklu.

Asi tak.

Reagovat
monty25

No, zase nepřeháněj s tou Duklou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nooo, jako podívej se na vaše návštěvy. Každý pičoval do Dukly, ale že by jste zrovna vy, při tak krásném stadionu trhaly rekordy, to se říci nedá. Příbram s Duklou hadra

Reagovat
monty25

V Teplicích se chodilo, když se dařilo. Na Dukle se chodilo naposledy možná tak na Masopusta.

Reagovat
smazaný uživatel

Když se dařilo...To je taky super... A když se nedaří, je tam kolik, cca . 2k?

Reagovat
monty25

Asi tak, ale furt lepší než na Dukle, kde má člověk celej sektor pro sebe.

Tohle třeba zas tak dávná historie není...

https://www.youtube.com/watch?v=ZmgzL4-8fQs

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aby sis nemyslel, do Tp. jezdím rád, jak sem psal, pěkný stadion, když tě hra nezajímá, fajn výhled na hory, když jsi ve městě, domácí ochotně dávají své šály (pokud si teda vzápětí nevymýšlí pohádky na fízlárně), ale v současné době jste prostě tak nějak průměr až podprůměr.

Reagovat
monty25

To jsem nikdy nepochopil, co s těma šálama potom děláte. Jinak pro mě je samozřejmě domácí klub Viktorka Žižkov, ale v Teplicích jsem byl nedávno na poháru se Spartou a taky se mi tam líbilo. Hezký město a všechno důležitý pěkně u sebe, že se tam nemůžeš ztratit a stadion najdeš hned.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti to řeknu a pak ty šály budeš chtít taky, to víš že jo

Reagovat
monty25

Já šály taky docela sbírám, ale jenom ty, který pak můžu nosit na fandění.

Reagovat
Chlupatá máma

Ty loupežný přepadení tak nějak zapadaj k tvýmu čůráckýmu charakteru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mi chybělo, nezklamal jsi ❤️

Reagovat
3M

Reagovat
smazaný uživatel

ten stadion je hnus...

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne. Když to vezmeš z pozice hostujícího sektoru, tak strmý sektor se střechou, když se pustí všichni do dopingu, jsi tam jak doma (což zas není nic těžkého) + ten výhled !

Díky nedaleké silnici potažmo parkovišti i dobrá logistika co se týče dostání na stadion (ono i z vlaku).

A celkově architektura stadionu fajn....

Reagovat
smazaný uživatel

Karviná poslední, my postup

Chválím

Reagovat
ondrasch77

1) Slavie

2) Plzeň

3) Sparta

4) MB

5) Jablonec

6) Zlín

7) Sigma

8) Baník

9) Liberec

10) Slovácko

11) Bohemka

12) Teplice

13) Opava

14) ČB

15) Příbram

16) Karviná

O postup - Brno, Jihlava, Ústí (spíš přání)

Reagovat
lichna.

Nechcete s tímhle počkat až na oficiální předsezonní tipovačku? Vždy to tu dával myslím Hokaido. Takhle se v každé druhé diskusi tipuje pořadí a je to tím pak akorát zasrané..

Reagovat
db18

Hlavně pod preview prvního kola... ať je jasné, kde to hledat...

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
lichna.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Já to teda zkopíruju.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Slavia

2. Plzeň

3. Jablonec

4. Baník

5. Sparta

6. Mladá Boleslav

7. Zlín

8. Liberec

9. Olomouc

10. Slovácko

11. Teplice

12. Příbram

13. České Budějovice

14. Bohemians 1905

15. Karviná

16. Opava

Reagovat
božský John

1 slavie

2 sparta

3 plzen

4 bolka

5 banik

6 sigma

7 jablonec

8 zlin

9 liberec

10 slovacko

11 budejky

12 bohemka

13 pribram

14 teplice

15 karvina

16 opava

Reagovat
John Obi Mikel

1. Slavia

2. Plzeň

3. Sparta

4. Baník

5. Mladá Boleslav

6. Olomouc

7. Liberec

8. Zlín

9. Slovácko

10. Jablonec (projde do pohárů díky nadstavbě)

11. Příbram

12. Opava

13. Bohemians 1905

14. Karviná

15. Teplice

16. České Budějovice

Reagovat
Liquid

1.Slavia

2.Plzeň

3.Sparta

4.Jablonec

5.Mladá Boleslav

6.Liberec

7.Slovácko

8.Zlín

9.Příbram

10.Bohemians

11.Opava

12.Karviná

13.Teplice

----

14.Ostrava

15.České Budějovice

---

16.Olomouc

Reagovat
ZB 07

1. Slavia

2. Sparta

3. Boleslav

4. Plzeň

5. Jablonec

6. Liberec

7. Olomouc

8. Budějovice

9. Slovácko

10. Baník

11. Bohemians

12. Zlín

13. Opava

14. Příbram

15. Teplice

16. Karviná

Postup - Zbrojovka

Reagovat
Stannis Baratheon

Ten optimismus nad Bohemkou mě trochu zaráží.

Reagovat
TheMally11

Bohemians 7 nebo 9 dle tipů hahaha jistý sestupující

Reagovat
smazaný uživatel

Máš vsazeno?

Reagovat
smazaný uživatel

Tip muze mit kdo chce jakej chce, ty jistoto

Reagovat
smazaný uživatel

Bacha na klavesnici, shazovat Bohemku a jeji kvality se tady nesmi jinak vam prisijou na triko komplexy a mindraky.

https://www.eurofotbal.cz/clanky/sasinka-nahradil-barose-a-po-souhre-s-bratrem-rozhodl-zapas-406383/#forum

Btw. Matousek se u zidu taky neprosadil.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
OranžováKarkulka

tebe to pred tim rokem muselo fakt zasahnout

Reagovat
smazaný uživatel

Příbram a Karviná pryč z ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zephyr

V konečném pořádí to pro Bohemku určitě nebude jednociferné číslo... Taky moc nechápu, kde se bere ten klokaní optimismus.

Reagovat
Le Gunner

Jaké mají autoři jména v diskuzi? Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Taková sračkaliga, kde by stačilo max. 12 týmů a oni začínaji na začátku července...

Reagovat
Stannis Baratheon

Táhni do háje a neber si do huby nejlepší ligu na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý na to, do jaké míry se útočník Dynama David Ledecký prosadí v první lize. Ve druhé lize mu to střílelo, ale toto je přece jen trochu jiný level. Metu 10 gólů v sezóně asi atakovat nebude, tipuji ho tak na 7-8 zásahů.

Reagovat
smazaný uživatel

tak může dopadnout jako Pázler nebo Jakubov ta FNL liga je velkej skok

Reagovat
Greny

Příbram 16.

Budějovice 15.

Bohemka 14.

Karviná 12.

Reagovat
ratusek

Karviná 12? Vůbec tak vysoko

Reagovat
Greny

Uvidíme pokud se chytne Petráň, ale zálohu si myslím že mají velmi dobrou v konkurenci těchto týmu, brankář je také v pohodě a pokud si sedne obrana tak můžou překvapit ale je to jen můj názor... Někdo věří Bohemce já si myslím že překvapí Karvina

Reagovat
Stannis Baratheon

Souhlas, Karviné taky věřím.

Reagovat
Figi

Ja.myslim ze bude hrat Sasinka. Petran asi lavicka. Sasinka.se.v tech dvou zapasech celkem ukazal. Asi.dostane přednost. Uvidime jak mu to.pujde v ostrem zapase. Mozna mu to bude sedet to.rozestaveni s.jednim hrotem oproti Baniku.ktery hraje na dva utocniky. Navic tam ma dva f vyborne kridla Guba a Balu kteri ho budou hledat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem dost zvědavý, co nám za Šašinku pošlete. Snad vám ho nepustíme jen na hostování, ale trvale..

Reagovat
ratusek

Taky čekám pořádnej balík

Reagovat
Euphael

CB, Pribram, Opavu, Bohemku muzem nechat za sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Karviná nevypadá silněji než minulý rok, to na vic než opět baráž stačit nebude... Příbram snad sestup, ale bohužel nemyslím že jsou nejslabší...

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ne, když nedokázali udržet klíčové hráče

Reagovat
capaccio

1. Slavia

2. Plzen

3. Jablonec

4. Liberec

5. Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Figi

Ta sestava Karvine ude taky vypadat jinak. Chybi v ni Hrdlicka, Janecka, Lingr, Kouril. A zalezi zda jeste nekdo dorazi na prestup nebo hostovani.

Reagovat
Bohemak12

1. Bohemians

2. Slavia

3. Plzeň

4. Sparta

5. Boleslav

6. Jablonec

7. Baník

8. Liberec

9. Zlín

10. Olomouc

11. Teplice

12. Slovácko

13. Opava

14. Příbram

15. Dynamo

16. Karviná

TO JE REALITA

Reagovat
Bohemak12

Možná teda skončíme 12 , ale spíš ne

Reagovat
Figi

Do Karvine mel jit hostovat Plzensky Sulc, ale kdyz se kluby domluvily tak Sulc to odmitl kvuli.tomu ze jeste nevydychal tu baraz s Jihlavou kde hostoval. Proto hostovani v Karvine odmitl.a.sel radsi pote do Opavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivím se mu

Reagovat
Kang & Kodos

Charakter

Reagovat
Blasphemer

dobře on

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

skvělý na takhle mladýho kluka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
db18

Konečně někdo rozumný.

Reagovat
Euphael

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
smazaný uživatel

A co je na tom vtipného? Taky bych nešel do týmu, který v té lize správně ani nemá být...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kiwi-21

Taky se mu nedivím na druhou stranu kdyby Karvinou rozhodčí neřezali tak nemusela hrát baráž tak tvrdit že tu v lize nemají co dělat je odvážný tvrzení

Reagovat
Figi

Reagovat
Euphael

ignorovat takove dementy, nema cenu neco vysvetlovat, natoz se nejak ospravedlnovat

Reagovat
Kang & Kodos

To jemu v Jihlavě ale může bejt jedno. On dostal v baráži ve vápně saně, za což ho místo penalty odměnili žlutou, vlastně celý to byla komedie. Je fajn, že 18letej kluk to má takhle srovnaný, a neni to koště jako Škoda, kterej v klidu pár dní po baráži přejde z Brna do Příbrami.

Reagovat
Kiwi-21

Jasný ty saně jak píšeš bych zrovna já nepiskal jak si je zmínil podle mě čistý zákrok kdy šel Čolič čistě po míči (což byla jediná věc co se mu v tom zápase povedla) bez úmyslu trefit protihráče a ani ho netrefil ale chápu že by to někdo pískal

Taky tam pak ale bylo X jiných zařezů proti Jihlavě a být v jeho kůži asi bych taky do Karviné po tomhle hned nešel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Po konci bylo vidět, že ho to z našich hráčů mrzelo asi nejvíc, ostatní ho museli utěšovat. A to vlastně nebyl ani náš a byl tu jen půl roku. Skvělej kluk

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Borec

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
lichna.

Má koule..

Reagovat
salami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost

Reagovat
Radin

SFC se bude strašně hodit, kdysi se tam rozehrával Ševčík a hrával skvěle. Třeba dopadne podobně

Reagovat
Lof

Reagovat
Wyrda

Dám trochu odvážnější tip ne že bych si to přál.

1. Sparta

2. Slavia

3. Plzen

4. Bolka

5. Banik

6. Jablonec

7. Libe

8. Budejky

9. Sigma

10. Zlin

11. Bohemka

12. Opava

13. Slovacko

14. Tepláky

15. Příbram

16. Karvina

A přání

1. Banik a zbytek je mi u prdele

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Kiko12

Prosím nějaká dobrá hospoda v Kobylisích?? Dík

Reagovat
smazaný uživatel

urcite ne

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
TheAdy

Reagovat
božský John

u hoffmanu

Reagovat
Melda

Vyzkoušej Lapák a nebo tu co je přímo na metru.

Reagovat
rufus

Cobolis.

Reagovat
smazaný uživatel

1.Slavia

2.Plzeň

3.Sparta

4.Mladá Boleslav

5.Jablonec

6.Liberec

7.Slovácko

8. Sigma

9.Zlín

10. Baník

11. Teplice

12. České Budějovice

13. Opava

14. Bohemians

15. Karviná

16. Příbram

Přímý postup Brno, baráž Jihlava a Hradec Králové.

Reagovat
pingla

To šesté Slovácko fakt ne

Reagovat
pingla

*sedmé

Reagovat
Jolly Roger

Mršič

Reagovat
ondrasch77

Plechatý v Jablonci - host. bez opce

Reagovat
Blasphemer

Chudák. Když tam dostává céres i Matoušek, tak Plechatýho prdel zažije středověk.

Reagovat
doshcz

Reagovat
3M

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

Matoušek ale dostal céres především za přístup.

Reagovat
ondrasch77

Tak tohle je hlavně dost o ničem, je to v podstatě jen kluk do počtu

Potřebujeme lídra - Ďurica nebo Mazuch, prostě stoper, na kterém ta obrana bude stát, ne kluka na rozehrání Spartě...

Reagovat
Banikovec7

Ten Míra na tom je asi dost špatně co? Když za poslední rok vydělal tolik peněz z prodejů a EL a není schopný koupit stopera.

Reagovat
ondrasch77

Tak úplně růžové to není, ale prachy jsou... Když nabízíme 10 m za Horu, přeplatili jsme Doliho, aby prodloužil, přeplatili Kroba, Curikov dostal víc jak na Ukrajině u celku, který hraje taky EL... Asi nechce přeplácet hráče, u kterých není jisté, zda obstojí a vlastně se shání jen záskok. A shánět stopera týden před výkopem, aby měl nějakou perspektivu asi není prdel...

Plechatý bude víceméně zadarmo (možná bude hrát druhého stopera TM a Plechatý bude jen záskok), až se dá do kupy Jugas, bude hrát on...

Za Svozila či Karafiáta si kluby řekly 10 m+...

Reagovat
Banikovec7

No tak ty vysoké ceny co si říkají ostatní kluby za hráče jsou taky z velké části vaše vina

Reagovat
ondrasch77

Ale až sekundárně Máslo na hlavě má S+S, který dají za H+H 80 mil... Chápu, že nás pak chtějí taky ostatní sedřít z kůže...

Reagovat
salami

Dobre vam tak, mate nam je prodavat lacinejc

Reagovat
ondrasch77

Tak ceny v lize zkurvili především S+S, kdy začali vyplácet nesmyslné ceny za příchody neperspektivních hráčů..., tak proč vám prodávat kvalitní hráče za málo jen protože jsou z ligy?

Reagovat
ratusek

zrovna za Svozila ty penzíe stojí, a vlastně i za Karafiáta. Je tam potenciál je zase střelit v rámci ligy výš, tak jak to umíte jen vy

Reagovat
ondrasch77

to asi jo, ale na téhle metě je teď Štěpánek, který se musí dát dohromady po zranění, proto se to teď honí hostovačkou a ne vypláznutím takového balíku za v podstatě "nouzového" hráče...

Reagovat
Losinho

Zalepíte to s ním a pak už si nekopne no. Chválím

Reagovat
ondrasch77

Doufám, že se dá Jugas do předkol do pořádku...

Na ligu bude Plechatý snad stačit, na EL už bych měl radši fakt stopera, ne dorostence...

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo vzít Jirku Váňu ze Mšena a měli vystaráno

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Tak stopery nemáte. Ale zrovna tohohle bych teda nechtěl.

Reagovat
ondrasch77

Potřebujeme stopera se zkušenostmi, lídra..., ne talenta na rozehrání...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcete Pokornýho s Chalušem?

Reagovat
ondrasch77

Pokorný není stoper pro ligu, tvrdím to už léta, nechápu, jak se Liberci podařilo prodat ho do Francie...

Chaluše jsem taky nechtěl, ale byl by lepší než Plechatý...

Reagovat
Alan_Shearer

Zase se otri o Slovan, ty kokote Pokorny byl ve Slovanu nadstandartni ligovej hrac.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravdu mám já, další debata je zbytečná, dopadne to přesně takto:

1. Slavia

2. Sparta

3. Plzeň

4. Liberec

5. Olomouc

6. Baník

7. Mladá Boleslav

8. Zlín

9. Jablonec

10. Teplice

11. Bohemians

12. Opava

13. České Budějovice

14. Slovácko

15. Příbram

16. Karviná

Reagovat
RickNash

Tipy na naše umístění mě taky prekvapuji, ale posílení je docela dobré - stres zálohy je s příchodem Kuby zkušenější a Levin má vedle koho vyrůst. Otázkou je Kubovo zdraví, tam se nedá než doufat.

Místo nególového, byť nadevse sypatickeho Rudy je tu Hronek, v přípravě skveleh a hlavně i golovej. Útok je ready na hru na dva útočníky, což muže vyhovovat Puškymu, který na to byt vepredu sám nemá herní inteligenci, ale sklepnout i vyhrát hlavu umí. Keita a Nečas těsně za nim budou dostávat míče celem k bráně, což bude pro Nečase minimálně příjemný šok.

Obrana bez Pokorného působí slabší, uvidíme, jestli dostane vytouzenou nabídku ze zahraničí, nebo se k nám nakonec vrátí. A Podaný je tu jako backup za Bartka.

Obecně přišlo zkušený jádro, které loni chybělo. Pokud tohle bude průlomová sezóna pro Tondu, máme se zase na co těšit. Po minulém roce mě už ale nepřekvapí nic.

Navždy věrni! Hrrr na Jablonec!

Reagovat
Joe.Cole

Sparta nejdřív od Arsenalu okopírovala dresy, a teď i umístění v tabulce. Nezbývá než doufat, že Jílek > Wenger.

Reagovat
ryzskej

1. Slavia

2. Sigma

3. Plzeň

4. Sparta

5. Liberec

6. Jablonec

7. Mladá Boleslav

8. Baník

9. Zlín

10. Bolka

11. Bohemians

12. Opava

13. Teplice

14. Slovácko

15. Karviná

16. České Budějovice

Látal zopakuje Polsko

Reagovat
smazaný uživatel

Mladá Boleslav x Bolka bude určitě šlágr kola

Reagovat
kilobyte

To by mohla být ofenzivní smršť. Loni měly oba kluby průměr přes 3 góly na zápas.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
ondrasch77

Trošku se ti to v té tabulce dubluje

Reagovat
ryzskej

Joo, desátá Příbram, samozřejmě...

Reagovat
smazaný uživatel

To rovnou dejte tem tragedum, samozrejme nejlepsi tym bude zas opomijen

Reagovat
jackinho10

Pokorny se vratil do Slavie? A co s nim je? Vzdyt v priprave jsem ho vubec nevidel..

Reagovat
Venny

Co vim tak se mu hledá angažmá, v A se ani s nim ani s Chalušem nepočítá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PlackaSKS

Začal v becku i s chalusem

Reagovat
ondrasch77

Vzhledem k tomu, že jeho strop je tak druhá liga... a ani Liberec nemá zájem....

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Viz Jakub Dobiáš, datový analytik Slavie.

"A ať si vystřelím i do vlastních řad. Největší propad mezi sezónami v datech? Za poslední dvě sezóny určitě Pokorný. Takový skok proti jeho výkonům v Ligue 1 nebo Liberci, to se jentak nevidí. Bohužel."

Reagovat
Kang & Kodos

Toho je velká škoda. Uměl dobře nohama, vypadá jako inteligentní sympaťák a ve Francii měl výbornej začátek. Jeden z mála hráčů, kterýho jsem Slavii fakt záviděl, když přicházel. Nechápu, jak mohl jít tak moc do prdele

Reagovat
ondrasch77

Mě osobně se nelíbil už ani v Liberci před odchodem do Francie...., vždy vzpomenu na derby 3:0, vůbec nevěděl, kde mu hlava stojí...

Reagovat
Greny

Akorát teda pokud se nepletu tak do toho derby šel s nějakým zraněním kolene kdy snad měsíc něco nehral

Reagovat
ondrasch77

Tak to už si nevybavuju..., jen jsem zíral, jak je marnej, když kolem něho letěl takovej hype...

Reagovat
Losinho

Mně tehdy taky přišel dobrej, ale ve Slavii neměl dobrej snad ani poločas..

Reagovat
Banikovec7

Tak Helešic asi zase do Budějovic, takže s Granečným bude asi počítáno jako s náhradou za Fleišmana.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Wyrda

Je to škoda. Asi v přípravě nebyl lepší než Granec nebo Flaiska. Navíc po příchodu Palkovice a Reuters bylo jasné že jeden krajní beknebo záložník to odnese. Takhle si necha doběhnout smlouvu a vysere se na nás. Doufám že ta hostovacka je jenom do zimy.

Reagovat
ratusek

Helešic se na nás už vysere. A nedivím se mu. Zoufalý přestupák, ponechání Boba jako trenéra, vyhnání potenciálních investic někam na hostovačky nebo při lepším do béčka. podzim bude megaprůser

Reagovat
Wyrda

Ja bych tolik nepredbihal. Navíc dokud nebude k dispozici smysluplný trenér, tak tam Bob prostě bude. Helesic mě sere jenom proto že se tady tahají Lalkovicove kteří za rok půjdou stejně do pice a na jejich úkor nehrají odchovanci. Navíc Helesic měl prostě být nástupce Jirky a zadarmo. Takhle tam budeme muset někoho koupit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

To už si dělají rekulérně prdel? Zase takové přehmaty tvl. Cítím obrovský průser

Reagovat
SuperBanikovec

Pěkná sračka. Tohle Boba ještě kousne do prdele. Stačí, že si Flaška natáhne sval a jsme v piči. Všechny baráky na to!

Reagovat
smazaný uživatel

Máme Danečka

Reagovat
SuperBanikovec

Ten nebude moct, bude, zdá se, hrát levou zálohu, stůj co stůj.... Ech, chtěl jsem se už navěky zřeknout toho hodnocení trenérů, ale Bob mě začíná už pěkně srát....

Reagovat
smazaný uživatel

To mě už sere 8 měsíců...Každopádně kdyby se Fleišman nedej bože zranil, tak je pořád reálnější Holzer než Granečný. Lalkoviče tam určitě nedá, tedy snad...Ještě nevíme, jak to bude s Celbou a Pazderou, že jo. Mohli by hrát přes nohu, ale štve mě to, ne že ne.

Reagovat
SuperBanikovec

Myslím, že Holzera na beka dávat nebude. Už během jara místo Flašky, když měl 4 žluté nebo něco, tam hrál Granec. A jak víme, Bob je tvrdohlavý ve svých výběrech. Pak je tam ještě jak píšeš možný ten Celba, ale já ty beky přes nohu nemám rád. Nepamatuju si, že by to v Baníku někdy fungovalo. To už člověk musí být jó pan fotbalista, aby to bez problémů zvládl. Celba s Pazderou bojují o flek se záložníkem Fillem, který má evidentně navrch. Nějak si je tak nedovedu představit, že by zrovna na levém beku se našli..... Ach jo...

Reagovat
ratusek

Reagovat
Banikovec7

Holzer by určitě nedostal přednost před Granečným. Všimni si, že když hrajou Granečný s Fleišmanem spolu, tak se často střídají, dokonce bych i řekl, že Fleišman je více vepředu a Granečný zůstává vzadu.

Reagovat
smazaný uživatel

NOVINKA | Novinka, která zaujme. Oleksander Azackij se bude připravovat s týmem FC Fastav Zlín.

Ještě tenhle pryč já to vidím teda, že jsme v prdeli tým skoro stejnej přes jaro by jsme hráli baráž Bob s tím udělá velké ho....

Reagovat
Wyrda

Tak to že jsme se zbavili Azatskeho je posílení.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, ale i tak ten kádr se příliš neobměnil čekal jsem více takhle to bude boj

Reagovat
Wyrda

Kadrem to není. Ten mame jeden z nejsilnějších za poslední dekádu. Já jsem naopak rád že se obmenuje jen minimálně a to už třetí přestupak. Časy kdy se člověk co půl roku seznamoval s novou soupiskou jsou naštěstí pryč. Tady je to o změně trenéra pokud by byl někdo rozumný mezi možnými kandidáty a pak samozřejmě forma kterou celý tým na jaře neměl.

Reagovat
JessePinkman

Výborná zpráva. Děkujeme

Reagovat
Kepy_FCB

Tip po 30. Kolech na nějaký další zápasy nebude brán zřetel

1.Slavia

2.Sparta

3.Plzeň

4.Boleslav

5.Baník

6.Peltonec

7.Bohemians

8.Zlín

9.Olomouc

10.Liberec

11.Slovácké

12.Opava

13.Karviná

14.Budějky

15.Teplice

16.Příbram

Reagovat
Hiko

Za Příbram odehráli generálku i Martin Zeman a Jaroslav Diviš, tam je podpis už snad jen formalitou. Jinak ten kádr je hodně slaboučký, oba dva by byli jasnými posilami.

Reagovat
Adyss

Caute, byli ste už v dortmundu na fotbale? Chystám sa tam tak chcem počuť aj nejaké rady, recenzie

Reagovat
montaigne33

L. Pokorný si má hledat nové angažmá- v SKS mnoho neodehrál... Některé nákupy se nepovedou...

Reagovat
frankiefcb

To je otřes. Zlatý pokac

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou docela dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně část o jude

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Jako je to dobrý, všechny ty body

Reagovat
ratusek

Celkem dobrý, ale to Jude Slavia je směšný. Stejně se to bude řvát. Mnohem horší je ničení stadionu a agresivita mezi fans. Pokud se jedná jen o slovní přestřelky, tak to nikomu nemůže vadit

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

trapas hlavne, ze prvni tam nalitne hned Bicik, znamej nacek.. zase sme vsem pro smich a bohuzel opravnene

Reagovat
Raylan

Mě to tak strašný nepřijde. Akorát to stejně bude úplně bez efektu no...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dobrý, ale taková věc nevymizí hned, ale třeba za 10, 20 let s novou generací, je to běh na dlouhou trať.

Reagovat
Rarášek

Něják nechápu, co je na tom vtipnýho.

Reagovat
Raylan

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Mam trochu vyhrezlej konecnik, nejaky tipy na masticku?

Reagovat
db18

(a jinak třeba dubová kůra gel)

Reagovat
smazaný uživatel

Dik zkusim, predpokladam ze aplikace ve spolecnosti je nepripustna

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus gymnastické cvičení na Roteiru

Reagovat
Kepy_FCB

Cos dělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Srani po chlemtani, takhle jsem se nespotil ani na fotbale

Reagovat
raduinho

OT: aktuální diskuze k NFL?

Reagovat
meno

Týmy

Výhra Slavia

Překvapení - Budějky (budou hrát příští rok o EL)

Zklamání Baník a Liberec - baráž o udržení

Sestup - Karviná

Postup do ligy - Brno

Hráči

Nejlepší střelec - Júsuf

Nejlepší asistér - Stanciu/Hušbauer

Překvapení ligy a nejlepší gólman - Staněk

Zklamání - Rada v Bohemce (zase se chudák zraní...)

Největší přestup - 15M Souček do Bundesligy 1.1.2020

Největší přestup v rámci ligy - 2,5M Kalvach po skvělém podzimu do Slavie.

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra - Slavia

Překvapení - Jablonec/Baník

Zklamání - Sparta, Bohemians

Sestup - Opava

Postup do ligy - Pardubice

Střelec - Doležal

Asistent - Masopust

Překvapení - Doležal

Gólman - Mandous

Zklamání - Krmenčík

Přestup ven - Souček

Přestup u nás - Komličenko -> Slavia

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra: Slavia

Překvapení: Olomouc

Zklamání: Karviná

Sestup: Karviná

Postup: Brno

Střelec: Komličenko a Beauguel nastejno

Asistent: Masopust

Brankář: Trmal

Překvapení: Baluta

Zklamání: Trávník

Přestup: Souček

V rámci ligy: Mara -> Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Týmy:

Výhra Slavia

Překvapení - Jablonec

Zklamání Liberec, Olomouc

Sestup - Karviná

Postup do ligy - Brno

Hráči

Nejlepší střelec - Doležal

Nejlepší asistér - Matoušek

Překvapení ligy - Janošek

Golman - Kolář

Zklamání - Vindheim

Největší přestup - Král

Největší přestup v rámci ligy - Holík

Reagovat
smazaný uživatel

Týmy do pohárů - Slávia, Jablonec, Plzeň, Sparta, Boleslav

Reagovat
Frick

https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=1996/matches/round=665/match=53063/index.html

Hm, to bylo tenkrát. O den později se aktérovi zápasu narodila čtvrtfinalistka Wimbledonu.

Reagovat
mario23

Docela podceňují Karvinou, já Franzovi věřím, že se zachrání. Jinak co se týče adeptů z 2 ligy, tak Jihlavě nevěřím, že by skončila do 2 místa. Tipuju je na 4.flek. Na sestup bych řekl, že bude Příbram, Budejky bez Sivoka a možná Opava.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad aspoň dostane rozum a zruší ten debilní systém,že se nedá postoupit z 2.místa v poháru i když vítěz získá double,když už ten náš pomatený svaz zavedl ten nový ligový pseudosystém

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele