Eriksen zkolaboval, na hřišti jej oživovali záchranáři. Dánové s Finy zápas dohráli

12.06.2021, 21:30
Aktuality
Dánové stojí okolo ošetřovaného Christiana Eriksena (© AFP)
Dánský fotbalista Christian Eriksen na konci prvního poločasu utkání mistrovství Evropy zkolaboval a přímo na hřišti jej museli oživovat záchranáři. Přímo na trávníku probíhala masáž srdce a použit byl defibrilátor. Utkání bylo na hodinu a půl přerušeno, ale nakonec se dohrálo. Dánské fotbalisty o to měl z nemocnice požádat sám Eriksen, který už by měl být ve stabilizovaném stavu.

K děsivému incidentu došlo po autovém vhazování krátce před koncem prvního poločasu. Devětadvacetiletý fotbalista Interu Milán se v tu chvíli nečekaně sesul k zemi. Z reakcí hráčů bylo zřejmé, že se jedná o vážný problém. Následoval okamžitý zásah záchranářů.

Po několikaminutovém ošetřování, během kterého probíhala přímo na trávníku masáž srdce, poslal rozhodčí Anthony Taylor hráče do šaten. Eriksena odnesli zdravotníci na nosítkách s kyslíkovou maskou na obličeji.

Na Twitteru se po několika dalších nekonečných minutách objevila fotka, která po chvílích hrůzy dala naději, že by dánský záložník mohl nakonec vyjít z celé situace bez úhony.



Eriksen byl převezen do nemocnice a jeho stav je nyní podle posledních zpráv stabilizovaný. Informace o tom, že Eriksen je při vědomí a podstupuje vyšetření v kodaňské Rigshospitalet, přinesl dánský tým. Eriksenův manažer Martin Schoots v rozhovoru pro dánskou rozhlasovou stanici prohlásil, že hráčův otec mu prozradil, že Eriksen sám dýchá a komunikuje.

Na žádost obou týmů se utkání nakonec dohrálo. Finové zvítězili 1:0, když jedinou branku vstřelil v 60. minutě Pohjanpalo. Na domácí straně naopak Höjbjerg neproměnil penaltu.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (819)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele