Eriksen musí po kolapsu na operaci, dostane přístroj na hlídání srdce

17.06.2021, 10:30
Aktuality
Christian Eriksen (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (45)

Přidat komentář
Kuba94

Sice Blind taky hraje, ale stojí to za to zdraví?

Reagovat
Kuba94

Pokud se bude moct vrátit a vrátí se ?

Reagovat
Messi14

tak s tim pristrojem je to relativne bezpecny.. mozna i leckdy bezpecnejsi nez kdyz ten kardio-defibrilator nemas a vypnes se bez nej

Reagovat
JarousFCB

... jo to zní docela logicky.

Reagovat
ttopi

Určitě se chce vrátit. Skončit nečekaně dříve, než si sám uměl představit, asi není lehké. Čili určitě to zkusí, ale otázka je jaká to s sebou nese omezení.

Reagovat
Chazy

Já nevím, Muamba taky pak hned ukončil kariéru po konzultacích s doktorama atd. Nečekám tady nic jinýho. Koneckonců fakt byl kousek od smrti, to podle mě trochu změní pohled na některý věci a jedna věc je muset předčasně skončit kvůli tomu, že máš opakovaný zranění a druhá věc je tohleto.

Reagovat
ttopi

Jasnš, ale pak je tu druhý příklad a to je Blind, který hraje dál po prodělaném infarktu. Takže je to 50/50. Samozřejmě tomu rozhodnutí napoví nějaká vyšetření (nevíme, jaký byl rozdíl ve stavu Muamby a Blinda a jak je na tom v porovnání s nimi Eriksen).

Reagovat
smazaný uživatel

To neni pravda, Blind infarkt neprodelal. Blindovi se na hristi "jen" udelalo nevolno (dokonce ani neztratil vedomi), nacez se zjistilo, ze trpi myokarditiou. Jak Eriksenovi, tak Muambovi se na hristi vylozene zastavilo srdce.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Y.N.W.A

věřím, že to zkusí, bude záležet na zdravotních prohlídkách a doporučeních... když dostane zelenou, proč ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Herne ma to najlepsie uz za sebou, konecne aj nieco vyhral, myslim, ze teraz je ten spravny cas na dochodok.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrát už nebude. Sám se nechal slyšet, že už má místo u známého ve skladu nějakého potravinového řetězce

Reagovat
ttopi

To jako fakt?

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna skoncil... Jedna vec je hrat ked si napr. slobodny, bezdetny a niesi este zahojeny a druha, ked uz mas rodinu a penazi, ze vyzijes do konca zivota v pohode. Co on ma takze podla mna uz nebude riskovat. Merac srdcoveho rytmu este neznamena, ze mu to moze zachranit zivot pri dalsom kolapse kedze to prislo z nicoho nic a dalsi moze prist rovnako...

Reagovat
REPLIKATOR

Taky si myslím, že už si nekopne.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozor , on to není jen měřič. V případě problému ti to koriguje drobnými výboji. Kdyby došlo k nejhoršímu. Tj to stejné jako teď, tak to funguje jako autonomní defibrilátor.

Reagovat
smazaný uživatel

kazdopadne v Serie A je zakazane s tymto hrat, presnejsie v taliansku profesionalne sportovat takze za Inter si uz zrejme nekopne...

Reagovat
smazaný uživatel

Před 6 lety jsem měl náhle zástavu srdce na VŠ, ale naštěstí mne spolužáci udrželi na tomhle břehu, než se ke mně dostala záchranka. Od té doby mám taky voperovaný tenhle defibrilátor. Když to tak vezmu, tak kromě silných magnetických polí tak to vlastně nemá moc omezení.

Bude záležet co mu řeknou doktoři, ono je klidně možný že má srdce úplně v pořádku a tohle byla jen náhoda. I takové případy jsou. Třeba u mně pak zjistili drobnou dědičnou vadu, která to ale rozhodně nezpůsobila. Dle slov doktora: Kdyby jste málem neumřel, tak jste zdravej člověk. Sportovat se s tím dá, normálně jsem s tím chodil zahrát i fotbálek. Po tom co si dám do pořádku koleno, tak to plánuju zase. Jediný potencionální problém,je, že jako profesionál bude potřebovat nějaký chránič na hrudník,nebo aspon na to místo pod klíční kost, aby do toho nedostal ránu míčem. Taky budu něco takového pořizovat.

Reagovat
penepi

Toto sa môže stať úplne každému, aj maximálne zdravému jedincovi, to je na tom najstrašidelnejšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě dodám, že to nebylo vůbec při sportu, jen jsem seděl v lavici

Něco k tomu defibrilátoru. Je to výborná věc. Normálně to funguje jako monitor tepu. Kdyby byla frekvence příliš malá, tak to bude fungovat jako kardiostimulátor, při trochu vyšší frekvenci se rytmus koriguje drobným výbojem. Kdyby došlo k nejhoršímu, tj to co se u stalo teď, tak to funguje jako autonomní defibrilátor. Na stole mám takovou krabičku, která vypadá jako modem a jednou denně v noci se odesílají data a v případě nějakých dlouhodobých problémů ho může hned kontaktovat doktor.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak dlouho vydrží baterka?

Reagovat
smazaný uživatel

To záleží na tom, jak často je potřeba nějákej stimul. Když budeš mít 80-letýho staříka, který potřebuje nějákej impulz třeba 2x do měsíce, tak je to tuším minimálně 5 let? Ale teď bych nerad kecal. Jiank ty nové už jsou schopné vydržet i 10 let. Pak je dobrý, že stačí vyměnit jen ta krabička pod kůží a jede se dál. Elektrody v srdci vydrží asi 20 let. Jednou za rok chodím právě na kontrolu toho defibrilátoru, kde Ti mimojiný i změří sĺu baterky, takže víš "na čem jseš"

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavý, bych to skoro bral, jen tak pro jistotu

Reagovat
ttopi

To je právě to nejhorší něco takového dělat preventivně. Spoustu lidí by to zbytečně plašilo. Umím si představit, že těch odchylek od běžných hodnot zažívá člověk hodně, anižby to vnímal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak cena takovýho přístroje je asi 1,3 mega no, takže by to bylo hodně nákladný. A přesně jak píše Ttopi, často máš nějaké odchylky, které tě vůbec neohrožují. Tohle je proto, že se už jednou stala "odchylka" která tě málem zabila.

Reagovat
Shevchenko

Zacvakala ti to aspoň pojišťovna?

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí jo

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, nemyslel jsem to úplně vazne, jenme to napadlo, protože sám chodím k srdcarovi na kontroly kazpodadne dobře vědět, že to pojišťovna plati

Reagovat
smazaný uživatel

A pak tě skolí něco úplně jiného. Květináč sousedky pár pater nad tebou.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
ttopi

Martin V a Kpt. Bystrozrak - oba registrace dnes a hned se sem oba přijdou podělit o své pohledy. Nevím, je mi to nějaké divné

Reagovat
smazaný uživatel

Ano přiznávám registraci dnes . Chodím jsem často, ale jen jako návštěvník. Spíš jsem se chtěl podělit i osobní zkušenost, kterou moc lidí nemá. A nikomu bych to nepřál.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky ti za to. Mám z toho strach

Reagovat
el Principito

Reagovat
LFC182

co je na tom divnýho?

Reagovat
PJ

Bystrozrak už je tu delší dobu, ale úroveň jeho příspěvků zůstává pořád na dně...

Reagovat
Kapřík

Někdy se začít musí.

Reagovat
pingla

skončil ne? riskovat na profi úrovni další kolaps, to chce velkou odvahu nejen jeho, ale i klubu.

Reagovat
ttopi

Leckdy se neprokáže, že infarkt nastal vlivem toho sportování. Ber to tak, a je to psáno i výše, že někdy to opravu nemá příčinu. Je to i logické, protože každá nemoc má v populaci určité % výskytu a tak se to prostě nevyhne ani fotbalistům. Na druhou stranu ale nevíme, co doktoři zjistili a zda to bylo bez zjevné příčiny, jak píše MArtin výše svůj případ.

Reagovat
Agent z Melmacu

skončil

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal skoncil, zivot zacal, gl drz se

Reagovat
Ángel di María 22

To se mi libi jak Eden nehraje pres Carrasca v Belgii zaklad, hnal bych ho pryc z Realu co nejdriv.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je po zranení?

Reagovat
Noustress

námet na scenár ako doj*bat jednoho z top5 hráčov sveta za dva roky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele