Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
11.10.2013 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Litva - Lotyšsko 2:0

Fotbalisté Litvy zvládli pikantní souboj s Lotyšskem a po výhře 2:0 si s předstihem zajistili minimálně čtvrtou příčku ve skupině. Na konto si tak připsali třetí vítězství v této kvalifikaci, a i když nemohou postoupit, tak se v závěrečném úterním klání mohou na dálku poprat o třetí pozici se Slovenskem. Na to v tuto chvíli ztrácejí s jedenácti body jeden bod, v posledním kole ale narazí na Bosnu. Lotyšsko už jistě skončí na páté pozici, na kontě má sedm bodů.

Domácí se velmi brzy dostali do vedení a nakonec pojistili svůj náskok v polovině druhého poločasu. Lotyšsko se na žádný odpor již nezmohlo, i když nějaké šance na vstřelení branky určitě mělo. Litva šla do vedení v 7. minutě zásluhou Fedora Černycha. Po rohovém kopu se objevil na přední tyči a hlavou dokázal dopravit míč za záda bezmocného gólmana Andrise Vaninse. Po čtvrthodině hry mohli domácí pojisti svůj náskok.

Po centru od koncové čáry z pravé strany neudržel gólman Vannis míč v rukavicích a ten mu vypadl přímo k Mindaugasi Kalonasovi. Jenže hostující strážce svou chybu napravil a z metru dokázal Kalonase vychytat. Hosté se poprvé ozvali až v závěru prvního poločasu a dokonce vstřelili vyrovnávací branku. Jenže po přímém volném kopu hlavičkoval Valērijs Šabala za záda brankáře Giedriuse Arlauskise z ofsajdu a gól tak nemohl být uznán.

Domácí stvrdili své vítězství v 68. minutě. Strůjcem úspěchu byl znovu aktivní Černych, který po individuální akci na pravé straně našel v pokutovém území rozběhnutého Sauliuse Mikoliūnase a ten z první po zemi bez větších problémů prostřelil Vaninse - 2:0. Hosté se do žádného většího tlaku už nedostali a pět minut před koncem mohli inkasovat potřetí.

Avšak po ráně střídajícího Nerijuse Valskise dokázal brankář Vaņins míč fantasticky vyrazit a s pomocí obránce nebezpečnou situaci zažehnal. Lotyšsku už v posledním duelu se Slovenskem půjde pouze o čest, v domácím prostředí bude určitě chtít na závěr kvalifikace potěšit své fanoušky.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip výhra domácích o gól (HX)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele