ČTVRTFINÁLE NĚMECKÉHO POHÁRU

28.02.2007, 01:30, aktualizováno 28.02.2007, 22:48
Komentáře a souhrny
Německo již zná kompletní obsazení semifinále letošního ročníku tamního poháru. Norimberk vyřadil na penalty Hannover, Wolfsburg si poradil s Aachenem. Postupuje také Frankfurt, jenž vyhrál na půdě druholigového Offenbachu. Posledním semifinalistou se ve středu stal Stuttgart...

V utkání Norimberku s Hannoverem zvlhnul střelný prach na obou stranách a ani po 120 minutách se diváci branky nedočkali, musely tak rozhodnout penalty. Na ty měl domácí kouč Hans Meyer připravený trumf, náhradního gólmana, penaltového specialistu Daniela Klewera. A ten svou práci odvedl skvěle - lapil pokusy Silvia Schrotera a také Jiřího Štajnera, na druhé straně se kromě Jana Poláka nemýlili také Mnari, Pinola a Reinhardt. Norimberk zvítězil na penalty 4:2 a zahraje si semifinále.

Tam postupuje také Wolfsburg, jenž si bez větších potíží poradil s Allemanií Aachen. Postup si Vlci zajistili už v první půli, ve 12. minutě se trefil Klimowicz a ve 25. Brazilec Marcelinho.

Čtvrfinále se stalo konečnou také pro posledního druholigového zástupce, tým Kickers Offenbach. Ten měl dosud štěstí na los a prvoligové celky se mu vyhýbaly, nyní však přišel Frankfurt a ten už byl nad síly týmu ze spodní poloviny druholigové tabulky. I přesto, že se Frenkfurt v lize trápí a už osm kol nevyhrál, na hřišti Offenbachu si možná přidal trochu sebevědomí pohodlným vítězstvím 3:0. Na tom se dvěma brankami podílel Japonec Naohiro Takahara.

Stuttgart podruhé během jednoho týdne přivítal Herthu a odveta za pět dní starou remízu 0:0 se mu podařila. V souboji elitních kanonýrů se opět rozešli smírně Mario Gomez a Marco Pantelič, domácí forvard si však z toho nic dělat nemusel. Střlecky ho zastoupili jiní. Ve 36. minutě zužitkoval Magninův pas Cacau, třináct minut před koncem pak postup Stuttgartu pečetil dělostřelec Hitzlsperger.


Wolfsburg - Aachen 2:0 (2:0).
Branky:
12. Klimowicz, 25. Marcelinho.
Wolfsburg: Jentzsch - Quiroga, Madlung, Hofland, Van der Heyden - van der Leegte - Makiadi, Krzynowek - Marcelinho (80. Menseguez) - Klimowicz (73. Santana), Boakye (90. K. Hill).
Aachen: S. Straub - Stehle, Klitzpera, N. Herzig, Leiwakabessy (80. Fiel) - Plasshenrich (46. S. Pinto) - Reghecampf (46. Dum), Matth. Lehmann - Schlaudraff, Rösler - Ibiševič.

Norimberk - Hannover 0:0 i po prodloužení, 4:2 na penalty.
Norimberk:
R. Schäfer (119. Klewer) - D. Reinhardt, Beauchamp, Nikl, Pinola - Mnari, Galásek - Polák, Greško (76. Sibon, 110. Pagenburg) - Saenko, Vittek.
Hannover: Enke - Cherundolo, Vinicius, Fahrenhorst, Tarnat (46. Halfar) - Balitsch, Lala - Schröter, Jankov (46. Rosenthal), Huszti (80. Štajner) - Hašemian.

Offenbach (II) - Frankfurt 0:3 (0:1).
Branky:
11. Fink, 61. Takahara, 72. Takahara.
Offenbach: Thier - Weissenfeldt, Miljatovič, Happe, Rehm (64. Kreuz) - Reich (52. C. Müller), Wörle, Sieger (77. Agritis), T. Judt - Türker, Toppmöller.
Frankfurt: Nikolov - P. Ochs, Kyrgiakos (46. Vasoski), Russ, Spycher - M. Fink - A. Streit (85. Preuss), A. Meier, Weissenberger (77. Köhler) - Takahara, Thurk.

Stuttgart - Hertha 2:0 (1:0).
Branky:
38. Cacau, 77. Hitzlsperger.
Stuttgart: Hildebrand - Osorio (46. Fernando Meira), Tasci, Delpierre, Magnin - Pardo - Hilbert, Hitzlsperger - Khedira - Cacau (86. Lauth), Gomez (46. Streller).
Hertha: Fiedler - A. Friedrich, van Burik, Šimunič, Fathi (76. Boateng) - Dardai, A. Schmidt (61. Neuendorf) - Ebert, Dejagah (61. Gimenez), Gilberto - Pantelič.

Autor: Petr Starý, Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele