Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
11.10.2013 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Nationalelf porazila Iry i podruhé a slaví definitivní postup

Německo potvrdilo svoji suverenitu a po dalším snadném vítězství nad Irskem se může těšit na cestu do Brazílie, kde budou naši západní sousedé obhajovat semifinále. "Boys in Green" se na světovou akci znovu nepodívají.

Joachim Löw vsadil na nečekanou taktickou variantu a při absenci obvyklých hrotových útočníků Kloseho s Gómezem do role vysunutého hrotu obsadil Mesuta Özila, který si pravidelně měnil pozice s dalšími ofenzivními hráči, zejména s Müllerem a Schürrlem. Právě čerstvá posila londýnského Arsenalu měla první šanci, ovšem prostor branky tak jako tak nenašla.

Po dvanácti minutách se však zaplněný RheinEnergieStadion přece jenom dočkal: Lahm po chybě Irů vyslal ke zteči Khediru, který si poradil jako starý mazák a za pomoci Clarka střelou z hranice šestnáctky otevřel skóre - 1:0! "Boys in Green" se snažili za každou cenu hermeticky uzavřít zadní vrátka, což se alespoň na chvíli podařilo. DFB-Team se prezentoval rychlou kombinační hrou na jeden dotek, ovšem tři tyče ohrožoval pouze neúspěšnými pokusy z dálky. Naprosté překvapení mohlo nastat ve druhé minutě nastavení, ovšem Clark nehlavičkoval přesně.

Druhé dějství odstartovalo enormní snahou ostrovního mužstva, ale tato iniciativa přinesla jen sérii nepovedených zakončení z produkce Stokese a McCarthyho. Jinak se však dále pokračovalo pod taktovkou DFB-Teamu. Konkrétně Kroos po 58. minutách na penaltě oslovil Schürrleho, který pohodlně zvýšil na 2:0. Definitivně rozhodnout mohl postupně Schweinsteiger, Jansen a Müller, ani jednomu z nich se však nepodařilo poslat mičudu na místo určení.

Ani s přibývajícím časem německý tlak neklesal a diváci se tím pádem rozhodně nenudili. Střelami z dálky to zkoušel Kroos a Khedira, Boatengova dělovka dokonce zaťukala na břevno, Forde ale potřetí nekapituloval. Následně musel hned dvakrát reagovat Neuer, když likvidoval ránu aktivního Stokese a hlavičku Clarka. Už v nastavení upravil Özil na konečných 3:0.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to lekce!...tip 1....4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

nemci ich dodzubu jak svina zahradku... 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele