30. kolo
02.05.2009 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 2:1

Jupp Heynckes načal své druhé účinkování v Mnichově výhrou, proti defenzivně hrajícímu Gladbachu to však neměl až tak jednoduché, jako se zprvu očekávalo.

Bayern sice na svého soka prakticky celý zápas tlačil, góly však střelil pouze dva. Hru hostů ke konci utkání hodně rozhýbal Marin, naskočivší v 74. minutě, na druhé straně se domácímu trenérovi osvědčilo nasazení mladého útočníka Thomase Müllera, který, ač branku sám nedal ani k jejímu vstřelení nepomohl, dal skomítající hře domácích znovu energii.

Tomu, jaké utkání bude v Allianz Areně k vidění, notně napověděly už základní sestavy obou týmů, domácí trenér provedl změny hned na třech postech, hostucící kouč Meyer oproti utkání s Arminií nenasadil ofenzivní klenot z balkánu, Marka Marina, kterého nahradil výrazně defenzivnější Callsen-Bracker.

Utkání tedy začali aktivně domácí, první šance přišla ve 3. minutě, Van Bommel po Zé Robertově centru bránu netrefil. V deváté minutě Podolski mířil jen těsně vedle levé tyče. Bayern dále ovládal utkání, držení balonu měl téměř 90%, šancí ale měl pomálu, proti precizně bránícímu Gladbachu se mu prosazovalo těžce. Další šance přišla až v 17. minutě, před Podolskim v poslední chvíli zachraňoval Daems.

Bayern v tlaku pokračoval, hosté si však domácí hráče byli schopni držet od těla a zastavovat jejich akce již před vlastním pokutovým územím. Přes deset minut se stále dokola opakoval předepsaný scenář: Hráči Bayernu se prokombinují na hranici šestnáctky, hosté kontrují odkopem. A tak přišel gól jako rána z čistého nebe. Toni se na pravém křídle dostal k balonu, odcentroval a na zadní tyči uklidil do sítě míč Schweinsteiger.

Obdržená branka přiměla hosty k aktivitě i směrem dopředu, a hned jim to přineslo ovoce. Po rutinně zahraném přímém kopu se k balónu dostal Brouwers, toho nešikovně stáhnul Butt a rozhodčí neomylně ukazál na puntík. Penalty se ujmul Daems a bez problémů domácího brankáře překonal. Bayern nečekali s odpovědí dlouho, už ve 42. minutě domácí znovu vedli. Podolski perfektním pasem našel Altintopa, a ten nedal ranou pod víko Baillymu šanci.

Druhá půle začala a probíhala do 60. minuty naprosto stejně jako ta první. Hosté se zmohli pouze na urputnou obranu, domácí pro změnu těžko přetěžko hledali cestu k brance hostí. Když už se k ní však pracně dopracovali, Toni šanci spolehlivě spáli.Opravdové oživení do hry přineslo až vstřídání Marka Marina.

Mladý záložník dal hře hře hostů úplně jiný směr, hosté náhle nejen, že bránili, ale dokonce i útočili. V 78. minutě odpověděl domácí trenér Heynckes na nasazení Marina jiným útočným talentem, Thomasem Müllerem. Spolu s mladým německým forvardem přišla do hry Bayernu zpět jistota a domácí znovu zatlačili hosty na vlastní polovinu. V 90. minutě pak měl právě Müller velikou šanci, branku však jen těsně přestřelil. Další šanci připravil v první nastavené minutě pro Van Bommela, jelikož však ani ten neproměnil, Bayern porazil Mönchengladbach nejtěsnějším možným rozdílem 2:1.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasný výhra 4:0 jinak už nevim co předváděj!!! FC BAYERN MUNCHEN !!! ♥♥♥

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 FC BAYERN!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč má hrát Poldi.Je nutné vedle Toniho postavi Mullera.

Reagovat
irik

Naopak. Je nutně postavit vedle Müllera Poldiho.

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jupp mi udelal radost jak vysledkem,tak zakladni sestavou,tak tim,ze dal tech 15 minut Mullerovi :)

Verim,ze Jupp nam ten titul jeste udela

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele