11. kolo
01.11.2015 17:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - Hannover 96 1:2

V severoněmeckém derby mezi Hamburkem a Hannoverem vyhráli poprvé od roku 2007 hosté. Poskočili tedy mimo sestupovou zónu, zatímco domácí okupují desátou pozici.

Už v 5. minutě reklamovali hráči HSV ruku Arthura Sobiecha, ale protože rozhodčí Stegemann nereagoval, museli si holt poradit jinak. A podařilo se jim to hned následující minutu zásluhou Michaela Gregoritche. Sven Schipplock a Nicolai Müller si náramně poradili s přesilou, načež druhý jmenovaný naservíroval svému spoluhráči napříč pokutovým územím laskominu, kterou před odkrytou klecí prostě nešlo pohrdnout - 1:0.

Natěšení příznivci klubu, který se stále může pyšnit tím, že jako jediný nikdy neopustil Bundesligu, v ten moment asi opravdu nečekali, že protivník dokáže ve druhém poločase skóre otočit. Zvláště když v 18. minutě mohl přidat druhou branku Diekmeier. Ron-Robert Zieler byl ale tentokrát velice pozorný.

Frontzekovi hráči se k prvním šancím dostali až po dvaceti minutách hry, jenže oproti Diazově přímému kopu do tyče, od níž uklízel mimo Müller, vlastně vůbec o nic nešlo. Stejný hráč byl o osm minut později přesnější, ale Zieler se vyznamenal. A za necelých šedesát sekund měl štěstí, že domácí (jmenovitě Gregoritsch a Ostrzolek) nebyli v zakončení důraznější.

V 57. minutě mohl Schipplock přidat druhou branku. Středem obrany si to namířil k hostující svatyni, jenže při pokusu z nějakých šestnácti metrů nakonec selhal. To Hiroshi Kiyotake byl za dvě minuty z pokutového kopu, odpískaném po zákroku Spahiće na Becha, o poznání přesnější - 1:1. A ze strany bývalého celku Jiřího Štajnera to ještě nebylo všechno.

V 67. minutě nejprve Salif Sané přihrával, aby si v zápětí celou akci zakončil vynikající hlavičkou zády k brance a díky spolupráci s levou tyčí (ze svého pohledu) přinesl Hannoveru vedení - 1:2. Odpovědět mohl za sedm minut Ivo Illičević ... ale neodpověděl. A protože nebyly vyslyšeny ani další stížnosti směrem k rozhodčímu poté, co měl Sakai ve vápně faulovat Nicolaie Müllera, odváží si 96 z Hamburku cennou výhru.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele