Coutinho je v Bayernu spokojen, nevylučuje trvalý přestup

02.12.2019, 12:10
Aktuality
Philippe Coutinho před letošní sezonou odešel z Barcelony na hostování do Bayernu Mnichov a za několik měsíců bude svou budoucnost řešit znovu. Ofenzivní brazilský záložník je v Bavorsku spokojen a sám nevylučuje změnu hostování v trvalý přestup...

27letý Coutinho v Katalánsku zklamal a Bayern disponuje opcí na přestup za 120 milionů eur. Jihoameričan si v Německu na své konto zatím připsal osmnáct startů, v nichž dal tři góly.

"Cítím se zde velmi příjemně. Plánuji dohrát tady sezonu a koncentruji se na své výkony. Pokud do sebe všechno zapadne a všichni budou souhlasit, rád bych zůstal," prohlásil brazilský reprezentant.

Bayern letos nenaplňoval očekávání a na špatné výsledky a výkony začátkem listopadu doplatil Niko Kovać. Chorvatského trenéra na lavičce nahradil Hansi Flick a mnichovský klub se pod ním zvedl. Platilo to alespoň do sobotního podvečera, to si z Allianz Areny všechny body odvezl Bayer Leverkusen.

"Chápeme, co po nás na tréninku chce a hrajeme dobře, díky tomu se nám také daří. Díky Flickovi se všichni v týmu cítí jako důležití a jsme šťastní, ale víme, že nás čeká ještě spousta práce," hodnotí Coutinho čtyři týdny pod novým koučem.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (62)

Přidat komentář
luismiksak

A jak jsou spokojeni v Bayernu?

Reagovat
Rich

Ono takhle, Coutihno pod Flickem v základu skoro nehrál vůbec, vždycky střídal Mullera a není se čemu divit Muller je lepší a platnější na hřišti... Coutinho je takový nevýrazný na hřišti, vlastně by se dalo říct, že je skoro neviditelný... Částka za něho je šílená a ty výkony nic moc nepředvádí... Spíš to vidím tak, že Bayern ho pošle zpět do Barcelony a přivede Havertze nebo někoho jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

takze furt stejnej bridil, diky

Reagovat
smazaný uživatel

Na něm se ta karma pořádně vyřadila..a teda asi i Barca..

Reagovat
martin.b

Smutný tohle číst, když ještě 2-3 roky zpátky měl balon na kopačkách každou minutu a vymýšlel parády. Přestup mu nezazlívám, ale ukázalo se, že jeho výkony se primárně odvíjí od stylu hry týmu.

Reagovat
Rich

Ono upřímně na styl hr týmu to nejde svádět... Hrál pod Kovačem a vypadalo to, že se zvedne, vzpomínám si na zápas, kde fakt válel, ale prostě mi pak postupem času přišlo, že je znudeněný nebo... Teď, když by ses podíval na hru Bayernu, tak je to o hodně lepší, Flick tým zvedl neskutečně, ale Coutihno se nemůže stále chytit prostě... A fakt je, že prostě Muller dostává více prostoru, jenomže Muller je srdcem týmu a maká no, tak prostě Coutihno nemá šanci...

Podle mě si ublížil tím přestupem do Barcelony, teď nic proti nim, prostě investovali veliký peníze za něj a očekávali, že se chytne... Nevím, proč se mu to v Barceloně nepodařilo navázat na výkony jako v Liverpoolu, to je otázka na fanoušky Barcelony, ale v Bayernu se neuchytí tímhle stylem a obzvlášť ne za ty peníze. Obzvlášť se koukni na za ty peníze můžeme dostat Havertze, navíc se Bayern bude snažit přivést Saného, takže je to nesmysl, dopadne jako James, odejde zpět...

Reagovat
smazaný uživatel

Na Rakuten TV je perfektní dokument o Barceloně, který ukazuje celou minulou sezónu včetně zákulisí, kabiny a zápasu s Liverpoolem. Když jsem to dokoukal tak se nedivím, že šel pryč. Ten kluk je studený psí čumák. V kabině žádný vtip, straní se kolektivu, do toho se furt modlí aby mu snad někdo nahoře pomohl. Jeho největší problém je hlava a tím pádem nevyrovnané výkony. To co předvedl v LM proti Liverpoolu bylo to nejhorší co jsem viděl. Takový fotbal zvládne ve vší účtě hráč z naší ligy. On byl úplně hotový. Koukám i na jeho novou štaci a podle mě si bude balit kufry, protože zkrátka nemá tu hodnotu. To je kluk kolem 50-70 milionu max. Bohužel Barca mě v těch mega přestupech dost štve...

Reagovat
Rich

No půjde určitě, i James se cítil dobře v Bayernu, ale i jeho výkony nebyly nic moc, čili prostě půjde zpátky. Je otázka, kam půjde pak, je mi jasné, že v Barce se neuchytí, takže možná zpátky na ostrovy, jako United nebo že by po něm hrábl Real? Těžko říct, ale souhlasím celkově se vším, hlavně s tou cenou.

Reagovat
DieryVonry

Tak on to vylučovat nemusí, ale takový peníze Mnichovští určitě za zatím předvedené nedají. Zpět do Katalánska a doufat, že pod novým trenérem prosadí.

Reagovat
kilobyte

Ta opce je směšná. Coutinho by musel hrát skoro jako Messi, aby to za něj Bayern zaplatil.

Reagovat
remeslnik

Souhlas s tím, že je nemyslitelné, že Bavoři aktivují přestupovou částku za Coutse. Ale i to je přece pravděpodobnější, než to, že se v brzké době u Barcy objeví nový trenér. Jedině až po volbách.

Reagovat
Generalní Gladiator

Couts u nás je nesmysl, nemá šanci.

Reagovat
remeslnik

S tím souhlasím, ale spíš jsem měl na mysli porovnat tu nepravděpodobnost výměny Valverdeho.

Reagovat
DieryVonry

Těžko říct.. Výsledky Valverde papírově má. Ale každej fanoušek Barcelony by po změně podle mě volal. Dost jim toho tam padá a to ještě Stegen polovinu tutovek vychytá, nejsou tak produktivní jako v minulých letech, není to nic extra na oko. Některý hráče zabíjí na nevhodných postech. Ale on tam bude dokud Barca v nějaké soutěži nepropadne, nebo dokud ho budou v Kabině respektovat. Ale u důležitých hráčů je podle mě oblíbenej. Protože kryje jejich přešlapy a vychvaluje je. Podle mě je reálnější, že opci využije u peerišiče, ale ani tomu bych nevěřil. Jediný způsob jak by Barca mohla udat Coutinha v Bayernu je snížit výrazně cenu je Vidalem, kterej je v Barce Flustrovanej a do Bayernu by se asi rád vrátil. Otázkou jaký má řešení Bayern.. Za Saného nebo Sancha by oproti Coutinhovi dost ušetřil a měl by mladší, rychlejší, německy mluvicí hráče..

Reagovat
Coutinho10

žádnej novej nebude, takže tahle varianta je nemyslitelná

Reagovat
pospech11

To samé se psalo i u Jamese a stejně se vrátil

Reagovat
Spalovač šancí

Bayern opce nevyužívá

Reagovat
kilobyte

Mě by docela zajímalo, co si mysleli v Barceloně, když tam tu opcí dávali a pak co si mysleli v Bayernu, když ji schválili.

Reagovat
Visca el barca

Není povinná.

Reagovat
kilobyte

Jasně, ale v podstatě je nepoužitelná. Kdyby tam nebyla, tak by se nic nestalo.

Reagovat
BarcaGOAT

Ak by bola ta klauzula nižšia a Cou by hral na tu cenu až velmi dobre, tak potom by s tym už nemohli nič robiť a museli by ho pustiť za menej. Teraz môžu s tou cenou ísť dole do takej miery ako chcú a za aku by ho Bayern možno kúpil.

Reagovat
remeslnik

Přesně tak

Reagovat
kilobyte

Takže stačilo normální hostování bez té nesmyslné opce.

Reagovat
Muffi

Asi zpráva pro lidi co tomu tak nerozumí (ahoj Talkere) že se nejedná o natolik velký flop a pořád má velkou cenu.

Bavorům je to jedno, ti nevzali ani Jamese za 40, což všichni tady brali za samozřejmost a tohle pro ně byla jen jednoroční záplata kterou zase pošlou zpátky.

Reagovat
Kocour Klapuška

Ta výše té klauzule je nereálná, takovou cenu má jenom pár hráčů na světě. Ale vzhledem k tomu, že je Coutinho s týmem ani ne půl roku, určitě bych mu dal ještě čas. A eventuelně by za těch 40-60 milionů stál. Pokud by Barcelona souhlasila.

Reagovat
BarcaGOAT

Sranda, lebo mne sa zda, že dnes už ma hodnotu nad 100 M skoro každý tretí hráč. To hodnotím podľa toho koľko si niekedy kluby za svojich hráčov pýtajú. Ta klazula je dobre stanovená, lebo ak by bola nižšia a Cou by hral na tu cenu až veľmi dobre, tak by s tym už Barca nemohla nič robiť. Barca bude ochtna ísť s cenou dole, ale určite pod 70/80 M nepôjde.

Reagovat
h8_sfatto

v českých leda

Reagovat
Muffi

Tak mi ty hráče za 100 mega napiš. Jsem zvědavý

Pokud čekáš, že za tolik koupíš prověřené hvězdy z top klubů jako Mané/Salah/Sterling nebo Son, jsi debil.

U mladých jako Felix, Sancho , Havertz nebo Lautaro je cena dána kombinací potenciálu a dobrých výkonů, Havertz nebo Sancho mají v BL statistiky fakt božské.

Coutinho bude stát málo protože dva roky nic nehraje, v létě mu bude 28(4 roky výkonnost, nulová možnost prodeje) a má gigantický plat.

Reagovat
kilobyte

Možná tak při přestupech do Barcelony má každý třetí hráč "hodnotu" 100 mega.

Reagovat
Coutinho10

jaro ukáže...teď se změnou trenéra to chce čas, jede se vlastně zase od začátku a je na něm, na kom to chce stavět, takže je potřeba, aby byl trpělivý a na jaře ukázal to nejlepší, pokud dostane adekvátní prostor na hřišti i v těžších zápasech, kde se bude lámat chleba

Reagovat
smazaný uživatel

Vedeli by ste si ho predstaviť ešte v Liverpoole ?

Reagovat
masina_LFC

asi už nie... ako zadarmo keby prišiel, tak prečo nie, ale inak ťažko...

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Muffi

Bere 400 000 týdně, Salah a van Dijk mají 200 respektive 180.

Musel by jít s penězi hodně dolů a i Barcelona by musela značně slevit. Bude mu 28 a poslední dva roky se trápí ve dvou klubech. Prémiové peníze se platí za prémiové hráče a to současný Couts fakt není.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

dobry postreh

Reagovat
remeslnik

Když by byl u správného kouče, prostředí, v systému, pozici, spoluhráči a chtělo se po něm, co mu jde nejlíp, tak by šel min. o 50% nahoru. Klidně i v L´poolu. Bylo by to od nich zajímavé, vykoupit ho z Barcy třeba za 60. Prodej za 145, nákup za 60 ...

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Bandita_Harry

Predstaviť asi hej, ale už si ho neprajem a bude dobre sa pomaly začať koncentrovať na mladších hráčov, nech to vyznie akokoľvek smiešne momentalne, ide hlavne o hráčov v zálohe pokiaľ sa OX a Keita nedostanú výkonmi do základnej zostavy

Reagovat
h8_sfatto

smáli se Barceloně když nakupovala Brazilce v Číně, ale tohle je doslova china shit, co jim prodal Liverpool proti němu je Bale lacinka a výhra

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Bále dal 80 gólov v 160 zápasoch, čím prispel k výhre niekoľko pohárov. Nevdacni fans Realu.

Reagovat
eder

Takový nadějný plejer to býval, panečku...

Barca ho zničila.

Reagovat
avicii

Coutinho a Can si teda vobec nepomohli odchodmi

Reagovat
Coutinho10

Can je odlišný případ...Couts aspoň už není v Barceloně, tam byla chyba chodit

Reagovat
avicii

Prečo myslíš odlišný?

Reagovat
Coutinho10

Couts pro LFC podle mě odvedl daleko víc a ten tým měl radši, ikdyž oba chtěli jít v uvozovkách do lepšího, tak Can mi přišel ten typ, že jakmile byla možnost, tak šel a klidně zadarmo, hlavně aby už nemusel hrát za Liverpool....Couts tu byl 5 let, což už taky není vždy pravidlem a nešel proto, že by k Liverpoolu necejtil bližší vztah, ale proto, že Barcelona pro něj byla (bohužel) vysněný tým, protože plno skvělých Brazilců tam v minulosti hrálo....Canovi by podle mě bylo jedno, jestli zdrhnul do PSG, Bayernu nebo Juve a myslim si, že kdyby byl charakterově lepší, tak by třeba mohl odejít o rok nebo dva později a tolik na to netlačit a určitě by s nim Juve takto nevytřelo, když nebyl ani na soupisce pro LM

Reagovat
avicii

Ale hej dá sa to tak povedať.. K Canovi.. On je fakt človek ktorý prestupy aj k United, čo by podciarklo aký je hlupák

Reagovat
Coutinho10

tak tak

Reagovat
Recoba Inter

To je už je vážně lepší i ten Perisic

Reagovat
Recoba Inter

bez jednoho je

Reagovat
Rich

Upřímně si myslím, že Perišíč je skvělá posila, měl jsem obavy, ale ukazuje, že se do Bayernu hodí, on je dobrým žolíkem, maká na hřišti a navíc, jeho výkupní klauzule není veliká, takže za mě bych aktivoval tu opci.

Reagovat
Jardman

Věk taky není nejnižší

Reagovat
Rich

Není, ale mladý hráči na lavičku nepůjdou Bayernu, už to bude problém až přijde Sané, tak Coman bude chtít hrát taky.

Reagovat
Recoba Inter

to je dobře, já ho ze začátku u vás sledoval, myslím, že se mu i dařilo...hrát umí a jde navíc vidět, že mu německá Bundesliga vyhovuje...pak se ale lehce zranil a po vyléčení už tolik nenastupoval...myslím, že Coutinho odstával daleko více prostoru

Reagovat
Rich

On Perišič dostává teď více prostoro než Coutihno... Ono upřímně, nic proti Coutihnovi, ale Perišič je starší než on a prostě více maká na tom hřišti. Za mě bych ho koupil, jelikož jako žolík nebo kdyby se někdo zranil, je ideální...

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

snad se tahle ufňukaná žebrota už nevrátí

Reagovat
Coutinho10

rozhodne se na jaře a hlavně jak se bude dařit v těžších zápasech a playoff LM...samozřejmě Bayernu se tolik peněz asi nebude chtít dávat, ale nejde jenom o to, jestli Couts bude hrát další sezonu v Bayernu, ale i o to zaujmout další kluby, aby bylo v létě více možností

Reagovat
smazaný uživatel

#karma Dembs, Couts, Griz

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele