Ajax potvrdil titul výhrou

06.05.2002, 11:06
Aktuality
Ajax Amsterdam v posledním kole porazil Nijmegen 2:0 a potvrdil tak zisk titulu po čtyřech letech. Ajaxu by nakonec titul nevzala ani porážka, druhý Eindhoven totiž jen remizoval v Tilburgu. Účast ve třetím předkole Ligy Mistrů (3. místo v tabulce) uhájil letošní finalista poháru UEFA Feyenoord Rotterdam. Do poháru UEFA se ze 4. a 5. místa probojovali Heerenveen a Vitesse Arnhem.

Na spodním konci tabulky bylo už dlouho jasné, že přímo do druhé ligy sestoupí Fortuna Sittard. Mimo poslední tým jsou v Nizozemí sestupem ohroženy také další dva týmy, musí o udržení bojovat v baráži. Jedním jistým účastníkem baráže byla už delší dobu před koncem Sparta Rotterdam, druhé barážové místo nakonec zbylo na FC Den Bosch. Den Bosch, loňský nováček, potřeboval vyhrát venku s Ajaxem, to se mu nepodařilo. Nakonec by ani výhra nestačila, nalší dva ohrožené týmy, De Graafschap a Groningen, totiž získali po bodu za remízy s Eindhovenem a Spartou. Z druhé ligy postupuje vítěz přímo a dalších šest týmů jde do baráže. Fortunu nahradí v první lize FC Zwolle, do baráže proti Spartě a Den Bosch postoupily Excelsior, Roosendaal, Den Haag, Emmen, Volendam a Cambuur.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
eleven11
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele