Evropská liga - preview odvetných zápasů osmifinále

14.03.2019, 08:54
Previews
Arsenal před týdnem prohrál v Rennes 1:3 a nyní tak potřebuje francouzského soupeře porazit minimálně o dvě branky. Zajímavou podívanou slibuje odveta mezi Interem Milán a Frankfurtem a nic jistého nemá ani Valencia, která se představí v Krasnodaru. Zajímavý náskok si do odvety nesou Neapol, Villarreal a Chelsea...
Dynamo Kyjev - Chelsea FC  (čtvrtek 18:55), první zápas: 0:3
Tohle už by měla být formalita. Pakliže Chelsea v Premier League strádá, což ostatně potvrdila i minulou neděli, v Evropské lize si počíná naprosto suverénně. Po Malmö si ve druhém vyřazovacím kole poradilo hladce 3:0 i s Dynamem Kyjev a odveta na ukrajinské půdě vypadá jako jasná záležitost. V modrém dresu se proto můžeme dočkat opět řady náhradníků.

Výhra o tři góly je ve finále ještě docela mírná - Pedro sám měl šancí na to, aby Bojkovo konto zatížil třeba čtyřikrát. Nakonec se kromě španělského mistra světa i Evropy gólově prosadili Willian a Hudson-Odoi, což jsou spolu s Pedrem ostatně hráči, kteří se poperou o dvě místa v základní sestavě. Respektive o jedno místo na lavičce, které zároveň znamená základní sestavu pro víkendovou ligu...

Tam Chelsea zase ztratila a zkomplikovala si boj o vysněnou pozici v top čtyřce. Po důležitých výhrách proti Tottenhamu a Fulhamu totiž doma jen remizovala s Wolverhamptonem a zůstává šestá. Byť má při tříbodové ztrátě na čtvrtý Arsenal zápas k dobru, tyhle promarněné body pravděpodobně budou v konečném účtování mrzet.

Ani Dynamo se v domácí soutěži nenachází tam, kde by si přálo. Příští týden se sezóna přehoupne do závěrečné třetiny, před startem skupiny o titul však Kyjevští vzhlíží na vedoucí Šachtar se sedmibodovým odstupem. Taková ztráta se dohání těžko - avšak nutno dodat, že šest bodů se dá hravě umazat už třeba jen ve vzájemných zápasech...

Co se vzájemných zápasů Chelsea a Dynama týče, půjde už o čtvrtý duel za poslední čtyři roky. Kromě klání z minulého týdne se totiž celky setkaly v sezóně 2015/16 v základní skupině Ligy mistrů. Na Stamford Bridge vyhrála Chelsea 2:1, ale na Ukrajině gól nepadl.

O protržení této venkovní mizérie se nepokusí Gonzalo Higuaín, který na východ Evropy neodcestoval kvůli nemoci. Jinak má ale Maurizio Sarri k dispozici kompletní kádr. Jeho protějšek bude opět postrádat útočníka Frana Sola; naopak Slovinec Benjamin Verbič se po suspendaci vrací do kádru.
Dynamo Kyjev - pravděpodobná sestava:
Bojko - Kedziora, Burda, Šabanov, Mykolenko - Šepeljev, Sydorčuk - Cyhankov, Šaparenko, Verbić - Rusyn
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Zappacosta, Luiz, Christensen, Alonso - Kanté (Loftus-Cheek), Kovačić, Barkley - Hudson-Odoi, Giroud, Willian
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.31 - 3.62 - 1.93
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Red Bull Salzburg - SSC Neapol  (čtvrtek 18:55), první zápas: 0:3
Neapol zvládla klíčový první duel proti Red Bullu Salzburg a do Rakouska jede s velmi luxusním náskokem tří branek. Tým trenéra Carla Ancelottiho se ale nesmí nechat ukolébat falešnou nadějí, protože domácí se rozhodně nehodlají vzdát bez boje.

Neapol se stane prvním vyslancem italské kopané na rakouské půdě. Až dosud se totiž žádný tým ze Serie A v zápasech Evropské ligy na půdu rakouského soupeře nepodíval. S sebou si Partenopei přivezou poměrně luxusní náskok, který jim zaručuje velkou šanci na celkový postup do další fáze. První utkání totiž zvládli na jedničku a po třech brankách se mohli radovat z výhry i čistého konta, které se zvlášť v postupové matematice cení.

Neapol doma vedla o dvě branky už po dvaceti minutách hry a autor druhé branky, Fabián Ruíz, před odvetou poznamenal: "Je dobře, že jsme nedostali gól a navíc dali tři. Dává nám to do odvety větší klid. Nesmíme to ale přehánět, protože by pak stačila jedna branka a my bychom snadno mohli zpanikařit. V Rakousku musíme ukázat podobný výkon a rozhodnout co nejdřív. Nesmíme se na náš náskok spoléhat až příliš."

Faktem je, že letošní Neapol má hodně daleko do spokojenosti. V rámci Serie A jí sice patří druhé místo, ale mohla by o něj přijít. Její výsledky totiž nejsou tak sebevědomé jako v minulých sezonách pod vedením trenéra Sarriho. V posledních deseti soutěžních duelech vyhrála Neapol jen pětkrát a skončila i v Coppa Italia na úkor AC Milán.

Na duel s domácím Salzburgem se Neapol připravila jen remízou se Sassuolem, což pro ni po herní i výsledkové stránce znamenalo zklamání. Oba trenéři mají k dispozici téměř kompletní kádr, takže můžeme od obou očekávat plné nasazení.

To samozřejmě vzhledem k výsledku prvního kola potřebuje ukázat mnohem víc domácí tým. Smazat manko tří branek je hodně obtížné a proti motivované Neapoli se zkušeným stratégem Ancelottim na lavičce to bude ještě těžší.

Ani Salzburg teď neprožívá úplně radostné chvíle. V lize je jeho forma hodně nevyrovnaná, byť se to na tabulce stále ještě neprojevuje. A dlouhou dobu možná ani nebude, protože Red Bull si vytvořil dostatečný náskok před svými soupeři. I když se minule s SK Sturm Graz rozešel bez branek a smírně, stále je na prvním místě s náskokem devíti bodů na druhý Linz.

A hráči sami si věří. Útočník Takumi Minamino zmínil: "Máme co dohánět a samozřejmě bude ten tlak na nás. Neapoli by stačilo bránit, ale to zřejmě očekávat nemůžeme. Hodláme se naplno pustit do soupeře a když se nám podaří dát rychlý první gól, může utkání nakonec dopadnout jakkoli," uvědomuje si Minamino.
Red Bull Salzburg - pravděpodobná sestava:
Walke - Lainer, Ramalho, Onguene, Ulmer - Mwepu, Samassekou, Junuzovic - Wolf - Daka, Dabbur
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Hysaj, Chiriches, Luperto, Mario Rui - Callejón, Allan, Fabian Ruíz, Zieliński - Insigne, Milik
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.65 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Krasnodar - Valencia CF  (čtvrtek 18:55), první zápas: 1:2
Valencia našla správný rytmus a opět se jí začalo dařit. Dobrou formu z ligy bude chtít přenést také do pohárů, kde ji čeká náročný výjezd do Ruska. Stadion FK Krasnodar totiž požene své miláčky, aby umazali jednogólové manko z prvního utkání.

Krasnodar se na domácí půdě musí pokusit vyhrát nad Valencií, které se první duel povedl lépe. Ne o moc, protože Netopýři ve Valencii vyhráli jen 2:1. Výsledek po rozhodující trefách Rodriga Morena znamená, že pokud by se Krasnodaru povedlo udržet čisté konto, stačila by mu k postupu jen jedna jediná branka. Jasný cíl, ale rozhodně ne jednoduchý. Valencii se totiž v poslední době výborně daří.

Netopýři už zvládli vyhrát čtyři poslední soutěžní duely, což v jejich aktuální sezoně rozhodně nebylo zvykem. Jakákoli známka konstantní formy bez výkyvů byla jen neproveditelným snem. V tomto ohledu se ale březnový kalendář sleduje mnohem radostněji a Valencia body neztrácí. Na Evropskou ligu se naladila vyhraným utkáním minulého kola LaLigy proti Gironě, které nasázela tři branky a i když sama v obraně někdy plavala, na body to stačilo.

Menší starosti dělají trenéru Marcelinovi vykartovaní hráči, mezi nimiž je Parejo s Roncagliou, tedy pilíře základní sestavy španělského klubu. Ten v Rusku hrál už několikrát a zatím má ze šesti duelů mna půdě soupeře tři výhry. Krasnodar je na tom ale ještě lépe a z předchozích tří duelů proti zástupcům španělské kopané na vlastní půdě dvakrát vyhrál.

Ani domácí nebudou kompletní, neb jim schází dvojice Martynovič a Kabore. Kromě toho se jim v poslední době vůbec nedaří vyhrávat. Jen za posledních deset soutěžních duelů se Krasnodar z výhry radoval pouze jednou. Po porážce od Valencie se mu minulé kolo nejvyšší ruské ligy moc nepovedlo a Orenburg si odvezl bod za remízu 2:2.

V rámci evropských pohárů je to samozřejmě jiná písnička. Krasnodar za posledních 25 domácích zápasů padl jen čtyřikrát a 17 utkání vyhrál. Valencia se už třiadvacetkrát dostala do situace, že domácí duel v pohárech vyhrála. V jednadvaceti případech pak postoupila i na půdě soupeře.
FK Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Safonov - Petrov, Fjoluson, Spajić, Stockij - Gazinskij, Pereyra - Wanderson, Olsson, Claesson - Ari
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Paulista, Diakhaby, Lato - Soler, Coquelin, Kondogbia, Guedes - Rodrigo Moreno, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.12 - 3.49 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Eintracht Frankfurt  (čtvrtek 21:00), první zápas: 0:0
Eintracht nutně potřebuje, aby se probudila jeho ofenzivní síla, kterou v kádru nepochybně má. První duel s Interem na jeho půdě totiž skončil bez branek a rozhodne se na San Siru. Ani domácí se ale nenalézají v úplně snadné pozici.

První duel Eintrachtu Frankfurt s Interem Milán lákal na velmi ofenzivní představení. Domácí se pyšnili jmény jako Jović, Haller, Kostić nebo Gacinović. Na straně Interu stáli Martínez, Politano, Brozović nebo Perišić. Ani jeden z nich se ale nedokázal prosadit, takže na konci 90. minuty svítilo na tabuli skóre 0:0. Inter dokonce kopal penaltu, která mohla první duel rozhodnout, ale Brozović ji zahodil. Rozhodnutí tedy přinese až odveta.

Do ní se domácí pouští s dalšími problémy v ofenzivě. Stav Maura Icardiho, někdejšího kapitána Nerazzurri a nejlepšího střelce, je po stránce duševní i fyzické stále ve hvězdách a není jasné, kdy se bude moci zapojit opět do hry. Kromě toho ale nebude k dispozici karetní hříšník Lautaro Martínez, takže je Inter v podstatě bez hrotového útočníka. Z důvodu karet chybí také zkušený obránce či záložník Asamoah.

Dobrou zprávou pro trenéra Luciana Spallettiho je alespoň návrat mladého křídla Keity Baldého, přičemž právě ten by zřejmě měl nastoupit na hrotu útoku. Interu by mohlo pomoci také poslední ligové kolo, ve kterém si mohl zvýšit sebevědomí. Po brankách Politana s Gagliardinim ve druhé půli si nakonec připsal tři body proti SPALu a uchoval si čtvrtou příčku i přes výhru konkurenčního AS Řím.

O šancích Interu na postup mluvil mimo jiné obránce Danilo D‘Ambrosio, který prozradil: "V minulém utkání jsme mohli dát gól, který by nám trochu usnadnil odvetu, ale teď už nemá smysl nad tím přemýšlet. Jsme motivovaní a hladoví po úspěchu, takže věříme, že přes Eintracht nakonec postoupíme. Velkou podporou nám určitě budou i naši skvělí fanoušci, kteří nás ženou dopředu," dodal D‘Ambrosio.

Eintracht přijede do Milána bez jediného hráče, kterým je záložník Gelson Fernandes. Jeho nadějí je mimo jiné to, že Interu se na domácí půdě proti německým týmům nedaří tak, jak by si asi jeho fanoušci představovali. Ze sedmnácti duelů v pohárech jich hráči Interu vyhráli jen devět. Když se Eintracht utkal se zástupcem italského calcia, vyhrál čtyři z osmi duelů.

I Frankfurt v posledním bundesligovém kole zvládl roli favorita a poradil si s domácím týmem Fortuna Düsseldorf. V utkání se blýskl zejména hostující útočník Sébastien Haller, který se trefil dvakrát. I díky jeho trefám je Eintracht stále na páté příčce v první lize a ztrácí jen tři body na Ligu mistrů. V Evopské lize dal už pět branek v osmi duelech a je velkou zbraní svého týmu.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Cedric, De Vrij, Škriniar, D’Ambrosio - Borja Valero, Vecino - Politano, Candreva, Perišić - Keita
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Ndicka, Abraham, Hinteregger - Da Costa, Rode, Hasebe, Kostić - Gacinović - Haller, Jović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.44 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SL Benfica - Dinamo Záhřeb  (čtvrtek 21:00), první zápas: 0:1
Benfica bude v domácím prostředí Estadia da Luz dohánět jednobrankové manko proti Dinamu Záhřeb. Chorvatský celek si v prvním zápase uhrál nadějný výsledek, ale proti finalistovi z let 2013 a 2014 ho čeká ještě náročná odveta. Benfica by rovněž ráda využila vynikající jarní formy, díky které se dostala do čela portugalské soutěže.

Po nepříliš přesvědčivém začátku sezony se Benfica rozjela a díky vynikající sérii výher se dostala do čela portugalské soutěže před konkurenční FC Porto. O víkendu sice lisabonský tým pouze remizoval s Belenenses 2:2, takže Porto se bodově dotáhlo, ale prvenství si udržel.

Águias stále mohou pomýšlet na zisk prestižního treble, tedy vítězství v domácí lize, poháru i v Evropské lize. Posledně jmenovanou soutěž, navzdory ligovým dostihům, berou svěřenci trenéra Bruna Lageho velmi vážně a rádi by před vlastními fanoušky dohnali jednobrankovou ztrátu z Chorvatska. "Budeme hrát s podporou našich fanoušků a to je vždycky jiné. Ale musíme se oproti zápasu v Záhřebu zlepšit a ještě posílit to, co jsme udělali správně," prohlásil obránce Francisco Ferreira.

Dinamo v prvním zápase slavnou Benficu zaskočilo a i když zvítězilo, do Portugalska si veze velice ošemetný výsledek. "Myslím, že sem nepřijedou jen bránit výsledek, protože ten není nijak pohodlný. Možná že nebudou tolik tlačit jako v Chorvatsku, ale musíme si na to počkat, uvidíme až při zápase," dodal. Dinamo bude chtít především skórovat, což by znamenalo, že Benfica bude muset na postup vstřelit minimálně tři góly. Záhřeb má letos v EL skvělou venkovní bilanci, prohrál jen utkání v Plzni, ale to dokázal v odvetě dokonale odčinit. Zároveň platí, že s výjimkou zápasu na Fenerbahce (0:0) dal pokaždé venku gól.

Dinamo Záhřeb nemá v domácí soutěži konkurenci. Chorvatskou nejvyšší soutěž zvanou vede už o sedmnáct bodů před druhou Rijekou, takže míří za dalším titulem. O víkendu hoši Nenada Bjelicy porazili právě Rijeku 3:1, na zápas s Benficou se tak naladili nejlepším způsobem.

Benfica se zdá být kompletní, zatímco Dinamu budou scházet suspendovaní Leovać a Šunjić. Utkání na Estadio da Luz budou řídit němečtí sudí v čele s Denizem Aytekinem.
SL Benfica - pravděpodobná sestava:
Vlachodimos - Grimaldo, Ferro, Días, Almeida - Cervi, Luis, Fernández, Pizzi - Jonas, Félix
Dinamo Záhřeb - pravděpodobná sestava:
Livaković - Stojanović, Théophile-Catheríne, Dilaver, Rrahmani - Ademi - Kadzior, Olmo, Gojak, Orsić - Petković
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.74 - 7.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slavia Praha - Sevilla FC  (čtvrtek 21:00), první zápas: 2:2
Slávisté budou ve čtvrtek v domácí osmifinálové odvetě Evropské ligy se Sevillou usilovat o první postup do pohárového čtvrtfinále od roku 2000. Lídr české ligy si z úvodního utkání v Andalusii přivezl nadějný výsledek 2:2 a mezi posledních osm týmů soutěže by ho vedle jakékoli výhry poslala i remíza 0:0 nebo 1:1. Není jisté, zda za Sevillu nastoupí český brankář Tomáš Vaclík, který musel v prvním duelu kvůli zranění před přestávkou střídat.

Slávisté prošli na evropské scéně do osmifinále poprvé od roku 2003, kdy vypadli s Besiktasem Istanbul. Nyní usilují o čtvrtou účast ve čtvrtfinále, kde naposledy byli v sezoně 1999/2000 v Poháru UEFA. Maximem červenobílých je semifinále téže soutěže z roku 1996. Z českých klubů naposledy hrála čtvrtfinále v Evropské lize před třemi lety Sparta.

Sevilla, s pěti prvenstvími nejúspěšnější tým historie Evropské ligy a Poháru UEFA, byla před soubojem se Slavií jasným favoritem, ale po úvodní remíze 2:2 se šance na postup vyrovnaly. Červenobílí před týdnem v hlavním městě Andalusie dokázali v první půli dvakrát srovnat a hlavně po změně stran přečkali řadu soupeřových šancí.

"Nemám moc rád prognózy, ale kdybych měl odhadovat, tak si troufnu tvrdit, že je to nyní i 50 na 50. Pokud zopakujeme výkon, jaký jsme podali v Seville, a ještě ho vylepšíme, tak věřím, že to v domácím prostředí ještě zdramatizujeme," řekl trenér Pražanů Jindřich Trpišovský.

Slavia spoléhá na dobrou aktuální formu i výbornou domácí bilanci. V Edenu v této sezoně Evropské ligy ve čtyřech zápasech neinkasovala a neprohrála ani v kvalifikaci Ligy mistrů s Dynamem Kyjev (1:1). Všechny tyto výsledky by jí stačily k postupu. Se Sevillou však Slavia v předchozím domácím utkání v rámci základní skupiny Ligy mistrů v roce 2007 prohrála na Strahově 0:3.

"Odveta bude stejně jako první zápas extrémně náročná. Všichni víme, že výsledek je krásný, výborný, ale stále jsme v poločase. Ale momentálně máme tím výsledkem menší výhodu. Uvidíme, je to otevřené. Čtvrtfinále jsme velmi blízko i velmi daleko," uvedl slovenský záložník Slavie Miroslav Stoch.

Pražané budou kvůli třem žlutým kartám postrádat pravého beka Vladimíra Coufala. Zaskočit může Michal Frydrych, který byl u všech čtyř gólů při nedělním ligovém vítězství 4:0 nad Ostravou. Variantou je i přesun Jana Bořila z levé strany.

Se Sevillou odcestoval do Prahy také brankář Vaclík, jeho start je ale zatím nejistý. Český reprezentační gólman se před týdnem při zákroku při druhém inkasovaném gólu zranil, musel střídat a vynechal víkendový zápas. Tým z Andalusie v něm zvítězil doma nad San Sebastianem 5:2 a ve španělské lize naplno bodoval po pěti kolech.

"Zápas na Slavii ukáže, jestli jsme na správné cestě. Je to skvělý soupeř, který se cítí doma ještě mnohem silnější. Ale my půjdeme bojovat o postup zuby nehty. Myslím, že je v našich silách v Edenu zvítězit," uvedl trenér Sevilly Pablo Machín.

Zápas ve vyprodaném Edenu začne ve čtvrtek v 21:00.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Bořil, Kúdela, Deli, Zelený - Souček, Král - Masopust, Stoch, Zmrhal - Škoda.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Mercado, Kjaer, Gómez - Navas, Banega, Rog, Sarabia, Promes - Ben Yedder, El Haddadi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.66 - 3.72 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arsenal FC - Stade Rennes  (čtvrtek 21:00), první zápas: 1:3
Před nadcházející reprezentační pauzou čeká na londýnský Arsenal poslední zápas, a to zápas nanejvýš důležitý. Kanonýrům totiž vážně hrozí předčasné vyřazení z Evropské ligy, neboť na půdě Rennes schytali porážku 3:1. Pro domácí je tak vítanou zprávou, že ke stažení dvoubrankového manka může překvapivě dopomoci i Alexandre Lacazette.

Francouzský útočník původně v předešlém vyřazovacím kole na půdě BATE Borisov uviděl za frustrované ohnání loktem po soupeři červenou kartu a následný třízápasový distanc, z nějž si doposud odkroutil dvě utkání, ovšem nyní mu byl trest zkrácen a může tak ve čtvrtek nastoupit. Lacazettova dostupnost je pro Arsenal výraznou vzpruhou, neboť potřebuje zvítězit přinejmenším v poměru 2:0, stejně jako o víkendu v prestižním duelu s Manchesterem United, kde měl právě Lacazette prsty v obou gólech domácích.

Arsenalu naopak bude chybět Sokratis Papastathopoulos, jehož vyloučení v Rennes bylo klíčovým momentem večera, po němž měl francouzský klub navrch a Iwobiho gól z třetí minuty úspěšně zamazal třemi vlastními zásahy. Přesto se Unai Emery na středeční předzápasové tiskové konferenci nevyhnul dotazu, zda je jeho klub stále favoritem na postup. "O tom vůbec nepřemýšlím, chci jen odehrát co nejlepší zápas, aby každý hráč odvedl své maximum."

"V prvních devadesáti minutách nás porazili a zítra budeme chtít ukázat, že to může vypadat i jinak, ovšem chováme k soupeři velký respekt a uvědomujeme si, že všichni hráči se musí naplno soustředit, kontrolovat své emoce, zvládnout všemožné situace a události, které v příštích devadesáti minutách mohou nastat," pokračoval Emery. "Očekáváme od sebe hodně, musíme být soudržní a potřebujeme od diváků pořádnou atmosféru v zádech. Bude zapotřebí plného nasazení, ale zároveň rozhodného uvažování a co největší kontroly nad zápasem."

Hosté do utkání vstupují v dobrém rozpoložení, neboť po překvapivém skalpu Kanonýrů si ve stejném poměru poradili ve francouzské lize i s Caen, a to trenér Stéphan s předstihem vystřídal své ofenzivní tahouny Ben Arfu s Hunouem. Právě Hatem ben Arfa má o motivaci postaráno, neboť v Anglii dříve působil a také byl v Paris Saint-Germain pod Emeryho vedením, kde si se španělským manažerem příliš nerozuměli.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Maitland-Niles, Koscielny, Monreal, Kolašinac - Torreira, Xhaka - Ramsey, Özil, Aubameyang - Lacazette
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Koubek - Traoré, Silva, Mexer, Bensebaini - Sarr, André, Grenier, Bourigeaud - Ben Arfa, Hunou
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.91 - 11.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Zenit Petrohrad  (čtvrtek 21:00), první zápas: 3:1
Villarreal možná trochu překvapivě dokázal vyloupit stadion Petrovskij v Petrohradě a teď jej napjatě čekají domácí příznivci. Na Estadio de la Cerámica se ale zase hodlá ukázat ruský celek, který sen o postupu ani náhodou nevzdává.

Villarreal pokračuje v hodně zvláštní sezoně. V rámci domácí scény se mu moc nedaří a v podstatě je na sestup, zatímco v pohárové soutěži zvané Evropská liga dál udivuje. To samé ukázal v Petrohradě, kde narazil na movitý a ambiciózní Zenit. Asi málokdo čekal, že by Villarreal dokázal vyhrát v Rusku a už vůbec ne, že domácímu tým nasází tři branky!

Přesto se tak stalo a k postupu má mnohem blíž Žlutá ponorka. Ta se teď navíc může opírat o pověstnou atmosféru domácího stadionu a také dobrý výkon z minulého kola LaLigy. V něm se Villarrealu konečně povedlo navázat na pohárový úspěch a dvěma slepenými góly v závěru porazil Levante. Opět to z jeho strany herně nebylo ono, ale klíčové pro něj teď jsou jen body.

Mladý záložník Samuel Chukwueze k duelu se Zenitem prozradil: "První zápas se nám povedl na jedničku, i když jsme mohli mít čisté konto. Nechybělo moc a získali bychom ještě lepší výsledek. Teď máme sice náskok dvou gólů, ale když dá Zenit rychlý gól, můžou se věci rychle pokazit. Proto nesmíme ztrácet chuť a pozornost. Bude to od nás chtít hodně trpělivosti a odvahy," myslí si mladík.

Villarreal doma postrádá Bruna Soriana s Manuelem Triguerosem, zatímco hosté přijedou bez Claudia Marchisia s Aleksandarem Jerochinem. I Zenit dokázal na porážku od Villarrealu reagovat mnohem lépe, totiž výhrou.

Na domácím stadionu porazil Ufu 2:1 a mohl si připsat další tři body do tabulky. Zápas se pro něj neodvíjel nejlépe, protože prohrával. Přesto se nevzdal a je na prvním místě ligy s náskokem pěti bodů. Problémem je pro něj to, že Villarreal hrál s ruským soupeřem doma čtyřikrát a ani jednou neprohrál, takže Rusy nečeká ve Španělsku nic snadného.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Gonzalez, Mori, Ruiz - Miguelon, Iborra, Fornals, Morlanes, Costa - Chukwueze, Moreno
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Luňov - Smolnikov, Ivanović, Rakickij, Nabiullin - Mak, Ozdojev, Barrios, Kuzjajev - Azmoun, Dzjuba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.71 - 3.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nechápu Nova Sport, muzou dát Arsenal, kde to bude super podíváná a kde o něco jde a oni dají nějaký Záhřeb :D jediný vysvětlení je asi, že zápas na Emirates stojí o hodně víc

Reagovat
Lexi Belle

To jsou štětky Ještě že tvradio top má i slovenský televize...

Reagovat
smazaný uživatel

Mě spíš překvapilo, proč od 7 nedávají jediný otevřený zápas a dají tam raději zbylé dva, kdy v každém z nich vyhrál favorit doma 3:0

Reagovat
Jan Horáček

Tak já nevím, ale první zápasy Dinamo - Benfica 1:0 a Rennes - Arsenal 3:1. Proč by tedy v odvetě Benfica - Dinamo nemělo o nic jít ?

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně mě ten výběr Novy taky překvapil, čekal bych, že vedle šlágru Inter - Frankfurt dají po tom výsledku z Francie i Arsenal s Rennes, zvlášť když české televize obecně upřednostňují zápasy s českými hráči (i když u NS to není takový extrém, jako když ČT vždycky v LM dávala Basilej). Benfica - Dinamo určitě není rozhodnutý, ale podle mě Arsenal - Rennes bude dnes nejzajímavější zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

00001211

Reagovat
smazaný uživatel

Podle posledních informací co mám tak odcestovalo do milána něco kolem 15000 fans SGE.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter B vs frankfurt a jeste venkovní atmosféra, Bůh s nami :D

Reagovat
Rudnevs

Aufgeht’s Eintracht! Ich drücke euch die Daumen!

Ako som včera písal, dúfam, že nevypadnú skrz neskúsenosť alebo nejaku blbú náhodu, pretože v prvom zápase ukázali, že sú jasne lepší tím než Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

Me nas výkon v prvnim poločase naopak mile překvapil, druhy byl hrůza. Nemít půlku kádru out, tak nem doma věřím. Takto je to velký otazník :)

Reagovat
smazaný uživatel

Buď v klidu taky Máme pár hráčů mimo.... Rebic,Abraham,Toro,Fernandez ...

Reagovat
cresposuper

Jasne lepsi tim, aha

Reagovat
Rudnevs

A nie? V prvom polčase to bolo plus mínus vyrovnané, ale v druhom to bola ofenzívna smršť hráčov Eintrachtu.

Reagovat
cresposuper

V prvom polcase sme boli lepsi, navyse sme nedali penaltu. V druhom sme fyzicky odpadli a rezignovali na utocenie a Eintracht dominoval. Takze na zaklade jedneho podareneho polcasu ides hovorit, ze maju jasne lepsi tim? To je riadne mimo. Mame lepsi tim, s tymi absenciami to ale bude dnes vyrovnane.

Reagovat
Rudnevs

Rovnako, ako ty ideš na základe jedného polčasu (toho prvého) hodnotiť, že nie su lepší tím. Ak bol Inter v prvom polčase lepší, tak len trošičku. S tým, ako dominovalo SGE v druhom, sa to nedá porovnať.

Tá penalta bola vtip, tým sa nedá argumentovať... To už bola viac penalta ten zákrok na Hallera než toto.

Reagovat
cresposuper

Ja to vobec nehovorim na zaklade jedneho zapasu, to by bola blbost. Prvy polcas sme boli vyrazne lepsi, tych sanci tam bolo viac (Skriniarova pata, Vecinova hlavicka, dva Perisicove uniky bez zakoncenia) a hlavne sa domaci vobec nevedeli dostat do zapasu. Penalta bola jasna, Fernandes ho hlupo podkopol a mal dostat zltu, naopak Haller simuloval.

Reagovat
Rudnevs

Ok, ja som to v prvom príspevku asi zle sformuloval... “v prvom zápase ukázali, že sú jasne lepší tím než Inter.” - je pravda, že podľa tohto to vyznelo tak, akoby ten zápas hovoril o tom, že je Frankfurt dlhodobo jasne lepší a má lepší tím/káder než Inter, čo sa na základe jedného zápasu naozaj nedá objektívne zhodnotiť. Máš pravdu.

Myslel som to skôr tak, že v prvom zápase bol Frankfurt lepší a v momentálnej situácii je pre mňa do druhého zápasu favorit a bola by škoda, keby vypadli skrz neskúsenosť v európskych pohároch.

Tá penalta... No, zhodneme sa na tom, že sa nezhodneme.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak teď by se mi hodila Konferenz, abych sledoval Eintracht - Inter a Slavia-Sevilla naráz. Dám přednost prvnímu zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Poběží to na RTL dneska.... od 20:15 běží na RTL Nitro vicedilny dokument o eintrachtu a pak navazuje hned na RTL zápas jinak každý palec se dnes počítá

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Držím palce, ať v těch pohárech aspoň nějaký německý tým zůstane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to slyšet, očekával bych pískot během standartek SGE a místo toho byl pískot během přímých kopů Interu.

Taky by mě zajímalo, kolik je fans domácích, prý když hrál Eintracht v Římě, tak na Stadio Olimpico bylo 5k fans Lazia a třikrát tolik z Německa.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to těžký...většinou jde jen o odhady....ten kontingent lístků co jsme dostali ma dnešní zapas( 13500 )byl během pár hodin pryč a zbytek obednaval lístky přes inter.cetl jsem že snad i něco kolem 20k bylo dnes na stadionu ....těžko říct proti laziu bylo něco přes deset a dalších pět cca po hospodách bo je nepustili na stadion.

Reagovat
Pablos

Jak jsou na hlavní straně ty zápasy ...proč mi to tam ukazuje u Interu s Frankfurtem, první zápas 0:0 postupuje Inter ?

Reagovat
Lexi Belle

Celtic styl

Reagovat
Pablos

no nejspíš

Reagovat
Greny

Willian s kapitánskou paskou

Reagovat
Shevchenko

Výborná volba Nova Sport

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Odoi zase ukazuje, že má být v repre, z ofenzivních hráčů Albionu je před ním pouze Kane, Alli a Sterling, na ty další již teď má

Reagovat
andycek1

Sancho je lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea vyborná. Giroud

Reagovat
smazaný uživatel

remízoví bohové nezklamali už jsem je chtěl proklínat, že tak projebali postup proti trapnému Krasnodaru

Reagovat
stas87

Pekne Luka. Uz pred tym to tam mohlo padnut ale Haller trafil len brvno.

Reagovat
dave30

Mladý Obama zachraňuje Arsenal...

Reagovat
smazaný uživatel

Inter zase válí

Reagovat
stas87

Inter v tej tragednosti daleko prekonava vykon Bayernu vcera. Strasna skoda, ze to nie je tak 0-3, pretoze sance na to Eintracht mal. Inak prilis nechapem tu taktiku Interu. SGE patri k tym lepsim mancaftom co sa tyka branenia standartiek, maju dobrych hlavickarov a domaci tam posielaju centre. Ten Keita...to je taky druhy Walcott, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké finále byste si přáli?

Za mě Eintracht Frankfurt - Slavia Praha

Reagovat
Shevchenko

Z těch reálných možností by bylo fajn finále Neapol - Frankfurt.

Reagovat
Rudnevs

Frankfurt - Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta

Byl to faul?

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclíkovy pohyby hlavou byly na zmatení nepřítele nebo nejistota?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele