DFB-Pokal - souhrn čtvrtfinále

09.02.2012, 16:56, aktualizováno 09.02.2012, 19:47
Komentáře a souhrny
Čtvrtfinále DFB-Pokalu už je minulostí, a s ním svoji pohárovou cestu ukončily další tři bundesligové celky. Spolu s Dortmundem, Mönchengladbachem a Bayernem se do semifinále podívá i druholigový Fürth, jenž uspěl na hřišti ambiciózního Hoffenheimu. Tato porážka se následně stala osudnou pro Holgera Staniskawskiho, který byl od vesnického týmu odvolán.


Kiel - Dortmund 0:4
Čtvrtfinálové menu otevřelo utkání v severoněmeckém Kielu, kde se doslova v bojových podmínkách představil Dortmund. I přes zmrzlý trávník byli svěřenci Jürgena Kloppa jasným favoritem, avšak jako první zahrozili z ničeho nic domácí. Heider ovšem z úhlu na Langeraka nevyzrál, hned nato pak přišla krutá odpověď. Piszczek odcentroval do vápna, jeden z obránců balón prodloužil až k Perišičovi, jenž ho ještě vrátil do ohně a dobíhající Lewandowski měl už snadný úkol - 0:1. O pár minut později navíc přidal pojistku parádní ranou Kagawa, a zdálo se být rozhodnuto. Korigovat mohl opět Heider, zamířil ale jen do boční sítě. Na opačné straně mezitím neuspěli znovu Kagawa nebo Perišić.

Ve stejném duchu, tedy pod taktovkou BVB se pokračovalo i po změně stran. Definitivní rozhřešení mohl přinést v 54. minutě Perišić, radost mu však na poslední chvíli překazil obětavý Jürgensen, jež tak svůj tým držel při životě. To pokračovalo ještě dalších dvacet minut, během kterých se hra ještě více zklidnila, a k vidění byl spíše boj, než fotbal. Ten se vrátil, až v poslední desetiminutovce, která přinesla další dva míče v Jensenově síti. Nejprve se po kombinaci Kagawy a Perišiče prosadil Barrios, jenž tak gólově navázal na utkání v Norimberku, na konečných 0:4 upravil z volného přímého kopu, netradičně z vápna Perišić.

"Chtěli jsme být v semifinále, a bylo by hloupé, i vzhledem na postavení soupeře myslet na něco jiného. Kiel však i dnes prokázal, že na tým ze čtvrté ligy jde o velmi takticky vyspělý celek, jenž by se v tomto ohledu uplatnil i mnohem výš. Věděli jsme, že když se brzy dostaneme do vedení, otevře se nám tak snadnější cesta, což se také nakonec potvrdilo," zhodnotil Klopp. "Doposud hrajeme velmi dobrou druhou polovinu sezóny, máme silný tým, což jsme dnes opět potvrdili," doplnil kapitán Sebastian Kehl.

Branky: 11. Lewandowski, 18. Kagawa, 80. Barrios, 87. Perišić

Sestava Dortmundu: Langerak - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Leitner, Kehl - Blaszczykowski (69. Großkreutz), Kagawa (82. Gündogan), Perišić - Lewandowski (69. Barrios)


Stuttgart - Bayern 0:2
Stuttgart ani na čtvrtý pokus v letošní sezóně neokusil pocit vítězství v soutěžním utkání, naopak Bayern si s přehledem dokráčel do semifinále. O svém postupu rozhodl prakticky v první polovině utkání. Již ve dvacáté minutě se skvělým zákrokem musel ukázat stuttgartský brankář Ulreich, který skvělou Kroosovu ránu z dvaceti metrů jen s vypětím všech sil vyrazil na břevno. O deset minut později už tak úspěšný nebyl. Rafinha dlouhým pasem oslovil Müllera, jenž předal míč nabíhajícímu Franku Ribérymu, pro nějž při obrovské volnosti nebyl problém míč umístit do branky.

Bayern tak první poločas vyhrál 1:0 a své vedení zvýšil skoro ihned po změně stran. Stuttgart totiž pochybil v obraně, Bayern jej přečíslil a Mario Gómez po Müllerově centru nadvakrát překonal nešťastného Ulreicha. Jedinou nadějnou šanci pak dvacet minut před koncem spálil Cacau svým nepřesným zakončením.

"Prvních patnáct minut jsme odehráli dobře, pak jsme ale ztratili srdce a nastal zlom. Do druhého poločasu jsme se rozhodli vstoupit s tím, že se chceme poprat o postup. Po třiceti třech sekundách však byl konec," litoval po utkání trenér VfB Bruno Labbadia. "Bayern si zasloužil vyhrát."

"Ukázali jsme týmový výkon a porozumění. Byli jsme velmi koncentrovaní a soustředili jsme se na defenzivu, kde jsme kromě jedné hlavičky Ibiševiće nic nedopustili. Hráli jsme opravdu dobrý fotbal a jsem rád, že jsme v semifinále," pochvaloval si pro změnu kouč Bayernu Jupp Heynckes.

Branky: 30. Ribéry, 46. Gómez

Sestava Stuttgartu: Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Neidermeier, Molinaro - Okazaki (57. Harnik), Kvist, Gentner, Schieber (70. Hajnal) - Ibišević, Cacau

Sestava Bayernu: Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Gustavo, Schweinsteiger (17. Alaba) - Müller, Kroos (88.Tymoščuk), Ribéry (83. Olić) - Gómez


Hertha - Mönchengladbach 0:2 po prodloužení
Hertha si po nepovedeném startu do jarní části chtěla spravit chuť alespoň v DFB-Pokalu, kde na starou dámu čekala kometa letošní sezóny Borussia Mönchengladbach. Utkání se rozjíždělo jen velmi pozvolna, domácí sice měli častěji balón na svých kopačkách, když už se ale Lasogga dostal do šance, tak se z toho stejně nic nebylo. Ten samý hráč pak ještě před odchodem do kabin napálil boční síť, to potkalo o chvíli dříve i navrátilce do základní sestavy Raffaela.

Po obrátce se neškodná Hříbata přece jen zvedla, paradoxně i tak byly k vidění šance jen na opačné straně. Raffael vybojoval míč, Niemeyer ale napálil jen pravou tyč ter Stegenovy svatyně. Hned vzápětí natáhl Morales, tentokráte však zasáhl sám ter Stegen. Borussia zahrozila až v závěru, Hanke ani de Camargo však své příležitosti nevyužili. Na řadu tak přišlo prodloužení. Když už to vypadalo na poklidný průběh, tak de Camargo zdatně přihrál souboj s Hubníkem a sudí Brych nařídil pokutový kop, český stoper navíc musel předčasně do kabin. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Daems - 0:1. Zkorigovat mohl střídající Ramos, místo toho však přidal definitivu Wendt - 0:2.

"Tento zápas mě velmi zklamal výkon sudího. Nikdo snad nemohl vidět, že to byla penalta, pokud měl být někdo za tuto situaci potrestán, pak jednoznačně de Camargo, místo toho však přišla červená karta pro Hubníka. To otevřelo Gladbachu cestu k vítězství, na čemž má zásadní podíl pan Brych. Měli jsme i více šancí, vyřazení je tak pro nás velmi hořké," konstatoval zklamaný Skibbe. "Bylo to z našeho pohledu velmi dobré utkání, škoda, že takovéto rozhodnutí ten zápas poznamenalo. Pokud takto nastoupíme ve Stuttagrtu jsem si jist, že budeme bodovat," hledí dopředu Felix Bastians.

"Očekávání se splnilo, byl to pro nás velmi, velmi těžký zápas. Hertha byla lepší, měli jsme velké potíže najít cestičku v domácí defenzivě. Vepředu jsme operovali v malém počtu, měli tak až příliš mnoho zbytečných ztrát, protože obrana Herthy byla dobře organizovaná. Ve druhém poločase se však naše hra zlepšila, takže výhra nakonec není nezasloužená," prohlásil Lucien Favre. "Od nás to nebyl dobrý zápas, Hertha byla lepší. Za semifinále jsme však samozřejmě rádi," uvedl Mike Hanke.

Branky: 101. Daems, 120+2. Wendt

Sestava Herthy: Kraft - Morales, Hubník, Mijatović, Kobiašvili (80. Ronny) - Ottl (106. Ramos), Niemeyer - Ebert, Lustenberger (60. Bastians), Raffael - Lasogga

Sestava M'gladbachu: ter Stegen - Jantschke, Brouwers, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann (70. De Camargo), Arango, Reus (116. Marx) - Hanke (120+1. Wendt)


Hoffenheim - Fürth 0:1
Jediným zástupcem z druhé bundesligy se stal Fürth. Ten totiž překvapivě porazil Hoffenheim na jeho hřišti, byť měl v prvním poločase několikrát namále. Nejprve se ve 24. minutě proti Mlapově tvrdé ráně musel zaskvět Grün, o deset minut později zase míč až na samotné brankové čáře vykopával Schmitdgal. Zřejmě nejdůležitější moment první půle ale přišel ve 36. minutě, kdy byl za ostrý faul zezadu vyloučen Marvin Compper. Fürth po něm totiž okamžitě ožil. Ve 40. minutě se sice Starkemu ještě podařilo zastavit Schmidtgalův průnik, minutu před koncem řádné hrací doby už ale byl na průnik kanadského útočníka Olivier Occéana krátký.

Hoffenheim tedy do druhého poločasu vstoupil s jednogólovým mankem a s absencí jednoho hráče v poli. Na jeho hře se to projevilo nejhůře, jak mohlo, Hoffe se nedostalo do jediné pořádné šance, a ještě mohl samo dvakrát inkasovat. Nejprve se v osmdesáté minutě nepodařilo Occéanovi doklepnout míč do prázdné branky, v samém závěru zase za Starkem zazvonilo břevno. Fürth tak po zásluze jako jediný zástupce z nižších soutěží postoupil do semifinále.

"Je to opravdové zklamání, protože jsme odehráli opravdu dobrý zápas. Než jsme byli odsouzeni ke hře v oslabení, byli jsme lepším týmem. Bohužel jsme nedokázali proměnit naše příležitosti," litoval po utkání domácí kouč Stanislawski. "Nedivím se klukům. Měli jsme na semifinále, místo toho jsme prohráli 0:1. To, co dnes ukázali, bylo velmi dobré a je třeba pokračovat na tom místě, kde jsme skončili."

Branky: 44. Occéan

Sestava Hoffenheimu: Starke - Braafheid, Compper, Vestergaard, Beck - Strobl (83. Salihović), Williams - Johnson (79. Gyau), Firmino, Mlapa (64. Babel) - Lakić

Semifinále bude rozlosováno v sobotu 11. února.

Autor: Jiří Vojík, Daniel Polách / oficiální stránky klubů

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Finále Dortmund-Bayern V lize si to rozdají taky tyhle dva týmy + samozřejmě ještě další dva minimálně Německá liga je dost zajímavá poslední dobu, hlavně vyrovnaná

Reagovat
smazaný uživatel

Snad vyhrajou Möncheni

Reagovat
smazaný uživatel

rika se gladbach :) kdyz to chces zkratit

Reagovat
smazaný uživatel

já to říkám radši tak

Reagovat
smazaný uživatel

parádní práce "jv"

Reagovat
jv

Díky, za oba.

Reagovat
smazaný uživatel

Já věřím Furthu, protože mají dobrý tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach když jim asi nevyjde ta bundesliga, mohli by vyhrát pohár, aby, měli nějakou trofej jako vzpomínku na tuhle skvělou sezonu

Reagovat
Arne

Nemají tam co dělat... Snad dostanou venku Bayern nebo BVB a poletěj.

Reagovat
smazaný uživatel

tebe asi ještě hodně žere ten včerejšek, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Za toho Camarga se ani nedivim.. viděl jsem docela rozsáhlej záznam na ZDF a Hertha byla o dsot lepší.. A nejlepší je, že ti co to nesledovali budou velebit Gladbach, jak se statečně prokousává a jak je to sympatický mužstvo..

Reagovat
smazaný uživatel

já to nesledoval a soudit to nebudu, jen sem nikdy neviděl takhle vytočenýho Arneho. Tak se tím kochám

Reagovat
smazaný uživatel

Já to taky napsal spíš obecně pro všechny. Je tu totiž hromada uživatelů, co vidí, že Gladbach minulou sezonu bojoval o záchranu a teď je v semi DFB, a tak to 100x opalcujou, napíšou, jak podává sympatický výkony, aniž by pomalu viděli jedinej zápas..

Reagovat
smazaný uživatel

to je něco jako s Dortmundem. Jak minulou sezonu, tak letošní. Na to už sem si tak nějak zvyknul

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

snad poletěj Bayern i Borrusia

Reagovat
smazaný uživatel

teda ta Dortmuntská,tá mönchengladbašská musí vyhrát

Reagovat
JozkokozleJ

Za vcerajsok si to M´gladbach vobec nezasluzi.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodně si to za výkony v téhle sezoně zaslouží víc, když už se tu bavíte o těch zásluhých

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě se mají hodnotit výkony v DFB Pokalu a to pouze čtvrtfinále a bez ohledu na probíhající sezonu. A když byla Hertha lepší, tak nevidím důvod, proč si to zaslouží víc Gladbach.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak, v pohary ide vzdy iba o ten jeden konkretny zapas. Ale cloveku by nevadilo, ze vyhrali, hoc neboli lepsi, to je vo futbale bezne... nastval sposob, akym vyhrali.

Reagovat
smazaný uživatel

to je nápad, přát jim Bayern, když ho 2x porazili a Neuer proti ni neumí chytat

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Stejně nakonec dostanou Fürth...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím s Arnem

Reagovat
smazaný uživatel

kde bereš jistotu , že neporazí tydle dav týmy? když Bayern porazili jak doma tak i venku! A jestli někdo může hrát s Dortmundem vyrovnanou partii tuhle sezónu, tak je to právě Gladbach....Zkrátka můžou stejně tak postoupit, jako vypadnout ALE s kterymkoli týmem...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=6ehj2cdDKMs díky tomuhle Gladbach vyhrál, pořád je to na palec?

Reagovat
Virtuos

tak to rozhodca dosť pos*al, červená a ešte penalta a ja som mal Brycha veľmi dobrého arbitra

Reagovat
Virtuos

*za veľmi dobrého...

Reagovat
smazaný uživatel

...jako za tohle snad dostane de Camargo stopku jako Jones

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To je dobrej magor.. ani nepočítam s tim, že se to bude dodatečně trestat, spíš to vypadá, jako by se podobný divadla podporovaly. Tresty žádný a většinou z toho ten tým ještě vytěží. Veřejný mínění těm hráčům může bejt ukradený, oni se tomu ještě vysmějou, jak si toho rozhodčího "podali"..

Reagovat
Mada

Camargo je strašnej šmejd....

Reagovat
smazaný uživatel

Furthu to preju, ale prilis neverim.

Reagovat
Filip12

finále Dortmund-bayerrn a mám strach z výsledku

Reagovat
smazaný uživatel

GLADBACH

Reagovat
hradec

včera 8.2.2012 to bylo pro čechy hořké co se tíče hubníka ale i tak monch. si to celkem zasloušil

Reagovat
smazaný uživatel

Hubnik je traged, nikdo na neho neni zvedavy

Reagovat
Filip12

Bílek jo

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvic me vytocilo, kdyz Bilek rekl po jeho vylouceni pred barazi, ze bude tymu chybet ... SIVOK HUBNIK

Reagovat
smazaný uživatel

zasloužil? viděls ten zápas? Hertha byla lepší,Gladbach nemít Camarga, tak konec. Trošku se nabízí analogie Skotsko - ČR a Rezek... Ale říct, že Gladbach si to zasloužil...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
JozkokozleJ

To mi youtube ponukol jedno video a teda sekvencia videa nejak od 0:25 do 1:20. Neuveritelne co sa dialo na ihrisku... tie akcie, sposob akym sa vytvarali zavary v sestnastke... proste parada.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=9wTLGDYo8fM

Reagovat
herbage

střídání: 120+1. Wendt

góly: 120+1. Wendt

tomu se řiká "veni, vidi, vici"

Reagovat
smazaný uživatel

do repre skvely zolik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Hm, tak nakonec to kicker o minuzu posunul, ale i tak.

Reagovat
Arne

Akorát jsem si vzpomenul na jednu věc... Loni někdy ze začátku jara se tohle přihodilo de Camargovi na St. Pauli, akorát tehdy byl obětí, když se podobně skácel Lehmann. Jsem si teď vyhledal, že on dostal jednozápasovej trest jako teď Hubník, a viník (vedle toho, že tím vyhrál zápas) dál potrestán nebyl.

Tím de Camarga neobhajuju, jen pro to mám trochu pochopení... Samozřejmě ale bejt to charakter, tak by ho to, co se mu stalo před rokem, ještě víc podnítilo k tomu, aby něco podobnýho nikdy neudělal. Jenže je to slabounkej hošíček odněkud z Brazílie, takže stalo se.

Když nás takhle podtrhli sudí v Brémách, kde jsme navíc dostali na 1:2 v nastavení, tak se příští zápas vyhrál 3:0 a hoši předvedli nejlepší poločas za poslední léta. Ten včerejší výkon slibuje, že by se tak stát mohlo znovu, hráli jsme vážně výborně. Pokud se k tomuhle výkonu budeme po zbytek jara aspoň přibližovat, o záchranu nemám strach.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, včera skvělý výkon. Pokud dokážeme navázat, tak určitě favority můžeme potrápit a zachránit se. Další šance určitě již o víkendu ve Stuttgartu...

Reagovat
stas87

na to v akom stave bolo ihrisko ste tam mali 2-3 velmi dobre kombinacie,bohuzial bez nebezpecneho zakoncenia,gladbach ste nepustali k ich hre a vacsinu zapasu bol gladbach absolutne neskodny,aj na toho kobiho sa dalo chvilami pozerat do stuttgartu by som to skusil takto:kobi.bastians-nijatovic-morales ale asi bude hrat neumann,chcel by som vidiet bastiansa na stoperu,pokial ma hubnik stopku len na pokal tak sa ospravedlnujem snad bude greuther hrat semi doma a riadne svojho supera potrapi..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele