Souhrn evropské kvalifikace MS 2014 - pátek 11.10.

11.10.2013, 20:01, aktualizováno 11.10.2013, 23:50
Komentáře a souhrny
Belgie vyhrála v Chorvatsku a po několikaleté odmlce si znovu zahraje na vrcholné akci. Arménie doma zúročila dvojnásobnou početní převahu proti Bulharsku, Dánové naopak v nastavení přišli o výhru nad Italy. Nizozemci osmi góly zesměšnili Maďary...
Skupina A

Wales - Makedonie 1:0

11.10.2013 20:45

Góly: 67. Simon Church

Fotbalisté Walesu dokázali vybojovat své třetí vítězství ve skupině a po vyrovnaném souboji s Makedonií nakonec vyválčili tři body po výsledku 2:1. Díky tomu oplatili soupeři zářijovou porážku 1:2 na balkánské půdě a v tabulce se posunuli na čtvrté místo o bod před Skotsko a právě o dva před Makedonii, která se propadla na poslední šestou pozici.

Úvodní půlhodina nepřinesla nic zajímavého. Hrálo se velmi opatrně a v ležérním tempu, k vidění byla pouze slabá střela Pandeva či rána Ivanovskiho dva metry nad domácí svatyni. Ovšem poté mohli jít domácí do vedení. Po centru z pravé strany sice Noveski ještě nedoskočil na míč, po následném odvráceném rohovém kopu a dlouhém pasu za obranu však stanul sám před brankářem Hennesseyem, obešel ho, jenže nepochopitelně mířil vysoko nad.

Od této chvíle se zvýšilo tempo hry a také se viditelně přiostřilo, rozhodčí ve velmi napjaté atmosféře zůstával klidný. Do první vážnější možnosti Walesu se dostal pozdější střelec jediné branky Simon Church, avšak po centru na bližší tyč hlavičkoval asi o půl metru vedle. Ihned na to vypálil velmi tvrdě Craig Bellamy, jeho dělovku z dvaadvaceti metrů dokázal skvělý brankář Pačovski vyrazit a následně před dvěma dotírajícími protihráči schovat v rukavicích.

Wales si do konce úvodního dějství vypracoval ještě jednu obrovskou příležitost. Po dalším pasu za obranu unikl Church po levé straně a mohl střílet, jenže na poslední chvíli byla jeho rána zablokována a míč skončil pouze v horní síťce. Po změně stran pokračovali domácí v mírném tlaku a mohli jít do vedení po krásné individuální akci Vaughana. Ten se po levé straně dostal až do pokutového území a vystřelil z velmi ostrého úhlu, míč se nakonec odrazil od břevna před čáru a do bezpečí.

Hosté měli své náznaky šancí, a i když nebyly tak velké, tak hráli s protivníkem naprosto vyrovnanou partii. Domácí se dočkali vedoucí trefy v polovině druhého poločasu. Po kombinaci ve středu hřiště dostal míč za obranu Bellamy a předložil ho do středu pokutového území přihrávku pro Churche, který míč z první napálil přímo pod břevno. Makedonie mohla srovnat dvacet minut před koncem, jenže Pandev v jasné šanci selhal a jeho ránu z pěti metrů z otočky perfektně vyrazil gólman Hennessey.

Wales mohl náskok definitivně pojistit pět minut před koncem utkání. Noveski totiž podrazil v pokutovém území Aarona Ramseyho a sudí na celou situaci velmi dobře viděl, bez rozmyšlení pak nařídil pokutový kop. K němu se postavil faulovaný Ramsey, jenže Pačovski vystihl směr střely a vyrazil balón před sebe, kde ho Noveski odkopl do bezpečí. Hosté se na žádný závěrečný tlak již nezmohli a z Ostrovů tak odjíždějí s prázdnou. Wales v posledním kole zavítá na půdu jistého účastníka MS 2014 z Belgie, Makedonie naopak do konkurenčního Skotska.

Více informací k zápasu

Chorvatsko - Belgie 1:2

11.10.2013 18:00

Góly: 84. Niko Kranjčar - 16. Romelu Lukaku, 38. Romelu Lukaku

Belgičané se díky dvěma zásahům mladé hvězdy Romela Lukakua mohou radovat ze tří bodů a jejich sen o brazilském šampionátu se stává skutečností! Ambiciozní tým vsadil na rychlé útoky, na které chorvatští obránci nestíhali reagovat.

Domácí hráči toužili po výhře a jejich aktivní přístup mohl nést ovoce již po čtyřech minutách. Dlouhý nákop do pokutového území ale Mario Mandžukić nakonec nedoběhl. Přesto se střelec Bayernu Mnichov stal středem pozornosti většiny ofenzivních akcí svěřenců trenéra Igora Štimace. Belgičané působili v úvodních minutách poněkud zakřiknutým dojmem, což ale slouží ke cti především domácí defenzivní lajně, která soupeři žádné výjezdy před Pletikosu nedovolila.

Někteří belgičtí fanoušci si pravděpodobně s předstihem zakoupili letenky do Brazílie a dobře udělali - po obrovské chybě Ivana Perišiće a ztrátě balonu ve středu hřiště již obrana Chorvatska na náběh rychlého Lukakua zareagovat nestihla a mladý útočník Chelsea zachoval chladnou hlavu. Trenér Mourinho jej poslal na hostování do Evertonu, kde se měl jeho svěřenec rozehrát. To se mu daří skvěle a střeleckou formu si mladý příslib přinesl také do reprezentace - Pletikosu obešel a pohodlně zakončil do opuštěné brány!

Chorvaty vývoj zápasu zaskočil a hosté toho mohli využít - po centru z levé strany se do vzduchu pověsil Axel Witsel, jehož hlavička směřovala ke střelci prvního gólu. Lukakuovy záměry ale překazil stínící kapitán Vedran Ćorluka. To byl zřejmě signál pro zoufalé spoluhráče, aby se pokusili o zvrat. Tlak i agresivita domácího týmu narůstaly, což vedlo k mnohem většímu počtu centrů i střel směrem Thibauta Courtoise. Belgičané namísto toho čekali na rychlé protiútoky, při nichž využívali zejména schopností dvojice Eden Hazard - Kevin De Bruyne. Po jednom z nich se k hlavičce dostal Fellaini, veterán Stipe Pletikosa ale předvedl famózní reflexivní zákrok na brankové čáře a míč vyrazil!

Na druhé zaváhání svých spoluhráčů už ale reagovat nestačil. Ačkoli byli Chorvati nastěhovaní před Courtoisem, nedokázali využít nařízený přímý volný kop. Odražený míč se dostal až ke sprintujícímu Lukakuovi, který míč odvážně vypíchl protihráči a sprintoval na bránu soupeře. Ani vracející se Mateo Kovačić nedokázal postup mladé hvězdy zastavit, Pletikosa byl se štěstím překonán - 2:0.

Snášející se déšť zkrápěl trávník v Záhřebu, domácím ale nepršelo štěstí - naopak velkou smůlu měl při zakončení Mario Mandžukić. Na druhou půli se pravděpodobně do ochozů nevrátili všichni diváci, přesto Chorvati přidali na tempu. Do slibné šance se pokoušel proháčkovat Ivan Rakitić a jeho střela se dotkla ruky bránícího Vertonghena, sudí Howard Webb přestupek proti pravidlům nezaznamenal. Arbitr Howard Webb svíral otěže zápasu zcela ve svých rukou, stejně tak si tempo utkání hlídali ‚Rode Duivels‘.

Obrana domácího výběru si zřejmě zhluboka oddychla, když hřiště dvacet minut před koncem opustil její dnešní přemožitel - Lukakua nahradil záložník Nacer Chadli. Unavené Chorvatsko nestačilo na takticky hrajícího soupeře a ten mohl rozhodnout. Jenže ani jeden z dvojice Fellaini - Hazard se tváří v tvář Pletikosovi neprosadil. Chorvatsko útočilo jen velmi postupně, přece však tato taktika alespoň zčásti slavila úspěch.

Necelých deset minut před koncem se totiž zprvu odvrácený centr dostal ke kopačkám střídajícího Nika Kranjčara a zkušený záložník propálil vše před sebou. Šance na tři body se ale snižovaly úměrně s počtem diváků a ani závěrečný tlak ke třem bodům pro Chorvaty nevedl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Belgie981017:325
2.Chorvatsko952212:717
3.Srbsko932413:1011
4.Wales93068:199
5.Skotsko92256:128
6.Makedonie92166:117
Skupina B

Dánsko - Itálie 2:2

11.10.2013 20:15

Góly: 45+1. Nicklas Bendtner, 79. Nicklas Bendtner - 28. Daniel Osvaldo, 90+1. Alberto Aquilani

Nicklas Bendtner byl blízko potrestání Itálie za to, že mu Juventus nedal příliš šancí na vyniknutí. Nakonec ale ani jeho dva zásahy na tři body nestačily; góly Pabla Osvalda a Alberta Aquilaniho znamenají smírnou remízu.

Nezaujatý fanoušek se možná obával, zda Italové nenaplní předzvěst týmu, který hraje atraktivní fotbal pouze v případě, že má o co hrát. Navíc se trenér Cesare Prandelli při skládání základní sestavy musel obejít bez své největší ofenzivní hvězdy v podání milánského střelce Maria Balotelliho. Jeho místo zaujal neméně proslulý ex-římský střelec Daniel Pablo Osvaldo. Dánům chyběl na druhé Bulhary jediný bod, takže se hned od úvodu vrhli do útoku. Ránu Krohn-Dehliho ale brankář Gianluigi Buffon mohl pouze kontrolovat.

Nechybělo mnoho, aby se Italové ujali vedení. Spolupráci zmíněného Osvalda se zkušeným Alessandrem Diamantim na poslední chvíli zastavil zkušený stoper Daniel Agger. Tahoun Bologně je znám svou přesnou levačkou, takže naštěstí pro brankáře Andersena načasoval obránce Liverpoolu svůj zásah přesně. Dlouholetá zkušenost mezi třemi tyčemi Azzurri zosobněná Buffonem vedla zkušeného brankáře k zákroku proti ráně mladíka Eriksena. Po jeho vybídce mohl o pár minut později postupovat na hostující bránu Krohn-Dehli, ale těsně minul.

Prandelli dnes ze základu vynechal Andreu Pirla, vedle něj čekal na šanci také mladík Verratti. Jejich místo dnes vyplnil záložník Thiago Motta, který se trenérovi odvděčil asistencí. Po jeho pasu si totiž Pablo Osvaldo pohlídal míč, pár kroky s ním u kopaček se zbavil obránce a střelou k tyči nedal Andersenovi šanci - 1:0 pro lídra ‚naší‘ skupiny!

Až do závěru poločasu se domácí tým snažil nalézt odpověď na italský úder, postaral se o něj kreativní záložník Christian Eriksen. Jeho míčová technika je pozoruhodná, což se ofenzivní středopolař vydal dokázat také do Londýna. Hráč Tottenhamu Hotspur vystřelil směrem k Buffonovi a otřel ránu o tyč! Zbylý čas do konce první půle strávili hostující hráči pečlivým bránění jednobrankového náskoku. Tedy, alespoň do nastaveného času.

Nicklas Bendtner nemá na italské calcio příliš dobré vzpomínky, takže dnešní zápas možná bral jako malou osobní vendetu. Pokud ano, musel na ni čekat jen necelých 46 minut. Právě tehdy se totiž bývalý hrot turínského Juventusu pověsil do vzduchu a přesnou hlavičkou nedal někdejšímu spoluhráči v brance Italů šanci - před odchodem do šaten bylo srovnáno.

S tím se sice favorit rozhodně nechtěl smířit, takže po střele Diamantiho pět minut po změně stran nastalo na stadionu ticho. Střela Prandelliho žolíka ale rozvlnila pouze boční síť Andersenovy brány. V souboji hráčů s parádní střelou se nenechal zahanbit ani Eriksen, jehož přímý volný kop po faulu Ranocchiy zastavila tyč! její zvonění jako by probralo hráče Squadry Azzurri, což skvělou diagonálou demonstroval Diamanti. Jeho vybídnutí ale Claudio Marchisio nevyužil podle představ a nastřelil jen bránícího Andersena.

Dvacet minut před koncem si na šanci počkali také domácí, Bjelland ale znovu rozezvučel pouze brankovou konstrukci. Následnou dorážku Nicklase Bendtnera zlikvidoval mrštným zákrokem Gianluigi Buffon. Když se blížil závěr utkání a Italové začali být s bodem spokojeni, připravil je o něj opět starý známý. Krohn-Dehli se na straně uvolnil a přesnou nahrávkou vybídl ke skórování Bendtnera. Vysoký forvard se nemýlil a jeho odplata pokračovala.

Nakonec se však úplně radovat nemohl, protože střídající Alberto Aquilani byl včas na správném místě, aby pozměnil směr střely Pabla Osvalda. Hráč s mezinárodními zkušenostmi momentálně rozvíjí svůj talent v domácí Fiorentině, gólem z nastavení ale potěšil celou Itálii.

Více informací k zápasu

Malta - Česko 1:4

11.10.2013 19:30

Góly: 47. Michael Mifsud - 3. Tomáš Hübschman, 33. David Lafata, 51. Václav Kadlec, 90. Tomáš Pekhart

Čeští fotbalisté v kvalifikaci mistrovství světa zvítězili 4:1 na Maltě, po výhře Islandu nad Kyprem ovšem přišli i o poslední zbytky nadějí na účast v baráži. Trenér Josef Pešice, který před měsícem nahradil Michala Bílka, tak prožil vítěznou premiéru na lavičce národního týmu.

V první půli skórovali Tomáš Hübschman, jenž dal první gól za reprezentaci, a David Lafata. Hned po změně stran snížil Michael Mifsud, ale Václav Kadlec a Tomáš Pekhart definitivně potvrdili nejvyšší české vítězství na maltské půdě z dosavadních pěti zápasů.

Češi postrádali kvůli zraněním a kartám šest hráčů obvyklé základní sestavy. Po delší době se tak v zahajovací jedenáctce objevili Rajtoral, Dočkal, Lafata či Hübschman, který se vrátil po zdravotních problémech s okem. A byl to právě defenzivní záložník Šachtaru Doněck, kdo se postaral o klíčový okamžik zápasu.

Už ve 3. minutě Hübschman napřáhl z dálky a díky teči Rowena Muscata vstřelil svůj první gól v národním dresu, který obléká už 12 let a dnes nastoupil k 55. utkání. Český tým se tak dostal do brzkého vedení a donutil Maltu tlačit se více do útoku.

Domácí velmi dobře napadali a Češi si situaci sami komplikovali složitou rozehrávkou, při které se jim na suchém trávníku často motal míč pod nohama. Takto chyboval Sivok, který zaváhal při zpracování, o míč ho obral Mifsud a po kličce se ocitl sám před Čechem, kterého však nepropálil.

Chvíli předtím Čech zachraňoval nebezpečí před Mintoffem, který mohl jít dokonce na brankáře sám s Mifsudem, ale přihrávka bylo o kousek delší a Čech byl u míče jako první.

Klid na české kopačky přinesl až Lafata, který si v 34. minutě naskočil na Rajtoralův centr, využil špatného vyběhnutí brankáře Habera a hlavou trefil prázdnou branku. V posledních pěti startech za reprezentaci se tak trefil počtvrté. Bylo to poprvé, co český výběr dal na Maltě v jednom utkání více než jeden gól.

Jenže hned po změně stran přišla komplikace. Česká obrana zaspala, nechala projít kolmou přihrávku až na Mifsuda a ten potvrdil pověst obávaného kanonýra, když s přehledem obstřelil Čecha. Gólem tak oslavil stý start za národní mužstvo, v němž nasbíral už 38 branek, tedy více než celý současný český tým dohromady.

Češi však měli rychlou odpověď, když se Lafatova nevydařená střela dostala k Václavu Kadlecovi a ten dopravil efektní patičkou míč do sítě potřetí. V reprezentaci se prosadil podruhé, poprvé po třech letech od debutu.

Cohen sice mohl znovu snížit, když tečoval míč po střílené přihrávce těsně vedle, ale poté už si čeští hráči výhru zkušeně hlídali a předváděli i pohledné kombinace. V poslední minutě se navíc hlavou trefil střídající Pekhart a postaral se tak o nejvyšší maltskou domácí porážku od listopadu 2009, kdy stejným výsledkem vyhrálo na středomořském ostrově Bulharsko.

Více informací k zápasu

Arménie - Bulharsko 2:1

11.10.2013 17:00

Góly: 45+1. Aras Özbiliz, 87. Jura Movsisjan - 61. Ivelin Popov

Arménie živí naděje na barážově utopické druhé místo. V první půli se po lepším výkonu zaslouženě ujala vedení, favorizované Bulharsko se sice i v deseti lidech dokázalo vzepřít, nicméně po vyrovnávacím gólu muselo oželet dalšího hráče, za což bylo znovu potrestáno, a bude netrpělivě čekat na večerní zápas Dánska.

Důležitost utkání svazovala hráčům nohy od prvních minut, balón se tak na kopačkách útočícího týmu zdržoval většinou pouze pár metrů za polovinou hřiště. Prim hrála bojovnost a ostrých zákroků nebylo málo, první karta tak přišla už po devíti minutách, pro zranění se střídalo ve 13. minutě.

Na pěkný fotbalový moment si diváci museli počkat ještě o pět minut déle, to z hranice vápna pálil obránci obklíčený Özbiliz a brankář hostů výborným zákrokem jednou rukou vyrazil střelu na roh. Od této chvíle začali být Arménci viditelně aktivnější, k přímému ohrožení branky je však nepustila bezchybně organizovaná bulharská defenzíva.

To málem přineslo ovoce deset minut před koncem první půle, když dostal přesnou kolmici za obránce Popov a ve vápně čelil pouze brankáři domácích, který reflexivním zákrokem rozvášnil celý stadion.

Zlom tak přišel až ve 45. minutě, kdy Özbilizův průnik do vápna zastavil na jeho hranici Bodurov. Ke své smůle byl tím posledním, kdo mohl akci zmařit před brankářem, a rozhodčí ho tak okamžitě poslal do sprch. Sám poškozený se pak postavil k přímemu kopu a nad zdí k bližší tyči zaslouženě poslal svůj tým do vedení.

Ke sražení soupeře do kolen neměl daleko Mkrtchyan, který tři minuty po změně stran střílel zpoza vápna přes stínující obránce pár decimetrů nad břevno. Na druhé straně pak po centru Zaneva schovával tvář do dlaní Manolev, když v dobré pozici těsně minul. Naděje tak musel držet Stojanov výborným zákrokem proti střele Sarkisova, který uháněl samostatně z pravé strany.

Zábavnou desetiminutovku druhé půle mohl vyrovnávací trefou uzavřít opět Manolev, když k zadní tyči propadl přízemní centr a nepříjemně tísněný donutil Berezovského k povedenému refelxivnímu zákroku. Veledůležitá trefa pro zatím druhé mužstvo skupiny tak přišla až po hodině hry.

Mkrtchyan fauloval zhruba čtyři metry od vápna Milanova, k přímému kopu se postavil Popov a proti jeho nekompromisní ráně byl domácí brankář krátký. Jenže radost z návratu do bojů o všechny body rychle vystřídala další rána do sestavy. Dyakov zřejmě zapomněl, že hraje pod žlutým napomenutím a neohrabaně strčil nohu před rozeběhnutého Mkrtchyana. Rozhodčí stojící blízko celému incidentu pak neměl sebemenší důvod neposlat hosty do devíti.

Trestajícím se mohl v 71. minutě stát Pizzelli, který dostal ve vápně přihrávku proti noze, ale zbrklou ranou z první přestřelil. Chvíli poté obdržel podobný balón aktivní Mkrtchyan před šestnáctku a přízemním pokusem minul o decimetry.

Devět statečných nakonec padlo v 87. minutě, kdy zjevně unavení obránci hostů nestačili zachytit kolmici na Movsisjana, který uběhl dvěma protihráčům a lehkým obloučkem přehodil vyběhnuvšího brankáře. Pizzelliho přízemní pokus zpoza vápna mířící těsně vedle a Stojanovův perfektní zákrok proti střele Ghazaryana pak na výsledku 2:1 pro Arménii nic nezměnily.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie963017:721
2.Bulharsko934214:813
3.Dánsko934211:1213
4.Česko933312:912
5.Arménie940510:1112
6.Malta91085:223
Skupina C

Německo - Irsko 3:0

11.10.2013 20:45

Góly: 11. Sami Khedira, 58. André Schürrle, 90+1. Mesut Özil

Německo potvrdilo svoji suverenitu a po dalším snadném vítězství nad Irskem se může těšit na cestu do Brazílie, kde budou naši západní sousedé obhajovat semifinále. "Boys in Green" se na světovou akci znovu nepodívají.

Joachim Löw vsadil na nečekanou taktickou variantu a při absenci obvyklých hrotových útočníků Kloseho s Gómezem do role vysunutého hrotu obsadil Mesuta Özila, který si pravidelně měnil pozice s dalšími ofenzivními hráči, zejména s Müllerem a Schürrlem. Právě čerstvá posila londýnského Arsenalu měla první šanci, ovšem prostor branky tak jako tak nenašla.

Po dvanácti minutách se však zaplněný RheinEnergieStadion přece jenom dočkal: Lahm po chybě Irů vyslal ke zteči Khediru, který si poradil jako starý mazák a za pomoci Clarka střelou z hranice šestnáctky otevřel skóre - 1:0! "Boys in Green" se snažili za každou cenu hermeticky uzavřít zadní vrátka, což se alespoň na chvíli podařilo. DFB-Team se prezentoval rychlou kombinační hrou na jeden dotek, ovšem tři tyče ohrožoval pouze neúspěšnými pokusy z dálky. Naprosté překvapení mohlo nastat ve druhé minutě nastavení, ovšem Clark nehlavičkoval přesně.

Druhé dějství odstartovalo enormní snahou ostrovního mužstva, ale tato iniciativa přinesla jen sérii nepovedených zakončení z produkce Stokese a McCarthyho. Jinak se však dále pokračovalo pod taktovkou DFB-Teamu. Konkrétně Kroos po 58. minutách na penaltě oslovil Schürrleho, který pohodlně zvýšil na 2:0. Definitivně rozhodnout mohl postupně Schweinsteiger, Jansen a Müller, ani jednomu z nich se však nepodařilo poslat mičudu na místo určení.

Ani s přibývajícím časem německý tlak neklesal a diváci se tím pádem rozhodně nenudili. Střelami z dálky to zkoušel Kroos a Khedira, Boatengova dělovka dokonce zaťukala na břevno, Forde ale potřetí nekapituloval. Následně musel hned dvakrát reagovat Neuer, když likvidoval ránu aktivního Stokese a hlavičku Clarka. Už v nastavení upravil Özil na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

Švédsko - Rakousko 2:1

11.10.2013 20:45

Góly: 56. Martin Olsson, 86. Zlatan Ibrahimović - 29. Martin Harnik

Švédsko muselo otáčet nepříznivě se vyvíjející klíčový duel s Rakouskem, ovšem hlavně díky skvělému Zlatanu Ibrahimovićovi si po výhře 2:1 zajistilo druhé místo ve skupině C a tím účast v baráži o mistrovství světa.

Ještě v poločase Rakousko vedlo po brance Martina Harnika 1:0 a průběžně se bodově dotáhlo na druhé Švédy se 17 body. Brzy po změně stran se však prosadil Martin Olsson a v samotném závěru strhnul vše na stranu domácích Ibrahimović. Rakouskou mizérii v druhém poločase podtrhla červená karta pro Marka Arnautoviće.

Přitom ještě hodinu předtím to pro hosty vypadalo tak nadějně. Útočník Trabzonsporu Harnik na zadní tyči doklepl míč do brány a Rakušané ve švédské metropoli překvapivě vedli. Domácí se poté mohli cítit, že štěstí hraje proti nim, neboť ještě před Harnikovým gólem měli více ze hry a jen kvůli skvělým zákrokům brankáře Almera se prostřednictvím Kacaniklice či Elmandera neujali vedení oni. Poté však nechybělo mnoho, aby Rakousko ještě do poločasu vsítilo druhý gól, dvakrát však dobře zasáhl gólman Isaksson při střelách Alaby i Dragoviće. To se nakonec ukázalo být navýsost důležitým.

Hned deset minut po změně stran Ibrahimović přesně našel Olssona, jenž s klidem vyrovnal a povzbudil domácí k ještě lepšímu výkonu. Jak "Ibra", tak Svensson však pouze ztroskotali na skvělém brankáři Almerovi. Už se zdálo, že všechno spěje k remíze 1:1, jenže to by nesměl být kapitán a největší hvězda švédského výběru na hřišti. Ibrahimović v 86. minutě skvěle zpracoval Olssonův dlouh nákop a levou nohou jej přesně napálil za tentokrát bezmocného Almera.

Švédové si tak mohou oddychnout, jistotu druhého místa si zajistili již nyní a závěrečný zápas v Německu si mohou užít bez nervového vypětí. Rakousko totiž čeká o poznání lehčí soupeř v podobě Faerských ostrovů, a tak nebýt dnešní porážky, mohly být jejich šance na účast v baráži stále dost vysoké.

Více informací k zápasu

Faerské ostrovy - Kazachstán 1:1

11.10.2013 19:00

Góly: 41. Hállur Hánsson - 55. Andrej Finončenko

Svůj první bod v této kvalifikaci slaví trpaslík z Faerských ostrovů. Domácí neodehráli v žádném případě špatnou partii a stejně jako v září v Astaně i nyní vstřelili první branku oni zásluhou Hállura Hánssona. Po přestávce však srovnal na konečných 1:1 Andrej Finončenko, útočník Šachťoru Karaganda.

Nebojácný tým Faerských ostrovů věděl, že pokud nechce mít ve skupině na svém kontě nulu, je právě jeho soupeř tím, nad kým by se úspěch mohl slavit. V 18. minutě pálil hlavou z dobré pozice jen vedle Edmundsson, čtyři minuty přestávkou patičkou předával míč na Hanssona, který už povedenou ránou z dálky skóroval.

Kazachstán vlétl po matném prvním poločase do toho druhého jako uragán, první dvě tutovky ovšem ještě neproměnil. V 55. minutě již po Nielsenově neúspěšném pokusu doklepával do branky Finončenko. V závěru mohl strhnout vítězství na stranu domácích střídající Klettskard, avšak po vyražené střele Hanssona možnost trestuhodně zahodil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo981031:725
2.Švédsko962116:920
3.Rakousko942317:1014
4.Irsko932413:1611
5.Kazachstán91265:185
6.Faerské ostrovy90184:261
Skupina D

Andorra - Rumunsko 0:4

11.10.2013 20:30

Góly: 43. Claudiu Keșerü, 53. Bogdan Stancu, 63. Gabriel Torje (pen.), 85. Costin Lazăr

Rumunsko pod Pyrenejemi nezaváhalo a po čtyřech vstřelených brankách dál živí velkou naději na zisk barážové druhé pozice. V posledním zápase skupiny narazí doma na Estonsko, zatímco jeho největší konkurent Turecko bude hrát se silným Nizozemskem. Andorra držela jen do 41. minuty, stále jinak nedokázala vstřelit branku.

Typická agresivní hra soupeře hosty dlouhou dobu trápila. Domácí jako obvykle zavřeli své brány na tak dlouho, jak nejvíce to šlo, a jen zásluhou častých faulů se dokázali bránit. Rumuni vše prolomili až těsně před přestávkou, debutant Claudiu Keserü zužitkoval hlavou centr od Stancua.

Do druhého poločasu vstoupili hosté tou správnou nohou, v 53. minutě se dokázal Stancu prosadit z blízkosti a od té chvíle se již mužstvo kouče Victora Piturcy o výsledek bát nemuselo. Hrálo přesně to, co potřebovalo, navíc postupem času na Andorru, které ubývaly síly, vyvíjelo čím dál větší tlak.

V 62. minutě se kopala penalta, Adrian Rodrígues totiž fauloval ve vápně Chirichese a z bílého puntíku se nemýlil Torje. Pět minut před koncem zakončil povedený večer Lazar. Záložník PAOK Soluň si naběhl na pas od Torjeho a tvrdou hlavičkou počtvrté překonal brankáře Pola.

Více informací k zápasu

Estonsko - Turecko 0:2

11.10.2013 20:30

Góly: 22. Umut Bulut, 47. Burak Yilmaz

Evropsko-asijský stát dokázal využít vysoké porážky Maďarska na holandské půdě a po tříbodovém importu z Estonska se alespoň dočasně posouvá na kýženou barážovou pozici. Na programu však mají Turci ještě zápas s Nizozemskem.

Po oboustranně pomalém rozjezdu se dirigentského kormidla chopila hostující družina, která přeci jen dokazovala vyšší kvalitu a taktickou vyzrálost. Na otevírací branku jsme poté museli čekat do dvaadvacáté minuty: Erkin přesným centrem oslovil nabíhajícího Buluta, jenž hlavou překonal bezmocného Parejka - 0:1. Reagovat mohl Vunk, ale Demirel si věděl rady.

Pobaltský tým se i nadále snažil, dokonce se mu podařilo vyrovnat hru, ovšem k výraznějšímu ohrožení turecké svatyně se dostával jen velmi zřídka. Naproti tomu mohli přidat ještě před odchodem do kabin pojistku Töre a Topal, ovšem úspěch neslavili.

Krátce po změně stran už se však skóre měnilo. A opět to bylo na hostující straně: Töre oslovil kanonýra Buraka Yilmaze, který nekompromisní ranou k tyči zvýšil na 0:2! Estonci po tomto momentu znovu zvýšili aktivitu, ale Funk opětovně na Volkana Demirela recept nenašel a Zenjov deset minut před koncem řádné hrací doby nemířil mezi tři tyče.

Více informací k zápasu

Nizozemsko - Maďarsko 8:1

11.10.2013 20:30

Góly: 16. Robin van Persie, 25. Kevin Strootman, 38. Jeremain Lens, 44. Robin van Persie, 53. Robin van Persie, 65. Szilárd Devecseri (vl.), 86. Rafael van der Vaart, 90. Arjen Robben - 47. Balázs Dzsudzsák (pen.)

Nizozemsko se sice kvalifikovalo na mistrovství světa již před měsícem, ovšem na jeho výkonu s Maďarskem to vůbec nebylo znát. Kanonáda v domácím prostředí amsterdamské arény se nakonec zastavila na čísle osm, hosté pouze jedinkrát korigovali.

Leckdo před zápasem očekával, že by Maďarsko mohlo favorita zaskočit, neboť mělo mít podstatně větší motivaci. Zatímco Nizozemce už nikdo nemohl o první místo ve skupině D připravit, Maďarům šlo stále o klíčové druhé místo a následnou baráž. Konkurenti Turecko s Rumunskem navíc čelili lehčím soupeřům a podle očekávání nakonec i oba naplno bodovali. Zatímco ve svém klubu Robin van Persie poslední dobou paběrkuje, reprezentačním startem si skvěle spravil chuť. Útočník Manchesteru United připsal hattrick a osamostatnil se na první příčce historických statistik střelců Nizozemska, když přeskočil i Patricka Kluiverta. Při demolici Maďarska se k němu přidali i Strootman, Lens, Van der Vaart, Robben a střelec vlastního gólu Devecseri. Hosté si připsali gól díky penaltě Dzsudzsáka.

Oku lahodící výkon v závěru kvalifikace jistě všechny fanoušky nizozemského fotbalu dobře naladí i vzhledem k šancím na blížícím se mistrovství světa v Brazílii. Hned v druhé minutě musel Vilmos Vanczak zasahovat po Brumově hlavičce. Tentýž hráč poté zablokoval i van Persieho střelu zdálky, ovšem první gól na sebe nenechal dlouho čekat. Darryl Janmaat v 16. minutě centroval a přestože van Persie netrefil míč čistě, povedlo se mu jej usměrnit za záda brankáře Bogdana do sítě. O pět minut později zvýšil na 2:0 Kevin Strootman, jenž se po přestupu do AS Řím těší skvělé formě. Ještě do poločasu se na střeleckou listinu zapsal i Jeremain Lens povedenou ranou zpoza šestnáctky a ani to nebylo ze strany Oranjes vše.

Následovaly dvě nastřelené brankové konstrukce Janmaatem a Strootmanem, a ještě před odchodem do kabin dodal čtvrtý gól večera a svůj druhý Robin van Persie po centru Robbena.

Brzy po změně stran Bruma zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a nařízenou penaltu využil Dzsudzsák alespoň ke snížení již neodvratného debaklu. Tím se však letargičtí Maďaři definitivně vyčerpali, zatímco Nizozemci naopak stále neměli dost. V 52. minutě dokonal svůj hattrick van Persie po dalším centru Robbena, brzy po hodině hry si srazil nástřel Lense do vlastní sítě Devecseri a v závěru ještě přidali další dvě branky Van der Vaart s Robbenem. Ač je to k neuvěření, konečný výsledek 8:1 je nakonec ještě k Maďarsku milosrdný, Nizozemci předvedli špičkovou podívanou, po které diváci v Amsterdamu mohli odcházet ze stadionu s úsměvem na tváři.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko981032:525
2.Turecko951316:716
3.Rumunsko951317:1216
4.Maďarsko942319:2014
5.Estonsko92166:187
6.Andorra90090:280
Skupina E

Island - Kypr 2:0

11.10.2013 20:45

Góly: 60. Kolbeinn Sigthórsson, 76. Gylfi Sigurdsson

Island díky výhře okupuje druhou příčku skupiny E, třebaže Kypr nebyl úplně snadným soupeřem. Góly vycházející hvězdy Kolbeinna Sigthórssona a Gylfiho Thora Sigurdssona však stačily ke třem bodům a naději na brazilský šampionát.

Reykjavík přivítal Kypr velmi ofenzivní podívanou, hosté ale kupodivu velice dobře bránili a jejich taktická vyspělost bránila aktivním Islanďanům ve vstřelení rychlé branky. Brankář Antonis Georgallides sice musel likvidovat jedovatou ránu z kopaček Sigurdssona, ale celkově mnoho práce neměl. Záložník Birkir Bjarnason zkoušel své štěstí, ale ani on netrefil hostující bránu. Trenér Lars Lagerback mohutnými gesty povzbuzoval své svěřence k útoku, ti jej ale vyslýchali jen zčásti. Nyní již skoro legendární útočník Eidur Gudjohnsen se pokoušel překonat kyperského brankáře jednak střelou, když se tento řekněme tradiční pokus neuchytil, rozhodl se bývalý útočník Chelsea zkusit 'nůžky'.

Po prvních pětačtyřiceti minutách mohli do šaten odcházet spokojenější hosté, protože jejich úporná defenziva slavila úspěch - deset bránících hráčů po dobu první půle nenechalo brankáře Georgallidese ani jednou na holičkách. Klíč k obranné linii Kypřanů se pro Islanďany zdál být dlouho ztracený, přesně po hodině jej ale našel Kolbeinn Sigthórsson. Jóhann Gudmundsson sice prvním pokusem ještě kyperského brankáře nepřekonal, ale po šanci na reparát nahrál míč volnému spoluhráči a útočník holandského Ajaxu se do odkryté brány nemýlil - 1:0.

Sigurdsson se snažil využít psychické výhody domácích a jeho pas našel hlavičkujícího Birkira Bjarnasona, ale záložník Sampdorie Janov mířil těsně mimo. Gylfi Sigurdsson byl za svou neutuchající snahu odměněn způsobem velice podobným prvnímu gólu. Ani jeho rána napoprvé v síti neskončila, záložník Tottenhamu Hotspur ale mohl díky špatné obraně pálit znovu a tentokrát už se radovat mohl. Island navýšil své vedení a baráž se mu přiblížila. Do dnešních statistik se chtěl zapsat také Bjarnason, ale přáno mu nebylo - jeho ránu Georgallides zneškodnil.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Norsko 3:0

11.10.2013 20:45

Góly: 13. Milivoje Novakovič, 14. Milivoje Novakovič, 49. Milivoje Novakovič

Slovinci vstupovali do zápasu s Norskem s jediným možným cílem - zvítězit. Kanonýr Milivoje Novaković se o jeho splnění postaral prakticky sám - vsítil hattrick a zajistil svému celku vidinu listopadové baráže.

34letý kanonýr japonského Omiya Ardija rozhodl o jasném průběhu už v úvodní čtvrthodině, kdy během dvou minut obstaral dvě třetiny svého večerního představení. Stačilo mu dvanáct minut a otevřel skóre. Výborně si naběhl na parádní centr Brečka a z prostoru zadní tyče nehlídaný uklidil míč do sítě poprvé.

Za minutu a půl mu Stadion Ljudski vrt aplaudoval podruhé. Kevin Kampl oslovil v šestnáctce Andraže Kirma, jenž místo střely zvolil ideální pas kolem ležícího brankáře Novakovićovi, jenž měl pozici výrazně usnadněnou.

Před přestávkou měli šanci na snížení dvougólového deficitu Daniel Braaten a Magnus Eikrem, ale ani jeden z nich si s Handanovićem neporadil. Definitivní tečku za norskými nadějemi pak učinil Milivoje Novaković už tři minuty po změně stran.

Nezcela přesná rozehrávka hostí předznamenala přesný pas do samostatného úniku od jednoho ze slovinských hráčů a zkušený střelec se tváří v tvář brankáři Jarsteinovi nemýlil. Svoji umístěnou střelu orazítkovat o tyč, "čepice křepčících fanoušků letěly dolů" a celé Slovinsko mohlo slavit důležité tři body.

Více informací k zápasu

Albánie - Švýcarsko 1:2

11.10.2013 20:30

Góly: 89. Hamdi Salihi (pen.) - 47. Xherdan Shaqiri, 77. Michael Lang

Reprezentace Švýcarska je dalším jistým postupujícím celkem na mistrovství světa, které se v příští léto uskuteční v Brazílii. Rozhodla o tom jejich dnešní výhra 2:1 v Albánii, kterou střelecky zajistili Xherdan Shaqiri a Michael Lang.

Švýcaři potřebovali k jistotě postupu zvítězit, což se jim těsným způsobem podařilo. V opačném případě by museli poslední kvalifikační duel bodovat se Slovinskem nebo spoléhat na to, že Island v úterý nezvítězí na půdě Norska. Tyto teorie však můžeme smést ze stolu, Švýcaři se totiž spolu s Německem připojují k Nizozemsku, Itálii a Belgii coby další jasný účastník brazilského šampionátu.

Výhra se nerodila snadno, celý první poločas se favorit nemohl dostat k vážnému ohrožení branky Albánie s jedinou výjimkou, kdy Stocker trefil brankovou konstrukci. Góly byly na Qemal Stafa Stadium k vidění až v polovině druhé.

Celé skóre načal stylově Švýcar s albánskými kořeny Xhedran Shaqiri. Krátce po obrátce Benaglio vychytal Ramovu střelu a hned nato u druhé branky úřadoval záložník Bayernu, jenž o tyčku poslal čerstvého postupujícího do vedení. Švýcaři byli přeci jen aktivnějším týmem, na rozdíl dvou branek mohl zvýšit Ricard Rodriguez, jenže Berisha v brance Albánie jeho pokus zneškodnil.

Jenže svěřenci Otmara Hitzfelda měli starosti i v defenzivě. Benaglio musel hosty podržet po hlavičce Salihiho a po několika minutách přihlížel, jak Odise Roschi rozezvonil tyč. Hned nato však přišel definitivní direkt.

Michael Lang, obránce Švýcarska, který nastoupil k prvnímu soutěžnímu duelu za seniorskou reprezentaci, nejlépe zareagoval na Inlerův pas a zvýšil na 2:0. Snížení Salihiho v závěru zápasu z pokutového kopu už byl jen kosmetickou úpravou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Švýcarsko963016:621
2.Island951316:1416
3.Slovinsko950414:1015
4.Norsko93249:1211
5.Albánie93159:1110
6.Kypr91174:154
Skupina F

Portugalsko - Izrael 1:1

11.10.2013 21:45

Góly: 28. Ricardo Costa - 85. Eden Ben Basat

Dlouho to vypadalo, že si favorizované A Selecção proti Estonsku zapíše povinné tři body, domácí strana však nedokázala po brzkém vedení přidat pojistku a následně se musela spokojit pouze s bodem za remízu 1:1.

Paulo Bento udělal oproti očekávané sestavě hned několik změn a na pravou stranu defenzivní linie třeba postavil debutujícího Andrého Almeidu z lisabonské Benfiky. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova podle očekávání hned od první minuty drželo otěže utkání ve svých rukou. Hned ve třetí minutě Hugo Almeida po rychlé kombinaci našel Rúbena Micaela, ten však branku ohrozit nedokázal.

Na opačném konci hřiště mohl poté z ničeho nic udeřit hostující střelec Ben Basat, ten však roli kanonýra nepotvrdil a nadějnou možnost promarnil! Portugalci odpověděli dalším tlakem, Micael sice na Aouateho ještě recept nenašel, ovšem po následném rohovém kopu Moutinha dopravil z bezprostřední blízkosti mičudu na určené místo Ricardo Costa - 1:0!

Stejný obraz hry byl servírován i po obrátce. Centrovaný míč si našel Hugo Almeida, ovšem hlavou zamířil jen nad břevno izraelské svatyně. Další šance měli postupně opět Ricardo Costa, jenž zaznamenal svůj vůbec premiérový reprezentační zásah, střídající Nélson Oliveira a Antunes, avšak mičudu do sítě ani jeden z nich neprocpal. To se však pět minut před koncem řádné hrací doby podařilo Izraeli: Rui Patrício pod tlakem chyboval a jeho fatální hrubky s díky využil ve vyrovnávací trefu Ben Basat a jen tím Portugalcům zkomplikoval postupové plány - 1:1.

Více informací k zápasu

Lucembursko - Rusko 0:4

11.10.2013 20:30

Góly: 9. Aleksandr Samedov, 39. Viktor Fajzulin, 45+2. Denis Glušakov, 73. Aleksandr Keržakov

Favorit z Ruska si pod vedením trenéra Fabia Capella hladce poradil z domácím Lucemburskem a nadále vede skupinu F. Lucembursko má po devíti odehraných kolech na svém kontě šest bodů, které v tuto chvíli stačí jen na poslední příčku.

Asi nemusíte být profesionálním sázkařem, abyste uhodli favorita tohoto zápasu. Ruská reprezentace se pod vedením italského stratéga dlouhodobě prezentuje pohledným kombinačním fotbalem, který jí vynesl první místo ve skupině. Po skvěle zvládnutém utkání tak nyní Capellovi svěřenci mohou již jen čekat na výsledek zápasu konkurenčních Portugalců, se kterými na dálku svedou boj o celkové prvenství ve skupině.

Rusům netrvalo ani deset minut, než se dostali k první vážné akci. Po pohledné kombinaci se jako první zkoušel za záda brankáře Jonathana Jouberta trefit zkušený kanonýr Aleksandr Keržakov, ale jeho pokus mířil vysoko nad a strážce domácí svatyně mohl zůstat v klidu. Z něj ho favorizovaný celek vyvedl o dvě minuty později, když se prosadil záložník Aleksandr Samedov - 1:0 pro Rusy.

Stadion Josy Barthel se stal dějištěm akční podívané s jediným hlavním hrdinou - hostujícím týmem. Fabio Capello zdůrazňoval, že podcenit soupeře se nevyplácí, a to nehledě na jeho jméno nebo postavení v žebříčku FIFA. Jeho svěřenci se pokoušeli dokázat mu, že jeho slova berou smrtelně vážně, když po patnáct minut téměř ani jednou nepůjčili protihráčům míč. Ostatně, bezmála sedmdesátiprocentní držení míče na straně favorita je toho jasným důkazem. Po půlhodině museli navíc domácí střídat, když se zranil David Turpel a na trávník se za něj musel postavit nerozehraný Ben Payal.

Po půlhodině hry Rusko zdvojnásobilo své vedení, protože po straně se bez větších problémů prosmýkl Roman Širokov a jeho centr našel nabíhajícího spoluhráče Viktora Fajzulina. Záložník Zenitu Petrohrad překonal bezmocného Jouberta a slavil svou čtvrtou trefu v seniorské reprezentaci.

Drtivý tlak bez náznaku slitování promítlo před odchodem do šaten Rusko do skóre ještě jednou. Ve druhé nastavené minutě se k ráně dostal Denis Glušakov; poker Rusů pokračoval - 3:0.

Jakýkoli pokus o rozumnou či rychlou rozehrávku Lucemburska sebevědomí Rusové včas eliminovali a naopak sami nedávali obráncům domácího výběru odpočinout. Do rozmezí patnácti minut vměstnal kanonýr Aleksandr Keržakov hned tři stoprocentní šance, ani jedna z nich ale gólem neskončila. Lucembursko se své šance dočkalo až dvacet minut před koncem, brankář Igor Akinfejev musel po Bensiho centru zasahovat a ukrýt míč do náručí. Tři branky v síti Jouberta Capellovým hochům nestačily, takže Keržakov musel přidat ještě jednu.

Pár minut před koncem se konečně dočkal, po centru ze strany překonal zkušeného brankáře Jouberta a stanovil konečnou podobu výsledku. Skóre se možná už nezměnilo, ale akce neustávaly. Roman Širokov napálil jen jednoho z hráčů před sebou, poslední slovo měl hlavičkující Stefano Bensi. Výtečný zákrok Akinfejeva zachránil Rusy od pohromy. Když své fanoušky nebavili domácí hráči, vzali zpestření do vlastních rukou. Pět minut před koncem se na pár chvil stal hrdinou fanoušek, který vběhl na trávník, s trochou nadsázky lze ale říct, že to byla největší šance Lucemburska na skórování.

Více informací k zápasu

Ázerbájdžán - Severní Irsko 2:0

11.10.2013 18:00

Góly: 58. Rofat Dadaşov, 90+4. Mahir Şükürov

Po osmi zápasech se Ázerbajdžán přece jenom dočkal vítězství a dostal se díky třem bodům na čtvrté místo tabulky, které bude hájit před Severním Irskem a Lucemburskem v posledním domácím klání s Ruskem. Hosté znovu potvrdili, že venku se jim vůbec nedaří, v Baku se dokonce nezmohli ani na jeden gól.

Svěřenci německého kouče Bertiho Vogtse po celou dobu kvalifikace předváděli solidní výkony, jenže na jejich kontě stále svítilo jen pět remíz, jež mu stvrzovaly pouze poslední příčku ve skupině. První plný bodový úspěch nastartoval svou trefou Dadasov, v samém závěru výsledek pojistil Sükürov.

Severní Irsko nevstoupilo do utkání špatně, v prvním poločase mělo na kopačkách více gólových šancí. Že je v dobré pohodě Brunt, byť ve West Bromwich Albionu nedostává tolik prostoru, ukázal při svém průniku po levé straně, po němž následně dobře vypálil na zasahujícího gólmana Agayeva.

O chvilku později založil pěknou možnost Paterson, jakmile se zbavil obránce Allahverdiyeva, po jeho centru však Ward hlavičkoval pouze mimo. Na druhé straně se mohl prosadit Dadasov, Sükürovův pas ale zužitkoval jen střelou centimetry vedle brány. Ani po pěkné kombinaci Patersona s Wardem se skóre v prvním poločase neměnilo.

Domácí poslal do vedení v 58. minutě Dadasov, jenž zakončil akci vedenou nejprve přes Abdullayeva a poté přes Aliyeva. Hosté odehráli hodně druhý bídný poločas, Evans se v nastavení nechal vyloučit za podražení Dadasova a Sükürov z následného přímého kopu zakroutil svou ránu přesně do šibenice.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rusko970219:421
2.Portugalsko953117:918
3.Izrael934218:1313
4.Ázerbájdžán91536:108
5.Severní Irsko91358:166
6.Lucembursko91357:236
Skupina G

Řecko - Slovensko 1:0

11.10.2013 20:45

Góly: 44. Martin Škrtel (vl.)

Bok po boku míří Řecko s Bosnou a Hercegovinou za přímým postupem na mistrovství světa v Brazílii. Jen jeden však v konečném účtování docílí tohoto privilegia bez baráže. Přestože Řecko porazilo v šlágru skupiny G Slovensko šťastně 1:0, pozici mají v tomto dvojboji horší.

Balkánský soupeř totiž dokázal zdolat Lichtenštejnsko a díky fenomenálnímu skóre drží ve svých rukách trumf. Sedmnáctigólový rozestup je při rovnosti bodu nedosažitelnou překážkou pro řecké reprezentanty, kteří mají stejně bodů jako Bosna. Jedinou nadějí je tak ztráta rivala v úterním duelu v Litvě.

Nešťastným hrdinou zápasu se stal brankář Slovenska Ján Mucha, který po Škrtelově přihrávce v závěru první půle napodobil krajana Kozáčika a nevídaným způsobem nechal pod nohou doklouzat míč do sítě. K neřízené radosti řeckých fanoušků, samozřejmě.

V tu dobu už klidně mohli "bratia" prohrávat o několik branek, jen v první půlhodině měli domácí tři gólově šance. V šesté minutě mohl hlavou skóre otevřít Manolas, ale jeho hlavičku ještě Mucha vytáhl na roh. Tziolisovu střelu tečoval Škrtel těsně vedle a Salpingidisovu ránu taktéž slovenský gólman vyrazil.

Pak ale přišla minela s velkým M a do kabin se šlo za stavu 1:0. Slováci se ani ve druhém dějství nedostali do jediné vyložené šance a tudíž nemohli pomýšlet na jakoukoli irigaci nepříznivého stavu.

Naopak, i ve druhé půli byli aktivnější domácí, což už po deseti minutách mohl potvrdit Mitroglou, jehož střelu po nedorozumění Ďurici se Škrtelem vykopával z brankové čáry Hubočan. Příležitost na zvýšení vedení měli Řekové dvacet minut před koncem - rány Holebase a Salpingidise však minuly brankové konstrukce o decimetry.

Více informací k zápasu

Bosna a Hercegovina - Lichtenštejnsko 4:1

11.10.2013 20:00

Góly: 27. Edin Džeko, 34. Zvjezdan Misimović, 38. Vedad Ibišević, 39. Edin Džeko - 61. Nicolas Hasler

Další postupný krok směrem ke světovému šampionátu na brazilské půdě udělala Bosna a Hercegovina, která doma snadno potupila Lichtenštejnce a k dovršení vytouženého cíle nyní potřebuje zvládnout utkání v Litvě.

Domácí ekipa měla, stejně jako při prvním vzájemném setkání těchto soupeřů (1:8), od samého začátku jasnou převahu a vytvářela si jednu nebezpečnou situaci za druhou. Kýžená branka však na sebe nechala čekat takřka půl hodiny: Vršajević našel ve vápně kanonýra Džeka, který už následně bez jakýchkoliv problémů dopravil mičudu do prostoru branky - 1:0.

Ještě do pauzy bylo úplně jasno, když během šesti minut musel Jehle rovnou třikrát vytahovat balón ze sítě. Nejdříve pálil Lulić, jeho zakončení sice úspěchem neskončilo, ale Misimović následně jeho práci snadno dokonal - 2:0. Zoufalé hosty následně definitivně "potopil" nesmírně aktivní Vršajević, který nejdříve oslovil hlavu Ibiševiče a pak opět vyzval ke gólu Džeka - 4:0.

Druhé dějství už přeci jen nabídlo o poznání klidnější podívanou. Bosenský tým měl sice nadále převahu, ovšem už si nevytvořil zdaleka takové množství jasných příležitostí a nakonec možná trochu překvapivě udeřilo ještě na druhé straně, když Begoviče překonal Nicolas Hasler - 4:1.

Více informací k zápasu

Litva - Lotyšsko 2:0

11.10.2013 17:30

Góly: 7. Fedor Černych, 68. Saulius Mikoliūnas

Fotbalisté Litvy zvládli pikantní souboj s Lotyšskem a po výhře 2:0 si s předstihem zajistili minimálně čtvrtou příčku ve skupině. Na konto si tak připsali třetí vítězství v této kvalifikaci, a i když nemohou postoupit, tak se v závěrečném úterním klání mohou na dálku poprat o třetí pozici se Slovenskem. Na to v tuto chvíli ztrácejí s jedenácti body jeden bod, v posledním kole ale narazí na Bosnu. Lotyšsko už jistě skončí na páté pozici, na kontě má sedm bodů.

Domácí se velmi brzy dostali do vedení a nakonec pojistili svůj náskok v polovině druhého poločasu. Lotyšsko se na žádný odpor již nezmohlo, i když nějaké šance na vstřelení branky určitě mělo. Litva šla do vedení v 7. minutě zásluhou Fedora Černycha. Po rohovém kopu se objevil na přední tyči a hlavou dokázal dopravit míč za záda bezmocného gólmana Andrise Vaninse. Po čtvrthodině hry mohli domácí pojisti svůj náskok.

Po centru od koncové čáry z pravé strany neudržel gólman Vannis míč v rukavicích a ten mu vypadl přímo k Mindaugasi Kalonasovi. Jenže hostující strážce svou chybu napravil a z metru dokázal Kalonase vychytat. Hosté se poprvé ozvali až v závěru prvního poločasu a dokonce vstřelili vyrovnávací branku. Jenže po přímém volném kopu hlavičkoval Valērijs Šabala za záda brankáře Giedriuse Arlauskise z ofsajdu a gól tak nemohl být uznán.

Domácí stvrdili své vítězství v 68. minutě. Strůjcem úspěchu byl znovu aktivní Černych, který po individuální akci na pravé straně našel v pokutovém území rozběhnutého Sauliuse Mikoliūnase a ten z první po zemi bez větších problémů prostřelil Vaninse - 2:0. Hosté se do žádného většího tlaku už nedostali a pět minut před koncem mohli inkasovat potřetí.

Avšak po ráně střídajícího Nerijuse Valskise dokázal brankář Vaņins míč fantasticky vyrazit a s pomocí obránce nebezpečnou situaci zažehnal. Lotyšsku už v posledním duelu se Slovenskem půjde pouze o čest, v domácím prostředí bude určitě chtít na závěr kvalifikace potěšit své fanoušky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bosna a Hercegovina971129:622
2.Řecko971110:422
3.Slovensko93339:812
4.Litva93249:1011
5.Lotyšsko92168:187
6.Lichtenštejnsko90274:232
Skupina H

Anglie - Černá Hora 4:1

11.10.2013 21:00

Góly: 48. Wayne Rooney, 62. Branko Bošković (vl.), 78. Andros Townsend, 90+3. Daniel Sturridge (pen.) - 71. Dejan Damjanović

Anglie zvládla klíčový duel s Černou Horou a přiblížila se k přímému postupu na mistrovství světa v Brazílii. Mužem zápasu se při výhře 4:1 stal debutant Andros Townsend, jenž se za nečekanou odvážnou volbu manažeru Hodgsonovi náramně odvděčil.

Kvůli výhře Ukrajiny nad Polskem se museli Angličané svému sokovi o prvenství bodově vyrovnat a totéž je čeká i v posledním zápase skupiny H s Polskem, neboť ztrátu Ukrajinců na půdě San Marina lze očekávat jen těžko.

Zatímco první půle byla z obou stran nevýrazná, po změně stran bylo rázem vzruchu až až. Angličané do té doby měli jasně více ze hry, ale ani zařazení rychlých ofenzivních hráčů Sturridge s Townsendem nezměnilo dojem ospalé hry Albionu. Nejblíže ke skórování měl v prvním poločase Rooney, k němuž vyrazil míč brankář Poleksić po střele Townsenda. Z těsného úhlu však anglická star nedokázala dostat míč na správnou stranu tyče, a tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

V poločase již bylo jasné, že Angličané vzhledem k výhře Ukrajiny musí bezpodmínečně zvítězit, pokud se chtějí vyhnout nevyzpytatelné baráži. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat - hned tři minuty po startu druhé půle se domácí poprvé prosadili. Townsend skvělým průnikem po pravé straně poslal centr na Welbecka, jenž bez váhání pálil. Jeho střelu sice Poleksić dokázal zneškodnit, ale když se k odraženému míči dostal Rooney, napodruhé již nabídnutou příležitostí nepohrdnul.

Ještě lépe se domácím dýchalo v 62. minutě, kdy si Welbeckův centr bizarně srazil do vlastní brány Bosković. Na druhé straně se poprvé v zápase musel výrazněji předvést Joe Hart při střele Damjanoviće. Černohorci se ale přece jen dočkali snížení skóre. Nejprve Jovetić zdálky napálil pouze konstrukci brány, ovšem nedlouho poté znovu Damjanović vložil nohu do Becirajovy střely a zařídil tak nervózní závěrečnou dvacetiminutovku.

O předčasné uklidnění manažera Hodgsona i desetitisíců fanoušků ve Wembley se postaral aktivní Townsend dalším skvělým průnikem, který tentokrát sám s přehledem zakončil. V nastaveném čase ještě upravil konečný výsledek Daniel Sturridge z pokutového kopu po faulu Kecojeviće. Angličané tak zvítězili 4:1 a od přímého postupu do Brazílie je dělí jen jediná domácí výhra nad Polskem. Do utkání však nebude moci zasáhnout pravý bek Walker, jehož postihnul trest za žluté karty.

Více informací k zápasu

Ukrajina - Polsko 1:0

11.10.2013 20:00

Góly: 64. Andrij Jarmolenko

Polský výběr nevrátil Ukrajincům minulou porážku ze vzájemného zápasu, na stadionu v Charkově totiž prohrál a s nadějemi na postup se loučí. Jediným gólem zápasu se po centru Konopljanky blýskl útočník Andrij Jarmolenko.

První minuty naznačovaly důležitost večerního klání, ani jeden z týmů si nemohl dovolit chybovat. Mnoha šancí jsme se proto v úvodu zápasu nedočkali. Až po pětadvaceti minutách Poláci zahrozili ze standardní situace, když se k rohovému kopu dostal hlavičkující obránce Kamil Glik. Radost hostujících fanoušků ale překazil Chačeridi, který zaskočil za svého brankáře a udržel Ukrajince ve hře o tři body.

Do zajímavé situace se dostával hostující Ševčuk, ale brankář Artur Boruc míč očima kontroloval. Na obou stranách však byl vidět hlad po úspěchu, což oba týmy dokazovaly nasazením a agresivitou. Po přiťuknutí dortmundského Kuby se do vápna domácího výběru prodral Wojtkowiak, jeho centr před bránu ale žádného Poláka nenašel. Mnohem lépe již vypadala akce Jakuba Blaszczykowského, který ještě v pádu stihl přiťuknout spoluhráči Lewandowskému. Ostrostřelec hájící stále ještě barvy Borussie si míč navedl na silnější nohu a jeho technická rána jen těsně minula tyč brankáře Pjatova.

Zkušený ukrajinský brankář musel za chvíli předvést znovu své schopnosti, když se do zakončení Blaszczykowského akce dostal Waldemar Sobota. Ani dva pokusy však polskému reprezentantovi k překonání brankáře Pjatova nestačily! Švédský arbitr Jonas Eriksson složité situace nemusel a podle jeho uvážení bylo třeba nastavit pouhých šedesát vteřin. V jejich polovině se sice Jarmolenko hnal do šance, ale následný rohový kop Poláci odvrátili.

Spíše než chuť vstřelit vedoucí branku a rozhodnout, čišela po návratu z kabin z obou soupeřů chuť ji nedostat. Ke změně skóre nevedla ani rána Jarmolenkova, především proto, že jí mezi tři tyče chybělo pár metrů. Do mnohem slibnější pozice se dostal Kuba, ale včasný zákrok obránce Jevhena Chačeridiho nedovolil skórovat ani jemu. Dost možná se jednalo o klíčový moment, protože jen o pár chvil později se domácí Ukrajinci mohli radovat.

Wojtkowiak vyrobil zásadní chybu, když nedokázal uhlídat Jarmolenka. Vlastně celá polská obrana zaspala už při centru aktivního mladíka Konopljanky, který propadl právě až ke střelci dnešní první branky!

Sny Poláků se začaly pomalu rozplývat a Ukrajina dávala vzpomenout na porážku z prvního vzájemného utkání. Domácí prostředí tentokrát nahrávalo Ukrajincům, kteří se neustále snažili využít psychické výhody. Zničehonic ale mohl udeřit blesk jménem Robert Lewandowski. Kanonýr Borussie Dortmund si naběhl na centrovaný míč a málem zamířil přesně. Fornalikův tým se nehodlal smířit s prohrou a o minutu později se do zakončení dostal Slawomir Peszko. Svůj projektil ale namířil pouze do boční sítě brankáře Pjatova!

Polský výběr dobře věděl, že mu dnešní šance nesmí proklouznout mezi prsty, takže se i přes nepříznivý stav snažil vybojovat alespoň remízu. Ani hráč Lewandowskiho kvalit ale není schopen sám otáčet zápasy pravidelně, což věděli pro změnu domácí. V závěru zápasu se proto za mocného povzbuzování fanoušků snažili pečlivě bránit těsné vedení. To se jim nakonec povedlo, sudí Jonas Eriksson mohl po čtyřech nastavených minutách odpískat konec emotivního zápasu. Konec polských nadějí...

Více informací k zápasu

Moldavsko - San Marino 3:0

11.10.2013 18:00

Góly: 55. Viorel Frunză, 59. Eugeniu Sidorenco, 89. Eugeniu Sidorenco

Fotbalisté Moldavska potvrdili úlohu favorita v souboji s trpaslíkem ze San Marina a získali své druhé vítězství ve skupině, navíc nedovolili trpaslíkovi mezinárodní scény, aby vstřelil svůj druhý gól v kvalifikaci. San Marino zůstává poslední s nulou na kontě a se skóre 1:46, na závěr kvalifikace přivítá Ukrajinu. Moldavsko zatím s osmi body jistě už skončí na předposlední páté příčce a na závěr se popere o body na půdě třetí Černé Hory.

V úvodní dvacetiminutovce se hrálo velmi opatrně a favorit tohoto duelu nedokázal najít recept na trpaslíka skupiny. V polovině úvodního dějství sice vsítil úvodní branku, jenže po předchozím faulu Artura Ioniţy nebyla uznána. Ihned na to se před brankářem Aldem Simoncinim objevil zcela osamocený Alexandru Dedov, ale zblízka mířil na vzdálenější tyčku těsně vedle.

Po půl hodině hry měl gólovou na kopačce Eugeniu Sidorenco, Simoncini se stačil včas přesunout a naprosto famózně jeho pokus zlikvidoval. San Marino až do konce poločasu uhájilo bezbrankový stav a do druhého dějství mohlo jít s čistou hlavou. Nicméně domácí potvrzovali svou herní převahu a opět měli velké šance, které už tentokráte končily gólem. Nejprve sice po přihrávce Ioniţy pálil těsně nad branku aktivní Dedov, avšak v 55. minutě šli domácí přeci jen do vedení.

Po centru Sidorenca a střele střídajícího Alexandra Antoniuce se míč odrazil k Viorelu Frunzăovi a ten snadno skóroval. O čtyři minuty později Moldavsko svůj náskok pojistilo a definitivně rozhodlo o svém vítězství. Po dalším odraženém balónu sál ve správnou chvíli na správném místě Sidorenco a bez větších problémů poslal balón za záda bezmocného Simonciniho.

Sidorenco se stal hrdinou utkání v předposlední minutě, když si naběhl na pas Antoniuce a nekompromisně přidal svou druhou trefu v utkání, domácí tak mohli slavit výhru o tři góly a bez větších komplikací se vyhnuli ostudě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie954029:419
2.Ukrajina953120:418
3.Černá Hora943216:1215
4.Polsko934218:1013
5.Moldavsko92257:158
6.San Marino90091:460
Skupina I

Španělsko - Bělorusko 2:1

11.10.2013 22:00

Góly: 61. Xavi, 78. Álvaro Negredo - 89. Sjarhej Karnilenka

Naplnit úlohu favorita dokázalo mimo jiné také Španělsko, které na Mallorce těsně udolalo houževnatě bránící Bělorusy, a díky třem bodům se obhájce světového titulu opět přiblížil do Brazílie.

Úvodních čtyřicet pět minut se hrálo podle očekávání pod taktovkou Španělů, ovšem mnoho zajímavých možností na programu nebylo. Hostující defenziva odváděla dobrou práci a držela si velkého favorita od těla. Na tom se nic nepodařilo změnit ani Michuovi, který si odbyl ostrý debut. Jednu jedinou příležitost tak měl nepřesně hlavičkující David Silva.

Druhou půli Španelsko "stáhlo" hru pouze na tři obránce a rázem to bylo znát. Kýžená branka přišla zanedlouho, když se do odraženého míče po standardní situaci opřel Xaxi a nekompromisní ranou poslal kulatý nesmysl do prostoru ohraničeného třemi tyčemi - 1:0!

Krátce poté nepříliš výrazného Michu na hrací ploše vystřídal Negredo a tato změna se Vicente del Bosquemu skutečně vyplatila. Definitivní konec běloruských nadějí přišel dvanáct minut před koncem: Ramos podařeným centrem oslovil ve vápně nabíhajícího Negreda, jenž nezaváhal ani na vteřinu a hlavou zvýšil na 2:0. Za hosty už dokázal pouze snížit čerstvý Karnilenka.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko752012:317
2.Francie742112:614
3.Finsko72325:69
4.Gruzie71243:85
5.Bělorusko81167:164

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (259)

Přidat komentář
Manik...

Belgii to nejde nepřát

Reagovat
partaS

Reagovat
smazaný uživatel

Jen mě tak napadlo, když čtu o Belgii..

Byli jste někdo na kebabu v Brně, na Grohové? U FF.. Luxusní Turek tam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Těším se na ně na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie s trochou štěstí 2. Místo na MS

Reagovat
db18

Snad van Buyten nepřijde o místo

Reagovat
smazaný uživatel

5. pro Romela Lukaka

Reagovat
Filip12

jak dlouho nebyxla Belgie na MS ? pamatuju si že to bylo ještě s Enzem Scifem to sdi nejsem jistej zda to nebylo Euro

Reagovat
Marv

Myslim, že to bylo 2002

Reagovat
Filip12

taky si myslím dík

Reagovat
Darren Fletcher

ja si pamatam 98, kde hrali, era marca wilmotsa a 02 si nie som isty, ale skor nie

Reagovat
vanGomm

Belgie hrála na MS 2002,1998,1994,1990,1986,1982,1970,1954,1938,1934,1930.Takže je to poměrně častý účastník.

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm to sem netušil,že tak často.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si například pamatuji i kvaldu na MS 1990, když jsme je ještě jako ČSFR měli ve skupině, kterou oni vyhráli a my jsme úspěšně bojovali o 2. místo s Portugalskem. Míša Bílek byl tehdy náš klíčový hráč

Belgičané tehdy měli silnou generaci, jejíž základ tvořili hráči Mechelenu - v té době předního evropského klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

vtedy to boli borci ako staelens, enzo scifo, van der elst, luc nilis, filip albert, czerniatinsky... silna generacia

Reagovat
smazaný uživatel

Já si z těch dob pamatuji hlavně skvělého brankáře Preud'hommea a Erica Geretse. Byli dobří na reprezentační i klubové úrovni. Dnes je už jen těžko uvěřitelné, že provinční belgický klub Mechelen se skromným rozpočtem byl pár let rovnocenným soupeřem největším evropským klubovým gigantům.

Reagovat
smazaný uživatel

Však Mechelen vyhrál PVP s Preudhommem. Na to sem se díval.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja také

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem tím říct, že tehdy to ještě nebylo tak o penězích jako dnes a kluby jako Mechelen, Steaua, Crvena Zvezda, Ajax, Eindhoven, Dynamo Kyjev, Aberdeen či dokonce Dinamo Tbililisi dokázali vyhrávat nad bohatými kluby z anglické či italské ligy a to hlavně díky tomu, že legionáři nebyly rozšířen zdaleka tak jako dnes a většina kvalitních hráčů zůstávala v domácích klubech. Dnes je to už v podstatě sci-fi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no..... bohužel už to tak nikdy nebude. Já kdysi právě fandil Ajaxu !

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, že Belgie vyřadila zrovna Česko, v minulosti v tolik propírané baráži na MS 2002, tak byste si to mohli pamatovat.

Reagovat
dantetomas

Minimalne Repka si to pamata.. Co mne utkvelo v pamati je skvely Marc Vilmots ktory na stare kolena ziaril.... Belgicania tusim vyradili v osemfinale Japoncov s narobili problemy Brazilii... Myslim, ze na MS 2014 na tento turnaj kozu nadviazat

Reagovat
dantetomas

Tak ten Wilmots mi v pamati az tak velmi neutkvel

Reagovat
raduinho

Nene, ve skupině měli tenkrát Rusko, Japonsko a Tunisko, postoupili spolu s Japoncama a v osmifinále prohráli s Brazílií 2:0

Reagovat
dantetomas

Hej pravdu mas... Japoncici vypadli (tusim) s turkami...

Reagovat
raduinho

Jojo, tenkrát postupovali Turci tuším gólem z přímáku v prodloužení..

Reagovat
smazaný uživatel

Jejich fotbal pak na zhruba 10 let nepochopitelně upadl, pro kvalifikační losování byly delší dobu tuším až ve čtvrtém výkonnostním koši, přitom hráče tam nikdy neměli vysloveně špatné. Tato jejich současná generace je ale opravdu strašně silná, vidím je jako černého koně brazilského šampionátu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele proč takový nick? Chováš hady?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to je jen taková stará, už zapomenutá přezdívka

Reagovat
Kongo

Mark Wilmots

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo nehráva Vermalen?

Reagovat
kiwwi

lebo nehrava ani v klube a predbehol ho v pomyselnom rebricku snad aj Alba

Reagovat
smazaný uživatel

v akom pomyselnom rebricku?

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie bude bezpochyby černý kůň MS a budu jim tam nejvíce přát

Reagovat
frankiefcb

spolu s Kolumbií

Reagovat
smazaný uživatel

Ti už mají taky jistý postup?

Reagovat
frankiefcb

Jsou na druhém místě a mají jistý postup do baráže, ale i tak mají náskok 4 body. Tudíž jim stačí zvládnout domácí zápas s Chile popřípadě vyhrát na půdě poslední Paraguaye.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam jsou již karty jasně rozdány - 1. místo Argentina, 2. místo Kolumbie (v posledním zápase s Paraguayí jim stačí remíza), zápas Chile - Ekvádor to je jasná plichta a na MS cestují oba a Uruguay půjde již poměrně tradičně do baráže, kde je čeká Jordánsko. Suárez si dá jordánského brankáře Shafiu k večeři a bude vymalováno.

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, na ty jsem taky hodně zvědavý

Reagovat
TopinB

Reagovat
Kenneth

Mám takový pocit že Belgie na MS vyhoří. Skupina bude konečná.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně odvážné tvrzení

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nesázíš doufám,že?

Reagovat
smazaný uživatel

Maďarsko neprohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

O.k. ale moje sázka byla Řecko-Slovensko - domácí a padne 0-3 góly a Švýcarsko dá gól za 2 000,- Takže BERU ! O co jde? Že se dycky najde debil co poukazuje na něco co druhý napíše špatně. Že by závist? Já sem absolutly spokojen. I když ti Maďaři mi vrtali hlavou dlouho.... nakonec sem je nedal. Mimochodem,že Vás debilů( nepřejícných) tu je habaděj vím,ale to mě jen těší.

Reagovat
smazaný uživatel

WTF? A co by ti jako měl závidět?

Reagovat
smazaný uživatel

Hele ty jsi trotl.... s tebou se nebudu bavit. Sorry.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, tak já nechápu, jak si z komentu "Maďarsko neprohraje“ usoudil, že ti závidí.

Reagovat
Rišan

To jsi teda trefil proroku!

Reagovat
smazaný uživatel

No pravda to ne,ale naštěstí v Tipsportu jo Hlavně,že sem vyhrál. Teď čekám na Brazilce 2ku a padne 0-3 góle.

Reagovat
smazaný uživatel

P-forhill

11.10.2013 13:52

tak na co dáváte dneska?

[reagovat]

krleš

11.10.2013 15:54

Maďaři neprohrají v Holandsku.

Reagovat
smazaný uživatel

však logická volba.. Nizozemská repre je nejslabší za posledních cca 15-20let

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu jak může někdo napsat takový stupid koment.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

A sam se sebou vychazis v pohode jinak?

Reagovat
smazaný uživatel

ty si moc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

To je úplně klidně možné no.

Reagovat
Talker

Na šampionátu je možné všechno... Nemají tak zkušený tým, ti hráči jsou hodně mladí. Potřebují vyzrát, zkušenosti, ale mají na to, aby předváděli skvělý fotbal a dostali se daleko. Ale na to má skoro každý na MS.

Reagovat
stas87

na lavicke:

hrac psv,hoffenheim,standart,tottenham,anderlecht,tottenham,neapol,liverpool,everton,hannover,bruggy,arsenal

ktora europska repre okrem spanielov a nemcov ma taku kvalitu na lavicke?

Reagovat
smazaný uživatel

pulka tech tymu jsou sracky. A treba to ma Francie, Nizozemsko, Italie, Portugalsko...

Reagovat
stas87

ale ti hraci v tych timoch nastupuju pravidelne takze tam odpada nerozohratost

francuzsko ano,taliansko ano,portugalsko je nejaky pokus o trolovanie a holandsko ju podla mna ma vyrovnanu ako belgicko

Reagovat
smazaný uživatel

A taky tam maj samy Belgicany

Komapny - Kongo

Lukaku - Kongo

Christian Benteke - Kongo

Zakaria Bakkali - Maroko

Nacer Chadli - Maroko

Moussa Dembélé - Mali

Axel Witsel - Martinik

Marouane Fellaini - Maroko

Reagovat
stas87

si odvazny...tak si teraz zober franuzsku repre a kolko by ti ostalo hracov...

Reagovat
smazaný uživatel

nebo Nemeckou

Reagovat
stas87

tak dneska v zaklade 8 nemcov,özil,khedira a boateng a na lavicke okrem sama vsetci nemci,ziadny pristahovalec

Reagovat
smazaný uživatel

a nezapomen na anglickou

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie zrovna ne, to jak narážíš na to, že například Sturridge nebo Welbeck mají africké kořeny? A jejich rodiny přišli do Anglie kdy, v 18. nebo 19. století? To už je trochu mimo mísu.

Reagovat
smazaný uživatel

Welbeck je to samé co Özil či Lukaku..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se například na Švýcary. Tam je to z etnického hlediska také docela zajímavé a vidíš, sype jim to.

Reagovat
Rišan

Konečně někdo odhalil, v čem tkví raketový vzestup dlouho jen podprůměrné Belgie, přesněji Afrobelgie. Snad bychom to mohli bývalým koloniálním mocnostem přát, aby neměli s imigranty z kolonií jen problémy. Ale Belgie prý patřila k těm nejbrutálnějším a nepříliš schopným, nemluvě o tom, že je to dost umělý, jaksi nárazníkový stát pod dlouholetou patronací Britů a Francouzů. Vyspělejší severní vlámská část měl být dávno připojena k Holandsku a jižní k Francii, Brusel mohl zůstat jako administrativní centrum EU samostatný. Proto nedokážu fandit Belgii, ale ani Anglii, Francii či Itálii. Z bývalých kolonialistů mám slabost jedině pro Holanďany.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Mucha

Reagovat
madridcan

Nebudem kritizovat Skrtela.......ani ja by som netrafil muchu z 25 metrov

Reagovat
dantetomas

slovenska specialitka v poslednych tyzdnoch

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Angličani hrozní haluzáci zatím.

Reagovat
smazaný uživatel

to řikám takovej vlastenec lol vůbec netuší jak vedou 2:0

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Minister

Angličania v utorok zakopnú s Poľskom a Ukrajina na prvé miesto

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Minister

čo sa furt rehoceš jak blbec?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

zeby tym vasim konstatovaniam a prognozam?

Reagovat
Minister

Ja nič nekonštatujem, to je len moje želanie.

Reagovat
kiwwi

Duff napisal ze Angličania su haluzaci zatial a ty si dal palec

Reagovat
OVi.77

Oranjes famozní

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina Maďarsko

Reagovat
smazaný uživatel

Greci ked pojdu na MS tak... najnechutnejsia repre na svete

Reagovat
Minister

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dat 10 golov a urobit z toho 22 bodov, to fakt len ti cigani dokazu...ale im je jedno, ci s nami, alebo s Lichtenstajskom alebo neviem s kym, stale len to posrate 1:0 uhraju, to snad nemozu mat tolko stastia stale, fakt to je odporna rere

Reagovat
BARBAROSSA

Reagovat
stas87

https://www.chance.cz/tiket-vyhledavani?cislo=3009006615082&kod=103713&page=tiket&zobr=obr

vyhol som sa favoritom,aj ked to holandsko si to za ten kurz vylozene pytalo kks,povodny zamer bol to dat za 350 ale posral som sa a povedal som si ze radsej prehrat 150 ako 350

Reagovat
Mada

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přece jen, geniální taktika Michala Bílka vyšla! Vsadil na pana Nikdo a sázka se vyplatila. Kdo byl útočným esem národního týmu pod vedením Michala Bílka? Nikdo! Kdo z naší repre dal více než 2 góly v 9ti zápasech? Nikdo! Kdo postoupí ze skupiny B do baráže? Nikdo! Obdivuhodné!

Reagovat
alcantara

Xaviii konečne...

Reagovat
smazaný uživatel

První branku "Albánie 2" dal Shaqiri po nahrávce Xhaky, slušná schíza Albánců.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim prijde mi deiblni tvrdi o Belgii, ze je to cernej kun, kdyz jsou v zebricku fifa na 6. miste. To uz muzete rovnou rikat i o Nemecku, ktery je na 3 miste.

Reagovat
REPLIKATOR

maďaři

Reagovat
alcantara

Portugalci

Reagovat
smazaný uživatel

RvP a spol jim dnes patřičně vysvětlili, kde je jejich místo na fotbalové mapě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Alexiiiiiiiiiiiiiiiiiiis.

Reagovat
blaugrana

Portugalsko.

Reagovat
alcantara

Reagovat
alcantara

Negredo drevak Michu nikdy viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Michu není žádný dřevák. Co jsi čekal od jeho reprezentačního debutu, že tam hned vstřelí hattrick?

Reagovat
alcantara

Cakal som, ze si aspon vie spracovat loptu a spravne nabehnut. Mylil som sa.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyber miesta mal dobry (nie a nie mu prihrat), ale kam cakas nabehy, ked hraju Spanieli tradicnu hadzanu?

Reagovat
alcantara

Jasne, ziadny vertikalny hraci sa tam nevyskytuju Pan je odbornik.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem o co sa tu snazis, ci len o lacne trolovanie, ale napisat , ze Michu bol v tej tragedii hlavnym vinnikom (co na zaklade tvojho prispevku tak vyznelo) je strata sudnosti. Ze sa to zlomilo stastnym golom po odraze, to len potvrdzuje, aka zla a neucinna hra bola spanielov a Bielorusi sa na nich vyborne pripravili. Ale co cakat od zaslepeneho fanusika toho cirkusu, ktoreho kratka nadvlada sa pomaly ale isto konci.

Reagovat
alcantara

Dvakrat sa ocitol v situacii, ked stacilo spracovat loptu a zakoncit, ale lopta mu odskocila. Je malo pohyblivy, chce to niekoho aktivnejsieho.

Neucinny futbal ich doviedol k stale trvajucej uz sestrocnej dominancii nad svetovym futbalom, zopar titulom a honoru jednej z najlepsich generacii historii, ak nie tej najlepsej.Enough said. A raz sa ich nadvlada skonci, to je prirodzeny jav, ocakavam, ze vtedy vylezu z nor pripady ako Ty, ktori sa roky krcia v kute a cakaju na ich pad a zlyhanie, ktoreho sa tak strasne nemozu dockat

Reagovat
smazaný uživatel

Mne su ukradnuti, ich hra sa mi nepaci, to je vsetko, necitim ziadny hate. Vcera to nebolo o Michuovi, ale o celkovej katastrofalnej medzihre, na ktoru Bielorusi nasli ucinny recept, a niet tej stastnej dorazky Xaviho, ci uz s Michum alebo bez by sa trapili az do konca zapasu. Ziadna kreativita, pobehovanie a vymena pozicii pred velkym vapnom a hladanie skulinky, stale dokola, ziadna kludna prihravka a sudit si Michua z jednej sance, ktoru zazdil nespracovanim nie lahkej prihravky, je naozaj trolovanie. Negredo je tiez slusny palic a zakoncenie ma tiez niekedy komicke, a to ho mam rad, jednoducho Michu je iny typ futbalistu, ktory vytvara alternativu, a prvy zapas urcite s tremou nic nenapovie.

Reagovat
alcantara

Preco ich potom pozeras, ked Ta to nebavi a su Ti ukradnuti? Vcera to urcite nebol top vykon, skor profesorska udrzba veduca k povinnemu, ale ciel bol splneny a dosiahnuty. Neda sa hrat kazde tri dni na 100 percent.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak nic ine v TV nebolo, tak som to pozeral aspon kvoli Negredovi, Silvovi a Michuovi. Ostatne su vyhovorky, ta hra bola hrozna, ci uz z povinnosti alebo nie.

Reagovat
alcantara

Nemas internet, v TV mas iba Sport1? Napriklad v tom case sa hrali zapasy JA kvalifikacie. Musis to mat tazke potom

Reagovat
smazaný uživatel

Este mi nezablokovali sledovanie Spanielska cez TV, som asi trochu aj masochista

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehodi sa do toho komediantskeho futbalu no

Reagovat
alcantara

Kazdy nazyva najlepsich futbalistov na svete po svojom

Reagovat
smazaný uživatel

Nudia cely futbalovy svet, okrem ich privrzencov. To nie je futbal.

Reagovat
alcantara

Cely futbalovy svet je kto konkretne? Fanusikovia, treneri, hraci, byvali hraci...? A co to je, konske dostihy?

Reagovat
smazaný uživatel

Precitaj si fora, ak vobec aspon trochu vies anglicky, ten futbal skratka nikoho okrem zainteresovanych nebavi.

Reagovat
alcantara

Ja dam radsej na svetove sucasne aj minule futbalove osobnosti, hracov, trenerov a podobnych ludi, ktori maju priamy kontakt s vrcholovym futbalom a vedia co to obnasa dostat sa na podobnu uroven, ak mi to dovolis Nie na nejakeho anonymneho jednoduche placka bohvie odkial, ktori nadava z principu a nudi ho nadvlada jednej krajiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikto z osobnosti ich za hru neobdivuje, len suhlasi, ze s tym slavia uspech, nik z osobnosti ti prostoducho nepovie, ze sa im ich hra nepaci, staci z diplomatickych viet to vytusit.

Reagovat
alcantara

Este ze to vies

Reagovat
smazaný uživatel

Aj odbornici vyjadruju pocit futbalovej fanusikovskej vacsiny, len vztahovacnym fanusikom tej hadzanej nedochadza, ze v tom nie je hate, len zivanie pri ich pohlade na ich hru.

Reagovat
alcantara

Vies preco nepozeram napr. Stoke? Skus hadat A tak mozem pokracovat s dalsimi podobnymi timami. A nerozumiem, preco Ty z tvojho pohladu neurobis to iste.

Reagovat
smazaný uživatel

To je predsa moja vec co pozeram, ci nie? Na to aby som napisal, ze su hrozni, ich predsa pozriet obcas musim, ci nie? Tiez hodnotis nieco bez toho aby si to skusil ?

Reagovat
alcantara

Jasne, len mi pride prinajmensom zvlastne pozerat, nieco co ma, nebavi, nudi, unavuje. Podobny pristup nechapem. Nieco si pozriem urobim si nazor a podla neho sa dalej rozhodnem, ci to budem nadalej vyhladavat alebo nie. A Spanielsko je svojim hernym prejavom dlhodobo zname.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie som pravidelnym divakom repre Spanielska, a dovod preco som im dal teraz sancu opat, som napisal uz vyssie.

Reagovat
fenixLFC

mozno niektori sa rozhodnu im dat dalsiu a dalsiu sancu, ale ked je to furt rovnako tragicke tak co narobia? maju si vymazat spomienky alebo co? Alebo to ty robis tak, ze si pozries jeden zapas a ked sa ti hra toho timu nepaci tak uz ich viac nesledujes? Tak to mas fakt stastie ze si pozeral zapas barcelony ktory bol prave zaujimavy

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa páčilo, ako Wenger nazval ich futbal defenzívnym a súhlasím s ním... To, čo predvádzajú so záložníkmi nie je nič viac než priposratosť a strach o výsledok, akurát tú defenzívu hrajú podstate "vyššie" ako tie "pravé" defenzívne tímy....

Reagovat
smazaný uživatel

preco hned drevak? ved sam vies, ze Spanielsko hraje specificky futbal, kde Michu proste nemusi zapadnut a ten styl mu vobec sediet nemusi, ale je to vyborny hrac

Reagovat
alcantara

Lopta mu robila problemy, preto drevak.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesedi tam do tej tragedie. Jedine pamatihodne zo vcerajska bol Pedrov pad do novinarskeho laptopu.

Reagovat
blaugrana

Alexis.

Reagovat
mithro

purtugalci nadhera

Reagovat
stas87

portugalsko v barazi ich snad niekto klepne

Reagovat
db18

Reagovat
Pigeon

Portugalci překvapivě otázka, proč by někdo sázel takový kurs

Reagovat
stas87

treba sa citi na postup z baraze

Reagovat
blaugrana

Portugalci do baráže s Gréckom a potom domov pred TV.

Reagovat
stas87

v barazi su proti sebe nasadene a nenasadene repre?

Reagovat
blaugrana

To fakt netuším.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.

Reagovat
stas87

a urcuje sa to podla aktualneho rebricka fify? lebo v nom je francuzsko na 31 mieste a nenasadene..

Reagovat
smazaný uživatel

25 ne?

Reagovat
stas87

niekde okolo 25-30,moja blbost

Reagovat
vanGomm

Portugalsko má ještě nepatrnou naději skupinu vyhrát,ale to se už těžko stane.Někde jsem četl,že se pro nasazení berou v úvahu poslední tři kval.Tedy na MS 2014,EURO 2012 a MS 2010.Pravděpodobně by nasazeni byly týmy Chorvatska,Švédska a pokud skončí na druhých místech Anglie a Řecko,tak i ty.Ve hře o nasazení je též Francie možná Ukrajina.Nejspíš bude Portugalsko v baráži čekat tvrdý oříšek.

Reagovat
stas87

diky,aj som si myslel ze zoberu ako kriterium posledne 3-4 kvalfikacie bodaj by vypadli

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalci si dnešní remízou zajistili stoprocentní jistotu minimálně baráže, Cristiano a Pepe se nechali zkušeně vyžlutit do zápasu o nic proti Lucembursku a po návratu marodů s čistým štítem hurá do baráže a snad i na Mistrovství světa. Força Portugal!

Reagovat
smazaný uživatel

ked portugalsko nedokaze ani raz vyhrat s priemernym izraelom, take muzstvo nema na MS co hladat

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalci to tak mají často, hrajou kokot v kvalifikaci, prolezou baráží a na hlavním jdou daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by nepostoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Zas na druhou stranu porazili Rusko. Navíc je třeba si uvědomit, že jde o desetimilionovou zemičku, která se může měřit s těmi nejlepšími, i když mají většinou o hodně více obyvatel a mnohem širší kádry. Přesně, jak naznačuješ v té své druhé reakci, MS bez jednoho ze dvou nejlepších fotbalistů na světě a jednoho z nejlepších hráčů v historii fotbalu, by prostě nebylo to pravé MS.

Reagovat
smazaný uživatel

bez nesympatickeho portugalska by som si MS predstavit vedel, ale nevedel by som si predstavit MS bez No.2 hraca na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko

Reagovat
blaugrana

Francouzský útočník Karim Benzema ukončil patnáctiměsíční střelecký půst v reprezentaci. Fotbalista Realu Madrid se dnes v Paříži podílel jednou brankou na vysokém vítězství 6:0 v přípravě nad Austrálií.

Reagovat
Counter

Dobré je hlavně to, že on dával až ten gól na 6:0

Reagovat
smazaný uživatel

je to proste zabijak, takeho utocnika by chcel kazdy trener

Reagovat
smazaný uživatel

jak že se jmenuje ten slovenský sniper?

Reagovat
smazaný uživatel

lafata

Reagovat
smazaný uživatel

resp. dnes to bol škrtel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Ľubomír Harman

Reagovat
Pigeon

Rooney, Sturridge, Welbeck

Reagovat
alcantara

To ako fakt nerozhoduju o postupe vzajomne zapasy?

Reagovat
Svatej

Lukaku tyvole, ten kluk neumí zastavit

Reagovat
SunFells

TGSTEL se vrací

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Jakubka uz nikdy nevolat do repre, elektricke stlpy postavene pred superovu branu by menej zavadzali.

Reagovat
stas87

100. für Deutschland

Reagovat
smazaný uživatel

NEIN!!!

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Bayern +

Reagovat
tomasinho

Reagovat
godwood

Reagovat
Melchior

wtf Chile...

Reagovat
Ángel di María 22

Ángel kapitán

Reagovat
Rišan

Ještě k těm našim šancím na baráž. Zatímní počty bodů potenciálních kandidátů na 2. místa (po odečtu bodů ze zápasů se 6. týmy) ukazují do jak zoufalého postavení nás deBílek dostal: 1. ŠPAŇ 17, 2. BOSN 16 - 3. ŘEC 16 - 4. RUS 15 - 5. FR 14 - 6. ŠVÉD 14 - 7. ANG 13 - 8. ISL 13 - 9. UKR 12 - 10. PORT 12 - 11. CHOR 11 - 12. TUR 10 - 13. RUM 10 - 14. ČH 9 - 15. SLOV 9 - 16. ARM 9 - 17. MAĎ 8 - 18. BUL 7 - 19. DÁN 7 - 20. ČR 6. Pokud jsem se nespletl, jsme tedy poslední z dvaceti týmů, z nichž řada ještě může v posledním zápase získat další body a některé skončit i na 1. místě.

Reagovat
madridcan
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tie geca cianske nesm byt na ms

Reagovat
madridcan

Podla toho co sme pisali na FB, tak Pali mysli Grekov. Ospravedlnujeme sa za pripadne nezrovnalosti alebo nepochopenia...

Reagovat
Bayern +

Už som šiel dať palec, že myslí ten portugalský brajgel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Při tom jejich neuvěřitelném štěstí se tam nakonec zase dostanou a svojí odpornou defenzivní hrou zase zkurvěj úroveň šampionátu

Reagovat
adalbertus

tak to je ostuda,prohrát o gól nebo o dva-to ješte jde ale dostat 8?,pěstovat brambory nebo mrkev nic jiného,idioti

Reagovat
smazaný uživatel

no máš recht.

Reagovat
smazaný uživatel

Holandsko, madarsky komplex

Reagovat
Bayern +

Izrael! Dúfam, že ten hnoj neprejde cez baráž.

Reagovat
smazaný uživatel

belgicko island kostarika

grecko

pozeral som vcera vecer hodnuras-kostarika, vcelku fajn futbal, nakonieco to dopadlo tak, ze mexiku bude mat v kostarike v stredu este dost prace aby postupilo.

v juznej amerike z hladiska divackej atraktivity a buducej navstevnosti postupili asi najviac zelane celky - argentina, kolumbia a vyzera to aj na chile a ekvador, uruguaj asi pojde do baraze ale tam to hadam daju. v kazdom pripade z tychto krajin pridu desattisice fanuskov.

Reagovat
smazaný uživatel

Romelu, jeden z nej hroťáků současnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že víťazov prvých piatich skupín na MS doplnia z Európy ešte Rusi, Bosniaci, Ukrajinci a Španieli, z baráže by sa mi z hľadiska atraktivity najviac páčili Portugalsko, Francúzsko, Anglicko a Turecko (držím palce aj Islandu/Slovinsku, kvalitu však nemajú takú veľkú ako tieto tímy). Južná a Severná Amerika sú už vybavené, z baráže pôjdu na MS Mexiko a Uruguaj, takže nevyriešená je ešte Afrika. Odtiaľ by sa mohli najideálnejšie predstaviť Senegal, Alžírsko, Egypt, Kamerun a Nigéria

Reagovat
smazaný uživatel

Kde máš oči? Iceland sa zlepšil. Už je na rovnakej úrovni ako Turecko!

Reagovat
smazaný uživatel

No neviem, ako vy, ale aj napriek ich zlepšeniu si nemyslím, že by dokázali v baráži konkurovať omnoho skúsenejším celkom typu Chorvátsko, Grécko, o Portugalsku nehovoriac.

Reagovat
madridcan

Nikdy som sa poriadne nevyznal v nasadenych a nenasadenych timoch. Neviete niekto prosim, ze ako to bude pravdepobne vyzerat?

Reagovat
madridcan

v barazi

Reagovat
smazaný uživatel

Nasadzovať sa bude podľa rebríčku FIFA (žreb je 21.10.). Takže medzi nasadenými by za momentálnej situácie boli Portugalsko, Grécko, Chorvátsko a zrejme Švédsko. Oproti nim teraz stoja Francúzsko, Ukrajina, Turecko a Island.

Reagovat
Azza

Uff Mexiko

Reagovat
smazaný uživatel

Hajra Magyarorszag

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

anyad picsaja,kibasszott fasz

Reagovat
The Krupy

Reagovat
adalbertus

ugyugy faszika

Reagovat
smazaný uživatel

kabbe ujra

Reagovat
blaugrana

aká fašírka?

Reagovat
smazaný uživatel

pome Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Island je neuveritelnej, obyvatel min jak Brno a nakonec by mohli jet na MS. Byla by to prdel kdyby se dostali

Reagovat
smazaný uživatel

a to Islandu rastie zrejme silna mlada generacia, staci sa pozriet na vysledky mladsich kategorii

Reagovat
db18

Mucha

Nechá zapomenout na Kozáčika

Reagovat
cristiano.K.

Nacho hraje v základu Španělska a Enriqueho ani nenominují

Reagovat
teenz

Nacho.

Reagovat
alcantara

200. pre La Furia Roja

Reagovat
madridcan
Reagovat
smazaný uživatel

jak som toto videl, ta im hovorim, ze uz je to tu, Jany je najebany, to bude fen v satni

Reagovat
smazaný uživatel

ale vcera sa mi zdalo, ze to je konece ten Jany, jak ho pozname z Kosic, aj na tlacovke, ked hovoril...doteraz bol taky az velmi mierny a slusny a ide o repre a neviem co, ale stacilo len pockat, kedy ho konecne najebu a uz bude zase normalny

Reagovat
smazaný uživatel

jeho slovami zo znamej tlacovky "taketo strely brankar musi chytat"

Reagovat
smazaný uživatel

to si viem presne predstavit, ze vobec mu to v ich time nemuselo sadnut a nemal ziadny prinos, ale robit z neho drevaka..

Reagovat
smazaný uživatel

vyssie, ale na Despiho, tak aspon to som trafil

Reagovat
kvasha16

222. pre Romela Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

to by šlo. Když je tam moje šťastné číslo.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Slovákům se vykartovali čtyři hráči

Hned o čtyři vykartované hráče přišlo včera v Řecku Slovensko, pro poslední kvalifikační duel proti Lotyšsku nebudou k dispozici Martin Škrtel, Tomáš Hubočan, Vladimír Weiss a Miroslav Stoch.

Reagovat
stas87

neprehra lotysov za celkom dobry kurz

Reagovat
Aldeano

Reagovat
havrys99

Řecko z 10 gólů 7 výher

Reagovat
db18

Skoro jak Liberec...

Reagovat
OVi.77

Každopádně jestli někdo sledoval noční zápasy v americké kvalifikace tak to stálo za to, Argentina s Peru zábavný fotbal a hlavně Kolumbie - Chile to byla věc ...ale pro mě stejně to nejlepší se stalo v zápase Mexika s Panamou http://www.youtube.com/watch?v=f2sDF-woD9M

Reagovat
Trapper

ty komentátoři

Reagovat
blaugrana

madridcan, vedel by si mi poradiť, kde by som na stránke NIKÉ našiel popisy jednotlivých stávok? Napr. že 1 je výhra domáceho 2 výhra hosť a podobne? Dík.

Reagovat
blaugrana

madridcan, vedel by si mi poradiť, kde by som na stránke NIKÉ našiel popisy jednotlivých stávok? Napr. že 1 je výhra domáceho 2 výhra hosť a podobne? Dík.

Reagovat
madridcan

Ou...neviem ci ti pomozem. Pozrem tam, ale neviem ci najdem. Co potrebujes vediet?

Reagovat
blaugrana

No. Včera som len tak z haluez natipoval 5 zápasov NHL a bol som v tom, že "12" znamená, že obaja dajú gól a nakoniec som si uvedomil, že to je vlastne to, že vyhrá bu´d domáci, alebo hosť. Ale tiket vyšiel.

Reagovat
madridcan

Cosi...ty si nejaky zaciatocnik alebo co?

Reagovat
blaugrana

2 roky drtím. Ale okrem 1, X, 10, 2 a 02 to moc nepoznám.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim vas, nevi nekdo, kdy se dozvime po kvalifikaci barazove zapasy? (kdo s kym) Dekuju

Reagovat
The Krupy

Rusáci zasrani

Reagovat
blaugrana

Skôr trápni Portugalci...

Reagovat
vanGomm

Tak Portugalsko i kdyby Izrael porazilo,tak by stejně skupinu nevyhrálo.Rusko už by je před sebe stejně nepustilo.

Reagovat
Chazy
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele