Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
11.10.2013 21:00 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Anglie - Černá Hora 4:1

Anglie zvládla klíčový duel s Černou Horou a přiblížila se k přímému postupu na mistrovství světa v Brazílii. Mužem zápasu se při výhře 4:1 stal debutant Andros Townsend, jenž se za nečekanou odvážnou volbu manažeru Hodgsonovi náramně odvděčil.

Kvůli výhře Ukrajiny nad Polskem se museli Angličané svému sokovi o prvenství bodově vyrovnat a totéž je čeká i v posledním zápase skupiny H s Polskem, neboť ztrátu Ukrajinců na půdě San Marina lze očekávat jen těžko.

Zatímco první půle byla z obou stran nevýrazná, po změně stran bylo rázem vzruchu až až. Angličané do té doby měli jasně více ze hry, ale ani zařazení rychlých ofenzivních hráčů Sturridge s Townsendem nezměnilo dojem ospalé hry Albionu. Nejblíže ke skórování měl v prvním poločase Rooney, k němuž vyrazil míč brankář Poleksić po střele Townsenda. Z těsného úhlu však anglická star nedokázala dostat míč na správnou stranu tyče, a tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

V poločase již bylo jasné, že Angličané vzhledem k výhře Ukrajiny musí bezpodmínečně zvítězit, pokud se chtějí vyhnout nevyzpytatelné baráži. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat - hned tři minuty po startu druhé půle se domácí poprvé prosadili. Townsend skvělým průnikem po pravé straně poslal centr na Welbecka, jenž bez váhání pálil. Jeho střelu sice Poleksić dokázal zneškodnit, ale když se k odraženému míči dostal Rooney, napodruhé již nabídnutou příležitostí nepohrdnul.

Ještě lépe se domácím dýchalo v 62. minutě, kdy si Welbeckův centr bizarně srazil do vlastní brány Bosković. Na druhé straně se poprvé v zápase musel výrazněji předvést Joe Hart při střele Damjanoviće. Černohorci se ale přece jen dočkali snížení skóre. Nejprve Jovetić zdálky napálil pouze konstrukci brány, ovšem nedlouho poté znovu Damjanović vložil nohu do Becirajovy střely a zařídil tak nervózní závěrečnou dvacetiminutovku.

O předčasné uklidnění manažera Hodgsona i desetitisíců fanoušků ve Wembley se postaral aktivní Townsend dalším skvělým průnikem, který tentokrát sám s přehledem zakončil. V nastaveném čase ještě upravil konečný výsledek Daniel Sturridge z pokutového kopu po faulu Kecojeviće. Angličané tak zvítězili 4:1 a od přímého postupu do Brazílie je dělí jen jediná domácí výhra nad Polskem. Do utkání však nebude moci zasáhnout pravý bek Walker, jehož postihnul trest za žluté karty.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
HullCity

Pokud Ukrajina vyhraje a tady se zrodí alespoň remíza,tak jdeme na MS přímo!!! 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

nerikej hop... ( taky v to doufam)

Reagovat
veikko

0:0 - Anglie na ně neumí.

Reagovat
vanGomm

Tady už je remíza pro oba málo,protože jeden z nich by pak zřejmě nehrál ani baráž.Očekám proto hru tzv.vabank.Proto tip 12.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší by byla remíza ale jinak přeji aby vyhrála Anglie

Reagovat
veikko

Jak rád bych viděl Anglii až na třetím - nepostupovém - místě. Černá Hora do toho !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
mario23

s touhle shit sestavou to dobře nevidím... Ta obrana bída a Milner je taky docela tužkovej.

Reagovat
smazaný uživatel

To se mi nelíbí bez Damjanoviće a Vučiniće :(( Vidím na 2:0

Reagovat
rickroll

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele