Českým týmům se v poháru UEFA moc nevedlo

01.11.2002, 13:29
Aktuality
V prvním kole poháru UEFA byl český fotbal stoprocentně úspěšný, včechny čtyři české týmy postoupily dále. První zápasy kola druhého už jim ale moc nevyšly, Viktorka doma prohrála s Betisem, Sparta jen těsně porazila podceňovaný turecký tým a Slavie s Libercem si z venku přivezli porážky.

Už v úterý se Viktorka Žižkov na Strahově střetla se španělským Betisem Sevilla. Kdo ale čekal, že když Viktoriáni v prvním kole doma porazili slavný Glasgow Rangers, tak stejně dopadne i Betis, zmýlil se. Španělský tým vedený mistrem světa, Brazilcem Denilsonem, byl nad síly Viktorky a po pěkné ráně právě Denilsona si odvezl výhru 1:0. Výsledek to ale nebyl pro Betis moc zasloužený, domácí bojovali statečně, vypracovali si několik dobrých příležitostí, chybělo jim ale trochu štěstí. Domácí prohra 0:1 nedává Viktorce moc velké šance na postup, ale kdo ví, naděje umírá poslední.

Nejlehčí los měla pražská Sparta. Denizlispor je neznámý průměrný tým turecké ligy a pro Spartu měl být snadným soupeřem. Úvod zápasu tomu také nasvědčoval, Sparťané soupeře k ničemu nepustili, stále kontrolovali hru. Když ve dvacáté minutě Jarošíkova tečovaná střela z přímého kopu skončila v síti, zdálo se, že je vše na dobré cestě a Turci si domů odvezou debakl. Domácí už ale nedokázali přidat ani jeden gól a můžou děkovat bezzubosti útočníků Denizlisporu, že vyhráli 1:0. Za 14 dní v Turecku je čeká pořádný kotel, také na Letné byla hrstka tureckých fanoušků hodně slyšet. Pokud Sparťané předvedou podobný výkon jako včera, mohli by se domů vracet se svěšenými hlavami. I tak jsou ale stále favority na postup.

Liberec jel do Anglie v dobré náladě. Druholigový Ipswich, který se do poháru UEFA dostal přes soutěž slušnosti, neměl být silným soupeřem. Liberečtí měli několik dobrých příležitostí, ty největší ale neproměnili Baffour se Zbončákem a protože se v 67. minutě trefil domácí Darren Bent, vyhrál Ipswich 1:0. Tento výsledek rázem otočil postupové šance, o něco lépe je na tom asi anglický tým. Pokud se mu podaří za 14 dní v Liberci skórovat, bude muset Slovan odpovědět třikrát a to bude těžké. Loni ale Liberec ve druhém kole prohrál dokonce 1:3 na stadiónu Celty Vigo, přesto postoupil.

Nejhůře asi dopadla pražská Slavia. Jugoslávský Partizan Bělehrad sice nebyl nejlehčím soupeřem, vždyť vyřadil portugalský Sporting Lisabon, přesto Slávisté doufali v lepší výsledek než v prohru 1:3. Domácí se do vedení dostali už v šesté minutě zásluhou Lazoviče, a když ve 33. minutě přidal Saša Ilič druhý gól, vypadalo to se Slavií špatně. Nadějnou podobu dal výsledku v 58. minutě Dostálek, když snížil na 1:2, na konečných 3:1 pro domácí ale v 70. minutě upravil Vukič. Vstřelený gól dává Slavii do odvety naději, prohrát 0:2 by bylo o dost horší, i tak to ale budou mít Slávisté těžké.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele