Dánové chtějí po Eriksenově kolapsu změnit postupy UEFA při přerušení zápasů

16.06.2021, 18:00
Aktuality
Dánové stojí okolo ošetřovaného Christiana Eriksena (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
repkajebuh

Blbost, dalo by se toho i zneužít. Jaká je pravděpodobnost, že se něco takového stane? Mizivá.

Ten zápas se ale měl dohrát jindy, až potom, co by věděli co je s Eriksonem. Je to nešťastný, ale měnit kvůli tomu pravidla.

Reagovat
ratusek

Reagovat
C-M@ster

Eriksen jim volal z nemocnice, takže věděli, že už je snad z nejhoršího venku. Tam během zápasu ani nešlo o obavu, jestli to rozdejchá.

Tam je problém ten šok, kdy prostě pár hodin předtím reálně sledovali, jak málem umřel před jejich očima a z UEFY je pak tlak na to, aby se zápas dohrál kvůli nabitýmu kalendáři, protože po fyzické stránce jsou ti hráči schopní to dočutat.

Reagovat
repkajebuh

+ teda když se stane něco tak vyjmecnýho, tak mi přijde ještě větší blbost hrát Euro po celým kontinentu. I kdyby se nedohralo kvůli fanouškům třeba, což je realnejsi, a pak se mělo dostávat další den. Tak než ten tým přejede například do Baku, to potěš

Reagovat
Puskas

Reagovat
kattos

Reagovat
ratusek

Oni chtějí, ale návrhy ještě zatím nepředložili. Pokud je mají, tak proč je nedali? Navíc oni nemuseli hned ten den, nikdo je nenutil proboha. mohli klidně hrát druhý den. A pokud někdo bude argumentovat, že budou psychicky v prdeli i druhý den, tak to budou až do konce turnaje, tak můžou rovnou odstoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Neasi. Prece se kvuli tomu nezrusi cely Euro. To by musel minimalne umrit a musel by to byt treba nevim... Nekdo nebilej z jine skandinavske zeme... Ale nikomu timto nic nepreju.

Reagovat
kilobyte

Mě by docela zajímali ty jejich návrhy, protože tam žádnou jinou lepší možnost nevidím. Ten zápas se musí odehrát ten den a nebo zítra. Jinam přeložit nejde. Logicky se jich na to musí zeptat hned ten den, protože druhý den už by nebylo na co se ptát.

Reagovat
Puskas

Pokud je chtějí předložit, asi je nejde zpracovat během pár dnů, ale pořádně to ze všech stran promyslet.

Reagovat
kilobyte

Tak nějak nechápu, co chtějí měnit? Ten zápas se musí někdy odehrát. Když ho neodehrají ten den a nebo další den, tak je jediná možnost to odehrát další den a budou mít o 2 dny menší odpočinek než zbylé dva týmy ve skupině. Což je 5 vs 3 dny odpočinku. Navíc tím budou mít ještě více narušený program. Což by bylo proti jejich soupeři nefér.

Takže jediná možnost je to dohrát ten den a nebo další den, což jim UEFA nabídla. Dánové tvrdí, že zvolili menší zlo, ale pak si na to ztěžují ("To, že hráči museli zpět na trávník tak krátce po tom hrozivém zážitku, bylo prostě špatně,").

Jediná změna, která by šla udělat by bylo automatické přeložení zápasu na druhý den, ale to by podle nich bylo horší.

Reagovat
Pablos

tam už zbejvá jen nějáká retardovina ...jako, žádnej zápas, ale jen penalty druhý den. .. nebo nevím co jako tam chtějí vyšpekulovat

Reagovat
kilobyte

Takže povolat do týmu 6 "hráčů" nad hrobem a vyhrát celé Euro na penalty.

Reagovat
John Obi Mikel

Kdyby to zase dali později, tak pak na další zápas mají méně odpočinku. Tohle celé prostě je výběr toho nejméně špatného mezi špatnými možnostmi a smůla.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by zajímalo proč teda nevybrali dohrát druhý den, když už bylo jasné že je Eriksen z nejhoršího venku a mohli se soustředit na fotbal

Reagovat
protiproudu

Hrozný panenky. Aby se neposrali.

Reagovat
mayday

Kdy naposled jsi stál nad svým blízkým kámošem a sledoval, jak ho nahazují defibrilátorem?

Reagovat
Mass

Vždyť to sou kolegové z reprezentace, kteří se vidí párkrát do roka.

Reagovat
mayday

Vidí se párkrát do roka, protože na víc není čas. Jinak nepochybuju, že tam jsou hráči kteří jsou s ním v kontaktu každej týden.

Já spolužáky ze střední nebo z výšky taky vidím jednou za čas, a přesto jsme v kontaktu a považuji je za blízký přátele.

Reagovat
Maximm9

Stacilo ten den rict ne a ten zapas by byl 100% presunuty. Hrat evidentne chteli. Je to blbe rici, kdyz se stalo co se stalo, ale at prestanou vymyslet picoviny

Reagovat
mimi_united

Za mňa Eriksen a Kjaer hrdinovia šampionátu

Reagovat
Puskas

Co máš na mysli tím pojmem "hrdina" u Eriksena?

Reagovat
kattos

Reagovat
Mass

Každý kdo přežije srdeční zástavu je hrdina.

Reagovat
pobody's nerfect

A jaké je tady řešení? Odložit turnaj na příští rok? Ano chápu, že to byl šok, ale už věděli, že je eriksen pravděpodobně z nejhoršího venku. Takový tsitsipas se před finále dozvěděl, že mu umřela babička, ale nikde jsem neviděl, že by kvůli tomu chtěl zápas odložit

Reagovat
smazaný uživatel

Sami si rozhodli, že ten zápas dohrajou.

Reagovat
Moje maličkost

Jako Eufa jsou kokoti, otom žádná, ale tady rozhodli správně. Žádná lepší možnost podle mě neexistuje.

Reagovat
Witcher

Ale mají dobrou výmluvu pro celej turnaj

Reagovat
C-M@ster

Asi by byli radši, kdyby ji neměli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele