Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
11.10.2013 20:30 CET
8 : 1
(4:0)

Reportáž

Nizozemsko - Maďarsko 8:1

Nizozemsko se sice kvalifikovalo na mistrovství světa již před měsícem, ovšem na jeho výkonu s Maďarskem to vůbec nebylo znát. Kanonáda v domácím prostředí amsterdamské arény se nakonec zastavila na čísle osm, hosté pouze jedinkrát korigovali.

Leckdo před zápasem očekával, že by Maďarsko mohlo favorita zaskočit, neboť mělo mít podstatně větší motivaci. Zatímco Nizozemce už nikdo nemohl o první místo ve skupině D připravit, Maďarům šlo stále o klíčové druhé místo a následnou baráž. Konkurenti Turecko s Rumunskem navíc čelili lehčím soupeřům a podle očekávání nakonec i oba naplno bodovali. Zatímco ve svém klubu Robin van Persie poslední dobou paběrkuje, reprezentačním startem si skvěle spravil chuť. Útočník Manchesteru United připsal hattrick a osamostatnil se na první příčce historických statistik střelců Nizozemska, když přeskočil i Patricka Kluiverta. Při demolici Maďarska se k němu přidali i Strootman, Lens, Van der Vaart, Robben a střelec vlastního gólu Devecseri. Hosté si připsali gól díky penaltě Dzsudzsáka.

Oku lahodící výkon v závěru kvalifikace jistě všechny fanoušky nizozemského fotbalu dobře naladí i vzhledem k šancím na blížícím se mistrovství světa v Brazílii. Hned v druhé minutě musel Vilmos Vanczak zasahovat po Brumově hlavičce. Tentýž hráč poté zablokoval i van Persieho střelu zdálky, ovšem první gól na sebe nenechal dlouho čekat. Darryl Janmaat v 16. minutě centroval a přestože van Persie netrefil míč čistě, povedlo se mu jej usměrnit za záda brankáře Bogdana do sítě. O pět minut později zvýšil na 2:0 Kevin Strootman, jenž se po přestupu do AS Řím těší skvělé formě. Ještě do poločasu se na střeleckou listinu zapsal i Jeremain Lens povedenou ranou zpoza šestnáctky a ani to nebylo ze strany Oranjes vše.

Následovaly dvě nastřelené brankové konstrukce Janmaatem a Strootmanem, a ještě před odchodem do kabin dodal čtvrtý gól večera a svůj druhý Robin van Persie po centru Robbena.

Brzy po změně stran Bruma zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a nařízenou penaltu využil Dzsudzsák alespoň ke snížení již neodvratného debaklu. Tím se však letargičtí Maďaři definitivně vyčerpali, zatímco Nizozemci naopak stále neměli dost. V 52. minutě dokonal svůj hattrick van Persie po dalším centru Robbena, brzy po hodině hry si srazil nástřel Lense do vlastní sítě Devecseri a v závěru ještě přidali další dvě branky Van der Vaart s Robbenem. Ač je to k neuvěření, konečný výsledek 8:1 je nakonec ještě k Maďarsku milosrdný, Nizozemci předvedli špičkovou podívanou, po které diváci v Amsterdamu mohli odcházet ze stadionu s úsměvem na tváři.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Proroctví zní jasně: "Dokud Maďaři nedovedou v kvalifikaci udolat Nizozemce, tak na MS se nepŕedstaví" - Holt, nejde jim to již snad čtvrt století..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no aby jste se ještě nakonec nedivili vy zmrdi

1:2 třeba Szalai šecky

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby hrál tak třeba

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by to Madarum "prenechat" kdyz uz jsme v te sazkarske afere...se to ztrati ten luxusni kurs .....tip 2....1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Milan.B

3:0

Reagovat
Milan.B

som bol optimista este

Reagovat
smazaný uživatel

maďaři mají dost absencí. tip 0

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, mohli by ti madari tu braziliu dat. ja im to normalne prajem.

Reagovat
Ebola SVK

ti musí....

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
REPLIKATOR

ty krávo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele