Finále Konferenční ligy v Praze odřídí španělský rozhodčí Del Cerro Grande

22.05.2023, 19:57
Aktuality

Finále Evropské konferenční ligy mezi Fiorentinou a West Hamem, které se uskuteční 7. června v Praze, povede jako hlavní rozhodčí Španěl Carlos del Cerro Grande. Souboj Manchesteru City s Interem Milán ve finále Ligy mistrů dostal na starosti polský sudí Szymon Marciniak. Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) nominaci zveřejnila na svém webu.

Sedmačtyřicetiletý Del Cerro Grande, jenž je mezinárodním arbitrem od roku 2013, bude rozhodovat premiérové pohárové finále v kariéře. V této sezoně odpískal pět zápasů v Lize mistrů a jedno utkání v Konferenční lize.

Del Cerro Grande bude na stadionu v Edenu spolupracovat se španělskými krajany. Na čarách mu budou asistovat Pau Cebrián Devis a Guadalupe Porras Ayuso, Juan Martínez Munuera se ujme role videorozhodčího (VAR).

Marciniaka čeká první finále Ligy mistrů coby hlavního sudího, na loňském světovém šampionátu v Kataru rozhodoval souboj o zlato mezi Argentinou a Francií. Dvaačtyřicetiletý Polák minulý rok v březnu v české lize odřídil pražské derby Slavia - Sparta. Marciniaka 10. června v Istanbulu doplní asistenti Pawel Sokolnicki s Tomaszem Listkiewiczem a Tomasz Kwiatkowski jako VAR.

Finále Evropské ligy mezi FC Sevilla a AS Řím, které se odehraje 31. května v Budapešti, povedou angličtí rozhodčí v čele s hlavním Anthonym Taylorem. Zápas Barcelony s Wolfsburgem ve finále Ligy mistryň bude 3. června v Eindhovenu pískat Cheryl Fosterová z Walesu.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Marciniak dobrá volba na finále, ale tvl Taylor v EL je výsměch každému nadprůměrnému sudímu v Evropě. Sice tam bude pískat, na rozdíl od zápasů PL, rovinu, ale stejně to bude pískat blbě.

Reagovat
Francesco Totti AS

Dobrý odhad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele