Evropské koeficienty po pohárovém týdnu (5)

27.11.2020, 15:00
Aktuality
Ani ve čtvrtém kole základních skupin Česko nevyšlo bodově naprázdno. Opět se o příděl do národního koeficientu postaraly Sparta i Slavia. Z elitní čtveřice evropských soutěží nikdo výrazně nezaváhal, ani se netrhl. Španělsko, Anglie, Itálie i Německo si připsaly shodně solidní zisky, včetně bonusových bodů u některých týmů za postup do osmifinále LM.

Ve sledovaném pětiletém období 2016/2017 - 2020/2021, určujícím pro nasazení do ročníku 2022/2023, tentokrát ke změně pořadí nedošlo. Česko si upevnilo pozici na chvostu druhé desítky a svůj letošní zisk dostalo na slušnější hodnotu.

Elitní čtveřice

V rámci top evropských lig sledujeme souboj o první místo mezi Španělskem a Anglií i o třetí místo mezi Itálií a Německem. 

Španělsko (zisk 3.000, bilance 4-3-0, 10 bonusových bodů za dva postupy do osmifinále LM) neprohrálo. Barcelona i Sevilla v LM postupují, oba madridské celky o něj ještě musí zabojovat. V EL je na postupových pozicích kompletní trojice.

Anglie (zisk 3.000, bilance 5-1-1, 10 bonusových bodů) připisuje navlas stejný zisk jako jeho úhlavní rival v boji o vedení. Prohrál pouze Liverpool v LM, Leicester v EL dosáhl na bod v samotném závěru. Jistotu postupu v LM mají Chelsea i City, v EL Arsenal a Leicester.

Také Itálie (zisk 2.286, bilance 5-1-1, 5 bonusových bodů) má zástupce v osmifinále LM. Juventus můžou doplnit i Atalanta a Lazio, naopak Inter, jenž doma s Realem zaznamenal jedinou italskou porážku tohoto týdne, se s dvěma body zatím krčí na posledním místě. V EL půjde dál AS Řím, postupové pozice drží také AC Milán a Neapol.

Německo (zisk 2.143, bilance 5-0-1, 5 bonusových bodů) i bez Wolfsburgu, který odpadl již v předkole, stále dotírá na třetí příčku Itálie. V LM postupuje jistě Bayern, dobře rozehráno mají také obě Borussie, bez šancí není ani Lipsko. V EL je suverénní Hoffenheim, Leverkusen už se také vidí v jarním play-off.

Ve čtvrtém kole došlo jen ke dvěma střetům mezi týmy top čtyř evropských soutěží. Atalanta vyhrála na Anfieldu, Real Madrid na San Siru. Anglie tak utrpěla první porážku a její náskok na čele před Španělskem se snížil.

zemězápasy, bilancekoeficient - průměr na zápas
Anglie4 (2-1-1) 1,25
Španělsko7 (3-2-2) 1,14
Itálie8 (3-1-4) 0,88
Německo5 (1-2-2) 0,80

Páté až sedmé místo

Pátá příčka má benefit v podobě teoretické šance na LM též pro třetí klub (pokud se obhájce EL kvalifikuje do LM i z ligy) a dvou jistých míst v EL. Ze šesté pozice jdou přímo do LM dva kluby, ze sedmé již pouze jeden.

Francie (zisk 0.500, bilance 1-1-3) neprožívá dobrou sezónu. Ani jeden z týmů není tahounem, naopak k vidění jsou spíše zklamání. Z 20 dosavadních zápasů jich francouzská pětice vyhrála pouze pět. Nejhůře se zatím prezentuje Olympique Marseille, který v LM nemá jediný bod ani vstřelený gól. Velkolepý francouzský náskok tak pomalu ale jistě ukrajuje trojice z Portugalska (zisk 0.800, bilance 1-2-0). Benfica, Braga i FC Porto navíc míří za postupem. Rusko (zisk 0.333, bilance 0-2-2) i v početném složení čtyř týmů nadále marně čeká na vítězství ve skupině. Zatím se to nepovedlo ani jednou ze šestnácti pokusů!

Souboj o desítku

Desáté místo je poslední, které garantuje přímý postup do LM pro mistra. Velkou šanci má i mistr jedenácté země (pokud se obhájce LM kvalifikuje do LM i z ligy). Dvanáctá pozice znamená pro mistra čtvrté předkolo LM, a tedy jistotu minimálně skupiny EL. 

Výborný pohárový týden má za sebou Nizozemsko (1.200, 2-2-0), které téměř o bod stáhlo ruský náskok. A vzhledem k tomu, jak to má nizozemská čtveřice rozehrané, nedá se ve zbytku sezóny vyloučit atak na ruské pozice, aktuální ztráta činí jen něco přes dva body. V závěsu je sousední Belgie (0.800, 2-0-2), o něco víc již ztrácí Rakousko (0.400, 1-0-3). Následuje větší bodová mezera a trojice soutěží, která se popere o 11. pozici. Konkrétně Skotsko (0.250, 0-1-1), Ukrajina (0.400, 1-0-2) a Turecko (0.400, 1-0-1).

Souboj o patnáctku

Patnácté místo rovná se pět klubů v Evropě, z toho dva v kvalifikaci o LM, vítěz poháru v kvalifikaci o EL a dva v kvalifikaci o KL. Od šestnáctého místa níže (pouze čtyři kluby) hraje o LM pouze mistr, zatímco vicemistr a další dva celky hrají jen o KL. 

Díky původně velkému náskoku patnáctku stále drží Dánsko (0.000, 0-0-1) a Kypr (0.000, 0-0-1). Každým kolem skupinové fáze se však náskok tenčí. Midtjylland bude v Evropě končit před Vánoci, Omonia na postup taky nevypadá. Nejblíže k jejich sesazení má Srbsko (0.500, 1-0-0) díky prakticky již postupující Crvene Zvezdě. Díky trojici týmů ve skupinách bylo do role hlavního aspiranta na patnáctku pasováno Řecko (0.000, 0-0-3). PAOK ani AEK však momentálně nedrží postupové pozice, Olympiakos pak bude o pokračování v Evropě bojovat se zatím bezzubým Marseille. Šance tu každopádně je. Pokud by šli dál i Young Boys, je ve hře teoreticky ještě Švýcarsko (0.400, 1-0-0). No a to už jsme u Česka (0.800, 2-0-1), které díky pražským S dosáhlo konečně na slušnější hodnotu národního koeficientu. Za postupem míří Slavia, bez šancí není ani Sparta, i když bude pravděpodobně potřebovat vyhrát oba těžké zbývající zápasy. Chorvatsko (0.400, 1-0-1) tradičně táhne Dinamo Záhřeb, Izrael (0.250, 0-1-1) už ztratil elán z úvodu, ale i Maccabi Tel Aviv může jít do jarního play-off.

Výpočet národních koeficientů

Vedle standardních 2 bodů za vítězství a 1 bodu za remízu (v předkolech pouze polovina, tedy 1 a 0,5) hrají důležitou roli body bonusové. V současném formátu připisují kluby do národních koeficientů 4 body za účast v základní skupině LM a 5 bodů za postup z ní do osmifinále LM. V jarních vyřazovacích bojích pak týmy vylepšují národní koeficienty ještě vždy 1 bodem za účast ve čtvrtfinále, semifinále i finále obou pohárů. Tyto zisky se dělí počtem všech klubů jednoho státu, které v sezoně do pohárů nastoupily. Česko zatím získalo 20 bodů (6,5 Liberec, 6,5 Slavia, 4 Sparta, 2,5 Plzeň, 0,5 Jablonec), což po dělení pěti účastníky rázem dává sympatičtější hodnotu 4.000 bodu. V rozehrané sezoně to znamená 18. místo z 55 soutěží.

Suveréni základních skupin Ligy mistrů

Po čtvrtém kole mají plný počet bodů ještě tři celky. City, Bayern i Barcelona stále mohou pomýšlet na dokonalou bilanci 6-0-0. A že se jedná prakticky o historický počin dokazuje následující shrnutí.

Boje ve čtyřčlenných základních skupinách v Lize mistrů (PMEZ) se hrají již třicátým rokem. Poprvé to bylo v sezóně 1991/1992. Tehdejší derniéra Poháru mistrů evropských zemí zastihla ve skvělé formě také pražskou Spartu, která v konkurenci Barcelony, Benficy a Dynama Kyjev obsadila skvělé druhé místo. Protože po skupinách následovalo pouze finále mezi vítězi, skončila Sparta celkově na děleném třetím místě! Formáty LM se posléze několikrát měnily, počty skupin stoupaly ze dvou až na dnešních osm, ale vždy platilo, že se v nich utkaly čtyři týmy systémem každý s každým doma i venku. Celkem se od podzimu 1991 až do aktuální sezóny odehrálo 214 skupin. Favoritům se tedy naskytlo hned 214 možností ovládnout skupinu se stoprocentní bilancí 6-0-0. V první řadě šlo samozřejmě o vítězství ve skupině a dobrý los do další fáze, bez ohledu na bilanci. Ovšem projít skupinu bez jediné ztráty, zvlášť v případě, kdy je každý bod finančně odměněn, tomu se žádný z favoritů rozhodně nikdy nebránil. Z 214 možností se to ale povedlo pouze v sedmi případech. 

V prvních čtyřech ročnících LM hned třikrát. Tehdy Liga mistrů významově naplňovala svůj název a dalo by se říct, že v konkurenci pouze mistrů jednotlivých soutěží měli favorité z top evropských soutěží jednodušší pozici. Na druhou stranu před rokem 1996, kdy proběhla rozsáhlá fotbalová revoluce kolem Bosmanova pravidla, ještě evropské top týmy nemohly nakupovat téměř vše, co po světě běhalo, jako dnes. 

Každopádně již v sezoně 1992/1993 ovládl skupinu LM díky šesti výhrám hvězdný AC Milán (skóre 11:1). Ani bod neztratil s IFK Göteborg, PSV Eindhoven a FC Porto. V následném finále ovšem prohrál s Olympiquem Marseille. 

V sezoně 1994/1995 se stejný kousek povedl PSG (skóre 12:3). Celek v sestavě například s Georgem Weahem dvakrát porazil Bayern Mnichov, Dynamo Kyjev a Spartak Moskva. Ve čtvrtfinále ještě vyřadil Barcelonu, následně však nestačil na AC Milán.

O rok později se tento počin povedl asi nejpřekvapivějšímu jménu. Spartak Moskva (skóre 15:4) však po šesti skupinových vítězstvích proti Legii Varšava, Rosenborgu a Blackburnu Rovers vypadl hned ve čtvrtfinále s Nantes. 

Na další stoprocentně úspěšný klub ve skupinách LM se čekalo dlouhých sedm let. V sezoně 2002/2003 řádila FC Barcelona (13:4). V základní skupině dvakrát zdolala Lokomotiv Moskva, Club Bruggy a Galatasaray. V následné osmifinálové skupině (které se ten rok hrály počtvrté a naposledy) pak navíc proti Interu Milán, Newcastlu United a Bayeru Leverkusen přidala bilanci 5-1-0, což je vůbec nejlepší bilance osmifinálových skupin. Ovšem hned poté ve čtvrtfinále vystavil stopku dosud excelentní barcelonské jízdě Juventus Turín.

Další čekání, tentokrát devět let! Až v sezóně 2011/2012 se opět objevil tým, který bezkonkurenčně ovládl skupinu LM. Real Madrid (skóre 19:2) nedal šanci Lyonu, Ajaxu a Dinamu Záhřeb. Dění v této skupině vešlo do historie především posledním kolem, ve kterém Lyon v Záhřebu dokázal vsítit potřebných sedm branek, aby o skóre přeskočil Ajax. Ani tentokrát se suverén základních skupin neradoval z trofeje. Real padl v semifinále s Bayernem.

V sezóně 2014/2015 to byl opět Real Madrid (skóre 16:2), kdo si ve skupině připsal bilanci 6-0-0. Do role přihlížejících tentokrát poslal Basilej, Liverpool a Ludogorec. Ovšem přestože Real ovládl LM o rok dříve i v následujících třech letech, tentokrát ne. Jako kdyby dominance ve skupině byla prokletím pro následné play-off. Real v semifinále vypadl s Juventusem a ještě ke všemu se ve finále radovala Barca.

Teprve na sedmý pokus to vyšlo. Po dlouhých 29 letech bohaté historie skupinových bojů v LM se trofeje dočkal tým, jenž ve skupině neztratil ani bod. Suverénní Bayern Mnichov loni deklasoval soupeře ve skupině při skóre 24:5. Nestačily na něj Tottenham Hotspur, Olympiakos Pireus ani Crvena Zvezda. Letošní play-off bylo silně ovlivněno protipandemickými opatřeními, ovšem Bayern po osmifinálové demolici Chelsea i v následném formátu na jedno utkání na neutrální půdě ukázal, že si trofej jasně zasloužil. Barcelonu zesměšnil 8:2, Lyonu nasázel tři góly a ve finále si poradil i s PSG.

Koeficienty UEFA
 ZeměCelkemLetosM LMM ELM KLT LMT EL
1.Španělsko88.85510.50042143
2.Anglie87.42611.21442143
3.Itálie68.0108.85742143
4.Německo67.2848.92842142
5.Francie52.7484.58332132
6.Portugalsko44.3495.40031212
7.Rusko37.8823.83321231
8.Nizozemsko35.8005.80021213
9.Belgie35.1004.60021213
10.Rakousko33.8254.70021213
11.Skotsko30.6255.75021202
12.Ukrajina30.3004.00021221
13.Turecko30.1003.10021211
14.Dánsko27.3753.62521210
15.Kypr27.2503.50021201
16.Srbsko25.7504.50010301
17.Řecko25.0004.10010312
18.Švýcarsko24.7253.62510301
19.Česko24.0004.00010303
20.Chorvatsko23.4753.10010302
21.Izrael23.1255.75010302
22.Švédsko20.5002.50010300
23.Bulharsko19.6253.25010302
24.Norsko19.0004.50010301
25.Rumunsko17.9503.50010301
26.Ázerbájdžán16.6252.25010301
27.Kazachstán15.6251.00010300
28.Maďarsko15.5004.25010310
29.Bělorusko15.2501.50010300
30.Polsko15.1254.00010301
31.Slovinsko14.2502.25010300
32.Slovensko13.6251.50010300
33.Lichtenštejnsko9.0000.50000100
34.Litva8.7501.62510300
35.Lucembursko8.2501.00010300
36.Bosna a Hercegovina7.8752.50010300
37.Irsko7.8751.87510301
38.Severní Makedonie7.6251.75010300
39.Lotyšsko7.3751.37510300
40.Arménie7.2501.25010300
41.Albánie7.1251.87510300
42.Severní Irsko6.9582.83310300
43.Finsko6.8751.37510300
44.Moldavsko6.8751.37510300
45.Gruzie6.8751.75010300
46.Malta6.3751.50010300
47.Faerské ostrovy6.0002.62510300
48.Kosovo5.8331.83310300
49.Gibraltar5.6661.66610300
50.Wales5.0001.50010300
51.Černá Hora5.0001.62510300
52.Island4.8750.62510200
53.Estonsko4.6251.25010200
54.Andorra3.3310.66610200
55.San Marino1.1660.50010100
Celkem - celkový aktuální koeficient. Body letos - část koeficientu získaná v této sezóně. M LM, EL a KL - počet míst v pohárech platný pro sezónu 2022/2023. T LM, EL a KL - počet týmů zbývajících v aktuální sezóně pohárů

Autor: Martin Lavický

Komentáře (88)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Selänne

Reagovat
havrys99

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Malavi

přesně

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Arbiter Fotbaliarum

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Hokaido

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Euphael

Reagovat
El Campeon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

najednou je to sepsané už v pátek

Reagovat
h8_sfatto

přesně si říkám to samé, ale co jiného než covidficient našeho fotbalu, když zbytek zařídí Andy

Reagovat
Malavi

Dokonce už ve čtvrtek před půlnocí .

Reagovat
king23

Přiznám se, že jsem si myslel, že letos dáme 17.místo, ale ta posrana Crvena Hvezda hraje jako o život a Dynamo Zahreb nejspíš vyhraje skupinu, takže budeme možná rádi, když nepřijdeme o to 19.

Aspoň, že Omonia a Midtylland dostávají klepec dle předpokladů, do dalších let se bude ten jejich (ne)zisk hodit.

Reagovat
h8_sfatto

spíš až budou odečítat Skotsko, tak se snad musí propadnout až za Slovensko, nedokážu si představit jejich výsledky dělit 5 kluby

Reagovat
Malavi

Ta Crvena Zvezda na to má, záležet ale bude také na losu.

Reagovat
oli9

Už od rána jsem se třepal na tenhle článek

Reagovat
Čekám na brejk

Pro zajímavost, pro ty, co neví, v ženách patříme v koeficientu ke špičce . Něco jako Portugalsko v mužích. Momentálně jsme 6tí a díky tomu budeme mít příští sezónu díky změně formátu dokonce 3 týmy (od 7. už jsou jen 2). A díky tomu jak odčítáme si dovolím tvrdit, že tuhle sezónu to udržíme a při dobrém výsledku můžeme přeskočit i Švédky na 5. místě . Samozřejmě do budoucna je otázka jestli to udržíme, budeme dělit třemi, tak uvidíme jak se promítne fakt, že tam bude hrát i někdo jiný než pražská S. Ale určitě to minimálně pro ty holky bude super zkušenost . Protože co vím, tak ty poháry zatím nikdo jiný než pražská S nehrál . Zatím to vypadá na Slovácko. Fakt se na Česko na 6. místě dobře kouká .

https://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/womenscountry/#/yr/2021

Reagovat
Y.N.W.A

Monty?

Reagovat
Čekám na brejk

Ne, ne . Na Montyho znalost ženského fotbalu opravdu nemám, to mě jen zaujal ten koeficient, tak jsem zjišťoval jak to všechno bude .

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Ti Kazaši tam

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak slovenské ženy nezklamaly a drží si pozici ve čtvrtý desítce

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale radši jednu Vlhovou než stovku pseudofotbalistek

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Kazašské kluby jsou dobré v ženách,ty poráží i naše

Reagovat
smazaný uživatel

I když v reprezentaci nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Ale,čert ví,jak to počítají,když hrajou,nebo aspoň do minulé sezóny to hráli systémem kvalifikačních skupin a pak hromada družstev nasazená do play-off

Reagovat
Čekám na brejk

Hele počítá se to dost podobně jako u chlapů :). V předkole 1 bod za vítězství od 32finále 2 body. 3 body za 32 finále a pak za každou dosaženou úroveň bonusový bod. A samozřejmě dělí se to počtem účastníků.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,s tou první 4 jsme bez na ně narazíme,se Švédkama občas nějaký dobrý výsledek uhrajem v té ženské LM a ten zbytek za námi většinou porážíme

Reagovat
Y.N.W.A

Koeficient se 4 na začátku už je optimistickej Slavia ho dotáhne na 5 a bude to dobrej zaklad pro další pokračování a navrat zpet do 15, což letos fakt nehrozí, nechápu ty clanky od ČTK, kde tonfurt cpoubdo nadpisu

Reagovat
dontcallmeandre

Ale jo, když se zadaří, tak dvě vítězství a jedna remíza by se mohla objevit už ve skupině nebo nejpozději po postupu slavie, a pak se uvidí, jak to půjde dál..

Reagovat
Arbiter Fotbaliarum

Já jsem si u té loňské jízdy Bayernu říkal, kdo naposledy všechno ve skupině vyhrál. Na Real jsem si vzpomněl, ale, že by to bylo jen v průměru jednou za více než 4 roky, to bych neřekl

Reagovat
Arbiter Fotbaliarum

A Bundesliga i v šesti zatím dává Itálii

Reagovat
Zark

v itálii hrál maradona, platini, zico, baggio, totti, del piero, oba ronaldové, zlatan... to je víc než nějaké handrkování v koeficientíku chlapče

Reagovat
smazaný uživatel

V Bundeslize hraje Lewandowski

Reagovat
Pablos

nedat tam Kozáka

Reagovat
smazaný uživatel

Pavel Nedvěd

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Gerd Müller, Beckenbauer, Rummenigge, Lewandowski (pokud už tam mícháš Zlatana), Robben, Neuer (zřejmě nejlepší brankář všech dob)...

Reagovat
Zark

Reagovat
Zark

tak na tenhle výběr stačí třeba jenom ac milán v 90. letech, aby ho přebil

Reagovat
smazaný uživatel

Ty budes asi odbornik...

Reagovat
smazaný uživatel

V čem vidíte důvod, že světové hvězdy nechodí vůbec do Německa?

Reagovat
bobis21

Vzhledem k způsobu vlastnictví je tam složitější někoho přeplácet. Týmy se tam spíše snaží chovat finančně zodpovědně.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Y.N.W.A

Správně jsi napsal ten minulej čas, zlatý doby jsou pryč, teď tam je nejlepší prestarlej Zlatan

Reagovat
Zark

už před deseti lety se tady psalo, jak německo za pár let bude úplně někde jinde než Itálie(vtedy italové čtrvtí) a zas tak daleko neutekli... ten komplex němců z italů trvá vidim.. vlastně měla být dnes itálie někde pod francií, ruskem a portugalskem

Reagovat
bobis21

Spíše tady komplex ukazuješ ty opačným směrem...

Reagovat
Y.N.W.A

někdo napíše fakt a on se do něj musí ubrecene a vysmesne navážet... Prostě klasika v diskuzích

Reagovat
Zark

tak ty jsi známý hater, klasik v diskuzi

Reagovat
Zark

Reagovat
Zark

a ano miluý čas jsem tam napsal, protože ta liga není jen jedna momentální sezona, ta liga má historii, at se to někomu líbí nebo ne, a tu historii má silnou, možná nejsilnější ze všech. Itálie dala světu velkou fotbalovou kulturu a ty neustále hejty si nezaslouží

Reagovat
Y.N.W.A

Souhlas, že ta historie je obrovská, opravdu možná nej z těch 4... A právě o to hůř vypada ta současnost

Reagovat
Zark

ale když ji skvělá německá liga ne a ne dohnat, tak kde se stala chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Ne a ne dohnat?

Reagovat
Zark

a byli nejlepší v době, kdy fotbal za něco ještě stál. Kdy měl fotbal ještě kouzlo, ten přestárlý Zlatan je toho důkazem

Reagovat
Y.N.W.A

"kdy fotbal za neco stal" je dost subjektivni...

Reagovat
GabrielBatistuta

Nezapomněl si na někoho?

Reagovat
Arbiter Fotbaliarum

V pořádku, vím, že v Italii hrála řada hvězd a v 90. letech byli nejlepší, to se ale zmenilo a současnost bez evropských trofeji je jina. Nehandrkuju se, chlapče, jen říkám, jak to je teď. Sleduju hlavně Bundesligu od mala, právě od těch 90. let a jsem rád že se s Italii pretahuje, ci je spíše lepší v poslednich 5 letech. Ale klidně žij minulostí, tu ti nikdo nesebere.

Reagovat
Arbiter Fotbaliarum

Že mě neskutečně trápí Schalke, je věc jiná

Reagovat
berliner

Cesky koeficient .At zije Nemecky a Italsky koeficient

Reagovat
F.Torres

Uz to vypada celkem slusne, ale chtelo by to do konce skupin jeste aspon plichtu a vyhru a postup slavie a dobry los.

Pri trose stesti tech 5.5 bodu a vice muze i vyjit. Dalsi kolo nicmene bude klicove pro slavii i pro spartu. Tam se bude lamat chleba.

Reagovat
vanGomm

Na těch 5,500 bodů potřebujem 4 výhry,nebo 3 výhry a 2 remízy.To vůbec nebude lehké.Zároveň se nám odečte 5,500,takže nějaké zlepšení našeho koeficientu se moc čekat nedá.Uvidíme,ale postup se dá čekat jen od Slavie (1 výhra).Sparta čekají 2 těžké zápasy a vidím to max na remízu doma s AC Milan.

Reagovat
Y.N.W.A

Lehký to není, ale mozny to je, Slavia to dá...

Reagovat
F.Torres

pokud do konce skupin urvou výhru a plichtu a pokud bude pozitivní play off, tak věřím, že 2 kola by zvládnout mohli, což by byly min 2 výhry a právě ta plichta

Reagovat
vanGomm

To ale budem jen na svých.Nehledě na to,že Slavia jestě přes 16/fin nepřešla.Ona vlastně ještě nepostoupila ani tam

Reagovat
Y.N.W.A

no ale o to jde, bejt aspoň na svých... jak se tu často uvádí, cokoliv nad 5 je dobrej základ... znamená to v pětiletce minimálně 5 a když se povede sezóna tak až někam k 28, 29 což už je boj o dvanáctku, byť ano, samozřejmě záleží i na konkurenci... ale prostě když do toho jednou hodí vidle ročník s 2,5 jako loni, tak se s tím nic neudělá... ten zákald 5 to prostě dycky chce... ano, přiští rok odečítáme 5,5 a bude dobře, když tu ztrátu zacelíme...

a Slavia sice ještě nepostoupila, ale tak nějak už s tí m všichni počítáme... a ani moc nechci říct, že pak záleží na losu, protože Slavka je schopna vyřait kohokoliv

Reagovat
dave30

5 je dobrý základ, pokud ti tam nestraší 2,5. Takže bohužel ty 3 roky vidím v oblasti 17.-20. místa. Navíc ještě příští rok dělíme pěti. A odečítat budeme 5,500, 5,500 a 6,500. Byl bych moc překvapen (mile), kdybychom atakovali onu patnáctku dříve.

Reagovat
vanGomm

To Slavia vyradit kohokoliv může,ale stejně tak i vypadnout. Podle mého názoru by naší lize prospělo snížení počtu na 10 max.12 týmů,tak jak to mají npř.Rakousko,Švýcarsko,Skotsko.Zvýšila by se logicky kvalita ligy a tím i větší konkurence schopnost našich týmů v pohárové Evropě.U nás jsou v lize vždy tak 4 týmy do počtu.Stačí se podívat na tabulku a to není odehraných ani 10.kol

Reagovat
Čekám na brejk

Nevím, já fanoušek toho snižování nejsem. Nepřijde mi, že by třeba Chorvatsku, které to snížilo na 10 týmů nějak pomohlo. V koeficientu jsou i přes naší minulou sezónu stále pod námi a tuhle sezónu jim to opravdu tahá jenom Dinamo Záhřeb. Například vícemistr Lokomotiva byla v předkole EL vypráskána 0:5 Malmo. A další věcí je, že mi přijde, že to ztratí kouzlo a atraktivitu, stále se opakující derby by taky omrzelo Do počtu může být tým i při 10 týmech.

Reagovat
vanGomm

To je vec názoru.Třeba naopak Rakousko a nejen oni nás v koef. předběhlo.A ty návštevy po snížení počtu by šly v naší lize určitě také nahoru.V hokeji u nás hraje třeba Kometa Brno-Sparta 4x v lize a teoreticky ještě 7x v k.o.Tedy celkem 11 vzajemných zápasů!! No a furt bude plný dům.Žádné ztracené kouzlo Derby Sparta-Slavia by bylo proti tomu jen 4x za rok nevěřím,že by omrzelo.Pokud by byla liga o 10 tak by se hrálo 36 kol.Při 12 týmech by bylo 22 kol v základní části.Po rozdělení 1-6 a 7-12 pak dalších10 kol.Celkem tedy 32 kolPoslední 2 sestup.Kvalita by se potom pochopitelně zvedla i ve II.lize.Myslím,že 20-24 prof. týmů je na naši zemičku až až

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by stačilo sehnat sponzora,který by dal všem závodním fotbalistům po 10 000 měsíčně a nějakých 40 miliard by na to stačilo,takže,kdyby se chtělo,tak by mohly být všechny soutěže profesionální

Reagovat
smazaný uživatel

Teda,jako ročně 40 miliard by na to stačilo

Reagovat
Čekám na brejk

No Rakousko mi přijde takové specifické, těch málo týmů tam mají jakou dobu, ale přijde mi, že celkově Salzburck pozvedl úroveň celé ligy. Ale samozřejmě rakouskou ligu neznám, tak nevím, jaké jsou přesně důvody, že se jim začalo tak a jsou 10. s možností, že ještě porostou. Na druhou stranu jsme byli i 11, daleko před ligami s méně týmy, ono se to hrozně přelívá, nám to prostě zařízla jedna brutálně nepovedená sezóna. S návštěvností to podle mě hlavně závisí, kdo by tam byl, kdyby tam zůstali týmy jako Mladá Boleslav nebo Jablonec, tak ty to moc nepozvednou . Ale chápu, kam tím míříš . Je pravda, že v hokeji to tak je a je to vyprodané furt, to máš pravdu. Ono ale hokej je trochu specifičtější, točí se lajny, není to pořád těch samých 11 hráčů, play-off je úplně něco jiného než ligový zápas. A pořád je tam 14 týmů, ne 10 Nevím, asi jsem prostě konzerva, ale pro mě je i ten třetí zápas v baráži moc . Prostě si nedovedu představit, že dejme tomu pro Spartu, když budeme počítat jako derby i zápas s Bohemkou bude pomalu každý čtvrtý zápas derby (4x Slavie, 4x Baník., 2x Bohemka dejme tomu) . Ale třeba bych si zvykl, kdo ví Kvalita týmů by se asi zvedla, ale zase aby to nebylo na úkor rozvoje hráčů, takhle je prostě 6/8 týmů navíc, kde se může objevit a vyrůst dobrý hráč. To se týká i vyhrání se v 2. lize. Ale tohle to je prostě věčné téma . Ono vždycky se najde nějaké pro a proti Ale vzhledem ke konkurenceschopnosti jak jsi psal ještě před tím, ono zrovna v české lize mi nepřijde, že by ty rozdíly byly tak velké jako jinde, jasně ty týmy to často spíš ubetonovávají než že by s předními týmy hráli otevřeně. Ale i to myslím ty týmy posouvá, protože pak je v pohárech tak nezaskočí betonující outsider.

Reagovat
Y.N.W.A
Reagovat
dave30

Ale to je p. Dočkal. Toho bys mohl jako fanoušek Sigmy znát. Kdyby bylo na něm, tak Sigma již ligu nehraje. Takový je to odborník.

Reagovat
Y.N.W.A

já neříkám, že s ním souhlasím

Reagovat
dave30

Je to velký znalec všeho sportu...

Reagovat
Arbiter Fotbaliarum

To dáme!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele