Bayern Mnichov dotáhl hostování brazilského záložníka Coutinha

19.08.2019, 11:01
Aktuality
Philippe Coutinho se nakonec dočkal odchodu z Barcelony. Jméno ofenzivního brazilského záložníka bylo s odchodem z Katalánska spojováno už delší dobu a jeho kroky nakonec vedou do Bayernu Mnichov, ten dnes oficiálně potvrdil dohodu ohledně ročního hostování s opcí na trvalý přestup...

Kluby se domluvily už v pátek a fotbalista následně chyběl katalánskému klubu v zápase prvního kola španělské ligy na půdě Athleticu. Místo toho odletěl do Bavorska, kde se o víkendu podrobil zdravotní prohlídce a dnes podepsal kontrakt. Bayern za hostování zaplatí 8,5 milionu eur, vedle toho bude disponovat opcí na přestup za 120 milionů.

"Pro mě osobně tato změna reprezentuje novou výzvu v nové zemi v jednom z nejlepších klubů Evropy. Opravdu se na to těším. Mám velké cíle, podobně jako Bayern a jsem si jistý, že se spoluhráči těch cílů můžeme dosáhnout," nepochybuje brazilský reprezentant.

27letý Brazilec zažil skvělé angažmá v Liverpoolu a Barcelona za něho v lednu loňského roku zaplatila nakonec 145 milionů eur. Tato investice se jí nevyplatila, Coutinho byl pravidelně nasazován na křídlo a i když dal 21 soutěžích gólů, byl často podrobován kritice.

O hostování Coutinha nedávno uvažoval Arsenal a zájem měl i Tottenham, stěhování do druhého jmenovaného londýnského celku ovšem sám hráč odmítl.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (441)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele