FORTUNA:LIGA 2019/2020 na startovním roštu (3/4)

10.07.2019, 12:56, aktualizováno 10.07.2019, 12:56
Previews
Zlín do další sezóny opět vstupuje s novým trenérem a velkými ambicemi. V Mladé Boleslavi se změnilo především složení kádru, se kterým bude klub z města slavné automobilky útočit na nejvyšší mety. V Liberci se podobně jako ve Zlíně taktéž chystají na první kolo s novým lodivodem, zato Baník zůstal pohromadě. Každé mužstvo píše svůj jedinečný příběh a další kapitolu načne již za pár dní. Všechny týmy vykreslí již několikáté paměti do obsáhlé klubové kroniky. Tak se na další čtveřici odhodlaných, nebojácných a na nové výzvy nachystaných pojďme podrobněji podívat.

V našem čtyřdílném putování vám představíme jednotlivé účastníky české nejvyšší soutěže. Nabídneme vám pohled na to hlavní, co u týmů soutěžících ve FORTUNA:LIZE v ročníku 2019/2020 očekávat. Podíváme se na změny, které u mužstev proběhly, nahlédneme na pravděpodobné rozestavení hráčů na hřišti a na závěr vyslovíme naše skromné tipy na umístění všech šestnácti celků.

FC Fastav Zlín



Co od týmu čekat?

Hádat vývoj výsledků Ševců je poměrně snadné. Podle osvědčeného modelu, který platil ve třech z posledních čtyř sezón, můžeme očekávat raketový start a snový podzim, jenže jarní tání formu Moravanů odnese daleko pryč a u Dřevnice budou nakonec rádi za záchranu. Tuto šablonu do Zlína přinesli trenéři Bohumil Pánik, Michal Bílek a Roman Pivarník. V červnu se taktovky ujal Josef Csaplár, král fotbalové filozofie a anekdot, milovník útočného fotbalu a těžko srozumitelných frází.

Hlavním Csaplárovým úkolem na východě republiky bude nastolit rovnováhu mezi podzimními a jarními výkony a pokud možno vrátit Ševce do horní poloviny tabulky. Zlín pod jeho vedením zřejmě vyrukuje s atraktivním fotbalem, který ale často ponechá otevřená defenzivní vrátka. V přípravě sice obrana obstála, avšak ostré soutěžní duely jsou něco jiného. Teprve ty vyhodnotí správnost volby manažera Zděňka Grygery, jenž se doposud zpravidla trefoval do černého.

Pohyby v kádru

První letní posilou se stal obránce Brna Lukáš Vraštil, jenž si ale v přípravě přetrhl křížový vaz a novému zaměstnavateli nepomůže pravděpodobně celou sezónu. Bolavý post stopera by měl na poslední chvíli zacelit Oleksandr Azackij z Baníku Ostrava. Do známého působiště se vrátil Antonín Fantiš, který hrál pod Csaplárem poslední ročník v Příbrami. Ve Zlíně zůstal i Tomáš Poznar, jenž změnil své hostování v přestup. Střed zálohy posílili hostující Dominik Mašek z Mladé Boleslavi a Jakub Janetzký, který přestoupil z Jablonce.

Naopak na sever Čech se z kabiny Ševců přestěhoval pravý bek Libor Holík. Středopolař Petr Hronek odešel hostovat do pražských Bohemians a nové angažmá si po vypršení smlouvy hledá stoper Zojan Gajić. Trenér Zlína ze svých služeb propustil i útočníky Pavla Vyhnala, Alexandra Jakubova a Matěje Votavu. Zmíněná trojice je tedy v současnosti taktéž bez práce.

Výsledky v přípravě

FC Fastav Zlín - FC Spartak Trnava 2:1

FC Fastav Zlín - FC Zbrojovka Brno 0:1

FC Fastav Zlín - FK Škendija 79 Tetovo 1:0

FC Fastav Zlín - FC Lokomotiv Moskva 2:4

FC Fastav Zlín - FK Senica 3:0

Bilance Zlína v přípravě: 3 výhry - 0 remíz - 2 porážky

Předpokládaná sestava

Dostál (Rakovan) - Matejov, Hlinka (Bačo), Buchta, Bartošák - Džafić (Slaměna), Podio, Jiráček, Janetzký (Mašek), Čanturišvili (Nečas) - Fantiš (Poznar)

Tip EuroFotbalu na umístění po základní části

Tip Ondřeje Vaculíka: 13. místo

Tip Martina Vejdělka: 11. místo

FK Mladá Boleslav



Co od týmu čekat

Ambiciózním Středočechům to v posledních dvou ligových edicích příliš nešlo. Dříve obávaný soupeř se nejprve potácel v dolní polovině tabulky, vloni se zase motal jen kolem středu a do pohárové Evropy se vrátil až díky změně hracího modelu, který přinesl novinku v podobě play off. Utkání Mladé Boleslavi sice díky nadměrnému množství gólů a neuvěřitelné střelecké potenci Nikolaje Komličenka bavila, jenže kvůli nevyrovnanosti výkonů se modro-bílí nemohli poprat o vyšší příčky.

To se má letos změnit. Do Boleslavi přišlo několik zvučných jmen, která by měla nahradit potenciální Komličenkův odchod, o kterém se celé léto živě spekuluje. Otazníky vzbuzuje nové složení obrany, ta však byla posílena o ostříleného borce se zkušenostmi ze zahraničí a reprezentace. Trenér Jozef Weber již také kormidluje Středočechy nějakou chvíli a nabral potřebné zkušenosti. Jestliže si to v automobilovém městě konečně pomyslně sedne (zdravíme Letnou), může se tamní klub vrátit do popředí.

Pohyby v kádru

Oním nově příchozím zkušeným zadákem není nikdo jiný než Daniel Pudil, obránce se šikovnou levačkou, který se zpět do vlasti vrátil po dlouholetých štacích v Genku, Watfordu či Sheffieldu Wednesday. Obnovení spolupráce s koučem Weberem zlákalo k přesunu do Boleslavi karvinské tahouny Lukáše Budínského a Tomáše Wágnera. Útok posílil také Jiří Klíma z Jihlavy a záložník Pavel Bucha prodloužil hostování z Plzně.

Do předsezónní přípravy se zapojilo také několik nadějných mladíků. Rakouský středopolař Jonas Auer a jeho kolega ze stejné řady Michael Hönig dorazili z pražské Slavie. V záložní formaci se pohybují i ghanský talent Alhassan Rashid a Petr Hampl z Benešova. S mužstvem trénují taktéž navrátilci z hostování, mezi které patří obránce Jan Král a záložník Jaroslav Diviš.

Z Boleslavi se naopak poroučeli stopeři Tomáš Hájek a Jakub Jugas, kterým vypršelo hostování z Plzně respektive Slavie. Novou výzvu zkusí Dominik Mašek, jenž odešel hostovat do Zlína. Nejvýraznější ztrátou je odchod Tomáše Přikryla. Produktivní křídelník se totiž přestěhoval do polské Jagiellonie Białystok.

Výsledky v přípravě

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 3:3, 5:4 pen.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 2:1

SK Sturm Graz - FK Mladá Boleslav 1:0

CFR Kluž - FK Mladá Boleslav 1:0

FK Mladá Boleslav - FK Baník Sokolov 2:0

Bilance Mladé Boleslavi v přípravě: 2 výhry - 1 remíza - 2 porážky

Předpokládaná sestava

Šeda - Fulnek, Takács, Pudil, Túlio (Křapka) - Hubínek, Budínský - Auer (Wiesner), Matějovský (Klíma), Bucha (Ladra) - Komličenko (Mešanović)

Tip EuroFotbalu na umístění po základní části

Tip Ondřeje Vaculíka: 3. místo

Tip Martina Vejdělka: 4. místo

FC Slovan Liberec



Co od týmu čekat

Týdny, kdy se fotbalové soutěže nehrají, jsou obzvlášť pro fanouška libereckého Slovanu hotovým peklem. V tomto období totiž v klubu pravidelně probíhá rozsáhlé zemětřesení postihující v podstatě celý klub. Slušně poskládané mužstvo často přijde o hlavní opory a musí víceméně začít na zelené louce. Uplynulý měsíc byl ale přece jen jiný, nejčernější scénáře se nakonec nenaplnily a mnoho důležitých postav uplynulého ročníku zatím zůstalo.

Neodešel například fantom v bráně Filip Nguyen a celá obranná řada. To už je slušný předpoklad, zvláště když uvážíme, že právě o defenzívu se Liberec opíral i pod vedením Zsolta Hornyáka. Jeho žezlo v červnu převzal Pavel Hoftych, ostřílený funkcionář, jenž se k trénování vrací po třech letech. Hoftych bude mít co dělat především s ofenzivní řadou, která utrpěla výrazné šrámy zvláště po odchodu Libora Kozáka do Sparty. U Nisy se zřejmě budou rozjíždět pozvolna, je to však pro Slovan nějaká novinka? Co vás nemá...

Pohyby v kádru

S krátkodobým působením Libora Kozáka u Nisy se tak nějak počítalo, jeho odchod každopádně Liberec mrzí, protože na jaře viditelně pozvedl skomírající útok. Půlroční návrat pod Ještěd skončil i Janu Sýkorovi, jenž ze Slavie putuje na další hostování do Jablonce. Hostování skončilo také Danielu Köstlovi, ten už se připravuje s Bohemians. Do slovenské Trnavy odešel po vypršení smlouvy Filip Oršula, Karel Knejzlík se vydal hledat štěstí do Opavy a klub již nepočítá s Damjanem Vukliševićem.

V hledání posil Severočeši aktivní příliš nebyli. Nejzvučnějším hráčem, který pod Ještěd dorazil, je tak útočník Jan Kuchta, jehož čeká obtížný úkol, a sice zacelit díru po Kozákovi. Čerstvou zprávou je posílení obrany o Matěje Chaluše ze Slavie. Po konci hostování ve Varnsdorfu se do kádru Liberce vrátili Petr Heppner a Adam Ondráček. Barvy Slovanu toužil znovu oblékat i středopolař Miloš Bosančić, ten se však s bývalým působištěm nakonec rozloučil. O smlouvu naopak usiluje jiný srbský záložník Bojan Dordić.

Výsledky v přípravě

FC Slovan Liberec - FK Varnsdorf 1:1

LASK Linz - FC Slovan Liberec 1:3

Apollon Limassol - FC Slovan Liberec 1:2

Dynamo Moskva - FC Slovan Liberec 1:0

Bilance Liberce v přípravě: 2 výhry - 1 remíza - 1 porážka

Předpokládaná sestava

Nguyen - Mikula (Fukala), Kačaraba (Lehoczki), Karafiát, Hybš - Breite, Mara - Pešek (Koscelník), Oscar, Potočný - Musa (Kuchta)

Tip EuroFotbalu na umístění po základní části

Tip Ondřeje Vaculíka: 10. místo

Tip Martina Vejdělka: 8. místo

FC Baník Ostrava



Co od týmu čekat

Baník je opět stabilním účastníkem nejvyšší soutěže, o tom není pochyb. Po nepříjemném pádu do druhé ligy, strastiplné cestě zpět a záchraně na poslední chvíli před rokem zažili Slezané úspěšný ročník, po kterém jim jen těsně unikl postup do předkol Evropské ligy. Další tvrdý pád na dno je nepravděpodobný. Ostravský celek disponuje slušnou hráčskou kvalitou, konečně je také finančně zabezpečený a tradičně se může opřít o fanatické příznivce, kteří svůj milovaný klub nikdy neopustí.

Na co to ale bude stačit tentokrát? Ostravanům na jaře evidentně docházela šťáva a kouč Bohumil Pánik opět jednou dokázal, že podzimní měsíce mu jsou milejší. Hra Baníku se stala čitelnou a alarmující byla především střelecká impotence v závěru sezóny, kdy se hráči FCB v posledních osmi soutěžních kláních prosadili pouze jednou. Mužstvo se sice během pauzy částečně proměnilo, i tak se však objevují názory, zda by Pánik přece jen neměl Slezany opustit. Zkušený lodivod ale na trenérské lavici sedí dál a s hlasy kritiků se bude muset nějakým způsobem vypořádat.

Pohyby v kádru

O prvním příchodu se mezi fotbalovými fajnšmekry velice živě diskutovalo. Do Ostravy totiž dorazil Tomáš Smola, bývalý útočník nenáviděné Opavy, kde svým stylem hry často fanoušky Baníku provokoval. Někteří z nich jeho přestup zkousli, jiní méně. Ve stínu této mediální bomby se na východ republiky přestěhoval také Milan Lalkovič. Slovenský záložník naposledy oblékal barvy Sigmy Olomouc. Také třetí příchozí fotbalista by měl pozvednout nemastný útok. Křídelník Rudolf Reiter zaujal v barvách Bohemians, od nové sezóny již bude nosit dres Slezanů.

Hned několik plejerů se do Ostravy vrátilo z hostování. Zadák Jakub Pokorný nabíral minutáž v Hradci Králové a Josef Celba s Filipem Kaločem ve Vítkovicích. Matěj Helešic zase pomáhal Českým Budějovicím k postupu do první ligy a účinkování na jihu Čech si o rok prodlouží. S Baníkem trénuje i Dyjan Carlos de Azevedo. Brazilec nevysoké postavy odehrál uplynulou sezónu ve Francii v druholigovém Paris FC, nyní opět usiluje o šanci ve Slezsku.

Své štěstí v Baníku naopak nenašel útočník Jakub Šašinka, jenž se nově rve o smlouvu v nedaleké Karviné. Přípravu s mančaftem neabsolvoval ani Petr Breda, který se přesunul do druholigových Pardubic, a Arťom Mešaninov, o jehož budoucnosti klub jedná. Do Ostravy se nevrátil Oleksandr Azackij. Ukrajinský obránce měl původně pokračovat v gruzínském Torpedu Kutaisi, nakonec se ale se vší pravděpodobností přesune do Zlína.

Výsledky v přípravě

ŠK Slovan Bratislava - FC Baník Ostrava 3:2

MOL Vidi FC - FC Baník Ostrava 1:1

Křídla Sovětů Samara - FC Baník Ostrava 0:1

NK Osijek - FC Baník Ostrava 1:1

FK Austria Vídeň - FC Baník Ostrava 2:1

Bilance Ostravy v přípravě: 1 výhra - 2 remízy - 2 porážky

Předpokládaná sestava

Laštůvka - Fillo (Pazdera), Procházka, Stronati, Fleišman - Reiter (Lalkovič), Jánoš, Hrubý (Jirásek), Holzer (Granečný) - Kuzmanović (Diop), Smola (Baroš)

Tip EuroFotbalu na umístění po základní části

Tip Ondřeje Vaculíka: 9 místo

Tip Martina Vejdělka: 6. místo

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (176)

Přidat komentář
Kang & Kodos

Boleslav 3. místo? To je dost hipsterský

Reagovat
kilobyte

V minulé sezóně skončili 15 bodů za námi, odešel jim nejlepší asistent, možná jim odejde nejlepší střelec. My jsme v podstatě jen posilovali.

Reagovat
Spalovač šancí

Třeba vás Vaculík tipuje na mistra. Anebo počítá se SF Evropské ligy a přes Bolku se prokoušete až v nadstavbě

Reagovat
kilobyte

To nás spíše dá na 5. místo, i když Jablonec skoro všechno prodal, tak asi ne.

Reagovat
Kostomlat

Baník nebude v TOP 6

Reagovat
monty25

OT: Viktorka Žižkov oživuje legendu Sparty!

https://www.livesport.cz/zapas/IHrtumMO/#prehled-zapasu

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
smazaný uživatel

Z Realu až na Žižkov

Reagovat
PBLead

jo, tenhle. Já už se lekl, že po českých trávnících běhá vepř Sergio Peter.

Reagovat
zlatan-legend

vepř

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hraje okres v Německu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Najednou tam střelec druhého gólu Viktorky zmizel (byl tam Pablo Gil).

Reagovat
monty25

A teď už tam je zase Gil, ale bez odkazu na hráčův profil. Tak je to jinej Gil?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim

Reagovat
monty25
Reagovat
Puskas

Není Gil jako Gil.

Reagovat
Han střelil první

Na mě se nedívej, já v práci nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty děláš pro Livesport?

Reagovat
Han střelil první

Pro Sportnet.

Reagovat
FCSL

8. a 10. Do 7. budem určitě

Reagovat
Stannis Baratheon

Já věřím, že Zlín bude s Jabloncem bojovat o 5. místo.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Greny

Ten Fillo na beku

Reagovat
3M

Reagovat
andrew96

Pazdera zraněný, takže zpočátku si tam zahraje dost.

Reagovat
lichna.

Momentálně pro něj asi nejlepší post..

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Greny

To je v záloze tak špatnej?

Reagovat
lichna.

Špatný vyloženě ne. Ale k našemu fotbalu tam potřebujeme spíše běhavé křídlo a to mu už tolik nevyhovuje. Navíc Fillo a před ním Reiter se jevili dost dobře v přípravě.

Reagovat
smazaný uživatel

s Reiterem mu to tam fungovalo dobře v přípravě snad se i zvedne i když není se čemu divit taky to už není mlaďoch

Reagovat
bobis21

Byl tam lepší než v záloze...

Reagovat
cetto

Boleslav opravdu slušně posílila, konečně ten tým kvalitou zase začíná připomínat tu Boleslav z dob Matějovského, Kuliče a spol. I když jim odejde Komličenko, se střílením golů by podle mě mít problém neměli. Wagner to zvládal všude, kde hrál, ale z nějakého důvodu mu vždy chybí důvěra trenéra. Tady by ji konečně dostat mohl. Nicméně i tak mi třetí či čtvrtý flek přijde až moc. Trojka je asi jasná, pak Jablonec, nejlíp to vidím na pátý místo.

Co se týče Baníku - Fillo, Procházka, Stronati a Fleišman to je asi nejstarší defensiva v lize. Do toho ještě Laštůvka.. talentem ten kádr zrovna neoplývá, není-liž pravda? Asi to baník v této sezoně trápit nemusí, nicméně posilování hráči za zenitem se nenazývá posilováním, nýbrž lepením sestavy. Dlouhodobě se jim to vymstí, protože to, co se může jevit jako velezkušená obrana, se může během měsíce proměnit v druholigovou a pomalou (pomalá už bude i tak) obranu. A kde pak seženou narychlo 3 kvalitní obránce, toť otázka.

Zlín na první pohled hodně propadl, když musí vzít za vděk i takovým nekopem jako je Azackyi. Na druhou stranu to se o Zlínu říká rok co rok a stejně si ty (ne)posily nakonec nějak sednou a dohromady utvoří relativně kompaktní bandu (ne)kopů schopnou hrát střed tabulky. Jak dlouho to však Zlínu bude procházet nikdo neví.

A v podstatě to samý v černo-bílým se dá říct i o Liberci. Furt to tak nějak lepí pochybnejma posilama typu Karafiát, Breite nebo Potočný a oni se nakonec chlapci celkem slušně vždycky rozehrajou. Liberec pro mne asi navždy bude adeptem na poháry bez ohledu na to, v jakým stavu ten tým bude. Zvědavý jsem na Dorleye, který měl loni záblesky geniality a pokud by je dokázal přetavit v konzistentní kvalitní hru, tak nám tu v dresu provinčního celku možná vyroste velká star.

Reagovat
lichna.

Boleslav posílila? Odešel jeden z nej hráčů Přikryl, odejde kanón Komlichenko. Plus stopeři. Přišel Wagner, který góly dá ale určitě ne tolik jako Komlichenko a Budinský, který kvůli své lenosti začal srát už i Karvinské. Za mě nebudou silnější než loni..

A co se týče nás. Nalevo se připravuje náhrada Fleišmana (Granec nebo Helešic), Zio je věkově v pohodě, Procházku může nahradit Šindelář, případně třeba ten Frydrych a napravo by teoreticky zahrát mohl Celba. Rozhodně není pravda, že si ty hráče na ty posty nepřipravujeme..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
cetto

Celba má ve svých 24 letech odehranejch 430 ligovejch minut. Šindeláře už několikrát fanoušci vyhazovali, koneckonců na jeho místo právě přišli Procházka a Stronati. Granečného jsem párkrát viděl - ne že by mne přesvědčil o svém potenciálu, ale ligovej hráč z něj asi vyroste. Ale musíš uznat, že pokud by se něco zesralo, nebo by staří přestali performovat, tak obrana Celba, Šindelář, Stronati, Helešic vypadá děsivě. Ten zbytek kádru by to zachránil, ale na tu přední skupinu by to rozhodně nebylo.

Reagovat
HorajzmAmmann

2. věta a už totální píčovina. Takže jsem pak přestal číst... Stronati fungoval s Šindelářem fantasticky. Bohužel se zranil, ale Šindeláře si v Baníku hodně ceníme asi všichni. Naopak když ho Baník šoupnul do juniorky po přestupu ze Sigmy (po zranění moc formu neměl) tak se neurazil, ale makal dál... a vypracoval se v kurva dobrého stopera.

osobně Stronati - Šindelář základ!

Reagovat
HorajzmAmmann

tak on hrál za juniorku ne po přestupu ze Sigmy, ale jenom pár zápasů 2 roky zpátky.. místo něj hrál asi 7 zápasů Psyché.

Reagovat
lichna.

A kdo říká, že se to musí vyměnit najednou? Příští sezonu může postupně Helešic nahradit Fleišmana, třeba se objeví i ten Frydrych. V dalším přestupáku se zase třeba přivede někdo další. Postupně budou dorůstat i mladí z juniorky.. Nejsem k tomu rozhodně tak skeptický.

Reagovat
Spalovač šancí

Wágnerovi nechybí trenérova důvěru, nýbrž sebedisciplína

Reagovat
ondrasch77

vochlasta zkurvenej...

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, ty analýzy na Baník mě nepřestanou překvapovat Raději vezmeme šest hráčů na hostování jako Bolka a Jablonec, to je něco

Reagovat
cetto

A to jsem napsal kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Konkrétně nikde, ale že by nějaká pochvala pro Baník proběhla jsem opravdu neslyšel, od rádoby odborníků, nemyslím teď jen od tebe...Víš, ono je trochu něco jiného, když si mužstvo stavíš od základů a že ti starší hráči prostě kvůli záchraně museli přijít, to prostě pravda je. Jinak ti k tomu dost napsal lichna.

Reagovat
cetto

No tak jinak - Baník podle mě dlouhodobě posiluje relativně rozumně. Kuzmanovic, Smola, Holzer, Reiter...to jsou všechno celkem slušné posily. Obzvlášt ten Reiter se mi letos velmi líbí, protože toho hráče jsem v Bohemce sledoval už dva roky a nepřestával mne udivovat, o kolik ten tým přerostl (ač mne zaráželo, že to málokdo vidí). Jeho přínos pro tým je obrovský a pro Baník fakt super posila. Ale na druhou stranu je zde to, co jsem už psal - velká část současného kádru je za zenitem. Počínaje Barošem, přes Skoro celou obranu až k Laštůvkovi. A to je prostě časovaná bomba. Tihle hráči 35+...zkrátka nikdy u nich nevíš, kdy se to zlomí. Většina z nich nemá tu křivku plynulou, ale měsíc hrajou dobře a pak naráz jak kdyby je někdo vyměnil a z ničeho nic jsou nepoužitelní. Přijdou o rychlost, sílu, techniku...třeba DM to ještě dokážou pak uhrát zkušenostma, ale to je jiná kapitola. A jde mi prostě o to, že at už to bude letos nebo za rok, Baník bude muset nahradit v podstatě celou obranu + golmana. A při vší úctě, Celba nebo Šindelář nejsou kvalitou tam, kde by se měl Baník poohlížet.

Reagovat
smazaný uživatel

Beru, tvůj názor.

Můj pohled:

- Procházka poslední sezóna v FCB, do Baníku přijde nejpozději za rok nový, mladší stoper. Šindelář jako back up dobrý, i věkově relativně.

- Fillo má smlouvu na poslední sezónu, uvidí se...V současnosti je i kvůli platu dost těžké něco odhadovat, má ale zajímavé předpoklady na RB a tady tu sezónu by mohl zvládnout dobře, pak klidně vyměnit mladším RB, jestli takového vyskautují. Celba má dobré věci, jestli bude někdy na té úrovni netuším, ale dá se mu příležitost, ať bojuje. Pazderovi končí smlouva na konci kalendářního roku, nemyslím, že by se mu prodlužovala

- Fleišman má stále velmi dobrou výkonnost, obecně si myslím, že bude postupně jeho pozice trochu slábnout a další sezónu bude v základu Helešic na LB, Fleišman to doklepe jako back up, smlouvu má až do 30.6. 2021, což je zasloužené za to, jak se tu skvěle představoval. Obecně si myslím, že velmi dobré dispozice k LB má i Granečný, u něj je to o zkušenostech, ale líbil by se mi tam. Holzer možná taky, ale jeho kariéra spíš stagnuje, tam je to složité.

Celkově vidím budoucnost Baníku dobře, i když si myslím, že problémy v aktuální sezóně mít budeme, větší podíl bych ale přičítal trenérskému štábu a ne kvalitě mužstva. Jsem zvědavý.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Daji se ty goly toho starýho senili nějak věrohodně doložit?https://www.idnes.cz/fotbal/reprezentace/pele-rozhovor-mf-dnes.A190710_080239_fot_reprez_tof

Někde jsem četl, že si do toho počítal i góly z tréninků...

Reagovat
kilobyte

Není to o rivalitě mezi Argentinou a Brazílií, ale kritizuje Messiho a chválí Neymara.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Han střelil první

To je fakt kokot.

Reagovat
Greny

4x vyhrál LM.. Pelé ani jednou na Messiho nema

Reagovat
smazaný uživatel

LM je stejna uroven coby Copa Libertarores, takze ve srovnani s MS nicotna trofej...ale taky uznavam vice messiho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je teda exkluzivni rozhovor dve vety, ktere opkauje porad dokola

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Exkluzivní rozhovor s Pelém vypadá takhle:

https://youtu.be/dEiRE_-qdo8?t=76

Reagovat
smazaný uživatel

Dejte k tomu Csaplárovi už jinou fotku pls

Reagovat
ondrasch77

taky jsem si říkal...

Reagovat
Dan Gubić

Csaplár nakonec ligu zachrání. Po tom čo v zime vyhodí pol mančaftu. tip

Reagovat
mario23

Boleslav bude nahoře. Do 5 místa určitě, 3.misto je scifi. Baník se Zlínem 7-9.misto. Liberec šestku dá, jsem zvědav, jak se povede těm mladým talentum, co tam mají - Fukala, Musa, Auer, atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Osobne si nemyslím, že sa Jonas Auer v Bolke už v tejto sezóne prebojuje do základu. V U18 hral dobre, ale v podstate ani v minulej sezóne v Žižkove vo FNL nehrával stabilne v základe a Bolka je predsa len trochu iný level...

Reagovat
monty25

No právě. Taky mě překvapilo, že je najednou v Boleslavi...

Reagovat
mario23

Na základ to asi nebude, ale asi v něm něco je, když si ho vytáhla Boleslav. V Žižkově se teprve dostával do základu a bylo to tak na hraně. Ale je mu 18, může vyletet nahoru a nebo taky ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak talent to určite je. Teraz sa ukáže ako zvládne prechod na seniorskú úroveň aj keď určité náznaky tam boli už v spomínanom Žižkove. Nespočet talentovaných mladých futbalistov po prechode na seniorskú úroveň vyhorelo ako dobre vieme.

Reagovat
Lenochod

No nevím, Csaplárova sázka na Fantiše podle mě těžko vyjde a Vyhnalovo vyhnání je krok dozadu, snad se mýlím ale. Jinak očekávám oproti minulým sezónám poněkud útlum a plácání se kolem 10. místa, protože kádr spíš oslabil. Třeba si to ale nějak sedne a ta šestka padne. Jinak liga bez většího překvapení,

1.-3. Slavia, Sparta a Plzeň

4.-6. Bolka, Jablonec a Liberec

7. Baník

8.-10. Teplice, Olomouc a Zlín

11. České Budějovice

12. Slovácko

13. Bohemka

14.-16. Příbram, Karviná a Opava

Reagovat
ratusek

Boleslav měla už tolik pokusů, že mě nechávají ledově klidným. Ale je pravda, že už jim to jedou musí vyjít.

My do 6 nebudeme, Zlín bude okolo 10.místa a Libe taky. Vlastně všichni bych řekl, že se budeme pohybovat kolem 10.místa. Bolka trošku výš, ale ne o moc.

Ikdyž stačí pár zápasů a 5 a dále může být kdokoliv. TOp3 a Jablonec jsou jasní

Reagovat
smazaný uživatel

Bolka EL nedá i kdyby tam měla přímej postup

Reagovat
ratusek

já myslel uspěch v lize

Reagovat
kilobyte

Mohli byste ještě udělat hromadný článek o plánech klubů. Docela by mě zajímalo jaký si kdo dává cíle. Podle posledních článků mi přijde, že kluby nejsou moc ambiciózní.

Reagovat
smazaný uživatel

co ten Stronati vždyť to měla bejt tutovka to polsko a ono nic stále. Spíše mě zajímá ten Komlichenko něco tam prošustilo zřejmě se i čeká zda MB dá Evropu což nedá

Reagovat
lichna.

Ses vrátil z dovolené?

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

dresy jsou jednoduché, ale pěkné spíše nechápu to bude sparta střídat jednou bude mít tipsport potom tcom

Reagovat
C-M@ster

Mně se nelíbí ta rumunská vlajka ve výstřihu

Reagovat
db18

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Stannis Baratheon

Jako na bílém dresu to může vypadat hezky, ale k té rudé to vůbec nesedí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

T-mobile při venkovních zápasech, jako že pak budou volat domů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ondrasch77

rumunskej slintáček

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Asi podle soutěží?

Reagovat
C-M@ster

Tipsport: liga

T - Mobile: EL + Pohár

Reagovat
exse

Holy fuck tak tohle bude v hall of fame nejhnusnějších dresů v historii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*Holý fakt

Reagovat
ratusek

Celkem hnus

Reagovat
Bakary3

Frydek jak si hycka pysne to logo, to je hrozna devka

Ale jo, on sam musi vedet, ze krome statusu odchovance a "srdcare" (ikdyz chtel utect hned, jak ho stracatela posadil, protoze nemakal) nabidnout, musi vsazet aspon na tohle a ono ho za to tech par tupejch hlav bude mit rado.

Reagovat
doshcz

Dustin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
doshcz

ale nejlepší je stejně Steve Harrington, bezdětná matka

Reagovat
smazaný uživatel

Celkově Dustinova skupina měla nejlepší příběh ve 3. sérii a nejlepší scény

Reagovat
doshcz

to rozhodně, o nich by mohl být stand-alone film a na ostatní se vysrat

Reagovat
Banikovec7

nejlepsi postava

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pro nefanoušky Stranger Things to bude asi trochu oříšek :D (třeba já)

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný souhrn o FCB, díky.

Artom je již vyřešený, je v Soči.

Jinak ještě že včerejší schůze. Baník rozpočet cca 160 míčů, z toho pan Brabec dává ze svého 30-40%

Snad se už podaří Rakovi sehnat sponzoring, takhle to dal donekonečna nejde.

Jinak Azevedo, Baník lituje, že ho nikdo nechce, holt je tedy ještě u nás, ale snad už jen na rok.

S Karvinou je nenávist, avšak bylo řečeno, že by si ty vztahy měli urovnat, aby hráči mohli chodit na hostování tam a ne třeba do CB.

A propo Sasinka. Proti nám hrát nebude a kdyby ho Karviná chtěla vykoupit, byl by to pro ně nejdražší transfer v historii

Reagovat
kilobyte

160 míčů, to budete mít podle některých větší rozpočet než Plzeň.

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň má 300 - 400, ne?

Reagovat
Hokaido

Kdyby se chtěl ještě někdo přidal do diskuze k Tour, tak zde:

https://www.eurofotbal.cz/clanky/velky-zajem-o-norskeho-utocnika-28037/#newpost

Reagovat
smazaný uživatel

Proč sakra ten Zlín neprodloužil Gajiče

Reagovat
andrew96

Sám Gajić nechtěl prodloužit. Ale jen dobře, dvě sezóny nejslabší článek obrany. Vloni se vedle Buchty celkem chytil, ale na jaře už se zase výkonnostně propadal.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že na tom Zlín docela vydělal. Ikdyz je teď problém na století, tak je to furt lepší, než si v týmu držet Gajiče

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak teda Slovacko vazne mysli do utoku Pavla Dvoraka?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že tam půjde hostovat Ondra Šašinka, jinak mají celkem dost problém

Reagovat
lichna.

To by byla naprosto ideálně vyřešená varianta. Slovácku by podle mě pomohl a nám by se vyhrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by se nevyhrál ani v Realu

Reagovat
lichna.

Ale hovno. On jen musí mít důvěru a bude dobrý..

Reagovat
ratusek

Taky by se mi tam dost líbil. Oni to na ty kolohnáty vepředu umí hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na hostování k mání bude, s tím, že musí odehrát alespoň 50% zápasů, jestli jsem tedy správně slyšel na besedě a kde jinde ho dát, když Zajíc je skleněnka, Dvořák typický hroťák není a Kubala je ještě hodně nevyzrálý na ligu. Systém by mu vyhovoval, kultura v UH taky, domů by to taky neměl až tak daleko.

Další variantou je Příbram, tam by asi taky mohl být jedničkou v útoku, tým se mi ale zdá docela slabý, je to daleko. Karviná bude mít Jakuba, tam by to byla chujovina, aby se oba okrádali o čas na hřišti. Opava by to zase nedávala fanoušky, kdybysme jim dávali rozehrávat naše mladé a ještě odchovance. České Budějovice mají na hrotu celkem konkurenci. Pak už tam jsou naši +- konkurenti, i ten Azackij ve Zlíně se mi úplně nelíbí, i když od něj nic moc nečekám.

Reagovat
SuperBanikovec

Myslím, že je otázkou času než Opava bude muset naše hráče taky brát, fanoušci nefanoušci. Stěží dávali rozpočet na letošek.

Reagovat
smazaný uživatel

No, ale ti fanoušci ti dávají zázemí, že jo...Hráč zrovna nebude v pohodě, když do něj pojedou 24/7 baníkovská k*rvo apod...My do budoucna Ondru chceme snad všichni, tak musí být v pohodě a rozvíjet se.

Reagovat
Banikovec7

Vždyť tam jsou nadšeni ze Stáni i Mondeka a chtěli Suse s Helešicem, nemyslím si, že by jim tam někdo měl nadávat, možná pár magorů.

Reagovat
smazaný uživatel

Stáňa tam šel na přestup s tím, že Baník má předkupní právo, myslím, navíc je ze Znojma. Slovák Mondek tam šel z Polska. Sparťan Sus by tam šel ze Seredi(?). Jejich fanoušky jsem o Helešicovi neviděl se bavit, ale hodně bych se divil, kdyby byli happy s tím, že nám vlastně rozehrávájí hráče a to je Matěj ještě hodný kluk, u takového chachara jako Jakub Š., jak jsem tu četl si to představit nedokážu vůbec, navíc s jeho kvalitou, to by bylo peklo...Ondra by byl minimálně ze začátku taky dost nenáviděný, příjmení Šašinka prostě vzbuzuje odpor u opaváků, hlavně s odkazem na Jakuba by tedy Ondra měl dost složitou situaci + zase, my ho chceme do budoucna, oni by nám rozehrávali hráče...Nevím, nejsem tomu osobně nakloněný...

Reagovat
Banikovec7

Podle me to vidis dost prehnane, naprosta vetsina by ho posuzovala jen podle vykonu, u nas taky spousta lidi ze zacatku nadavala, kdyz se zaclo psat o Kuzmovi a Smolovi a nic z toho. Jaka byla hysterie kolem Holzera a pisklo na nej 200 lidi u prvniho zapasu a to bylo vse.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale podstatný rozdíl je ten, že ten Ondra nebo Mates by se v Opavě rozehrávali pro nás...Vlastně bysme si z nich udělali neoficiální farmu. O to mi jde celou dobu Tohle by myslím vadilo dost opavským fanouškům, i když by je to samozřejmě posílilo pro tento ročník. Já prostě na to mám takový názor a nezměním ho. Promiň.

Reagovat
SuperBanikovec

To jo, na růžích by asi vyloženě ustláno neměl ani on ani nikdo jiný, ale přijde prostě Navrátil z ANO, řekne peníze nejsou, Baník nám půjčí hráče na rok zadarmo. Win-win. Politikovi to bude fuk. A fanoušci se můžou stavět na hlavu. Jestli si to nějací fanoušci budou vylevat na nevinnem hráči, to je jiná. Ale takový tlak profík musí zvládnout prostě. Navíc.... Od leckterých banikovcu si už oba bráchové vyslechli taky ledacos.

Reagovat
Banikovec7

Tak v tom, že by jim to asi vadilo, to souhlasím, mi by taky vadilo, mít tady třeba hráče z Plzně bez opce. Nesouhlasím s tím, cos psal, že by na ně řvali. Možná tak občas nějaký jednotlivec, ale s tím se musí umět profesionální fotbalista vyrovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ano, musí, to souhlasím. Na druhou stranu, ti borci prostě nejsou tak zkušení a konkrétně Ondra možná trošičku, ale Helešic snad vůbec, nezažili nějaké pokřiky na sebe, kromě pár kokotků když hrajou venku samozřejmě. Tam v očích jejich fanoušků by byli jako hosté z FCB prostě za cizáky, ke kterým si většina ani nebude chtít udělat nějaký vztah, bo ví, že Baník s nimi počítá a není reálné je získat na přestup. Pocítí ten chlad, ten odpor, třeba už jen na děkovačkách, že jo, jen řvát nemusí, to je jasné...Já bych fakt raději posílal takové hráče, kteří mají u nás budoucnost někde do nerivalského týmu. Do Opavy si dokážu představit hostovačku s opcí třeba u hráčů typu např. Breda, Azevedo, atd. Tedy těch kteří u nás nebudou do budoucna žádaní a v Opavě by mohli bojovat o svou budoucnost, aby nadále hráli ligový fotbal, aby je Opava koupila. Myslím, že tohle by nebylo nic proti ničemu. Aspoň tak to vidím já.

Reagovat
ratusek

Tak hysterie kolem Holzera bude letos pokračovat pokud se nevzpamatuje. A Smola si bude muset fans taky získat výkonama, jinak se na něj bude pískat taky

Reagovat
smazaný uživatel

Na B5 kde sedíme, tak se víc nadává rasisticky na Diopa než na Holzera...Na Smolu bude pískat lichna a možná pár lidí, jinak to bude jako s Kuzmou si myslím.

Reagovat
lichna.

Já na něj pískat nebudu, já mám Smolu v piči.. Pro mě prostě na tom hřišti není..

Reagovat
Banikovec7

No pokračuje, ale tak na internetu.

Reagovat
Alan_Shearer

Vaculik ma divny tipy jakej tady ma nick?

Reagovat
smazaný uživatel

fantomas

Reagovat
Uwe háže buly

Proslavil se tu jako Ozzy

Reagovat
Euphael

arsin

Reagovat
smazaný uživatel

Masopust plz.

Reagovat
pingla

Boleslav TOP6? a Zlín 13.? takové nesmysly

Reagovat
lampas

To jsou tipy jak od mojí mámy nebo s náhodného generátoru. Slovan letos bude do 4. místa.

Reagovat
smazaný uživatel

Co Sadílek? Půjde po sezoně zpět do ČR?

Reagovat
lampas

Doufejme, že ne. Tady by mu dali lidi strašnou bídu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Luděk Mádl - fotbal

1 min ·

Zprávy ze zákulisí se shodnou, že vedle Simona Deliho učinil rozhodnutí opustit Slavii i Michael Ngadeu, což prý vedení klubu zaskočilo, protože počítalo se setrváním alespoň jednoho z afrických stoperů. Slavia proto nyní údajně narychlo shání fyzicky zdatného stopera v zahraničí

kluci vopálený

Reagovat
naheCZ

Snad ho přesvědčí alespoň na ten půlrok

Reagovat
Blasphemer

Tomu bych věřil, kdyby tenkrát neproběhlo to přestupový fiasko s Fulhamem. Takhle podle mě nebude chtít promarnit další příležitost.

Leda by mu taky Jarda pěkně nasypal.

Reagovat
Kang & Kodos

To takhle držíš zuby nehty snad i za pomoci černý magie celej manšaft, aby ti těsně před vrcholem celý tý práce zbyl z nejlepších hráčů jenom Souček díky smlouvě za 50 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Přece maj ještě Olayinku

Reagovat
ratusek

a kterej je bez LM bude stát takovou raketu na platu, že se z toho poserou. To stejný vlastně i Stanciu

Reagovat
db18

Reagovat
db18
Reagovat
Bex5

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem hořké léto pro Slavii. Odchází Deli i Míša

Reagovat
skat

tak budou kupovat jiné tyčinky a nanuky no.....

Reagovat
Bex5

Jdi do pyce

Reagovat
mario23

Něco se tu dopoledne psalo o náhradě z Rijeky. Tak kdoví

Reagovat
doshcz

tahaj snad i někoho z Polska

Reagovat
Uwe háže buly

Nevíte někdo kde bude hrát druhou ligu Vyšehrad? nějak mi to uniklo

Reagovat
C-M@ster

OT: Standa se teď baví live s Pavlem Novotným o Marku Vítovi... dá se to klidně zpětně přetočit

https://youtu.be/ks9qCYlsGjg

Reagovat
mistr129

kouknu. Jinak kde se vzal tak velký hate na Novotného? Neříkám, že mi je dvakrát sympatický, ale v naší politice i showbyznysu najdu stovky horších zjevení.

Reagovat
C-M@ster

Mně vadí, že nemá dno... prostě bulvárně rejt do Ondry Vetchýho je prasárna... ani neuznal v přenosu, že s ním prohrál soud.

A i to s Bartošovou...

Ale jasně, že vždycky najdeš i horší lidi

Reagovat
mistr129

ok, o tom jsem nevěděl

Reagovat
C-M@ster

Hele, v tom burválu razil ten přístup:

jde mi to, vydělá mi to a kdybych to nedělal, stejně by to dělal někdo jinej...

ale aspoň sám přizná, že si teď v komunální politice připadá prospěšnější...

Jinak celej ten rozhovor suprovej.

Reagovat
mistr129

Já jsem už nějaké rozhovory s ním četl, některé názory má vyloženě stupidní, jindy se (ať už vtipně nebo nevtipně) snaží provokovat, ale právě to starostování mi přijde, že dělá docela dobře.

Reagovat
C-M@ster

To asi dělá. To i ukazuje v tom rozhovoru, že ho to pohltilo.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

On je určitě dost schopnej člověk. Škoda že ty svoje schopnosti doposud uplatňoval v bulváru a nedělal něco obecně prospěšnějšího.

Reagovat
Whitemedia

Já od něj v jednom rozhovoru asi 10x slyšel, jak to s Vetchým posral a jak je Vetchý finančně podojil...

Reagovat
smazaný uživatel

Bulvarni krysa, to myslim staci

Reagovat
Whitemedia

protože to bejval bulvární král, protekční fracek, chová se jako hovado a takoví prostě oblíbení nejsou.. ale mě baví a poctivě jednou týdně projedu jeho účty na fb, abych zjistil, co je nového ohledně Víta a jeho stupidních kámošů - kopaček a hokejek.. i info o Řepkovi bylo nějakou dobu zábavné, než to Blažena dotáhla na úplné dno.. sem tam Kája Gott, Felix, Řeporyje a jsem v obraze a nemusím platit za nějaké ty Blesky a nebo pročítat odpad někde na super.cz.

Reagovat
ratusek

Dyt je to odpad a přitom je to starosta obce on kritizuje všechny burany ale sám se přitom chová hůř než Cletus ze Simsnů

Reagovat
meno

Ale prosím tě

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to 11. respektive 13. místo, co tipujete, bude podle slov Csaplára, že budeme hrát koukatelný fotbal bez ohledu na výsledek, tak budu spokojenej, ale nevěřím mu ani půl slova. Nemám rád bič z hovna, co měl třeba Baník na podzim (prosím nereagovat, a fakt si to myslím), jinak ještě doplním Grygera se stal generálním ředitelem, Červenka naznačil, že by Zlín přenechal někomu dalšímu, nové dresy - https://www.fcfastavzlin.cz/www/fotky/novinky/large/58kR6316898029-eeed-423b-9938-91cf3b0a5df1.jpeg

Reagovat
ratusek

Však já souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě, nebylo to myšleno adresně, navíc jsem mohl použít jiný příměr.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravte si v článku Bohušovo příjmení, možná se tak v chacharstánu vyslovuje, ale píše se Páník.

Reagovat
smazaný uživatel

Csaplár

Reagovat
Ferguson6

Nejaký fanúšik Opavy, neviete kedy bude predsezónna tlačovka, resp. či budú predstavené nové dresy?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele