Nejistota kolem Coutinha. Ani já nevím, co se mnou bude, řekl Brazilec

25.06.2019, 09:24
Aktuality
Brazilský záložník Philippe Coutinho momentálně hraje za reprezentaci na domácí Copě América. Po turnaji by se měl zase vrátit do Barcelony. Jenže to není zase tak jisté. Ani sám Brazilec prý momentálně netuší, co s ním v příští sezoně bude.

Sedmadvacetiletý Coutinho si odchod do Barcelony z Liverpoolu v podstatě vyvzdoroval. Katalánci za něj byli v lednu 2018 ochotni zaplatit ohromujících 142 milionů eur, jenže velká očekávání Brazilec nenaplnil.

Kritika se na něj valila hlavně v uplynulém ročníku. "Upřímně řečeno, poslední sezona pro mě nebyla dobrá. Nehrál jsem tak, jak jsem doufal. Může to být pro mě ale dobré ponaučení do budoucna. Zkrátka se musím ještě víc soustředit na to, abych byl úspěšný," řekl Coutinho.

Otázkou je, jestli nasbírané zkušenosti zúročí ještě v Barceloně. O jeho potenciálním odchodu toho totiž v posledních měsících bylo napsáno opravdu hodně.

Spojován byl s anglickými kluby Chelsea a Manchesterem United, což by vzhledem k jeho minulosti v Liverpoolu byl mimořádně pikantní návrat do Premier League. Část spekulací jej zase posílala do Paris Saint Germain.

"Spousta věcí, které byly napsány v médiích prostě nejsou pravda. Ale abych řekl pravdu, tak sám nevím, co v příští sezoně bude," přiznal Coutinho, který v uplynulé sezoně nastílel v LaLize za Barcelonu jen pět branek ve 34 utkáních.

Autor: Jiří Fišara / msn.com

Komentáře (120)

Přidat komentář
Csaplárova past

Přestupy do ofenzívy v té Barceloně většinou dopadnou jako v Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar, Suaréz?

Reagovat
Csaplárova past

Chápeš význam slova "většinou"? Nestačí ti Ibrahimovič (kvalitu měl, ale zase nehrál), Gomes, Alcacer, Coutinho, Malcom. Dembele se rozehrál až tuto sezonu, počítám ho tedy částečně ....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako tak je to logické. Barcelona i Chelsea jsou velkokluby, kde jsou hodně velké nároky. Většina hráčů tebou jmenovaných i jiných, kteří se neprosadili, přišla z menšího klubu. Nicméně u Chelsea je to extrém. Tam šli hráči už se zkušenostmi z velkoklubů nebo se později v těchto klubech prosadili. Příklad třeba Torres, Falcao, Lukaku, Bruyne, Sturridge, Morata, Pedro. Těch hráčů je fakt mnohem víc než u Barcy

Reagovat
Csaplárova past

Lukaku, de Bruyne, Sturridge nepřišli jako hotoví hráči, ale u Pedra bych netvrdil, že se vyloženě neprosadil. Hraje pravidelně a svoje si odehraje. Jinak jasně, se zbytkem máš pravdu a je těch hráčů víc, to nezpochybňuju a můžeme se o tom pobavit, až tady bude článek na toto téma. Teď je tu článek o COutinhovi a mně to prostě nedalo, protože tato situace není ojedinělá

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný myslel jsem je jako hráče, kteří se později přeci jen prosadili ve velkoklubech. Jinak je pravda, že v Barceloně to často nebyla vina těch hráčů. Coutinho většinou nenastupoval na svém postu, Malcom vůbec nedostal šanci. I ten Ibra byl nepochopitelný. Koupili hráče za velký prachy, přitom absolutně nepasoval do systému Guardioly.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro ty hráče je těžké být automaticky ve stínu Messiho..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ho nechali hrat v zaloze...

Reagovat
blaugrana

omfg, furt dookola toto iste...ked hral v zalohe, tak mal pici, nevracal sa, nepresoval...

Reagovat
celeb

niektori prispievatelia akoby nas ani nepozerali.

Rozdiel bol v tom, ze ked hral v zalohe, tak vytvaral obrovske diery, nepresoval, a hlavne stracal lopty v nezmyselnych subojoch 1vs1 v zonach, kde uz za nim casto boli len stoperi, aj Alba bol pred nim. A ked sa to stalo, tak znechuteny pozeral do neba, kym mu za 2s zaplo, ze by bolo dobre s tym aj nieco robit.

Ja som mal rad Coutsa v LFC aj v Brazilskej repre, kde mi prisiel casto uzitocnejsi nez Neymar - a prave to je dovod, preco ho v Barce uz nechcem - neviem cim to je, ale nasa hra mu vobec nevyhovuje + ma deku a nevie sa z toho dostat. Dopredu nevymysli nic - jeho licencovane obstrely spoza sestnastky takmer vyhynuli - je to tragedia sama o sebe. Mozno s inym trenerom by sa pozviechal, ale nakolko ani 2 po sebe iduce megazlyhania v odvetach LM s 3golovym naskokom mu nezlomili vaz, tak asi tam bude do konca aj s Bartolom.

Reagovat
Diego2

Reagovat
sylarko

Kolko tych zapasov z tych 38 v lige hral v zalohe?

Reagovat
blaugrana

Reagovat
sylarko

sa normalne pytam

Reagovat
celeb

nevidim dovod to delit na ligu, LM, copu. Cca tretinu, mozno 40%. Minulu seznu hral prevazne v zalohe (nahrada Iniestu). Kazdopadne to bol dostatocny pocet na to, aby bolo jasne, ze mu to nejde. Neslo mu to ani v utoku, ale tam aspon nebol az taka hrozba pre nasu defenzivu.

Reagovat
roman1978

minulou sezonu hrál v záloze, ale ne jako náhrada dona, ale většinou na druhé straně (další pičovina od toho hňupa na lavičce). teprve až když byl iniesta střídán, tak mohl na své místo a tam byl výborný. loni ho tady nikdo nevyhazoval, protože hrál dobře.

je to dobrý hráč. stačí se podívat, jak hrál před barcou a jak hraje v repre, jak stále ještě hraje v repre. stačí mu dát potřebný prostor, nestavět ho na jinou pozici (holt je to prostě hráč jediné pozice) a bude ok. v záloze s frenkim a arthurem by to byla paráda.

Reagovat
celeb

Je to labil, ktory podaval nestabilne vykony v Interi, v LFC pred Kloppom a v Barce dostaval milion prilezitosti, non-stop, na svojej lavej strane kde hrava aj v repre.

On je ako male decko, potrebuje aby vsetko okolo neho bolo super. 1vs1 je tragicky aj v repre, pozeral som aj vs Cesko, aj Copy - hra lepsie ako v Barce, ale 1vs1 je strasne slaby. Proste sa to vyskusalo a nefunguje to, prilezitosti dostal viac (v minutach) ako Gomes, o ktoreho je teraz boj v PL, lebo ta liga mu vyhovuje.

Nikto nevravi, ze nie je to dobry hrac. Akurat sa v sucasnej Barce nevie aklimatizovat, proste tam nefunguje. Nikto nedostal tolko prilezitosti sa chytit ako on, stalo nas to vela v LM aj CdR, stalo to kopec nervov aj samotnych fans, ktori to uz nezniesli a zacali ho vypiskavat. Dokedy sa ma u nas trapit?!

AK sa nezmeni trener, tak sa ho treba okamzite zbavit, kym ma aspon nejaku zostatkovu cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Couts je zvykly na tempo v LFC. Jakmile das brazilcovi takovy tempo od Valverdeho, tak se ti tam shnije na hriste. Jsou to liny bezci a pinkaji s micky. Ronaldinho by take shnil pri Pepkovo tempo hazene.

Zakopal se tam slusne v Barcelone a s Valverdem to lepsi nebude.

Reagovat
sylarko

Reagovat
Hokaido

Tempo v Klopppove Liverpoolu fakt není tak rozdílný. Nebo určitě loni nebylo.

Reagovat
YNWA__MSN

To je trolling? Kolik zápasu LFC si viděl?

Reagovat
Hokaido

Loni? Zhruba tak 30 v PL.

Reagovat
YNWA__MSN

Tempo Liverpoolu a celý Premier league je úplně někde jinde..... Ve Španělsku pokud je to zápas Barcy s týmem mimo top6 je to většinou šílená nuda siesta (hlavně na Camp Nou)

Reagovat
Hokaido

Já jsem to pochopil špatně, no. Myslel jsem že Medico píše, že Valverdeho tempo je vyšší.

Reagovat
Kixi Syhimour

Loni za nás ale nehrál. Předloni to byl heavy metal a to za nás hrál.

Reagovat
Hokaido

Loňskou sezonu, no.

Reagovat
celeb

Couts je suverejne najpomalsi a najmenej hybuci sa clanok zalohy - ked tam hra a v poslednej dobe aj utoku, nakolko Luis toho nabeha dost a Messi mal tuto sezonu vysoko nadstandardnu, co sa tyka pohybu. Takisto odmieta presovat a napadat supera - a ked uz sa k tomu dostane, je to pomale, alibisticke ... hroza.

To nie je o tempe, to je o jeho labilite, ktorou sa prezentoval uz v Interi. Vobec nemal odchadzat z LFC, kde mal idealne podmienky aj priazen fanusikov. Takto narobil skody sebe aj nam (a mozno by s nim LFC mal o par bodov viac - a mozno menej).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ho nemeli vabit na kraviny a jeste odchazel v zime. Ted je pozde na plac. A to pises ty, ze nebeha, neoressuje. A co ti agenti a vedeni klubu i Valverde tohle museli vedet vic, kdyz ho meli podrobne sledovaneho. Nebo si ti kluci z Barcelonu zase hrali na "football managera" a koupili zajice v pytli ?

Reagovat
celeb

V 1. rade to bol dosledok obrovskej paniky po necakanej strate Neymara. Navyse Couts bol skautovany uz predtym, lebo si to vytrucoval Neymar, ktory s nim chcel hravat v klube. Jeho nakup po jeho odchode nedaval vobec zmysel. Co s tym ja narobim? Bartolo nici Barcelonu herne aj financne. Fanuskovia akurat zatinaju peste a skripu zubami.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych cekal "panic button" vymluvu u Dembele. U Coutse fakt ne a ikdyby Ney vybrecel prichod Coutse a pak sel pryc, tak stejne museli vedet, ze to nejsou pro ne vhodny typ. Jako CM v Barcelone se nabehaji hraci suverenne nejvic, kvuli pressinku. Xavi i Don toho vzdy nabehali neuveritelne, ikdyz vypadaji, ze tam jenom vyklusavaji.

Ty s tim nic nenadelas. Spise chyba ve vedenim klubu...

Reagovat
celeb

Iniesta toho nabehal oproti Busqovi s Xavim suverejne najmenej. Couts vyzeral byt idealnou nahradou, ten 1. polrok to vyzeralo, ze to bude fungovat, potom odisiel psychicky. Idealne by bolo vymenit trenera, kedze Couts to v sebe urcite ma (a Valverde dokonale kopiruje svoje minule chyby + hra znacne neatraktivny futbal, ktory by mu bol odpusteny, keby mal vysledky, ale mali sme len titul v lige, kde aj Real aj Atleti mali obrovske prioblemy sami so sebou.

Ak sa vsak trener menit nebude (ako to momentalne vyzera), tak Couts a Barca by sa mali rozist. Bude tak lepsie pre oboch (detto Sergi Roberto).

Reagovat
YNWA__MSN

Kolik zápasů v letošní sezóně odehrál v záloze????

Reagovat
YNWA__MSN

To je tak, když stůj co stůj musí koupit Coutinha, ukrást ho Liverpoolu a zaplatit za něj rekordní prachy, ale pritom nehrajou systémem, kde by ho mohli postavit do zálohy.... A pak budou nadávat jakej je to podprumerak.....Kdyby hráli třeba Dembele-Suarez-Messi a pod Suarezem trochu vlevo by byl na AM Couts, pak Vidal, Bus a 4clenna obrana.....

Reagovat
Visca el barca

Co to rozjíždí LeParisien ohledně toho Neymara? Já tomu furt nevěřím, ale něco se prostě děje.

Reagovat
smazaný uživatel

Šejk jim řekl, ať na něj začnou házet špínu..

Reagovat
REPLIKATOR

Poslat do PSG za 200 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Nečekal jsem plnohodnotnou náhradu, ale on Neymarovi nesahá ani po kotníky, jak hrál od a jak hraje Couts jé jako nebe a dudy.

Reagovat
smazaný uživatel

srovnání

Reagovat
Pharrell

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Poslat do PSG 200 mega + Coutinha za Neymara

Reagovat
smazaný uživatel

Nechat, pořád v něm vidím obrovský potenciál . Snad ho naplní a ideálně v Barceloně

Reagovat
technecium

Poslat do háje Coutinha, nekupovat Neymara, nekupovat Griezmanna a bude to snové léto.

Reagovat
Visca el barca

To se nestane.

Reagovat
technecium

Bohužel

Mně teď prostě přijde škoda Valverdemu kupovat top hráče, když ukázal, že nima úplně neumí pracovat. Valverde si svoje uhraje - poctivým, taktickým fotbalem - ale do něj nepotřebuje hráče za 150 mega. Loni měl mnohem lepší kádr než v první sezóně, ale herní projev byl v podstatě totožný, ne-li horší. Čím má lepší jména, tím více se jim snaží ustupovat a ten jeho fotbal tolik nefunguje. A jestli mu koupí Neymara s Griezmannem, tak to podle mě fungovat už nebude vůbec. Ať mu koupí Lautara a Oyarzabala, což jsou hráči, kteří tady můžou být ještě dlouho a jsem vcelku univerzální a nechají tyhle rozhodnutí o hvězdách dalšímu vedení a dalšímu manažerovi. Tímhle stylem přijde za rok nový manažer a bude mít tým hvězd, který dost možná nebude fungovat s totálně vycucaným rozpočtem a nebude mít takový prostor uplatnit svoje vize. (Což nás mimojiné taky bude dost omezovat při výběru nového manažera).

Reagovat
smazaný uživatel

Takže se to zase svádí k jedinému -> Valverde ven. No řekni mi, k čemu je pak takový trenér? Zase budem nadávat, že nás přehrává Levante s Valladolidem, zase tu bude pár jeho zastánců, zase vyhoříme v LM.

Reagovat
technecium

Ale já jsem pro to, aby šel pryč. Ale když už ho vedení podrželo, tak ať aspoň neignorují to, jaké hráče ke svému fotbalu vyžaduje. Co on jako bude dělat s útokem Messi, Suaréz, Neymar, Griezmann, Dembele?

Reagovat
Visca el barca

Bude tupě čumět jako vždycky

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Visca el barca

Valverde tu je poslední rok, na něj bych se vůbec neohlížel. A co potom s těmito pracanty?

Reagovat
technecium

Lautaro bude dělo, je velmi podobnej Luisi Suarézovi, hraje s Messim v repre, Oyarzabal je hodně gólový křídlo, který to zvládá na obou stranách. To jsou hráči, kteří se neztratí v žádným týmu pod žádným manažerem a kteří jsou hlavně mladí.

Reagovat
Visca el barca

Lautara nemá smysl kupovat, pokud je tu Suaréz. Toho posadí hvězda jako Griezmann/Neymar. Já osobně doufám, že za rok Luis odejde za Beckhamem do Miami.

Reagovat
John Obi Mikel

A až Suaréze posadí Griezmann/Neymar, kdo bude hrát hrot?

Reagovat
Visca el barca

Při trojce Griez, Leo, Dembouz nepotřebuješ čistou 9.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Visca el barca

A ani bych to nechtěl. Griezmann je schopen posadit Luise. A my potřebujeme hráče co dokáže dávat v LM góly. Takže hoď sympatie stranou a pochop, že zrovna Antonín i pressingem je výborný hráč do LM.

Reagovat
technecium

Viz výše.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud chceš používat větu sympatie stranou, tak si uvědom, že Messi si v kariéře skoro s nikým nerozuměl tak dobře jako s Neymarem.

Reagovat
Visca el barca

A ty si zas uvědom, že složit výkupku je tak tisíckrát jednodušší, než obchodovat s PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Sympatie k Luisovi

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
patas92

Reagovat
mistr129

Reagovat
Switchback

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
celeb

+ vymenit Valverdeho schopnym trenerom + predat Sergi Roberta do MU za slusne peniaze, dat Semedovi zaklad isteny Danym Alvesom, ktory sa (vraj) chce vratit do Barcy. Malcom moze rotovat s Dembelem/Luisom.

Ak pojde prec, skusit pretiahnut Saneho z City (ak ho uz nekupil Bayern).

Najlepsia mozna posila: Bernardo SIlva, ale to by sa muselo v CIty nieco stat aby odisiel.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Grahf

Podobne jak Bale, tie prachy za neho nikto nedá.

Reagovat
Zizou

Odchod z Barcy pro něj bude nejlepší řešení. Tahle hra mu prostě asi nesedí. A výmluvy typu, že hrál jinde než umí, jsou kraviny. Hráč takového kalibru si s tím musí aspoň trochu důstojně poradit. Jenže u něj nebylo minulou sezonu absolutně na čem stavět. Na copě opět dokazuje, že je to výborný hráč, ale ne pro Barcu. Škoda.

Reagovat
blaugrana

Keby sa vratil Dano s Donom na jednu sezonu a Ney na viac.

Reagovat
Free_player

Lol ... nechat ho! dal bych mu šanci ještě minimálně tuhle sezonu šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Val val... Hráč to je dobrý, o tom žádná, ale i Song u nás ukázal více fotbalovosti. V Barce mu to prostě nesedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

koupit inakiho z athleticu a tadytoho moulu poslat k vode

Reagovat
Stannis Baratheon

A nebo koupit Neymara a poslat k vodě Piqueho, ne?

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

to nedava smysl

Reagovat
Stannis Baratheon

Je pravda že Griezmann by byla lepší varianta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co to má s těma prstama na ruce??

Reagovat
smazaný uživatel

To gesto znázorňuje slúchadlo. Že mu má niekto zavolať...asi

Reagovat
RadekVonCZE

Též nechápu

Reagovat
Foppy

https://en.wikipedia.org/wiki/Shaka_sign

Stejné gesto dělal i Ronaldinho

Reagovat
stiflerovamama

Ja by som ho aj bral späť, ale tak za polovicu toho čo odišiel.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rad, ze plivou na Coutse. Hlavni je, ze tam zustane Rakitice

Na Cope v zaloze uplne topka. Proti Peru byl paradni, ale tu #karmu za prestup z LFC do Barcu i pres vykony, mu to porad preju. Az si to vylize doplna a pak vypadne do PSG za Neymarem klidne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi umíme normálni slovosled? Říkal jsem si, kdy tě přestane bavit si hrát na cizince.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevim co po me chces. Google translator dokonaly neni.

Reagovat
Phillipinho

Cillesen en Valencia para firmar por el @valenciacf Está pasando el reconocimiento médico.

Reagovat
Messiáš

Uzasnej golman pro Vale. Za me uz jen poresit praveho obrance a mozna zkusit toho Maxiho Gomeze v nejake ultra vymene, ale neni to treba. Snad dostanou vice sanci Kang In Lee a Ferran Torres

Reagovat
PP

Culés.. Brali by jste výměnu kus za kus Coutse za Neye?

Reagovat
sylarko

ne

Reagovat
king23

Aby ne

Jenže to by nebralo zase PSG

Reagovat
blaugrana

samozrejme ze ano

Reagovat
Muffi

Což je vcelku irelevantní, protože o tom bude rozhodovat šejk a tak pitomý nejspíš nebude. Pořád se tu bavíme o top 3-5 hráči a reklamní ikoně ze kterého udělali tvář katarského MS a nalili do toho přestupu asi 650 mega.

Pokud výměna, tak je reálnější za Coutse a Dembouze a možná k tomu menší peníze, nebo jen jeden z nich a k tomu větší peníze, aby to dalo celkem tak 250-300 mega, za které obratem přijde Griezzman nebo SMSka.

navíc španělské noviny jsou tímhle lámáním hráčů ve prospěch Realu a Barcy proslulé a jejich úspěšnost je jaká? 20%? PSG je zase cirkus stojící absolutně mimo rámec francouzského fotbalu a tomu odpovídá i pozornost médií.

Reagovat
PP

mě to zajímalo jako taková introspekce zdejších culés.. Samozřejmě, že reálná možnost, že něco takového nastane je v řádku zlomku procent.

Reagovat
Majk91

Ano

Reagovat
Leo Rekordman

jasné

Reagovat
Gazdo

Hned

Reagovat
Marv

Akorát, že k tomu má Barca doplatit 2,5 miliardy..

Reagovat
Muffi

pořád lepší pro Barcu než co bych čekal.

Reagovat
Gazdo

Mozete to ako pisat v eurach? Vazne ma nebavi to prepocitavat z CZK

Reagovat
Acquanni

Mimo český fotbal jsou ty částky v korunách k ničemu Euro, nebo libra, klidně i doklady, to je všechno podobný a známe ty cifry všichni odevšad.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tyhle přepočty na koruny, Fábie a lední medvědy taky nesnáším....

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Visca el barca

No a jak se to reálně dá domluvit se šejkem, kterej nikdy nikoho neprodal?

Reagovat
PP

jenže toto by byla výměna! Jako s malým dítětem.. Nedá či neprodá ti nic, ale klidně ti to ze ztrátou vymění..

Reagovat
technecium

Ne. Křivopřísežníky zpět nebrat

Reagovat
alcantara

Vsetko je lepsie ako Coutinho. Vsetko.

Reagovat
Bandita_Harry

v LM to dostal vyzrat, tak za rozumnu cenu by sa mohol vratit

Reagovat
Spalovač šancí

Utratit ho

Reagovat
Hokaido

On se ten Neymar fakt asi děje.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Coutinho10

ten se nepouci

Reagovat
smazaný uživatel

zenuska je stastna ze je v teple ale Couts trpi, co uz ked je taky podpapucnik

Reagovat
Coutinho10

tak to by mohla vyjit vymena do PSG za Neymara + nejaky doplatek....asi nejlepsi reseni

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nezostava nez pockat, az budu vediet.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele