Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
11.10.2013 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Island - Kypr 2:0

Island díky výhře okupuje druhou příčku skupiny E, třebaže Kypr nebyl úplně snadným soupeřem. Góly vycházející hvězdy Kolbeinna Sigthórssona a Gylfiho Thora Sigurdssona však stačily ke třem bodům a naději na brazilský šampionát.

Reykjavík přivítal Kypr velmi ofenzivní podívanou, hosté ale kupodivu velice dobře bránili a jejich taktická vyspělost bránila aktivním Islanďanům ve vstřelení rychlé branky. Brankář Antonis Georgallides sice musel likvidovat jedovatou ránu z kopaček Sigurdssona, ale celkově mnoho práce neměl. Záložník Birkir Bjarnason zkoušel své štěstí, ale ani on netrefil hostující bránu. Trenér Lars Lagerback mohutnými gesty povzbuzoval své svěřence k útoku, ti jej ale vyslýchali jen zčásti. Nyní již skoro legendární útočník Eidur Gudjohnsen se pokoušel překonat kyperského brankáře jednak střelou, když se tento řekněme tradiční pokus neuchytil, rozhodl se bývalý útočník Chelsea zkusit 'nůžky'.

Po prvních pětačtyřiceti minutách mohli do šaten odcházet spokojenější hosté, protože jejich úporná defenziva slavila úspěch - deset bránících hráčů po dobu první půle nenechalo brankáře Georgallidese ani jednou na holičkách. Klíč k obranné linii Kypřanů se pro Islanďany zdál být dlouho ztracený, přesně po hodině jej ale našel Kolbeinn Sigthórsson. Jóhann Gudmundsson sice prvním pokusem ještě kyperského brankáře nepřekonal, ale po šanci na reparát nahrál míč volnému spoluhráči a útočník holandského Ajaxu se do odkryté brány nemýlil - 1:0.

Sigurdsson se snažil využít psychické výhody domácích a jeho pas našel hlavičkujícího Birkira Bjarnasona, ale záložník Sampdorie Janov mířil těsně mimo. Gylfi Sigurdsson byl za svou neutuchající snahu odměněn způsobem velice podobným prvnímu gólu. Ani jeho rána napoprvé v síti neskončila, záložník Tottenhamu Hotspur ale mohl díky špatné obraně pálit znovu a tentokrát už se radovat mohl. Island navýšil své vedení a baráž se mu přiblížila. Do dnešních statistik se chtěl zapsat také Bjarnason, ale přáno mu nebylo - jeho ránu Georgallides zneškodnil.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 a Island uteče Slovincům a Norsku ...

Reagovat
veikko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1, možno aj 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

afram island !!! 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele