Blanc: Smekám klobouk před Bordeaux, odehrálo skvělý zápas

04.08.2013, 15:46
Aktuality
Za týden startuje Ligue 1, tradičním předkrmem pro fanoušky francouzské nejvyšší soutěže pak byl včerejší Superpohár. Po triumfu v Trophée des Champions hodně dlouho sahalo Bordeaux, závěrečná desetiminutovka ovšem znamenala obrat ve prospěch mistrovského PSG. Jeho nový trenér Laurent Blanc tak může slavit první trofej...

"Bordeaux respektujeme a známe velmi dobře, byl to hodně náročný zápas. V první půli jsme měli šance a nedokázali je proměnit, po změně stran nám docházely síly a snažili se chytit druhý dech. Nakonec se nám podařilo najít ještě nějaké rezervy, vyrovnat a v závěru dokonce i rozhodnout. Smekám klobouk před Bordeaux, odehrálo skvělý zápas," prohlásil po utkání Blanc.

"Zápas jenom ukázal, že v nové sezoně budou mít všechny týmy velkou motivaci, když se postaví proti PSG. Máme za sebou náročnou přípravu, několik hráčů se do ní navíc zapojilo hodně pozdě. Dnes udělalo velmi dobrý první dojem několik mladíků. To jenom dokazuje, že nejsme pouze týmem hvězd, do prvního týmu se totiž derou i mladí odchovanci," pokračoval.

Na první branku zápasu hraném v Gabonu se čekalo do 38. minutě, v níž otevíral skóre Henri Saivet. PSG se povedlo srovnat osm minut před koncem a do listiny střelců se zapsal Hervin Ongenda. Rozhodčí Jérôme Efong Nzolo poté nastavoval pět minut a na začátku té poslední se hlavou po standardní situaci prosadil obránce Alex.

"Něco málo nám dnes večer chybělo. Měli jsme možnost zápas definitivně rozhodnout, ale nevyužili jí. Věděli jsme, že náročný bude duel především pro naší obranu, gólu ze standardní situace v samém závěru jsme se určitě mohli vyvarovat. Máme na čem pracovat, až příliš často jsme ztráceli míče ve středu pole. Ale hráčům musím pogratulovat, výkon je velkým příslibem do nové sezony," těší kouče Bordeaux Francise Gillota.

Autor: Tomáš Pavlík / ligue1.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hmm, snad poprvé v historii první

Reagovat
8lampard8

Bordeaux

Reagovat
Jandak

To jenom dokazuje, že nejsme pouze týmem hvězd, do prvního týmu se totiž derou i mladí odchovanc" da tam jednoho mladého a už dávají na odchovance

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl to někdo? Jak hrál Plašil?

Reagovat
smazaný uživatel

splašeně

Reagovat
Rudy

Hral dobre, Ibra neuznany gol pro ofside (nebyl).

Reagovat
smazaný uživatel

Podle poslednách zpráv chce Plašila přivést do svého týmu Arsene Wenger.

Reagovat
smazaný uživatel

že by vysněná posila všech fanoušků Arsenalu?

Reagovat
smazaný uživatel

já bych chcípl....

Reagovat
smazaný uživatel

Hrálo se v Gabonu... ty francouzi už jsou vážně zdegenrovaní.

Reagovat
smazaný uživatel

proč jako?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele